Results 1 to 3 of 3

Thread: Article : Clasa politică romnescă ncearcă cu disperare să-şi menţină legitimitatea de clasă conducătoare - falimentul clasei politice anunţă trezirea politică a poporului romn!

 1. #1

  Exclamation Falimentul clasei politice romneşti anunţă trezirea politică a poporului romn

  Falimentul clasei politice romneşti anunţă trezirea politică a poporului romn - Clasa politică din Romnia a intrat n faliment.

  După douăzeci de ani n care au mimat pluripartitismul şi alternanţa la putere, aceiaşi actori care au preluat puterea in 1989 şi clonele lor mai tinere au epuizat toate combinaţiile posibile de guvernare, prezentndu-se n faţa naţiunii romne cu un bilanţ catastrofal şi zero speranţe că vor mai putea redresa Romnia pe un trend ascendent. Recentul scandal generat de modul cum s-a adoptat Legea Pensiilor n Camera Deputaţilor, a dezvelit poporului romn un tablou sinistru ce ne nfăţisează cum principalele partide din Romnia, dincolo de acuzele şi criticile acerbe pe care şi le aruncă n public, şi satisfac unele altora dorinţele ntr-un alcov al cupidităţilor şi duplicităţilor perverse, unde interesele alegătorilor sunt negociate ca pe centură, o centură a prostituţiei politice att de cunoscută şi, se pare, frecventată de mai marii noştri.

  Trădarea practicată şi justificată ca o abilitate necesară, goliciunea ideologică, incompetenţa şi suficienţa ridicată la rang de autoritate s-au combinat n mod nefericit cu lipsa de onoare, grobianismul şi viciile prezentate drept virtuţi, rezultnd un grup infracţional denumit generic"clasa politică romnescă", responsabil de toate "realizările" acestor douăzeci de ani de capitalism original. Această revelaţie năucitoare pentru unii, dar ştiută de mult de iniţiaţi, a survenit n momentul n care mai marii Romniei, cu o popularitatea n picaj, lipsiţi de soluţii şi măcinaţi de lupte intestine, ncearcă cu disperare să-şi menţină legitimitatea de clasă conducătoare, utiliznd n acest scop toate mijloacele de dezinformare şi manipulare aflate n dotarea politicianului, n rndul cărora banii şi audio-vizualul ocupă un rol central. Avnd ca scop comun nedeclarat salvarea de la faliment al establishment-ului politic romnesc, televiziuni aservite unora sau altora dintre partide, dar toate loiale aceluiaşi sistem politico economic care a facilitat att navuţirea rapidă a patronilor lor ct şi declinul romnesc, au iniţiat adevărăte campanii de promovare a unor politicieni şi partide politice ca soluţii de redresare economica a Romniei şi salvare morală a mediului politic.

  După o perioadă de cteva luni n care am asistat la scoaterea treptată din scenă a marilor baroni şi combinatori politici, a "greiilor" partidelor, cei care şi-au atras antipatia publicului prin averi considerabile şi vacanţe costisitoare, asistăm aproape zilnic la apariţia pe sticlă şi pe blogosferă a tot felul de dizidenţi care, fie simulează o atitudine de opoziţie şi frondă n propriul partid, fie formează noi partide cu scopul de a fi percepuţi de electoratul romn ca o "imaculată concepţie" politică, o alternativă viabilă la politicienii compromişi asociaţi dezastrului naţional şi o dovadă că clasa politică romnească se poate reforma din interior.

  Folosindu-se de cel mai important aliat al său, presa audio-vizuală, puterea ncearcă să mistifice esenţa acestor indivizi, făcndu-ne să uităm sau să nu observăm că, tineri s-au mai puţin tineri, aceştia sunt politicieni versaţi, unii dintre ei obisnuiţi să migreze pe la mai toate partidele parlamentare romneşti unde si-au cştigat notorietatea şi poziţiile după ce au trecut teste grele de loialitate faţă de conducerile corupte ale acestora.


  Clasa POLITICĂ
  Pentru a evita orice posibilă contestare majoră din partea populaţiei, se pare că puterea a decis să controleze şi acel electorat ce ar putea fi ademenit de zonele extreme ale spectrului politic, contribuind din umbră, după reţeta nfiinţării unui partid populist n deceniul trecut, la crearea unui nou paritid de dreapta din care să nu facă parte nici un membru al actualei clase politice. Şi atunci, ca şi acum, liderul avea notorietate şi probleme cu justiţia, singura diferenţă fiind aceea că atunci liderul era proprietarul uni ziar iar acum deţine un post tv.

  şi vor da oare romnii seama că această clasă politică coruptă mincinoasă şi falimentară, ncearcă - ncă odată şi pentru a cta oară - să le manipuleze şi controloze opţiunile politice, cu scopul exclusiv de a-şi menţine puterea, privilegiile şi influenţa n societate? Sau, la următoarele alegeri, lipsiţi de alterative viabile, mnaţi de sărăcie, incultură şi nevoia de speranţă, vor ceda din nou n faţa kilogramului de zahăr şi ulei primit n găletuşe vopsite n culorile celor care le-au furat trecutul, prezentul şi viitorul ?

  Oare se vor ivi n rndul societăţii civile şi intelectualităţii romneşti acele personalităţi decise să nlocuiască complet şi fără compromisuri actuala clasă politică cu o forţă competentă şi de largă reprezentare socială şi naţională, doritoare şi capabilă de sacrificii pentru salvarea acestei ţări? Sau vom continua să vedem minţile strălucite ale acestui popor cum se prostituează pe o bursă, funcţie sau o sticlă de vodca n schimbul complicităţii cu un grup de interese imoral, inuman şi antinaţional?

  Oare vom fi capabili să ne adunăm energiile şi resursele, attea cte ne-au mai rămas, pentru a reseta viitorul acestei naţiuni către progres şi dezvoltare, sau vom continua să cădem pnă la punctul n care incompetenţa, bolile morale şi trupeşti, incultura şi corupţia devenite cronice se vor combina cu lipsa autoritatăţii instituţiilor statului formnd un cocktail exploziv ce va arunca naţiunea n haos?

  Doresc să cred că procesul de schimbare s-a declanşat, n ultima perioadă semnalele pe care le nregistrez arătndu-mi că romnii sunt din ce n ce mai conştienţi de ce li se ntmplă, din ce cauză şi ce-i aşteptă n viitor, ntr-un cuvnt: POPULAŢIA ROMNIEI SE TREZEŞTE POLITIC.

  Este sufcient să-i asculţi pe demonstrantii de săptămna trecută, să navighezi pe blogo-sferă, să citeşti forumurile diferitelor publicaţii sau să discuţi cu vecinul de palier ca să-ţi dai seama că romnii obişnuiţi ncep să analizeze evoluţiile din ultimii douăzeci de ani, n cauzalitatea şi interdependenţa lor. Demonstraţiile din aceste săptămni, diversitatea socio-profesională a participanţilor precum şi consistenţa mesajelor transmise, demonstrează, pentru prima dată n ultimii 20 de ani, că agenda publică nu mai este trasată de clasa politică şi servanţii ei, ci de populaţie.

  Romnii ncep să nţeleagă că pluralismul politic, ideologic şi alternanţa la putere au fost marile minciuni n spatele cărora clasa politică născută n 1989 şi-a camuflat complicităţile şi culpabilităţile, lăsindu-ne să credem că n orice moment avem opţiunea schimbării unei conduceri cu o alta, membră a aceluiaş grup
  . Abia acum, cei mai mulţi dintre noi am nţeles că toate schimbările au fost n zadar nu pentru că nu am stiut să alegem ci pentru simplul motiv ca nu am avut de unde să alegem, toate opţiunile fiind doar faţete diferite ale aceleiaşi oligarhii care a folosit toate mijloacele si metodele legislative, administrative si mediatice pentru a descuraja şi preveni pătrunderea pe scena politică romnească a unor forţe promotoare şi apărătoare a adevăratelor interese naţionale.

  Romnii au nceput să nţeleagă că certurile şi culpabilizările reciproce dintre politicieni, att de popularizate de canalele media şi de tribuna Parlamentului, nu promovează alternative viabile pentru preluarea puterii n stat, ci doar falşi combatanţi care, dincolo de platourilor unde se consumă confruntările, sunt profund uniţi de interese economice şi privilegii comune, stabilind mpreună scenarii şi concepnd legi şi ordonanţe menite să le ntărească puterea şi influenţa n societate.

  Romnii au nceput să recunoască n comportamentul clasei politice autohtone, comportamentul specific haitei de lupi, ai cărei membrii se luptă pentru ciolan dar nu se omoară niciodată, conştienţi fiind că numai uniţi şi pot apăra cu succes teritoriul şi dobor prada, n cazul nostru Romnia şi poporul romn.

  Romnii au nceput să nţeleagă că ntreaga clasă politică este controlată din umbră de interese străine transfrontaliere, iar politicienii propulsaţi de aceste cercuri n funcţii de conducere n stat, reprezintă cu prioritate aceste interese şi mai puţin sau de loc interesele naţionale.

  Romnii au nceput să nţeleagă că tipul de capitalism neo-liberal, promovat de clasa politică n aceşti douăzeci de ani, a avut ca scop subordonarea politico-economică, financiară şi militară a ţării noastre unor interese străine, precum şi transferul, la preţuri modice sau pe gratis, de resurse şi active performante, către companii occidentale.

  Romnii au nceput să nţeleagă că bumul economic nregistrat pnă către sfrşitul lui 2008 a fost o minciună, şi că facilitarea de către băncile străine din Romnia a accesului lor la bani a avut ca unic scop să creeze, pe termen scurt, o piaţă de desfacere importantă pentru produsele occidentale, iar pe termen lung indatorarea peste posibilităţile de rambursare a populaţiei şi a statului Romn, cu toate consecinţele ce derivă din aceasta.

  Mai pe scurt, Romnii şi dau seama că timp de douăzeci de ani au fost manipulaţi şi minţiţi de o clasă politică antinaţională şi coruptă, profund unită şi complice, al cărei unic obiectiv a fost acapararea şi consolidarea puterii n stat cu scopul de a acumula rapid averi imense, chiar dacă preţul pentru atingerea acestui obiectiv a fost tradarea intereselor generaţiilor actuale şi viitoare de romni.

  Din păcate, simpla trezire politică a poporului romn, deşi necesară, nu este suficientă pentru declanşarea revirimentului. Dinamică n crestere a evenimentelor economice, financiare şi militare ce se derulează n această perioadă pe scena internaţională, influenţa lor asupra Romniei precum şi vulnerabilităţile din ce n ce mai numeroase şi mai cronice ale societăţii noastre, impun ca acest proces să se realizeze rapid, o trezire prea lentă riscnd să ne aducă n punctul n care singura evoluţie posibilă să fie o explozie populară cu consecinţe dramatice n planul salfgardării libertăţilor cetăţeneşti, a suveranităţii naţionale şi integrităţii teritoriale. n cadrul acestui proces nsă, ne confruntăm cu un adversar redutabil, uşor de identificat, care este chiar victima acestei treziri populare: clasa politică şi servanţii ei.

  Trezirea politică a romnilor nu este deloc limitată la teritoriul Romniei, dimpotrivă, ea s-a făcut simţită ncă de la nceputul acestui nou mileniu n aproape toate colţurile lumii, n special n rndul economiilor emergente din Asia şi America Latină, iar inamicul ei este acelaşi: clasa politică n simbioză cu elitele locale aflate n plin proces de globalizare.

  Urmare a importantelor salturi tehnologice nregistrate n ultimii ani, n special n domeniul transmiterii informaţiei, s-au accelerat sistemele de comunicare n masă şi s-a facilitat accesul la orice informaţie oriunde şi de oriunde n lume, oamenii devenind capabili să comunice instantaneu unii cu alţii. Pentru prima data n istorie cetăţenii planetei pot să ia la cunostinţă, aproape n timp real, de orice eveniment economic, social, politic sau militar de pe glob. n acelaşi timp, pot transmite şi primii analize şi opinii diverse din orice colţ al lumii, fiind n măsură să adere, n conştiinţă şi acţiune, la curente de gndire care le confirmă şi le ntăresc convingerile. Cu ajutorul internetului, oamenii pot devenii solidari unii cu alţii fără să se cunoască, liantul fiind convingerile si părerile similare asupra unor teme de interes, inclusive politice. Populaţia globului se trezeşte şi devine activă politic.

  Prima personalitate care a studiat şi prezentat acest fenomen este Zbigniew Brzezinski, politolog, fost secretar de stat american n era Carter, membru marcant in diverse organizaţii internaţionale, membru fondator al Comisiei Trilaterale, promotor şi strateg important al intereselor şi acţiunilor elitei mondiale. Asfel, n articolul "Provocari majore de politică externă pentru viitorul preşedinte al Statelor Unite" publicat n 2009, Brzezinski prezintă "trezirea politică globală" ca "o evoluţie transformatoare reală pe scena globală" arătnd că, citez, "Pentru prima data n istorie, aproape toată omenirea este activată politic, conştientă politic şi interactivă politic. Mai exista numai cteva mici enclave situate n cele mai izolate colţuri ale lumii care nu sunt alerte politic şi angajate n agitaţia şi mişcările politice atit de răspndite astăzi n lume. Activismul politic global ce a rezultat, generează o accentuare a luptei pentru cştigarea demnităţii personale, respectului cultural şi oportunităţilor economice ntr-o lume speriată dureros de memoria unor secole de dominaţie colonială şi imperială străine".

  Principala ţintă şi, n acelaşi timp inamic al trezirii politice globale este, citez, grupul transnational al elitelor format din oameni de afaceri, finanţişti, nalţi funcţionari şi oameni de stat, savanţi şi profesionişti din diverse domenii ale căror legături depăşesc graniţele naţionale, ale căror perspective nu se circumscriu tradiţiilor naţionale şi ale căror obiective sunt mai mult funcţionale dect naţionale.

  Brzezinski avertizează ca internaţionalizarea din ce n ce mai accentuată a elitelor poate crea o prăpastie ntre ele şi masele activate politic al căror nativism ar putea acţiona mpotriva acestor elite cosmopolite.

  Tot Brzezinski oferă şi soluţia pentru contracararea trezirii politice globale şi anume apariţia graduală a unei societăţi controlate şi direcţionate către o revoluţie tehnotronică, societate care va fi dominată de o elită a cărei putere politică se va sprijinii pe deţinerea unui know-how stiinţific superior. Nestingherită de restrictiile impuse de valorile liberale tradiţionale, această elită nu va ezită să folosească, pentru atingerea propiilor obiective politice, cele mai noi tehnici moderne pentru influenţarea comportamentului maselor şi ţinerea societăţii sub o strictă supraveghere şi control.

  n aceste condiţii, spune Brzezinski, acţiunile maselor care ar trebui sa ameninţe interesele elitelor vor fi exploatate n interesul acestora., citez: Crize sociale persistente, apariţia unor personalităţi carismatice şi exploatarea mass mediei pentru obţinerea ncrederii publicului vor reprezenta punctele de plecare n transformarea societăţii ntr-una foarte supraveghata şi controlată.

  naintea lui Brzezinski, primul care a subliniat importanţa manipulării maselor pentru controlul acestora a fost, cu ani n urmă, Edward Bernays, părintele propagandei si a relaţiilor publice care, n lucrarea de referinţă Propaganda, publicată n 1928, spunea, citez: Aceia care manipulează n mod constient şi inteligent obiceiurile şi opiniile maselor reprezintă un element important n democraţie (n.n.-sic) Aceia care manipulează mecanismele nevăzute ale societăţii reprezintă un guvern invizibil care este adevărata putere conducătoare n ţara noastra (n.n. Statele Unite) . n aproape fiecare acţiune din viaţa noastră zilnică, fie că are loc n sfera politicului sau n afaceri, n comportamentul nostru social sau n gndirea noastră etică, suntem dominaţi de un număr relative mic de personae care nţeleg procesele mentale şi modelele sociale ale maselorEi sunt sforarii care controlează mintea publicului.

  Concluzionnd, putem spune că, la nivelul ntregii planete, asistăm la desfăşurarea concomitentă a două procese majore aflate n directă confruntare. Primul, este trezirea politică a marii majorităţi a populaţiei globului aflată n căutarea propriei demnităţi şi a unei mpărţiri mai echitabile a plusvalorii create. Al doilea, este controlul şi manipularea din ce n ce mai eficiente şi sofisticate, exercitate asupra maselor de elitele şi clasa politică mondială, al cărei obiectiv este prezervarea şi ntărirea poziţiilor economice, financiare, politice şi militare dobndite n ultima sută de ani.

  Ambele procese sunt facilitate de "Revoluţia tehnologică" care a pus la dispoziţia tuturor locuitorilor planetei cel mai rapid mijloc de comunicare şi informare - internetul - iar la dispoziţia exclusivă a elitelor, tehnologii exotice de manipulare, urmărire şi control al maselor, n cadrul cărora genetica, biometrica, eugenica modernă (controlul natalităţii) şi psiho-sociologia ocupă un rol important. Actuala criză financiară globală a determinat accelerarea trezirii politice globale, proces ce a impus elitei internaţionale intensificarea supravegheriii, manipulării şi controlului maselor.

  Polarizarea accentuată a săraciei şi bogăţiei pe glob, agresarea continuă, pnă la suprimare, a clasei de mijloc prin indatorarea şi, implicit, aservirea ei perpetuă, folosirea banilor publici pentru salvarea marilor bănci de investiţii - principalele vinovate de declanşarea crizei - şi instituirea unor severe programe de austeritate bugetară ce scad dramatic nivelului de trai a oamenilor obişnuiţi, sunt numai cteva dintre efectele crizei financiare care determină mari mase de oameni de pe toate continentele să pună la ndoială viabilitatea sistemului politico-economic dominant capitalismul şi sinceritatea cu care elita mondială şi simbiotul ei clasa politică acţionează pentru binele general.

  Concomitent cu trezirea politică globală a maselor şi ca reacţie la aceasta, elita mondială şi-a intensificat acţiunile de coagulare transfrontalieră şi coordonare a acţiunilor de supraveghere, manipulare şi control al maselor. Avnd la dispoziţie toate cele patru puteri ale statului executivă, legislativă şi judecătorească plus, şi mai ales, presa scrisă şi audio-vizuală - aceste grupuri elitiste foloseste din ce n ce mai intens şi concertat cuceririle ştiinţifice aflate exclusiv n posesia lor, pentru menţinere status-quo-ului şi stoparea emancipării politice a populaţiei planetei.

  Ca parte a comunităţii internaţionale, Romnia este din plin dominată de acţiunea şi evoluţia conflictuală a acestor două procese a căror manifestare este pe zi ce trece mai intensă datorită situaţiei economico-financiare deosebit de grea şi falimentului clasei politce. Lipsă unei alternative politice constructive - total independentă de clasa politică a ultimelor două decenii - care să propună şi să urmărească un plan de redresare coerent şi subordonat n integralitatea sa intereselor naţionale, risc
  ă să arunce confruntarea, dint-un plan al acuzaţiilor şi dezbaterilor de idei, ntr-unul dominat de violenţă, disoluţie şi haos, evoluţie ce va fi imediat speculată de putere - după scenariul propus de Brzezinski - pentru a justifica intensificarea supravegherii şi controlului populaţiei, limitarea libertăţilor cetăţeneşti şi chiar instaurarea unei dictaturi ce se va vrea luminată.

  Pentru a evita acest deznodămnt, este nevoie ca trezirea politică a romnilor să se producă ct mai rapid, n special n rndul intelectualilor patrioţi capabili să formuleze şi să transmită n rndul maselor mesaje de deşteptare si responsabilizare politică, n jurul cărora să se nască ideologii, lideri şi grupări capabile să preia conducerea destinelor acestei ţări n direcţia asigurării unei prosperităţi reale şi de durată pentru toţi romnii.

  Poate că pentru unii, această abordare pare utopică şi idealistă dar, ntr-o ţară n care clasa politică este n realitate un singur partid cu mai multe faţete - doctrinele nemaireprezentnd de mult repere de diferenţiere reală a partidelor ce o compun - iar societatea civilă este total aservită politicienilor, construcţia unei alternative politice viabile şi nealterate trebuie să pornească de jos, de la aspiraţiile şi nevoile reale ale oamenilor treziţi - din somnul consumerismului nejustificat şi al belşugului pe datorie - ntr-o realitate dominată de lipsuri şi imposibilitatea de a se dezvolta şi progresa.

  Pentru cei dintre dumneavoastră care vreţi să deveniţi promotori ai acestei treziri politice naţionale vă supun atenţiei un decalog care, dacă l veţi urma, vă va asigura libertatea, independenţa şi limpezimea mentală att de necesare pentru ndeplinirea acestei misiuni att de dificile.

  1. Evitaţi să vă mprumutaţi de la bănci sau de la orice altă instituţie de credit. Una dintre principalele cauze a slăbirii mişcării sindicale pe plan internaţional şi suprimarea treptată a unor drepturi de care beneficiau muncitorimea şi clasa de mijloc, este ndatorarea excesivă a acestora al cărei efect este creşterea dependenţei de locul de muncă şi, implicit, scăderea capacităţi de negociere cu patronatele şi puterea. Cu ct aveţi mai multe credite de rambursat, cu att sunteţi mai prinşi n plasa datoriilor şi mai incapabili de a formula şi exprima critici la adresa sistemului.

  2. Investiţi numai n strictul necesar şi nvăţaţi-vă familia să facă acelaşi lucru. Cauza principală a ndatorării excesive este consumerismul exacerbat ce s-a inoculat şi răspndit n rndul maselor prin publicitate agresivă şi mimetism. Aşă cum un patron de fabrică inteligent investeşte prioritar n mijloace de producţie moderne şi mai puţin n obiecte de inventar, aşa si voi trebuie să nvestiţi n primul rnd n educaţia voastră şi a copiilor voştri, şi mai puţin n bunuri de larg consum.

  3. Consumaţi ct mai mult produse indigene şi mai puţin produse din import. Aprovizionaţi-vă pe cat posibil direct de la producători sau reţelele proprii de distribuţie ale acestora şi mai puţin de la super sau hipermarket-uri. Pentru a se declanşa revirimentul, economia romnească va trebui să se reseteze cu accent pe satisfacerea nevoilor pieţei de desfacere romneşti cu produse locale concomitent cu creşterea exporturilor. Cumpărnd produse alimentare direct de la un producător agricol cunoscut, sprijinim micii producători, plătim mai puţin, consumăm produse ecologice şi descurajăm importurile şi evaziunea fiscală generată de acestea. Acest sistem se practică şi n alte ţări europene, (ex: Franţa) unde asociaţii de cumpărători urbani au ncheiat contracte de achiziţie produse agricole şi alimentare cu asociaţii de mici producători agricoli din zona rurală. n plus, veţi avea posibilitatea să treziti politic si pe locuitorii de la sate, care, din păcate, au fost, de-a lungul timpului, att de mult şi de uşor manipulaţi de clasa politică.

  4. Diversificaţivă sursele de informare şi trataţi cu prudenţă şi nencredere principalele canale media autohtone şi străine. Peste tot n lume prinipalele canale de ştiri şi presa scrisă a fost preluată sau a intrat sub influenţa elitei internaţionale şi clasei politice care le folosesc pentru manipularea maselor. Nu vă lăsaţi nici un moment păcăliţi de falsele semnale de independenţă editorială şi solidaritate cu interesele populaţiei cu care aceste canale ncearcă să vă cştige ncrederea. Ele au fost, sunt şi vor fi ntotdeauna n slujba marilor interese ale puterii. Creaţi-vă abilitatea de a decela adevărul din analiza mai multor informaţii privind acelaşi eveniment, şi nvăţaţi să deosebiţi informaţia pură de comentarii partizane.

  5. Nu vă nscrieţi n nici unul din partidele ce formează acum clasa politică. Nu simpatizaţi şi nu participaţi la acţiuni organizate de acestea, indiferent de promisiunile ce vi se vor face. Orice afilere cu aceste grupări vă vor compromite capacitatea şi dreptul moral de a avansa, n viitor, opinii critice la adresa acestora.

  6. Folosiţi fiecare contact personal nou pentru a vă face cunoscute convingerile şi temerile privind actuala clasă politică. Activitatea de trezire politică a populaţiei nu va fi niciodată popularizată de canalele media aservite puterii, singurele mijloace pe care le avem la dispoziţie fiind contactul personal şi internetul.

  7. Acordaţi o atenţie specială şi ncrederea Dvs. tinerilor, de a căror conştiinţă şi capacitate de acţiune depinde viitorul nostru şi al urmaşilor noştri. nţelegeţi-le nevoile şi aspiraţiile şi nvăţaţi-i să-şi ceară drepturile de cetăţeni şi moştenitori ai acestei ţări. Nu ncurajaţi plecarea lor din ţară, aşa cum i ndeamnă unii politicieni a căror intenţie nedeclarată este de a-i ndepărta pe potenţialii organizatori şi participanţi a unor viitoare manifestări contestatare. ndemnaţii să rămnă n ţară, să nveţe, să se pregătească şi să lupte pentru drepturile şi bogăţiile ce le-au fost lăsate moştenire de naintaşii lor.

  8. Folosiţi internetul, att căt va mai fi liber, pentru a vă face cunoscute opiniile şi convingerile. Fiţi conştienţi de faptul că n viitorul nu foarte ndepărtat, lumea nu va fi condusă de lideri ale căror idei sunt mbrăţişate de masele de susţinători, ci de idei şi convingeri mpărtăşite de mase de oameni; idei şi convingeri care -şi aleg singure liderii dintre cei mai fervenţi şi altruişti dintre susţinători.

  9. ntlniţi-va cu cei ce vă mpărtăşesc opiniile şi convingerile, analizaţi-le, dezvoltaţi-le şi nobilaţi-le şi fiţi pregătiţi ca să intraţi sub controlul şi supravegherea puterii, imediat ce veţi deveni vizibili şi potenţial periculoşi. Să nu vă fie frică. Dacă opiniile şi convingerile voastre sunt sincere, dacă ntreaga voastra activitate de trezire politică a semenilor voştri va fi dominată de altruism şi urmărirea prioritară a interesului public, veţi fi feriţi de orice acţiuni provocatoare şi distructive.

  10. Fiţi n permanenţă conştienţi că n acest mileniu umanitatea are nevoie de o nouă organizare politico economică - necunoscută n acest moment - care să fie străină de conceptele şi trăsăturile ce au falimentat sau compromis celelalte sisteme, inclusiv capitalismul şi comunismul.

  Debarasaţi-vă de paradigmele şi dogmele prin intermediul cărora suntem controlaţi - clase sociale, democraţie, economie de piaţă, primatul societăţii de consum, etc - şi fiţi pregătiţi să primiţi sau chiar să descoperiţi idei noi, menite să ne scoată din criza cu care ne confruntăm.
  Vă urez succes şi aştept cu interes comentariile voastre.

  Sursa: http://salvati-romania-azi.blogspot.com/

  ***
  Last edited by Hancoockk; 08-11-10 at 10:44 PM.

 2. #2

  Default Re : Falimentul clasei politice romneşti anunţă trezirea politică a poporului romn

  Falimentul clasei politice romneşti anunţă trezirea politică a poporului romn

  Lectii de dezinformare ( politica )
  Comentarii
  ( I )

  Avem de-a face cu un text ambiguu care pentru o interpretare superficiala promoveaza un set de principii , dar care in adancime promoveaza de fapt un alt un set de principii contrar opus celui afisat initial.  Maniera de constructie a textului este una clasica pentru cei avizati .


  a) In prima faza se urmareste castigarea unei audiente cat mai largi si ralierea publicului-tinta la valorile anti-sistem exprimate in sinteze bine elaborate care prin consens tacit si canalizarea frustarilor sociele obtin asentimentul cele mai diverse gupuri si categorii sociale :


  „ După douăzeci de ani n care au mimat pluripartitismul şi alternanţa la putere, aceiaşi actori care au preluat puterea in 1989 şi clonele lor mai tinere au epuizat toate combinaţiile posibile de guvernare...”

  „Trădarea practicată şi justificată ca o abilitate necesară, goliciunea ideologică, incompetenţa şi suficienţa ridicată la rang de autoritate s-au combinat n mod nefericit cu lipsa de onoare, grobianismul şi viciile prezentate drept virtuţi, rezultnd un grup infracţional denumit generic "clasa politică romnescă", responsabil de toate "realizările" acestor douăzeci de ani de capitalism original.”


  „..a survenit n momentul n care mai marii Romniei, cu o popularitatea n picaj, lipsiţi de soluţii şi măcinaţi de lupte intestine, ncearcă cu disperare să-şi menţină legitimitatea de clasă conducătoare, utiliznd n acest scop toate mijloacele de dezinformare şi manipulare aflate n dotarea politicianului, n rndul cărora banii şi audio-vizualul ocupă un rol central.


  „Avnd ca scop comun nedeclarat salvarea de la faliment al establishment-ului politic romnesc, televiziuni aservite unora sau altora dintre partide, dar toate loiale aceluiaşi sistem politico- economic care a facilitat att navuţirea rapidă a patronilor lor ct şi declinul romnesc, au iniţiat adevărăte campanii de promovare a unor politicieni şi partide politice ca soluţii de redresare economica a Romniei şi salvare morală a mediului politic.”


  „ Pentru a evita orice posibilă contestare majoră din partea populaţiei, se pare că puterea a decis să controleze şi acel electorat ce ar putea fi ademenit de zonele extreme ale spectrului politic, contribuind din umbră, după reţeta nfiinţării unui partid populist n deceniul trecut, la crearea unui nou paritid de dreapta din care să nu facă parte nici un membru al actualei clase politice. Şi atunci, ca şi acum, liderul avea notorietate şi probleme cu justiţia, singura diferenţă fiind aceea că atunci liderul era proprietarul uni ziar iar acum deţine un post tv.”.


  Etc., etc.


  Observatii


  *) In principiu in enunturile de mai sus avem exprimate un set de tautologii si adevaruri generale fara nici o consecinta directa

  **) Nu clasa politica a penetrat infractorii ( ! ), ci infractorii au penetrat clasa politica , ceea ce este cu totul altceva. Ca atare, clasa politica de la noi nu este una autentica( „ liberalii” nu sunt liberali , etc. ) ci una confiscata, ca atare , partidele politice , desi absolut legale , nu sunt autentice ci , ca si sindicatele de la noi cu lideri bogati si membrii saraci , sunt forme fara fond , falsuri sau imitatii.
  b) Este enuntata frica de viitor si sunt chemati eroii :

  " Oare se vor ivi n rndul societăţii civile şi intelectualităţii romneşti acele personalităţi decise să nlocuiască complet şi fără compromisuri actuala clasă politică cu o forţă competentă şi de largă reprezentare socială şi naţională, doritoare şi capabilă de sacrificii pentru salvarea acestei ţări? "  c) Este enuntata in limbajul specific teza ( pesimista si de sorginte securista ) a coruptiei universale conform careia oricine poate fi cumparat si in primul rand...intelectualii acestei tari :

  „ ... sau vom continua să vedem minţile strălucite ale acestui popor cum se prostituează pe o bursă, funcţie sau o sticlă de vodca ( ?! – s.n. ) n schimbul complicităţii cu un grup de interese imoral, inuman şi antinaţional
  d) Oscilatia permanenta intre speranta si teama amplifica teza pericolului si enunta din nou vesnica teza a „ disolutiei autoritatii ” statului ( pe care nu oboseste sa o repete de 20 de ani celebrul panicard CT Popescu ) in tandem cu vesnica teza a „ aruncarii natiunii in haos ” pe care o invoca tot de 20 de ani Ion Iliescu care dupa ce a aplicat figura atunci „ cu voia noastra ” tot incearca sa o mai repete odata desi s-a schimbat contextul :

  Oare vom fi capabili să ne adunăm energiile şi resursele, attea cte ne-au mai rămas, pentru a reseta viitorul acestei naţiuni către progres şi dezvoltare, sau vom continua să cădem pnă la punctul n care incompetenţa, bolile morale şi trupeşti, incultura şi corupţia devenite cronice se vor combina cu lipsa autoritatăţii instituţiilor statului formnd un cocktail exploziv ce va arunca naţiunea n haos? ( s.n.)  e ) Dupa ce au aflat ca natiunea este in pericol si se poate scufunda in haos , romanii sunt in sfarsit pregatiti sa identifice si dusmanii ei si ai lor . Surpriza este maxima :

  Romnii au nceput să nţeleagă că ntreaga clasă politică este controlată din umbră de interese străine transfrontaliere,( s.n.) iar politicienii propulsaţi de aceste cercuri n funcţii de conducere n stat, reprezintă cu prioritate aceste interese şi mai puţin sau de loc interesele naţionale.

  Cu alte cuvinte, daca romanii vad de 20 de ani ceea ce vad, si cred ca dusmanii sunt in tara, n-au vazut bine . Acum trebuie sa-i caute in afara ei !  f) Si ca sa fie si mai clar pentru cine nu pricepe pentru ca nu-l duce capul . Ceea ce s-a furat de 20 de ani , si de catre cei de aici, ( vi s-a parut, domnilor ! ) s-a furat de fapt in interesul capitalismului neo-liberal ...occidental. Deci aia din-afara ( odata se numeau "rechini capitalisti" ) sunt de vina pentru ce fac astia dinauntru :

  Romnii au nceput să nţeleagă că tipul de capitalism neo-liberal, promovat de clasa politică n aceşti douăzeci de ani, a avut ca scop subordonarea politico-economică, financiară şi militară a ţării noastre unor interese străine, precum şi transferul, la preţuri modice sau pe gratis, de resurse şi active performante, către companii occidentale.”( s.n.)
  g) Acum sa explicam ce crede eseistul nostru ca trebuie sa inteleaga romanii , in sfarsit :

  Romnii au nceput să nţeleagă că bumul economic nregistrat pnă către sfrşitul lui 2008 a fost o minciună, şi că facilitarea de către băncile străine din Romnia a accesului lor la bani a avut ca unic scop să creeze, pe termen scurt, o piaţă de desfacere importantă pentru produsele occidentale, iar pe termen lung indatorarea peste posibilităţile de rambursare a populaţiei şi a statului Romn, cu toate consecinţele ce derivă din aceasta (s.n.).
  h) Acum putem sa facem un cocktail savant si impanat termeni specifici din instruirile politice si militare de alta data ( 1 ) , de acum ( 2) care se termina inevitabil cu teza clasica a „furiei maselor populare ” ( 3) si arhicunoscuta teza a necesitatii instaurarii dictaturii pentru a salva si drepturile cetatenesti si tara de dusmani, bineinteles ( 4) :

  " Dinamică n crestere a evenimentelor economice, financiare şi militare ce se derulează n această perioadă pe scena internaţională( 1) , influenţa lor asupra Romniei precum şi vulnerabilităţile( s.n.)( 2) din ce n ce mai numeroase şi mai cronice ale societăţii noastre, impun ca acest proces să se realizeze rapid, o trezire prea lentă riscnd să ne aducă n punctul n care singura evoluţie posibilă să fie o explozie populară(s.n.) ( 3) cu consecinţe dramatice n planul salvgardării libertăţilor cetăţeneşti, a suveranităţii naţionale şi integrităţii teritoriale( s.n.)( 4)”.

  ( Va urma )
  Last edited by Golem; 16-11-10 at 02:29 PM. Reason: Corectie
  Din Romania reala ne-am transformat in Romania virtuala. In propria noastra tara am ajuns sa ne ascundem pe blog-uri. Daca nu ne putem uni inca acolo, sa o facem , acum , aici !

 3. #3

  Default Re : Falimentul clasei politice romneşti anunţă trezirea politică a poporului romn

  Falimentul clasei politice romneşti anunţă trezirea politică a poporului romn

  Lectii de dezinformare ( politica )  Comentarii ( II )
  i ) Dupa aceasta lunga introducere nostalgica amintind suspect de parfumul marxismului de altadata, eseistul ne indeamna cu tarie sa revenim acum la oile noastre dinauntru dar cautandu-le tot pe dinafara. Ca sa fie si mai clar clar, clasa politica „ de la centru ” ‚ se intelege foarte bine cu „ elitele locale ” iar ceea ce rezulta pentru acest eseist pare mai degraba o ...globalizare a mafiei locale decat o aplicare locala a democratiei occidentale :

  Trezirea politică a romnilor nu este deloc limitată la teritoriul Romniei, dimpotrivă, ea s-a făcut simţită ncă de la nceputul acestui nou mileniu n aproape toate colţurile lumii, n special n rndul economiilor emergente din Asia şi America Latină, iar inamicul ei este acelaşi: clasa politică n simbioză cu elitele locale aflate n plin proces de globalizare.”( s.n.)
  j) Daca am zapacit suficient de bine auditoriul , putem acum sa-i dam complet peste cap sistemul de referinta pentru ca sa nu mai stie de fapt nici cu cine ( se ) lupta . Daca dusmanii din interior i-am pierdut demult pe drum , ceea ce ne ramane in fata ochilor seamana suspect cu „ agenturili esterne ” de altadata :

  " Principala ţintă şi, n acelaşi timp inamic al “trezirii politice globale” este, citez, “grupul transnational al elitelor format din oameni de afaceri, finanţişti, nalţi funcţionari şi oameni de stat, savanţi şi profesionişti din diverse domenii ale căror legături depăşesc graniţele naţionale, ale căror perspective nu se circumscriu tradiţiilor naţionale şi ale căror obiective sunt mai mult funcţionale dect naţionale”.
  k ) Ultima iluzie democratica livrata cititorului inainte de lovitura de gratie , este un citat din politologul Zbigniew Brzezinski care va fi folosit ulterior pentru a ingropa toate iluziile democratice :

  Pentru prima data n istorie, aproape toată omenirea este activată politic, conştientă politic şi interactivă politic... Activismul politic global ce a rezultat, generează o accentuare a luptei pentru cştigarea demnităţii personale, respectului cultural şi oportunităţilor economice ntr-o lume speriată dureros de memoria unor secole de dominaţie colonială şi imperială străine ".
  l ) De aici incolo , incepe cosmarul pe care eseistul nostru il identifica probabil in ipotezele lui Brzezinski si vrea sa-l prezinte cititorilor sai drept certitudine:

  apariţia graduală a unei societăţi controlate şi direcţionate către o revoluţie tehnotronică, societate care va fi dominată de o elită a cărei putere politică se va sprijinii pe deţinerea unui know-how stiinţific superior. Nestingherită de restrictiile impuse de valorile liberale tradiţionale, această elită nu va ezită să folosească, pentru atingerea propiilor obiective politice, cele mai noi tehnici moderne pentru influenţarea comportamentului maselor şi ţinerea societăţii sub o strictă supraveghere şi control.
  m ) Acum , cu putina atentie si multa precautie, putem sa dam jos impreuna masca eseistului nostru care in numele democratiei nu rezista tentatiei de a face translatia de la un politolog modern la un controversat „ parinte al propagandei si relatiilor publice, maestru si adept al manipularii maselor” – Edward Bernays - celebru tocmai prin ...lipsa eticii. Citarea opiniilor singulare ale acestuia se face din postura „ autoritatii in materie " :

  Aceia care manipulează n mod constient şi inteligent obiceiurile şi opiniile maselor reprezintă un element important n democraţie (?! – s.n.)… Aceia care manipulează mecanismele nevăzute ale societăţii reprezintă un guvern invizibil care este adevărata putere conducătoare n ţara noastra (n.n. – Statele Unite) …. n aproape fiecare acţiune din viaţa noastră zilnică, fie că are loc n sfera politicului sau n afaceri, n comportamentul nostru social sau n gndirea noastră etică, suntem dominaţi de un număr relative mic de personae… care nţeleg procesele mentale şi modelele sociale ale maselor…Ei sunt sforarii care controlează mintea publicului ”.
  n ) Ceea ce rezulta in final este un talmes –balmes de marxism bine camuflat si de teorii ale „ conspiratiei capitaliste” specifice instruirilor politice ale Securitatii de alta data ai carei adepti mai vechi sau mai noi sunt vesnic in lupta care nu se mai termina niciodata cu „ Oculta ” respectiv „ grupul de la Biedelberg ” dinafara si masonii dinauntru:

  Concluzionnd, putem spune că, la nivelul ntregii planete, asistăm la desfăşurarea concomitentă a două procese majore aflate n directă confruntare. Primul, este trezirea politică a marii majorităţi a populaţiei globului aflată n căutarea propriei demnităţi şi a unei mpărţiri mai echitabile a plusvalorii (s.n. - traiasca Marx ! ) create. Al doilea, este controlul şi manipularea din ce n ce mai eficiente şi sofisticate, exercitate asupra maselor de elitele şi clasa politică mondială, al cărei obiectiv este prezervarea şi ntărirea poziţiilor economice, financiare, politice şi militare dobndite n ultima sută de ani.”
  o ) Sub aceasta fatada se ascunde o exploatare foarte abila a incercarile recente de reactivare ale lui Edward Bernays cum sunt cele de mai jos . Acestea au in vedere numai „ jumatatea plina a paharului ” :

  Recent, au fost publicate două cărţi care l nfăţişează pe Bernays ca părinte sau maestru al "manipulării", arta de a influenţa opinia publică, n scopul promovării produselor, serviciilor, ideilor anumitor persoane, fără a ţine seamă de realitate sau adevăr ( s.n.) . Acestea sunt: PR!: A Social History of Spin, scrisă de Stuart Ewen (1996) şi The Father of Spin: Edward L. Bernays and The Birth of Public Relations, scrisă de Larry Tye (1998). Ewen consideră că manipularea " face să dispară graniţa dintre persuasiune şi nşelăciune " ( s.n.).

  Sursa : http://www.pr-romania.ro/articole/is...i.html?start=3  p) Ceea ce a uitat sa mentioneze analistul nostru de ocazie este ca dupa 1945 ( si in special dupa experienta oribila a propagandei naziste care, in favoarea lui Hitler, a utilizat pe scara larga manipularea , inclusiv propaganda subliminala ) institutiile si gruparile aparute in domeniul relatiilor publice si propagandei au inceput de foarte multa vreme sa acorde o atentie speciala problemelor de etica :

  Pe măsură ce aceste instituţii şi-au sporit influenţa, multe dintre grupurile din interiorul lor, proprietarii marilor agenţii şi cei mai importanţi directori de departamente de relaţii publice au cerut să se acorde o atenţie specială problemelor de etică. S-au constituit diferite organizaţii care au preluat astfel de probleme, precum Public Affairs Council, Arthur Page Society, Council of PR Firms şi departamentul din SUA al Institute for Public Relations...
  Probabil nu va exista niciodată un instrument eficient prin care activităţile de relaţii publice să fie controlate. Va fi nsă ntotdeauna nevoie de coduri deontologice şi de programe pentru promovarea şi aplicarea unor standarde etice de comportament n rndurile practicienilor, oricare ar fi politicile instituţiilor reprezentate de aceştia
  ( s.n. ) .”

  Sursa http://www.pr-romania.ro/articole/is...i.html?start=6
  ( Va urma )
  Last edited by Golem; 22-11-10 at 01:23 PM. Reason: Corectie
  Din Romania reala ne-am transformat in Romania virtuala. In propria noastra tara am ajuns sa ne ascundem pe blog-uri. Daca nu ne putem uni inca acolo, sa o facem , acum , aici !

Similar Threads

 1. Formarea şi integrarea politică a indivizilor - Politologie şi doctrine politice (3)
  By Tatanka Iyotake in forum Razboiul sensurilor: teze, idei, - conceptele fundamentale!
  Replies: 4
  Last Post: 15-03-11, 10:23 AM
 2. Creştinismul şi puterea politică - Istoria IDEILOR Politice (7)
  By Lucky Luke in forum Razboiul sensurilor: teze, idei, - conceptele fundamentale!
  Replies: 2
  Last Post: 07-03-11, 08:26 PM
 3. Gndirea politică romană - Istoria IDEILOR Politice (6)
  By Lucky Luke in forum Razboiul sensurilor: teze, idei, - conceptele fundamentale!
  Replies: 1
  Last Post: 07-03-11, 07:31 PM
 4. Gndirea Politică n Orientul Antic - Istoria IDEILOR Politice (2)
  By Lucky Luke in forum Razboiul sensurilor: teze, idei, - conceptele fundamentale!
  Replies: 2
  Last Post: 07-03-11, 11:36 AM
 5. Programul politic al Partidului Poporului PP-LC Constantin Cojocaru
  By Constantin Cojocaru in forum Partidul Poporului PP-LC (Dr. Constantin Cojocaru)
  Replies: 9
  Last Post: 15-08-10, 11:33 AM

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •