Germania mârâie la România din cauza Republicii Moldova [...] Dupa ce au introdus pe usa din dos in Uniunea Europeana 18 milioane de etnici germani din Germania de Est, cu toata impotrivirea Marii Britanii dar si a altor state din UE, pe germani a inceput sa-i doara capul ca Romania le-ar putea urma exemplul si ar putea aduce inapoi pe cei 3 milioane de romani rupti de Romania cu contributia generoasa a unui german si a unui rus, respectiv Ribentropp si Molotov, transmite Romanian Global News. Dupa recenta vizita a ministrului de externe german la Bucuresti, jurnalişti germani de la Der Spiegel, uitand brusc de cele 18 milioane de germani reuniti Germaniei federale odata cu caderea zidului Berlinului, îi reproşează lui Traian Băsescu că a mărit numărul de paşapoarte româneşti care le sunt acordate cetăţenilor din Basarabia, iar astfel le facilitează accesul în “paradisul economic al Uniunii Europene”.

De parca Gemania nu a facilitat acesul în “paradisul economic al Uniunii Europene” nu a 3 milioane de cetateni cum ar putea face Romania, ci a 18 milioane… Acest mod nazist de a privi lucrurile nu surprinde la unii jurnalisti germani. Adica noi germanii suntem superiori si putem sa facem in UE ce dorim, voi romanii sunteti cetateni europeni de categoria a doua, deci va este interzis sa va reuniti asa cum am facut-o noi. Cam asta vrea sa spuna articolul din Der Spigel. Preşedintele României, Traian Băsescu, intenţionează să le ofere cu generozitate sute de mii de paşapoarte româneşti locuitorilor din Republica Moldova, astfel că aceştia ajung “pe uşa din spate” în paradisul economic al Uniunii Europene, comentează pagina online a revistei Der Spiegel, preluata de Mediafax. „Dintr-un spirit patriotic, preşedintele Traian Băsescu doreşte să crească populaţia României şi a acceptat ca numărul paşapoartelor acordate lunar să ajungă la 10.000, în acest an. În acest mod, Uniunea Europeană, care deja manifestă reticenţă faţă de extindere, se extinde pe ascuns spre est, fără vreun referendum sau vreun acord de la Bruxelles, Berlin sau Paris, subliniază Der Spiegel, notând că moldovenii ajung “pe uşa din spate” în paradisul economic european.

Potrivit publicaţiei germane, după ce Alianţa pentru Integrare Europeană a ajuns la putere în R.Moldova, România a accelerat “ofensiva de naturalizare” în micul stat vecin. “Deşi România a fost afectată grav de criza financiară, această ţară a acordat împrumuturi generoase statului vecin anul trecut. Gardul de sârmă ghimpată de la frontieră a fost demontat şi, din toamna anului trecut, moldovenii care locuiesc pe o rază de 30 de kilometri de frontieră au putut vizita România fără viză”, explică Der Spiegel. “Noul Guvern moldovean nu se opune avansurilor României. Dintre cei 53 de membri ai coaliţiei guvernamentale, nouă au paşaport românesc, iar alţi 11 au aplicat pentru obţinerea unuia. Iar în condiţiile în care Mihai Ghimpu este în prezent preşedintele interimar al Moldovei, în fruntea statului se află un unionist, aşa cum sunt numiţi cei care pledează pentru reunificarea României şi Moldovei”, observă Der Spiegel. Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, nepotul lui Ghimpu, a declarat chiar că “România şi Moldova sunt foarte apropiate, precum Germania şi Bavaria”, afirmând că ideea că cele două state ar fi despărţite unul de celălalt este “o iluzie a puterilor sovietice”, notează indignata, publicaţia germană, precizând totuşi că majoritatea moldovenilor nu sunt atraşi de ideea reunificării cu România.

Între timp, Bruxellesul a devenit conştient de afluxul de imigranţi provenind din Republica Moldova, iar formaţiunile de extremă-dreapta profită de această situaţie. Eurodeputatul Andreas Mölzer, membru al Partidului Libertăţii din Austria (FPÖ), a cerut deja Comisiei Europene să oprească iniţiativele României în acest sens, precizează Der Spiegel, citat de Mediafax. Romanian Global News le reaminteste colegilor de la Der Spiegel ca Germania din timpul lui Hitler, in complicitate cu Rusia sovietica si cu Ungaria hortysta, sunt vinovate de sutele de mii de crime si deportari impotriva romanilor, ce au fost posibile ca urmare a Pactului Ribentropp-Molotov. Tinand cont de aceasta responsabilitate poate nu ar fi rau ca Angela Merkel cand vine la Bucuresti in toamna sa se gandeasca serios la a cere scuze romanilor si la asumarea, nu numai morala, a crimelor comise de Germania impotriva lor. Poate astfel jurnalistii germani pun mana si mai invata putina istorie, asta in cazul in care Der Spiegel nu a ajuns doar o trompeta a Moscovei in UE !

Dragoş Galbur
***
Ca şi o primă observaţie, aş mai aduga faptul că şi UE a folosit România în proiectele sale externe, şi nu o dată. Cel mai notoriu exemplu este vizita preşedintelui României în 2008 în Serbia, pentru a-l susţine pe prooccidentalul Boris Tadici în plină campanie electorală împotriva contracandidatului său prorus, Tomislav Nicolici. Preşedintele României a fost practic emisarul UE, pentru a sprijini un potenţial preşedinte deschis către Occident. "Prezenţa lui Băsescu la Belgrad, cu numai câteva zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale şi la o zi după discuţiile de la Bruxelles dintre miniştrii de externe privind apropierea Serbiei de UE, poate fi socotită drept o modalitate indirectă prin care Uniunea întăreşte şansele pro-europeanului Tadici în detrimentul naţionalistului pro-rus Tomislav Nicolici. Cum scrutinul de duminică din Serbia va fi urmat, cel mai probabil, de declararea independenţei provinciei Kosovo, mesajul voalat al UE de susţinere a actualului preşedinte nu este exprimat întâmplător prin vocea lui Băsescu. România este considerată una dintre puţinele ţări membre UE care poate avea credibilitate în sprijinirea lui Tadici, în primul rând datorită opoziţiei sale ferme privind independenţa Kosovo." (Evenimentul Zilei)

O a doua observaţie se referă la isteria presei din Occident privitoare la o posibilă invazie a moldovenilor posesori de cetăţenii româneşti. Aş reaminti britanicilor, cei mai vocali în ultima vreme, că Marea Britanie a acordat în ultimul an peste 200 000 de cetăţenii britanice către rezidenţi non-UE, în timp ce România va acorda cel mult 120 000 de paşapoarte româneşti într-un an către cetăţenii moldoveni.

Cristian Negrea


Sursa: http://cristiannegrea.blogspot.com/2...ciul-nato.html