Există un singur mare inconvenient al salariului minim. Cnd e stabilit peste un anumit prag critic, el provoacă șomaj. Vestea bună e că, n Romnia, salariul minim legal este substanțial sub salariul minim de facto.

461 de lei net 600 de lei brut 773 lei cheltuiala angajatorului: att este acum salariul minim pe economie. n realitate, el se aplică doar pentru profesiile care cer calificare zero pază și curățenie. Aici, nsă, cererea și oferta sunt relativ inelastice așa că efectele ar fi neglijabile.

n rest, salariul minim este completat fie cu plăți la negru, fie cu bacșișuri sau comisioane. Dacă nsă un investitor vrea să deschidă o afacere nouă, pentru baza de salariați salariul minim se apropie de 1.000 de lei net.

Iar n rarele cazuri n care industria chiar se bazează pe salariul minim de nici 200 de euro cheltuieli nete, este vorba doar de un faliment care se va ntmpla n scurt timp de exemplu, la o fluctuație minoră de curs valutar.

Ca principiu, intervenția statului reușește pnă la urmă să facă mai mult rău. Totuși, o intervenție de genul măririi salariului minim poate ține loc de alte intervenții, mult mai nocive.

1. Are un efect de redistribuire mai bun dect cota progresivă. ntr-adevăr, fondurile de salarii rămn constante iar o parte din bani se mută dinspre salariile mari către cele mici. nsă decizia punctuală aparține de fiecare dată angajatorului, iar intervenția fiscală a statului e limitată.

2. Ajută la colectarea impozitelor. Dacă baza de pornire se uniformizează ceva mai sus, se strng mai multe taxe fără ca nivelul general să devină mpovărător. n plus, n cazul salariilor plătite parțial la negru, partea impozitată crește fără să fie nevoie de risipă de resurse n scopul combaterii evaziunii fiscale

3. Mută persoanele cu venituri mici pe un palier superior de consum. Asta lărgește bazinul de clienți pentru afaceri care așteaptă maturizarea pieței.

4. Grăbește procesul natural de desființare a afacerilor care nu se bazează dect pe forța de muncă ieftină. Personalul astfel eliberat va oferi o bază mai bună de selecție pentru investitorii competitivi.

5. Motivează persoanele inactive să se orienteze spre muncă mai degrabă dect să aștepte ajutor de la stat sau de la familie.

Articol publicat n revista Corso
Sursa: http://www.riscograma.ro/3061/iata-d...alariul-minim/