Results 1 to 2 of 2

Thread: Scrisoare deschisa, domnului procuror Dan Voinea

 1. #1
  Rang-N-03(col)
  Excalibur's Avatar
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  184
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  1478

  Post Scrisoare deschisa, domnului procuror Dan Voinea

  Cīnd v-am īntīlnit prima dată, īn aprilie 2005, la parchetul de līngă procuratura militară, venisem din Montreal cu două obiective: să depun plīngere pentru represiunea la care am fost supus de către regimul FSN īn 1990 (expusa aici: http://www.piatauniversitatii.com/ic...efault.asp.htm) şi să mă interesez de avansul cercetării īn dosarul Gh. Nechita - colegul meu din echipa Romāniei, cu care participasem la olimpiada de matematică studenţească de la Ankara īn 1980 - ( expunerea aici : http://www.piatauniversitatii.com/ne...05&month=1.htm).

  Fiind un adept al dreptului populaţiei la eliberare (chiar prin luptă) de sub cnutul unei tiranii, nu mă număram printre cei ofuscaţi de lipsa de maniere arătată īn procesul Ceuşeştilor, deşi din start percepusem acea farsă sinistră, ca pe o manevră de acoperire a rămīnerii la putere a restului nomenclaturii comuniste.

  (Aşa cum am relatat īn mărturia extinsă pe care v-am depus-o la dosarul meu, mi-am dat demisia din FSN la 22 decembrie 1989, ora 20, şi de atunci nu am făcut altceva decīt să combat uzurparea contrarevoluţionară.).

  Nesuferind de complotită obsesivă, vă pot crede cīnd spuneţi că aţi fost delegat la acel proces de un superior şi că nu aveaţi legătura cu manevrele criminale ale echipei Iliescu, care v-a folosit candoarea (chiar dacă unii susţin că īl cunoşteaţi şi apreciaţi pe marele emanat).

  Cu atīt mai mult v-am dat credit, cu cīt judecătorul Ciubotaru mi-a revelat faptul că dosarele īn care s-au putut condamna criminalii de la Timişoara, Tīrgovişte, Cluj - au fost pregătite de dvs. Iar Doru Mărieş mi-a spus că dvs. aţi sprijinit redeschiderea cercetărilor (īntrerupte de revenirea lui Iliescu la Cotroceni) - cu un pas īnaintea prescrierii.

  Nu făcea sens să vă bănui de sabotarea unor dosare pe care era suficient să nu le redeschideţi (decīt dacă s-a urmărit prin această manvră un joc de şantaj īntre filoane concurente ale mafiei).

  Aţi confirmat orientarea justiţiară şi īn relaţia cu mine, după ce v-am spus că postura penibilă īn care v-a plasat prestaţia din 1989 (pentru care aţi primit titlu de revoluţionar) vă obligă să ne ajutaţi să demonstrăm continuitatea genocidului comunist din Romānia - ca să arătaţi că măcar pe fond, inculparea dvs a fost justă. Un genocid nu se face de doi oameni…

  Revenind la povestea colaborării noastre (relatată sumar la http://www.procesulcomunismului.com/...rocuratura.htm) apreciez modul amabil, deschis şi constructiv īn care m-aţi tratat, pe mine şi toate victimele pe care vi le-am adus pentru a depune plīngere (mergīnd pīnă la a vă ocupa de repararea cataractei lui Gavril Vatamaniuc !). Mi-aţi părut īntr-adevăr dedicat victimologiei.

  Mi-aţi relatat situaţia cazului Gh. Nechita, integrat īn dosarul P75/1997. Ştiind suferinţa de care nu poate scăpa nici azi familia acestui valoros cercetător ştiinţific romān, unul dintre civilii răpuşi īn noaptea de 23 decembrie, pentru că s-a lăsat purtat de entuziasm revoluţionar (chemat de acasă prin televiziune să apere biblioteca Eminescu), v-am rugat să stabiliţi cauza imediată a morţii sale, şi să incriminaţi pe cei care au montat farsa ucigaşă, ca să justifice acapararea contrarevoluţionară a puterii.

  Nici pīnă astăzi dosarul Nechita nu a ajuns īnsă la concluzii. Nici pīnă astăzi ucigaşii săi mici nu au fost găsiţi şi marii regizori ai crimei nu au fost inculpaţi. Sper că nu aţi avut acelaşi randament īn celelalte dosare, pentru recuperarea cărora Mărieş a făcut greva foamei…Că agitaţia justiţiară la care am asistat īn aceşti ani nu a fost o diversiune…Şi tot mai puţin, din păcate, că lui Gh. Nechita i se va face dreptate.

  Celălalt subiect pe care l-am abordat de la prima noastră īntīlnire a fost intimidarea şi represiunea la care au fost supuşi īn 1990, īn toată ţara, cei care au īncercat să se opună contrarevoluţiei FSN şi să forţeze judecarea crimelor comuniste. V-am atras atenţia că "feseniada" nu trebuie redusă (īn spaţiu, timp şi sens) la "mineriadă".

  V-am povestit īntīmplările din anul 2004 de la Montreal (http://www.piatauniversitatii.com/ic...efault.asp.htm) care m-au determinat să vin īn Romānia pentru a regla conturile cu cei care mă "retardaseră".

  V-am īntrebat (şi īncă mă īntreb) de ce nu aţi conexat dosarele "iunie 1990" şi "decembrie 1989", īn care erau implicate aceleaşi două tabere, īn acelaşi război. V-am rugat să folosiţi, īn extinderea cercetării dinspre delictele punctuale spre marile fenomene criminale, plīngerea mea pentru modul īn care a fost tratat anticomunismul meu la Piatra Neamţ, culminīnd cu evenimentele de la 3 mai 1990 (http://www.piatauniversitatii.com/ic...efault.asp.htm).

  Nici la Craiova, Iaşi, Constanţa, Deva, Braşov, Sibiu, Ploieşti, etc. - contrarevoluţia nu a lovit prin mineri. Īn plīngerea mea, am cerut cercetarea instigatorilor mulţimii manipulate ca să zdrobească adeversarii Frontului: uzurpatorii din televiziune, presă, SRI.

  Din cīte ştiu, nu aţi făcut īnsă nici o cercetare īn această direcţie. De ce? Nu credeţi că, avīnd īn vedere miza şi calitatea demersului meu aş fi meritat mai multă atenţie/consideraţie, ca romān revenit de peste ocean, ca să sprijine anchetele, voluntar, cīţiva ani? Nu m-aţi aprobat, nu m-aţi īnţeles, sau nu m-aţi putut urma?

  Ceea ce m-a făcut să vă rămīn alături, īn ciuda scăderii treptate a speranţei că vom ajunge unde trebuie (pe līngă dorinţa de a şti dinăuntru cum e sufocată ancheta de sistem), a fost deschiderea pe care aţi arătat-o pentru unele sugestii ale mele.

  Astfel, am apreciat faptul că depăşiţi spectrul redus al acuzaţiilor iniţiale, orientarea spre detalii care nu puteau conduce decīt la incriminarea acarilor Păun, abordīnd capetele majore de acuzare a conducerii FSN, care dădeau coerenţă dosarelor: contrarevoluţie sīngerosă, uzurparea subminantă a puterii īn stat, prin teroare şi īnşelăciune (electorală), distrugerea economiei īn numele "terapiei de şoc", aservirea ţării unor interese străine, instigarea populaţiei la violenţă şi război civil.

  Mai greu aţi realizat că baza complexului infracţional continuat era protejarea criminalilor comunişti (contra justiţiei şi īn vederea īmbogăţirii frauduloase). V-am atras atenţia asupra importanţei conexării infracţiunilor feseniste prin acest miez comun. Judecarea criminalilor comunişti, sau măcar īndepărtarea lor de la putere, sau măcar informarea populaţiei privind trecutul lor - era cerută de cei care au făcut mitingurile din 1990.

  Evitarea eliberării reale a ţării a fost obiectivul pentru care FSN ne-a hăituit , cu ajutorul populaţiei īnşelate.

  Am iniţiat dosarul P35/2006, la īnceputul lunii august, cu scopul de a clădi postamentul necesar agregării temeinice a "decembriadei" , "mineriadei" şi celorlalte componente ale feseniadei filocomuniste.

  Doream să reacţionez astfel şi faţă de tentativa de confiscare a cauzei anticomuniste de către forţele aflate īn spatele lanţului Ilieşiu-Tismăneanu-Băsescu, farsă pentru denunţarea căreia publicasem un Apel (http://www.piatauniversitatii.com/ne...munismului.htm) semnat de cele mai autorizate voci ale anticomunismului autentic.

  Īn plīngerile tipizate depuse la parchet de cei care mi-au sprijinit iniţiativa (http://www.procesulcomunismului.com/...re_parchet.htm) erau clar separate două capete de cerere:

  1.) Crimele imprescriptibile şi de neprescris comise īnainte de 1989

  2.) Favorizarea şi tăinuirea lor prin uzurpare de putere şi represiune, după 1989. Am urmărit probarea capătului 1.), īn primul rīnd pentru ca pe această bază să putem incrimina liderii FSN pentru capătul 2.), De aceea, aşa cum v-am spus la ultima noastră īntīlnire, nu mă poate mulţumi/satisface perspectiva ca, peste nişte ani, cīnd nici un vinovat şi nici o victimă a represiunii nu va mai fi īn viaţă, să obţinem şi noi dreptul de a condamna comunismul pre-89.

  Pentru procesul celor care au distrus Romānia pentru a īmpiedica procesul comunismului am luptat eu, convins că aceasta e calea regală pentru īmplinirea muncii dvs. De altfel, aşa cum am arătat īn plīngerea mea din dosarul P35 şi īn declaraţia din mai 2006, confirmată de martorii consultaţi de procurorii trimişi de dv la Piatra Neamţ (http://www.piatauniversitatii.com/ne...06&month=5.htm ) , eu am fost victima fenomenului 2, al īmpiedicării justiţiei, tentativa de linşaj din 16 decembrie 1990 fiind datorată faptului că lansasem, ca lider al FDAR Neamţ, īn octombrie 1990, un apel pentru judecarea crimelor comunismului, īn urma cercetărilor de la Dealul Marului (http://www.piatauniversitatii.com/ic...1oct90.asp.htm).

  De aceea v-am cerut să redeschideţi cercetarea genocidului revelat de descoperirile din 1990, īnchisă printr-un NUP ilegal īn 1994 de procuratura militară Băcau, aşa cum aţi putut constata din analiza dosarului. Īn acelaşi timp, exemplul meu dovedea conexiunea īntre cele trei fenomene infracţionale, motiv pentru care aţi plasat cazul Piatra Neamţ şi īn dosarul P35/2006 ("genocidul tăinuit") şi īn P75/1997 ("feseniada cu mineriade").

  Am muncit uriaş pentru a vă sprijini (şi am antrenat īn acest efort şi pe alţii) . Cum doream inculparea "formatorilor de opinie" şi stăpīnilor lor, v-am depus un jurnal istoric care semnala ce s-a spus īn 1990 la TVR şi la radio ( http://www.procesulcomunismului.com/...efault.asp.htm) şi o bogată colecţie de articole expresive din presa timpului (de genul celor afişate, ca exemplu de corp delict pentru infracţiunea de instigare mediatică, la http://www.procesulcomunismului.com/...efault.asp.htm).

  Mama mea (Livia Dandara) a muncit intens pentru a vă pune la dispoziţie sinteze de presă şi televiziune, pe care le-aţi folosit īn pregătirea īntīmpinărilor, confruntărilor şi rechizitoriului.

  Eu am extras din presa timpului nenumărate informaţii utile şi piste de cercetare pe care vi le-am pus la dispoziţie. Acest costisitor (pentru mine) voluntariat s-a desfăşurat īn timp ce roiuri de "activişti civici" se exhibau emiţind incontinent comunicate care cereau celeritate, sau vă dădeau tīrcoale cu intermitenţă, īn căutarea unor informaţii pentru lucrări personale (inclusiv dintre cele furnizate de mine), a unor ocazii de ghişeft cultural sau de capitalizare civică.

  Am īncercat să provoc reorientarea agitaţiei civice teatrale spre implicare eficace, īn sprijinul proceselor si anchetelor penale. De aceea am participat, pe 21 martie 2007, la reuniunea organizata de Alianţa Civică pe tema "Comunismul condamnat, ce urmeaza?" Am pledat atunci pentru constituirea unor echipe de cercetare voluntară, care să stabilească strategii de operaţionalizare a obiectivului condamnării comunismului şi să alcătuiască probatorii solide īn sprijinul anchetelor şi proceselor.

  Sperīnd că unii emanaţi ai anticomunismului, forţaţi să-şi plătescă imaginea publică, vor sprijini puţinii angajaţi īn lupta cu justiţia, l-am īndemnat pe Doru Mărieş să ceară şi sprijinul "personalităţilor" care monopolizau reduta opoziţiei intelectuale, din 1990.

  Poate că şi de asta s-a ajuns la actuala lui capturare, īn plasa neo-anticomuniştilor care căută suport de emanaţie (gen Băsescu sau Tismăneanu) - īntinsă de Sorin Ilieşiu. Poate că am greşit şi la 19 decembrie 2006, īn dialogul TVR mediat de domnul Turturică, reproşīnd lui Tismăneanu că opreşte comunismul la 1989. Iată că acum şi-a īntins "emanaţia prin Mărieş" - pīnă īn iunie 1990 şi se pare că vă va prinde şi pe dvs. īn plasă.

  Contrapunerea dintre mine şi protipendada civică a devenit evidentă cu ocazia īntīlnirii de pe 2 Mai 2007 dintre procurorul general Laura Codruta Kovesi şi cīţiva "reprezentanţi ai societăţii civile", interesaţi de avansul anchetelor (conduse de dvs).

  Cu această ocazie, mi-am expus punctul de vedere privind slăbiciunea mijloacelor alocate de Justitie şi necesitatea sprijinirii efective a anchetei de către societatea civilă, depunīnd procurorului general şi un memoriu-analiză, (http://www.piatauniversitatii.com/ne...07&month=5.htm ) - la care nu am primit nici un răspuns.

  Aţi asistat la acel dialog cu calmul dvs. nelimitat, care provine din īnţelepciune sau placiditate. Mă aşteptam să faceţi cunoscută contribuţia mea consistentă celor prezenţi, care mă īntrebaseră de ce particip şi eu la discuţie, să semnalaţi cei doi ani pe care īi dedicasem sprijinirii anchetei. Īncīt să iasă īn evidenţă fariseismul celor care se excitaseră brusc civic, pentru a pleda găunos pentru o imposibilă celeritate.

  Ca să nu mai vorbim de activitatea/atitudinea pe care o avuseseră īn 1990 inşi ca Ion Caramitru, ce nu legitima de loc pretenţia lor actuală de a reprezenta victimele FSN-ului. Cum mi-ar putea īnţelege plīngerea un colaboraţionist post-comunist, care a validat Contrarevoluţia şi pseudo-alegerile din 20 Mai, pe mine - un contestatar intransigent, reprimat şi exilat - pentru că m-am opus Tranziţiei Criminale, dacă nici Mărieş nu declară clar că a rămas īn Piaţă pentru că nu recunoştea legitimitatea puterii?

  Grav este că, nici cu acea ocazie, dvs. nu v-aţi declarat depăşit de misiunea asumată, avīnd īn vedere mijloacele inadecvate de care dispuneaţi. Cīţiva procurori se străduiau să construiască probatorii imbatabile pentru fiecare dintre cele zece mii de crime din decembrie, dintre cele zece mii de crime din iunie, dintre zecile de mii de infracţiuni feseniste din 1990 şi sutele de mii de crime ale comunismului - alcătuind din ele un sistem coerent (pentru a le subsuma unor infracţiuni complexe, imprescriptibile sau continuate) şi īn acelaţi timp, segmentabil īn dosare rezolvabile cu celeritate .

  Nu aţi confirmat, dar nici infirmat analiza mea, care demonstra că v-ar trebui resurse de mii de ori mai mari, pentru a duce la bun sfărşit sarcina la care păreaţi īnhămat. Nici azi nu credeţi că aţi greşit păstrīnd dicreţie asupra adevăratei stări a anchetei, tăcere care a făcut jocul celor care v-au creat condiţii pentru a nu reuşi? Şi azi mai credeţi că se poate cīştiga īn ritm de melc o cursă cu obstacole, pe care adversarul, mult mai bine dotat, motivat şi plasat, le ridică rapid īn calea neputincioşilor săi urmăritori?

  Mulţi m-au sfătuit să nu vă acord īncredere, susţinīnd că nu faceţi decīt să trageţi de timp, simulīnd interes justiţiar, aşteptīnd ca partida să se termine īnainte de a se ajunge la un deznodămīnt care să vă creeze duşmani periculoşi.

  Am trecut peste argumentele lor speculative, cum ar fi acela că nu aveţi cum să vă bateţi cu o structură căreia īi aparţineţi şi care v-a folosit copios, īncepīnd din 25 decembrie 1989. Am protestat pentru necolegialitatea cu care domnul Popov, pe care l-am consultat īn legătură cu dosarul P35/2006 (īmpreună cu domnii Jijie, Caraza şi Ioniţoiu) v-a prezentat ca pe principalul gropar al anchetelor!

  Am respins modul incorect, bazat chiar pe falsuri, īn care gruparea lui Viorel Ene (avīnd īn spate pe Liviu Petrina şi Jean Varlam), vă defăima şi sabota.

  Am īncercat să mă opun manevrelor prin care Ene īncerca să vă smulgă din mīnă dosarele, īn clipa īn care v-aţi apropiat de inculparea lui Iliescu, Kuki Borislavski, etc. (dar aş vrea să-mi explicaţi de ce, de pe aceea listă lipsea Petre Roman şi mulţi alţii, inclusiv cei reclamaţi de mine?).

  V-am admirat calmul, īn clipa īn care asasinul plătit al securităţii, deţinutul Clită, v-a transmis direct din penitenciar, prin OTV, ameniţări cu moartea, dvs. şi lui Miron Cozma (care īn acea zi se hotărīse să depună contra lui Ion Iliescu, īn urma confruntării cu Gelu Voican, la care procurorul Saserman ne-a invitat să participăm). Am putut observa şi reacţia "banaliştilor politici" care se agitau anti-Cozma de cīte ori creştea pericolul ca acesta să īl loveasă pe Iliescu, ca să-şi scurteze puţin detenţia.


  Dar creditul pe care vi l-am acordat, mai ales īn situaţii īn care ştiam că aveţi dreptate (sau că sīnteţi nedreptăţit) nu era un cec īn alb. Romānia produsă de comunifesenism nu permite īncrederea oarbă īn nimeni.

  --prima parte--
  Last edited by Excalibur; 25-09-10 at 03:44 PM.
  Motto: ''...O miscare de emancipare politica a constiintelor ar ridica voalul care acopera escrocheria politica. Restul ar fi macar istorie (un zvicnet de umanitate in cautare de sens), luminoasa sau tragica, intrerupind o lamentabila prabusire spre vid.'' Ioan Rosca (Analiza spectrului socio-politic)
  Explicatie: Lucrarile constituie o analiza unica a complexitatii mecanismelor de falsificare a adevarului, manipulare, diversiune si uzurpare a statului de drept, de catre grupuri de interese ascunse sub diverse forme cameleonice : ''partide'', ''Justitie'', ''Institutii '' ''O.N.G-uri'', etc. Documentele au fost preluate de pe:Harta unei perplexitati, Piata Universitatii si Procesul Comunismului, cu acordul autorului, d-l Ioan Rosca, cercetator interdisciplinar(contact AICI). Dezbatere: Video-1, Video-2, Video-3, Video-4

 2. #2
  Rang-N-03(col)
  Excalibur's Avatar
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  184
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  1478

  Post Re : Scrisoare deschisa, domnului procuror Dan Voinea (02)

  Deşi nu am dovezi că aţi fi altcineva decīt păreţi, nu aş putea garanta absolut buna dvs. credinţă. Probabil şi dvs. păstraţi rezerve privind intenţiile acestui canadian suspect, cu o faţă de cercetător meticulos şi alta de revoluţionar/justiţiar radical, care s-a agăţat ca un scai de dvs., de cinci ani.

  Aştept orice cerere de clarificare. Īn astfel de situaţii, pentru a nu ne īnfunda īn bīrfe dezbinatoare şi bănuieli paralizante despre subterane ipotetice, trebuie să ne bazăm pe faptele de la suprafaţă ale fiecăruia. Vă voi spune care sīnt (in)acţiunile dvs. care mi-au stīrnit mie, ca martor, semne de īntrebare, pentru a vă da posibilitatea să risipiţi eventualele neīnţelegeri.

  Pentru a apăra respectul reciproc (şi poate colaborarea) dintre noi aş vrea să mă asigur că nereuşitele dvs. (sau ceea ce eu consider ratări) au fost rezultatul sabotării de către sistem, sau măcar al unor nepuţinte acceptabile - şi nu al relei credinţe sau a incompeteţei/ indolenţei.

  Un semn de īntrebare (pe care vi l-am semnalat direct, īntr-o discuţie la care au mai participat Doru Mărieş şi Antonie Popescu) vine de la reacţia dvs. din 2007, faţă de decizia Curţii Constituţionale de a cere rezolvarea civilă a oricărei cauze īn care există şi civili (bazată pe o decizie CEDO, relativă la un furt de benzină, care amesteca civili şi militari) .

  Această prevedere mai veche a legii, agitată de obedienta C.C. (pro PCR) cu scopul de a vi se smulge dosarele ajunse īn pragul inculpării, viza judecarea şi nu anchetarea cauzelor. Nimic nu impunea absolut interpretarea că, o anchetă īn curs, de asemenea importanţă, care a durat (cu intermitenţe) zece ani, trebuie reluată de la zero de procuratura civilă.

  Īn dosarele feseniadei nu era vorba de altfel de "civili" ci de conducătorii statului romān, care comandaseră ordinele criminale aplicate de militari şi de "mineri" (care se puteau şi ei dovedi agenţi profesionişţi, camuflaţi īn salopetele comandate la Salcia). Aşa cum şi dvs. aţi punctat, pīnă la finalizarea cercetării prin inculpare, civilia vinovaţilor nu putea fi prezumată. Iar victimele civile (cu excepţia sabotorului Ene) nu au cerut niciodată să li se īnchidă justiţia īn nas, cu alibiuri formale.

  Un proces politic de asemenea anvergură, īn care esenţa este uzurparea instituţiilor statului , inclusiv de către "oamenii legii", se poate judeca firesc la tribunale militare. Şi chiar trimis spre un tribunal civil, probatoriul uriaş pus la punct de procuratura militară īşi putea īmplini funcţia justiţiară, mult mai bine decīt prin sufocarea anchetei cu NUP, de către procuratura civilă care s-a făcut că nu īnţelege nimic din dosar.

  De ce aţi cedat acestei presiuni şi aţi semnat deciziile de disjungere şi apoi de strămutare, validīnd pretinsul conflict de competenţă?

  De ce nu aţi impus condiţia ca ancheta să ramīnă īn sarcina dvs, renunţīnd temporar la gradele militare?

  De ce aţi īncercat o manevră atīt de stīngace ca disjungerea părţii militare şi civile, a unui dosar evident unitar? Chiar speraţi ca dovezile incriminante pentru civilii care au comandat represiunea, strecurate īn dosarul militar (care a rămas un timp la dvs) să īi oblige pe procurorii civili să-şi inculpe stăpīnii?

  Nu bănuiaţi că trimiteţi acele dosare spre fabrica de NUP?

  Cīnd aţi văzut că nimeni nu lucrează la dosarele trase pe dreapta, īn timp ce dvs eraţi acuzat că aţi tergiversat/sabotat/compromis ancheta - de ce nu v-aţi dat demisia īn semn de protest?

  De ce aţi lăsat dosarul deschis de mine (P35/2006), care putea constitui baza incriminării coerente a FSN, īn mīinile procurorului Levanovici, care l-a trimis spre procuratura civilă, pe motiv că agenţii represivi ai puterii comuniste s-au "civilat"… prin ieşirea la pensie?

  De ce, atunci cīnd procurorii tineri delegaţi un timp de dvs să culeagă mărturiile deţinuţilor politici reclamanţi, au īnceput să fie hăituiţi (īn momentul īn care au īncercat să intre, fără succes, īn arhivele instituţiilor-călău) aţi acceptat īntreruperea cercetării, fără explicaţii?

  De ce, dīndu-mi dreptate īn atītea discuţii, nu v-aţi ocupat totuşi de capetele speciale din plīngerile mele (vinovăţia mediei şi a SRI pentru instigarea din 1990, tăinurirea infractorilor comunişti de către regimul FSN) ?

  De ce ne-aţi pus pe noi, cei implicaţi ca reclamanţi īn anchetă, să ne zbatem pentru ca documentele de importanţă istorică acoperite cu NUP să nu fie distruse de procuratură, īn baza regulamentului intern - īn loc să duceţi această luptă din interior?

  De ce l-aţi lăsat pe Mărieş să īşi pună viaţa īn pericol pentru a recupera nişte dosare pe care nu aţi reuşit să le finalizaţi īn timp util? De ce nu m-aţi susţinut atunci cīnd am cerut insistent lui Mărieş să evite confiscarea cauzei sale de către indivizi de genul Ilieşiu/Tismăneanu, deşi ştiaţi că aceştia lucrează īmpreună cu Băsescu la īnmormīntarea judecării reale a comunismului īn noianul vorbelor goale semănate perfid prin istorie?

  De ce credeaţi, īncă īn toamna anului trecut, că veţi relua munca la dosare, ştiind ce relaţii de şantaj reciproc leagă taberele concurente care pradă Romānia?

  Redeschiderea anchetei īn 2005 să nu fi fost decīt o mişcare de ameliorare a poziţiei grupului mafiot Băsescu, īn raport cu reţelele Iliescu, Roman, etc.?

  Cum comentaţi posibilitatea ca să fi alocat şi eu cinci ani investigării participative la o farsă (ceea ce se numeşte metodologic "recherche-action"…)

  V-am prevenit de curīnd că vă voi scrie o scrisoare foarte deschisă, provocīndu-vă la clarificări la care cred că am dreptul, după ce v-am oferit cīt sprijin am putut. Sper ca acest val de īntrebări să nu vă producă iritare sau crispare, ci să vă dea posibilitatea să vă explicaţi fin, ajutīnd analiştii să īnţeleagă ce s-a īntīmplat cu anchetele de care aţi răspuns şi īn general cu justiţia de tranziţie.

  Intenţionez să-mi folosesc experienţa pentru a clădi un rechizitoriu minuţios al injustiţiei judiciare (demarat prin eseul "Reabilitarea legalitatii: de la combaterea prescrierii la condamnarea uzurparii justitiei" - http://www.piatauniversitatii.com/ne...9&month=12.htm )

  Īn schimb, nu cred că voi continua donquijotic epopeea judiciară, īn instanţele romāneşti sau internaţionale, cu speranţa că s-ar face dreptate la timp - aşa cum m-aţi sfătuit. Nu-mi mai pot permite explorarea acestui drum īnfundat. Se pare că aţi trecut dvs. acum īn postura de cercetător voluntar (pentru IICC), acoperit īnsă de o pensie pe care eu nu o voi avea (printre altele şi datorită acestor cinci ani de cercetare masochistă).

  Vă las satisfacţia de a-i vedea īn sfīşit condamnaţi simbolic pe Gheorghiu Dej şi Ana Pauker, dar nu şi pe cei care i-au plătit lui Apostol serviciile pīnă de curīnd… Sau de a denunţa abuzurile judiciare, după īmplinirea termenelor de prescripţie. Sau de a umple cartea de istorie şi muzeul de la Sighet cu pagini nemuritoare despre muritorii perdanţi.

  Sau de a lupta pentru dreptate, alături de Băsescu, Tismăneanu, Ilieşiu, Mărieş, etc., susţinuţi de corul civic de gardă.

  Eu mă voi retrage probabil din joc, după ce voi reacţiona faţă de răspunsul procuraturii la ultima mea plīngere, pe care v-am adus-o deja la cunoştinţă, făcută pentru modul īn care mi-au fost tratate demersurile, īntr-o anchetă de care aţi răspuns şi dvs. (http://www.piatauniversitatii.com/ne...10&month=8.htm )

  Sperīnd că voi avea īn dvs., şi după această scrisoare, dacă nu un coleg īn cercetarea civică a cercetării penale, măcar un martor pentru ce am făcut īn aceşti ani din viaţa mea,

  Al dvs.
  Ioan Roşca, 20 septembrie 2010

  Explicatii : Un mănunchi de scrisori deschise, către jurişti implicaţi in reabilitarea justiţiei

  Sursa: http://www.piatauniversitatii.com/ne...10&month=9.htm
  Last edited by Excalibur; 25-09-10 at 03:42 PM.
  Motto: ''...O miscare de emancipare politica a constiintelor ar ridica voalul care acopera escrocheria politica. Restul ar fi macar istorie (un zvicnet de umanitate in cautare de sens), luminoasa sau tragica, intrerupind o lamentabila prabusire spre vid.'' Ioan Rosca (Analiza spectrului socio-politic)
  Explicatie: Lucrarile constituie o analiza unica a complexitatii mecanismelor de falsificare a adevarului, manipulare, diversiune si uzurpare a statului de drept, de catre grupuri de interese ascunse sub diverse forme cameleonice : ''partide'', ''Justitie'', ''Institutii '' ''O.N.G-uri'', etc. Documentele au fost preluate de pe:Harta unei perplexitati, Piata Universitatii si Procesul Comunismului, cu acordul autorului, d-l Ioan Rosca, cercetator interdisciplinar(contact AICI). Dezbatere: Video-1, Video-2, Video-3, Video-4

Similar Threads

 1. Scrisoare deschisa, domnului Lucian Orasel
  By Excalibur in forum Implicarea cetaţenească: semnale, initiative, actiuni, etc.
  Replies: 0
  Last Post: 25-09-10, 03:09 PM
 2. Scrisoare deschisa, domnului judecator Adrian Neacsu
  By Excalibur in forum Implicarea cetaţenească: semnale, initiative, actiuni, etc.
  Replies: 0
  Last Post: 25-09-10, 11:19 AM
 3. Scrisoare deschisa, domnului avocat Vasile Lupu
  By Excalibur in forum Implicarea cetaţenească: semnale, initiative, actiuni, etc.
  Replies: 0
  Last Post: 25-09-10, 11:13 AM
 4. Scrisoare deschisa, domnului profesor Valeriu Ciuca
  By Excalibur in forum Implicarea cetaţenească: semnale, initiative, actiuni, etc.
  Replies: 0
  Last Post: 25-09-10, 11:07 AM
 5. Scrisoare deschisa, domnului jurist Ioan Onisei
  By Excalibur in forum Implicarea cetaţenească: semnale, initiative, actiuni, etc.
  Replies: 0
  Last Post: 25-09-10, 11:01 AM

Tags for this Thread

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •