Results 1 to 1 of 1

Thread: Scrisoare deschisa catre Dan Culcer

 1. #1
  Rang-N-03(col)
  Excalibur's Avatar
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  184
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  1478

  Post Scrisoare deschisa catre Dan Culcer

  Domnule Culcer, …………Īn ultimul timp apar atacuri la adresa mea, legate de scrisoarea deschisă pe care i-am trimis-o lui Sorin Iliesiu: accesibila pe legatura: http://www.piatauniversitatii.com/ne...10&month=8.htm

  Sīnt acuzat de antisemitism, securism, incultură. Amuzīndu-mă de superficialitatea celor care nu au avut grijă să vadă cu cine vorbesc, pe "blogurile" unde am reperat demascări "anonime" (postate fără nici o legătura cu subiectul īn discuţie acolo, ciudat fel de spam ) am replicat "

  (N.R. de studiat dezbaterea: Cine seamănă vīnt culege furtună-Autor: Ovidiu ŞIMONCA , pe siteul: Observatorul Cultural, articol accesibil pe legatura: http://www.observatorcultural.ro/Cin...s_details.html

  Pariez că nu ai curajul să te confrunţi cu mine public!". Ar fi bine să pot sparge tăcerea īn care am fost īnchis, arătīndu-le banaliştilor care au riscat să mă pomenească, cu ce gen de "securist", "incult" şi "antisemit" au de-a face.

  Dar cred că se va reveni la tăcere. Este clar că Tismănenii nu vor să se ştie că sīnt contestaţi din partea victimelor/criticilor comunismului, Contrarevoluţiei şi Tranziţiei criminale.


  Nu pot īnsă trata la fel reacţia dvs.:(legatura articolului: http://www.asymetria.org/modules.php...rticle&sid=974) căci aţi īncercat să mă justificaţi cam stīngaci, fără să ştiţi că eu nu doresc să fiu apărat, cīnd īmi fac datoria. ………..Vă cer deci un drept la replică, mai exact la o explicaţie.

  Am protestat la timp contra legiferării delictului de opinie, īn L107/2006 care transformă OUG 31/2002 (un abuz legislativ care contravine intereselor poporului romān, īntărit mai nou prin L105/ 14 aprilie 2009, o ratificare a Protocolului adiţional, adoptat la Strasbourg la 28 ianuarie 2003) pentru că ea cuprinde prevederi anticonstituţionale:


  " Art. 5 - Promovarea cultului persoanelor vinovate de savarsirea unei infractiuni contra pacii si omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propaganda, savarsita prin orice mijloace, in public, se pedepseste cu inchisoare de la luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi.

  Art. 6 - Contestarea sau negarea in public a Holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi.")

  Denuţarea antisemitismului cuiva, nu mai ţine deci de "polemică", ci e o īncerare de a determina īncarcerarea sau intimidarea lui, un atac de maximă agresivitate, care merită un răspuns pe potrivă, nu un ton defensiv.

  Īn rest textul dvs. e OK, aţi intuit bine că am protestat īn primul rīnd īmpotriva imposturii ariviştilor emanaţi prin comunicate, de gen Ilieşiu (care nu s-a sfiit nici măcar să mă semneze fals pe cererile de aburcare a lui). Principala sa vină fiind de a-l fi proiectat pe Tismăneanu īntr-o poziţie total nejustificată; din multe motive- corelate.

  Nu pot fi de acord că nu ar conta şi că Tismăneanu este evreu. Dacă ar fi vorba de un evreu oarecare, fără nici o implicare īn istoria Romāniei, fără posibile interese speciale - şi īncă aş putea să mă tem de părtinire (dintr-o firească solidaritate comunitară). Dar e vorba de un renegat dubios, propagandist PCR, care a ajuns pe căi comuniste să cerceteze la Washington socialismul pe care-l preda la Bucureşti şi a revenit pentru a se implica īn dosarele critice ale genocidului comunist; crescut de un evreu rus din Basarabia, agent NKVD folosit din Spania pīnă la Moscova (poate şi la Chişinău), aterizat īn 1948 din URSS direct īn nomenclatură ( īn timp ce romānii basarabeni erau deportaţi īn URSS) - deci pur şi simplu provenind dintr-o familie de evrei ocupanţi.

  O postură care produce incompatibilitatea pe care am explicat-o la ( http://www.piatauniversitatii.com/ne...06&month=6.htm )

  Legea promulgată de Băsescu poate fi invovată pentru a pedepsi "antisemitismul", definit prea vag. Īn principiu, incriminarea īn contextul rasismului şi xenofobiei sugerează că e vorba de instigare publică la ură rasială/ faţă de evrei. Reclamantul trebuie să demonstreze asta, altfel e vorba de un denunţ calomnios, ce poate fi la rīndul lui tratat penal.

  Devine deci important cu ce scop īşi exprimă cineva un punct de vedere faţă de un eveniment, un fenomen, o persoană. E vorba de un īndemn la ură faţă de o etnie străină sau de un īndemn la apărarea intereselor etniei tale, faţă de un demers pe care īl consideri nociv.

  Se īndoieşte cineva că există interese- statale, comunitare sau de grup - ruseşti, chinezeşti, americane, israeliene, ţigăneşti, catolice, feminine, corporatiste, mafiote, comuniste, etc. ? Nu am ajuns īncă o colonie oficială, īncīt slujirea agendelor străine să prevaleze obligaţiei constituţionale de a ne apăra ţara.

  O fi la modă mercenariatul de aservire. Dar a lucra īn folosul unor forţe exterioare, īn dauna cetăţenilor romāni, e considerat - īn codul penal - ca trădare.

  Ajungem astfel la nevoia ca poziţia mea, să fie explicată fără echivoc:

  1.) Īn Romānia au avut loc pogromuri īmpotriva evreilor, de anumite dimesiuni şi īn anumite condiţii (război, ridicarea nazismului şi comunismului, etc). Germania nazistă a urmărit exterminarea evreilor, URSS/ul comunist i-a salvat. Evreii nu pot fi deci prezumaţi neutri faţă de cele două genociduri. E firesc să-l accentueze pe unul, īn dauna celuilalt.

  Romānii au interesul contrar, pentru că au fost măcelăriţi īn masă de comunism. Optimă ar fi obiectivitatea, dar cine o poate pretinde? Problema nu se poate deci trata la Bucureşti ca la Tel Aviv. Oricum, numărul victimelor trebuie stabilit cu rigoare juridică, nu "adoptat" pe baza speculaţiilor unui colectiv părtinitor de istorici.

  Istoria nu e o fabrică de sentinţe simpliste īmpotriva unui popor. Metodologia deficitară a comisiei Wiesel nu creează adevăr de referinţă. Asumarea rezultatelor ei de către Ion Iliescu nu are legitimitate şi nu poate constitui temei pentru prezumţii īn instanţă şi pentru evaluări de despăgubiri.

  Această īncălcare a intereselor naţionale a venit după ce Iliescu negase (cu numai un an īn urmă) că īn Romānia a fost Holocaust. Ce s-a īntīmplat īntre timp? S-a comis cartea "Ion Iliescu īn dialog cu Vladimir Tismăneanu"- un demers penibil de reabilitare a autorului Contrarevoluţiei, inexplicabil din partea cuiva care avusese pīnă atunci (şi are acum din nou) cu totul altă poziţie decīt īn conjuncturalul dialog din 2003-2004.

  Această īnlănţuire de evenimente mă face să denunţ rolul lui Tismăneanu īn operaţia Wiesel, confirmat şi de continuarea evenimentelor.

  2.) Experienţa pedepsirii Germaniei arată ce consecinţe poate avea oficializarea unui anume număr al victimelor. Din plata "per capita" a despagubirilor putīnd rezulta sume devastatoare pentru Romānia actuală, mai ales că operaţia poate fi desfăşurată, īn ascuns, īn tenebrele unei stat uzurpat, aruncată īn contul generaţiilor viitoare.

  Prin aplicarea abuzivă a legilor antisemitismului, introduse de regimul Iliescu şi promulgate apoi de urmaşul său, Traian Băsescu, dacă raportul Wiesel-Iliescu devine reper juridic, este posibilă īntemniţarea cuiva care consideră că numărul victimelor evreieşti īn Romānia a fost mai mic (vezi istoria pedepsirii "negationismului"/cazul Irving, Zundel, etc).

  Deci eu mă tem că rolul raportului Wiesel (2004) corelat cu incriminarea antisemitismului/negaţionist a fost să creeze cadrul/instrumentul necesar ridicarii unor pretenţii financiare dinafara Romāniei (a se vedea consideraţiile lui Norman Finkelstein din "Industria Holocaustului") fără a se mai putea opune rezistenţă.

  Impresie īntărită de faptul că integrarea Romāniei īn Europa şi NATO este invocată pentru a antrena o ţară suferindă, ce trebuia să rămīnă paşnică şi neutră, īn politici imperiale şi pro-israeliene, care pun īn pericol securitatea naţională.

  3.) Infracţiunile, reale sau imaginare, comise īn timpul războiului īmpotriva evreilor, au fost pedepsite drastic dupa 1944, īntr-o lungă serie de procese. A fost startul transformării Romāniei īn lagăr. Multe pedespe au fost excesive şi mulţi īntemniţaţi erau nevinovaţi de vreo faptă penală.

  Acuzaţia de "fascism" s-a īntins īn toate direcţiile, permiţīnd exterminarea unor variate categorii de deţinuţi politici. După cum foştii membri PCR nu ar trebui īnchişi, simpla apartenenţă la mişcarea legionară nu justifică īncarcerarea, schigiuirea, uciderea.

  Nu putem accepta, īn Romānia post-comunistă, discriminarea acestei categorii de victime ale comunismului, reclamată de unele asociaţii evreieşti. Nici lăsa criminalii comunişti să folosească alibiul anti-fascismului. Că din păcate, genocidul comunist interferează cu holocaustul, e o realitate de care trebuie ţinut cont.

  O parte dintre evreii hăituiţi īnainte de 1944, unii reveniţi cu armata rusă, au participat la comunizarea Europei de Est. Şi din aceştia, unii au emigrat apoi īn Israel, America, etc. (vezi datele oferite de Soljenitin despre traseul unor călăi leninist-stalinişti). Este inadmisibil ca tocmai un Vladimir Tismăneanu să preia cīrma cercetării crimelor comunismului, putīnd-o deturna.

  4.) Metoda de holocaustizare Wiesel-Iliescu nu trebuie validată de romānii care-şi apără ţara. Nici direct şi nici prin aprobarea demersului similar Tismăneanu-Băsescu, realizat īn 2006. Genocidul comunist trebuie constatat īn instanţe, pe baza zdrobitorului probator de care dispunem (şi pe care nu Comisia Tismăneanu l-a produs, nu regimul Băsescu l-a descoperit).

  Sper că după 20 de ani dedicaţi deblocării justiţei ( http://www.piatauniversitatii.com/ne...10&month=8.htm ) pot susţine asta cu fruntea sus. Admitīnd ca metodă de criminalizare "condamnarea Băsescu īn baza raportului Tismăneanu"- deschidem calea lovirii intereselor cetăţenilor actuali şi viitori ai Romāniei, ceea ce nu ar trebui să se īntīmple īntr-o democraţie reală. Judecatorii nu trebuie să-şi racordeze prezumţiile la "rapoarte" şi "declaraţii". Ci la fapte şi efecte atestate solid.

  Procurorii şi nu istoricii trebuie să treacă la cercetarea crimelor comunismului şi a ascunderii lor după 1990 de către FSN-ul lui Ion Iliescu; justiţia să facă reparaţiile de rigoare, recunoscīnd că prescripţiile sīnt inaplicabile sau īntrerupte. Dacă există temeiuri şi pentru redeschiderea anchetelor/revizuirea proceselor pentru antismitism - să se facă şi asta, stabilindu-se exact amploarea acestor crime.

  Aşa intrepretez eu lanţul de interacţiuni Tismăneanu-Iliescu-Wiesel-Iliescu-Băsescu-Ilieşiu-Tismăneanu- Băsescu- Tismăneanu.

  Īncerc să-mi apăr ţara de ceea ce percep ca un atac grav la valorile ei morale şi materiale, periclitate de interese filo-semito-comuniste. Celor ce consideră că preocuparea mea, rezumată mai sus, este "antisemitism" şi īncearcă să mă facă să tac astfel, le amintesc că există prevederi legale de genul:

  "Constituţia
  ARTICOLUL 2
  (1) Suveranitatea naţională aparţine poporului romān [..]
  (2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea īn nume propriu.

  ARTICOLUL 6
  [..](2) Măsurile de protecţie luate de stat pentru păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii persoanelor aparţinānd minorităţilor naţionale trebuie să fie conforme cu principiile de egalitate şi de nediscriminare īn raport cu ceilalţi cetăţeni romāni.

  ARTICOLUL 16
  (1) Cetăţenii sunt egali īn faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. [..]

  ARTICOLUL 23
  (1) Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile. [..]

  ARTICOLUL 29
  (1) Libertatea gāndirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi īngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrāns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale.
  (2) Libertatea conştiinţei este garantată; ea trebuie să se manifeste īn spirit de toleranţă şi de respect reciproc.

  ARTICOLUL 30
  (1) Libertatea de exprimare a gāndurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare īn public, sunt inviolabile.
  (2) Cenzura de orice fel este interzisă. [..]
  (6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.
  (7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, īndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică[..]

  ARTICOLUL 54
  (1) Fidelitatea faţă de ţară este sacră.
  (2) Cetăţenii cărora le sunt īncredinţate funcţii publice, precum şi militarii, răspund de īndeplinirea cu credinţă a obligaţiilor ce le revin şi, īn acest scop, vor depune jurămāntul cerut de lege."

  Codul penal
  "Art. 155. - Fapta cetăţeanului romān sau a persoanei fără cetăţenie, domiciliată pe teritoriul statului romān, de a intra īn legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, īn scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin acţiuni de provocare de război contra ţării sau de īnlesnire a ocupaţiei militare străine, ori de subminare economică sau politică a statului, ori de aservire faţă de o putere străină, sau de ajutare a unei puteri străine pentru desfăşurarea unei activităţi duşmănoase īmpotriva siguranţei statului, se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau cu īnchisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

  Art. 161. - Atentatul săvārşit contra unei colectivităţi prin otrăviri īn masă, provocare de epidemii sau prin orice alt mijloc, de natură să slăbească puterea de stat, se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau cu īnchisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

  Art. 165. - Fapta de a folosi o unitate din cele la care se referă art. 145 [obştească], ori de a īmpiedica activitatea normală a acesteia, dacă fapta este de natură să submineze economia naţională, se pedepseşte cu īnchisoare de la 5 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

  Art. 167. - Iniţierea sau constituirea unei asociaţii sau grupări īn scopul săvārşirii vreuneia dintre infracţiunile prevăzute īn art. 155-163, 165 şi 1661, ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unei astfel de asociaţii sau grupări se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau cu īnchisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

  Art. 168. - Distrugerea, alterarea ori ascunderea unui document sau īnscris īn care sunt stabilite drepturi ale statului romān īn raport cu o putere străină, dacă fapta este de natură a compromite interesele de stat, se pedepsesc cu īnchisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

  Art. 168.1. - Comunicarea sau răspāndirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, dacă fapta este de natură să aducă atingere siguranţei statului sau relaţiilor internaţionale ale Romāniei, se pedepseşte cu īnchisoare de la unu la 5 ani.

  Art. 173. - Tentativa infracţiunilor prevăzute īn prezentul titlu se pedepseşte. Se consideră tentativă şi producerea sau procurarea mijloacelor ori instrumentelor, precum şi luarea de măsuri īn vederea comiterii infracţiunilor prevăzute īn art. 156, 157, 159-163, 165, 166, 1661 şi art. 158 raportat la infracţiunea de trădare prin ajutarea inamicului.

  Tăinuirea şi favorizarea privitoare la infracţiunile din acest titlu se pedepsesc cu īnchisoare de la 3 la 10 ani. "

  Asta e. Dacă incriminarea negaţionismului/antisemitismului (prevederi oricum anacronice şi anticonstituţionale) sīnt stipulate sau folosite pentru a paraliza apărarea intereselor Romīniei, e vorba de trădare.

  Va dovedi cineva că nu există "complotul" pe care vreau să-l combat? (De exemplu, arătīnd că nimeni nu e īnchis pentru că micşoreză numărul de victime evreieşti decretate de Wiesel; sau asigurīndu-ne că Romānia nu plăteşte (pe ascuns) despăgubiri (excesive) pentru holocaust (īn timp ce victimele comunismului sīnt batjocorite); sau demonstrīnd că Tismăneanu duce IICC pe calea incriminării vinovaţilor).

  Foarte bine. Voi răsufla uşurat şi voi admite, public, că m-am īnşelat.

  Dar pīnă atunci nu mă voi lăsa intimidat de trimiteri parşive la "antisemitism", ci voi continua să slujesc interesele naţiei mele. Iar dacă se va arăta că am avut dreptate, voi cere judecarea, īn baza prevederilor citate mai sus, a celor care au acţionat (inclusiv prin propagandă) pentru umilirea fostelor generaţii şi īnrobirea viitoarelor generaţii de romāni.

  Ioan Roşca, 20 august 2010

  http://www.piatauniversitatii.com/ne...10&month=8.htm
  Last edited by Excalibur; 25-09-10 at 10:27 AM.
  Motto: ''...O miscare de emancipare politica a constiintelor ar ridica voalul care acopera escrocheria politica. Restul ar fi macar istorie (un zvicnet de umanitate in cautare de sens), luminoasa sau tragica, intrerupind o lamentabila prabusire spre vid.'' Ioan Rosca (Analiza spectrului socio-politic)
  Explicatie: Lucrarile constituie o analiza unica a complexitatii mecanismelor de falsificare a adevarului, manipulare, diversiune si uzurpare a statului de drept, de catre grupuri de interese ascunse sub diverse forme cameleonice : ''partide'', ''Justitie'', ''Institutii '' ''O.N.G-uri'', etc. Documentele au fost preluate de pe:Harta unei perplexitati, Piata Universitatii si Procesul Comunismului, cu acordul autorului, d-l Ioan Rosca, cercetator interdisciplinar(contact AICI). Dezbatere: Video-1, Video-2, Video-3, Video-4

Similar Threads

 1. Scrisoare deschisa catre Doina Cornea
  By Excalibur in forum Implicarea cetaţenească: semnale, initiative, actiuni, etc.
  Replies: 1
  Last Post: 25-09-10, 04:00 PM
 2. Scrisoare deschisa catre Ana Blandiana
  By Excalibur in forum Implicarea cetaţenească: semnale, initiative, actiuni, etc.
  Replies: 0
  Last Post: 25-09-10, 10:41 AM
 3. Scrisoare deschisa catre Marius Oprea
  By Excalibur in forum Implicarea cetaţenească: semnale, initiative, actiuni, etc.
  Replies: 0
  Last Post: 25-09-10, 10:12 AM
 4. Scrisoare deschisa catre Claudiu Secasiu
  By Excalibur in forum Implicarea cetaţenească: semnale, initiative, actiuni, etc.
  Replies: 0
  Last Post: 25-09-10, 10:03 AM
 5. Scrisoare deschisa catre Tudor Barbu
  By Han_Solo in forum Teme de actualitate: investigaţii, documentare, dezvăluiri
  Replies: 0
  Last Post: 17-08-10, 02:51 PM

Tags for this Thread

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •