Results 1 to 2 of 2

Thread: Rolul procuraturii in evitarea Procesului comunismului, contrarevolutiei, tranzitiei

 1. #1
  Rang-N-03(col)
  Excalibur's Avatar
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  184
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  1478

  Post Rolul procuraturii in evitarea Procesului comunismului, contrarevolutiei, tranzitiei

  Rolul procuraturii īn evitarea Procesului comunismului, contrarevoluţiei şi tranziţiei criminale
  - Memoriu adresat Procurorului General -


  "Către, PARCHETUL DE PE LĀNGĂ ĪNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE-In atenţia Doamnei Procuror General, Laura Codruţa Kovesi

  Subsemnatul, Ioan Roşca, cetăţean romān cu domiciliul permanent īn Canada şi adresa de corespondenţă [..] solicit să cercetaţi şi reparaţi modul defectuos īn care au fost tratate plīngerile mele īn dosarele P75/1997 şi P35/2006, īncălcīndu-mi-se flagrant dreptul la justiţie şi producīndu-mi-se daune importante. Avīnd īn vedere hăţisul organizatoric şi păienjenişul competenţelor īn care se rătăcesc cercetările penale īn Romānia, fac recurs la obligaţia dvs. de a dirija această plīngere, către toate persoanele implicabile īn soluţionarea ei.

  1. Īn dosarul 75P/97

  Am venit de la Montreal pentru a depune, la 26 aprilie 2005, domnului general Dan Voinea, o plīngere īn care solicitam cercetarea vinovaţilor pentru modul īn care a fost reprimată greva foamei de la Piatra Neamţ, din 1-5 mai 1990, făcută īn semn de solidaritate cu mitingul din Piaţa Universităţii. ( http://www.piatauniversitatii.com/ic...tm?_plain=true )

  In acea plīngere am reclamat provocarea maselor la agresarea noastră, o manipulare operată de FSN - prin SRI, televiziune şi presă.

  Dar, din cīte ştiu, aceste operaţii de instigare (pe care Codul penal le tratează la fel cu execuţia infracţiunii) - nu au fost cercetate īncă. S-au făcut īn acest dosar doar colectări de documente (foarte multe depuse de mine) şi audieri (la Piatra Neamţ, īn mai 2006: http://www.piatauniversitatii.com/ne...06&month=5.htm ) - īn legătură cu evenimentele din stradă.

  Deşi am cerut asta insistent, nu cred că au fost cercetate arhivele instituţiilor incriminate de mine. Deşi ştiu sigur că am fost urmărit de securişti lucrīnd acum īn SRI- care mă considera foarte periculos. Şi nu s-a studiat temeinic acuzaţia de fond, subliniată de mine continuu, că mineriada şi represiunile conexe (ca aceea căreia i-am fost victimă) nu sīnt decīt episoade dintr-o operaţie criminală uriaşă, care a combinat: uzurparea de putere īn stat (subminarea), trădarea naţiunii, instigarea la război civil, jefuirea populaţiei, distrugerea economiei (fapte antisociale incriminate de Codul penal).

  Am considerat firească conexarea plīngerii mele cu celelalte care reclamă actele comise de FSN, īn toată ţara şi pe tot parcursul anului 1990, īmpotriva celor care au īncercat să īnfrunte Contrarevoluţia (să īmpiedice deturnarea revoluţiei). ( A se vedea reprimarea criticilor FSN din: Craiova, Deva, Ploieşti, Iaşi, Constanţa, Braşov, Sibiu, etc.) Era evident că şi "cazul Piatra Neamţ" trebuia prins īn conexiunea obligatorie dintre dosarele revoluţiei din decembrie şi ale "mineriadei". De aceea, am fost de acord cu integrarea dosarului meu īn dosarul 75P/97.

  Fără să mă aştept īnsă că această contextualizare va duce la escamotarea completă a plīngerii mele! Intr-adevăr, īn motivaţia NUP-urilor pe care le-au primit alţi reclamanţi īn dosarele "iunie 1990" nu există NICI O SINGURĂ REFERIRE la dosarul meu (cazul Piatra Neamţ) sau la celelalte plīngeri similare, integrate īn dosarul-mormīnt al adevărului despre 1990. Incīt noi, reclamanţii agresiunilor FSN din diverse oraşe, nu am primit nici măcar NUP-ul cu care procuratura apără, de 20 de ani, uzurpatorii statului romān!

  Este evidentă nulitatea actului juridic care a stopat cercetarea, din moment ce el omite complet un dosar ca al meu, pentru instrumentarea căruia eu şi procuratura am investit resurse. Şi este manifestă lipsa de respect a instituţiei pe care o conduceţi pentru victimele care mai fac recurs la ea. Pot afirma asta răspicat, ca reclamant care şi-a părăsit cinci ani domiciliul (din Montreal) şi profesia (de cercetător) pentru a īncerca impulsionarea anchetelor care trenează la dvs. īn instituţie pīnă se sting… dar care nu a avut parte, nici măcar de o decizie negativă.

  Pentru Sistemul pe care-l slujiţi, eu nu trebuie probabil să exist.

  Vă semnalez prin prezenta că totuşi mai sīnt viu, blocat īn Romānia de cinci ani īntr-un "concediu justiţiar" prelungit nefiresc, aşteptīnd la uşa Legii- ca īn nuvela lui Kafka.

  Nu mai fac aici istoria efortului pe care l-am dedicat reabilitării justiţiei prin acest dosar (http://www.procesulcomunismului.com/...rocuratura.htm). Esenţa este lupta cu "prescripţia" (īn spatele căreia impunitatea a paralizat justiţia), luptă care reclamă conexarea faptelor petrecute īn toată ţara, īn uriaşa infracţiune FSNistă- imprescriptibilă, sau cu prescripţia īntreruptă/suspendată din motive evidente (ascunderea documentelor īn arhive, imposibilitatea judecării - cīt timp statul rămīne la cheremul vinovaţilor īmbogăţiţi şi agăţaţi de putere).

  Rezum aspectele semnificative din colaborarea mea cu echipa de anchetă a generalului Dan Voinea, vizīnd cercetarea coerentă a īntregului "dosar 1990":

  - depunerea unor explicaţii bogate, care au īnsoţit plīngerea iniţială;
  - depunerea unor masive colecţii de documente, care dovedeau justeţea acuzaţiilor mele (reclamată fiind media care a instigat populaţia, la comanda puterii, era perfect legitim ca articolele de presă şi sintezele TV. să constituie mijloace de probă);
  - semnalarea unor piste semnificative pentru anchetă, dar necercetate sau tratate superficial;
  - īnţelegerea contextului economic, social şi politic īn care s-au petrecut "evenimentele" de interpretat;
  - alcătuirea rechizitoriului (vezi propunerea depusă la Parchet pe 21 dec. 2007 :http://www.piatauniversitatii.com/ne...7&month=12.htm ) ;
  - căutarea unor martori şi reclamanţi, care nu fuseseră racordaţi la anchetă;
  Etc.

  Am muncit, gratis, cīţiva ani, pentru instituţia dvs., din simţ civic şi justiţiar. Nenumărate deplasări, imprimări, telefoane - mi-au epuizat economiile. Drept pentru care, am fost tratat … cu desăvīşită desconsiderare.

  Nici măcar atunci cīnd aţi purtat un dialog cu "reprezentanţii societăţii civile" nu m-aţi invitat, deşi - alături de Doru Mărieş - eram reclamant īn dosar şi, dintre militanţii civici, eu eram cel implicat zi de zi īn cercetările echipei Voinea. Am intrat atunci nepoftit, semnalīndu-vă farsa aşa-zisei accelerări a unei anchete premeditat subdimensionate, īncīt să nu poată reuşi - decīt nesatisfăcător, pentru tribunal.

  Nu am primit nici un răspuns la memoriul pe care vi l-am īnmīnat atunci personal: http://www.piatauniversitatii.com/ne...07&month=5.htm

  In schimb, aţi arătat o mare sensibilitate la solicitările unora ca Viorel Ene, reclamant legitim īn acelaşi dosar, cu care v-aţi īntīlnit şi īn acea zi, pentru a īnţelege plīngerile sale contra lăsării anchetei īn mīinile generalului Voinea. Nu cunosc forţele şi motivaţiile din spatele acţiunilor dlui Ene, dar m-a lovit convergenţa lor perfectă cu activitatea anti-justiţiară a Curţii Constituţionale; avīnd ca pretext separarea justiţiei militare şi civile, dar ca scop şi rezultat - doar īnmormīntarea anchetei.

  A considera "civili" uzurpatorii puterii īn stat şi a-i trata ca pe nişte hoţi de benzină - e o probă de gīndire juridică formată īn şi pentru comunism. Era evident că, relansīnd cu altă echipă o anchetă atīt de complexă, şansele de a pune la punct o inculpare solidă scădeau masiv. Ceea ce s-a şi īntīmplat.

  Cei care au primit muntele de dosare alcătuite de echipa Voinea spre "betonare", l-au clasat, fără să se uite prin ele; lucru dovedit şi de faptul că nu au observat miile de pagini ale dosarului meu, īnchis fără a fi deschis.

  E doar un exemplu, fatal, pentru pretenţiile de seriozitate a anchetei finale, care a dus la sufocarea dreptăţii - arătīnd că acesta e rolul real al procuraturii din Romānia, de 65 de ani.Orice s-ar fi conchis despre evenimentele din 13-15 iunie de la Bucureşti, nu avea nici o relevanţă privind cele din 3 mai 1990 de la Piatra Neamţ. Cum, cīnd şi unde au stabilit procurorii civili care au neglijat documentarea strīnsă de generalul Voinea, că agresarea mea nu s-a produs, sau nu a fost provocată de informatorii, ziarele şi televiziunea FSN? Intrebarea este retoric-demonstrativă.

  Cunosc modul īn care a fost īmpins generalul Voinea să dea peste cap inculparea unora ca Ion Iliescu sau Kuki Borislavschi -ajunsă aproape de liman- pentru a se īncadra īn timpul rămas pīnă la sustragerea dosarelor. Am observat şi modul īn care a īncercat el să păstreze o parte din dosare (cele legate de militari) pentru ca crimele din 1990 să nu fie muşamalizate complet.

  De aceea, am fost revoltat de maniera incorectă īn care aţi prezentat situaţia publicului romānesc. Aţi pretins că vă scandalizează lentoarea şi neglijenţa dlui Voinea, dirijīnd īnsă dosarele smulse lui către procurori care le-au īnchis prin NUP, sau le-au īnmormīntat fără formalităţi - ca īn cazul meu.

  Procedīnd astfel, aţi comis un delict meta-juridic, care delegitimează justiţia, fenomen pe care l-am analizat īn textul: "Reabilitarea legalităţii: de la combaterea prescrierii la condamnarea uzurpării justiţiei" ( http://www.piatauniversitatii.com/ne...9&month=12.htm )

  Aţi mai afirmat public că domnul Voinea şi-a depăşit atribuţiile, extinzīnd cercetările dincolo de ceea ce au cerut reclamanţii. Dar procurorii sīnt obligaţi să se autosesizeze, īn faţa gravităţii unor constatări. (Apariţia despăgubirilor civile acordate de stat unor victime ale comunismului şi post-comunismului ar fi trebuit, de exemplu, să declanşeze acţiuni ale procuraturii, pentru ca prepuşii securicomunişti să plătească daunele suportate de statul comitent.

  Afirmaţia dvs. ca Voinea şi-a depăşit atribuţiile este īnsă nu numai invalidă ci şi falsă, avīnd īn vedere conţinutul plīngerilor mele. Eu am cerut cercetarea adevăratului delict al liderilor FSN din care făceau parte represiunile din 1990: īnaltă trădare, instigare la război civil, distrugerea economiei naţionale.

  Cīnd afirmaţi că Voinea nu fusese sesizat prin plīngeri de acest gen, mă reduceţi din nou la neant.

  Ori eu pretind că exist… şi juridic. Ca atare, vă rog/sugerez/cer să părăsiţi tabăra uzurpatorilor legalităţii, luīnd măsurile de rigoare ca să mi se respecte dreptul la justiţie garantat de Constituţie şi de Convenţia CEDO asumată de Romānia.

  b. Dosarul 35P/06

  Cercetările domnului Voinea mi se păreau lipsite de fundamentul lor firesc. Cine a tras īn cine şi la ordinul cui, cui i-a spart cutare capul - nu e suficient pentru rezolvarea acestor dosare, decīt dacă se caută acari Păun. Pentru a se īnţelege ce s-a īntīmplat īn 1990, nu ajunge să ştii ce tabără a reprimat şi pe cine. Fără īnţelegerea mizei īnfruntării, cercetarea este rătăcită īn detalii nesemnificative şi scopită de miezul ei imprescriptibil şi de neprescris.

  Care a fost mobilul principal al crimei reclamate? Evitarea judecării crimelor comunismului. Condamnarea lor (sau măcar denunţarea) fiind dorită de cei reprimaţi īn stradă de FSN, din decembrie 1989 pīnă īn decembrie 1990. Protejarea autorilor genocidului comunist, īmbogăţirea gardienilor lagărului comunist, deturnarea revoluţiei - a fost obiectivul (realizat) de FSN şi cauza răzvrătirii noastre, a justiţiarilor. Am fost zdrobiţi pentru că am vrut să parăm o uriaşă infracţiune īmpotriva justiţiei, să deblocăm dreptatea.

  Iată că, nici după 20 de ani, justiţia nu şi-a cīştigat libertatea de a ne face dreptate nouă, apărătorilor ei. Deşi am plătit scump, nu putem obţine un dram de justiţie reală.

  Inţelegīnd că dosarele domnului Voinea nu puteau ieşi la lumina coerenţei decīt privite īn contextul-cheie al ascunderii genocidului comunist, acoperirii urmelor şi protejării vinovaţilor, am iniţiat, la 31 iulie 2006, dosarul P35/2006. Īnţeleg că īntre timp au fost adăugate aici şi alte dosare, de exemplu cele depuse de IICC - condus de Marius Oprea; sau plīngerile lui Vasile Paraschiv, deja tratate cu NUP.

  Din nou a fost o conexare justă, avīnd īn vedere obiectul plīngerilor. Dar asta nu īnseamnă că se puteau "neglija" unele capete de cerere specifice depuse īn P35/2006, printr-o tratare "īn bloc" a tuturor sub-dosarelor. Ori, plīngerea-model redactată de mine, ca purtător de cuvīnt al Comitetului de Reprezentare a Victimelor Comunismului ( http://www.procesulcomunismului.com/...re_parchet.htm ), pe care au depus-o apoi individual mulţi reclamanţi, avea două părţi:

  a. Anchetarea abuzurilor regimului genocidar comunist asupra victimelor de diverse categorii;
  b. Anchetarea actelor regimului continuator FSN-ist īntru tăinuirea infracţiunilor de la punctul a şi protejarea infractorilor (cu complicitate īn īmpărţirea prăzii tīlhăriei de stat).

  Nu ni s-a răspuns nimic la punctul a - īn timp ce punctul b nu a fost nici măcar cercetat. O ultima palmă dată de justiţia romānă victimelor comunismului şi post-comunismului, pe care sper că o va consemna istoria dreptului.

  Am făcut eforturi pentru a convinge un număr important de personalităţi ale rezistenţei, foste victime ale regimului comunist, că mai are rost să se plīngă penal; deşi pīnă īn acel moment, nici un călău al naţiunii romāne nu fusese condamnat, toate plīngerile de acest fel fiind stinse prin NUP (īn general prin invocarea nejustificată a prescripţiei). Nu voi relua aici dezbaterea juridică de fond, argumentele pentru imprescriptibilitatea combinată cu ne-prescriere.

  Mă rezum la a vă semnala (ca exemplu) că dosarul depus de noi (FDA Neamţ) īn 1990 la Procuratura militară Bacău, după descoperirile de la Dealul Mărului, a fost īnchis prin NUP īn 1994. Deşi expertizele şi martorii arătaseră că fusese vorba de un asasinat īn masă, comis asupra unui lot de deţinuţi ai autorităţilor comuniste - s-a tras concluzia prescrierii, pentru că trecuseră peste 15 ani de la măcel.

  Dar chiar ministrul justiţiei recunoscuse īn 1990 că termenele de prescriere pentru crimele comuniste nu aveau cum curge pe perioada dictaturii, care nu a permis judecarea - īmprejurare de neīnlăturat. Ceea ce arată că decizia de NUP din 1994 din dosarul Dealul Mărului (şi atītea altele asemenea ei) au fost total ilegale - un alt temei de supendare -solidară- a termenelor de prescripţie.

  Domnul Voinea a redeschis, īn cadrul P35/2006 şi dosarul nostru din 1994 - dar nu mai aud nimic, nici de acest dosar. A primit iar un NUP, atīt de discret īncīt nu ştiu de el nici eu, reclamantul revenit dupa 20 de ani?

  Funcţionarea defectuoasă a justiţiei de tranziţie s-a dovedit o nouă īmprejurare de neīnlăturat. Ca şi obstacolele puse īn calea deschiderii arhivelor de guvernările post-decembriste - ceea ce va justifica redeschiderea anchetelor, īn momentul īn care se vor găsi documente.

  Toate manevrele anti-justiţiare comise de "oamenii legii", īmpiedicīnd judecarea crimelor pīnă azi, fac ca (potrivit legislaţiei) prescripţia penală şi delictual-civilă să nu poată fi invocată - nici după 1990. Termenele vor īncepe să curgă atunci cīnd astfel de cercetări şi condamnări vor apare - dovedindu-se astfel posibile… şi semnalīnd că justiţia s-a eliberat; deci că pot fi judecaţi cei care au ţinut-o prizonieră, compromiţīnd ordinea de drept.
  Last edited by Excalibur; 14-08-10 at 03:14 PM.
  Motto: ''...O miscare de emancipare politica a constiintelor ar ridica voalul care acopera escrocheria politica. Restul ar fi macar istorie (un zvicnet de umanitate in cautare de sens), luminoasa sau tragica, intrerupind o lamentabila prabusire spre vid.'' Ioan Rosca (Analiza spectrului socio-politic)
  Explicatie: Lucrarile constituie o analiza unica a complexitatii mecanismelor de falsificare a adevarului, manipulare, diversiune si uzurpare a statului de drept, de catre grupuri de interese ascunse sub diverse forme cameleonice : ''partide'', ''Justitie'', ''Institutii '' ''O.N.G-uri'', etc. Documentele au fost preluate de pe:Harta unei perplexitati, Piata Universitatii si Procesul Comunismului, cu acordul autorului, d-l Ioan Rosca, cercetator interdisciplinar(contact AICI). Dezbatere: Video-1, Video-2, Video-3, Video-4

 2. #2
  Rang-N-03(col)
  Excalibur's Avatar
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  184
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  1478

  Post Re : Rolul procuraturii in evitarea Procesului comunismului, contrarevolutiei, tranzi

  Cercetările legate de capătul a au constat īn audierea declaraţiilor victimelor reclamante. Ultimii supravieţuitori ai ororilor represive (de la Piteşti, de exemplu) au depus zi de zi, īn faţa tinerilor procurori delegaţi de domnul Voinea, sute de mărturii - de mare valoare judiciară şi istorică. Īn clipa īn care s-a ajuns la cercetarea arhivelor, procurorii alocaţi au fost hărţuiţi şi ancheta militară, trecută īn mīinile domnului Levanovici - a fost stopată.

  Ultimii eroi ai războiului disproporţionat pentru apărarea Romāniei au fost lăsaţi baltă, trimişi acasă să crape, visīnd la o dreptate care īncă nu e suportată de puterea din Romānia. Ei au făcut tot felul de demersuri pentru a debloca ancheta. Fără succes.

  Ca reclamant iniţiator al dosarului, am reacţionat, la data de 16 septembrie 2008, cīnd am depus la parchet o cerere de explicaţii, semnalīnd că, pentru persoanele implicate, care au peste 80 de ani, tergiversarea echivalează cu īncălcarea iremediabilă a dreptului la justiţie. De asemenea, am atras atenţia că temniţele comuniste (şi gropile comune) au fost umplute de tribunale militare, derobarea procuraturii militare de acest dosar neavīnd nici o justificare şi nici o scuză.

  Răspunsul domnului Levanovici a confirmat neruşinarea unor Pilaţi din Pont, rămaşi de serviciu la procuratură: " īn referire la scrisoarea dvs. din 16.09.2008 vă facem cunoscut că, urmare modificărilor legislative, inclusiv a normelor privind competenţa după calitatea persoanelor, prin ordonanţa 82/P/2007 din 31.07.2008 am dispus declinarea competenţei soluţionării cauzei cu denumirea generică "procesul comunismului" īn favoarea Parchetului de pe līngă Īnalta Curte de Casatie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică ."

  Procuror militar şef, (semnat indescifrabil)"

  După care nu am mai primit … nici o veste. Aştept de doi ani… īnaintarea unei anchete pentru care am fost chemat la un moment dat la Procuratura militara din Iaşi şi pentru care am muncit două decenii. Pasată la groparii civili ai dreptăţii, ea s-a īmpotmolit? Nici măcar nu am primit decizia īn care dl. Levanovici justifică fuga de răspundere prin faptul că foştii judecători şi torţionari ai statului comunist romān s-au pensionat īntre timp… deci sīnt civili. Nici vreun răspuns la īntrebarea: ce se va īntīmpla cu mărturiile de valoare inestimabilă culese de procurorii militari īn acest dosar? Vor fi şi ele arse cīt mai rapid, īn numele regulamentului intern? Nu trebuie să rămīnă nici o urmă ?

  Şi acest dosar a avut deci o evoluţie elocvent-scandaloasă.

  Dar dacă la capătul de cerere a s-au făcut măcar niste cercetări (stīrnindu-le supravieţuitorilor speranţe inutile), capătul b (protejarea crimelor comuniste de către regimul FSN) a rămas fără nici un fel de cercetare.

  Ori tocmai el era liantul cheie pentru dosarele "1990".

  Fapt evidenţiat şi de postura mea - ca reclamant conexant al ambelor dosare. De aceea veţi găsi īn fiecare, cīte o versiune a sub-dosarului meu. Cu atīt mai ciudat e că nu am primit nici un semn de atenţie.

  Daunele produse mie de regimul comunist nu se compară cu suferinţele celorlalţi reclamanţi din dosarul P35/2006. Īn schimb, este semnificativ şi grav ce am suportat eu din partea regimului FSN-ist, doar pentru că am luptat pentru īnfăptuirea justiţiei. Nu sīnt singurul căruia i-au fost răpiţi acesti 20 de ani (inclusiv prin forţarea emigrării) ca pedeapsă pentru conştiinţă civică. Mă număr printre victimele tăinurii crimelor comuniste de către nomenclatura "īn tranziţie".

  Plīngerea mea din 31 iulie 2006 arată clar că am fost maltraţi pentru a doua oară, la 16 decembrie 1990, de către masele fesenizate din Piatra Neamţ pentru că am susţinut judecarea crimelor comunismului, mai ales prin apelurile care au urmat descoperirii gropii comune de la Dealul Mărului. Sīntem un caz clasic de cetăţeni hăituiţi pentru că au vrut să fie penalizat un genocid. Am fost expuşi linşajului (eu fiind salvat īn ultima clipă) īn momentul īn care am vrut să comemorăm victimele comunismului, de către Tovarăşi securicomunişti organizaţi, instigaţi şi īntărītaţi de FSN, prin instrumente specifice (informatori, media aservită).

  Ca să nu vezi conexiunea dintre fenomenele anului 1990 şi genocidul comunist (recunoscut ipocrit şi steril pīnă şi de preşedintele Băsescu) trebuie să ai ochii legaţi cu sarcini anti-justiţiare.

  De aceea, toţi aceşti ani, prietenii m-au sfătuit să nu-mi mai pierd timpul cu "justiţia romānă" - ocupată de urmaşii paraziţilor de condamnat. M-au bănuit de naivitate, pentru că insist.

  In ciuda aparenţelor (am irosit cinci ani cerīnd "oamenilor legii" să-şi facă datoria) nu am fost īnsă niciodată candid. Dar pentru a cunoaşte mai bine şi a dovedi mai temeinic pīnă unde merge vinovaţia justiţiei romāne, trebuia să mă implic, īn ciuda previzibilei zădărnicii.

  Puteţi contrazice pledoaria mea pentru vinovăţia procuraturii? Sau măcar arăta că se poate şi altfel? Sau veţi arăta că tot nu se poate?

  Ioan Roşca, 6 august 2010"
  http://www.piatauniversitatii.com/ne...10&month=8.htm
  Last edited by Excalibur; 14-08-10 at 03:24 PM.
  Motto: ''...O miscare de emancipare politica a constiintelor ar ridica voalul care acopera escrocheria politica. Restul ar fi macar istorie (un zvicnet de umanitate in cautare de sens), luminoasa sau tragica, intrerupind o lamentabila prabusire spre vid.'' Ioan Rosca (Analiza spectrului socio-politic)
  Explicatie: Lucrarile constituie o analiza unica a complexitatii mecanismelor de falsificare a adevarului, manipulare, diversiune si uzurpare a statului de drept, de catre grupuri de interese ascunse sub diverse forme cameleonice : ''partide'', ''Justitie'', ''Institutii '' ''O.N.G-uri'', etc. Documentele au fost preluate de pe:Harta unei perplexitati, Piata Universitatii si Procesul Comunismului, cu acordul autorului, d-l Ioan Rosca, cercetator interdisciplinar(contact AICI). Dezbatere: Video-1, Video-2, Video-3, Video-4

Similar Threads

 1. Rolul consilierilor sovietici in comunizarea Romaniei: decizia politica cap-I-S12
  By Dicomes in forum Raportul Comisiei pentru Analiza Dictaturii Comuniste
  Replies: 0
  Last Post: 10-06-12, 12:13 PM
 2. Īnchiderea procesului pentru acoperirea feseniadei de către procuratură
  By Excalibur in forum Procesul comunismului si tranzitiei
  Replies: 0
  Last Post: 30-04-12, 02:28 PM
 3. Ce sīnt elitele şi care e rolul lor īn viaţa socială?
  By Geronimo in forum Psihologie sociala - Manipulare, dezinformare, propaganda!
  Replies: 1
  Last Post: 01-08-11, 06:31 PM
 4. Evocarea personalităţii şi a procesului lui Iuliu Maniu
  By Cicerone Ionitoiu in forum Principatele Romāne - Transilvania
  Replies: 0
  Last Post: 27-10-10, 02:42 PM
 5. Capitalul german din Romania si rolul sovromurilor in „cooperarea” germano-rusa
  By Hancoockk in forum Criza financiar-economică. Finanţe-Economie-Buget-Resurse
  Replies: 0
  Last Post: 18-09-10, 10:45 PM

Tags for this Thread

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •