Results 1 to 1 of 1

Thread: Scrisoare deschisă Primului Ministru

 1. #1
  Rang-N-03(col)
  Excalibur's Avatar
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  184
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  1478

  Post Scrisoare deschisă Primului Ministru

  Domnule Prim Ministru

  Am fost arestat de securitate la data de 9 septembrie 1983 şi condamnat în ianuarie 1984 la 12 ani închisoare pentru complot împotriva orânduirii socialiste. Am executat 6 ani de temniţă grea (decretul din 1988 mi-a redus pedeapsa la jumătate), fără să fiu scos la muncă, sub un regim sever de supraveghere şi control impus de securitate, pedepsit abuziv permanent pentru că am respins reeducarea dorită de securitate, executând un an de regim restrictiv, singur în celulă şi fără lumină naturală, bolnav de ulcer, lipsit de asistenţă medicală şi hrană minimală potrivite bolii de care sufeream.

  Am ieşit de la Jilava, la data de 9 septembrie 1989, abia ţinându-mă pe picioare până la staţia de autobuz şi nu ca Nuţu Cămătaru, gras şi frumos şi călare pe un cal căruia numai un girofar i-a lipsit …

  Am fost luat imediat în primire de securitate şi hăituit zi şi noapte până la data de 12 decembrie 1989 când am fost reintrodus în celulele securităţii cu mandat de reţinere până la data de 12 ianuarie 1990 …

  Toate aceste afirmaţii sunt probate prin documente oficiale de necontestat aflate în dosarul depus la Tribunalul Municipiului Bucureşti în temeiul Legii 221/2009 prin care solicitam despăgubiri materiale, în termeni decenţi, pentru aceste suferinţe.

  Şi veniţi dvs., domnule Prim Ministru, şi hotărâţi că 10.000 de euro sunt suficienţi pentru a compensa material toate aceste suferinţe şi altele asemenea ale foştilor deţinuţi politici! Cred că tatăl dvs. care v-a spart un ou în cap, acum ar trebui să vă rupă spinarea cu un par pentru ruşinea pe care i-o faceţi şi ne-o faceţi!

  Nu poate exista motivaţie economică pentru a trata cu atâta dispreţ şi inconştienţă acest unic simbol moral de necontestat al rezistenţei neamului românesc împotriva regimului comunist, reprezentat de foştii deţinuti politici!

  Mai mult, vă amestecaţi, fără să vă permită Constituţia, în treburile Puterii judecătoreşti impunându-i norme după care trebuie să judece cazurile care îi sunt aduse la cunoştinţă pentru dreaptă judecată.

  Scurtez cât pot această scrisoare şi închei cu o ultimă frază:

  Nu am de ales domnule Prim Ministru, ori retrageţi imediat această stupidă ordonanţă, ori demisionaţi din funcţia de Prim Ministru al României pe care aţi compromis-o, moral, iremediabil.

  Bucureşti, 9 iulie 2010
  Dumitru Iuga
  Adresa : [] Telefon :[]. Adresa internet : tiiu2001@yahoo.com

  Prezenta scrisoare deschisă vă este transmisă pentru informare în legătură cu o problemă, considerată de semnatarul acesteia, de larg interes public - condamnarea pentru a doua oară a foştilor deţinuţi politici. Nu solicit sprijin, acest lucru rămânând o problemă de conştiinţă a fiecaruia dintre dvs.

  Pozitie


  Ma alatur protestului domnului Iuga.

  Nu am legitimitatea dumnealui, de victima continua a unui regim care nu lasa Romania din gheare - nici macar cind e pe cale de a o sufoca. Dar am si eu pierderi mari, ca justitiar care a irosit 20 de ani deblocarii dreptatii, intr-un stat condus de vinovati profitori.

  Amintesc (dintre eforturile redate la http://www.piatauniversitatii.com/) doar faptul ca mi-am parasit (in anul 2005) tara de exil (Canada) si am delasat (din nou) profesia (de inginer de sistem - cercetator) pentru a pune umarul la deblocarea anchetelor privind feseniada rapace si anti-justitiara din 1989-1990.

  Cinci ani pierduti - numai ca sa constat pe viu ca, si dupa 20 de ani, legislativul si justitia lucreaza pentru protectia/imbogatirea criminalilor, permitindu-le sa traga profit dintr-un genocid. Plingerile mele penale - infundate de cine stie ce procurori de serviciu- neprimind nici macar un raspuns negativ!

  Incercarea de a lansa un curent de solidaritate justitiara (in numele asociatiei CIVES) lovindu-se de pasivitatea/resemnarea impregnata romanilor, mi-am concentrat eforturile (in ultimul timp) intru spijinirea citorva procese cu valoare simbolica (Cicerone Ionitoiu, Gavril Vatamaniuc, Viorel Roventu, Vasile Paraschiv, etc.). Speram ca se va putea folosi cadrul legii 221/2009 pentru a se repara minimal ideea de justitie. Dar nici atit nu se poate…

  Continuind tainuirea si complicitatea prin lege, actualul guvern, prin ordonanta OUG 62/2010 (vadit anticonstitutionala - dar m-as mira ca C.C. al PCR sa recunoasca asta) ne arata azi care a fost rostul legii 221 - sa creeze strainatatii iluzia normalizarii -tardive- a dreptului romanesc. Stabileste pretul unei vieti distruse abuziv- la 10 000 Euro.

  Un miliardar al tranzitiei are deci la activ… 100 000 de victime. Fiecare tortionar ia, de 20 de ani, o pensie anuala valorind cel putin cit viata distrusa a unui "bandit" (pentru aceasta rasplata "speciala", sint bani la buget).

  Securicomunistii stiau de la inceput ca procesele reparatorii nu se vor solda cu despagubiri reale (decit poate - in cazul reclamantilor infiati de mafia recuperarilor). Caracterul premeditat al diversiunii judiciare la care s-a pretat regimul de la Bucuresti a reiesit din faptul ca procesele lansate in instante pe baza legii 221 au fost frinate in toata tara, in asteptarea ordonantei data acum. O "tehnica juridica" josnica, tipica uzurparii puterii in stat.

  La Suceava a avut loc - de exemplu- procesul intentat de Gavril Vatamaniuc (http://www.procesulcomunismului.com/...efault.asp.htm) statului roman. Prima instanta a admis o despagubire de 100 000 euro (evaluare absolut penibila, daca se tine cont de traseul exceptional al conducatorului de rezistenta anticomunista, reprimat atitea decenii).

  S-a ajuns apoi la apel, in cadrul caruia procurorul statului nu a indraznit initial sa ceara, decit ca suma de 100 000 euro sa nu fie marita. Instanta a intrat in pronuntare, care trebuia sa se dea pe 6 iunie 2010. Apoi , fara motive, s-a aminat pronuntarea, pe 16 iunie. Data la care, instanta "descopera" in apelul formulat de reclamant ca partea pirita era numita (printr-o evidenta neglijenta de formulare) "ministerul de finante" si nu "statul roman prin ministerul de finante" (ca si cum procesul in apel, care se derulase integral, nu ar fi lamurit cine erau partile…).

  Drept pentru care, in locul aminatei pronuntari, domnul Vatamaniuc s-a pomenit ca e convocat din nou la judecata, pe 9 iulie 2010…. intr-un dosar care trebuia inchis cu o luna in urma! A fost timpul necesar - pentru ca sa se dea decretul care exonera statul de raspunderi. Prelungirea deciziei nu a avut alt rost decit asteptarea unor indicatii (si probabil, sfirsitul hartuielilor administratie-justitie, in jurul problemei pensiilor speciale ale judecatorilor- platiti regeste ca sa apere cu orice pret pusculita statului criminalizat).

  Asadar, reteaua de protectie a uzurpatorilor este, dincolo de aparente, bine organizata si disciplinata. Judecatorii din Suceava stiu cind si cit sa "inghete " o pronuntare. Oricit ar dori "teoreticienii" dreptului strimb sa nu-i intelegem esenta, ea este evidenta.

  Nu plata despagubirilor din bugetul statului ii sperie pe mercenarii juridici ai jefuitorilor populatiei si distrugatorilor Romaniei (ca doar au acoperit fara probleme, "tunuri" mult mai mari, date avutiei colective); ci posibilitatea ca, acumularea sumelor mari, platite de stat victimelor, sa relanseze problema responsabilitatii materiale a vinovatilor - deci sa deblocheze procesul comunismului, facind sa inceapa, in sfirsit, termene firesti de prescriptie.

  10 iulie 2010
  Ioan Rosca
  cives@piatauniversitatii.com
  http://www.piatauniversitatii.com/ne...10&month=7.htm
  Last edited by Excalibur; 14-08-10 at 02:16 PM.
  Motto: ''...O miscare de emancipare politica a constiintelor ar ridica voalul care acopera escrocheria politica. Restul ar fi macar istorie (un zvicnet de umanitate in cautare de sens), luminoasa sau tragica, intrerupind o lamentabila prabusire spre vid.'' Ioan Rosca (Analiza spectrului socio-politic)
  Explicatie: Lucrarile constituie o analiza unica a complexitatii mecanismelor de falsificare a adevarului, manipulare, diversiune si uzurpare a statului de drept, de catre grupuri de interese ascunse sub diverse forme cameleonice : ''partide'', ''Justitie'', ''Institutii '' ''O.N.G-uri'', etc. Documentele au fost preluate de pe:Harta unei perplexitati, Piata Universitatii si Procesul Comunismului, cu acordul autorului, d-l Ioan Rosca, cercetator interdisciplinar(contact AICI). Dezbatere: Video-1, Video-2, Video-3, Video-4

Similar Threads

 1. Scrisoare deschisa liderilor PL si PNL din Basarabia
  By worldcongress in forum 04) Congresul Mondial Român – World Romanian Congress
  Replies: 0
  Last Post: 02-02-12, 01:45 PM
 2. Scrisoare Domnului Profesor
  By Remus Constantin Raclău in forum 05) Proiect Universul Bunului Simt
  Replies: 0
  Last Post: 18-11-11, 05:49 PM
 3. Petre Roman-Prim Ministru al Guvernului Provizoriu-CFSN
  By Han_Solo in forum Consiliul Frontului Salvării Naţionale (CFSN)
  Replies: 1
  Last Post: 17-08-10, 02:01 PM
 4. Scrisoare deschisă adresată Domnului Traian Băsescu, Preşedintele României
  By Constantin Cojocaru in forum Apeluri - Precizari
  Replies: 0
  Last Post: 18-05-10, 01:50 PM

Tags for this Thread

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •