Results 1 to 2 of 2

Thread: Miron Cosma, dosarele Voinea si Contrarevolutia FSN

 1. #1
  Rang-N-03(col)
  Excalibur's Avatar
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  184
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  1478

  Post Miron Cosma, dosarele Voinea si Contrarevolutia FSN

  - selectie dintr-un dialog pe forum -
  Public cu intirziere (la 23 dec 2009) interventiile mele explicative in dialogul declansat pe forum de incercarea mea de a determina implicarea lui Miron Cosma ca martor impotriva liderilor FSN. (Dialogul complet poate fi urmarit la http://www.piatauniversitatii.com/fo...hp?f=22&t=1146).

  Dincolo de unele coboriri de nivel (in stil si continut) participantii (Ioan Rosca, C. Dobre, Alin, M Mioc, V Ene, O Mihaiescu) au generat, timp de o luna, o discutie vie, semnificativa, alcatuind un fuior explicativ polimorf- o actiune de compozitie colectiva pe care Internetul a facut-o posibila.

  Pornind de la tema initiala, discutia a parcurs fugitiv colaterale interesante: evolutia anchetelor instrumentate de Dan Voinea, postura minerilor fata de puterea comunista si trans-comunista, manipularea mediatica, impostura, erorile anului 1990, concurenta pentru un loc onorabil in istorie etc. Este cadrul in care am facut cunoscute rezultatele unor cercetari personale privind adevaruri despre 1990 abil ascunse (prin diversiuni care inca pacalesc publicul amator de "actualitati").

  Iun 16, 2009 5:56 pm Marturia lui Dobre; Vezi : http://www.evz.ro/articole/detalii-a...e-insangerate/
  "[] Avem dispunerea neînceperii urmăririi penale în cazul Ion Iliescu? Avem! Ştim sigur că există victime? Ştim! Ştim că şi astăzi victimile îşi cer dreptatea? Ştim! Cunoaştem numele asasinilor morali şi faptici? Cunoaştem! Suntem în Comunitatea Europeană? Suntem! Puterea de a decide şi dispune procedurile judiciare împotriva vinovaţilor stă în voinţa politică.

  Şi dacă nu există voinţă politică, aceasta poate fi stimulată şi determinată să acţioneze împotriva criminalilor printr-o campanie de presă unită, concertată şi stăruitoare atât pe plan intern, dar şi extern. După părerea mea, orice prioritate păleşte în comparaţie cu nevoia urgentă de reconciliere cu trecutul criminal şi tenebros al României recente. România trebuie să-şi asigure cetăţenii şi lumea civilizată că la noi a venit vremea domniei legii. Altfel pace socială şi politică nu va exista."

  In loc de comentariu:
  Este pacat ca domnii Dobre si Cosma nu se intilnesc, pentru a discuta barbateste, cu tot adevarul pe masa. Partea pe care o stiu eu imi ajunge ca sa regret ca aceasta lamurire nu are loc. Ar avea amindoi noi surprize, masurind adincimea dezbinarii, manipualarii si dezinformarii care ne-a impins sa ne urim si distrugem.
  Ioan Rosca

  17 iunie 2009 Ce-ar fi de lamurit

  C. Dobre " Dle Rosca, Ce parte stiti dvs care va face sa regretati lamurirea dintre mine si Cosma?
  La ce fel de lamurire "barbateasca" faceti referire? Ce fel de "noi surprize" am avea amandoi, eu si Cosma? Fire on, dle Rosca, clar si la obiect, nu pe ocolite, subintelesuri si suspansuri. "

  " Este pacat ca domnii Dobre si Cosma nu se intilnesc, pentru a discuta barbateste, cu tot adevarul pe masa. Partea pe care o stiu eu imi ajunge ca sa regret ca aceasta lamurire nu are loc. Ar avea amindoi noi surprize, masurind adincimea dezbinarii, manipualarii si dezinformarii care ne-a impins sa ne urim si distrugem. Ioan Rosca"

  R: Domnule Dobre
  Mi-ar trebui inca timp pentru a completa si relata cercetarile mele din ultimii trei ani, care au adincit un studiu indelungat si o experienta directa.Va voi respunde acum, pentru "celeritate", cu un fel de sumar al analizei in curs:

  1 Am descoperit prea tirziu ca infruntarea din 1990 nu a vizat numai lovirea justitiarilor anticomunisti. Ci si paralizarea reactiei previzibile a clasei muncitoare- care urma sa fie lasata pe drumuri, spoliata si aruncata in bajenie si mizerie. Scopul major (atins) al regiei FSN a fost declansarea unei uri trainice intre cele doua categorii periculoase, pentru a se evita asocierea lor impotriva retelei securi-comuniste.

  De 20 de ani aceasta falie apara reteaua uzurpatorilor institutiilor statului roman. Depasirea ei pentru stringerea rindurilor celor asupriti si batjocoriti e infinit mai importanta decit rezolvarea conturilor personale, precizarea detaliilor minore si satisfacerea vanitatilor.

  Ca fost grevist al foamei in Piata, supus linsajului si in orasul Piatra Neamt, conducator al singurei asociatii din Moldova implicate oficial in miting, cercetator si critic consecvent al regimului criminal de tranzitie- simt nevoia de dialog explicativ chiar cu cei care ne-au atacat sau urit in 1990, fiind intoxicati de propaganda fsn-ista si controlati de reteaua informatorilor.

  2 In acest scop am facut multe demersuri si am cerut si dlui Cosma de curind o intrevedere, in cursul careia am incercat sa verific pistele socante pe care mi le deschisese cercetarea mea documentara. Dupa o singura intilnire in doi (pe linga confruntarea mai larga care a avut loc la procuratura militara acum doi ani) nu sint in masura sa judec validitatea tuturor afirmatiilor si pozitia actuala a domnului Cozma.

  De exemplu, nu am cum evalua relatarea sa privind participarea ca anticomunist la evenimentele din 1977 sau 1989- pentru ca nu ma simt stapin pe subiect. Pot insa sa semnalez aspectele privind anul 1990 care mi s-au parut demne de atentie si cercetare suplimentara, fiind observate de mine prin prisma a ceea ce stiu din alte surse (am studiat o documentatie din citeva mii de articole si am intilnit multi participanti semnificativi).

  3 Este indiscutabil (dar prea putin cunoscut) ca fortele de represiune folosite in iunie 1990 au fost aduse de FSN din toata tara si nu numai din Valea Jiului, incit punerea intregii crime pe seama Vaii Jiului este o manipulare. "Mineriada" a ascuns o "feseniada".

  Asta o stiu mult mai bine eu ca domnul Cosma, nu cred ca in acest moment in Romania a mai pierdut cineva citiva ani ca sa faca harta "apelor otravite" care s-au strins atunci la Bucuresti (raport pe care l-am depus procuraturii… si a fost aruncat la gunoi de soldatii "civili" ai doamnei Kovesi, o data cu toate doasarele suparatoare) : minerii din Comanesti, miile de siderurgisti galateni adusi in stare de turbare de doamna Buruiana (ajunsa apoi responsabil parlamentar cu SRI), trenul de muncitori din Buzau imbracati in mineri de Ion Vasile, "turistii tunsi scurt" din Rosiori si alte localitati din jurul Bucurestiului, autobuzele de Ploiesti, trenurile de Alba Iulia , flacai hotariti de la IMGB, 23 August si metrou etc etc - cu totii instruiti temeinic sa distruga (multi echipati in salopete de mineri noi noute, comandate cu o luna inainte la Salcia).

  Datorita interventiei lui Ion Manucu, manevra de camuflaj a fost imperfecta. Trenurile din Valea Jiului au ajus in Bucuresti la ora 7. Cititi atent cronologia represiunii, lansata (in Piata, la Universitate, la PNT, PNL etc) cu citeva ore inainte si intrebati-va macar cine a operat in primele ore. Veti deschide astfel usa adevarului incuiat de S(ecu)RI(tate) si Frontul Salvarii Nomenclaturii.

  Veti percepe, in spatele descarcarii miniei unei gloate manipulate de dobitoci sangvinari, mult mai cumplitul adevar ascuns las de "vectorii de opinie" din Romania: pe 13-15 iunie , fortele represive ale regimului comunist, organizate militar, incarcate de o ura feroce si pline de spaima de a pierde puterea si-au luat- CU POFTA- revansa pentru decembrie, cistigind Contrarevolutia.

  4 Nu ma pot indoi ca SI minerii din Valea Jiului au intrat in hora, dupa ce au ajuns la Bucuresti. Numai ca nu cred ca MII de mineri adevarati sostiti din Vale s-au repezit sa loveasca cu sete miile de femei, tineri si batrini bagati in spital EXACT in modul in care au lovit timp de decenii poli-militienii si securi-comunistii.

  Dv ati asistat la o scena atroce si bine faceti ca o relatati. Dar feriti-va de generalizarea ei la toate agresiunile, care ar acoperi sadicii de profesie aciuati in "structurile de securitate" .

  Dl. Cosma afirma ca, dupa ce au fost instruiti de gazde (liderii"celulei de criza" SRI-FSN) oamenii sai au fost dusi la sala Polivalenta, de unde Magureanu extragea continuu echipe de lucru (soc). El spune ca a plecat in oras pentru a intelege ce se intimpla, ocazie cu care a dat peste carnagiul de la fintina arhitecturii, unde a reusit sa-l salveze pe Marian Munteanu din ghearele unor brute -mineri necunoscuti.

  Ca dupa aceea a mers la sediul Ligii (facultatea de drept) ciocnindu-se pe scari de mineri care coborau cu dosarele Ligii Studentilor in brate. Ca i-a intrebat de la ce mina sint, i-au raspuns "Lonea" dar nu stiau cine este inginerul sef de acolo… Ceea ce l-a facut sa asalteze camera unde se "curata" seiful Ligii, interpelind persoana care conducea acolo operatiile.

  Respectivul domn, ferm si misterios, i-a cerut sa plece, dindu-i cartea sa de vizita : Kuki Borislavschi. Dupa care, Cosma afirma ca s-a intilnit cu Corneliu Birsan (actualul nostru reprezentant la CEDO) si Nicolae Popa - actualul sef al Tribunalului Suprem - pe care i-a intrebat ce s-a intimpla, cine sint falsii mineri care opereaza in Bucuresti.

  Obtinind raspunsul ca e vorba de forte speciale, care stiu ce fac. Si asa mai departe - ideea cheie fiind ca Securitatea si partidul au fost mai mult decit organizatoare, au fost miezul pumnului zdrobitor. Nu-mi vine sa cred pe cei care inca nu stiu asta, care inca nu au aflat ca nu a fost securist sau poli-militian fara sarcini grele in acele zile. A fost pentru ei un festin, un triumf, o racorire, o orgie.

  5 Fara a mai lungi aceasta pista , precizez ca am nenumarate confirmari ale ei. . Am sa expun doar o marturie, pe care am gasit-o in presa timpului. Profesorul Ion Coja a facut urmatoarea declaratie publica (si a depus-o la procuratura- dar fata de Cosma, a scapat neinchis) Pe 14 iunie a rugat-o telefonic pe colega sa de facultate Mioara Roman sa-l protejeze pe Marian Munteanu, care nu e un element nociv.

  Doamna Roman a reactionat atragindu-i atentia ca acesta nu merita aparat pentru ca s-a implicat in lucruri urite: a fost gasit cu o geanta de buletine a celor arestati pe 13 iunie. Coja nu a crezut si s-a deplasat la universitate ca sa vada ce se intimpla. A intilnit studenti supravaietuitori din Liga care i-au povestit ca, in mijlocul noptii de 13/14, la poarta universitatii a batut o tiganca care avea o geanta cu buletine si voia sa le dea lui Marian Munteanu.

  Din prudenta, studentii nu le-au luat si nu au deschis. Numai ca doamna Roman nu stia ca nu reusise capcana, cazind chiar ea in ea…

  Intrigat , Coja face o vizita la sediul Ligii si da de… aceiasi mineri despre care povesteste Cosma, coborind in brate cu dosare. Iar sus… peste Kuki Borislavschi cumnatul lui Petre Roman (sotul Carmelei Roman) care ii atrage atentia sa dispara de acolo imediat.

  Iata doua relatari care se confirma reciproc. Si nu e un episod oarecare, asa cum vom vedea mai departe. Este probabil cheia abnegatiei cu care Basescu a facut totul pentru a stinge anchetele procuraturii militare, el , cel propulsat in 1990 de Roman ca omul tare al FSN-ului in ministerul Transporturilor, conducator al celulei de criza care a organizat in acele zile aducerea trenurilor (fapt pe care il ascunde printr-o diversiune abila- publicul tinut in confuzie reprosindu-i rolul de Ministru- pe care nu-l juca pe atunci… deci e nevinovat)

  6 Trebuia aparata cu orice pret familia Roman, in frunte cu Kuki Borislavschi, ofiter care a condus, in punctele cheie, fortele represive in 13 si 14 iunie- drept pentru care era in capul listei inculpatilor alcatuita de generalul Dan Voinea… in clipa in care i s-au smuls dosarele. Dar despre asta nu veti auzi nimic la televiziunea romana, oriciti "combatanti" vor rula pe ecran.

  Grija fata de impunitatea lui Kuki, a tuturor "garniturilor" puse la cirma Romaniei- a fost exemplara. Tortionarul de virf a fost numit dupa 1997 (de CDR…) ca asistent al lui Victor Babiuc , apoi avansat general dupa 2001 de catre Iliescu, devenind azi reprezentantul Romaniei pe linga foruri europene (in numele carora i-a respins rezistentului Ion Bugan, cererea de lansare a Procesului Comunismului…).

  "Rotativa" din 1996 a fost pusa la punct in aceleasi laboratoare, Magureanu lansind "schimbarea" care a adus la putere echipa securitatii camuflata in "CDR" . Garantul "pacii" (a pastrarii controlului) fiind PD-ul lui Roman si Basescu (FSN2) care urma sa infunde si aspire (substituie) resturile de opozitie autentica.

  Tranzactia fiind pusa la punct si de Mihai Bacanu- dupa propria lui marturisire, facuta mie direct, impreuna cu mindria de a fi propus lui Coposu in 1992, pe Emil Constaantinescu (cel acare a reusit sa piarda un razboi fara a-l purta) . Acelasi care, dupa ce a capitalizat candid toata suflarea contestatiei, descinde la Timisoara si anunta…. ca punctul 8 e depasit, rezolvind "speranta" pe foarte mult timp. Totusi, la adunarea comemorativa din 13 iunie 2005 (sau 2006), desfasurata la GDS, l-am auzit spunind celor de fata ca "noi am gresit facind in 1996 acel pact cu partea buna a securitatii". O farsa monumentala, care i-a venit de hac Romaniei… dar si lui Miron Cosma

  7 Dupa o candidatura independenta in Hunedoara (care a scos din cursa cadidatul FSN, urmata de dirijarea voturilor sale catre reprezentantul PNT) , simtind ca "s-a schimbat vintul" Cosma crede ca a venit momentul sa reabiliteze partial obrazul mineresc, atacind problema mineriadei din inie 1990. Ii determina pe Corneliu Birsan si pe Nicolae Popa sa povesteasca (in scris) intilnirea lor din 1990. Depune aceste declaratii la procuratura , din proprie initiativa.

  Reactia sistemului il ia probabil pe nepregatite. E imediat arestat si anchetat pentru mineriada din 1991. Tinut intii indelungat la beci , in compania unor asasini notorii ca patibularul Clita, ucigasul lui Ursu. I se cere sa il infunde doar pe Iliescu , scotindu-l pe Roman din ecuatie. Refuza tirgul. Dupa un respiro, e condamnat. Sentinta provoaca noua infruntare multilateral manipulata, intre mineri si civicii lui Constantinescu.

  Se agita pe tusa Vadim,cel insarcinat cu compromiterea nationalismului si justitiarismului. Roman si Basescu inving pe toata lumea, sub privirile buimace ale unui public care nu stie ca nu intelege nimic. Poetarzii cenaclului anticomunist urla isteric si gaunos prin Comunicate, de cite ori se vorbeste de eliberarea prematura a lui Cosma, fara a le pasa ca acesta e deocamdata inchis nu pentru iunie 1990- ci pentru incercarea de rasturnare a regimului contestat in Piata Universitatii, regim ce se ocupa in 1991 cu distrugerea socio-economica a Romaniei.

  Voi reveni cu detalii cind voi avea timp. Sper sa fi aratat macar la ce gen de problematica ma refer cind recomand dezbateri deschise, ca sa iasa toate partile adevarului la lumina. Evaluarea exacta a persoanei (Cozma) este o miza minora. Important e sa devina vizibil cum am fost toti manevrati sistematic de o grupare criminala, care a capturat si exploteaza (alienind) populatia Romaniei.

  Altfel ne vor termina pe toti, unul cite unul.

  Dupa care vor sterge si sensul aspiratiilor noastre din constiintele domesticite.

  Ioan Rosca
  http://www.piatauniversitatii.com/ne...09&month=6.htm
  Last edited by Excalibur; 12-08-10 at 01:41 PM.
  Motto: ''...O miscare de emancipare politica a constiintelor ar ridica voalul care acopera escrocheria politica. Restul ar fi macar istorie (un zvicnet de umanitate in cautare de sens), luminoasa sau tragica, intrerupind o lamentabila prabusire spre vid.'' Ioan Rosca (Analiza spectrului socio-politic)
  Explicatie: Lucrarile constituie o analiza unica a complexitatii mecanismelor de falsificare a adevarului, manipulare, diversiune si uzurpare a statului de drept, de catre grupuri de interese ascunse sub diverse forme cameleonice : ''partide'', ''Justitie'', ''Institutii '' ''O.N.G-uri'', etc. Documentele au fost preluate de pe:Harta unei perplexitati, Piata Universitatii si Procesul Comunismului, cu acordul autorului, d-l Ioan Rosca, cercetator interdisciplinar(contact AICI). Dezbatere: Video-1, Video-2, Video-3, Video-4

 2. #2
  Rang-N-03(col)
  Excalibur's Avatar
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  184
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  1478

  Post Re : Miron Cosma, dosarele Voinea si Contrarevolutia FSN

  17 iunie 2009 Mesaj receptionat
  C Dobre:" Daca el, Cosma, abandoneaza pretentiile 'anticomuniste' si isi cere scuze fata de mine, atunci cred ca as putea sa regandesc asupra unei posibile intalniri cu el si eventual colabora, cu conditia ferma de a fi absolut satisfacut ca amicul dvs, Cosma, este nevinovat si strain de atrocitatile comise de mineri in Bucuresti in iunie 1990, sau cel putin sa-si asume responsabilitatea statutului de fost lider al minerilor din Valea Jiului lipsit de experienta, viziune, cultura politica, usor manevrabil si vulnerabil la linguseli si in special la avantaje materiale si financiare.

  Admiterea si recunoasterea "barbateasca" de catre Cosma a ceea ce am scris mai sus ar deschide, intr-adevar, calea spre o colaborare sincera si eficienta cu mine si amandoi cu dvs - tandem, cu garantie, de TEMUT impotriva criminalilor si spoliatorilor Romaniei din 1989 pana azi.

  Aveti acest mesaj, din partea mea, pentru scopul suprem de unire a eforturilor si pe baza caruia puteti demara discutii exploratorii cu Cosma. Comunicarea rezultatelor intalnirii cu Cosma le astept la e-mail-ul meu privat, pe care-l cunoasteti. Cu stima, C. Dobre"
  R: Apreciez cum se cuvine deschiderea reactiei dv. la pledoaria mea. Voi transmite mesajul domnui Cosma si va fi rindul lui sa ia pozitie fata de invitatia mea de a depasi barajul zvonurilor "certe" despre cei care pot deranja regimul, raspindite pentru a impotmoli orice rezistenta solidara- in reprosuri si acuzatii reciproce si paralele.

  Nu pot decit dori ca decizia sa sa fie constructiva (pentru ca initiativa a fost a mea si nu sintem "prieteni"). Va voi tine la curent cu raspunsul pe emailul dv - daca si domnul Cosma va dori un dialog privat (din cite stiu, din pacate, nu participa la dialoguri pe Internet).
  Cu respect
  Ioan Rosca

  23 iunie 2009 Strategii
  Alin: " Ce nu pricep de ce C. Dobre insista in continuare (de cate ori are ocazia unui nou interviu de obicei de zile mari, o data pe an, in iunie) sa ofere aceste date personale foarte contradictorii si sa faca procesul securismlui post-ceausist in acelasi timp cu o candoare de `golan`baut de mineri.

  Deci: in aprile 90 (de Pasti), Dobre facea greva foamei langa Patriarhe, pe urma se intalneste cu Magureanu-asta nu mai este povestit in articol, si in mai- iunie este deja angajat al Ministerului de Externe, si cazat la hotelul Majestic (str. Academiei, langa Arhitectura si Universitate, ground zero pentru mineriada III), hotel plin de agenti rusi si pro-rusi cum singur declara in interviu.

  din nou deci:toata Valea a fost infiltrata e securisti dupa 77, numai dansul a scapat neinfiltrat, dar a ajuns la Stefan Gheorghiu in cativa ani unde il cunoaste pe Magureanu, cunostinta de care se foloseste in primavara lui 90 pentru a obtine postul din Ministerul de Externe, desi cunostea mai bine decat majoritatea (din nou propria apreciere din articol) natura crimal-securista a sistemului care luase locul lui Ceasescu, face deci pactul cu diavolul (din nou) si intra in acelasi sistem pe care il condamna.

  In acest timp, minerii il cauta sa ii aplice o corectie (noroc ca nu stiu unde sa il caute, pe noi astia care nu aveam relatii la Magureanu au stiut unde sa ne caute si sa ne gaseasca.. norac ca plecasem din tara de o luna si copiiii cu ochi albastri inca nu erau la curent).[]

  D-le Rosca, v-am mai intrebat de cateva ori: de ce credeti ca sistemul impotriva caruia luptati are vreun interes sa va ajute, de ce credeti ca un Voinea sau o Kodesi ar fi putut rupe randurile si provoca o defectiune in sistem cu documentele, probele pe care le adunati de atatia ani. Daca un Cosma voia cu adevarat sa se intoarca impotriva securitatii care l-a propulsat ca pe atatia alti simpatizanti sau cozi de topor, putea sa o faca de mult, mai ales dupa anii de puscarie.

  Parerea mea este sa faceti tot posibilul sa nu se aleaga praful de eforturile d-voastra si sa puneti la loc sigur cercetarile d-voastra. Personal nu am incredere in securisti si colaboratorii lor."
  R : Domnule Alin,
  Am incercat in general sa spun public exact ce gindesc la un moment dat. Mi-am explicat pe acest site principiile, traseul si scopurile. Dar nu pot sa-ti expui strategia periclitindu-ti proiectele-aflate deja in mare dificultate.

  Ce va pot asigura e ca nu am respect fata de institutiile (romanesti) uzurpate de raufacatori si sint constient si de degradarea victimelor lor, in care nu poti avea incredere, nici macar cind le aperi interesele.

  Dar percep un relief al geografiei socio-politice, o ierarhie a importantei problemelor. Vinovatia lui X sau lasitatea lui Y, tradarea lui Z si minciuna lui T pot fi expresive, dar nu trebuie sa ecraneze marile mecanisme ale patologiei de combatut. Fixarea si invrajbirea copacilor ascunde padurea potentiala.

  Fac apel la dezbatere publica revelatoare, cu participarea tuturor celor implicati, din dorinta de a depasi blocajul zvonurilor, de extrema nocivitate. Razboiul pentru justitie, adevar si sens mergind atit de rau, societatea romaneasca afundindu-se ametitor in groapa, se justifica indrazneala metodologica.

  Cit priveste observatiile dv pe marginea cazului Dobre, imi par rationale, plauzibile. Dar am invatat in acesti ani ca logica alimentata de aparentele informatiilor circulante si judecatile simplificatoare pot fi un rau sfetnic. Unele rationamente au false doar ipotezele.

  Asa cum am descoperit ca domnului Cosma i s-au pus in circa si lucruri de care nu e vinovat, fiind folosit ca acar Paun de marii organizatori ai distrugerii Romaniei, nu exclud posibilitatea ca si domnul Dobre sa fi fost tinta unei campanii masive de dezinformare, compromitere, anihilare, izolare. Pina la proba contrarie, il pot crede de buna credinta, atunci cind se declara un dusman al structurilor securiste de la Bucuresti.

  Ca a avut relatii suspectabile cu aceste structuri, ca a facut niste compromisuri- mi se pare evident, deci simt nevoia de explicatii mai complete. Dar ca analist riguros al tehnicilor Lor de compromitere- nu consider proba vinovatiei sale facuta. Ar fi pacat sa pierdem, prin neincredere injusta, un soldat potential de asemenea calibru- intr-o lupta ramasa fara combatanti.

  Nu dau cec in alb cuiva, daca il ascult cu atentie, fara prejudecati privind faptele si acceptind pluralitatea de interpretare, chiar daca eu cintaresc in final prin prisma valorilor mele. Nu se poate insa inainta in cunoastere cu ochii inchisi de o morala obtuz conformista.

  Nu ma consider judecator ci cercetator civic. Daca si intr-un proces formal se asculta invinuitul, noi nu trebuie sa negam cuiva dreptul de a se explica, confirmindu-ne sau infirmindu-ne banuielile si aprecierile.

  Cit priveste riscul de a-mi vedea pulverizate rezultatele cercetarii privind feseniada contrarevolutionara din 1990, va multumec pentru prevenire. Sper ca voi depasi hartuielile cotidiene (datorate incercarii de a-mi asigura traiul, continuindu-mi cautarea si pastrindu-mi independenta fata de Sistem) si voi face public rezultatul unei munci penibile, cu productivitatea limitata de lipsa de sprijin si de tocirea vredniciei mele.

  Ioan Rosca

  24 iunie 2009 Ce e de dovedit
  C Dobre : ""Daca vi se pare evident ca am avut relatii suspectabile, ca am facut niste compromisuri ASTEPT SA SI DOVEDITI, CU PROBE, SI NU CU TRADITIONALE SUPOZITII, SUSPICIUNI SI CITATE DIN PRESA SCRISA SI VIRTUALA. Pana nu va dovediti "evidenta", nu cred ca va voi satisface "nevoia de explicatii mai complete".[] "
  Domnule Dobre,
  Ca sa va distantati de perspectiva dinauntru, imaginati-va ca dv il observati pe Dobre. Ca aflati chiar de la el ca, in loc sa fie arestat, batut sau ucis, dupa ce s-a intimplat in 1977, ajunge la Stefan Gheorghiu. Ca intra apoi in relatii cu sinistrul Magureanu, suficent de apropiate ca sa i se propuna intilniri cu agenti rusi. Ca primeste insarcinari in ministerul de externe securist dupa 1990, dupa ce ii refuza radical pe emanati. Etc. Nu ati avea nici o suspiciune?

  Eu nu am alte semne de intrebare decit cele legate de aceste elemente din relatarile dv. Si inca sper ca, in loc sa va irit, va voi semnala ca mirarile sint firesti si merita tratate cu niste explicatii de fond, care nu trebuie neaparat sa aiba aspectul unor justificari sau probe judiciare.

  Ati trecut probabil prin multe si nu simtiti ca ati datora lamuriri cuiva. Dar daca nu va veti convinge publicul intr-un mod elocvent, va plana asupra dv o umbra insidioasa, de care nu puteti scapa cu indiferenta sau furie. Tocmai asta e scopul celor care v-au izolat.
  Puteti considera discutia inchisa, daca asa vedeti gestiunea imaginii dv.

  In ce ma priveste, pe linga declaratia ca nu am cooperat nicioadata, sub nici o forma, nici un minut, cu nici un serviciu de informatii, astept sa-mi aratati ce acte ale mele cer alte explicatii, pe linga ce am publicat pe acest site?
  Ioan Rosca

  24 iunie Care e problema
  C Dobre : " Domnule Rosca, Nu, nu as avea nici o suspiciune daca as pretinde ca Dvs ca sunt "om de stiinta interdisciplinar". Mai mult, exista deosebiri fundamentale intre noi pe subiectul istoric mineresc al anului 1977: eu am trait, facut si CUNOSC istoria anului 1977 iar Dvs 'stiti' sau 'cunoasteti' dintr-o suma de compilatii copilaresti si tendentioase din media ultimilor 20 de ani (mai exact, sunteti INTOXICAT cu 'documentele' pe care va laudati ca le detineti si pe baza carora va bazati suspiciunile).

  Un adevarat OM DE STIINTA INTERDISCIPLINAR, cu accent deosebit pe STIINTA ISTORIEI (unde Dvs excelati in suspiciuni si cereti justificari) ar trebui sa nu deschideti gurita aiurea ci NUMAI SI NUMAI pe baza probelor indubitabile obtinute prin studiu asiduu in arhive si NU, repet NU PE BAZA DE COMPILATII SI DENIGRARI MEDIATICE).

  Pana aici, doar doua intrebari:

  (1) ca "om de stiinta interdisciplinar" ati facut un studiu, dar STUDIU STIINTIFIC si nu unul lenevesc - compilatoriu, privitor la anul mineresco-grevist 1977 si al conducatorului ei? (caci portile Arhivelor Nationale si ale CNSAS au fost larg deschise pentru toti care-au vrut sa studieze si sa afle ADEVARUL CRUD. Altii au facut-o si au publicat pe baza de PROBE DIN ARHIVE si au avut bunul simt sa nu-si atribuie titluri de "OAMENI DE STIINTA") si

  (2) pentru ca invocati cu usurinta termenii de "batai", "arestari" si "ucideri" ai anului 1977: ati facut un studiu comparativ dintre Securitatea Dejista (cand arestarile, bataile si uciderile au fost IN MASA: pe scurt, TEROARE FIZICA de ordinul sutelor de mii) si cea Ceausista (cand masurile si tehnicile s-au numit manipulari, dezinformari, compromiteri, recrutari, colaborari, infiltrari etc: pe scurt, TEROARE PSIHICA) sau macar puteti pretinde cunoastere? Sa nu-mi raspundeti ca Securitatea, de la "A la Z" a fost la fel, ca TISMANEANU va voi numi."

  R: Domnule Dobre,

  Niciodata nu v-am spus ca as fi studiat serios evenimentele din 1977, dimpotriva v-am semnalat ca am alte obiective, care interfereaza cu experienta si implicarea dv. Atita cit stiu despre infruntarea din Valea Jiului (inclusiv din relatarile dv) imi ajunge pentru a fi un admirator al acelui moment rar de demnitate colectiva. Nici un fel de "revelatii de culise" sau "banalize" reductioniste nu mi-ar distruge acest capital moral, asa cum micro-descoperirile despre 1989 si 1990 nu ma vor determina sa sufoc firul de sens coagulat atunci.

  Dar sa incercam sa nu ne ratacim de problema. Eu v-am spus ce ma intriga in traseul dv si pretind ca nu fac decit sa exprim o perceptie fireasca, pe care o au si altii- ceea ce va poate mentine intr-un con de umbra. In care puteti ramine, daca nu va deranjeaza sau daca nu vreti sa faceti confidente publice privind esenta viziunii dv.

  Nu cercetarea (de arhiva) e solutia- pentru ca faptele de la care judec sint relatate chiar de dv. Nu e nevoie sa banuiesc nimic in plus, ascuns, fata de ce povestiti, pentru a dezaproba modul in care spuneti ca ati actionat dupa greva, mod care mie, din exterior, imi apare ca un indelung si trist compromis- desenind eventual un destin tragic, dar nu eroic. As fi incintat sa aflu ca nu e asa- de aceea insist.

  Cercetarea interdisciplinara nu se reduce la istorie. Are dimensiuni economice, sociologice, psihologice, metafizice, sistemice, deschise. Nu de documente si martori simt acum nevoie ci de o explicatie adinca a faptelor, dinauntru, o revelare a esentei experintei si motivatiei dv., care sa-mi schimbe perceptia, ajutindu-ma sa inteleg: DE CE ATI PROCEDAT CUM ATI PROCEDAT? .

  http://www.piatauniversitatii.com/ne...09&month=6.htm
  Ioan Rosca
  Last edited by Excalibur; 11-08-10 at 04:11 PM.
  Motto: ''...O miscare de emancipare politica a constiintelor ar ridica voalul care acopera escrocheria politica. Restul ar fi macar istorie (un zvicnet de umanitate in cautare de sens), luminoasa sau tragica, intrerupind o lamentabila prabusire spre vid.'' Ioan Rosca (Analiza spectrului socio-politic)
  Explicatie: Lucrarile constituie o analiza unica a complexitatii mecanismelor de falsificare a adevarului, manipulare, diversiune si uzurpare a statului de drept, de catre grupuri de interese ascunse sub diverse forme cameleonice : ''partide'', ''Justitie'', ''Institutii '' ''O.N.G-uri'', etc. Documentele au fost preluate de pe:Harta unei perplexitati, Piata Universitatii si Procesul Comunismului, cu acordul autorului, d-l Ioan Rosca, cercetator interdisciplinar(contact AICI). Dezbatere: Video-1, Video-2, Video-3, Video-4

Similar Threads

 1. Contrarevolutia, o tragedie cu accente comice(5)
  By Hopewell in forum Revolutia (Insurectia, Revolta, Rascoala) - Contrarevolutia
  Replies: 0
  Last Post: 06-05-12, 10:00 AM
 2. Scrisoare deschisa, domnului procuror Dan Voinea
  By Excalibur in forum Implicarea cetaţenească: semnale, initiative, actiuni, etc.
  Replies: 1
  Last Post: 25-09-10, 03:34 PM
 3. general Gheorghe Voinea
  By Mihnea in forum Consiliul Frontului Salvării Naţionale (CFSN)
  Replies: 0
  Last Post: 19-08-10, 09:52 AM

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •