Page 1 of 10 12345678910 LastLast
Results 1 to 10 of 93

Thread: Refacerea spatiului moral ( I )

 1. #1

  Question Refacerea spatiului moral ( I )

  Refacerea spatiului moral ( I ) Pentru Dragos din Norvegia *)

  - Liderii normalitatii sociale versus liderii anormalitatii sociale -

  Motto

  "Componentele psihologice sunt esentiale in formarea tortionarilor. Cinci sunt primordiale :

  1.capacitatea de a dezumaniza victima ;
  2.habitudinea la cruzime ( neutralizarea pudorii, ororii, scarbei, rusinii, ca reactii etice) ;
  3.obedienta de robot, de cadavru ( tortionarul nu trebuie sa gandeasca ci sa faptuiasca );
  4.impunitatea si
  5.omnipotenta politica, psihologica, financiara."


  RUXANDRA CESEREANU - Formarea si antrenarea tortionarilor secolului XX. Revista MEMORIA Nr.4/2000

  Indiferenta sociala generalizata ( dar provocata si intretinuta in mod constient… ) sistemul, statul si in special (in) justitia din Romania, au adus cetatenii acestei tari la capatul drumului .
  Niciodata in istoria acestei tari , cinstea si furtul , adevarul si minciuna , binele si raul, legalul si penalul, dreptatea si crima, nu au avut acelasi drept de existenta si nu au stat in aceeasi teaca si in aceeasi barca asa cum se intampla la noi acum :  Singura solutie de iesire din marasmul moral actual si din depresia sociala care tinde sa se intaureze acum in Romania , este refacerea spatiului moral prin despartirea apelor. Acolo unde de 20 de ani nu au putut opta moral si legal justitia , statul sau societatea in ansamblu , pot opta moral si individual simplii cetateni pentru ca …atat le-a mai ramas .
  Din acest punct de vedere am ales doua simboluri clare pentru pentru orice cetatean indiferent de varsta , nationalitate , sex sau ocupatie , si in acest mod oamenii onesti, normali si morali din acesta tara , prin votul lor, pot reconfigura spatiul lor moral si pot respinge ( virtual ) celalalt spatiu moral , populand fiecare spatiu “ dupa pohta ce-au poftit “.
  Consecintele le vom vedea peste timp.  Liderii anormalitatii sociale ( LAS) versus Liderii normalitatii sociale ( LNS )

  Liderii anormalitatii sociale ( LAS )


  Ion ILIESCU
  Liderii normalitatii sociale ( LNS )

  Corneliu COPOSU


  P.S. Am citit de curand in editia online a ziarului „Adevarul” aceasta simpla, sincera, dezinteresata si emotionanta scrisoare a unui tanar anonim care desi a trait in aceasta tara a ales ( sau a fost obligat sa aleaga ! ) sa traiasca in alta lume fara sa-si piarda umanitatea care i-a fost refuzata aici . Lui, si tuturor vocilor calde ale acestei tari ,dar neauzite de un sistem orb, mut , surd si prosper pentru ticalosii lui , le este dedicat acest spatiu.


  *) Dragos din Norvegia 04.Aug.10-01:18hs

  Va multumesc pentru acest serial care m-a intors in timp, in urma cu 20 de ani, si am retrait acele 52 de zile pline de speranta.
  Am venit din Norvegia si pe 14 iunie am aprins la Crucea din Piata Universitatii o lumanare si am pus un buchet de flori in memoria celor asasinati, oameni ca si mine, multi tineri ca si mine (aveam 18 ani atunci), care nu au mai avut zile sa traiasca o viata libera si demna, fie ea si traita in alta tara.
  Toata consideratia pentru intregul ziar "Adevarul", o lacrima in memoria celor asasinati si un gand bun, de speranta, pentru toti fostii golani ai Pietei Universitatii, printre care, cu onoare o spun, ma consider a fi facand parte si eu.


  Cu respect, Dragos
  .

  ( http://www.adevarul.ro/actualitate/e...310169548.html )

  Publicat de Paul la 09:44 "

  Sursa :http://golemspace.blogspot.com/2010/...i-moral-i.html
  Last edited by Dacus; 11-08-10 at 08:12 AM. Reason: Corectie

 2. #2

  Default Re : Refacerea spatiului moral ( I )

  Multumesc pentru publicarea si reclama facuta postarii ( eu nu am obtinut inca aprobarea administratorilor pentru a putea publica link-uri si imagini ).

 3. #3

  Default Re : Refacerea spatiului moral ( I )

  In societatea noastra este nevoie mai mult ca oricand de o schimbare si orice initiativa noua este salutara ( si preferabila ) resemnarii sau disperarii.

 4. #4

  Question Refacerea spatiului moral ( II )

  Refacerea spatiului moral ( II )

  Liderii anormalitatii sociale ( LAS )
  ( Monstrii morali )

  Este momentul sa deschidem bestiarul si sa prezentam ( deocamdata vizual ) clonele domnului ILIESCU .


  Petre ROMAN


  Sursa : http://golemspace.blogspot.com/2010/...-moral-ii.html
  Last edited by Dacus; 20-08-10 at 09:12 AM.

 5. #5

  Default Refacerea spatiului moral ( III )

  Liderii anormalitatii sociale ( LAS )

  Criminalii morali
  Marii manipulatori
  Emanoil Valeriu - Razvan Theodorescu

  Sursa : Adevarul
  Last edited by Golem; 05-09-10 at 09:27 PM.

 6. #6

  Default Refacerea spatiului moral ( IV )

  Liderii anormalitatii sociale ( LAS )


  Marii responsabili


  Sursa : Adevarul
  Last edited by Golem; 06-09-10 at 03:30 PM. Reason: Corectie

 7. #7

  Thumbs up MODELE. Justiţia britanică oferă lecţii gratuite CSM

  Câţi ani-lumină ne despart de justiţia din Anglia


  ANDREEA POCOTILA,CRISTI CIUPERCA | 29 oct


  In Marea Britanie, o judecătoare a fost ameninţată cu excluderea din magistratură pentru că a evacuat ilegal o româncă din locuinţă. La Bucureşti, sancţiunile dure pentru magistraţi rămân iluzorii chiar şi în speţe foarte grave.
  O amendă de 2.000 de lire şi recomandarea de „excludere din magistratură". Aceste sancţiuni i-au fost aplicate unui magistrat din Marea Britanie după ce a încercat să evacueze abuziv o româncă. În plus , judecatoarea Stephanie Lippiatt a fost obligată să suporte costurile procesului - 1900 de lire - şi costurile apărării - 5.000 de lire sterline. În final, ca urmare a acuzaţiei că „a compromis magistratura" din Marea Britanie, judecătoarea a demisionat.
  Ceea ce s-a întâmplat însă la Londra este rarisim la Bucureşti. Raportul Comisiei Europene asupra Justiţiei din România, publicat în vara acestui an, a criticat aspru rezultatele sistemului disciplinar din justiţia română, pe care le-a numit „neconvingătoare". Documentul menţionează că în privinţa magistraţilor suspectaţi de corupţie sunt „deschise puţine cazuri disciplinare", iar sancţiunile CSM „par uşoare".


  15% pe o lună pentru cazul Voicu


  Exemplele concrete sunt încă şi mai răsunătoare decât concluziile reci ale Comisiei Europene. Judecătorul Cristian Jipa de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a primit, în această vară, mai puţin cu 15% din salariul pe o lună pentru implicarea sa în imensul scandal Voicu. Potrivit procurorilor, magistratul Jipa s-a întâlnit într-un restaurant cu senatorul PSD Cătălin Voicu şi i-a promis acestuia că se va interesa cine soluţionează un dosar penal de la Curtea Supremă. În dosarul res¬pectiv avea interese colegul de partid al lui Voicu, senatorul Alexandru Mazăre. Sancţiunea, considerată extrem de blândă, dată lui Jipa de CSM a venit după ce DNA l-a pus sub acuzare pe judecător pentru complicitate la trafic de influenţă. Pe de altă parte, când CSM a aplicat sancţiuni dure, magistraţii şi-au găsit scăparea la Curtea Supremă. La începutul anului 2009, CSM a declanşat verificări în cazul unor magistraţi implicaţi în scandalul eliberării interlopului moldovean Serghei Gorbunov. Consiliul a decis excluderea din magistratură a judecătoarei Maria Nicola şi a procurorului Marius Vlădoianu. Ambii au fost reprimiţi în magistratură, prin decizia Înaltei Curţi. ( s.n. )


  CSM, „ un organism timid, ineficient "  Societatea civilă din domeniul justiţiei a criticat deseori acţiunile disciplinare prea blânde aplicate magistraţilor români. În primăvară, SAR şi Centrul Român de Politici Europene au lansat un raport de evaluare a capacităţii CSM de a dezvolta şi implementa standarde etice şi de integritate. Documentul remarcă faptul că instituţia evaluată este „un organism timid, ineficient şi reactiv în sancţionarea disciplinară în sistemul de justiţie". Ca de fiecare dată, reprezentanţii CSM au insistat că instituţia consideră combaterea corupţiei în sistem drept prioritară.


  Sursa : http://www.romanialibera.ro/actualit...ia-204090.html

 8. #8

  Angry Refacerea spatiului moral ( V )

  Deformatorii de opinie


  Liderii anormalitatii sociale ( LAS )

  ( Cei care ne-au adus unde suntem )


  Andrei Plesu

  VIAŢA PUBLICĂ

  După ce a fost ministru al Culturii, de Externe, membru CNSAS şi consilier prezidenţial, Andrei Pleşu conduce astăzi New Europe College şi este editorialist la mai multe publicaţii
  Sursa: EVZ

  „ Apoi m-am dus în audienţă la un şef cu propaganda din Primăria Capitalei. Era unul Căpudeanu, cu care am avut o discuţie foarte tare. Tipul arăta foarte ciudat, îi curgea un un ochi, era gălbejit. Un galben din ăla de şedinţă... Cum am intrat a început să înjure. "Cum e posibil tovule, f . . .-i ceara mă-sii, azi şi mâine. Cum e posibil? Cum poate intelectualii să cadă în asemenea capcane. Dă-o-n p . . . . mă-sii!". Eu am simţit că ăsta e stilul şi am plusat: "Tovarăşu Căpudeanu, daţi-o, dom’le, în p . . . . mă-sii, cum e posibil ca dintr-un c . . . . să faceţi ditamai aberaţia". I-a plăcut reacţia mea frustă. Era pe gustul lui, drept care mi-a zis. "Tovule,, matale eşti băiat simpatic". Problema era că el nu înţelegea ce e aia "transcedental". Ca de altfel toţi cei care ne judecau..
  Căpudeanu consultase însă un mic dicţionar filosofic care apăruse atunci şi dăduse peste accepţiunea kantiană a termenului. Zice. "Cînd Marx a demonstrat încă din secolul trecut că trans... ăştia reprezintă o gândire idealistă cum aţi putut dvs în secolul XX, ca intelectual, să mai acceptaţi aşa ceva..." Zic: "S-o lăsăm baltă. Spuneţi-mi mai bine ce trebuie să fac să scap de această prostie?" Mi-a răspuns imediat: "Cel mai bine faceţi un memoriu către tovarăşul Ceauşescu".

  Nu mai făcusem memorii. Aveam un unchi, care era contabil de o viaţă şi care m-a ajutat să fac memoriul cerut. Nu mă dezvinovăţesc. Am semnat acel memoriu şi mi-l asum ca atare. El respecta stilistica de-atunci a oricărui memoriu. Nu puteai spune "Băi, nu ţi-e ruşine? Fă-mi dreptate!" Spuneai "Stimate tovarăşe secretar general, am făcut, am dres.Vă rog, în înţelepciunea dvs. etc. etc...".

  Sursa : http://www.evz.ro/detalii/stiri/nota...su-907350.html


  Observatii

  1.Am trecut cu puncte de suspensie limbajul de o vulgaritate incredibila al filosofului Andrei Plesu care la facultate preda despre îngeri ( ! ) , limbaj citat copios si fara puncte de suspensie , de o publicatie care mai degraba prefera sa spele imaginea unui deformator de opinie decat sa menajeze sensibilitatea cititorilor sai.

  2.Interviul care spune multe despre persoana in cauza , merita analizat pe mai multe planuri si voi incerca sa fac acest lucru treptat in update-uri la aceasta postare.

  3. Nu trebuie sa uitam ca ministrul filosof Andrei Plesu a girat public si fara nici o remuscare ulterioara pe Ion Iliescu, Petre Roman , guvernul din care a facut parte, si mineriada din iunie 1990.
  Last edited by Golem; 04-11-10 at 07:33 AM. Reason: Completare

 9. #9

  Smile Liderii normalitatii sociale

  Mircea Alexandru Marian

  Un concert la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti  Foto : Radio Romania Musical

  Mircea Alexandru Marian provine din orasul Alba Iulia, unde a studiat la Liceul de Muzica în primele 8 clase, continuând apoi pregatirea la Liceul de "George Enescu" din Bucuresti, din anul 2006 fiind student al UNMB tot la clasa pregatita de Marin Cazacu. În perioada 2002-2006 laureat la olimpiade si concursuri de interpretare în tara, (Bucuresti, Tulcea), el a obtinut premiul I la competitiile internationale de la Chisinau (2007) si Liezen-Austria (2008). Mircea Marian s-a aflat pe scena în recitaluri sustinute în tara, aparând si ca solist al Orchestrei UNMB. Este de asemenea membru al ansamblului "Violoncellissimo".

  Aseara am avut privilegiul de a merge la Conservator , de a asculta in aceste vremuri tulburi un concert de violoncel si de a cunoaste si tanarul solist si profesorul acestuia . Sunt un meloman amator care merge rar la un concert , dar poate de aceea ma bucur mult mai mult decat daca as avea aceste ocazii foarte des. Comentariile de specialitate despre muzica le las in seama celor avizati. Simplele mele impresii tin de bucuria mea personala traita in acest caz dar si de o perceptie exterioara domeniului, mai exact de contactul cu o alta lume pe care o consider mult mai normala decat altele din multiplele lumi care alcatuiesc ceea ce prin conventie noi numim realitatea romaneasca actuala .
  Pentru cine doreste cu adevarat o purificare interioara si exterioara a fiintei si sufletului propriu pentru a inlatura toata zgura depusa cu darnicie pe ambele de catre societatea in care traim, ii recomand cu caldura aceasta cale.
  In ceea ce ma priveste , am vazut ce inseamna nu numai concentrarea si efortul unui tanar talent care poate capta atentia si emotia unei sali intregi ( dupa ce vedeti un asemenea tanar va schimbati dramatic perceptia asupra valorilor societatii romanesti ) dar si ce inseamna sustinerea psihica si morala a grupului sau de referinta ( toata orchestra era formata din tineri colegi ) . Mergand spre sala Enescu unde avea loc concertul, am trecut pe un culoar lung unde , pe stanga si pe dreapta, erau toti tinerii din orchestra ( baieti si fete ) , in frac si rochii negre .
  Atatia tineri curati , talentati, frumosi , placuti si normali nu am vazut la un loc de foarte multa vreme si doresc aceasta bucurie tuturor celor care o merita si stiu sa se bucure de ea.
  Cred ca aceasta este adevarata Romanie care de zeci de ani se zbate sa ajunga la lumina zilei.

  Publicat de Sergiu Simion la 1:22 AM
  Etichete: O alta Romanie


  Sursa : http://sergiusimion.blogspot.com/201...ru-marian.html
  Last edited by Sergiu Simion; 04-11-10 at 01:52 PM. Reason: Corectie

 10. #10

  Angry Refacerea spatiului moral ( V )

  Refacerea spatiului moral ( V )  Deformatorii de opinie


  Cancerul, afacerile, sexul si politica

  Un cocktail Molotov modern  De multi ani romanii sunt agresati vizual de tot felul de „ modele sociale ”care stau non-stop pe toate posturile , la toate orele si care ( la ordin ? ) se pricep la orice. Sa dam un asemenea exemplu ( lectura placuta ! ) :

  Monica Tatoiu: Tatăl meu, medic, mi-a pus ţigara şi băutura în mână! Femeia de afaceri spune că părinţii ei erau în stare de orice să o ţină în casă  În urma unui tratament naturist pe bază de miere şi polen, Monica Tatoiu a scăpat de problemele de sănătate şi, considerând că în viaţă nu trebuie să ai frustrări şi secrete, ne împărtăşeşte fără jenă întâmplări din tinereţea zbuciumată. Săptămâna trecută, femeia de afaceri a făcut declaraţii şocante mai mult decât intime legate de activitatea sexuală ridicată la mare rang în tinereţe, în ciuda eforturilor disperate ale tatălui său de a o cuminţi. Monica mai spune că bea foarte mult când era adolescentă, “numai fineţuri”, iar cel responsabil de viciul său este chiar tatăl său, medic de profesie. În încercarea de a o ţine în casă cu burta pe cartea de matematică, doctorul s-a văzut nevoit să-i dea liber la alcool şi ţigări, însă n-a putut s-o vindece de dependenţa de sex.

  Săptămâna trecută, declaraţii şocante ale Monicăi Tatoiu ţineau primele pagini ale ziarelor, fosta directoare Oriflame povestind cu nonşalanţă detalii picante din tinereţea zbuciumată, de pe vremea când avea grijă să ducă în dormitor toţi bărbaţii pe care îi întâlnea. “Până la 27 de ani, am intrat în suficiente camere încât să nu mai fiu nevoită să o fac după căsătorie”, spune Tatoiu acum, în încercarea de a ne convinge că s-a făcut fată cuminte după ce şi-a cunoscut actualul soţ, al treilea. Trecutul uneia dintre cele mai bogate femei din România nu a fost condimentat numai cu partide de sex cărora le-a uitat numărul, ci şi cu mult alcool şi ţigări. “Tata, medic de profesie, era disperat că nu învăţ nimic şi că lăsam cartea de matematică şi fugeam în oraş. Nu ştia ce să mai facă şi, ca o ultimă soluţie, mi-a dat cheia de la dulapul cu băuturi şi mi-a pus şi ţigara în mână, numai să nu mai plec de acasă. Mi-a zis că pot să fumez şi să beau cât vreau, numai să şi învăţ!”, a povestit Monica într-o emisiune de la Antena 2.
  “Îmi place vodca şi whisky-ul, nu beau poşircă!”


  Tatoiu spune că a fost obişnuită numai cu băuturi fine şi foarte scumpe, iar banii i-au permis întotdeauna să cumpere ce a fost mai bun pe piaţă, fără a face vreodată compromisuri când vine vorba de calitatea alcoolului. Monica spune că, în urmă cu 16 ani, a luat după ea în America un geamantan plin cu vodcă şi whisky, însă nu s-a putut bucura pe deplin de “bagajul” cu multe grade pentru că a avea greţuri cauzate de sarcină. “Eu nu beau poşircă, îmi plac fineţurile. Nu sunt alcoolică, dar recunosc că îmi plac alcoolul şi ţigara bună, n-aş renunţa la ele nici dacă vine cineva şi-mi spune că mor!”, spune Tatoiu despre viicile sale pe care le pune în cârca tatălui său.
  „Am trăit şi cu bărbaţi însuraţi”


  În cadrul emisiunii „Distracţia pe vremea mea” de la Antena 2, Monica a recunoscut că a curtat bărbaţi chiar dacă ştia că sunt ai altor femei, însă după o perioadă a renunţat pentru că şi-a dat seama că „nu este bine să-ţi clădeşti fericirea pe lacrimile altora”.


  Sursa : http://www.puterea.ro/news11434/Moni...na-in-casa.htm

  N.B.Ceea ce ati citit nu a fost suficient pentru dna Tatoiu. A ajuns la concluzia ca este in pericol ( nu e clar de ce ! ) si a vrut sa poarte si ...pistol ( suna cunoscut, nu ?!). Detalii in link-ul de mai mai jos.

  Sursa : http://www.antena2.tv/stiri/monica-t...a.html?11;2222
  Last edited by Golem; 09-11-10 at 08:10 AM. Reason: Corectii
  Din Romania reala ne-am transformat in Romania virtuala. In propria noastra tara am ajuns sa ne ascundem pe blog-uri. Daca nu ne putem uni inca acolo, sa o facem , acum , aici !

Page 1 of 10 12345678910 LastLast

Similar Threads

 1. Refacerea spatiului moral ( II )
  By Arhaeus in forum Liderii normalitatii sociale ( LNS )
  Replies: 4
  Last Post: 30-04-12, 08:46 AM
 2. Grupul pentru Refacerea Spatiului Moral ( GRSM )
  By Arhaeus in forum 08) Grupul pentru Democratizarea si Reforma Societatii Românesti
  Replies: 2
  Last Post: 06-12-11, 01:12 PM
 3. Confiscarea spatiului societatii civile
  By Sergiu Simion in forum Opinii, Comentarii, Stiri, Sondaje de opinie!
  Replies: 0
  Last Post: 25-10-11, 08:34 AM
 4. The New Moral Order. Pseudo - Romania 1
  By Sergiu Simion in forum Situaţia României: criza identitară, politică, socială, sistemică
  Replies: 0
  Last Post: 26-07-10, 08:47 AM

Tags for this Thread

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •