Results 1 to 2 of 2

Thread: "Patriotismul securitatii"-"Securitatea-buna" si "Securitatea -rea"

 1. #1
  Rang-N-03(col)
  Excalibur's Avatar
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  184
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  1478

  Question "Patriotismul securitatii"-"Securitatea-buna" si "Securitatea -rea"

  Raspuns referirilor la "patriotismul securitatii"-Domnule Dima,

  O foarte acuta criza de timp, m-a facut sa intrerup seria interventiilor pe care am de gind sa le fac in acest grup pentru a arata monstrozitatea si tragismul situatiei politice din Romania.

  Aceasi criza ma sileste sa-ti raspund scurt. Sint obligat insa sa intervin ,nu atit pentru ca mi-ar fi frica de influenta directa a ultimelor dumitale pledoarii, (ridicole) ci pentru ca:
  -Ele reprezinta o ofensa intolerabila la adresa principiilor , simbolurilor si oamenilor pe care ii respect .- Compromiti idei de care ma simt legat, deformindu-le , vulgarizindu-le, deviindu-le (voit sau nu); faci chiar referiri la articolele mele, plasindu-le intr-o argumentatie perfect contara spiritului lor !
  Credeam ca timpul speculatiilor privind "Securitatea-buna" si "Securitatea -rea" a trecut. In'90 ele faceau parte din jerba de diversiune trosnita intre ochii mijiti ai supravietuitorilor lagarului. Era nevoie pe atunci de mult brum ca sa acopere desantata realitate a raminerii la cirma si la paza fostei inchisori a experimentatilor ei gardieni.

  Deasemenea diversiunile privind "Securitatea nationalista" si "securitatea antinationala", "tehnicienii" si "neispravitii" sau "Cea inaintea lui 1965" ,"cea dinaintea lui 1989" si "cea de azi"(SRI plus organizatiile subterane) au avut roluri importante in stavilirea (prin bomba
  cu confuzie) a tentintelor antisecuriste amorsate de revolutie.

  Dar acum ? Mastile au cazut de mult. Tovarasii s-au revigorat, au napirlit si conduc...cu fruntea sus ! Sint reabilitati. Sint legitimi. Sint bogati. Sint puternici. De ce te mai irosesti sa-i acoperi. Nu mai e nevoie. Peste putin timp vor putea iesi din carantina "interimara" si aresta pe aceia ce-si vor permite sa destbilizeze tara , calomniindu-i.
  Marile nerusinari ale pledoariei dumitale:

  a. Securitatea externa a fost aparatul de aparare a Romaniei.
  Da, indiscutabil, ea a fost instrumentul prin care citeva generatii de romani au fost mentinute in cel mai arbitrar si crud prizonierat. Dar ca dumneata sa te extaziezi de abnegatia cu care acesti flacai au "facut totul" pentru ca sa nu se atenteze la "suveranitatea"
  lagarului de munca, alienare si exterminare, trebuie sa fii ori nebun ori timpit ori cinic ori nesimtit ori platit ori vinovat.

  Ce aparau vajnicii dumitale "anticorpi"?. Si de cine ? A sustine ca apusul facea eforturi disperate de a ne fura secretele stiintifice si economice, inseamna a aluneca spre banc. Daca respectivii agenti "capitalisti" urmareau scopuri politice, fiind dusmanosi fata de "cea mai inalta culme" de societate, atunci nu are nici o relevanta care era interesul lor in aceasta actiune, ci faptul ca ei lucrau in interesul dezrobirii poporului roman.

  Mai ramine alternativa , pe care o fluturi absolut fara nici o justificare, ca-si propuneau...dezmembrarea tarii, sau ...furtul ei ! Cit despre vecini dusmanosi, URSS-ul era clar cel mai plauzibil, dar eu n-am auzit de spionii rusi demascati si arestati de Securitate. Si nu detin date despre razboiul fratricid Securitate -KGB...

  Toate astea sint ineptii si-ar fi pacat sa incetoseze ceea ce era cu adevarat de aparat : dreptul clicii criminale care a devastat Romania sa se infrupte din carnea victimei ei paralizate.

  Dreptul Tovarasilor de a-si face sclavi din tovarasi. Dreptul de a da orice legi, de a face orice abuz, la adapostul represiunii directe sau potentiale. Dreptul de a "forja oameni noi" dincolo de orice posibilitate de a suporta si a rezista.

  DREPTUL DE A INTRISTA ..., DE A INSINGURA..., DE A CONPROMITE... ,DE A UMILI..., DE A INVENINA...,DE A IMBOLNAVI..., DE A MALFORMA..., DE A BATJOCORI...,DE A INTIMIDA... , DE A HAITUI... ,DE A INCARCERA..., DE A INDOLIA...,DE A REPRIMA,

  Acestea erau "cuceririle socialismului" puse in pericol de "agenturile straine".

  b. Securitatea s-a emancipat (civilizat)

  Pari a fi de acord ca inceputurile acestei institutii sint sinistre. Ca ea a demarat ca forma cea mai acuta a colaborationismului fata de ocupant (URSS) , ca poate fi considerata antiromanism si incadrata la "inalta tradare". Pari de asemenea impresionat de muntele de cadavre pe care l-a inaltat "marele santier al instalarii comunismului", de nemiloasa decapitare a natiunii romane, de inimaginabila exterminare a celor mai valorosi membri ai ei.

  In mod cu totul surprinzator, faptul ca fundarea si fundatia acestei "institutii" este criminala, nu te impiedica sa-i accepti etajele superioare, care s-au bazat exact pe acest capital.

  Imaginea experimentului Pitesti pare a te fi indignat, dar refuzi sa intelegi semnificatia ei si implicatiile ei profunde. Altfel nu ti-ai permite sa faci tabula rasa din 20 de ani de tratament de tip "Pitesti" aplicat in doze, si forme variabile, natiunii romane. Folosesesc acest ton pentru ca nu ai nici o scuza fata de suferintele bunicilor nostri doboriti in numele comunismului de catre SECURITATE. (1945-1965) Si nici pentru parintii nostri paralizati de teroare, tinuti sub presiune de aceeasi securitate. (1965-1989). Si in sfirsit nici pentru noi, carora aceiasi Securitate ne-a refuzat dreptul la o viata libera si emancipata (1989-...).

  Povestile dumitale despre micile-ti "indrazneli" de student sint insa atit de jalnice , incit ma fac sa ma indoiesc de reaua dumitale credinta. Cred ca , mai curind, ti-ai permis , sub comunism, o devalorizare pronuntata a simtului demnitatii, insotita de simulacre
  autoamagitoare de curaj. Numai asa se explica ca... n-ai observat (!) ca Romania era un lagar si ca romanii se supuneau ori din degradare, ori din resemnare, ori din frica.

  Nici nu ma mai obosesc sa-ti explic ce s-a intimplat cu cei care au gasit forta NU-ului, cum au fost tinuti sub control cei care pareau a-l gindi, cum au fost intimidati cei care l-ar fi putut simpatiza, cum au fost intoxicati cei care nu tebuia nici macar sa-l mai conceapa.

  Compar indispus jucausele dumitale amintiri , cu imaginea greoaie, dureroasa, pe care mi-a sapat-o in memorie prizonieratul , cu rana inca neinchisa a unui nesfirsit sir de umilinte. Imi aduc aminte perfect de zilele friguroase in care , trecind spre servici prin centrul orasului meu, eram silit sa VAD marea de elevi in camasa , zdrobiti pe asfalt pentru a face din corpurile lor porumbei si lozinci. De profesorii ce le tipau in microfon . De politistii aroganti ce ii inconjurau. De parintii ce treceau grabiti incercind sa nu vada. De echipa
  televiziunii ce regiza al nenumaratulea spectacol de "Cintarea Romaniei". Ma uitam disperat la toate acestea si ajunsesem atit de nesigur incit vinam in ochii trecatorilor lumminita unei revolte, a unui refuz. Si mi-era sila. Si mi-era a plinge. SI MI-ERA FRICA !

  Dumneata indraznesti sa-mi spui acum ca toti oamenii aceia erau psihopati, ca nimic nu-i obliga la mai mult sau mai putina supunere?! Le era frica domnule Dima , sau le fusese pina la tocire, sau le fusese injectata in reflexul de animal imblinzit. Si cheia acestei inrobiri era SECURITATEA. Caci desi nu se afisau, in scene de genul celei pe care ti-am descris-o, prezenta lor era neindoielnica. Erau acolo, paznici tenebrosi si omniprezenti, si nu in scenele pasionante de urmarire a spionilor straini , pe care ti le imaginezi cu discutabila
  candoare. Cum se face ca toti prietenii mei mai apropiati au fost solicitati sa povesteasca opiniile colegilor lor despre planul cincinal,caldura si pretul brinzei si niciodata pentru demascarea unei "operatiuni straine dusmanoase" ? .

  Domnul Popa, autorul relatarii de la Pitesti, a fost chemat regulat la Securitate, PINA IN 1989 ! Sa dea garantii ca iubeste regimul si ca nu are gind rau. Sa se angajeze la delatiune fata de orice cirtitor. Multi altii au fost convocati pe acolo. . Dumneata probabil ca nu. Dar nu e cazul sa transformi insignifianta dumitale pentru sistem, intr-o dovada a clementei lui...!

  c. Securistii sint de neinlocuit.

  O noua insulta practicata cu perfidie si insolenta de doctrinarii de la Bucuresti. Nu putem lasa tara, fara aportul specialistilor de clasa din serviciile securiste de contrainformatii!

  Ideea ca somnul ne e pazit de astfel de fapturi, imi da fiori exact ca-n filmele lui Hitchcok, in care victima haituita se adaposteste tocmai in camera criminalului, cerindu-i ajutorul. De cine are nevoie acum Romania sa fie protejata in primul rind ? De cei ce au dovedit a reprezenta pentru ea o mare amenintare... adica de actualii ei paznici. In ce consta formidabila lor experienta ? Cea de paznici (inauntru) si agenti de propaganda (inafara) ai unei retele mafiote nu e chiar atit de entuziasmanta. Te rog domnule Dima sa iesi din stilul aluziv obisnuit si sa-mi explici si mie, mai clar IN CE CONSTA CAPITALUL TEHNIC AL FOSTILOR OFITERI DE SECURITATE ?

  Apoi te-as mai ruga sa-mi explici, de ce activitatea de contrainformatii pe care o sustii indirjit nu poate fi desfasurata de oameni noi, necompromisi de slujirea mafiei represive ?

  Toata argumentatia dumitale sufera de acest viciu : lipsa de legatura dintre ipoteza si concluzie! Ipoteza este ca serviciul de contrainformatii roman are o importanta capitala (e de discutat). Apoi ca avem nevoie de armata. (e evident). Concluzia ar fi putut fi ca trebuie sa le organizam pe baze noi, cu noi responsabili, pentru a ne proteja de riscul sabotajului neocomunistosecurist. In loc de asta , conchizi ca avem absoluta nevoie de ajutorul profesionistilor vechii retele.

  Cu ce pret ? Pentru cei citiva agenti depistati ai "puterilor straine" vrei ca eu si toti cei ca mine sa raminem indepartati de tara, iar cei ce au ramas sa lupte acolo pentru DESFIINTAREA SECURITATII, sa riste o noua perioada de "inghetare"? Nu exista un mai mare dusman al Romaniei decit comunisecurismul ! Nu exista idee mai absurda decit sa lasi pe securisti sa-ti asigure apararea... Pentru ca , avind in vedere antecedentele, garantiile verbale ca NU MAI VOR sa ne faca rau sint absolut insuficente. Trebuie sa fim siguri ca NU MAI POT SA NE FACA RAU, si dupa aceea ne putem simti in siguranta.

  d. Securistii sint nedraptatiti si marginalizati
  Iata o minciuna spectaculoasa. Securitatea nu a pierdut nici un moment controlul societatii romanesti. Revolutia nu a ajuns in buncarele ei. Nimeni nu i-a dezarmat, nimeni nu i-a legitimat, nimeni nu i-a verificat, nimeni nu le-a citit arhivele, nimeni nu le-a supravegheat "conversia". Mai precis , NIMENI DIN EXTERIORUL institutiei. Tot ce avem sint garantiile vechiului infractor ca s-a autodezarmat, ca s-a autoeducat, ca s-a autoepurat. Si irul politic al unora ca Ion Iliescu.

  Cind inaintea alegerilor din Mai am cerut (oficial) prefectului judetului Neamt sa verifice daca pe listele de candidati sint fosti ofiteri sau informatori ai securitatii, mi-a raspuns cu candoare ca nu are nici o idee despre functionarea acestei institutii si nici un drept de a le cere un asfel de serviciu "Eu acolo nu ajung , ca sa vorbesc cu ei! Si nici nu am reusit sa vedem vreodata aceste liste" (adica de pe 22 Decembrie incoace). "Dar unde e "acolo?" si cine sint "ei?"" am intrebat uimit. La care PREFECTUL...mi-a facut complice un semn sa tacem, ca avem probabil un microfon in sala de audienta. Nimeni nu a intrat peste ei domnule Dima , si faptul acesta e acoperit cu un fluviu de vorbe.

  Puscaria a fost declarata democratie si usile deschise (sa pleci, sa furi, sa vorbesti) dar nimeni nu s-a dedat la temutele razbunari. Supravietuitorii nu aveau nici caracterul, nici vlaga , sa declanseze o "vinatoare de vrajitoare". Extenuati de vietuirea sub comunism,
  oamenii doreau mai curin putina pace, bunastare si fericire. In plus ei nu aveau nici puterea de a face un Proces al Terorismului Securicomunist. Nurenbergul nu ar fi existat daca Hitler ar fi cistigat... In Romania vinovatii au pastrat puterea (mai mult sau mai putin subtil camuflati).

  Bineinteles ca nu pot fi judecati cit timp pastreaza in mina toate pirghiile (politice,juridice, politienesti, propagandistice, diversioniste). Ne e cazul sa fac lista dovezilor (ajunge sa reamintesc legea parlamentului "emanat din revolutia anticomunista" ca dosarele compromitatoare pentru regimului "rasturnat" sa nu fie deschise 50 de ani...).
  Asta da emanatie revolutionara...
  Asadar, nimic nu li s-a intimplat experimentatilor PINDITORI DE ROMANI (din tara si strainatate). In vechile localuri ale securitatii s-au schimbat citeva sigle. S-au facut si ceva rotiri de personal. In general insa vechile (si experimentatele) echipe sint nemodificate si
  asteapta o evolutie politica propice unei razbunari fara perdea. Activitatea s-a diversificat : strecurarea provocatorilor la adunarile opozitiei, a spionilor si diversionistilor in structurile ei, acoperire vechilor abuzuri, formarea unor dosare privind activitati ilicite, utilizabile la o nevoie (santaj)etc.

  Am lasat special la sfirsit preocuparea cea mai moderna a vechilor securisti, adevarata specialitate MAI ALES PENTRU CEI DIN RAMURA EXTERNA : Marile Afaceri. Ca e vorba de fonduri secrete acumulate in vechiul regim, de valorificarea unor pozitii cheie in
  aparatul de decizie, a unei retele de relatii sau santaj, de operatii bizare cu fonduri de stat, de combinatii suspecte cu parteneri straini, de prinderea primului vagon din trenul privatizarii, e doar o chestiune de tehnica. Fondul ramine acelasi. Securistul inteligent se retrage catre postura de patron.
  Cui plingeti de mila ? Si de ce...?
  5. Securistii sint nationalisti
  Am spus de-ajuns despre ce cred cu privire la patriotismul securitatii. As vrea sa ma refer si la scopul propagarii acestei teorii. Nu e o diversiune de duzina ci una din cele mai reusite lovituri politice ale Serviciului Roman de Dezinformare.
  Se reuseste, dintr-o singura miscare sa se compromita :

  - ideea da nationalism, deformata grotesc si "adjudecata" fraudulos de cei care au cel mai putin dreptul sa vorbeasca in numele ei.
  - doctrina umanista generala profesata de grosul opozitiei,care apare ca un antiromanism:
  - pledoariile celor ce reclama indepartarea securistilor de la putere , si condamnarea oficiala a vechii Securitati, CA INSTITUTIE.

  In martie 1990, am intilnit o delegatie a Vetrei Romanesti, proaspat infiintata. Faceau un circuit prin Moldova pentru a sensibiliza populatia privind abuzurile ungurilor si a crea filiale de sustinere ale Vetrei. Ne-au prezentat multe materiale, cu romani alungati, batuti, spinzurati,(la revolutie) cu sarbatorirea lui 15 Martie, cu profanari de statui,etc.

  Cum aveam o anumita cunoastere asupra antecedentelor acestui conflict si nu apartineam ramurii "pur internationaliste" a opozitiei, am deschis dialogul dind "fratilor" nostri ardeleni un anune credit. La un momend dat insa , am sesizat ca, in toate atrocitatile denuntate de delegatie, victimele (romani), erau :sefi de securitate, sefi de politie etc.

  Am intrebat atunci daca au si exemple de romani ne-sefi de securitate, care sa fi suferit razbunari, daca ceea ce reproseaza
  ungurilor nu e ca au fost mai agresivi decit noi fata de vechii tortionari.

  Privirea vorbitorului s-a ridicat si am simtit un fior de ghiata strabatindu-ma :era o contradictie insuportabila intre tonul mieros si privirea aceea tiranizatoare. " Bineinteles ca erau sefi de securitate, ei au fost axul apararii romanismului in Ardeal"

  L-am informat ca noi, cei prezenti, nu am avut de a face cu unguri niciodata dar ne-a fost distrusa viata de "securicomunisti"; ca atare nu putem solidariza cu securiromanismul.

  Si-au ascuns cu greu minia si au plecat. Peste citeva zile aveau sa se produca evenimentele de la Tirgu Mures, regizate cu abilitate (aici se confirma tehnicalitatea Lor).
  In urma acestor curioase confruntari, s-a format un contracurent, care a stopat valul manifestatiilor antisecuriste,inlocuindu-l cu mitinguri antiunguresti . Si, mai important, pentru apararea elementului romanesc, s-a anuntat aparitia "Serviciului roman de Informatii". Exact doctrina dumitale.
  Faza de penumbra si incertitudine lua sfirsit.
  Ce importanta mai are azi satisfactia mea ca am impiedicat propagarea acestui val in orasul nostru? Ca la 25 Martie, in timp ce in celelalte orase moldovenesti populatia manifesta razboinic impotriva ireedentismului maghiar, la Piatra Neamt am tinut miting pentru
  punctul 8 al proclamatiei de la Timisoara, pentru cinstirea revolutiei si denuntarea furtului ei ...? In general aceasta mare manevra a reusit, iar opozitia nu s-a dovedit capabila s-o contracareze... Ma indoiesc ca dispretul ("superior") fata de nationalismul romanesc
  ("retrograd") e un bun antidot pentru strategia puterii de uzurpare a spiritului national.

  Si in articolele dumitale domnule Dima, aceasta strategie e manifesta. Cu o miscare de prestidigitator, inlocuiesti problema romanism-antiromanism cu securism-antisecurism.

  Dupa cum te-am anuntat din deschidere, reusesti sa profanezi mai multe adevaruri . Iti propun sa te mai gindesti...

  Ioan Rosca
  Last edited by Excalibur; 05-08-10 at 01:53 PM.
  Motto: ''...O miscare de emancipare politica a constiintelor ar ridica voalul care acopera escrocheria politica. Restul ar fi macar istorie (un zvicnet de umanitate in cautare de sens), luminoasa sau tragica, intrerupind o lamentabila prabusire spre vid.'' Ioan Rosca (Analiza spectrului socio-politic)
  Explicatie: Lucrarile constituie o analiza unica a complexitatii mecanismelor de falsificare a adevarului, manipulare, diversiune si uzurpare a statului de drept, de catre grupuri de interese ascunse sub diverse forme cameleonice : ''partide'', ''Justitie'', ''Institutii '' ''O.N.G-uri'', etc. Documentele au fost preluate de pe:Harta unei perplexitati, Piata Universitatii si Procesul Comunismului, cu acordul autorului, d-l Ioan Rosca, cercetator interdisciplinar(contact AICI). Dezbatere: Video-1, Video-2, Video-3, Video-4

 2. #2
  Rang-N-03(col)
  Excalibur's Avatar
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  184
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  1478

  Exclamation Re : "Patriotismul securitatii"-"Securitatea-buna" si "Securitatea -rea"

  Anexa : o replica la o replica
  Diversiuni privind vinovatia si lasitatea generala

  Replica mea la replica dumneavoastra se afla, in mare, in articolul initial. Revin doar pentru a sublinia ca :

  - Cred ca acest proces de "culpabilizare generala" pe care il sugerati, este nedrept, eronat si contraproductiv. El convine perfect celor ce incearca sa distribuie vinovatiile ... cit mai democratic. A conceda adevaratilor responsabili acest partaj de culpabilitate inseamna a le justifica principial autoamnistierea. Inseamna deasemenea a le incorona eforturile de compromitere in lant , a valida "procedeul Pitesti" aplicat cetatenilor Romaniei timp de 50 de ani.

  - Sint de acord ca LASITATEA e un subiect de meditatie, de rusine , de remuscare. Propun insa sa nu il puneti pe aceeasi plan cu CRIMA. Teoriile privind raspunderea victimelor pentru agresiunea la care sint supuse au in general un gust indoielnic, iar daca le
  transpunem la calvarul românesc, pot degenera in cinism. Ar fi pacat ca disponibilitatea victimelor neputincioase pentru spirit autocritic (altfel laudabilâ) sâ ofere agresorilor circumstante atenuante, atunci cind de fapt, faptul de a aduce victima in stare de paralizie e o circumstantâ agravantâ.

  - Nu numai ca Securitatea care ne-a macelarit bunicii e aceeasi care ne-a intimidat parintii si ne-a umilit pe noi , dar ea e inca, aceeasi, adevarata piedica din calea implinirii copiilor nostri. Daca va lipsesc date privind caracterul nemilos al represiunii la care stie sa recurga atunci cind ii este amenintata pozitia de capusa , priviti intimplarile din Romania ultimilor ani. (Brasov, Valea Jiului). Dar si mai bine ar fi daca v-ati intreba cine e autorul actelor de intimidare, diversiune si teroare care au stavilit drumul spre o reala democratie, dupa 16 Decembrie 1989...

  - Credeti ca dupa 20 de ani de demonstratie de forta, prinsi in capcana lagarului acceptat ca legitim pe plan international, bine stabilizat pe plan intern, cu constiinta inutilitatii unei rezistente sinucigase, parintii nostri sint intr-adevar acuzabili de a nu mai fi "iesit la lupta" ?

  Eu cred mai curind ca RESEMNAREA lor si a noastra, atunci si acum E UNUL DINTRE PRINCIPALIII CAPI DE ACUZARE ai imaginarului proces al comunismului. Indraznesc sa afirm ca faptul ca securicomunismul nu a implantat o virozâ ci o sidâ organismului
  romanesc este dovedit in modul cel mai pregnant de evolutia realitatii politice post-decembriste. Votul românilor e o proba privind gradul la care s-a abuzat de ei!

  - Nu am auzit niciodata ca cineva sa le reproseze victimelor lagarelor de concentrare faptul de a nu se fi revoltat. Si totusi, teoretic, numarul lor a fost uneori suficent pentru ca, daca s-ar fi razvratit cu totii, sa-si infrunte tortionarii. Se pare insa ca stfel de speculatii nu corespund adevaratei psihologii a unei mase terorizate (sau daca doriti, imblinzite) . Pentru cazul in care considerati "analogia" deplasata as dori sa va reamintesc de trupurile celor impuscati in apele Dunarii, atunci cind incercau SA EVADEZE.

  - Pe de alta parte, nu cred ca singura forma grava de terorizare este reprimarea violenta.

  Securitatea a operat dupa 1965 cu metode mai subtile, dar inca DEVASTATOARE. Lista lor ar lua forma de enciclopedie . Dumneavoastra nu ati simtit presiunea deformatoare a amenintarii surde si continui, a fricii de delatiunea omniprezenta, a sedintelor de supunere rituala? Admiteti ca ne-a fost frica. Dar de cine ? Si de ce ? Mi se pare ( imi cer scuze daca inteleg gresit) ca sustineti ca ne-a fost frica pe degeaba ... Parerea mea ramine ca FRICA NOASTRA E PROPORTIONALA CU PRESIUNEA LOR. Si le masoara vinovatia!

  - Si in sfirsit , faptul ca Securitatea ar fi "dupa chipul si masura noastra" , ca noi am fi responsabili si oglinditi in realitatea ei, imi pun intrebarea la care "noi" va referiti. Eu ma recuz din aceasta categorie. Securitatea nu m-a exprimat niciodata si nu-mi reprosez faptul
  ca a existat ! Sint convins ca nici dumneavoastra (dincolo de dorinta de a reaminti adevarul universal al datoriei autoanalizei critice) nu va simtiti cuprins de acest "noi". La cine va referiti de fapt?

  PS. Unele replici ma fac sa ma tem de anume neintelegeri. Nu am fost inchis la Pitesti .(postez relatarea domnului Popa). De altfel am 35 de ani. Nu am fost anchetat de securitate.

  Nici nu am dat semne de opozitie. Dar am trait intre oameni care mi-au vorbit si am avut ocazia sa citesc documente care m-au zguduit. In schimb, DUPA 22 Decembrie 1989, datorita activitatii mele, am avut parte de multa atentie, atit directa cit si printr-un mare numar de "oameni de bine" care au incercat sa determine multimea orasului meu moldovenesc sa-l curete prin linsaj de inadmisibila mea persoana.

  Daca azi sint departe de padurile de care depind bolnavicios, e pentru ca nu am putut depasi certitudinea privind monstruozitatea securitatii (batrine, mature sau tinere), nici oroarea de a ramine in miinile ei, nici eroarea de a astepta schimbarea ei la fata , nici
  pesimismul privind sansa de a o rasturna intr-un interval rezonabil.

  O astfel de fuga , AZI, (dupa doi ani de infruntare continua,) va apare mai mult decit lasa, nu-i asa...?

  Ioan Rosca, 19 martie 1994

  http://www.piatauniversitatii.com/ic...tm?_plain=true
  Last edited by Excalibur; 05-08-10 at 02:02 PM.
  Motto: ''...O miscare de emancipare politica a constiintelor ar ridica voalul care acopera escrocheria politica. Restul ar fi macar istorie (un zvicnet de umanitate in cautare de sens), luminoasa sau tragica, intrerupind o lamentabila prabusire spre vid.'' Ioan Rosca (Analiza spectrului socio-politic)
  Explicatie: Lucrarile constituie o analiza unica a complexitatii mecanismelor de falsificare a adevarului, manipulare, diversiune si uzurpare a statului de drept, de catre grupuri de interese ascunse sub diverse forme cameleonice : ''partide'', ''Justitie'', ''Institutii '' ''O.N.G-uri'', etc. Documentele au fost preluate de pe:Harta unei perplexitati, Piata Universitatii si Procesul Comunismului, cu acordul autorului, d-l Ioan Rosca, cercetator interdisciplinar(contact AICI). Dezbatere: Video-1, Video-2, Video-3, Video-4

Similar Threads

 1. Partide "de dreapta" si partide "de stanga"
  By Sergiu Simion in forum Opinii, Comentarii, Stiri, Sondaje de opinie!
  Replies: 0
  Last Post: 04-04-11, 02:41 PM
 2. Monica Macovei: "Crimele de la Revoluţie şi mineriade pot deveni imprescriptibile"
  By Skagerrak in forum Opinii, Comentarii, Stiri, Sondaje de opinie!
  Replies: 0
  Last Post: 31-01-11, 05:51 PM
 3. Grupul "Haiducii Muscelului" - Rezistenţa anticomunistă (1946 – 1958) (cap-IX-)
  By Rex Histrianorum in forum Rezistenţa anticomunistă din România
  Replies: 1
  Last Post: 02-01-11, 03:05 PM
 4. Cicerone IONIŢOIU - RECHIZITORIU: "Cruce şi Spada", Gărzile Decebal ( cap-VII-)
  By Rex Histrianorum in forum Procesul comunismului si tranzitiei
  Replies: 0
  Last Post: 12-12-10, 05:12 PM
 5. De la "revolutia" politistilor la "revolutia" finantistilor
  By Golem in forum Reprezentanţii ''alesi'',(i)legitimitate!?
  Replies: 5
  Last Post: 19-10-10, 04:33 PM

Tags for this Thread

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •