Results 1 to 1 of 1

Thread: De pierdut a pierdut numai poporul roman care a muncit de pomana o jumatate de secol

 1. #1
  Rang-N-04(Grup sp)
  Constantin Cojocaru's Avatar
  Join Date
  May 2010
  Location
  România
  Posts
  287
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  656

  Lightbulb De pierdut a pierdut numai poporul roman care a muncit de pomana o jumatate de secol

  ...Domnul Varujan Vosganian, ministrul economiei si finanţelor româneşti, începe să ne reţină atenţia cu afirmaţiile sale din ce în ce mai stranii şi mai hazlii. După ce ne-a încântat cu demonstraţia sa referitoare la taxa pentru prima înmatriculare a autovehiculelor, bazată pe funcţii, axe, linii şi unghiuri, şi ne-a arătat cum creşterea cu 50 la sută a pensiilor devine sustenabilă datorită creşterii cu 10 la sută a PIB-ului, recent vorbăreţul nostru ministru si-a lăsat admiratorii cu sufletul la gură propunând ca brandul nostru de ţară sa fie ... Fondul Proprietatea. "în loc de Dracula, spune domnul Vosganian, eu propun Fondul Proprietatea. Este o iniţiativă unică, de o mare forţă economică, care reuneşte companii dintre cele mai puternice. Este o reprezentare a forţei economiei româneşti". Domnul ministru spune 1,5 adevăruri în cele trei propoziţii citate.

  Are dreptate când afirmă că Fondul Proprietatea este "o iniţiativă unică". Are, însă, numai pe jumătate dreptate când afirmă că Fondul Proprietatea este o "reprezentare a forţei economiei româneşti". Este o reprezentare a economiei româneşti actuale, dar nu a "forţei", ci a putreziciunii acesteia.

  Şi după cunoştinţele mele, Fondul Proprietatea este o "iniţiativă unică". Este o creaţie unică şi în istoria noastră, a românilor, şi în istoria lumii. Este cea mai abjectă inginerie financiară pusă la cale vreodată de mintea omenească. Este o capodoperă a tehnicii mistificării şi manipulării conştiinţei umane.

  Fondul Proprietatea este prezentat omenirii ca fiind un vlăstar legitim si natural al pieţii de capital din România, un fond de investiţii care reprezintă avuţia acumulată de oameni muncitori şi cumpătaţi, care s-au hotărât să-şi păstreze şi să-şi sporească această avuţie într-una dintre formele moderne de administrare a capitalului - fondurile de investiţii.

  În realitate, Fondul Proprietatea este creaţia ultimă şi cea mai expresivă a monstruosului proces prin care poporul român a fost deposedat de avuţia productivă creată de el de-a-lungul istoriei.

  Cine sunt investitorii, adică propritarii Fondului Proprietatea? Sunt cetăţeni, actuali, sau foşti, ai României care au fost deposedaţi de bunurile lor de către statul comunist, stat care a trecut aceste bunuri în "proprietatea întregului popor". De acolo, din proprietatea întregului popor prin ingineria cunoscută sub numele de "reformă" şi "privatizare", bunurile în cauză au fost, mai întâi,trecute în proprietatea "privată" a statului român postcomunist şi, de acolo, în proprietatea privată a guvernanţilor.

  Căpătând un gust acut pentru proprietatea privată, noi proprietari ai vechilor proprietăţi au hotărât că vechii proprietari şi /sau moştenitorii acestora trebuie despăgubiţi pentru proprietăţile lor intrate în curtea noilor guvernanţi-proprietari.

  Cum şi cu ce să se facă despagubirea? Foarte simplu. Cu capitalul acumulat din veniturile create de cetăţenii României în perioada 1949-1989, în miile de fabrici şi uzine trecute, din proprietatea comună a cetăţenilor, în proprietatea privată a statului postcomunist.

  Creăm Fondul Proprietatea, pe care îl facem proprietarul fabricilor şi uzinelor create de români sub regimul comunist şi îi facem proprietari ai Fondului pe cei ale căror averi le-am acaparat noi, guvernanţii postdecembrişti. "Opera" este, intr-adevăr, ingenioasă. Demnă de Cartea Recordurilor. Direct, sau indirect, prin moşteniri sau încuscriri, proprietarii Fondului Propietatea, ai companiilor "puternice", cum le numeşte domnul Vosganian, au redevenit şi proprietarii bunurilor confiscate de statul comunist. La vremuri noi, tot noi.

  De pierdut a pierdut numai poporul român care a muncit de pomană o jumătate de secol.

  Aici mă depărtez de „axa" de gândire a domnului ministru. Oricât de ingenioasă ar fi capodopera numită Fondul Proprietatea, nu mi se pare că ea este reprezentativă pentru poporul român, nu poate fi brandul ţării acestui popor. Poate fi, cu siguranţă, brandul regimului politic român postcomunist.

  Cred că poporul român are multe are alte "variante" de brand pentru ţara lui. Îi stă la dispoziţie, de exemplu, coloana infinitului, pasărea măiastră, Grădina Maicii Domnului.


  Bursa, 09.07.2007
  Last edited by Sitting Bull; 23-05-10 at 09:43 PM.
  Absolvent al Colegiului Naţional „Sf. Sava" şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Doctor în economie, specialitatea management.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

Similar Threads

 1. Batalia Moldovei in razboiul roman antibolsevic - poporul care nu-si cunoaste istoria
  By Cristian Negrea in forum Primul război mondial 1914-1918
  Replies: 0
  Last Post: 14-06-12, 12:24 PM
 2. „Mişcarea Dacia” despre Limba Română... şi nu numai
  By Ţeavă Gheorghe in forum 07) Miscarea DACIA - schimbarea paradigmei
  Replies: 6
  Last Post: 13-11-11, 07:24 PM
 3. Cui îi mai pasa de Romania si de poporul Roman?
  By Hancoockk in forum Situaţia României: criza identitară, politică, socială, sistemică
  Replies: 1
  Last Post: 08-11-10, 09:42 PM
 4. A venit stagflația! E deja vremea pentru încă un deceniu pierdut?
  By Oerlikonn in forum Situaţia României: criza identitară, politică, socială, sistemică
  Replies: 0
  Last Post: 25-10-10, 09:11 AM
 5. Cit ne vom intreba ipocrit de ce poporul roman nu voteaza Eliberarea? AER cap-5
  By Excalibur in forum Actiunea pentru Eliberarea României (A.E.R.)
  Replies: 0
  Last Post: 02-08-10, 08:37 PM

Tags for this Thread

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •