Results 1 to 1 of 1

Thread: Diavoli si ARGINTI

 1. #1
  Rang-N-04(Grup sp)
  Constantin Cojocaru's Avatar
  Join Date
  May 2010
  Location
  România
  Posts
  287
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  656

  Post Diavoli si ARGINTI

  Diavoli si ARGINTI

  Într-un interesant articol intitulat "Ravagiile diabolizării", domnul Ion Cristoiu ne demonstrează, încă o dată, cât de dificilă devine explicarea vieţii noastre politice atunci când ea este ruptă de fundamentul ei firesc, economia, adică interesele materiale ale oamenilor.

  În respectivul articol, cunoscutul analist politic, bazat pe o profundă cunoaştere a vieţii politice româneşti, actuală şi de mai înainte, ne reaminteşte că un mare înaintaş al său, pe numele lui Ion Luca Caragiale, sesizase, pe la începutul secolului trecut, în celebrul eseu "1907. Din primăvară până-n toamnă", cât de primejdioasă este diabolizarea adversarului politic, diabolizare care face dificilă, dacă nu imposibilă, formarea de "alianţe" politice cerute de împrejurările istorice.

  Pornind de acolo, din 1907, domnul Cristoiu face un salt istoric de un secol şi ajunge la clasa politică românească din zilele noastre, demnă urmaşă a celei din vremurile marelui dramaturg. Aici, lupa analistului politic observă că, în campania electorală din 2004, actualul Preşedinte şi PD-ul au diabolizat PSD-ul.

  Din cauza acestei "diabolizări", în urma alegerilor, nu a mai fost posibilă formarea unui guvern Alianţa DA - PSD, "singura în stare să asigure reformele necesare modernizării ţării". Aşa s-a ajuns, din cauza "diabolizării" PSD-ului, la soluţia "imorală" de guvernare PNL-PD-UDMR-PC, şi, mai departe, la scandalurile politice din ultimii ani, terminate cu destrămarea guvernului clădit pe soluţia imorală şi înlocuirea lui cu unul susţinut, din umbră, de diabolizatul PSD.

  Iată cum, obsedat de propria creaţie a unei vieţi politice care ar consta din vorbe - invective şi înjurături, din compartimente, atitudini - certuri şi înscenări, domnul Cristoiu, în ciuda imensei sale cunoaşteri şi experienţe, ajungă să scrie, negru pe alb, că, în 2004, şi de atunci încoace, un guvern format din PSD, PNL, şi PD ar fi fost "singurul în stare să asigure reformele necesare modernizării ţării". Iată unde duce ruperea politicului de economic! Şi îndrăgostirea autorului de propriile construcţii jurnalistice.

  Cele trei partide menţionate sunt principalii piloni ai construcţiei politice care, în ultimii 17 ani, a aruncat poporul român cu cel puţin un secol înapoi în istorie. Îl invit pe domnul Cristoiu - şi pe toţi admiratorii operei de "modernizare" a României postdecembriste la o excursie prin câmpurile Teleormanului. Să vadă cum ţăranul român ară cu plugul ras de cai şi măgari. Exact ca acum un secol,în anul 1907.
  Prin "reformele necesare modernizării ţării", concepute şi aplicare de guvernele Roman, Stolojan, Văcăroiu, Ciorbea, Vasile, Isărescu, Năstase, "investite" de parlamente constituie de FSN, (PSD, PD) PNL, a fost jefuit şi înstrăinat un capital de sute de miliarde de euro, au fost distruse peste 4 milioane de locuri de muncă, un număr aproape egal de români au fost obligaţi să-şi părăsească ţara în căutarea unui loc de muncă.

  Bursa, 10.04.2007
  Last edited by Sitting Bull; 24-05-10 at 09:15 AM.
  Absolvent al Colegiului Naţional „Sf. Sava" şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Doctor în economie, specialitatea management.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

Tags for this Thread

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •