Results 1 to 1 of 1

Thread: Coalitia TRANSPARTINICA

 1. #1
  Rang-N-04(Grup sp)
  Constantin Cojocaru's Avatar
  Join Date
  May 2010
  Location
  Romānia
  Posts
  287
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  656

  Post Coalitia TRANSPARTINICA

  Coalitia TRANSPARTINICA

  Se pară că domnul Traian Băsescu şi-a propus ca, īn primul său mandat la Cotroceni, să devină un priceput diagnostician al economiei şi societăţii romāneşti. Cu ceva timp īn urmă, domnia sa a descoperit economia romānească este una "de tip mafiot", mai apoi, că această economie există grupuri de "băieţi deştepţi" care se īmbogăţesc prin manipularea preţurilor le energie.

  Zilele trecute, participānd la lansarea Raportului de Analiză şi Prognoză pe anul 2007 al Societăţii Academice din Romānia, şeful statului ne-a adus la cunoştinţă că "Romānia are o economie care poate fi etichetată, īn multe din zonele ei, ca fiind una de privilegiu, īn care nu īntotdeauna au funcţionat şansele egale, īn care clientela politică a avut acces la resurse, iar oamenii obişnuiţi nu au avut nici o şansă pentru că nu au cunoscut politicieni".

  Cu două zile īnaintea acestei declaraţii, adresāndu-se Parlamentului Romāniei, domnul Preşedinte se referea la existenţa unei "coaliţii transpartinice", adică o alianţă formată din oameni politici corupţi care fac parte din partide diferite şi care "au făcut din politică doar vehicolul īmbogăţirii".
  Citatele de mai sus ne dovedesc că domnul Băsescu īnţelege cāt se poate de bine simptoamele principalelor boli de care suferă economia romānească actuală: corupţie, mafii, monopoluri, privilegii, clientele politice, īmbogăţire prin politică, lipsă de şanse pentru majoritatea cetăţenilor ţării.

  Cunoaşterea simptoamelor nu este, īnsă, suficientă pentru eradicarea bolilor. Este nevoie de mai mult. Trebuie cunoscute cauzele care au generat boala. Urmează apoi, stabilirea medicaţiei cuvenite, eventual bisturiul.

  Poate că domnul Băsescu nu este chiar aşa de grăbit cum īl cred unii şi şi-a propus să treacă de la postura de diagnostician la aceea de chirurg de-abia īn al doilea mandat de preşedinte.

  Īn această perspectivă, īmi permit să-i pun la dispoziţie cāteva idei care ar putea să-l ajute īn īnţelegerea cauzelor care au generat actualele boli ale economiei romāneşti şi īn pregătirea unei posibile vindecări a acestor boli.

  "Coaliţia transpartinică" a politicienilor corupţi nu a apărut īn viaţa societăţii romāneşti īn ultimele zile, sau īn perioada de cānd domnul Băsescu este şef la Palatul Cotroceni. "Coaliţia transpartinică" s-a născut īn data de 22 decembrie, sau, poate, chiar mai devreme.
  Ea a existat şi atunci cānd a fost adoptată legea prin care cetăţenii Romāniei au fost deposedaţi de capitalul aflat īn proprietatea lor comună şi prin care acest capital a fost trecut īn proprietatea privată a statului, pentru ca apoi, prin "legile privatizării", să fie trecut din proprietatea privată a statului hoţ īn proprietatea privată a "clientelei politice".
  Aici se găseşte cauza lipsei de şanse a "oamenilor obişnuiţi", adică a majorităţii cetăţenilor ţării. Dacă, īn 1990, aceşti "oameni obişnuiţi" ar fi devenit proprietari privaţi asupra īntregului capital naţional, aşa cum am propus eu la timpul respectiv, atunci ar fi funcţionat şi pentru ei principiul "şanselor egale". N-am mai fi avut "economie de privilegii", ci o economie democratică, competitivă şi performantă.
  "Coaliţia transpartinică" a existat şi atunci cānd au fost adoptate legile referitoare la Statutul Băncii Naţionale a Romāniei. Dacă īn aceste legi ar fi fost inserată o clauză prin care guvernatorul şi membrii consiliului de administraţie ai BNR ar fi fost demişi automat īn cazul īn care inflaţia ar fi fost mai mare de 5% pe an, aşa cum am propus la timpul respectiv, economia romānească nu ar mai fi funcţionat cu o inflaţie de 250% pe an, salariile nu ar mai fi putut fi reduse la jumătatea celor avute īnainte de 1990, īntreprinderile romāneşti īn care naţiunea romānă a investit echivalentul a sute de miliarde de euro nu ar mai fi fost aduse īn faliment şi īn situaţia de a fi vāndute la preţul de ... un euro, etc.
  "Coaliţia transpartinică" a existat şi atunci cānd a fost creată ticăloşia numită RAPPS, ca şi alte regii autonome de acelaşi fel, folosite ca "vehicule ale īmbogăţirii" politicienilor de toate culorile şi categoriile.
  "Coaliţia transpartinică" a politicienilor corupţi va exista īn Romānia atāta timp cāt economia va fi una de tip oligarhic īn care capitalul este concentrat īn proprietatea unui umăr minuscul de familii, īn timp ce marea majoritate a cetăţenilor nu au acces la capital.
  Numai o acţiune politică de mare anvergură pentru democratizarea proprietăţii asupra capitalului va determina īnlocuirea coaliţiei transpartinice a politicienilor corupţi cu o coaliţie transpartinică de politicieni formată din reprezentanţi autentici ai "oamenilor obişnuiţi", o coaliţie care nu va mai face legi pentru infractori şi prădători, ci legi pentru muncitori, pentru inovatori şi pentru investitori.

  Bursa, 19.02.2007
  Last edited by Sitting Bull; 24-05-10 at 01:36 PM.
  Absolvent al Colegiului Naţional „Sf. Sava" şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Doctor īn economie, specialitatea management.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

Tags for this Thread

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •