Results 1 to 1 of 1

Thread: Cele peste 10.000 de LEGI

 1. #1
  Rang-N-04(Grup sp)
  Constantin Cojocaru's Avatar
  Join Date
  May 2010
  Location
  România
  Posts
  287
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  656

  Post Cele peste 10.000 de LEGI

  Cele peste 10.000 de LEGI

  "Dialogul" dintre preşedintele nostru şi prima putere în stat - aceea legislativă, adică Parlamentul ţării - îmbracă, în ultimele zile, forme de-a dreptul hilare.

  Preşedintele, exercitându-şi prerogativa constituţională de a-şi exprima şi el liber opiniile politice, a găsit de cuviinţă să ne aducă la cunoştinţă că senatorii şi deputaţii "fac legi pentru infractori".

  Concret, el se referea la o lege menită să-i scutească de ceva datorii pe producătorii autohtoni de bere, mulţi dintre ei aduşi în stare de insolvenţă de politica economică a statului român postdecembrist, în componenţa acestuia intrând şi instituţia care a generat hiperinflaţia nimicitoare din deceniul trecut, pe numele ei BNR.

  La aflarea opiniei prezidenţiale, conducătorii celor două camere ale Parlamentului, unul aparţinând grupării aflată pe băncile puterii, celălalt grupării de pe băncile opoziţiei, şi-au descoperit, pe dată, comunitatea de origine şi de interese, s-au întrunit şi au votat o declaraţie prin care îi atrag atenţia şefului statului că i-a jignit, făcându-i complici cu infractorii, şi îl somează să îşi ceară scuze pentru afirmaţiile sale impardonabile.

  Şeful Senatului, supărat foc, iese pe sticlă, la ceas de seară, să ne spună cât de mare a fost contribuţia domniilor lor, parlamentarii, la uriaşele noastre împliniri din ultimii 17 ani.

  În această perioadă, ne spune domnul Nicolae Văcăroiu, Parlamentul României a adoptat "peste 10.000 de legi". Numai "datorită" acestor "peste 10.000 de legi" suntem unde suntem şi nu în alt loc.
  Domnul Preşedinte Băsescu, ne sugerează primul senator al ţării, ar trebui să aibă ceva mai mult respect pentru neprecupeţitul efort făcut de legiuitori în pavarea cu norme călăuzitoare a drumului nostru către luminile democraţiei şi bunăstării.

  Cele "peste 10.000 de legi" au făcut posibile:

  -transformarea a jumătate din capacităţile de producţie ale ţării în fier vechi şi materiale de construcţie;

  -înstrăinarea a peste 80% din capitalul naţional, ceea ce face ca un procent corespunzător din PIB-ul anual să intre în conturi bancare aflate în afara ţării, rămânând mai nimic de investit în teritoriul naţional;

  -distrugerea a peste 4 milioane de locuri de muncă, urmarea fiind aceea că 3 milioane de români au luate calea băjeniei, abandonându-şi copiii în voia sorţii, a drogurilor şi criminalităţii de toate felurile; decesul prematur a milioane de vârstnici şi nou-născuţi, din cauza lipsei de medicamente şi de îngrijire medicală;

  -polarizarea socială dusă la extrem, prin concentrarea avuţiei naţionale în mâinile a 4-5% din cetăţeni, în timp ce restul de 95-96% trăieşte în sărăcie lucie;

  -infestarea întregii societăţi româneşti cu virusul corupţiei, cu dispreţul faţă de muncă, cinste, competenţă, etc.
  Iată mănunchiul principalelor rezultate obţinute prin adoptarea şi punerea în practică a celor "peste 10.000 de legi"! Rămâne de văzut dacă producătorii autohtoni de bere, vizaţi de Preşedintele Băsescu, nu şi-au plătit birurile către stat pentru că au vrut să fure statul sau pentru că, pur şi simplu, n-au avut de unde să plătească birurile în cauză.

  Observ, mai întâi, că berarii nu sunt primii capitalişti români care s¬au îmbogăţit prin neplata datoriilor către stat. Au fost şi alţii scutiţi de astfel de datorii, inclusiv în timpurile când domnul Traian Băsescu era membru al Guvernului.

  În al doilea rând, se cuvine să observăm că legiuitorii români au făcut şi fac legi nu numai pentru infractori, ci şi pentru prădători.
  Cele mai mari bogăţii nu s-au strâns din neplata datoriilor la buget, ci prin cumpărarea pe nimic a unor hălci uriaşe din avuţia naţională, pe baza şi cu ajutorul legilor "privatizării". Bogăţii la fel de mari s-au strâns şi vânzând statului produse la preţuri umflate cu ajutorul ... legilor referitoare la achiziţiile publice.
  Acestea sunt motivele care mă fac să afirm că domnul Preşedinte îi subestimează pe legiuitori, făcându-i complici numai cu infractorii.
  Meritele celor care au născut cele peste 10.000 de legi sunt mult mai mari. Lor le sunt datori şi prădătorii transformaţi în miliardarii tranziţiei.

  Bursa, 12.02.2007
  Last edited by Sitting Bull; 24-05-10 at 01:43 PM.
  Absolvent al Colegiului Naţional „Sf. Sava" şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Doctor în economie, specialitatea management.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

Similar Threads

 1. Partidul Poporului PP-LC, a depus cele peste 25.000 de semnaturi la Tribunal
  By Constantin Cojocaru in forum Partidul Poporului – PP-LC (Dr. Constantin Cojocaru)
  Replies: 0
  Last Post: 30-12-11, 01:18 PM
 2. In lume sunt peste 1.000 de miliardari si 10 milioane de milionari
  By Sioux in forum Opinii, Comentarii, Stiri, Sondaje de opinie!
  Replies: 0
  Last Post: 18-05-11, 10:40 AM
 3. România are lucrători la MAI cu 25% peste media europeană
  By Golem in forum Teme de actualitate: investigaţii, documentare, dezvăluiri
  Replies: 0
  Last Post: 12-01-11, 11:13 AM
 4. Susţinem că 10-12 milioane de români de peste hotare
  By Lexington in forum Românii de lîngă Ţară
  Replies: 2
  Last Post: 31-03-10, 04:28 PM
 5. Românii de peste Prut (01)
  By Oerlikonn in forum Românii de lîngă Ţară
  Replies: 7
  Last Post: 29-03-10, 09:34 AM

Tags for this Thread

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •