Results 1 to 1 of 1

Thread: UE si "privatizarile" romanesti

 1. #1
  Rang-N-04(Grup sp)
  Constantin Cojocaru's Avatar
  Join Date
  May 2010
  Location
  România
  Posts
  287
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  656

  Post UE si "privatizarile" romanesti

  UE si "privatizarile" romanesti

  Intervenind în dezbaterea organizată de ziarul Bursa intitulată "Contractul de privatizare Petrom - sfatul înţelepţilor", domnul Radu Sârbu, fost şef al FPS în guvernarea CDR-istă, declară că: "România nu ar fi obţinut statutul de economie de piaţă funcţională şi nu ar fi fost acceptată de Uniunea Europeană dacă nu ar fi privatizat băncile, Petrom şi distribuţiile de energie electrică şi gaz".

  Domnul Ilie Şerbănescu, fost ministru al reformelor şi privatizărilor, în aceeaşi guvernare, îşi intitulează un articol publicat, recent, în Jurnalul Naţional, astfel: "Creşterile de preţuri la gaze nu vin de la OMV, ci de la UE!". Am citat exact. Semnul exclamării îi aparţine domnului fost ministru.

  Nu sunt singurii "specialişti" care vor să ne bage în cap ideea că vinovaţi de neajunsurile care s-au abătut asupra cetăţenilor României ca urmare a "privatizărilor" postdecembriste sunt miniştrii (comisarii) Uniunii Europene, care ne-au "cerut să privatizăm".
  Datorită acestor "presiuni", ne sugerează domnii specialişti, în contractele de privatizare s-au "strecurat" clauze nefavorabile pentru români, cum ar fi cele referitoare la preţurile ridicole cu care au fost vândute întreprinderile româneşti, ştergerea unor imense datorii către statul român, libertatea acordată cumpărătorilor de a practica preţuri de monopol înrobitoare pentru consumatorii noştri.

  Ca unul care cunoaşte, destul de bine, politica economică a Uniunii Europene, îmi permit să fac următoarele precizări:

  Miniştrii (comisarii) Uniunii Europene nu ne-au cerut să vindem străinilor capitalul nostru naţional, la preţuri de nimic, cu clauze contractuale înrobitoare pentru români. Ne-au cerut să privatizăm, adică să trecem capitalul din proprietatea statului în proprietatea privată a unor persoane fizice, sau juridice, formate, la rândul lor, tot din persoane fizice.

  Nu de dragul privatizării, ci pentru că numai o economie bazată pe proprietatea privată este una competitivă, performantă. Cu condiţia ca proprietatea să aibă caracter democratic, nu oligarhic, sau monopolist. Miniştrii europeni au dorit şi doresc ca economia Uniunii, inclusiv a României, să fie una competitivă, performantă.

  Miniştrii europeni, ca şi cetăţenii României, au fost duşi în eroare de guvernanţii români postdecembrişti. Nici unii, nici alţii n-au ştiut şi nu ştiu nici acum că statul român a privatizat întregul capital românesc încă din 1990, prin trecerea acestuia din proprietatea comună a cetăţenilor ţării în proprietatea "privată" a statului român.
  De 16 ani, statul român îşi "privatizează" propria proprietate privată. Aceasta pentru a ascunde - şi cetăţenilor români, şi miniştrilor europeni - adevărul: acela că el, statul român, vinde capitalul furat de la proprii lui cetăţeni.
  Dacă în 1990 am fi trecut capitalul din proprietatea comună a cetăţenilor în proprietatea lor privată, aşa cum am propus eu la acea dată, n-ar mai fi fost nevoie ca miniştrii europeni să ne ceară să "privatizăm băncile, Petrom-ul şi distribuţiile de energie electrică şi gaz". Toate ar fi fost demult privatizate - de-adevăratelea - la momentul când am făcut cererea de aderare la UE.

  Nu miniştri sau parlamentarii europeni ne-au cerut să nu vindem capitalul naţional la bursă, prin licitaţie. Parlamentarii şi miniştrii români au fost cei care au hotărât să vândă capitalul prin "negocieri directe" către "investitori strategici".

  Aşa s-a ajuns ca economia românească să fie controlată de structuri monopoliste şi oligarhice, economie care este numai cu numele una funcţională, concurenţială. Aşa am ajuns să angajăm "consultanţi" cărora le-am plătit comisioane valorând mai mult decât am încasat noi pe avuţia înstrăinată prin "privatizări".
  Miniştrii şi parlamentarii UE nu au cerut, niciodată, nimic care să fie împotriva intereselor cetăţenilor României. Dimpotrivă. În deplină concordanţă cu valorile milenare ale civilizaţiei europene - printre care solidaritatea ocupă un loc primordial - UE a acceptat primirea noastră ca membru cu drepturi depline în interiorul marii ei familii.

  În ciuda faptului că, din 1990 încoace, în loc să ne apropiem, noi ne-am îndepărtat de valorile europene, ne-am afundat în mizerie materială şi spirituală, UE ne pune la dispoziţie, gratuit, importante fonduri, care să ne ajute să eliminăm cât mai repede uriaşa noastră rămânere în urmă.

  De vină pentru efectele dezastruoase ale "privatizărilor", ale politicii economice postdecembriste, nu sunt nici miniştrii şi parlamentarii Uniunii Europene, nici cetăţenii României. Vinovaţii sunt guvernanţii români postdecembrişti. parlamentari, miniştri, înalţi magistraţi. Ciocoirea statală post-comunistă.

  Bursa, 07.12.2006
  Last edited by Sitting Bull; 23-05-10 at 02:07 PM.
  Absolvent al Colegiului Naţional „Sf. Sava" şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Doctor în economie, specialitatea management.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

Similar Threads

 1. Partide "de dreapta" si partide "de stanga"
  By Sergiu Simion in forum Opinii, Comentarii, Stiri, Sondaje de opinie!
  Replies: 0
  Last Post: 04-04-11, 02:41 PM
 2. Grupul "Haiducii Muscelului" - Rezistenţa anticomunistă (1946 – 1958) (cap-IX-)
  By Rex Histrianorum in forum Rezistenţa anticomunistă din România
  Replies: 1
  Last Post: 02-01-11, 03:05 PM
 3. Cicerone IONIŢOIU - RECHIZITORIU: "Cruce şi Spada", Gărzile Decebal ( cap-VII-)
  By Rex Histrianorum in forum Procesul comunismului si tranzitiei
  Replies: 0
  Last Post: 12-12-10, 05:12 PM
 4. De la "revolutia" politistilor la "revolutia" finantistilor
  By Golem in forum Reprezentanţii ''alesi'',(i)legitimitate!?
  Replies: 5
  Last Post: 19-10-10, 04:33 PM
 5. "Patriotismul securitatii"-"Securitatea-buna" si "Securitatea -rea"
  By Excalibur in forum Revolutia (Insurectia, Revolta, Rascoala) - Contrarevolutia
  Replies: 1
  Last Post: 05-08-10, 01:55 PM

Tags for this Thread

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •