Results 1 to 1 of 1

Thread: Apel-Catre domnul Ionel HAIDUC presedintele Academiei Romne

 1. #1
  Rang-N-04(Grup sp)
  Constantin Cojocaru's Avatar
  Join Date
  May 2010
  Location
  Romnia
  Posts
  287
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  656

  Thumbs up Apel-Catre domnul Ionel HAIDUC presedintele Academiei Romne

  Apel-Catre domnul Ionel HAIDUC presedintele Academiei Romne

  Stimate Domnule Presedinte,

  Ma adresez dumneavoastra intr-o problema pe care eu o consider cruciala pentru societatea romaneasca, pentru poporul roman.
  Este problema drepturilor de proprietate ale romanilor, o problema care nu poate sa nu va intereseze, pe dumneavoastra si pe colegii dumneavoastra, membrii Academiei Romane.

  Trebuie sa incep prin a va marturisi ca, atunci cand am terminat cursurile universitare, economice, cu 45 de ani in urma, m-am aflat in fata urmatoarei intrebari, care m-a urmarit intreaga viata: Care este factorul determinant al prosperitatii popoarelor moderne? De ce unele popoare sunt bogate, prospere si altele nu?

  O buna perioada de timp, am fost incredintat ca am descoperit acest factor in capacitatea de creativitate si inovatie diferita a popoarelor, factor caruia i-am si dedicat mai multi ani de cercetare, in perioada in care mi-am pregatit diploma de doctor in economie. Ceva mai tarziu, am constatat ca nu eram pe drumul cel bun, ca adevarul trebuie cautat in alta parte.

  Am observat ca, desi poporul roman a avut contributii remarcabile la progresul stiintific si tehnologic al omenirii, el a continuat sa fie unul dintre cele napastuite, lipsite de bogatie, de prosperitate.

  Am continuat eforturile de cercetare si ele m-au dus la constatarea ca factorul determinant al bunastarii popoarelor il reprezinta capitalul, adica avutia acumulata de oameni , pe care ei o folosesc, apoi, pentru a produce bunuri si/sau servicii cu care isi sporesc, continuu, calitatea vietii.

  Acest capital, sau mijloace de productie, cum il mai numesc unii economisti, este cel care face diferenta, care explica de ce unele popoare traiesc in prosperitate si demnitate, iar altele in saracie si umilinta. Prosperitatea popoarelor depinde atat de marimea, respectiv de valoarea acestui capital, cat si de natura proprietatii asupra lui.

  Marimea capitalului depinde de efortul de economisire, dar si de capacitatea popoarelor de a-si apara capitalul economisit. Unele popoare au fost si sunt deposedate de capitalul economist, prin forta armata, prin exploatare coloniala, prin inginerii financiare etc.

  Mai departe, cercetarile mele m-au dus la constatarea ca, in ultimele secole, cele mai mari progrese pa calea prosperitatii le-au facut popoarele care au reusit sa redistribuie veniturile create in economie in asa fel incat cea mai mare parte a capitalului a intrat, si a ramas, in proprietatea celei mai mari parti a cetatenilor, aceasta parte constituindu-se in ceea ce se numeste clasa mijlocie a societatii capitaliste moderne.

  Aceasta clasa mijlocie, detinand puterea economica, o capata si pe cea politica si isi construieste propriul stat, un stat popular, care apara interesele acestei clase majoritare in societate. Mai mult, aceasta clasa mijlocie, dispunand de puterea economica si de cea politica, isi impune si propriile valori morale: munca, cinstea, spiritual de initiativa, de intreprindere, de creativitate si inovatie, de solidaritete sociala, nationala si comunitara.

  Cu aceste adevaruri m-am intors in tara, in 1990, dupa lungi ani de pribegie, si le-am oferit poporului roman, propunandu-i programul de reforma cunoscut sub denumirea de Varianta Cojocaru.

  Cum bine stiti, guvernantii Romaniei postdecembriste au respins Varianta Cojocaru, au incalcat drepturile de proprietate ale romanilor, au adoptat Legea 15/1990, prin care au expropriat poporul roman de capitalul pe care acesta il acumulase pana in 1989, au trecut acest capital in proprietatea privata a statului si, de acolo, prin legile privatizarii, l-au vandut pe nimic, guvernantilor, camarilei acestora si strainilor.

  Pentru a aduce capitalul national in situatia de a fi vandut pe numic, guvernantii au generat o inflatie galopanta, prin care au redus, in mai putin de zece ani, salariile si pensile la jumatate, au redus, astfel, cerearea interna, au pus intreprinderile in situatia de a nu avea cui vinde produsele si serviciile lor, de a lucra cu pierderi si a fi scoase la vanzare pe ..un dolar.

  Au distrus 4 milioane de locuri de munca, au impins in pribegie peste 3 milioane de romani, au lasat 5-6 milioane de copii de romani fie fara mama, fie fara tata, fie fara amandoi parintii. Au instrainat cea mai mare parte a capitalului national, au creat o datorie externa care se apropie de 100 miliarde de euro, astfel ca, din cele 120 miliarde de euro pe care le producem anual (PIB), o treime, adica circa 40 miliarde, pleaca in afara tarii, sub forma de rate de imprumut, dobanzi, dividende.

  Statul roman nu-si mai poate plati pensile si salariile functionarilor sai, fiind obligat sa se imprumute la FMi si alte institutii financiare internationale. Societatea romaneasca a fost adusa in stare de colaps.

  Din acesta stare nu se poate iesi decat prin restabilirea drepturilor de proprietate ale romanilor, prin despagubirea cetatenilor Romaniei pentru capitalurile de care au fost despagubiti prin Legea 15/1990 si folosirea acestor despagubiri pentru realizarea unui amplu program de investii, prin care sa creem mii de noi capacitati de productie si milioane de locuri de munca. Este ceea ce propun prin Legea Cojocaru, proiect al carui text, impreuna cu documentatia de fundamentare aferenta, este publicat pe www.variantacojocaru.ro

  Va rog, Domnule Presedinte, pe dumneavoastra si pe colegii dumneavoastra, membrii Academiei Romane, sa studiati proiectul de lege privind despagubirea cetatenilor Romaniei pentru capitalul trecut din proprietatea lor comuna in proprietatea statului prin Legea 15/1990 si sa va spuneti pozitia fata de acest proiect de lege.

  Cu deosebita stima,
  Dr. Constantin Cojocaru
  Last edited by Sitting Bull; 18-05-10 at 02:23 PM.
  Absolvent al Colegiului Naţional Sf. Sava" şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Doctor n economie, specialitatea management.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

Similar Threads

 1. Adresa catre Domnul Guvernator Academician Profesor Doctor Mugur Isarescu
  By Radu GOLBAN in forum Criza financiar-economică. Finanţe-Economie-Buget-Resurse
  Replies: 0
  Last Post: 25-02-12, 12:06 PM
 2. Catre presedintele Curtii Supreme de Justitie: Plingere
  By Excalibur in forum Procesul comunismului si tranzitiei
  Replies: 1
  Last Post: 29-12-10, 08:37 PM
 3. Apel-Catre liderii sindicatelor din Romnia
  By Constantin Cojocaru in forum Apeluri - Precizari
  Replies: 0
  Last Post: 18-05-10, 01:44 PM
 4. Apel-Catre preafericitul parinte patriarh DANIEL
  By Constantin Cojocaru in forum Apeluri - Precizari
  Replies: 0
  Last Post: 18-05-10, 01:40 PM
 5. APEL - Catre Domnul Traian Basescu, Presedintele Romaniei
  By Constantin Cojocaru in forum Apeluri - Precizari
  Replies: 0
  Last Post: 18-05-10, 01:38 PM

Tags for this Thread

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •