Results 1 to 1 of 1

Thread: Apel-Catre liderii si membrii partidelor politice din România

 1. #1
  Rang-N-04(Grup sp)
  Constantin Cojocaru's Avatar
  Join Date
  May 2010
  Location
  România
  Posts
  287
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  656

  Exclamation Apel-Catre liderii si membrii partidelor politice din România

  Apel-Catre liderii si membrii partidelor politice din România

  Stimati lideri si membri ai partidelor politice,

  Fac acest apel catre dumneavoastra pornind de la ideea ca toti sunteti catateni ai Romaniei si ca, in aceasta calitate, toti sunteti interesati in gasirea unei solutii care sa ajute tara sa iasa din profunda criza economica si sociala in care se afla.

  Va prezint, in acest sens, PROIECTUL PENTRU ROMANIA, cunoscut, deja, unui numar mare de romani, sub denumirea de “LEGEA COJOCARU”, publicata, impreuna cu fundamentarea aferenta (MANIFESTUL GATA), pe www.variantacojocaru.ro..

  Cei mai in varsta dintre dumneavoastra va amintiti ca, la inceputul anilor ’90, am propus tarii programul de reforma intitulat “Varianta Cojocaru”, concretizat in mai multe versiuni de proiecte de legi, care prevedeau trecerea capitalului acumulat in timpul regimului communist din proprietatea comuna a cetatenilor tarii in proprietatea lor privata, a tuturor cetatenilor Romaniei.

  Un astfel de proiect de lege a fost promovat si inregistrat la Senatul Romaniei de un grup de senatori FSN, in decemdrie 1990. O noua versiune a legii a fost sustinuta, prin semnatura, in 1991, de catre conducerile celor trei partide istorice ale Romaniei moderne, adica Partidul National Liberal (Radu Campeanu), Partidul National Taranesc Crestin Democrat (Corneliu Coposu) si Partidul Social Democrat Roman (Sergiu Cunescu). Mai tarziu, o alta versiune a legii a fost promovata si inregistrata la Senatul Romaniei de catre Partidul Romania Mare (Corneliu Vadim Tudor).

  Cum bine stiti, conducerea statului roman postdecembrist a refuzat “Varianta Cojocaru”, a incalcat drepturile de proprietate ale romanilor, a adoptat Legea 15/1990, prin care a trecut capitalul acumulat in perioada regimului comunist din proprietatea comuna a cetatenilor Romaniei in proprietatea privata a statului si, apoi, prin legile “privatizarii”, a vandut, pe numic, acest capital, guvernantilor, camarilei acestora si strainilor, savarsind, astfel, cea mai mare hotie din istorie.

  Ca sa-si atinga scopurile, guvernantii au generat si intretinut o inflatie galopanta, cu ajutorul careia au redus, in cativa ani, la jumatate salariile si pensile, au pus pe butuci intreprinderile, le-au scos la vanzare la preturi de nimic, au distrus 4 milioane de locuri de munca.
  Au instrainat cea mai mare parte a capitalului national, au creat o datorie externa care se apropie de 100 de miliarde de euro, ceea ce face ca o treime din PIB-ul creat in Romania sa plece in afara tarii, sub forma de rate la imprumut, dobanzi si dividende. Statul roman a ajuns sa se imprumute la FMI pentru plata salariilor si pensiilor.
  Tot acest lant de nenorociri isi are originea, cauza, in Legea 15/1990, in neaplicarea, atunci, in 1990 , a “Variantei Cojocaru”.
  Acum, putem opri acest dezastru numai daca restabilim drepturile de proprietate ale romanilor, prin despagubirea acestora pentru capitalurile de care au fost deposedati prin Legea 15/1990 si folosirea acestor despagubiri pentru realizarea unui amplu program de investitii, prin care sa creem capacitati de productie si locuri de munca.

  Este ceea ce propun prin “Legea Cojocaru”, publicata, impreuna cu fundamentarea aferenta, pe www.variantacojocaru.ro.

  Deoarece de prevederile “Legii Cojocaru” vor beneficia si toti membrii partidelor politice din Romania, fac acest apel catre dumneavoastra, prin care va rog sa participati la actiunea civica de sustinere a “Legii Cojocaru”, care are ca scop cunoasterea si intelegerea de catre toti cetatenii tarii a prevederilor acestei legi, ca si a consecintelor aplicarii ei, inclusiv la actiunea de strangere de semnaturi pentru Referendumul Popular organizat in vederea adoptarii acestui proiect de lege.

  Dr. Constantin Cojocaru
  Last edited by Sitting Bull; 18-05-10 at 02:26 PM.
  Absolvent al Colegiului Naţional „Sf. Sava" şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Doctor în economie, specialitatea management.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

Similar Threads

 1. Apel catre uzurpatorii neocomunisti - Asociaţia 21 decembrie 1989
  By Sfinx in forum Opinii, Comentarii, Stiri, Sondaje de opinie!
  Replies: 0
  Last Post: 22-12-10, 06:00 PM
 2. Apel-Catre domnul Ionel HAIDUC presedintele Academiei Române
  By Constantin Cojocaru in forum Apeluri - Precizari
  Replies: 0
  Last Post: 18-05-10, 01:49 PM
 3. Apel-Catre liderii sindicatelor din România
  By Constantin Cojocaru in forum Apeluri - Precizari
  Replies: 0
  Last Post: 18-05-10, 01:44 PM
 4. Apel-Catre preafericitul parinte patriarh DANIEL
  By Constantin Cojocaru in forum Apeluri - Precizari
  Replies: 0
  Last Post: 18-05-10, 01:40 PM
 5. APEL - Catre Domnul Traian Basescu, Presedintele Romaniei
  By Constantin Cojocaru in forum Apeluri - Precizari
  Replies: 0
  Last Post: 18-05-10, 01:38 PM

Tags for this Thread

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •