Results 1 to 1 of 1

Thread: Apel-Catre liderii sindicatelor din România

 1. #1
  Rang-N-04(Grup sp)
  Constantin Cojocaru's Avatar
  Join Date
  May 2010
  Location
  România
  Posts
  287
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  656

  Exclamation Apel-Catre liderii sindicatelor din România

  Apel-Catre liderii sindicatelor din România

  Stimati lideri de sindicate,
  Am fost membru de sindicat si sunt membru fondator al Cartelului Sindical Alfa. La inceputul anilor ’90, am avut intalniri cu aproape toate confederatiile sindicale care se formasera sau erau in curs de formare in Romania postdecembrista.

  Prin intermediul massmedia de atunci, am prezentat cetatenilor Romaniei, inclusiv membrilor de sindicat, proiectul de reforma cunoscut sub denumirea de “Varianta Cojocaru”, concretizat intr-un proiect de lege care prevedea trecerea capitalului acumulat de catatenii tarii in timpul regimului communist din proprietatea lor comuna in proprietatea lor privata, a tuturor cetatenilor majori ai Romaniei, inclusiv a membrilor de sindicat de la acea data.

  Unele confederatii sindicale au sustinut “Varianta Cojocaru”, altele, nu. Impreuna cu conducerea Cartelului Sindical ALFA am avut mai multe intalniri cu Ion Iliescu, presedintele de atunci al Romaniei, caruia i-am explicat, pe de o parte, dreptul cetatenilor tarii de a primi in proprietate privata capitalul acumulat din veniturile create de ei, cu toate consecintele pozitive in plan economic, social, politic si moral, care ar fi decurs din aplicarea “Variantei Cojocaru”, si, pe de alta parte, am prezentat consecintele catastrofale care urmau sa apara, inevitabil, datorita incalcarii drepturilor de proprietate ale romanilor, adica datorita neaplicarii “Variantei Cojocaru”;

  -distrugerea a milioane de locuri de munca, reducerea drastica a puterii de cumparare a salariilor si pensiilor, instrainarea capitalului national, contracrarea unei imense datorii externe, oligarhizarea economiei si societatii romanesti , saracirea si umilirea fara precedent a poporului roman.

  Cu sprijinul si participarea sindicatelor, au fost organizate mai multe mitinguri si marsuri pentru sustinerea “Variantei Cojocaru”.

  Cum bine stiti, conducerea statului roman postdecembrist a refuzat “Varianta Cojocaru”, a incalcat drepturile de proprietate ale romanilor, a adoptat Legea 15/1990, prin care a trecut capitalul acumulat in perioada regimului communist din proprietatea comuna a cetatenilor Romaniei in proprietatea privata a statului si, apoi, prin legile “privatizarii”, a vandut, pe nimic, acest capital, guvernantilor, camarilei acestora si strainilor, savarsind, astfel, cea mai mare hotie din istorie.
  Ca sa-si atinga scopurile, guvernantii au generat si intretinut o inflatie galopanta, cu ajutorul careia au redus, in cativa ani, la jumatate salariile si pensile, au pus pe butuci intreprinderile, le-au scos la vanzare la preturi de numic, au distrus 4 milioane de locuri de munca. Au instrainat cea mai mare parte a capitalului national, au creat o datorie externa care se apropie de 100 de miliarde de euro, ceea ce face ca o treime din PIB-ul creat in Romania sa plece in afara tarii, sub forma de rate la imprumut, dobanzi si dividende. Statul roman a ajuns sa se imprumute la FMI pentru plata salariilor si pensiilor.
  Tot acest lant de nenorociri isi are originea, cauza, in Legea 15/1990, in neaplicarea, atunci, in 1990 , a “Variantei Cojocaru”.
  Acum, putem opri acest dezastru numai daca restabilim drepturile de proprietate ale romanilor, prin despagubirea acestora pentru capitalurile de care au fost deposedati prin Legea 15/1990 si folosirea acestor despagubiri pentru realizarea unui amplu program de investitii, prin care sa creem capacitati de productie si locuri de munca.

  Este ceea ce propun prin “Legea Cojocaru”, publicata, impreuna cu fundamentarea aferenta, pe www.variantacojocaru.ro.

  Deoarece de prevederile “Legii Cojocaru” vor beneficia si toti membrii sindicatelor din Romania, fac acest apel catre dumneavoastra, prin care va rog sa participati la actiunea civica de sustinere a “Legii Cojocaru”, care are ca scop cunoasterea si intelegerea de catre toti cetatenii tarii a prevederilor acestei legi, ca si a consecintelor aplicarii ei, inclusiv la actiunea de strangere de semnaturi pentru Referendumul Popular organizat in vederea adoptarii acestui proiect de lege.

  Dr. Constantin Cojocaru
  Last edited by Sitting Bull; 18-05-10 at 02:29 PM.
  Absolvent al Colegiului Naţional „Sf. Sava" şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Doctor în economie, specialitatea management.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

Similar Threads

 1. Article : Raport: Audierile expertilor, membrilor societăţii civile, ai patronatelor şi sindicatelor de catre Comisia parlamentară privind Roşia Montană
  By Constantin Cojocaru in forum Situaţia României: criza identitară, politică, socială, sistemică
  Replies: 1
  Last Post: 15-10-13, 05:14 PM
 2. Apel catre uzurpatorii neocomunisti - Asociaţia 21 decembrie 1989
  By Sfinx in forum Opinii, Comentarii, Stiri, Sondaje de opinie!
  Replies: 0
  Last Post: 22-12-10, 06:00 PM
 3. Apel-Catre liderii si membrii partidelor politice din România
  By Constantin Cojocaru in forum Apeluri - Precizari
  Replies: 0
  Last Post: 18-05-10, 01:46 PM
 4. Apel-Catre preafericitul parinte patriarh DANIEL
  By Constantin Cojocaru in forum Apeluri - Precizari
  Replies: 0
  Last Post: 18-05-10, 01:40 PM
 5. APEL - Catre Domnul Traian Basescu, Presedintele Romaniei
  By Constantin Cojocaru in forum Apeluri - Precizari
  Replies: 0
  Last Post: 18-05-10, 01:38 PM

Tags for this Thread

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •