Results 1 to 1 of 1

Thread: APEL - Catre Domnul Traian Basescu, Presedintele Romaniei

 1. #1
  Rang-N-04(Grup sp)
  Constantin Cojocaru's Avatar
  Join Date
  May 2010
  Location
  România
  Posts
  287
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  656

  Post APEL - Catre Domnul Traian Basescu, Presedintele Romaniei

  APEL-Catre Domnul Traian Basescu, Presedintele Romaniei


  Domnule Presedinte,

  In ultimii ani, am incercat de mai multe ori sa va intalnesc. Ultima oara a fost in timpul ultimei campanii electorale pentru alegerile prezidentiale. Am avut o intalnire cu dl Traian Ungureanu, seful campaniei, dupa cum mi s-a spus, caruia i-am prezentat, succint, Legea Cojocaru (proiect), i-am dat adresa site-ului www. variantacojocaru.ro si l-am rugat sa va solicite o intalnire cu mine. Nu m-a sunat. Nici dumneavoastra.

  Iata, pe scurt, ce prevede proiectul Legii Cojocaru.

  1 In timpul regimului comunist, cetatenilor Romaniei le-a fost interzis dreptul de a avea capital in proprietate. Din avutia (PIB) creata de cetateni, circa o treime a fost preluata de statul comunist si transformata in capital – uzine, fabrici, masini, echipamente, hoteluri, spatii comerciale, banci etc . Conform Constitutiei, aceste bunuri, numite atunci mijloace de productie, se aflau in proprietatea comuna, a tuturor cetatenilor tarii.

  2. Prin studiul “Restructurarea economiei romanesti”, publicat in ziarul Adevarul din 13-14 februarie 1990, eu am propus ca intregul capital acumulat de romani pana in 1989 sa intre, gratuit, in proprietatea privata a tuturor cetatenilor Romaniei. Aceasta a fost “Varianta Cojocaru” de reforma economica, despre care imi place sa cred ca va amintiti.

  3. Statul roman a refuzat “Varianta Cojocaru”, a incalcat drepturile de proprietate ale romanilor, a adoptat si aplicat Legea 15/1990 si legile privatizarii, prin care aproape intregul capital acumulat de poporul roman pana in 1989 a fost trecut, gratuit, in proprietatea privata a statului, apoi devalorizat, prin inflatia generata si intretinuta de catre Banca Nationala a Romaniei si, in final, vandut, la preturi de sute de ori sub valoare, guvernantilor, camarilei acestora si strainilor.

  Cunoasteti consecintele: oligarhizarea economiei si societatii romanesti; distrugerea a 4 miloane de locuri de munca; indatorarea tarii cu aproape 100 miliarde de euro; saracirea fara precedent a poporului roman.

  4. De mai multi ani, am dat publicatatii ultima versiune a Legii Cojocaru, prin care se propune ca:

  4.1. Intr-o perioada de 10 ani, fiecare catatean major al Romaniei sa fie despagubit cu suma de 20.000 de euro pentru capitalul trecut din proprietatea comuna a cetatenilor in proprietatea privata a statului, prin Legea 15/1990

  4.2. Acesti bani vor proveni din urmatoarele surse: profiturile incasate de statul roman pentru capitalul aflat in proprietatea sa;
  -sumele incasate de statul roman din vanzarea capitalului aflat in proprietatea sa;
  -impozitul progresiv pe avere, impozitul pe averile dobandite in mod ilicit;
  -alte surse prevazute de lege;

  Impozitul progresiv pe avere si impozitul pe averile dobandite ilicit vor fi stabilite prin legi speciale.

  4.3. Banii primiti drept despagubire vor fi folositi numai pentru finantarea de proiecte de investitii, dupa aceleasi norme prin care se acceseaza fondurile UE, prin institutiile deja create in acest scop.

  Adoptarea si aplicarea acestui proiect de lege ar avea consecinte profunde asupra societatii romanesti, nu numai in plan economic, ci si in plan social, politic si spiritual.

  Tocmai aceste posibile consecinte benefice pentru Romania si poporul roman ma determina sa fac acest apel catre dumneavoastra, Domnule Presedinte, prin care va rog sa dispuneti colaboratorilor dumneavostra sa intre pe site-ul www.variantacojocaru.ro, sa va puna la dispozitie textul proiectului de lege, cu fundamentarea aferenta, sa dispuneti, astfel, de argumentele pe baza carora sa organizati un referendum pentru adoptarea si aplicarea Legii Cojocaru.

  Cu stima,
  Dr. Constantin Cojocaru
  Last edited by Sitting Bull; 18-05-10 at 02:38 PM.
  Absolvent al Colegiului Naţional „Sf. Sava" şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Doctor în economie, specialitatea management.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

Similar Threads

 1. Intalniri de "taina": Traian Basescu, Victor Ponta, George Soros, George Friedman, Mugur Isarescu!!!
  By Dragomir Pîrcălabu in forum Situaţia României: criza identitară, politică, socială, sistemică
  Replies: 0
  Last Post: 19-05-13, 04:38 PM
 2. Replies: 0
  Last Post: 20-02-11, 11:28 AM
 3. Replies: 0
  Last Post: 20-02-11, 11:24 AM
 4. Catre presedintele Curtii Supreme de Justitie: Plingere
  By Excalibur in forum Procesul comunismului si tranzitiei
  Replies: 1
  Last Post: 29-12-10, 08:37 PM
 5. Apel-Catre domnul Ionel HAIDUC presedintele Academiei Române
  By Constantin Cojocaru in forum Apeluri - Precizari
  Replies: 0
  Last Post: 18-05-10, 01:49 PM

Tags for this Thread

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •