Results 1 to 1 of 1

Thread: Precizarea nr. 5-LEGEA COJOCARU si fuga investitorilor, a multinationalelor

 1. #1
  Rang-N-04(Grup sp)
  Constantin Cojocaru's Avatar
  Join Date
  May 2010
  Location
  Romnia
  Posts
  287
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  656

  Exclamation Precizarea nr. 5-LEGEA COJOCARU si fuga investitorilor, a multinationalelor

  Precizarea nr. 5-LEGEA COJOCARU si fuga investitorilor, a multinationalelor


  Intr-o scrisoare trimisa pe adresa mea de e-mail, dl Remus Carnu imi atrage atentia asupra faptului ca aplicarea LEGII COJOCARU va avea ca efect negativ, printre altele, si fuga investitorilor din Romania, cu tot cortegiul de urmari: reducerea locurilor de munca, reducerea veniturilor bugetului de stat etc. Nu este singurul ingrijorat din cauza unor astfel de urmari. Au mai fost si altii.

  Dupa cum ati observant si d-voastra scrie dl Carnu cei care inteleg cat de cat mecanismele economice care guverneaza o piata libera de desfacere, sunt mai circumspecti in a semna adeziunea pentru acest proiect de lege. Daca partea profana a fost atrasa de mirajul celor 20.000 euro <<castigati>> in urma aplicarii acestei legi, restul se intreaba si despre consecintele directe.

  Mai exact, concernele mari, multinationalele care au investit in Romania, vazandu-si profiturile diminuate prin aplicarea supraimpoizitarii, nu isi vor lua afacerile si se vor muta in alta republica bananiera?. Mai departe: In primele luni dupa aplicarea legii, nu ne vom trezi cu cateva sute de mii de someri?. Si mai departe: Nimeni nu va fi interest sa reinvesteasca intr-o tara scumpa, deci activele lor vor avea preturi accesibile pentru beneficiarii Legii Cojocaru, dar oare vor mai fi bani din impozite pentru aceasta lege?

  Nu, domnule Carnu. Concluziile la care ajungi sunt incorecte, pentru ca premisele de la care pornesti sunt incorecte, in ciuda faptului ca rationamentele pe care le folosti sunt corecte, in ciuda faptului ca esti printre cei initiati in economie, cum spui, undeva, mai catre sfarsitul scrisorii.

  Concernele mari, multinationalele, la care te referi, nu au investit aproape nimic in Romania. Intra, te rog, pe site-ul Institutului National de Statistica (www.insse.ro), mergi la anuarele statistice ale Romaniei din ultimii 20 de ani la capitolul INVESTITII - si vei afla, printre altele, ca, in aceste doua decenii , valoarea investitiilor realizate in Romania din CAPITAL STRAIN este egala cu UN MILIARD de euro. Atat. Investitori straini nu au investit in Romania, ei nu au venit cu banii lor sa construiasca, in Romania, noi fabrici, uzine, spatii comerciale, hoteluri, banci, etc.

  Ei au CUMPARAT capitalul romanesc uzine, fabrici, spatii comerciale, hoteluri, banci, etc - la preturi de nimic, de la statul roman, care furase acest capital de la cetatenii sai. Sumele incasate de statul roman din vanzarea capitalului au fost facute venit la bugetul statului si, de acolo, au fost folosite, printre altele, pentru plata de salarii compensatorii, adica pentru mituirea romanilor sa se lase deposedati de capitalul scos la mezat si sa nu se revolte pentru pierderea locurilor de munca. Si pentru sifonari de sume uriase in conturile regilor bordurilor, asfalturilor etc.

  Multinationalele nu au ce afaceri sa-si ia din Romania pentru a le muta in alta tara bananiera. Ele nu au creat afaceri, adica intreprinderi, in Romania. Ele au devenit proprietare ale intreprinderilor create in Romania de catre poporul roman. Devenind proprietare, ele si-au insusit profituri de zeci si sute de ori mai mari decat sumele modice pe care le-au platit statului roman.

  Combinatul SIDEX Galati a fost vandut pe 75 milioane de dolari si, imediat dupa vanzare, a inceput sa produca mai mult de 200 milioane de dolari pe an, profituri, care au intrat in conturile noului proprietar.

  SIDEX-ul nu poate fi luat si mutat in nici o alta tara, fie ea bananiera, sau nu. Nici PETROM-ul, nici BCR-ul, samd. Daca actualii lor proprietari vor vrea sa vanda, datorita LEGII COJOCARU, n-au decat. Vor cumpara beneficiarii LEGII COJOCARU. Nu numai ca vor cumpara, dar vor mai face si investitii pentru modernizari si dezvoltari, adica pentru crearea de noi locuri de munca si sporirea veniturile bugetare.

  Iata, domnule Carnu, ca efectele LEGii COJOCARU sunt opuse celor de care te temi. LEGEA COJOCARU actioneaza in stricta conformitate cu mecanismele economice. Ea va crea cadrul in care aceste mecanisme economice vor putea functiona in deplina libertate, intr-o economie democratica, productiva si eficienta.

  Dr. Constantin Cojocaru
  12.03.2010
  Last edited by Sitting Bull; 18-05-10 at 02:41 PM.
  Absolvent al Colegiului Naţional Sf. Sava" şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Doctor n economie, specialitatea management.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

Similar Threads

 1. Legea Cojocaru, propune democratizarea capitalului, pretudindeni si pentru totdeauna
  By Constantin Cojocaru in forum Partidul Poporului PP-LC (Dr. Constantin Cojocaru)
  Replies: 1
  Last Post: 10-10-12, 10:20 PM
 2. Haitele FSN s-au convins ca Legea Cojocaru reprezinta un pericol pentru ei si sistem
  By Arthur in forum Partidul Poporului PP-LC (Dr. Constantin Cojocaru)
  Replies: 2
  Last Post: 05-10-12, 02:02 PM
 3. Legea COJOCARU privind improprietarirea poporului cu capital productiv-2012
  By Constantin Cojocaru in forum Proiecte, comunicate, organizare, semnale, expuneri, sondaje
  Replies: 1
  Last Post: 09-06-12, 12:49 PM
 4. LEGEA COJOCARU privind improprietarirea poporului cu capital productiv. _2012
  By Constantin Cojocaru in forum Proiecte, comunicate, organizare, semnale, expuneri, sondaje
  Replies: 0
  Last Post: 17-01-12, 01:57 PM
 5. Precizarea Nr. 2-Legea Cojocaru si inflatia
  By Constantin Cojocaru in forum Apeluri - Precizari
  Replies: 0
  Last Post: 18-05-10, 01:33 PM

Tags for this Thread

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •