Results 1 to 1 of 1

Thread: Precizarea Nr. 2-Legea Cojocaru si inflatia

 1. #1
  Rang-N-04(Grup sp)
  Constantin Cojocaru's Avatar
  Join Date
  May 2010
  Location
  Romnia
  Posts
  287
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  656

  Exclamation Precizarea Nr. 2-Legea Cojocaru si inflatia

  Precizarea Nr. 2-Legea Cojocaru si inflatia

  Expertii in diversiuni, angajati de cei care se opun adoptarii si aplicarii Legii Cojocaru, tipa, cat ii tine gura, pe unde pot, incercand sa sperie romanii de buna credinta cu afirmatia potrivit careia aplicarea Legii Cojocaru va genera o inflatie nimicitoare, care va spulbera amaratele de salarii si pensii pe care pe primesc, astazi, romanii.
  Diversionistii stiu bine ca, in deceniul trecut, prin inflatie, in numai cativa ani, romanilor li s-a injumatatit puterea de cumparare a salariilor si pensiilor.

  De asemanea, diversionistii stiu bine ca sunt multi romani care nu stiu ce este inflatia, cine o produce si cu ce scopuri. Nu pentru ca romanii sunt prosti, ci pentru ca statul lor, al romanilor, nu i-a ajutat, prin televiziunea publica, sa capete notiunile economice elementare de care au nevoie pentru a se integra cu success in economia de piata moderna.
  Iata, pe scurt, cum stau lucrurile, cu inflatia si cu Legea Cojocaru.

  Inflatie inseamna cresterea rapida, pentru mai multi ani consecutivi, a tuturor preturilor din economie. Cresterea pretului la unul sau cateva produse nu inseamna inflatie. Cresterea intr-un an a multor preturi, ca urmare a unei secete, sau a unui cutremur devastator, de exemplu, nu insemna inflatie.

  Inflatia spune economistul american, Milton Fiedman, laureat al premiului Nobel pentru economie este pretutindeni si intotdeauna un fenomen monetar. si poate fi cauzata numai de o crestere mai rapida a cantitatii de bani decat a productiei. Deci, de cand e lumea si peste tot in lume, inflatia a fost si este cauzata de cresterea mai rapida a cantitatii de bani in circulatie decat a productiei, a avutiei create in societate (PIB).
  Cine si cum poate creste cantitatea de bani in circulatie, mai rapid decat cresterea productiei, astfel incat sa genereze inflatia, adica cresterea rapida, pentru mai multi ani, a tuturor preturilor din economie? Singura entitate pamanteana care poate face asta este institutia statului imputernicita sa bata moneda, sa tipareasca bani, adica banca nationala (centrala) a statului in cauza. In cazul nostru, Banca Nationala a Romaniei.
  Unde scrie, in Legea Cojocaru, ca Banca Nationala a Romaniei trebuie sa tipareasca banii cu care sa fie platite cele 20.000 de euro celor 20 de milioane de romani indreptatiti sa primeasca aceasta despagubire pentru capitalul de care au fost deposedati prin Legea 15/1990?
  Nicaieri.
  Legea Cojocaru spune ca statul roman va face o emisiune de obligatiuni prin care se va angaja sa-i despagubeasca pe cetatenii majori ai tarii cu suma de 20.000 de euro. Aceste obligatiuni sunt nominale, adica pe fata lor este inscris numele, prenumele si celelelte date de identificare ale celui care va primi cele 20.000 de euro, cand ii va veni randul, dar nu mai tarziu de 10 ani de la data intrarii in vigoare a Legii.

  Aceste obligatiuni nu pot fi vandute, gajate, ipotecate. Cu ele nu se poate cumpara nimic. Nu au nici o valoare de piata. Ele nu sunt bani. Ele au o singura utilitate: sa fie schimbate pe bani, in cont, numai pe numele celui inscris in obligatiune, banii din cont putand fi utilizati numai pentru achizitionarea de capital teren, cladiri, masini, utilaje etc. Obligatiunile emise in baza Legii Cojocaru nu au nici o legatura cu cantitatea de bani in circulatie, cu piata de capital.
  Cele 20.000 de euro, respectiv cele 400 miliarde de euro, suma totala a despagubirilor, pe parcursul celor 10 ani, nu vin de la tiparnita Bancii Nationale a Romaniei. Ei vin din piata. Acesti bani sunt bani reali, care au primit botezul pietei, au fost recunoscuti de piata.

  Ei provin din incasarile facute de agentii economici prin vanzarea, la piata, de bunuri si servicii, produse de ei si acceptate de piata.

  Acesti bani au fost incasati de la cumparatorii care au acceptat sa plateasca, pentru bunul sau serviciul in cauza, un pret suficient de mare, care sa-i permita agentului economic sa-si recupereze capitalul, sa plateasca salariile, taxele si impozitele, inclusiv impozitul progresiv pe avere din care se platesc cele 20.000 de euro si sa-i mai ramana si lui un profit acceptabil.

  Sporind productia, prin investirea celor 400 miliarde de euro, Legea Cojocaru va creste oferta de bunuri si servicii pe piata, care va determina, automat, reducerea preturilor, nu cresterea acestora. Ramane datoria Bancii Nationale a Romaniei, pana la intrarea in zona euro care, sigur, va veni mult mai devreme, prin aplicarea Legii Cojocaru - sa regleze cantitatea de bani in circulatie, astfel incat sa se asigure efectuarea operatiunilor de incasari si plati cu maximum de operativitate si flexibilitate, inclusiv a celor generate de cresterea ofertei de bunuri si servicii.

  Dr. Constantin Cojocaru
  27.02.2010
  Last edited by Sitting Bull; 18-05-10 at 02:57 PM.
  Absolvent al Colegiului Naţional Sf. Sava" şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Doctor n economie, specialitatea management.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

Similar Threads

 1. Legea Cojocaru, propune democratizarea capitalului, pretudindeni si pentru totdeauna
  By Constantin Cojocaru in forum Partidul Poporului PP-LC (Dr. Constantin Cojocaru)
  Replies: 1
  Last Post: 10-10-12, 10:20 PM
 2. Haitele FSN s-au convins ca Legea Cojocaru reprezinta un pericol pentru ei si sistem
  By Arthur in forum Partidul Poporului PP-LC (Dr. Constantin Cojocaru)
  Replies: 2
  Last Post: 05-10-12, 02:02 PM
 3. Legea COJOCARU privind improprietarirea poporului cu capital productiv-2012
  By Constantin Cojocaru in forum Proiecte, comunicate, organizare, semnale, expuneri, sondaje
  Replies: 1
  Last Post: 09-06-12, 12:49 PM
 4. LEGEA COJOCARU privind improprietarirea poporului cu capital productiv. _2012
  By Constantin Cojocaru in forum Proiecte, comunicate, organizare, semnale, expuneri, sondaje
  Replies: 0
  Last Post: 17-01-12, 01:57 PM
 5. Precizarea nr. 5-LEGEA COJOCARU si fuga investitorilor, a multinationalelor
  By Constantin Cojocaru in forum Apeluri - Precizari
  Replies: 0
  Last Post: 18-05-10, 01:37 PM

Tags for this Thread

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •