Results 1 to 1 of 1

Thread: O, Varujane, cit de darnic esti!

 1. #1
  Rang-N-04(Grup sp)
  Constantin Cojocaru's Avatar
  Join Date
  May 2010
  Location
  România
  Posts
  287
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  656

  Post O, Varujane, cit de darnic esti!

  O, Varujane, cit de darnic esti!

  Am avut prilejul, în acest colţ de ziar, să arăt că Fondul Proprietatea reprezintă cea mai sofisticată inginerie financiară concepută de guvernanţii postdecembrişti ai României pentru jefuirea cetăţenilor acestei ţări. Nu neapărat cea mai importantă, dar, cu siguranţă, cea mai sofisticată şi cea mai neruşinată componentă a tranziţiei economiei româneşti de la comunismul multilateral dezvoltat la capitalismul deplin mafiotizat.

  Deci, prin Legea 18/1990 şi altele care i-au urmat, aproape toate terenurile şi clădirile confiscate de statul comunist fie au fost redate foştilor proprietari, fie foştii proprietari au fost despăgubiţi, în cazurile în care imobilele confiscate nu mai existau la data adoptării legii de retrocedare-despăgubire.

  Rămăsese nerezolvată situaţia imobilelor confiscate de statul comunist, dar vândute de statul postdecembrist către chiriaşii imobilelor în cauză, aceştia nefiind alţii decât guvernanţii cu care ne-am pricopsit în urma loviturii de stat din decembrie 1989.
  Domnii guvernanţi postdecembrişti au făcut legea de asemenea manieră încât ei au putut să cumpere aceste imobile de lux şi amplasate în cele mai bune zone ale oraşelor ţării - vezi cartierul Primăverii din Capitală - la preţuri de sute de ori mai mici decât valoarea lor de piaţă.
  Ei au ştiut de la început şi ştiu şi acum că au fost cumpărători de rea credinţă. Când au cumpărat vilele ei ştiau că acestea fuseseră furate de statul român, adică de vânzător. Au cunoscut şi faptul că, mai devreme sau mai târziu, adevăratul proprietar şi-ar putea reclama drepturile, la o instanţă românească, sau la CEDO. Aici se găseşte motivul originar al ingineriei financiare numită Fondul Proprietatea.

  Nu este singurul motiv. Foştii proprietari ai imobilelor puteau să fie despăgubiţi cu bani de la buget. Cu bani adevăraţi. Valoarea totală a fondului, deci a despăgubirilor, conform declaraţiilor creatorilor şi administratorilor acestuia, ar fi de 4 miliarde de euro.

  Asta înseamnă cam tot atât cât serviciul anual al datoriei externe. Statul român ar fi putut să se împrumute mai puţin şi din banii economisiţi la acest capitol ar fi putut să-i despăgubească pe foştii proprietari de vile de lux. Sau, şi mai bine, statul român ar fi putut şi ar fi trebuit să-i pună pe cei care au cumpărat imobilele în cauză să plătească preţul corect şi cu banii strânşi să-i fi despăgubit pe foştii proprietari.

  Din relatările ziarului Bursa, rezultă că "părinţii" Fondului Proprietatea nu sunt nişte părinţi oarecare. Ei au mai "dat naştere" şi la alte "odrasle" asemănătoare "fondului" în cauză.

  Ei ştiu cum a mai fost manipulată piaţa de capital din România şi cum ar mai putea fi manipulată. Foştii proprietari ai imobilelor de lux vor primi acţiuni la Fondul Proprietatea cu o valoare nominală totală egală cu 4 miliarde de euro. Şi beneficiarii "marii privatizări" au primit cupoane cu o valoare nominală de un milion de lei şi le-au vândut cu 100 de mii de lei.

  Lăsând la o parte acest pericol potenţial, rămâne certitudinea caracterului criminal al utilizării unei părţi a capitalului naţional de are au fost deposedaţi cetăţenii României prin legea 15/1990 pentru a-i despăgubi pe o parte din cetăţenii aceleiaşi ţări pentru vilele de lux însuşite pe doi bani de către camarila guvernamentală postdecembristă.

  Capitalul societăţilor comerciale la care "fondul" a fost făcut acţionar, adică proprietar, a fost acumulat din veniturile create de cetăţenii României, nu de statul român.

  Tot aşa cum imobilele confiscate de statul comunist au revenit, sau vor reveni la proprietarii lor, în natură, sau sub forma despăgubirilor, la fel şi capitalul naţional confiscat de statul român postdecembrist va reveni, mai devreme sau mai târziu, la proprietarii lui, la cetăţenii României.

  Din această perspectivă mi se pare că trebuie privite recentele declaraţii ale domnului Varujan Vosganian, preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe a Senatului României. Domnul senator propune ca de la Fondul Proprietatea să fie despăgubiţi şi "păgubiţii Dacia", adică cei cărora statul român, prin CEC, le-a luat banii şi nu le-a mai livrat autoturismele.

  Tot de la Fondul Proprietatea, domnul Vosganian vrea să-i despăgubească şi pe "cetăţenii români care au abandonat sau cărora le-au fost confiscate proprietăţi în teritorii pierdute ale României în condiţii de război, cum ar fi Basarabia, Cadrilaterul şi Banatul Sârbesc". Cât de darnic este domnul senator! Dar cu banii cui? Ai domniei sale?

  Foarte bine, domnule senator! Proprietatea este sfântă! Ce facem, însă, cu cetăţenii României pe care statul român, al cărui parlamentar aţi fost şi sunteţi, i-a deposedat de capitalul acumulat până în 1989, capital pe care, acum, vreţi să-l folosiţi pentru a-i despăgubi pe "unii" dintre cetăţenii aceleiaşi ţări? Proprietatea nu este la fel de sfântă pentru toţi?

  Bursa, 24.07.2006
  Last edited by Sitting Bull; 18-05-10 at 03:24 PM.
  Absolvent al Colegiului Naţional „Sf. Sava" şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Doctor în economie, specialitatea management.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

Tags for this Thread

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •