Results 1 to 1 of 1

Thread: Investitii, Investitii, Investitii! Cine? Ce?

 1. #1
  Rang-N-04(Grup sp)
  Constantin Cojocaru's Avatar
  Join Date
  May 2010
  Location
  România
  Posts
  287
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  656

  Post Investitii, Investitii, Investitii! Cine? Ce?

  Investitii, Investitii, Investitii! Cine? Ce?

  Profund preocupat de găsirea drumului pe care să-şi conducă poporul spre câmpia prosperităţii şi bunăstării, domnul Tăriceanu şi-a adus, cu siguranţă, aminte de unul din "marii dascăli ai omenirii" atunci când şi-a formulat îndemnul către români la început de an astfel: „În 2006, cuvântul-cheie va fi investiţi, investiţi, investiţi"

  Dascălul la care mă refer, adică Lenin, ne-a dat faimosul îndemn: „învăţaţi, învăţaţi, învăţaţi!". Numai că regimul economic, social şi politic pe care l-au construit Lenin şi tovarăşii săi ne-a tăiat nouă, celor mulţi, accesul la învăţătură, la adevăr, noi fiind dresaţi să muncim, să creăm avuţie care s-a acumulat, apoi, în proprietatea comuna "a întregului popor".

  Numai un grup minuscul aşezat în imediata apropiere a marelui "dascăl" şi a "moştenitorilor" acestuia, adică nomenclatura comunistă, a putut urma îndemnul dascălului lor, învăţând nu cum să creeze avuţie, ci cum să fure avuţia creată de alţii, astfel că, atunci când regimul comunist s-a prăbuşit, ei, nomenclaturiştii, au devenit experţi în jefuirea capitalurilor acumulate din veniturile create de cei care fuseseră dresaţi să muncească.
  Citind îndemnul domnului prim-ministru, mi-a venit, firesc, întrebarea: economia construită în România de către clasa politică postdecembristă, din care domnul Tăriceanu a făcut parte aproape continuu, ca parlamentar, la putere, sau, în opoziţie, ca ministru şi, în prezent, ca prim-ministru, este una care să ne permită nouă, celor 6 milioane de familii de români să investim, să investim, să investim?

  A investi înseamnă să dispui de un venit, sub formă bănească, pe care l-ai obţinut din muncă, sub formă de salariu, sau din capital, sub formă de profit, dobândă, dividend, etc. Acest venit trebuie să fie suficient de mare, astfel încât sa-ţi permită acoperirea cheltuielilor de consum - casă, masă, etc. - şi să-ţi mai rămână o parte pe care să nu o consumi, să o economiseşti şi să o investeşti, transformând-o în capital: capital bănesc - adică un depozit bancar, de exemplu; capital financiar - acţiuni, obligaţiuni, etc.; capital real - o maşină, echipament, etc.

  În 1990, noi, cele 6 milioane de familii de români, am fost deposedate de către statul român postdecembrist de capitalul acumulat din veniturile create de noi în perioada 1948-1989. Fiind deposedaţi de capital, nu mai dispunem de profiturile pe care ni le-ar fi adus acest capital şi, deci, nici de posibilitatea de a economisi şi de a investi o parte din ele.

  În cei 16 ani de „tranziţie", de „reformă", salariile noastre, ale celor 6 milioane de familii de români, în loc să crească continuu, cum s-a întâmplat la irlandezi şi la chinezi, pentru a mă referi la două ţări complet diferite, având însă ca trăsătură comună faptul că guvernanţii lor nu au fost lăsaţi să se îmbogăţească prin jefuirea cetăţenilor, a scăzut continuu, ajungând la jumătatea celor pe care le câştigam în 1989.

  Înzestraţi de Dumnezeu cu spiritul economisirii, chiar şi din aceste salarii minuscule, am mai pus câte un leuţ de o parte, l-am economisit şi l-am investit la bănci şi la fondurile de investiţii, care au fost, însă, falimentate de acelaşi stat român, care ne furase şi capitalul.

  Aduşi la sapă de lemn, unii dintre noi au părăsit ţara, s-au angajat la străini, câştigă salarii de mizerie, dar, oricum, mai mult decât câştigă cei rămaşi acasă. Aceşti dezrădăcinaţi pot să economisească ceva bani străini. Ce să facă, însă, cu ei? Să-i investească la o bancă românească ce urmează să fie falimentată de BNR, sau la un FNI care urmează să fie falimentat de CNVM? Cei mai mulţi dintre ei o să urmeze exemplul fotbalistului Craioveanu şi o să se stabilească definitiv în ţările unde câştigă venituri şi unde o să îşi investească şi economiile.

  După ce fabricile, uzinele şi combinatele construite din banii noştri înainte de 1989 au fost aduse în faliment şi vândute la preţuri de sute de ori sub valoarea lor, acum ele încep să producă, din nou, aducând profituri uriaşe noilor lor proprietari, în cea mai mare parte străini. Aceste profituri sunt, însă, „externalizate", sunt preluate de noii proprietari ai capitalului şi transferate în afara ţării, unde sunt transformate fie în vile şi iahturi de lux, fie investite pentru crearea de locuri de muncă acolo unde vor proprietarii lor.

  Iată motivele pentru care în urma cuvintelor prin care domnul prim-ministru ne îndeamnă să investim am pus întrebările CINE? CE?

  Cine să investească în România?

  Cele 6 milioane de familii de români aduse la sapă de lemn au venituri atât de mici încât nu le ajung nici pentru un trai decent, necum să economisească şi să mai investească.

  Nomenclaturiştii comunişti, deveniţi proprietari ai unei părţi din capitalul ţării nu vor investi, fiindcă ei nu au învăţat să muncească, să inoveze, să economisească şi să investească. Ei au învăţat numai să fure.
  Străinii nu au nici un motiv să investească în România atâta timp cât pot deveni proprietari ai capitalului românesc plâtind sume derizorii.

  Dacă nu este pur demagogic, îndemnul domnului Tăriceanu rămâne un strigăt în pustiu. El nu are aderenţă la România actuală. Pentru ca o astfel de aderenţă să aibă loc, trebuie construită o altă economie, o altă Românie.


  Bursa, 30.01.2006
  Last edited by Sitting Bull; 22-05-10 at 03:59 PM.
  Absolvent al Colegiului Naţional „Sf. Sava" şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Doctor în economie, specialitatea management.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

Similar Threads

 1. Cine e agresorul? (I) - de Cristian Negrea
  By Cristian Negrea in forum Răpirea provinciilor românesti
  Replies: 0
  Last Post: 09-07-13, 10:43 PM
 2. Intrebarea e acum alta: cine ne-a dezarmat? Cine a fost tradat si furat ?
  By Chitu Constantin in forum Teme de actualitate: investigaţii, documentare, dezvăluiri
  Replies: 0
  Last Post: 23-09-12, 03:09 PM
 3. Cine ne reprezinta-pe cine legitimam la alegerile legislative 2012!?
  By Demonstrator in forum Opinii, Comentarii, Stiri, Sondaje de opinie!
  Replies: 8
  Last Post: 29-08-12, 01:34 PM
 4. Investitii versus saracie
  By Arhaeus in forum Paradisul ilegalitatii , cultul functiei/puterii
  Replies: 0
  Last Post: 06-04-12, 02:55 PM
 5. Care Investitii Straine Directe?
  By Constantin Cojocaru in forum Resurse - Integrarea Europeana - Fond si Fonduri
  Replies: 0
  Last Post: 15-05-10, 11:42 PM

Tags for this Thread

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •