Results 1 to 1 of 1

Thread: Rentregirea patriei prin sporirea puterii economice a naţiunii

 1. #1

  Thumbs up Rentregirea patriei prin sporirea puterii economice a naţiunii

  Rentregirea patriei prin sporirea puterii economice a naţiunii


  Suntem singura naţiune a Europei care trăim n două state diferite, constituite pe părţi ale teritoriului naţional, definit ca atare de istorie.
  Cele două state "romneşti", Romnia şi Republica Moldova, se declară state "independente" şi "suverane", adică, vezi Doamne, "stăpne", avnd puterea de a face "ce vor muşchii" lor, nefiind, n nici un fel, obligate să ceară voie, sau să dea socoteală, vreunui alt stat, pentru ce fac, sau pentru ce nu fac.

  Nici unul din cele două state "romneşti" nu este "legat" prin vreun tratat, cu un alt stat, sau cu un grup de state, care să-i limiteze suveranitatea, adică puterea de a hotăr ce să facă şi ce să nu facă, printre altele, puterea de a hotăr unirea celor două state ntr-unui singur, de a hotăr deci, Rentregirea Patriei.
  Fără a subevalua răspunderea ce revine şi clasei politice de la Chişinău, trebuie să recunoaştem că principala răspundere pentru nerealizarea Rentregirii Patriei revine clasei politice de la Bucureşti, din Romnia. Ea, această clasă politică, este responsabilă pentru situaţia economică dezastruoasă n care a fost adusă ţara, iar dezastrul economic al Romniei constitu-ie cauza fundamentală a nenfăptuirii Rentregirii Patriei.
  Cu totul alta ar fi fost poziţia clasei politice de la Chişinău, ca şi a populaţiei Republicii Moldova dacă, n deceniul scurs de la Revoluţie, economia Romniei, n loc să se afunde tot mai adnc n prăpastie, şi-ar fi sporit, an de an, puterea şi ar fi devenit un exemplu de urmat, un punct de sprijin şi un punct de atracţie pentru partea naţiunii romne care locuieşte n Republica Moldova.

  Aşa cum am arătat, n cei 8 ani scurşi de la Revoluţie, Produsul Intern Brut al Romniei, n loc să crească, a scăzut dramatic, astfel nct "pierderea" de valoare economică nregistrată n această perioadă nefastă din istoria noastră se ridică la aproape 60 miliarde de dolari SUA, salariile romnilor din dreapta Prutului s-au redus la jumătate, datoria externă a Romniei a depăşit 12 miliarde de dolari SUA.

  De ce să dorească romnii din stnga Prutului sa se unească cu Ţara? Să le scadă şi lor nivelul de trai, să le scadă şi lor puterea de cumpărare a salariilor la jumătate, să se nhame şi ei (şi copiii lor) să plătească datoria externă angajată de clasa politică iresponsabilă de la Bucureşti?
  Numai 2,5% din pierderea de PIB realizată n perioada 1990-1997, respectiv 1,5 miliarde dolari SUA, ar fi fost ultrasuficienţi pentru terminarea, cu mulţi ani n urmă,"a celui de-al doilea reactor nuclear de la Cernavodă.
  Nimic şi nimeni nu ne-ar fi mpiedicat să punem acest reactor la dispoziţia Republicii Moldova, să tăiem "ombilicul" dependenţei energetice a Republicii Moldova faţă de alte state, să construim, astfel, "podul" integrării noastre energetice, un pod de milioane de ori mai necesar şi mai benefic, pentru naţiune, dect "podurile de flori" ale propagandei politicianiste.
  Cu numai 5% din pierderea de PIB realizată n Romnia n perioada 1990-1997, deci cu 3 miliarde de dolari SUA, am fi putut face suficiente investiţii n Republica Moldova, n această perioadă, prin care am fi putut creea suficiente locuri de muncă, pentru ca fraţii noştri de peste Prut să lucreze la ei acasă, şi nu prin Dombas şi prin Crimeea, să lucreze pentru ei şi pentru copii lor, şi nu pentru străini, să lucreze n fabricile lor, care ar fi putut importa materiale şi subansamble din Romnia, ar fi realizat produse care să se vndă n Romnia.

  Sporirea substanţială a schimbului de produse dintre unităţile agricole, industriale şi comerciale amplasate n stnga şi n dreapta Prutului, ar fi cerut şi ar fi făcut posibilă construirea şi altor "poduri" peste Prut, poduri adevărate, din fier şi beton, prin care puteam realiza şi "integrarea" sistemului de căi ferate, ca şi a celui de căi rutiere.

  Iată de ce, la dimensiunea "economică" şi "socială" a "reformei" postco-muniste din Romnia, trebuie adăugată şi dimensiunea "naţională", ea, "reforma" distrugătoare, fiind principala cauză a nerealizării Rentregirii Patriei.
  Aplicarea prevederilor LEGII şi ale PROGRAMULUI, att n Romnia, ct şi n Republica Moldova, va asigura sporirea puterii economice a naţiunii romne, singura prghie realistă pe care trebuie să ne sprijinim n eforturile noastre de a ne realiza visul Rentregirii Patriei.
  O bună parte din cele 150 de miliarde dolari SUA ce urmează a fi investite de către cetăţenii Romniei n perioada 1999-2010, pot şi trebuie investite n stnga Prutului şi pentru romnii din stnga Prutului.

  Ca şi aceea din Romnia, actuala industrie din Republica Moldova trebuie grabnic repusă pe picioare. Trebuie create noi sectoare şi ramuri industriale, care să asigure prelucrarea tuturor materiilor prime realizate n această parte a teritoriului naţional, n primul rnd a celor agricole.

  Pentru următorii 10-12 ani, obiectivul nostru fundamental, al tuturor romnilor din dreapta şi din stnga Prutului, trebuie să-l constituie crearea sistemului economic naţional romnesc, integrat, capabil să valorifice cu maximum de eficienţă munca naţională şi capitalul naţional al Romniei Rentregite.

  n această perioadă, la Cernavodă, Romnia va construi nu ncă unul, ci ncă patru reactoare nucleare, adică toate cele cinci proiectate iniţial. Romnia are nevoie şi are puterea de a construi această forţă energetică. Costul celor 4 reactoare - circa 6 miliarde dolari SUA - reprezintă mai puţin de o treime din pierderea de PIB nregistrată n cei trei ani ale guvernărilor Roman şi Stolojan şi mai puţin dect pierderea de PIB realizată ntr-un singur an de guvernarea Ciorbea. Cele 6 miliarde dolari SUA reprezintă numai 10% din investiţiile prevăzute n PROGRAM pentru perioada 1999-2002.

  Nu banii ne-au lipsit şi ne lipsesc, ci ncrederea n forţele noastre, voinţa politică de a transforma n faptă dreptul naţiunii romne de a trăi n prosperitate şi demnitate.
  Integrarea energetică a sistemului economic naţional romnesc, de la extremitatea estică la cea vestică şi de la extremitatea nordică la cea sudică, şi asigurarea independenţei energetice a ntregului teritoriu naţional reprezintă condiţii fundamentale pentru realizarea visului de Rentregire a Patriei şi, apoi, pentru asigurarea integrităţii şi suveranităţii Romniei Rentregite, pentru prosperitatea naţiunii romne, pentru participarea ei cu eficienţă şi demnitate la schimburile economiei internaţionale.
  Dr. Constantin COJOCARU
  Website : http://www.variantacojocaru.ro
  Index lucrari : http://www.universulromanesc.com/showthread.php?t=236
  Proiectul pentru Romnia : http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=223
  Last edited by Sitting Bull; 23-05-10 at 09:15 AM.

Similar Threads

 1. COMUNICAT: PP-LC Militeaza pentru Reintregirea Patriei
  By Constantin Cojocaru in forum Partidul Poporului PP-LC (Dr. Constantin Cojocaru)
  Replies: 0
  Last Post: 10-02-13, 08:02 PM
 2. Deriva naţiunii-Cte speranţe aveam cu 22 de ani n urmă şi unde am ajuns!
  By Florin Constantin in forum Situaţia Romniei: criza identitară, politică, socială, sistemică
  Replies: 0
  Last Post: 25-04-12, 10:03 AM
 3. Marele Sfat al Naţiunii Romne din Ungaria şi Transilvania
  By Cicerone Ionitoiu in forum Primul război mondial 1914-1918
  Replies: 0
  Last Post: 07-11-10, 12:44 PM
 4. Program masiv de investiţii pentru rennoirea şi sporirea capitalului naţional
  By Freelancer_71 in forum Crima numită privatizare. Cele două Romnii-Ieşirea din prăpastie
  Replies: 0
  Last Post: 13-05-10, 10:05 AM

Tags for this Thread

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •