Results 1 to 2 of 2

Thread: Trimiterea n judecată a tuturor celor care se fac vinovaţi de ncălcarea legilor tării!

 1. #1
  Rang-N-04(Grup sp)
  Constantin Cojocaru's Avatar
  Join Date
  May 2010
  Location
  Romnia
  Posts
  287
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  656

  Lightbulb Trimiterea n judecată a tuturor celor care se fac vinovaţi de ncălcarea legilor tării!

  PROTEST - Partidul Poporului protestează mpotriva acţiunilor Guvernului Romniei de reprimare prin forţă a manifestaţiilor paşnice ale romnilor din localitatea Pungeşti şi din alte localităţi ale ţării mpotriva exploatării gazelor de şist.


  Atragem atenţia Guvernului Romaniei asupra următoarelor FAPTE:

  1. Comparativ cu alte state ale lumii, Romnia dispune de mari rezerve de gaze naturale, care pot fi exploatate n condiţii de eficienţă, prin tehnologii care nu afectează nici mediul, nici viaţa oamenilor şi animalelor.

  2. Romnia are suficiente rezerve de gaza naturale şi de alte resurse care i permit să-şi aigure independenţa energetică, fără a fi nevoie să exploateze gazele de şist.

  Vom exploata gazele de şist ale Romniei, prin forţe proprii, atunci cnd vom dispune de o tehnologie nepoluantă.

  3. Gazele de şist, ca şi toate celelalte bogăţii ale subsolului Romniei, se află n proprietatea exclusivă a poporului romn. Numai poporul romn are dreptul să beneficieze de pe urma exploatării acestor bogăţii.

  4 Acordnd unor firme private străine licenţe de exploatare a resurselor naturale ale ţării, Guvernul Romniei a ncălcat drepturile de proprietate ale poporului romn şi se face vinovat de infracţiunile de subminare a econoimiei naţionale şi de naltă trădare.

  5. Este contrară prevederilor Constituţiei şi ale legilor ţării folosirea de către Guvernul Romniei a forţelor armate a Jandarmeriei Romne pentru apărarea intereselor unei firme private străine şi pentru reprimarea protestelor paşnice ale romnilor care şi apără drepturile.
  Avnd n vedere cele de mai sus, CEREM:

  1. Retragerea forţelor Jandarmeriei Romne de pe teritoriul localităţii Pungeşti, judeţul Vaslui.

  2. Oprirea tuturor lucrărilor de explorare şi exploatare a gazelor de şist ale Romniei.

  3. Anularea tuturor licenţelor de explorare şi exploatare a resurselor naturale ale Romniei de către firme private.

  4. Executarea tuturor lucrărilor de explorare şi exploatare a resurselor naturale ale ţării de către regii autonome ale statului romn.

  5. Demisia Guvernului Victor Ponta.

  6. Trimiterea n judecată a tuturor celor care se fac vinovaţi de ncălcarea legilor tării, prin reprimarea protestelor paşnice ale romnilor mpotriva exploatării gazelor de şist.

  Constantin Cojocaru
  Preşedintele Partidului Poporului


  2 decembrie 2013.

  /****/
  Absolvent al Colegiului Naţional Sf. Sava" şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Doctor n economie, specialitatea management.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

 2. #2

  Arrow Răspuns la: Trimiterea n judecată a tuturor celor care se fac vinovaţi de ncălcarea legilor tării!

  Sa trimiti fortele de ordine sa reprime niste oameni care-si apara, mai mult din disperare, apa freatica deci viata pana la urma daca tinem seama ca apa inseamna chiar viata mi se pare ultima picatura de venin ce-o poate picura capitalismul salbatic si total inuman in constiinta colectiva a unui popor, a celor disperati ca maine nu vor mai avea fantani de la care sa se adape si sa-si adape animalele. Ce fel de oameni trebuie sa fie aceia care dau astfel de ordine ? Or fi ei, oare, romani ? sau niscaiva venetici, pripasiti pe aici, adusi de diluviul capitalismului salbatic si orb.

  Capitalismul cu pretinsa lui democratie de fatada arata ca o fiara deslantuita care nu se ghideaza, prin niste radare speciale, ca fiara din jungla dupa prada, decat dupa instincte: instinctele de bogatie si putere. Intre viata faunei din jungla, a legilor dupa care se ordoneaza raportul dintre speciile de animale, si capitalismul instaurat (culmea!) chiar de oamenii ce se pretind rationali, eu nu vad nicio diferenta. Toata polologhia filozofica a lui Kant (care spunea ca omul se incredinteza propriei lui ratiuni) despre Ratiune, despre omul scop, nu mijloc, pare o floare palida in arsita capitalismului fioros si feroce. Toata morala kantiana (ce pretindea ca substituie morala crestina) e ca o floare in fata senilelor de tanc cu care trece capitalismul peste oameni si destine. Oare torentul asta de abuz si lacomie al unei minoritati oligarhice, acest exces de iresponsabilitate si de tradare din partea celor ce-ar trebuii sa ne apere neamul si nevoile, un torent izvorat tocmai din muntii Apusului si venit pe calul alb al democratiei occidentale, mai poate fi stopat ?

  Mai avem, noi, azi, in inceput de secol si mileniu, idealuri ? Si daca avem, admitand ca avem, cum ni le aparam ? Aceste idealuri pot fie ele incredintate unor alesi ce se dovedesc de fapt niste tradatori si niste sperjuri ?


  Ce inseamna de fapt Pungestiul ?

  Acolo exista doua forte combatante, dar inegale. Unii, mercenarii capitalului oligarhic, incardasit cu alesii neamului, vor sa scoata profit distrugand sursa vietii: apa. Ceilalti, oamenii satului, alegatorii, nu vor decat sa-si apere nevoile, saracia dar mai ales apa fretica. In timp ce unii lupta pentru a-si burdusii buzunarele cu dolari si euro de pe urma gazelor, altii nu-si apara decat dreptul la viata, la apa. Uitati-va si dvs cata diferenta, ce urias decalaj de aspiratii intre cel care-si apara viata in defensive si cel care, aparat de trupele de jandarmi, isi apara si vrea sa-si imulteasca gologanii in ofensiva, bani obtinuti pe nefericirea altora. Mai poate biata constiinta, martora la acest spectacol dezagreabil si revoltator, sa ramana indiferenta in fata spectacolului oferit de jandarmi; o jandarmerie platita din banii nostri ca sa puna ciomegele pe spinarea noastra. Adica, cu alte cuvinte, eu, cetateanul , contribuabilul, platesc criminalul sa ma ucida, batausul sa ma bata, violatorul sa ma violeze. Pare un fel de sado-masochism al popoarelor sa-ti platesti calaul sa te ucida si batausul sa te bata.

  Deci eu, cetatean roman, satean din Pungesti, ingrijorat ca mi se distruge apa freatica prin otravire cu gazele scapate din chinga multimilenara a sistului de roca -, ca-mi mor animalele de sete, n-am voie sa protestez si nu am voia sa-mi apar un interes, interesul de a avea autonomie totala in aprovizionarea cu apa. Satenii din Pungesti sunt destul de constienti asta din bunul simt al omului simplu care nu se incurca in despiactul firului stiintific al gazelor de sist in patru ca tot ce pretinde firma respectiva, cea care sparge rocile pentru a elibera gazele, cum ca nu exista niciun risc, e o minciuna sfruntata. Mintiti de atata si atatea ori, oamenii nu-i mai cred; nici pe ei si nici pe cei care trimit jandarmii sa-i invete minte si sa le arate ca guvernul stie a face ordine. Asa cum dupa puzderia de atatia si atatia profeti mincinosi, se ajunge ca oamenii sa nu mai creada decat in jertfa.

  Satenii din Pungesti au inteles ca forma sterila de protest nu-i mai ajuta. Disperati, au ridicat forma de protest pe un alt palier al non violentei. Ai voie sa pretestezi, deci, dar sa nu-i incurci pe acei oameni (mercenarii) din treaba. Asatanu ti-e permis. Tu sa stai asa, ca senilul, cu benerele in mana si ei sa foreze de zor si sa-ti imputeasca apa cu gazele lor blestemate, pentru ca ei sa-si umple conturile cu dolarei si euroi. Represiunea impotriva acestor oameni e picatura rabdarii ce umple paharul umilintei. Asta e momentul in care alesii isi dau arama pe fata, e dovada ca, dincolo de poleiala aurita de pe fetele politicienilor, sta de fapt tenul de arama al unor oameni ipocriti, schimonositi de nepasare fata de om si de destinul unui popor. Si, culmea, chiar alesi de noi. Ii alegem ca sa aiba cine ne ciomagii. Ii alegem ca sa aiba cine ne trada, cine ne otravii apele, cine ne reprima in forta.

  Raspunsul guvernului de azi e acelasi raspuns cu care Carol I guvernul lui Carol I -, dinastia venetica de Hohenzollerni, cea mult onorata si cinstita la manifestarile de anul acesta de Ziua Nationala l-a dat taranilor in 1907. Asa cum Carol I a pus sa se traga in taranii disperati, tot asa si guvernul de azi face cu satenii din Pungesti; pun ciomagarii sa-i ciomageasca; si inca ciomagari platiti de noi. Pana si ciomegele sunt cumparate tot din banii nostri, din munca noastra. Mercenarii, specialsitii, adica cei care fisureaza hidraulic rocile si care aduc cu ei apocalipsa vietii in Pungesti, sunt aparati, asemeni boierilor latifundiari din 1907, de furia indreptatita a satenilor, a celor afectati. Trist. Ingrijorator. Si, uimitor, cat de simplu si cat de usor reprima guvernul o comunitate de oameni disperati in conditiile in care uriasul poporul doarme, vegeteaza, hiberneaza de 23 de ani in scorbura societatii de consum.


  Te intrebi, adeseori, vazand cea ce vedem, auzind ceea ce auzim, ce mai ramane din democratia asta cu care capitalismul isi tot cosmetizeza fata schimonosita de atata inumanitate, brazdata de contardictii insurmontabile si ireparabile, daca atunci cand, liber fiind, incredintat propriei lui Ratiuni, poporul e atat de placid, atat blazat, atat de pasnic. O comunitate de oameni, disperata de ceea ce le face o echipa de foraj si de fisurare hidraulica, dar aparata de o adunatura de haimanale, a gasit ca trebuie sa treaca la o forma de protest putin diferita fata de inofensiva si total ineficienta de-a afisa cateva benere, si de care mercenarii gazelor de sist nici nu se sinchisesc. Cum se mai poate apara poporul si comunitatile locale tocmai de cei pe care-i aleg ? Ce-s ei in fond ? Reprezentantii sau dusmanii nostri ? Ingeri sau demoni ? Arhangheli sau Luciferi Daca ne reprezinta, atunci cum anume ne reprezinta ? Daca permiti, tu, ca guvern, sa spargi roci si sa intoxici apa freatica, asta se numeste ca reprezinti poporul ? Nu cumva democratia se cere revizuita, redimensionata si plasata in alte coordonate de valori morale si reinterpretata dupa alte paradigme ? Nu cumva suntem in situatia sa dam alesilor nostri un mandat explicit si limitat ? Nu cumva le lasam alesilor zgarda libertatii si puterii prea lunga ?


  Nu ma indoiesc de trei lucruri:

  1. Ca exista resurse de minerale cum e cazul la Rosia Montana in Romania la care poftesc americanii.
  2. Ca vor sa ni le ia cam de pomana.
  3. Ca nu se dau in laturi de la orice marsavie politica pentru a-si atinge obiectivul.


  Exemplul fostei Iugoslavii, tara vecina, ne e proaspat in memorie. Acest remember trebuie sa ne puna permanent in garda.

  Sansele lor de reusita exista doar daca ca in fabula Toporul si padurea (Grigore Alexandrescu) exista suficiente cozi de topor romanesti (adica de-ai nostri) care sa puna la pamant copacul unitatii nationale romanesti, sa doboare statuli unitar romanesc. Sa nu uitam ca fara ambitiile politice ale croatilor, ale slovenilor, ale bosniacilor, kosovarilor si muntenegrenilor, tara asta, fosta Iugoslavia, vecina cu noi, nu ar fi fost balcanizata (dezintegrata). Vorba lui Petre Tutea: Balcanii (e vorba de peninsula Balcanica) reprezinta curul Europei. Balcanii reprezinta orificiul prin care batrana doamna (Europa, cea egoista si plina de ifose) isi dejecteaza frustrarile si contradictiile. Daca nu existau, in interiorul fostei Iugoslavii, acesti ambitiosi, atunci nu ar fi avut cine face jocul perfid al americanilor.

  Daca exista astfel de ambitiosi si in Ardeal, deci care ca doreasca asta, atunci acei ambitiosi vor deveni cuiul lui Pepelea; un cui batut in peretele neamului si sufletului romanesc si de care americanii isi vor agata sloganurile drepturilor; niste drepturi insinuante, mincinoase si gaunoase intr-ale umanismului individualist, pervertit dupa modelul liberal si dezintegrator de popoare; deci dupa chipul si asemanarea Apusului.

  America, jandarmul Apusului, bodyguardul Occidentului, asa cum a facut intotdeuna si peste tot, e in stare sa moseasca cu viclenie o razmerita politica, iar atunci guvernul roman va fi, la randul lui, nevoit sa restabileasca ordinea prin forta, iar americanul, mai departe, ipocrit cum il stim, sa pretinda ca apara drepturile razvratitilor. Cum a facut si in Libia, tara pe care a aruncat-o intr-un haos politic si nu exagerez cand spun asta pentru ca tarile bogate ale planetei s-o poata stoarce de resurse ca pe-o lamaie.

  Nu va suna cunoscut scenariul asta ? Mie, da. Eu m-am obisnuit cu acest scenariu ca boul cu jugul, cel putin de vreo 22 de ani, de cand tot ascult sloganurile pretins umaniste dar mincinoase ale americanilor. De cand ne-am facut frate cu dracul (american) am inceput sa-i inteleg gandirea si modul de actiune. E ca si-n casatorie, unde nu poti cunoaste partenerul de viata decat daca traiesti vreme indelungata langa el.

  Si cand ma gandesc ca si eu tanjeam, ca atatia si atatia oameni, dupa visul stupid ca vin americanii!. Iata-i! au venit; insa din Feti-Frumosi, cum ni-i iamginam in fanteziile noastre, am descoperit ca-s doar niste broscoi dezgustatori. Nu-mi vine a crede ca si eu ma numaram printre nerozii care sperau (fara sa stie ce-i astepta) visul american. Parca mi-e si rusine mie de mine insumi ca m-am lasat ademenit de minciunile lor, captivat asa de usor de cantecul de sirena al unor aspiratii umane colective si individuale asa de otravite, ca cele promovate de americani prin tarile pe care le colonizeaza (neo-colonializeaza) prin politica liberului schimb; totul sub masca globalizarii si europenizarii tarilor subdezvoltate.

Similar Threads

 1. APEL pentru convergenta tuturor celor ce doresc o Mare Schimbare n Romania
  By Ţeavă Gheorghe in forum 07) Miscarea DACIA - schimbarea paradigmei
  Replies: 0
  Last Post: 02-01-12, 04:22 PM
 2. Pe intelesul tuturor
  By flavian in forum Alternative: sociale, politice, economice, monetare, energetice
  Replies: 0
  Last Post: 01-06-11, 09:26 PM
 3. Procesul comunismului, intentat celor care au complotat impotriva Romaniei
  By Excalibur in forum Actiunea pentru Eliberarea Romniei (A.E.R.)
  Replies: 1
  Last Post: 14-08-10, 03:30 PM
 4. Procesul celor care au impiedicat procesul-Reabilitarea legalitatii (04)
  By Excalibur in forum Procesul comunismului si tranzitiei
  Replies: 0
  Last Post: 12-08-10, 06:26 PM

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •