[./.]Ioan Rosca [./.]…Merită observată performanţa PPDD la alegerile din 2012. Un partid ţīşnit acum, dintr-o campanie furibundă şi incoerentă de huiduire a clasei politice, trece bursc de pragul de 10% şi īntră īn parlament si primării ca a treia formaţiune, care va putea face jocurile (bănoase). Nu īnseamnă asta că se putea foarte bine face ceva similar, de 23 de ani, pentru a ridica o forţă autentică de contestare a sistemului? Şi atunci - de ce nu s-a făcut? De ce au zăcut partidele de opoziţie gen PNTcd la 1-2%, evitīnd continuu mesajul politic virulent anti-sistem? Numai pentru că au fost infiltrate, confiscate, deturnate şi asaltate de nulităţi vanitoase? Sau e vorba şi de empatia populaţiei faţă de o vulgaritate (mīrlănie, găunoşenii, fanfanoradă, josnicie) educată de viaţa prin descurcare şi de lipsa de rezistenţă faţă de demagogie (minciună, promisiune, īnşelăciune)- educată intens mediatic?

Sigur că a contat şi confiscarea fără scrupule, de-a dreptul criminală, a acţiunii domnului Cojocaru. Interesul publicului pentru cei 20 de mii de euro chilipir aratind tandemului Diaconescu-Barbu calea de urmat şi dindu-le o excelenta ocazie de a converti semnăturile īn susţineri pentru creerea partidului lor. Dar a reduce totul la această inşelătorie īnseamnă să pierzi miezul. Nu cred că domnul Cojocaru ar fi putut realiza ceva similar, chiar avīnd un post TV la dispoziţie, pentru că nu ar fi promis suficient şi nu ar fi coborīt suficient de jos discursul. O dată intuită pofta de promisiuni a mulţimii otevizate, ea putea fi satisfăcută īn numeroase feluri. Ceea ce Diaconescu a şi făcut - etalīnd fără jenă o listă uriaşă de cadouri politice. Īn timp ce Barbu cīnta pe cealaltă coardă , amintind continuu prostimii cum a fost furată şi nedreptăţită. O formulă banală, dar eficace. De care opoziţia anticomunistă s-a ferit, uitīnd de observaţia lui Lenin- că schimbarea presuspune luarea puterii (ceea ce comuniştii au reuşit).


Degeaba īncercam eu să-l conving pe domnul Coposu prin 1991 ca CDR să promită măcar cīte un televizor color...., dacă nu vrea să sprijine plenar ideea Cojocaru, ca să ajungă īn poziţia de a deparazita statul romān de securicomunişti.... Opoziţia "anticomunistă" nu a vrut de fapt să ia puterea, ci numai să se facă, ori din ordin de sabotare, ori pentru că naivii care au ocupat nefast poziţiile de conducere credeau că se poate servi poporul fiind sincer cu el...

Setea de veşti bune, a fost folostă dintodeauna cu mare succes. Capitalizarea "speranţei" e rentabilă. Că doar nu din pioşenie, cucernicie, dragoste de Dumnezeu şi puseu metafizic s-au aruncat romānii ticăloşiţi pe religie după 1990, īncepīnd să hrănească atīţia paraziţi īn sutane. Comerţul cu nemurire şi cu "indulgenţe" exploatează perfect frica de nefiinţă sau de pedeapsă. De ce să crapi, la sfīrşitul descurcării tale urīte, cīnd īţi poţi cumpăra un loc īn rai? Este exact ce trebuie să facă cel care intră īn jocul partidist, evitīnd scrupulele. Īn principiu, ar putea lua şi măsuri benefice, īn cazul īn care ia puterea. In practică, asta nu se īntīmpla, pentru că drumul trece prin mīnjire şi compromis, operīnd o selecţie negativă a cadrelor partidului. PPDD nici nu va avea greutăţi de a justifica aruncarea "programului" său la coş, o dată cocoţarea reuşită . Neavīnd majoritatea- vor spune - nu pot realiza īncă nimic. Dar vor putea face trocuri şi folosi oportunităţile oferite de uzurparea statului.

Una peste alta, jocul partidist reuşeşte să fie la fel de respingător ca dictatura... Specia noastră eşuează lamentabil īn problema politică.
***

Am uitat sa amintesc si faptul ca asaltul PPDD a fost pus la punct de securisti , pregatit de sistem pentru a contracara initiativa Cojocaru si in general orice incercare de spargere reala a monopolului politic fesenist. Fapt dovedit si de coniventa presei, care l-a menajat "bizar" pe "domnul Dan". Dar asta nu schimba observatiile privind eficacitatea populismului.

Ioan Roşca 11.12.2012
Actiunea pentru Eliberarea Romāniei (AER): http://www.facebook.com/groups/36747...4807824205043/

[./.] Tiberiu Kovacs [./.] Oare de ce toata lumea considera ca PPDD este o prostie si se fac afirmatii imposibil de dovedit. Orice persoana are dreptul la prezumtia de vinovatie. "PPDD a fost pus la punct de securisti" , "..pentru a contracara initiativa Cojocaru si orice incercare de spargere a monopolului FSN" Eu nu pot face asemenea afirmatii decit in conditiile in care am macar probe indirecte ori aluzive. Presa aservita FSN a sustinut ca cei care au votat PPDD sunt niste imbecili si niste prosti. Mai mult, oare de ce nu se poate spune ca tot serviciile ajuta FSN si deopotriva PPDD. Oare cum s-ar putea accede la putere fara promisiuni ori programe de politici publice de reformare care, de fapt, sunt tot populisme. Orice pozitionare de partea unei baricade aduce dupa sine dezbinare si conflict.

Concluzie: Orice miscare antisistem trebuie sa abordeze ideia convingerii acelor oameni care doresc ceva mai mult decit nevoile primitiv - animalice, si astfel, sa se intre in parlament macar cu minimul necesar. Apoi, in decurs de 4 ani sa se demonstreze valoarea practica a actiunilor, faptelor si actelor savirsite de noii politicieni. Romania este dezbinata tocmai din cauza partidelor politice, prin pozitionarea de partea unuia ori altuia dintre acestea. Daca noi mergem pe ideia ca ceilalti sunt criminali iar noi sfinti, sansele sunt zero. Trebuie inteles ca de cind exista statul democratic, oligarhia despotica a clasei politice determina drumul si nu populatia. Ori te folosesti de armele lor ori ai murit. In orice actiune de reformare si democratizare a unei societati trebuie sa sti folosi orice fel de arme. Doar cu cinstea si corectitudinea nu ajungi nicaieri.. In Romania este imposibil in urmatorii 300 de ani sa faci ceva de pe margine. Populatia locuitoare pe teritoriul Romaniei inca sunt tributari unri gindiri medievale inchisa intro carapace colectivista de tip trib a carui ocupatie este cresterea animalelor si cultivarea pamintului.

[./.] Ioan Rosca [./.] 1. Nu sint vinovat ca nu ati citit relatarile mele (si nici ale altora) despre geneza criminala si securista a PPDD. Dar ati fi putut , daca nu ati citit ce am relalat ca martor, sa nu ma tratati de mincinos sau de aiurit.

2. Ar fi trebuit, si fara informatiile concrete prezentate de mine despre jocul lui Diaconescu, sa reperati radacinile securisto-comuniste ale populismului otevist. Sau te pomenesti ca vorbiti si fara a fi urmarit atent propaganda OTV din ultimul an?


3. Deduc pur si simplu ca ati fost la vot ca sa votati PPDD si ca textul meu va pica prost. Da, v-ati dovedit naivitatea si superficialitatea, pe care disperarea nu le scuza.


4 Cum de nu reusiti sa observati efectul operatiei PPDD? Prin aceasta manevra s-a reusit sa se impiedice, si de data aceasta, aparitia unei forte anti-sistem autentice.


[./.] Tiberiu Kovacs[./.] Domnule Rosca pragmatismul dumneavostra este monumental dar si mai monumental este ura dumneavostra. Cu toate acestea subscriu dar iata citeva repere ale naivitatii mele:

1. Nici un partid din Romania nu este altceva decit un FSAN.
2. AM OST LA VOT SI AM VOTAT ASTFEL incit votul meu a fost anulart.
3 De 2000 de ani oligarhiile politice au decis.
4. In prezent relatiile dintre state subt fundamentate pe reguli cutuniare bi ori multilaterale.
5 Niciodata pina azi populatia unei tari nu a hotarit ceva.
6. Orice miscare antisitem este sortita esecului de pe pozitia ingerasului.
7 Orice miscare, la care sunt gata sa ader, de natura sa doreasca calea democratiei autentice nu poate obtine mai mult de 10% din voturi.
6 Niciodata nu se va putea obtine o atitudine ori constiinta colectiva pentru ca nu exista asa ceva. Toti care au incercat au reusit doar cu forta. Trebuie sa stiti ca fiecare individ ar trebui sa aiba tara sa. Atunci cind sunt doi deja democratia este una furtunoasa. In Romania locuiesc citeva miliane de oameni dezbinati, saraci si foarte necajiti ca nu au ce minca, ca nu au bani sa isi cumpere medicamente etc., oameni care nu pot intelege continutul notiunii democratie inainte de asi umple burtile. In Romania nu s-a putut niciodata face ceva constructiv. Totusi se pare ca exista o miscare care urmeaza sa iasa din virtual si sa se manifeste in realul romanesc. Am sa-i urmez. Trebuie spus insa ca nimeni nu detine adevarul absolut si va asigur ca punctul dumneavostra de vedere il apreciez cu toate ca este un pic rigid si unilateral.

[./.] Ioan Rosca[./.] Se data asta, domnule Kovacs, nu prea am de ce sa va contrazic. Si sint convins ca ne pare rau amindouara..... Se mai poate pune intrebarea: cum de au votat cu PPDD doar 15 din fiecare suta de romani care s-au pretat la farsa electorala? Legitimind din nou aripile FSN (UAL, ARD, UDMR) au dovedit mai mult sau mai putin discernamint ca pacalitii oteveului? Raspunsul e dureros- cei 85% au dovedit doar ca sistemul le convine, ca se recunosc in el, probabil pentru ca au gasit un mod de a parazita sau a fura in cadrul lui. Incit constiintele supravietuitoare trebuie cautate doar printre cei care au votat nul , alb sau nu s-au prezentat. Desi si dintre acestia din urma , multi au fost doar indiferenti, placizi, lenesi, nesimtiti.

[./.] Gheorghe Sidonenco [./.] Dar prietene Ioan cand ti s-a oferit doar variantele nocive ale urmaselor FSN basca o adunatura gen PPDD merita oare efortul unei deplasari inutile la vreo sectie de votare? Eu sunt ferm convins ca nu.

[./.] Ioan Rosca[./.] Si eu sint convins. De aceea le-am atras atentia celor care sustineau ca numai votul nul sau alb e protest, ca se inseala.

[./.] Remus Constantin Raclău[./.] Interesanta este de observat ca unele persoane (doar cele cu "potential" - desigur) isi schimba la 180 grade pozitia , in timpul detentiei "preventiv-educative". Ganditi-va ca atat "Jiji" Becali cat si D. Diaconescu au "petrecut" cate un sejur de instructaj "la beci" foarte utile actualei puteri: Prinsi cu māța-n sac, au intrat la răcoare cu ideile lor si au iesit cu ale altora... De cele mai multe ori "māța” zgārie prin pānza sacului !
***
Actiunea pentru Eliberarea Romāniei (AER): http://www.facebook.com/groups/36747...4807824205043/
***
[./.] Ioan Rosca[./.] Din pacate episodul de ieri a confirmat pe deplin pertinenta problemei puse de mine in acest spatiu. Romania ramine la mina comunistilor fesenizati. Diversiunea PDL-Basescu ramine in urma si se trece la o noua etapa. Contestatarii acestui sistem sint o minoritate neputincioasa si dezbinata. Constructia unei alternative s-a mutat pe 2016 dar nu vad nici un semn ca va incepe nici pina atunci. Ca atare, interventia mea se apropie de sfirsit.

[./.] Ioan Ionuț[./.] Ba da. Dar trebuie trecut de la discutii sterile si egoiste, la lucru.
1. Se identifica ce ne trebuie pentru a incepe. Di experienta de pana acum putem vedea piedicile.


[./.] Ioan Rosca[./.] Ei bine eu nu am nici un motiv sa cred , absolut NICI UNUL ca de azi inainte romanii se vor comporta mai bine ca in ultimii 23 de ani.

[./.] Ioan Ionuț[./.] Romanii se vor comporta cun vor fi invatati sa se comporte. Cred ca acum e clar.

[./.] Ioan Rosca[./.] Deja se comporta cum au fost invatati. Si asa vor face in continuare. Are cine sa ii invete si cum. Nu aveti nici un motiv sa credeti ca de acum ii vom invata noi, contestatarii. Dimpotriva.

[./.] Ioan Ionuț[./.] mai sunt 4 ani si urmeaza foametea. Se vor trezi. Sunt sigur ca se vor reduce la 2. Adica miscari sociale de mare amploare. E de analizat rolul...

[./.] Ioan Rosca [./.] Dar ce, pina acum nu aveau motive de trezire si revolta? Nu s-au trezit nici cind au ramas comunistii la cirma tarii , dupa "revolutie". Nici cind au vazut ca nimeni nu e pedepsit si arhivele ramin incuiate. Nici cind a fost devalorizata total moneda. Nici cind a fost destramat sistemul economic. Nici cind au fost distruse intreprinderile si date pe nimic. Nici cind au ramas intre ramurile FSN la "alegeri". Nici cind au vazut toate televiziunile ocupate. Nici cind au fost siliti sa-si lase casa si copiii si sa mearga salahori prin vest. Nici cind au vazut ca totul e putred si mafiot. Nici cind au crescut preturile dar nu si salariile. Nici cind au vazut cum ne face praf camataria internationala. Nici cind am fost trimisi mercenari prin Afganistan si Iraq dar Basarabia a ramas afara. Nu se vor trezi niciodata in sens contestatar si combativ. PENTRU CA SE DESCURCA. De aceea merg si la vot, se simt totusi bine cu acest regim, in care si ei pot sa fure, daca prind ocazia.

[./.] Ioan Rosca[./.] Asa da! Cu Petre Roman liberal si Ciorbea in solda lui Iliescu. E perfect. Mizeria 'taranista" a facut clabuci spectaculos.
N-o să crezi cine revine după 12 ani īn Casa Poporului : Petre Roman și Victor Ciorbea sunt două nume importante ale politicii romānești care vor reveni īn prim plan după o perioadă īndelungată īn care, dintr-un motiv sau altul, s-au mulțumit să privească de pe margine. Dacă Petre Roman a mai fost parlamentar, ba chiar președinte al Senatului īn 1996-2000, īn perioada īn care conducea și PD-ul, Victor Ciorbea este pentru prima oară parlamentar. Ciorbea a condus guvernul Romāniei īntre 1996-1998, īnsă nu a fost niciodată ales īn Parlamentul Romāniei. Conform numărătorii paralele a partidelor atāt Victor Ciorbea cāt și Petre Roman au cāștigat colegiile īn care au participat. Daca Roman l-a īnvins pe Gheorghe Ialomițeanu, fost ministru al finanțelor, īn Brașov, Victor Ciobea a obținut mai multe voturi decāt reprezentantul ARD, Alexandru Ștefănescu īntr-un colegiu din București. LINK : http://www.libertatea.ro/detalii/art...12-426209.html

[./.] Cristian Bereanda[./.] Redistribuirea asta trebuie desfiintata. Cine a inventat sistemul asta ?


[./.] Gheorghe Sidonenco[./.] Ciorbea? Mai bine ii spunem Ciortea dela ciorti adica dracul in ruseste!!!

[./.] Ioan Rosca [./.] Sa nu uitam cine sint cistigatorii..... LINK : http://jurnalul.ro/stiri/politica/po...09-631258.html

[./.] Ioan Ionuț [./.] Sunt treburi prea intelectuale pentru ei. Si mai e antena 3 care gandeste in locul lor.

[./.] Ioan Rosca[./.] Toti acestia ar trebui adaugati pe lista celor de condamnat in procesul marii tradari nationale. Dar nu are cine sa il faca, s-au minjit prea multi.... Ce-am putea ura acestei noi promotii de criminali prin stat, figuri inca necunoscute, care "au convins" din umbra (printre care, se dau in stamba si citeva figuri publice, ca Iliesiu, Giurascu, Firea, Barbu)? Succes in activitatea la care s-au repezit inseamna ceva rau pentru Romania. Poate totusi nu vor reusi pe deplin ... sa-si faca plinul? Faptul ca s-au pretat la a intra in rol acum, ii compromite moral in veci. Dar e clar ca nu le mai pasa. Nimanui nu-i mai pasa de nimic cind se sterg sensurile superioare. A venit potopul moral.
http://media.realitatea.ro/multimedi...0_86270700.pdf


[./.] Ioan Rosca[./.] LINK : http://www.evz.ro/detalii/stiri/rezu...1014873-1.html

[./.] Ioan Nelu Lazar[./.] PNTCD vede Parlamentul dupa 12 ani! Presa a scapat, deocamdata, o stire, chiar o stire! Dupa 12 ani, PNTCD reintra in Parlament. Ioan Mihaila si Valeriu Todirascu au ajuns parlamentari taranisti de Bucuresti prin redistribuire.

[./.] Ioan Rosca[./.] Taranisti? Dar ce (mai) inseamna asta? Factiuni penibile ale unui partid refolosite pentru blazon de Aliante feseniste care sa confrunta intre ele? Rusine tuturor celor care au participat la aceasta impostura, in numele suferintelor inaintasilor.

[./.] Ioan Rosca[./.] Domnule Ionut, si eu m-am mirat o vreme ca in Romania "stinga" fesenista, provenita din extrema stinga comunista, face ... politica celor de sus impotriva celor de jos. Dar intre timp am inteles ca nu e vorba de o deturnare accidentala romaneasca, ci de manifestarea unei versatilitati maligne, bazate pe totala inconsistenta a modelului stinga-dreapta, folosit in toata lumea pentru a acoperi inlocuirea politicii pro-cetate cu una de competitie intre paraziti.

[./.] Ioan Rosca [./.] Va place? De la astia asteptati trezire politica? Sau de la ceilalti, care asista bovin la modul in care 70 de mii de bodegari vor sa lase Romania fara aur, ca sa aiba ei din cea bea o vreme? LINK : http://www.antena3.ro/romania/romani...na-195379.html

[./.] Serban Popa[./.] Romānia rămāne o ţară comunizată īntr-un mod cāt se poate de paradoxal. Īn vreme ce populaţia a rămas cu reflexele comuniste condiţionate (vezi Pavlov), "elitele" comuniste s-au lepădat de satana peste noapte (īntr-o singură noapte) ca şarpele de piele. Nu īncerc să fiu profund pentru că nu este cazul. Şi asta pentru că rezolvarea paradoxului este SIMPLISSIMĂ !!! "Elitele" au īnţeles din prima (din 22 Decembrie 1989) că singura lor şansă să se perpetueze este să pună māna pe caşcaval, īn vreme ce "pulimea" n-a īnţeles ABSOLUT NIMIC nici după 23 de ani. Aici īl bag şi pe dr. Cojocaru - care şi-a trădat cauza - şi pe dumneavoastră, dle Roşca - care acum, după ce aţi aflat, īn sfārşit, cu se trebuia īnceput (şi romānii nu au īnceput, pentru că au umblat după cai verzi pe pereţi) şi ce a mai rămas, totuşi, de făcut şi trebuie dus la capăt (CONFISCAREA) - declaraţi că vreţi să trageţi obloanele prăvăliei, să vă luaţi jucăriile şi să plecaţi. Īn noiembrie 1942, cānd ruşii au declanşat contraofensiva de la Stalingrad, Stalin l-a īntrebat, la telefon, pe comandantul frontului de ce comandanţii armatelor de tancuri nu aruncă blindatele īn breşele făcute cu enormele sacrificii ale infanteriei ? Comandantul frontului i-a răspuns lui Stalin că comandanţii armatelor de tancuri se tem de ambuscadele pe care, cu siguranţă, inamicul le-a pregătit din timp. La care Stalin a spus, cāt se poate de calm, fără să ridice tonul, doar atāt : Să le fie ruşine. Şi a pus receptorul īn furcă, foarte īncet şi cu foarte multă grijă...

[./.] Ioan Rosca[./.] Va voi lasa pe dv sa iesiti vitejeste din Stalingradul tranzitiei... Eu ma voi preda. Sa tot lupti pentru eliberarea Romaniei..... LINK : http://www.evz.ro/detalii/stiri/acad...rtate-bin.html

[./.] Mioc Marius[./.]De la 7,4 milioane voturi anti-Băsescu la referendum, la 4,4 milioane voturi pro-USL acum. Rezultatele alegerilor parlamentare sīnt cunoscute, toată presa vorbeşte despre marea izbīndă a USL. Īntr-adevăr, cu peste 50% din voturi cīştigate şi cu majoritatea absolută īn parlament asigurată, USL a īnregistrat o izbīndă. O nuanţă pare īnsă să scape comentatorilor din mass-media: numai cu cīteva luni īn urmă, la referendum, 7,4 milioane romāni votau propunerea USL de suspendare a preşedintelui Băsescu. Acum, doar 4,4 milioane romāni (linc) au votat USL.

Există 3 milioane de romāni care-l voiau destuit pe preşedintele Băsescu, nu sīnt indiferenţi politic (au dovedit-o participīnd la referendum) dar totuşi n-au votat USL. 3 milioane de cetăţeni ar fi o forţă deloc de neglijat īn politica romānească. Īmi exprim părerea că, pe līngă cele 3 milioane de romāni furioşi pe Băsescu dar care n-au votat USL mai există destui care nu erau atīt de supăraţi pe preşedinte īncīt să-i dorească destituirea, dar nici foarte īncīntaţi de el nu sīnt. Īmpărţirea făcută īn unele cercuri īntre “băsişti” şi “uslamişti” nu e chiar aşa de clară cum se pretinde. 40% din cei care-l voiau pe Băsescu īnlăturat de la Cotroceni nu sīnt simpatizanţi USL, ne spun datele alegerilor, şi asta ar trebui luat īn seamă atīt de simpatizanţii cīt şi de adversarii preşedintelui.

Mai citeşte:
- Traian Băsescu, duşman al suveranităţii naţionale a Romāniei
- O problemă neglijată de Traian Băsescu: schimbarea legislaţiei pentru reducerea “necesarului de birocraţie”
- Preşedintele Băsescu minte cu privire la procesele revoluţiei, īn timp ce analizează cererea de graţiere a lui Stănculescu


LINK : http://mariusmioc.wordpress.com/2012...-pro-usl-acum/

[./.] Ioan Rosca[./.] Post:
scrutin: Megalomania USL la apogeu de TOM GALLAGHER : Precum era de aşteptat, USL a beneficiat din plin de pe urma alienării electoratului, ajuns profund īnstrăinat de principalele norme care stau la baza oricăror alegeri democratice. Interesul cetăţenilor faţă de programele electorale ale partidelor a fost practic zero, pe cānd vocile critice la adresa slabei calităţi a candidaţilor au putut fi numărate pe degetele de la două māini. Tandemul Ponta-Antonescu are toate motivele să fie mulţumit - graţie discutabilelor calităţi ale parlamentarilor USL, legislativul ţării va aduce mai mult ca oricānd a „Dallas", serial īn care prevala, precum bine ştim, meschinul interes personal.

Romānii au ajuns īn stadiul īn care nu mai cer şi nu mai aşteaptă nimic - cel puţin nimic bun. Nicicānd īn istoria alegerilor postbelice europene o elită politică dureros de nedemnă nu a avut un joc mai uşor. Tot ce par să mai spere romānii astăzi este sa fie scutiţi de umilinţa altor taxe sau tăieri salariale - cāt timp oligarhia pare dispusă se plece urechea la această doleanţă, sunt gata să-i ignore fărădelegile. Dupa 22 de ani, paharul suferinţei oamenilor s-a umplut, valul māniei populare revărsandu-se exclusiv asupra PDL. Fireşte că USL nu i-a păsat defel de chinurile şi grijile cetăţenilor, dar atāt ea, cāt şi portavocile ei mediatice au ştiut să mimeze o compasiune lacrimogenă faţă de cei afectaţi. Īntre timp a devenit evident că īi pasă cel mult de falşii revoluţionari, cărora s-a grăbit să le returneze īn ajun de alegeri indemnizaţiile tăiate de Emil Boc. Convinşi că viitorul le aparţine, Ponta şi Antonescu au recurs din start la o retorică de un naţionalism sforăitor - exact genul de discurs evitat de toţi liderii politici europeni īn ultimii 22 de ani. Cancelarul federal Angela Merkel continuă să fie ţinta atacurilor mai mult sau mai puţin voalate ale mai-marilor USL, cu toate că implicarea Germaniei şi a investitorilor ei īn economia autohtonă este vitală īn condiţiile īn care Romānia doreşte să evite un destin similar celui al Greciei.

Pānă la īncheierea mandatului său, ambasadorul SUA Mark Gitenstein a fost terfelit īn fel şi chip de mercenarii imperiului media voiculescian, fiind catalogat drept principal agent „băsist" al lumii. Mă declar convins că ambasadorul va părăsi Romānia cu editorialul Jurnalului Naţional din 29 noiembrie īn valiză - pentru a-şi aduce aminte, peste ani, de multclamata ospitalitate a romānilor. Atacurile fără precedent ale USL la adresa reprezentantului administraţiei Obama, care nu doreşte altceva decāt să vadă Romānia ancorată ferm īn familia democraţiilor euro-atlantice, au surclasat pānă şi vituperările lui Silviu Brucan īmpotriva Occidentului, publicate īn paginile „Scānteii" pe la īnceputul anilor '50. Mai rămāne doar ca noul Parlament, compus din ziarişti prezumţioşi gen Roşca Stănescu, moguli de teapa lui „Felix" şi Sebastian Giţă plus bufoni ca Gigi Becali, să solicite ferm eliberarea şi reabilitarea imediată a lui Adrian Năstase pe post de principală victimă a imperialismului euro-atlantic.

Spre ghinionul USL, votul de duminică se īnscrie, ca la locale, preponderent īn categoria celui reactiv. Discursul „anti-colonial" şi reorientarea spre Est, pe care cei ce se tem de pierderea influenţei lor o urmăresc atāt de făţiş, nu este nicidecum atāt de gustat de electorat precum şi-ar dori USL. O mare parte a votanţilor USL sunt dezorientaţi şi obosiţi după luni de criză şi interminabile tirade televizate ale neoaşei Stāngi de caviar . Stalinismul criant al colonelului Dogaru sau decadenţa burlescă a lui Mazăre au rămas fără ecou īn sufletele oamenilor, īn schimb au compromis complet ideea protestelor de stradă - tot romānul ştiind astăzi că protestatarii „de serviciu" sunt fie oamenii lui Dogaru, fie revoluţionarii-căpuşă, fie rubedeniile şi/sau clientela baronilor USL. Numărul lor este, din fericire, prea mic pentru a putea propovădui primitivismul politic de-a lungul şi de-a latul ţării.

Nici măcar promisiunile de lapte şi miere ale lui Dan Diaconescu nu au reuşit să trezească romānii din apatia lor. Īn pofida campaniei sale abile, DD este departe de a fi un politician anti-sistem autentic. Strategia sa se bazează exclusiv pe fantasmagorii menite să atragă un electorat credul, dependent de buget şi ca atare obsecvios. Este puţin probabil ca Diaconescu să se demonstreze vreodată mai onest ca USL şi să explice electoratului pe şleau că variile tipuri de beneficii de asistenţă socială trebuie şi ele cāştigate sau că numărul salariaţilor plătitori de taxe a ajuns īntre timp dramatic de redus.

Puţinele şi pe deasupra prost articulatele eforturi ale PDL de a explica oamenilor că a sosit vremea abandonării treptate a culturii dependenţei de bugetul de stat le-a permis adversarilor politici o revenire năucitoare. Aproape toţi „greii" PDL s-au văzut nevoiţi să lupte īn aceste săptămāni pentru supravieţuirea lor politică - īn cele mai multe cazuri departe de capitală, Bucureştii capitulānd īntre timp complet īn faţa USL. Absenţa unui mesaj puternic al ARD despre soarta unei Romānii īncăpute pe māinile unei elite oligarhice decise să-şi menţină poziţia de confruntare cu Occidentul de dragul prezervării propriilor privilegii a fost una dintre marile lacune ale acestei campanii. Dar romānii nu au crāncnit la văzul unei campanii lipsite de dezbateri despre planuri şi strategii de supravieţuire sau revigorare economică, mulţumindu-se cu veşnicele verbiaje şi calomnieri. Acum, după scrutin, vor realiza că habar nu au ce au votat, respectiv pe ce drum urmează să se īnscrie ţara ajunsă īn doar jumătate de an periculos de mult īn derivă. Dată fiind dimensiunea reală a problemelor economice ale ţării, despre care marea majoritate a romānilor a rămas īn dulce necunoştinţă de cauză, orice pretenţie a USL despre o legitimare prin vot a demersurilor ei de acaparare totală a puterii īi va aduce, cu destulă probabilitate, doar o guvernare turbulentă şi de scurtă durată.
***
Tom Gallagher este politolog britanic. Volumul său cel mai recent despre Romānia este „Deceniul pierdut al Romāniei: Mirajul integrării europene după anul 2000".LINK: http://www.romanialibera.ro/opinii/c...eu-286934.html
[./.] Ioan Ionuț [./.] As vrea vrea sa fac o propunere: Sa nu mai pronuntam cuvantul comunism si oricare din familia acestuia pana nu vom sti se inseamna excat. Tot ce e rau e comunism ca si cum tot ce inseamna protectionism national inseamna legionarism, nazist si alte constructii peiorative, in speta pur lexicale si cu rol pur substitutiv unei realitati foarte concrete pentru manipularea facila a unei largi categorii de populatie pe o directie predeterminata. Cati dintre cei care fac trimitere ca "comunism" identificandu-l in sistemul predecembrist au macar o notiune vaga desptre ce e in fapt adevaratul comunism, folosindu-l pe post de sperietoare? Ar fi bine sa ne mai si documentam inainte de a ne trezi scriind.

[./.] Serban Popa [./.] Īn afara celor două alternative : predare sau victorie la care faceţi referire, mai există īncă cel puţin două : fugă sau moarte. Ultima fiind cea mai probabilă.

[./.] Serban Popa[./.] Tinere (domn) Ioan Ionuț m-aş fi aşteptat ca cei de vārsta mea, sau apropiată de a mea, cei cu creierul spălat de 40 de ani de comunism să nu ştie exact ce este comunismul. Cānd colo, constat că cei care nu ştiu pe ce lume se află sunt cei de vārsta dumitale. Ceva mai devreme ai postat un material īn care ameninţai cu un viitor partid şi īţi răspundeam cu bună dimineaţa. M-am grăbit. Īncă dormi. Şi nu oricum, ci cu curu pe cămaşă

[./.] Ioan Rosca[./.] Dar comunistii au atins perfectiunea....
*** Povestea fraudelor electorale īn Romānia din 1870 īncoace. „Revoluţia statului īmpotriva cetăţenilor săi” …Mita, bătăile, furtul voturilor, campaniile denigratoare, manipularea şi abuzurile au apărut odată cu primele alegeri organizate īn ţara noastră. Īn ultimii 150 de ani, n-a existat, practic, nici măcar un singur scrutin cu adevărat liber şi democrat. Multe dintre metehnele actuale au corespondent la 1870. Romānia n-a cunoscut, īn istoria sa, alegeri cu adevărat democratice. Legendele născute īn special după Revoluţia din 1989, care avansau existenţa unei aşa-numite „perioade de aur“ a democraţiei din ţara noastră īn anii interbelici (dar şi, ca variaţie, perioada 1880-1910), sunt fără fundament real. Toate problemele identificate de presă şi de societatea civil㠖 deficienţele votului uninominal, mita electorală, finanţarea ilegală, sprijinirea interesată a politicienilor de clanurile interlope, implicarea ilegală a organelor statului – vor afecta probabil şi alegerile de duminică aşa cum s-a īntāmplat şi īn secolul al XIX-lea, īn anii interbelici şi după 1990.

Īncă de la primele īncercări de alegeri din ţările romāne, votul a eşuat īntr-o mascaradă. Spre sfārşitul secolului al XIX-lea, manipularea opiniei publice, folosirea autorităţilor statului (poliţie, jandarmerie, judecători, prefecţi, primari etc) şi violenţa deveniseră uzuale īn Romānia la „alegerile“ pentru Parlament. Piesele de teatru ale lui Ion Luca Caragiale reflect㠖 īntr-o notă ironică, e drept – realităţile din preajma anului 1900. La acel moment, se īnfruntau două tabere majore: Partidul Conservator şi Partidul Liberal. Paradoxal pentru percepţia din zilele noastre, liberalii reprezentau stānga politică (motiv pentru care erau şi porecliţi „roşiii“), iar conservatorii – dreapta politică („albii“).
***
Īn perioada dictaturii comuniste, după 1947, alegerile erau formale. Nu exista campanie electoral reală. La funcţii candidau activişti din cadrul PCR, dar se ştia dinainte cine trebuie să cāştige. O mare parte din populaţie nu se prezenta. Foarte mulţi dintre cei care mergeau totuşi la scrutin, īmpinşi de frica de a nu fi sancţionaţi la serviciu, scriau pe buletinele de vot revendicări precum „vrem pāine“, „vrem program la televizor“ sau „vrem căldură“. Nu lipseau īnjurăturile la adresa comuniştilor şi a lui Nicolae Ceauşescu. Nimeni nu se obosea să citească acea maculatură. Invariabil, īn presă se anunţa triumfal c㠄la vot s-a īnregistrat o prezenţă de 99,99 la sută, iar tovarăşul X a fost ales īn funcţie cu 99,99 la sută din voturi“.

După căderea comunismului, alegerile generale din 1990 şi cele din 1992 au fost un arc peste timp pānă la cele din 1946. FSN, partid aflat la putere, condus de Ion Iliescu şi moştenitor al PCR, a folosit toate pārghiile pentru a cāştiga. Aproape īntreaga presă, televiziunea (nu existau posturi private) şi radioul au dus o campanile furibundă īmpotriva reīnfiinţatelor PNL şi PNŢ, care au fost infiltrate de Securitate cu agenţi. N-au lipsit manipulările, fraudele, bătăile, manifestaţiile opoziţiei fiind īnăbuşite cu jandarmii, armata şi, din cānd īn cānd, cu minerii. Primele alegeri īn care foştii comunişti au pierdut au fost īn 1996, cānd coaliţia partidelor istorice şi a forţelor civice (CDR) a cāştigat atāt Parlamentul, cāt şi Preşedinţia. A fost o victorie de moment, după patru ani ex-comuniştii revenind īn forţă la putere.

Alegerile din 2004 şi cele din 2008 au fost marcate de scandaluri, bătăi īntre echipele candidaţilor, campanii de manipulare şi denigrare, implicare a serviciilor secrete cu dosare şi interceptări ale convorbirilor telefonice. Atāt īn 2004, cāt şi īn 2008, īnvinşii au contestat rezultatele finale, iar presa a acuzat, cu probe, că s-au practicat pe larg mita şi turismul electoral, intimidările şi īnţelegerile unora dintre candidaţi cu clanurile interlope, a căror mobilizare, īn condiţiile scăderii permanente a prezenţei la vot, a devenit tot mai importantă.


Verifica-ti candidatii din colegiu in cea mai completa infografie a acestor alegeri parlamentare!
LINK : http://adevarul.ro/cultura/istorie/r...605/index.html

***
[./.] Gheorghe Sidonenco[./.] Monarhistii ar trebui sa citeasca si sa bage la cap faptul ca sub obladuirea ciocoilor pribegi adusi de vant si de interesele ciocoilor autohtoni a inflorit democratia asta originala magistral creionata de Caragiale si la care am reusit a reveni dupa o lupta seculara!!!

[./.] Ioan Rosca [./.] Ma mir ca nu s-a terminat inlocuirea cu garnitura mostenitoare.
LINK : http://adevarul.ro/news/politica/nou...9e9/index.html


[./.] Ioan Rosca [./.] Totusi ... ne-am cam intors in 1990. LINK: http://www.cotidianul.ro/iasi-usl-si...mentar-201837/

[./.] Ioan Rosca[./.] Poate ar trebui ca teleromanii sa voteze direct emisiunile TV preferate. Un fel de top cu consecinte politice. Se gindea cineva ca televiziunea va fi atit de nefasta?
LINK : http://adevarul.ro/news/politica/vot...02c/index.html


[./.] Ioan Rosca[./.] Ca si cum aurul ala ar apartine celor 72 de mii de votanti... Ca si cum viitorul Romaniei trebuie facut praf ca sa aiba citiva indivizi 'locuri de munca". Referendumul local trebuie sa aiba cu totul alte mize.
Bursa din Toronto a votat cu Gabriel Resources la referendumul din Alba… de CRISTIAN DOGARU ...Referendumul privind repornirea mineritului īn Roşia Montana a revigorat cotaţiile Gabriel Resources la bursa din Toronto. Acţiunile picaseră accelerat īn momentul īn care demiterea Cabinetului Ungureanu prindea contur, de la 6 dolari pānă la 1,2 dolari īn mai. Īn prezent, acţiunile companiei ce deţine 80% din Roşia Montană Gold Corporation se tranzacţionează la 2,8 dolari.

Referirile la minerit din discursurile preşedintelui s-au īmpuţinat vizibil din momentul īn care Cabinetul Ungureanu a fost demis de Parlament, la fel informaţiile privind proiectul de la Roşia Montană. Au īnceput să dispară spoturile de promovare, nu s-a mai vorbit despre stadiul eliberării autorizaţiei de mediu, iar cotaţiile Gabriel Resources (GBU) au īnceput să alunece treptat la bursa din Toronto, de la 6 dolari ajungānd la minimul de 1,27 dolari pe 5 mai. Din septembrie īnsă īncepe o revenire solidă a preţului acţiunilor, semn că anumiţi investitori s-au pregătit din timp pentru referendum (cānd acesta a fost anunţat oficial - 16 noiembrie-acţiunile erau deja la 2,5 dolari, dar au găsit imediat resurse pentru un salt de 10% īn şedinţa respectivă de tranzacţionare). Īn ultima lună, creşterea preţului acţiunilor depăşeşte 13%. Canadienii de la GBU deţin 80% din acţiunile companiei ce operează cea mai mare exploatare auriferă din Romānia - Roşia Montană Gold Corporation. Restul de acţiuni revin Minvest Deva, cu 19%, şi altor doi acţionari minoritari care au mai puţin de 1%. Īn ultimii ani GBU a raportat pierderi (16 milioane dolari īn 2011, 23 milioane īn 2010, 26 milioane īn 2009). Printre acţionarii companiei canadiene se regăsesc nume mari din business - speculatorul John Paulson, Beny Steinmetz şi Thomas Kaplan.

Nu īnseamnă neapărat că un vot īn favoarea exploatării rezervelor de aur şi argint (314 tone aur şi 1.480 tone argint după estimările RMGC) de la Roşia Montană, pronunţat de majoritatea celor 72.000 de cetăţeni chemaţi duminică la urne, dă automat undă verde demarării proiectului. Avizul de mediu nu se decide totuşi prin vot. Rezultatele referendumului vor fi folosite īnsă ca mijloc de presiune prin media de RMGC şi putem vedea de săptămāna viitoare un stoc proaspăt de localnici care „nu vor decāt să muncească". Presiuni care īşi pot dovedi eficacitatea ţinānd cont de poziţia fragilă a Guvernului īn 2013, cu cheltuieli deja angajate cu salariile şi pensile, īn căutare disperată de noi fonduri la buget. De urmărit şi discuţiile viitoare privind nivelul redevenţelor.

Victime colaterale :Vă aşteptaţi ca declinul GBU la bursa din Toronto să afecteze un fond mutual īnchis listat la Bucureşti? Ei bine, s-a īntāmplat. E vorba de iFond Gold, un fond īnchis lansat de Intercapital, care a plasat 40% din active īn acţiuni Gabriel Resources. Fondul a pierdut 50% din valoarea de la listare (decembrie 2010), dar trebuie să ţinem cont că īn acel moment o acţiune GBU era 8 dolari. Fondul are īncă 20% īn acţiuni European Goldfields (deţinătoarea proiectului de la Certej; acţiunile sunt listate tot la Toronto, dar nu s-au mai tranzacţionat din aprilie), restul fiind plasat īn alte acţiuni ale unor companii miniere fără legătură cu zăcăminte romāneşti. Ironia sorţii face ca, īn condiţiile īn care iFond a pierdut jumătate din valoare īn doi ani, gramul de aur să fi crescut īn acest interval de la 140 la 190 lei (a beneficiat şi de evoluţia cursului leu-dolar). Dovadă că o investiţie "ocolită" īn aur nu e cea mai scurtă cale spre profit.

Consultare de aur : Referendumul organizat de Consiliul Judeţean Alba īn ziua alegerilor parlamentare īn patru oraşe (Zlatna, Cāmpeni, Abrud, Baia de Arieş) şi 35 de comune din zona Munţilor Apuseni a judeţului a apărut la solicitarea primarilor din localităţile respective. 72.000 de cetăţeni cu drept de vot au fost chemaţi să răspundă cu „Da" sau „Nu" la īntrebarea: „Sunteţi de acord cu repornirea mineritului īn zona Munţilor Apuseni şi a exploatării de la Roşia Montană?". Bugetul pentru organizarea referendumului s-a ridicat la 300.000 lei; s-au īnfiinţat 148 de secţii de votare, diferite de secţiile de votare de la alegerile parlamentare. LINK : http://www.romanialibera.ro/bani-afa...ba-286809.html
***
[./.] Catalin Avramescu [./.] Si Hitler ar fi castigat daca ar fi candidat pentru USL ! …Imi pun intrebarea: chiar traiesc intr-o tara in care 70% din oameni sunt atat de idioti incat sa voteze cu Dan Voiculescu? Chiar traiesc intr-o tara in care 70% din oameni sunt atat de idioti incat sa voteze cu Ecaterina Andronescu? Chiar traiesc intr-o tara in care 70% din oameni sunt atat de idioti incat sa voteze cu Gigi Becali?

Haideti sa fim sinceri: prezenta la urne a fost modesta, chiar slaba. Din 35% prezenta s-a strans procentul de 70% pentru caricaturile mai sus amintite. Asta inseamna ca au o sustinere undeva pe la 20% din cetatenii cu drept de vot. Iar cu aceasta realitate pot sa traiesc: da, 20% din compatriotii mei sunt imbecili! Nu am nici un dubiu ca ar fi votat cu oricine, inclusiv cu Hitler, cu Stalin, cu Bin Laden daca acestia ar fi candidat pe listele USL. Dar oare cum se simte Ponta stiind ca si-a construit majoritatea pe voturile acestor imbecili? Oare cum poate el sa guverneze stiind ca oamenii cu discernamant au absentat de la vot sau nu l-au sustinut? Cum poate el sa guverneze stiind ca este egalul lui Bin Laden, pentru ca alegatorii sai nu au nici un fel de discernamant si l-ar sustine fara ezitare pe Bin Laden daca ar mai trai pentru simplul motiv ca este inamic al lui Basescu.

Haideti sa dam cartile pe fata domnule Ponta: nu aveti sustinerea romanilor! Aceste alegeri au fost o farsa, o farsa de care societatea romaneasca avea nevoie. Trebuie sa intelegem de acum incolo ca 20% dintre romani sunt imbecili, iar daca lipsim de la vot ei vor decide in locul nostru. Trebuie sa intelegem ca daca astazi ei ne-au adus in dar un Ponta nociv, dar tolerabil, imbecilii nu ar avea nici o ezitare sa ne aduca in dar un Hitler sau un nou Ceausescu daca ar avea ocazia.

[./.] George Stoica[./.] Dragi camarazi, …A sosit vremea mobilizarii generale a tuturor fortelor de dreapta autentice (fara PDL). O miscare de dreapta in Romania nu poate fii conceputa fara Miscarea Legionara si princiopiile sale. A sosit timpul ca toti nationalistii din Romania sa se unesca.Tara va fii aruncata din nou in bratele rusilor. Marile puteri au reimpartit sfera de influienta astfel ca Romania, Ungaria, Serbia, Ucraina au revenit sub sfera de influienta a Rusiei. Legionari va chem la unitate, va chem sa formam un partid de dreapta modern si puternic avand la baza dactrina legionara, a treia cale pentru Romania. Daca nu ne trezim acum, maine va fii prea tarziu. Schimbarea Costitutiei si reinstaurarea Monarhiei Costitutionale fiind primul obiectiv. Treceti peste orgolii si interese marunte hai sa ne intalnim cu totii. La lupta camarazi. Alianta Nationalista din Oltenia.

[./.] Constantin Ciobanu [./.] Cu legionarii monarhisti nu merg la drum! Cu legionari republicani-nationalisti DA!

[./.] George Stoica[./.] …‎70% din fostii parlamentari care au jefuit si tradat poporul roman, au fost din nou alesi sa continuie jaful. In numele democratiei aceste omizi umane care devoreaza bugetul national, fara resentimente in goana lor nebuna dupa inavutire cu orice prźt, distrug Natiunea Romana punand-o pe tava intereselor masono-evreiesti. O singura forta este astazi capabila sa opreasca aceasta calamitate umana: Miscarea Legionara. Inca o data fac apel la unitate si ridicarea la lupta acum si imediat .

[./.] Partidul Socialist Roman[./.] Chiar daca alegerile au luat sfarsit si una din multele batalii s-a purtat, noi inca va asteptam in Partidul Socialist Roman, conducerea s-a schimbat de la "ei" tot la "ei" si oamenii de la cel mai mic pana la cel mai mare tot la fel au ramas ... marea majoritate fiind nemultumita , infometata , debusolata s.a.m.d ... LINK : http://www.facebook.com/pages/Partid...08267319222232

[./.]Gheorghe Giovanni Ţeavă[./.] Potrivit datelor oficiale, au votat NUL 3% (213.000) din participanţii la vot, iar 1% (72.000) au votat ALB !!! Dacă la 5% se garantează REPREZENTAREA PARLAMENTARĂ, se deduce că aceste forţe, ar fi putut să fie reprezentate īn Parlament, dacă s-ar fi coalizat īntr-o adevărată FORŢĂ ANTI-SISTEM !… şi asta, īn condiţiile īn care NIMENI īn afară de Mişcarea Dacia, nu a promovat VOTUL NUL !!!

Este evident că dacă restul de 60% din alegători, sau măcar o bună parte din ei s-ar fi manifestat aşa cum de fapt sunt īn realitate, adică ANTI-PARTIDICI, ar fi reprezentat deja o FORŢĂ POLITICĂ MAJORITARĂ !!! Oricum, Mişcarea Dacia a demonstrat din nou că are mai multă clarviziune decāt alte grupuri cu preocupări politice, decāt partidele de dreapta extremă , sau decāt PP-LC, care au promovat BOICOTUL ! BOICOTUL a avut 1%, iar VOTUL NUL 3% !!! Să nu uităm, că am propus tuturor o alianţă pe baza PROMOVĂRII VOTULUI NUL, dar am fost ignoraţi şi chiar ridiculizaţi !?


De acum īncolo, orice alianţă cu noi, se va face EXCLUSIV pe convergerea pe baza PRINCIPIILOR ŞI OBIECTIVELOR noastre !!!


PREVIZIUNE : īn cel mult 6 luni, actuala majoritate parlamentară va deveni MINORITARĂ, deoarece toate promisiunile electorale populiste se vor demonstra NEIMPLEMENTABILE !
MAREA IUBIRE pentru USL, se va transforma īntr-o MARE URĂ şi se va crea un mare GOL DE PUTERE !!!


… va fi momentul oportun pentru LANSAREA UNEI ADEVĂRATE FORŢE POLITICE REFORMATOARE, care să realizeze o MARE UNITATE NAŢIONALĂ ! FORŢELE RESPONSABILE ale Romāniei, trebuie să acţioneze din timp pentru a face faţă acestei situaţii, care ar putea avea CONSECINŢE FOARTE GRAVE dacă nu se intervine cu inteligenţă !!!


Mişcarea Dacia este pregătită s㠄umple golul de putere”, avānd asigurat㠄baza ideologică şi programatică īn pas cu evoluţiile viitoare”, deci trebuie să ne pregătim pentru această posibilitate, atrăgānd cāt mai mulţi ROMĀNI COMPETENŢI ŞI RESPONSABILI, deoarece va fi nevoie de ei !!!

Daţi „sfoară īn ţară”, deoarece tot mai mulţi romāni vor converge către noi !… nu există la ora actuală ALTERNATIVE !!! Noi suntem de peste trei ani activi şi curānd va veni VREMEA NOASTRĂ !!! Pare paradoxal, dacă ne gāndim la situaţia de azi, dar vă garantez că VIITORUL aparţine nouă şi celor ce ni se vor alătura ! LINK : Mişcarea Virtuală DACIA: http://www.facebook.com/groups/141387601036/