De 23 de ani sīntem victimele unei mascarade sinistre, prin care uzurpatorii statului romān īşi legitimează periodic rămīnerea la putere. Gardienii lagărului comunist (care au acaparat după 1989 avuţia muncită de prizonierii lor şi au distrus economia reală pentru a se putea īmbogăţi fraudulos), regrupaţi īn găşti criminale- numite "partide"- acoperă jaful cu făcături doctrinare. Tīlharii īnhăitaţi devin peste noapte: socialişti, populari, liberali, ecologişti, naţionalişti, europenişti, etc.- comutīnd propaganda cīnd se simte nevoia de primenire a măştilor uzate īn josnicul spectacol. Pentru a fi admişi de către partenerii-profitori de aiurea, ca arendaşi "legitimaţi democratic" ai neocoloniei romāneşti (īncīt să ne poată aservi multilateral fără piedici) paraziţii de vīrf regizează "alegeri" īntre ramuri rivale ale unei unice mafii.

După ce a satelizat pseudo-opoziţia, alungat din ţară rezistenţii, domesticit cetăţenii dispuşi la răvăşitoare compromisuri, gaşca comunisto-fesinistă s-a rupt īn formaţiuni frăţesc -concurente (PSD, PDL, etc.) - cu care a acoperit axa "dreapta-stīnga", īncīt să ne poată păstori neīntrerupt… prin alternanţă. "Serviciile" şi răspīndacii "mediatici" lucrīnd pentru a īmpiedica apariţia unor formaţii antisistem. Cine se īndoieşte că sīntem captivi, să caute īn programele partidelor parlamentare obiective ca: democraţie directă, cercetarea "ingineriilor" tranziţiei, controlul averilor, pedepsirea responsabililor, independenţa ţării.

Silit sa aleagă īntre Ilieşti, Băseşti, Constantineşti, Ungureni, Antoneşti, Stolojeni, Voiculeşti, Năstaşi, Boci, Ponţi, Vadimi, Becali, etc. - romānii şi-au pierdut interesul pentru "politică", resemnīndu-se īn faţa hidoşeniei sociale īn expansiune, complăcīndu-se, sau părăsindu-şi ţara . Mulţi nu īşi dau seama că nu au avut niciodată la dispoziţie o alternativă autentică, care să-i scoată din ghearele caracatiţei. Asta şi pentru că diversiunile "justiţiare" de genul PRM, PNG sau PPDD au sporit confuzia generală, ducīnd pe Morometele īndobitocit sau īnrăit de atīta "descurcare" la convingerea că "toţi sīnt la fel" şi "mai bine cu cei vechi, că şi-au făcut deja plinul", care justifică pragmaticul: "ce-mi pică şi mie de aici?"

Rău-făcătorii legislativi au luat măsuri ca să ne zbatem neputincios īn această capcană, iar mercenarii de pe teren veghează la stingerea oricărei īncercări de aţīţare a unei revoluţii politice. Prevederile legilor electorale ale sistemului criminal, vădit antidemocratice şi anticonstituţionale (cum ar fi discriminarea independenţilor şi partidelor mici sau taxarea candidaturii cu 3500 lei) sīnt declarate valide de către o Curte Constituţională complice, care lucrează ca instrument ultim de īmpedicare a emancipării Romāniei. Legile antisociale consolidează infestarea spiritelor cu teza- sinucigaşă social- că numai cine are bani poate face politică. Ca şi cum nu īmpotriva īmbogăţiţilor necinstiţi ar trebui luptat. Dar mocirla politicianismului de tranziţie se formează prin prostituarea conştiinţelor.

Grupările "de opoziţie" se pretează la jocul pseudo-democratic, primindu-şi partea din hoitul naţiunii, pentru a ne lăsa fără nici o ieşire; astfel īncīt nemulţumirea generală să nu producă decīt furie neputincioasă, bīrfă sterilă şi microbism, lehamite, disperare, renunţare. Bīlciul electoral care acoperă crimele tranziţiei ar fi trebuit boicotat de către formaţiile politice responsabile şi de către cetăţenii conştienţi că sīnt victimele unei batjocuri fatale. Alegīnd continuu "răul mai mic" de pe taraba măsluitorilor politici, am ajuns īntr-o īnfundătură īnspăimīntătoare. Ne-a fost şterpelită ţara de sub picioare, īn timp ce demagogii ne intoxicau prin ziarele şi posturile de radio-tv capturate complet de pegra.

Ce mai avem acum de pierdut, īncīt īi lăsăm pe īnciocoiţi să ne instaleze lanţurile pseudo-democraţiei? Au īnţeles visătorii că nici Europa nu ne va elibera de căpuşele noastre, ci dimpotrivă, le oferă temeiuri formale pentru a evita deparazitarea? Īncercam să ne eliberăm de ciumă, chiar atīt de tīrziu, sau o lăsăm din nou pe altă dată? De ce să ne mai tocim pingelele pentru a īnlocui un hoţ cu un altul, pentru a chibiţa topul grupurilor mafiote? Nu ne-am săturat de porcăria politică? De ce nu ne unim glasul, sub stindardul boicotului civic ferm, cei care contestam simulacrul? Īncīt să īncepem să ne auzim īntre noi, pentru a-i face apoi şi pe alţii să ne audă.
Pīnă cīnd īi vom lăsa pe borfaşii de circumscripţie să ne captureze speranţele īn urne sau să interpreteze cum vor absenţa noastră de la vot? Să facem clar faptul că nu-i mai credem, că nu-i mai legitimăm, că nu le mai suportam jocul. Poate că devenim suficient de mulţi īncīt să le destabilizăm lucrătura, dacă o respingem fără echivoc.

Sa denunţăm īmpreuna falsa democraţie, chiar dacă nu vom reuşi să alungăm paraziţii care au pus mīna pe instituţiile statului. Dar măcar să nu le concedăm legitimitate. Să-i sfidăm pe panglicarii care ne tīlhăresc, demascīndu-le făţărnicia. Să ne recuperam puterea de cetăţeni liberi şi să ne apăram demnitatea, luptīnd pentru o democraţie reală, autentică, cīt mai directă posibil (combătīnd racilele evidente ale "reprezentării").

Dar atenţie, fraţilor revoltaţi: nu se poate face nimic "apolitic"- pentru că nu poţi apăra/cuceri un teren… părăsindu-l, vopsind dezertarea īn īnţelepciune. Dar nici nu ar trebui să ne mai aruncăm īn revolte/revoluţii orbeşti, care pot fi deturnate, ca īn 1989. Putem protesta cu rost doar formīnd un curent antisistem coerent şi crescător, care să dea un nume şi un sens clar năzuinţelor noastre. Pentru o astfel de luptă e nevoie de front deschis, de steag călăuzitor, de depăşirea micilor vanităţi, şi tipicelor divergenţe şi dezbinări care ne macină. De o mişcare care īşi asuma limpede orientarea revoluţionară, are un program convingător de reformă radicală şi e condusă de persoane care şi-au dovedit calităţile prin fapte. Acţiunea de Eliberare a Romāniei (necesară ca AER-ul…)
ar putea fi stīrnită de o Alianţă Politica/Populară Antistem (vitală ca APA…).

Prin acest text, īntīmpin apelul la boicotarea alegerilor din decembrie 2012, comunicat pe 26 octombrie de Partidul Poporului condus de dr. Constantin Cojocaru (a nu se confunda cu "PPDD"- diversiunea prin care escrocul Dan Diaconescu a deturnat/confiscat/compromis īncercarea populară de renaştere politică prin democraţie economică).

Cred că toate grupările şi persoanele care detestă actuala putreziciune ar trebui să se asocieze acestui demers legitim şi necesar de contestare, sporindu-i amplitudinea . Cei interesaţi pot sprijini acţiunea de revoltă politică pe site-ul domnului Cojocaru (AICI : http://www.variantacojocaru.ro/ ) sau urmări discuţiile din grupul facebook AER (Actiunea pentru Eliberarea Romāniei): http://www.facebook.com/groups/367470513272109/

Ioan Roşca, contestatar consecvent al īnşelăciunii politice (AICI : http://www.ioanrosca.com/ )
30 octombrie 2012

Apel lansat in grupul Actiunea pentru Eliberarea Romāniei (AER): http://www.facebook.com/groups/36747...4649162887576/
***

[/] Ioan Rosca [/…/]A contesta niste alegeri, incluisv datorita regulilor electorale inacceptabile nu se reduce la neprezentare, fie ea si in forma votului nul, de protest. Reactionind fata de chemarea PPLC (vezi comunicatul lor) eu propun :

- o campanie sustinuta de popularizare explicativa a ideii ca actuala ordine politica este nefasta si trebuie contestata

- actiuni in instantele romanesti si internationale pentru a semnala ilegitimitatea regulilor de joc politic care protejeaza uzurpatorii puterii, cerind alegeri cu adevarat libere

- asociere cu miscari similare din lume, in directia democratiei dierecte, puterii cetateanului etc

- neprezentare masiva, sau de preferinta -vot nul de protest, marcind buletinul cu un semn distinctiv

- definirea mecanismelor unei democratii autentice si popularizarea programului de democratizare

- ridicarea unor formatiuni asumat antisistem, care sustin programul de democratie reala si se aliaza pentru a putea infrunta dusmanul comiun si elibera Romania politic