COMUNICAT […] Întrunit în şedinţă extraordinară, în data de 26 octombrie 2012, Comitetul Executiv Central al Partidului Poporului a analizat situaţia politică a ţării, în perspectiva alegerilor parlamentare, programate pentru data de 12 decembrie 2012. Această analiză a pus în evidenţă următoarele:

1.) Partidul Poporului a fost înfiinţat de către reprezentanţii milioanelor de susţinatori ai Legii Cojocaru, reuniţi, din toate judeţele ţării şi din municipiul Bucureşti, în adunare generală, la Bucureşti, pe data de 3 iulie 2010.

2.) Scopul pentru care a fost infiinţat Partidul Poporului, scop care este înscris atât în Statutul cât şi în Programul Politic al partidului, constă în punerea în practică a Legii Cojocaru privind construcţia economiei democratice, prin împroprietărirea cu capital productiv a tuturor cetăţenilor ţării, realizarea, pe această cale, a unui amplu program de investiţii, de cele puţin 30% din PIB, în fiecare an, care să asigure o creştere economică anuală de 8-10%, să creeze cel puţin 6 milioane locuri de muncă, în primii 10 ani de aplicare a Legii, să repună pe picioare economia românească şi să-i facă stăpâni pe români în ţara lor, România.

3.) Imediat după înfiinţarea Partidului Poporului, aşa-zisa clasă politică din România, speriată de apariţia pe scena politică a noului partid, dar mai ales de Legea Cojocaru, a pus la cale escrocheria mediatică şi politică, prin care s-a creat Partidul Poporului-Dan Diaconescu (PP-DD), cu scopul de a crea confuzie în rândul românilor, de a discredita Legea Cojocaru şi Partidul Poporului. Cu ajutorul postului de televiziune OTV, dar şi al multor altora, autorii escrocheriei au furat cele peste un milion de semnături pentru susţinerea Legii Cojocaru si a Partidului Poporului, pe care le-au folosit pentru a înregistra partidul-clonă, prin care au escrocat un milion de români, cărora le-au prezentat făcătura politică a lui Dan Diaconescu ca fiind Partidul Poporului, cel înfiinţat de susţinătorii Legii Cojocaru.

Au instituit un embargou total împotriva Partidului Poporului, a preşedintelui acestuia, autorul Legii Cojocaru. Deşi îl prezintă pe Dan Diaconescu ca fiind preşedintele Partidului Poporului, televiziunile nu acordă dreptul la replică adevăratului preşedinte al adevăratului Partid al Poporului, pentru a-l demasca pe impostorul escroc. Au reuşit, astfel, să fure aproape un milion de voturi, în alegerile locale din 10 iunie 2012.

4.) Escrocheria mediatică şi politică numită PP-DD continuă şi este pe cale să înşele multe milioane de români, la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. Escrocul este prezentat, în continuare, ca fiind preşedintele Partidului Poporului, în timp ce adevăratul preşedinte nu este lăsat să vorbească. În partidul escrocului, intră tot mai mulţi politicieni din toate partidele care au guvernat ţara în ultimii 23 de ani, care vor să-şi ascundă crimele împotriva poporului român şi să ajungă, încă o dată, în Parlament, să continue să se îmbogăţească, prin furt şi înşelăciune. Sunt pleava clasei politice ticăloşite, dar au mulţi bani, cu care vor potoli lăcomia escrocului şi vor plăti televiziunile pe care le controlează, cu ajutorul cărora vor încerca, din nou, săi înşele pe români şi să le fure voturile.

5.) La escrocheria otevistă, se adaugă o nouă mişelie a clasei politice, care a introdus, în legea privind alegerile parlamentare, obligaţia ca fiecare candidat să constituie un depozit bancar, adică să depună, la CEC BANK, suma de 3.500 RON, respectiv, 35 milioane de lei vechi. Aceşti bani sunt pierduţi, adică sunt confiscaţi de stat, dacă partidul în numele căruia candidează cel în cauză nu obţine cel puţin 2% din numărul voturilor tuturor românilor.

Această prevedere legală este neconstituţională. Ea încalcă, flagrant, articolele 16 şi 37 din Constituţia României. Articolul 16 din Constituţia României prevede că:
“(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.
(3) Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia şi domiciliul în ţară.”

Articolul 37 din Constituţia României prevede că:
“Au dreptul de a fi aleşi cetăţenii cu drept de vot care îndeplinesc condiţiile prevăzute în articolul 16 alineatul (3), dacă nu le este interzisă asocierea în partide politice, potrivit articolului 40 alineatul (3).”

Deci, Constituţia României nu condiţionează, în nici un fel, dreptul de a fi ales în vreo funcţie sau demnitate publică, de posesia vreunei sume de bani. Prevederea obligaţiei constituirii depozitului de 3.500 lei reprezintă un abuz făcut de cei care s-au instalat la conducerea statului român prin lovitura de stat din 22 decembrie 1989, cu scopul de împiedica accesul în Parlament al românilor cinstiţi, care nu s-au îmbogăţit prin înşelăciune şi prin furt de la stat.

Pentru românul care nu s-a îmbogăţit prin “privatizări” şi prin contracte făcute de “băieţii deştepţi” cu statul, suma de 35 milioane de lei reprezintă banii de supravieţuire a familiei sale pe multe, sau foarte multe, luni de zile. El nu îşi poate permite să rişte pierderea acestei sume, mai ales, după ce i-a auzit şi i-a văzut, la televizor, pe politicieni spunând că, la referendumul pentru demiterea Preşedintelui României din 29 iulie 2012, s-au fraudat peste un milion de voturi, ceea ce înseamnă 10% din voturi, de 5 ori mai mult decât pragul de 2%, la care se pierde depozitul de 3.500 lei. Asta înseamnă că “organizatorii” alegerilor pot manipula rezultatele alegerilor, pot face să “dispară” nu 2%, ci 10% din voturi, astfel încât orice partid antisistem poate fi adus în situaţia de nu realiza pragul de 2%.

6.) Partidul Poporului este constituit din români care nu s-au îmbogăţit prin “privatizări” şi “contracte” cu statul. El este format din oameni care îşi câştigă existenţa prin muncă, fie ca salariaţi şi pensionari, fie ca mici întreprinzători. Din nefericire, şi nu din cauza noastră, ci a celor care s-au îmbogăţit pe căi necinstite, salariile şi pensile noastre sunt foarte mici. La fel şi profiturile micilor întreprinzători. Ele deabea ne ajung ca să supravieţuim de la o lună la alta. Veniturile noastre nu ne permit să economisim, să facem investiţii, cu atât mai puţin să riscăm cele 3.500 de lei pentru a candida pentru o funcţie în Parlamentul României. Noi, cei care trăim din munca noastră, reprezentăm 90% din cetăţenii acestei ţări. Ori, nu este drept ca noi, care suntem majoritari, să nu putem face parte din puterea legislativă a ţării noastre, din motivul că nu avem de pierdut cei 35 milioane de lei.

Din cei 454 de candidaţi ai Partidului Poporului pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, numai o mică parte dispun de cei 3.500 lei şi îşi pot permite să rişte pierderea lor, mai ales când ştim, chiar de la politicieni, că pot fi fraudate peste un milion de voturi. Cei mai mulţi dintre noi nu au această sumă şi nu îşi pot permite să se împrumute, în condiţiile date.

7.) Alegerile parlamentare din 9 decembrie a. c. nu reprezintă altceva decât o nouă farsă electorală, la fel ca şi cele din 1990, 1992, 1996, 2000, 2004, 2008, prin care clasa politică, formată, în cea mai mare parte, din autorii loviturii de stat din decembrie 1989, de continuatorii acestora, de cei care au adoptat legile prin care i-au deposedat pe români de avuţia productivă acumulată în timpul regimului comunist – mii de fabrici, uzine, spaţii comerciale, de birouri, hoteluri, bănci etc – şi de profiturile realizate cu aceată avuţie în ultimii 23 de ani, au vândut, pe nimic, cea mai mare parte a acestei avuţii străinilor, încearcă să înşele, din nou, electoratul român, să-i fure voturile, să-şi trimită slugile lor în Parlamentul şi Guvernul României, pentru ca aceştia să continue să adopte legi antiromâneşti, anticetăţeneşti, să perpetueze starea de sclavie în care au adus poporul român, să perpetueze starea de colonie în care au adus România.

Românii sunt puşi, din nou, în situaţia de nu avea pe cine vota, de a nu putea vota oameni care să le reprezinte interesele. De 23 de ani, românilor li se tot cere să voteze “schimbarea”, iar rezultatul votului lor este rotirea la conducerea statului a aceleiaşi clase politice, “restructurată” şi “regrupată”, adică revopsită, aceiaşi nomenclaturişi ai PCR, revopsiţi în nomenclaturişti FSN, revopsiţi în nomenclaturişti USL şi ARD. Pentru a mări confuzia, în această nouă forsă electorală, vor fi scoşi pe scenă şi cei revopsiţi în PPDD.


Având în vedere cele de mai sus, Comitetul Executiv Central al Partidului Poporului a hotărât următoarele:

1. Partidul Poporului nu participă la farsa electorală reprezentată de aşa-zisele alegeri parlamentare din data de 9 decembrie 2012. Partidul Poporului nu va avea candidaţi la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012.

2. Partidul Poporului cere tuturor membrilor şi simpatizanţilor săi, tuturor susţinătorilor Legii Cojocaru, să nu participle la farsa electorală din 9 decembrie, să nu îi mai voteze pe cei care i-au deposedat de capitalul acumulat în timpul regimului comunist şi de profiturile realizate cu acest capital, pe cei care le-au distrus 4 milioane locuri de muncă, pe cei care le-au făcut salariile şi pensile cele mai mici din Europa, pe cei i-au adus în starea de sclavi, în ţară şi în afara ei, pe cei care le-au transformat ţara în colonie.

3. Partidul Poporului cere abrogarea imediată a prevederilor legale prin care cetăţenii României sunt obligaţi să plătească 3.500 lei ca să candidezele pentru un loc în Parlamentul României.

4. Partidul Poporului cere amânarea alegerilor parlamentare astfel încât acestea să aibă loc la 90 de zile de la data la care au fost abrogate prevederile referitoare la constituirea de către candidaţi a depozitului de 3.500 lei.

5. Partidul Poporului cere demisia Guvernului României şi instalarea unui guvern provizoriu, format din persoane care care nu sunt membri ai niciunui partid politic şi care nu au ocupat nicio funcţie în conducerea statlui român, sarcina acestui guvern fiind aceea de a organiza alegerile parlamentare şi de a gestiona treburile curente ale ţării, până la alegeri.

Constantin Cojocaru
Preşedinte
Partidul Poporului
28 octombrie 2012
***
REACTII PE GRUPURILE DE SOCIALIZARE :

[/] Teodor Bălan [/…/] Mi se pare CORECT!!! Subscriu celor 5 puncte ale Hotărârii CEC al PP!!!

[/] Costin Movila [/…/] Sunt alatuturi de Dl. Constantin Cojocaru ...... un astfel de proces poate fi o ultima sansa in fata celor ce "fac regulile" in momentul de fata. Daca actuala clasa politica va lua din nou puterea in Decembrie anul curent, puteti sa va luati gandul de la numele si termenii de Romania, roman, romanesc, romaneste ....

[/] Ioan Rosca [/…/] Felicitari pentru acest comunicat impresionant. Ati luat o inteleapta si laudabila decizie. Sa fie intr-un ceas bun.


[/] Ioan Rosca [/…/] Explic scurt de ce am reactionat astfel, aparent in ciuda faptului ca instig la formarea unei aliante politice antisistem.

1. Participarea la o farsa politica- o legitimeaza. De 23 de ani "opozitia" nu reuseste sa se retraga demn din capcanele in care e infundata.

2. Prevederea cu 3500 lei este intr-adevar INACCEPTABILA, nu numai pentru ca incalca niste articole din Constitutie, ci pentru ca face praf spiritul democratiei autentice. Ea oficializeaza monopolul imbogatitilor asupra politicii.

3. Trebuie deci pretinsa ferm corectarea regulilor electorale prin care uzurpatorii se mentin la putere. Inclusiv discriminarea partidelor mici si independentilor. Chiar daca acest mesaj nu va fi difuzat populatiei , el ramine un simbure de curatenie.

4. Daca PPLC ar participa , trecind peste murdaria jocului, in conul de umbra creat de PPDD, nu ar avea sanse , nici macar sa se faca mai bine cunoscut. Mai bine sa apara ca primul partid care boicoteaza alegerile incorecte- acest lucru ar putea fi ulterior exploatat pozitiv.

5. Probabil ca domnul Cojocaru a constatat ca nu are sute de combatanti politici dezinteresati, dispusi sa jertfeasca timp, energie si bani pentru o cauza sociala , in conditiile unor sanse reduse. Majoritatea celor implicabili sint veleitari care cauta o ocazie ca sa ia locul altora la ciolan. E pacat sa faci loc la astfel de "activisti" sub un steag frumos.

6. Poporul roman silit sa se "descurce" si indobitocit mediatic s-a ticalosit binisor. Incit sustine prin rezonanta rotativa formatiunilor putrede ale stapinilor, in loc sa sprijine curentele de eliberare autentica. Dan Diaconescu , Vadim Tudor, Gigi Becali au priza la cei cu care seamana. Domnul Cojocaru sperie publicul , cind se arata cinsitit. Nu uitati ca FSN a fost votat de 80% din romanii reeducati....
[/] Valentin Cojocaru [/…/] Consider inteleapta decizia ''Comitetului Executiv Central al Partidului Poporului'' de a DENUNTA FARSA ALEGERILOR. Sistemul si-a creat MECANISMUL prin care se protejeaza de POPOR! Au creat un circuit inchis acoperit de ''legi protectoare'', ... imposibil de PENETRAT prin mijloace ''clasice'' (dar are defecte de conceptie ce trebuie exploatate FAST) ! Faza a doua a operatiei ''PHOENIX'', incepe...

[/] Valentin Cojocaru [/…/]...in stadiul actual de ''agregare'', chiar daca conditiile incep sa se reuneasca, miscarea ANTI-SISTEM nu e ''coapta''! Lipseste elementul primordial: resursa umana adecvata!!!

1. Chiar daca PP-LC (Constantin Cojocaru) reusea sa castige alegerile legislative cu 51% si avea majoritate parlamentara in decembrie, tot nimic nu putea schimba... din prisma faptului ca lipseste ''linia a doua'', mai exact 100 000 de cetateni onesti(de pe toate palierele sociale), care sa inlocuiasca pe ''CLEPTOCRATII'' ce au ocupat sistemul-stat.

2. Cand ''REZONANTA'' va avea loc, cadrul de organizare/desfasurare este pregatit, vorbesc de instrumentul de actiune PP-LC, ce poate (va deveni) ''platforma purtatoare'' a organizatiilor, miscarilor, grupurilor, samd!

3. Nu exista un barem electoral (ex: 10% participare), asa incit alegerile sa fie declarate nule, cred ca si la 2% EI (uzurpatorii), se considera legitimi/reprezentativi!!!
***

[/] Cristi Gheara [/…/] Ar trebui un boicot in masa la aceste alegeri de kkt.

[/] Ioan Rosca [/…/] Poate ca asta ar fi calea spre o revolutie politica. Aparitia si cresterea unor partide contestatare, care sa respinga "alegerile" organizate de uzurpatorii puterii, explicind continuu populatiei ce i se face.


[/] Constantin Cojocaru [/…/] Domnule Ghiara, Domnule Rosca, este exact ceea ce noi, Partidul Poporului, facem, prin publicarea Comunicatului de mai sus: cerem celor 90% dintre romani, care nu fac parte din mafia politica, sa boicoteze in masa alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, sa incepem, astfel, revolutia politica, prin care sa-i alungam pe uzurpatori de la conducerea statului roman. Sa-i lasam sa se aleaga intre ei, cu mai putin de 10% din voturile electoratului, sa iesim, apoi, in strada, sa cerem abrogarea tuturor prevederilor "legale" care ii impiedica pe romani sa-si aleaga adevaratii lor reprezentanti in parlamentul si guvernul tarii.

Daca, da data asta, ne unim si devenim o forta, vom castiga.
Haideti, sa trecem la fapte!
[/] Ioan Rosca [/…/] Domnule Cojocaru, sint alaturi de dv fara nici o rezerva in acest demers si am sa pun umarul, atita cit pot. Desi am mari indoieli ca populatia captiva in Romania mai poate fi dezmortita, consider actiunea la care ne invitati absolut necesara si legitima. Chiar daca nu va fi fructificata imediat,ea poate deschide gustul pentru demitate.

Actiunea pentru Eliberarea României (AER): http://www.facebook.com/groups/367470513272109/
***

[/] Ilie Bratu [/…/] Dle Cojocaru, cred că ar trebui să depuneţi urgent o contestaţie la CC, doar CC e în putere să-i oblige să anuleze acel depozit bancar aberant şi neconstituţional şi să fixeze o nouă dată a alegerilor după pronunţarea Hotărîrii.

[/] Constantin Cojocaru [/…/] Domnule Movila, Domnule Bratu, vom pune in practica propunerile dumneavoastra, referitoare la actiunile in justitie. Nu trebuie, insa, sa ne asteptam la nimic bun de la actuala Curte Constitutionala a Romaniei. Ea a aratat cine este si ce face in cursul Referendumului pentru demiterea Presedintelui Romaniei. Singura solutie este constituirea unui mare partid al poporului roman, care sa-i alunge pe uzurpatori de la conducerea statului roman.
[/] Vlad Ţepeş [/…/] În această situaţie, nu vă rămâne d-le Constantin Cojocaru, decât să sprijiniţi INDICAŢIA DE VOT NUL, adică „mai multe ştampile decât acceptat”, aşa cum a indicat şi „Mişcarea Dacia”, printre ai cărei administratori mă număr. Dacă aceste voturi nule vor avea o consistenţă importantă şi acţiunea legală ar ave o justificare în plus.

[/] Constantin Cojocaru [/…/] Vlad Tepes, vom mai discuta. Va reamintesc ca la referendumul din aceasta vara, conform propriilor declaratii ale politicienilor, s-au fraudat peste un milion de voturi. Una din modalitatile de fraudare consta in aruncarea buletinelor de vot nedorite, inclusiv a celor nule, si inlocuirea lor cu buletine favorabile hotilor. Asta se poate face numai cu buletinele celor care s-au prezentat la vot, au SEMNAT in lista electorala si au VOTAT. Nu are importanta ce au votat. Este, deci, important ca un numar cat mai mare de romani sa nu intre in sectiile de votare, sa nu SEMNEZE. In aceasta situatie, singura posibilitate de furt ramane semnatura IN FALS a celor care formeaza biroul sectiei de votare, ceea ce inseamna puscarie sigura. Atat, deocamdata.
ALIANTA POPORULUI : http://www.facebook.com/groups/322755917815982/
***

[/] Gheorghe Stoica [/…/] Ce pacat ca acest popor nu sustine singura solutie viabila pentru revenirea tarii la normalitate< Legea Cojocaru.

[/] Costin Movila [/…/] Gilbert este vorba de noi toti. Acest partid al d-lui Cojocaru ar putea fi o alternativa la mizeria ce ni se pregateste de actualele cualitii de la guvernare. Eu personal am renuntat sa candidez pe listele PP-LC tocmai ca oamenii de aici sunt simpli, fara milioane furate si vor sa faca ceva din patriotism dar nu se poate ...... Am fi putut sa fim o gramada care sa candidam si sa fim alesi pe listele PP-LC in folosul natiunii, stiu oameni onesti care au renuntat ca au inteles ca nu sunt sanse pe tocmai datorita acestor taxe nejustificate si absolut neconstitutionale .......

[/] Radu Iulian [/…/] Societatea romanesca nu a fost capabila sa ofere o alternativa viablila , credibila si adevarata la cloaca asta politica .Poate pt. faptul ca toti vrem doar sa ne urmarim propriul interes. Folosind diferite mijloace pt. a-l atinge .Nu ne intereseaza nici macar de vecinul nostru de bloc , dar de comunitate de destin a Neamului....


Green : http://www.facebook.com/groups/ViitorulEsteVerde/
***
[/] Chitu Constantin spune pe Varianta COJOCARU [/]: Aveti dreptate, dle Cojocaru. Asta e dilema celui ce n-a furat si n-a inselat poporul roman, n-a participat la jaful avutiei nationale sau la devalizarea bancilor – procedeu denumit, eufemistic, “privatizare”dar care ar dorii, totusi, sa candideze; sa candideze in primul rand pentru a oferii o sansa milioanelor de romani de a avea un job in tara lor.

Cei 3.500 de lei reprezinta o suma importanta pentru un om care traieste, el si familia lui, de pe urma muncii lui fizice sau intelectuale. Daca la suma de 3.500 de lei mai adaugam eventualele cheltuieli legate de campania electorala, se poate ajunge si la 10.000 lei cheltuieli pentru o persoana care se inhama la un asa efort financiar. Sigur ca da, pentru cei ce-au jefuit si-au obtinut acesti bani fara merit si fara efort, suma aceasta e una derizorie. Pentru unii, aceasta suma poate constituii banii de buzunar, insa pentru altii poate reprezenta veniturile, de pe urma muncii, pentru o perioada de 8 sau 10 luni.

Aceasta stacheta pecuniara, de 3.500 lei, pusa de clasa politica – cea care reprezinta un extensio politic al oligarhiei, un brat prelungit al unor insi buni numai de spoliat milioane si milioane de oameni – , are menirea de a obstructiona accesul oamenilor cinstiti si devotati neamului romanesc in parlamentul Romaniei. Este un fel de flitru electoral care are rolul de a impiedica penetrarea altor categorii de oameni, al celor care n-au facut parte din sistem si care, fiind liberi si independenti, nu se vad obligati a raspunde decat in fata celor peste 90% dintre romani ce-si duc amarul vietii in lipsuri materiale si a unui perpetuu stres cauzat de grija zilei de maine.

Obligativitatea acestui depozit electoral este un abuz constitutional al celor ce-au adus poporul roman la mizeria materiala si spirituala de azi. Putem sa judecam si din punct de vedere constitutional acest aspect al vietii politice, interpretand ca pe o incalcare de drepturi politice, numai ca nu se impiedica acesti indivizi de astfel de obstacole teoretice constitutionale, destul de minore pentru ei.

Pentru mine este mai mult decat probabil ca aceasta conditie, a constituirii unui depozit de 3.500 lei, este indreptata impotriva Legii Cojocaru. Inca de acum mai bine de un an de zile, de cand am inceput sa descifrez tainele acestei doctrine, mi-am dat seama ce impact va avea asupra societatii, cu conditia ca ea sa fie inteleasa. Dar nu numai a societatii in majoritatea ei – majoritate pe care-o reprezinta, acum, in ceea ce are ea important, respectiv nevoia de locuri de munca – , ci si opozitia indracita a celor care trebuie sa finanteze acest proiect, prin diminuarea veniturilor lor rezultate din dividende.

Nu i-as fi vazut si nu-i vad in stare pe de-alde Tiriac sau Becali, Patriciu sau Videanu, pe un Voiculescu cu antenele lui cu tot, impreuna cu toate sugativele din sistemul energetic, sistem energetic la care s-au “bransat” ca lipitoriule de trupul organsimului, sa accepte un lucru de interes national si in defavoarea lor. Logica lor este alta: ce-i in avantajul meu, este si in avantajul tarii. Nu-i asa, desigur, dar asta e premiza lor.

Citind cu ceva timp in urma despre conflictele dintre conservatori si liberali, mi-am dat seama cat de incapatanati erau seniorii feudali romani(boierii) in mentinerea unor structuri anchilozate in agricultura, perpetuand un anume gen de relatii intre proprietarii de pamant (proprietate garantata de legile pe care tot ei le impuneau societatii, in avantajul lor exclusiv) si tarani (mai bine zis robi), legi ce faceau din tarani niste serbi ai veacului 19. Liberalii, care, desii urmareau ascensiunea la putere si imbogatirea burgheziei, aveau un program care se identifica, intrucatva, cu binele natiunii: industrializarea tarii, protectionismul ce viza industrializarea tarii. Numai ca acest lucru, desi era de interes national, nu convenea deloc boierimii; o boierime egoista care dorea ca taranul sa fie tot la mana lui sau a arendasului, pe de o parte, si care-si valorifica mai bine produsele fara existenta barierelor vamale, pe de alta parte. Cam asa-i vad azi pe cei ce stapanesc marile “feude” dobandite prin trafic de influenta sau furt calificat, furt intelectual.

Nu intamplator Cuza-Voda, acuzat pe nedrept de a fi recurs la autoritatea sa de domn al tarii, a instituit un regim autoritar din nevoia de a infaptui prima reforma agrara: improprietarirea taranilor cu pamantul luat de la boieri si Biserica. Desi a domnit numai cativa ani (7 la numar), a infaptuit in domeniul reformelor economice mai mult decat a facut-o predecesorul sau, Carol l, in cei 38 de ani de domnie.

Practic, se poate spune, fara nicio indoiala c-am putea catusi de putin gresi, ca oligarhia reprezinta, acum, o frana in calea progresului tarii. Oligarhia e o stavila in calea interesului national. Oligarhia arata ca o haita de hiene care si-au infipt dintii in jugulara tarii, si n-o mai slabesc din stransoare pana ce aceasta nu-si da si ultima ei suflare. Pentru ei, pentru acesti indivizi (ca oameni nu-i poti numii), certati cu morala si cu bunul simt, tara nu este perceputa decat ca o cireada de cornute si pe care-o inteleg ca pe o sursa de hrana ( de chivernisire personala). Pe ei nu-i intereseaza catusi de putin binele tari, ci exclusiv binele lor personal sau binele lor de grup. De-aia si-au si facut trusturi media.

Singurul pericol pentru ei ar fi fost ca populatiei sa i se destupe capul si sa li se arate calea de urmat. Pentru a avea numai ei acces la constiintele celor ce aleg, atunci au pus stapanire pe informatii; inclusiv, prin intermediul clasei politice, pe televiziunea publica. Detinand mijloacele de informare, recrutandu-si jurnalisti mercenari, care scriu exclusiv pentru salariu si paine, ei reusesc sa detina controlul asupra constiintelor oamenilor.

Aceasta blocada media, instituita impotriva Legii Cojocaru, la care se mai adauga si acest ridicol si neconstitutional depozit de 3.500 lei, are rolul de a le perpetua puterea si de a le amplifica bogatia. Nu conteaza catusi de putin ca ceea ce fac ei reprezinta un prejudiciu imens pentru viitorului tarii. Sunt prea egoisti, prea obsedati de persoana lor sau de puterea lor, ca sa poata sa se ridice la nivelul virtutilor unor oameni politici adevarati. Ei nu traiesc decat pentru ei si familia lor. Astia vand regatul pentru un cal.

Salvarea nu vine decat de la noi, de la fiecare dintre noi daca stim sa punem in comun; asta numai daca stim sa fim uniti si sa ne constituim intr-o unitate idestructibila in jurul Legii Cojocaru. Problema partidului este sa acceada la constiinta oamenilor. Dar pentru asta e nevoie de o televiziune, de o alta televiziune care sa puna accent pe valorile si virtutile unui om politic dedicat trup si suflet intereselor nationale; interese nationale care sa-i reprezinte pe toti roamnii laolalta si pe fiecare in parte in acelasi timp. Noi trebuie sa iesim din paradigma individualismului daunator si exclusivist, sa intelegem ca numai impreuna putem realiza ceva trainic si de viitor. Nu poti devenii ceea ce esti si nu te poti realiza ca individ decat prin poporul tau. Nu interesul general deriva din interesul individual, cum eronat afirma liberalismul doctrinar de mucava, ci invers, interesul individual este un derivat secundar din interesul national, din mediul de afaceri pe care ti-l ofera natiunea ta. Cine crede altfel, piere pe limba lui.

Ma uitam, duminica trecuta, la televiziunea nationala, ce lucruri minunate facuse in investitor olandez in Romania: o ferma de vite, de 150 de capete, la un inalt nivel tehnic. Iata, mi-am spus atunci, un investitor serios care n-a adus cu el un capital speculativ si toxic, asa cum s-a facut in Romania de 23 de ani incoace. Care era secretul reusitei ? Nu este deloc complicat. Doua lucruri au facut posibil sa infiinteze o ferma performanta: dragostea olandezului pentru afaceri serioase si faptul ca dispunea de capital. Fara capital, fara tehnologie, nu poti face fata intr-o lume asa de competitiva.

Capitalul insa este la cei ce-au dezintegrat economia si-au vandut-o pe bucati, sau cei ce-au folosit capitalul in scop speculativ. De pe urma capitalului speculativ tara nu castiga nimic. O fi ea bursa (zic unii) un “termometru” al economiei, insa de pe urma speculatiilor bursiere tara bate pasul pe loc De pe urma acestui gen de afaceri, speculative, inclusive cele bursiere, castiga unii din prostia sau naivitatea altora.

Primul lucru pe care avem daoria sa-l facem este sa creem un capital, sub forma asociativa, cu scopul de se infiinta o televiziune. O televiziune care sa apartina unei organizatii non-profit, pentru a nu se reprosa ca facem campanie electorala mascata. E mult mai eficint sa investim in viitor, intr-o televiziune, decat sa ne risipim resursele acum, intr-o campanie electorala in care oamenii n-au aflat decat intr-un numar mic cine suntem si ce vrem sa facem. Cu alte cuvinte, trebuie sa sacrificam prezentul, nesigur si imprevizibil, in favoarea unui viitor mai cert, mai stabil.

Resursele financiare ale fiecaruia dintre noi, cei care avem o mica afacere, traim de pe urma muncii salariale sau de pe urma pensiei, vor fi mult mai bine folosite prin crearea unui capital asociativ necesar infiintarii unei televiziuni. E preferabil decat sa-i risipim intr-o campanie electorala fara sansa de izbanda. Numai cine investeste in viitor castiga.

Chitu Constantin
29 octombrie 2012

***
...preluat de pe Varianta COJOCARU
***