Results 1 to 3 of 3

Thread: Nationalismul gardienilor lagarului consta in a tine de sase hotilor inscaunati...

 1. #1

  Exclamation Nationalismul gardienilor lagarului consta in a tine de sase hotilor inscaunati...

  (./.) Teodor Bălan […] Colonelul Gheorghe TROSCA este unul dintre eroii autentici ai României din vâltoarea evenimentelor din decembrie 1989, orice ar spune sau ar face trădătorii şi fariseii care ne conduc! Ei, … sau slugile şi cozile lor de topor!

  O problemă fundamentală a poporului român este aceea că, până când nu se va recunoaşte oficial că în decembrie 1989 nu a fost revoluţie, ci o odioasă lovitură de stat, nu se va putea afirma cu temei că morţii de atunci sunt cinstiţi cu adevărat şi cum se cuvine!!! Dar pentru aceasta trebuie spus clar şi demonstrat AEDVĂRUL.

  Ce este dureros de trist, după opinia mea, este faptul că unii s-au obişnuit cu un „adevăr” convenabil, iar când aud despre realitatea evenimentelor din decembrie '89, o refuză cu îndârjire!... Dar până când nu se va rosti ADEVĂRUL în primul rând de către cei implicaţi şi nu va fi cunoscut şi acceptat de către toată lumea, nu cred că se va putea vorbi despre reconciliere naţională!!! Poporul român are nevoie de acest ADEVĂR şi de reconciliere naţională pentru a putea porni cu fruntea sus şi fără remuşcări sau motive de ranchiună la crearea adevăratei Românii moderne şi democratice!

  Nu toţi „securiştii” s-au făcut vinovaţi de crime împotriva umanităţii, tot la fel cum nici toţi ofiţerii de informaţii sau contrainformaţii aparţinând altor state, nu au fost în totalitate trădători sau patrioţi ai acelor state! Dar s-a dorit în mod special culpabilizarea şi demonizarea în masă a acestor structuri profesionale, pentru a crea astfel un paravan în spatele căruia cei care au fost şi continuă să fie adevăraţii vinovaţi de relele din ţara noastră să poată acţiona în voie.


  SECURITATEA, în ansamblul său a fost constituită din elemente naţionale şi naţionaliste (ca şi armata sau alte instituţii de apărare naţională) şi care a apărat interesele ţării şi ale poporului român cu preţul vieţii ofiţerilor săi şi ale membrilor lor de familie. Criminalii care au pus la cale şi au instrumentat lovitura de stat din 1989 au avut tot interesul să facă jocul noilor stăpâni şi să diabolizeze serviciile secrete şi armata, pentru că astfel îşi puteau pune în aplicare planurile de cotropire şi jefuire. Această diabolizare şi-a atins scopul, deoarece fiind susţinute şi de alte elemente interesate, care nu au făcut diferenţa între activitatea Securităţii de dinainte de 1964 şi cea de după acea dată, a pus totul dea valma şi urmărind doar scopuri revanşarde nu au mai ţinut cont de binele ţării, ci şi-au urmărit doar scopurile personale. Consecinţele se pot vedea cu uşurinţă acum pe tot cuprinsul ţării!...


  Nu neg faptul că şi în serviciile secrete au fost (şi încă mai sunt) trădători şi persoane corupte, care au persecutat oameni nevinovaţi şi înainte de 1989 şi după aceea şi că singurele lor valori morale au fost banii şi averile personale, dar pe aceştia nu a avut nimeni interesul să-i scoată la lumină şi să-i tragă la răspundere. Ba, mai mult, ei au fost dintre cei care au strigat cel mai tare „hoţii!!!” şi au dorit pieirea SECURITĂŢII ca instituţie, sperând astfel cu convingere că în acest fel le vor fi şterse urmele ticăloşiilor lor, iar persoanele care ar mai putea depune mărturie despre fărădelegile lor vor fi decredibilizate! Dacă instituţiile de cercetare penală româneşti, la solicitarea şi presiunea societăţii civile ar fi dorit să fie stabiliţi şi demascaţii „securiştii” vinovaţi, ar fi fost foarte simplu!


  Ar fi fost suficient să nu se anuleze legea 18 de atunci (cea referitoare la controlul provenienţei averilor) şi să se aplice prevederile ei începând cu lucrătorii aparatului de stat: activişti de partid, cadre militare din armată, miliţie, securitate etc., etc.!... Dar cine avea acest interes?!?...


  Cum altfel ar mai fi fost posibilă recompensarea trădătorilor de ţară pentru serviciile aduse ocupanţilor, dacă ar fi fost controlată strict dimensiunea şi modul de provenienţă al averilor?!?.... Iar în prezent, serviciile de securitate naţională au ca bază a activităţii lor directivele primite de la colonizatorii României, iar obiectivele lor prioritare nu mai coincid sub nici o formă cu obiectivele poporului român!... Dar ia să încerce preşedintele sau primul-ministru al României să schimbe pe vreunul dintre „operatorii de la butoanele” cu care se controlează societatea românească, fără să aibă aprobarea colonizatorilor şi să vedeţi cum imediat îşi rupe craca de sub picioare şi încep să apară „semnele schimbării” pentru el!

  Sau, … şi ce dacă poporul vrea să îl schimbe pe vreunul dintre ei, dacă „stăpânii” nu vor?!?.... Avem atât de proaspăt încă exemplul cu referendumul pentru schimbarea lui Băsescu!....


  (./.) Costin Movila[…] http://www.youtube.com/watch?v=d7wqv...OA6E6PQyT5s1zw

  (./.) Mioc Marius [/…/] http://mariusmioc.wordpress.com/2011...ului-militaru/

  (./.) Mioc Marius […] Despre Securitatea aia "constituită din elemente naţionale şi naţionaliste", vorba domnului Teodor Bălan http://mariusmioc.wordpress.com/2011...a-securitatii/

  Ioan Rosca […] Domnule Balan , ati fliuerat in biserica mea.... Va apreciez sinceritatea, dar am stat prea mult alaturi de victimele Securitatii ca sa pot tolera un asemenea mesaj in spatiul AER. Mi-am irosit 22 de ani ca sa combat raul pe care dv il tratati aici cu revoltatoare ingaduinta. Asa vorbiti de autorii unui genocid? Care apoi s-au imbogatit , din prada smulsa victimelor?

  Poate ca intr-adevar, in toate tarile, serviciile secrete fac lucruri similare... universal reprobabile. Garzile pretoriene uzurpa puterea si ucid democratia, otravesc societatea. Desfintarea serviciilor secrete ar fi prima masura pe care as lua-o, daca as ajunge la putere. Nationalismul gardienilor lagarului consta in a tine de sase hotilor inscaunati in timp ce tara e pradata... si a haitui anticorpii. Asta nu de azi, de cind sintem colonizati din Vest!
  Securitatea a slujit intii colonizarii din Est, acoperind glia cu oasele adversarilor Partidului . Am lansat AER in primul rind impotriva acestui focar, care a distrus Romania.

  (./.) Teodor Bălan […] Domnule Ioan Rosca, la rândul meu apreciez francheţea dumneavoastră! Vă asigur că nu am intenţionat să lezez spiritul sau demnitatea nimănui din această comunitate şi nici din altă parte, atunci când am scris cele de mai sus! Cu atât mai mult cu cât ştiu foarte bine ce înseamnă aceste grupuri de discuţii şi ţin foarte mult să respect regulile „musafirului” primit în vizită în „casa” cuiva. Iar aici dumneavoastră sunteţi „gazda”, iar eu preţuiesc foarte mult acest lucru!

  În altă ordine de idei, aşa cum am afirmat în mesajul meu anterior, tot ce doresc eu să transmit aici este faptul că românii trebuie să înţeleagă şi să fie conştienţi că nu toţi ofiţerii serviciilor de informaţii sau contrainformaţii româneşti au acţionat împotriva poporului!... Dar ca să mă pot face înţeles, trebuie mai întâi de toate cunoscut şi acceptat de toţi românii ADEVĂRUL la care făceam referire anterior!

  Aşa cum am spus, eu vă înţeleg şi vă respect foarte mult punctul de vedere şi accept cu convingere faptul că în unele privinţe chiar aveţi dreptate, dar la rândul meu aş fi deosebit de mulţumit dacă aş constata cu convingere că dumneavoastră sau alţi luptători asemenea dumneavoastră, aţi înţelege şi accepta faptul că şi eu am dreptate şi că în fond, interesul meu nu este diferit de interesul dumneavoastră! Diferă numai modul în care vedem rezolvarea acestui deziderat! Ar fi minunat să pot constata că partenerii şi interlocutorii mei îmi acordă aceeaşi consideraţie şi respect pe care eu li-l acord dumnealor!...

  În finalul acestui mesaj al meu, vă adresez rugămintea să reconsideraţi oportunitatea prezenţei mele în cadrul acestui grup, iar dacă veţi ajunge la concluzia că nu este cazul să relaţionăm împreună aici sau oriunde în altă parte, vă rog foarte mult să îmi spuneţi acest lucru şi am să mă retrag imediat! Sau, dacă vreţi, vă rog să mă scoateţi dumneavoastră din lista de membri ai acestui grup, întrucât aveţi drepturi de administrator aici şi puteţi uza de acest fapt.
  Pentru mine a fost o experienţă plăcută şi cât se poate de interesantă să discut cu dumneavoastră şi prietenii dumneavoastră!...


  (./.) Ioan Rosca […] Ar fi bine daca ne-ati da niste exemple de securisti benefici, ca sa combateti teza mea- ca toti au fosr malefici, prin chiar rolul asumat, la care s-au adaugat rautatile personale. Ce intelegeti prin nationalismul unui gardian de lagar ? O alta tema ar fi: a fost distrusa Romania de altcineva decit de securisti? Nu in primul rind de ei ar trebui sa o eliberam?


  (./.) Costin Movila […] Inteleg exact la ce s-a referit Dl. Teodor Bălan si ca sa lamuresc problema am sa fac urmatoarea afirmatie. In '89' Tovarasul iliescu a aparut "din tufisi" in fata camerelor de luat vederi si a strigat sus si tare SECURITATEA pentru ca avea nevoie de un tap ispasitor si nu numai. Va rog pe toti sa intelegeti ca o tara fara Servicii de Securitate este ca un sat fara caini. Mai mult decat acum, atunci in randurile armatei si ale securitatii, pe langa serviciile de ciomagire ale celor care nu agreiau fatisi sau ascuns Sistemul, erau si servicii care vegheau la buna desfasurare a lucrurilor din punct de vedere strict profesional in acest sens.

  Manacatorii de c_ _ _t din securitate, dealtfel aceia care au schingiuit oameni nevinovati si au avut sub control conturile secrete bancare ale Sistemului Comunist, au ramas pur si simplu nevatamatii si chiar facuti "eroi ai revolutiei". Oamenii care au fost fideli tarii si care s-au ocupat de lucruri pur profesionale din punct de vedere al Securitatii Tarii, au fost improscati cu noroi si unii dintre ei au murit chiar subit din diferite cauze. Am citit un articol cu trei luni in urma in care un astfel de ofiter iesit in rezerva dar care intentase nu stiu ce proces sistemului in interesul tarii, a murit subit in timp ce isi ingrija gradina la tara ........

  (./.) Constantin Ciobanu […] Domnilor Costin Movila , Mioc Marius , Teodor Bălan , Ioan Rosca ...va semnalez o grupare de texte despre securitate/sri... Lectura placuta!

  Conspiratia Serviciilor Secrete. Directiile D.S.S., specific U.S.L.A. cap-1 : http://www.universulromanesc.com/gin...-U-S-L-A-cap-1

  Conspiratia -Diviziile speciale D.S.S.: D.G.T.O., C.I.D.-ul, Fantomele. Cap-2: http://www.universulromanesc.com/gin...antomele-Cap-2

  Conspiratia Serviciilor Secrete - Directia de Informatii Externe D.I.E. Cap-3: http://www.universulromanesc.com/gin...ne-D-I-E-Cap-3

  Conspiratia Serviciilor Coercitive: Militia, Procuratura, Justitia. Cap-4 : http://www.universulromanesc.com/gin...Justitia-Cap-4

  Conspiratia. Armata - Directia de Informatii a Armatei D.I.A. Cap-5: http://www.universulromanesc.com/gin...ei-D-I-A-Cap-5

  Ce
  știu eu despre ce știau alţii? Decembrie 1989 (VI) : http://www.universulromanesc.com/gin...-1989-%28VI%29

  Legislatia cu caracter represiv in Romania comunista-cap-II-S18 : http://www.universulromanesc.com/gin...sta-cap-II-S18

  Implicarea Serviciului Roman de Informatii in ev. 13-15 iunie 1990. Mineriadele cap-5 : http://www.universulromanesc.com/gin...eriadele-cap-5

  Implicarea autoritatilor in evenimentele din 13-15 iunie 1990. Mineriadele cap-4: http://www.universulromanesc.com/gin...eriadele-cap-4

  Evenimentele de la sediul Televiziunii Romane din 13-15 iunie 1990. Mineriadele cap-3 : http://www.universulromanesc.com/gin...eriadele-cap-3

  Generatia Unirii exterminata in Gulag cap-II-S21: http://www.universulromanesc.com/gin...lag-cap-II-S21

  Recensamantul populatiei concentrationare 1945-1989 cap-II-S20: http://www.universulromanesc.com/gin...989-cap-II-S20


  (./.) Costin Movila […] Dl. Constantin Ciobanu, personal multumesc pentru toate aceste documente inedite. Totusi cum ramane cu cei care trebuie sa asigure securitatea tarii!? Este nevoie de un serviciu de acest gen care sa functioneze in interesul nostru. Relativ la oamenii care au lucrat si murit in folosul si pentru poporului roman, am sa ma stradui sa gasesc documentele si am sa vi le expun pe grup!

  (./.) Constantin Ciobanu […] Domnule Costin Movila ...interpretarea justa necesita o intrebare de fond initiala! Securitatea cui? ...a lagarului si implicit a stapinilor sau a tarii/natiunii/poporului. Analizind ''DE CE-ul'',in mod obiectiv, veti putea trage o concluzie logica...

  (./.) Ioan Rosca […] Treaba asta cu "apararea intereselor tarii" e un mit in spatele caruia se umfla capusa "serviciilor secrete" tinuta in spate de prizonierii sistemului. Ce s-a intimplat in Romania de 22 de ani arata clar ca "apararea intereselor noastre" nu a functionat absolut de loc, deci cohorta de "gardieni" a fost hranita degeaba, ca un parazit multipolar. Sute de mii de ciini la o stina de de 20 milioane de oi, care au fost mincate de toate rapitoarele... fara sa se auda un latrat.

  Dintotdeauna si peste tot "serviciile" sint un instrument prin care gasca ajunsa la putere (cotropitorii institutiilor) mentine populatia prada in gheare. Ca justificare, mai fac (uneori, nu la noi) si ceva servicii de protectie a societatii, dar nu asta e rostul lor real (profund). Fac tot timpul trimitere la "garda pretoriana"- ca exemplu vechi dar elocvent de cangrenizare prin "Servicii". Din clipa in care le-au lansat, imparatii romani au fost numiti de ele, in folosul lor, imparabil. Este fatal pentru democratie sa tolereze o organizatie secreta in miezul puterii.

  Si inca nu am coborit la nivelul genocidului comunist si jafului postconmunist- operate prin "servicii", conducind la imbogatirea fostilor securisti si cucerirea puterii economice de urmasii lor.


  Nu pricep nici azi de cine ati vrea sa eliberati Romania daca "Serviciile" vi se par faste, asa cum nu am priceput nici la 22 decmebrie 1989, cind mi-am dat demisia din FSN Neamt, pentru ca punea de o mini-alianta cu Securitatea locala, in apararea orasului de vandali si tigani....

  Asa ca repet, eu as desfiinta imediat serviciile secrete din Romania, as anula pensiile uriase pe care si le-au acordat, as cerceta participarea lor la marele jaf si as infiinta institutii de protectie a intereselor nationale functionind pe cu totul alte baze, nu mafii ascunse prin subterane. . Recunosc ca nu admir modelele rusesti, americane etc. Nu doresc ca si "serviciile" romanesti sa aiba planuri de schinjuire sau asasinare a celor "indezirabili", asa cum se procedeaza mosadic, incluisv cu fizicienii iranieni...


  (./.) Ioan Rosca […] O ultima nota: punctul meu de vedere privind "serviciile secrete" este unul din motivele pentru care nu ader la nici un partid. Sint constient ca i-as face rau, cu astfel de doctrina. Pindacii criminalizati ai statului pot lovi fatal un partid cu astfel de platforma. Numai partidele sustinute de ei se pot ridica. Cred ca de aceea se straduie unii sa nu-i supere. Dar pe ei nu-i veti multumi doar cu atit.....

  (./.) Teodor Bălan […] Partea I-a a răspunsului: Domnule Ioan Rosca, deşi aparent simplă, întrebarea dumneavoastră din mesajul anterior necesită un spaţiu larg de discuţii şi o disponibilitate reală pentru analiza în detaliu şi acceptarea realităţii. Pentru că între timp au mai apărut şi alte comentarii, reproduc aici mesajul dumneavoastră la care fac referire în acest comentariu:

  "Ar fi bine daca ne-ati da niste exemple de securisti benefici, ca sa combateti teza mea- ca toti au fost malefici, prin chiar rolul asumat, la care s-au adaugat rautatile personale. Ce intelegeti prin nationalismul unui gardian de lagar ? O alta tema ar fi: a fost distrusa Romania de altcineva decit de securisti? Nu in primul rind de ei ar trebui sa o eliberam? "

  Ca să putem elucida „problema”, ar trebui ca mai întâi să cunoaştem datele ei. Constat că şi dumneavoastră, intenţionat sau nu, faceţi aceeaşi greşeală şi confuzie care s-a generalizat în societatea românească, fiind impusă nu întâmplător de persoane care numai de bună-credinţă nu pot fi suspectate: li s-a atribuit termenul de „securişti” tuturor celor care sub o formă sau alta au deranjat societatea civilă sau au comis fapte mai mult sau mai puţin grave! Pentru a vă explica mai bine ce doresc să spun, am să fac o comparaţie plastică: se întâmplă o situaţie similară cu aceea în care sunt desconsideraţi toţi maghiarii, toţi evreii sau toţi ţiganii de către unele persoane, care pe fondul unor fapte reprobabile comise de unii dintre membrii comunităţilor respective, acuză întreaga comunitate fără a căuta în mod obiectiv să individualizeze vinovaţii, să le cuantifice vina şi să-i pedepsească individual pe vinovaţi în funcţie de gravitatea faptei comise! Aceste situaţii de veritabilă xenofobie s-au produs şi ca urmare a documentării şi culturii precare a multora dintre cei care interferează în spaţiul public sau, mai grav, pe fondul unor motive personale (nu întotdeauna de cea mai bună-credinţă!) încurcând în mod special lucrurile pentru a crea confuzie şi a dirija pe direcţii greşite (dar dorite) atenţia opiniei publice.


  A fost creat astfel un veritabil „bau-bau” românesc, pe seama căruia s-a dat vina ori de câte ori a fost util să se găsească o „explicaţie” pentru situaţii pentru care nu s-a mai obosit nimeni să le cerceteze şi să le încadreze corect acolo unde le era locul! Iar la această confuzie generală, intenţionat indusă în mentalitatea comună românească sau nu, au participat din păcate şi unele elemente din Securitate, care au dorit ca astfel să distrugă întreg sistemul care ar fi putut să le scoată la lumină faptele infracţionale pe care le-au comis. Aş da exemplu aici, (fără a nominaliza însă, din motive lesne de înţeles) persoane cunoscute că au lucrat în Securitate la „Interne” sau la „Externe”, care au delapidat fonduri uriaşe sau profitând de informaţiile cu care au lucrat au deturnat în interes propriu afaceri fabuloase prejudiciind astfel statul român. În aceeaşi măsură, hoţii şi escrocii rafinaţi, care au acţionat şi continuă să acţioneze infracţional la nivel macro economic, au avut tot interesul să canalizeze pe direcţii greşite percepţiile societăţii civile în privinţa Securităţii.

  Şi vă mai dau un exemplu, întâlnit foarte des în „epoca” post-decembristă şi utilizat şi de dumneavoastră aici: gardienii închisorilor comuniste sau nu, nu au avut şi nu au nici un fel de legătură cu Securitatea. Poate cel mult faptul că şi dintre ei, unii erau informatori, surse, colaboratori etc. ai vreunui ofiţer de securitate, care avea printre atribuţiuni cunoaşterea mediului infracţional din penitenciar şi prevenirea producerii unor evenimente grave în închisoarea respectivă. Dacă s-ar fi dorit în mod onest stabilirea adevărului, s-ar fi pornit de la atribuţiunile scrise ale fiecăreia dintre persoanele precizate aici, concretizând astfel natura activităţii fiecăruia dintre aceştia. Dacă a greşit cu ceva ofiţerul de securitate respectiv, ar fi putut fi tras la răspundere în conformitate cu fapta comisă şi la fel s-ar fi întâmplat şi cu gardianul!... Totul s-ar fi putut realiza la nivelul întregii ţări în 1990 în mai puţin de 30 de zile! Dar cine să fi avut acest interes?!?...


  Cine (dintre cei care accesaseră la putere în acele momente, întâmplător sau nu) mai avea interesul să gândească în spirit naţional românesc?!?... A fost exacerbată la maximum şi speculată ideea de revoluţie, au fost create valuri după valuri de „revoluţionari” al căror rol nedeclarat de autorităţile momentului a fost acela de a constitui astfel o „unitate de forţă” pentru a acţiona public cu ea şi să o manevreze în diferite moduri, după cum le dicta interesele politicienilor momentului! Şi aşa cum motivaţia crimelor de natură umană (împuşcări accidentale sau asasinate la comandă, gen cel al colonelului Trosca şi al subalternilor lui) sau economică (incendieri, distrugeri etc.) au avut ca justificare teoria „teroriştilor”, tot la fel după aceea orice eşec în conducerea statului sau escrocherie la nivel naţional trebuia să capete un nume! Şi i l-au dat: Securitatea!

  NOTĂ: A trebuit să restructurez răspunsul în două părţi, pentru că regulile impuse de Facebook nu permit inserarea unor texte cu mai mult de 8000 de caractere!


  (./.) Teodor Bălan […] Partea a II-a a răspunsului: Nimeni nu a mai stat să analizeze faptele şi realitatea şi să vadă astfel că gardienii nu aveau nimic de-a face cu Securitatea, aşa cum am arătat şi că foarte mulţi dintre foştii activişti PCR s-au „rebrenduit” peste noapte, furând nu numai bunuri şi imense sume de bani din avuţia naţională, dar şi-au asumat şi identităţi politice noi, devenind astfel paleta aceea largă de partide şi noi-politicieni postdecembrişti.

  Tot la fel, aparatul de justiţie comunist, asupra a cărui formare şi educare politică nu mai insist aici, a fost „rebrenduit” peste noapte, iar procurorii şi judecătorii care comiseseră crime odioase împotriva poporului român, au strigat la fel de tare şi în acelaşi cor: vinovaţi sunt securiştii!!! A mai stat cineva să analizeze că faptele incriminate nu aveau nimic în comun cu Securitatea?!?... Cui îi mai ajuta acest lucru?!?

  Este foarte trist faptul că forte muţi dintre cei care se prezintă sau se doresc a fi percepuţi astăzi ca fiind patrioţi adevăraţi, nu au sesizat acest adevăr şi că nu vrea să-l aducă în actualitate! Pe undeva este de înţeles acest fapt prin teama că s-ar putea face de râs în faţa semenilor lor, dar dacă dorim să pornim la un drum nou, trebuie să ne asumăm fiecare dintre noi şi bunele şi relele din viaţa noastră şi să scoatem la lumină adevărul! S-ar termina astfel şi cu înscenările odioase care se produc la adresa oricărei persoane care doreşte să acceadă la o anumită carieră, dar „nu face parte din cărţi” şi deranjează jocul şi interesele politicienilor compromişi, dar pe care nu-i mai vede nimeni, pentru că toată lumea este ocupată să-i dea în cap Securităţii!


  De asemenea, am avut ocazia să constat personal situaţii în care ofiţeri tineri, recent încadraţi în S.R.I. şi care în realitate erau nişte escroci, nişte beţivi sau pur şi simplu nişte inapţi din punct de vedere intelectual îi agresau la vedere şi în mod ostentativ pe colegii mai vechi din unitate, buni profesionişti în domeniul lor, oneşti şi incoruptibili, doar pentru a le ocupa funcţiile sau pentru a-şi acoperi incompetenţa şi iresponsabilitatea! Aveţi convingerea că din ceea ce aţi constatat în ultimii 20 de ani, serviciile secrete româneşti chiar şi-au făcut sau îşi fac datoria faţă de ţară şi de popor?!?... Şi asta în condiţiile în care numeric şi logistic depăşesc inimaginabil de mult fosta Securitate?!?.... Dar este foarte comod să-şi justifice eşecul profesional dându-l pe seama acţiunilor duşmănoase ale foştilor securişti. Cum oare, cu toată tehnologia avută a dispoziţie şi a mijloacelor moderne de documentare, nu au reuşit să identifice un astfel de securist şi să-l răstignească precum pe Hristos, ca să îl vadă toată lumea şi să îl lapideze?!?...


  Demonizarea Securităţii a dat apă la moară şi a ridicat mingea la fileu şi iredentiştilor de tot felul, care au reuşit să acţioneze astfel în voie, uneori chiar prea la vedere şi să obţină avantaje în detrimentul „majoritarilor”, aşa cum nicăieri pe globul acesta nu mai are nimeni! Iar exemplele ar putea continua la nesfârşit, dar ar depăşi cu mult cadrul discuţiilor acestui grup, iar pentru ca cineva să participe la ele ar trebui ca mai întâi să dorească sincer să se plaseze pe o poziţie detaşată, neutră şi absolut obiectivă! Dar după cum ştiţi, fiecare dintre cei implicaţi în activităţile publice de astăzi, mai mult sau mai puţin oficiale, are în sinea lui anumite intenţii sau interese peste care nu acceptă să treacă, iar pentru a-şi atinge scopul nu precupeţeşte nimic şi interesul naţional nu mai contează, chiar dacă îl afirmă şi clamează de zeci de ori pe zi! Şi demagogia tot oamenii au inventat-o!...
  Ar trebui prin urmare, analizat şi redefinit RĂUL din ţara noastră!!!


  (./.) Vasile Mirauta […] Un comentariu foarte interesant / Alex Nicolin a spus: Singurele secrete care trebuie protejate sunt cele militare, iar acestea sunt extrem de restranse - in nicun caz nu se incadreaza aici ratia trupetilor sau cantitatea de plapumi aflata in depozit. Pazirea celorlalte secrete, “particulare” (prevenirea spionajului industrial) tine de sectorul privat. Cu alte cuvinte, serviciile secrete - spionaj & contraspionaj - trebuie sa existe doar in cadrul armatei, avand un scop si un personaj extrem de restrans (maximum 500 de agenti cu) si mai ales un nivel ridicat de profesionalism - nu ca agentul “000″ de la aprozarul moscovit :).

  Investigatiile asupra gruparilor infractionale trebuie sa cada in sarcina politiei sau a unor organe similare, aflate sub autoritate civila, la fel si protectia demnitarilor. Trebuie desfiintate sau redefinite toate structurile de informatii sau/si aigurare a ordinii publice cu atributii redundante. Ai vazut “paiul” din ochiul serviciilor secrete, dar de “prajina” din cel al Ministerului de Interne, care, in plina criza, si-a suplimantat numarul de angajati, si asa umflat, cu peste 50% ce zici? Deasemenea, ce sa mai spunem de organele (nicio aluzie cu tenta obscena :)) din subordinea primariilor, asa-zisa “politie comunitara” (o fi inrudita cu patrupedele care poarta aceeasi titulatura?) care sunt de rasul curcilor - ce sa mai zicem de infractori.

  SRI-ul, SPP-ul, 2&1/4 si alte astfel de sinecuri sunt doar instrumente de servire a clientelei politice, fie prin angajarea de “beizadele”, fie prin furnizarea de informatii compromitatoare despre persoane de interes (cine reguleaza pe cine), in scopul santajului. Reconversia fostilor securisti s-a facut fara niciun filtru, iar alaturi de acestia s-au mai angajat si tot felul de incompetenti, pe criteriul PCR (Pile, Cunostinte, Relatii). Pentru a aseza si cireasa pe tort, elementele acestei mase amorfe de “agenti secreti” se retrag undeva la ~50 de ani, si primesc pensii care ar face sa crape de invidie angajatii din middle management-ul multinationalelor care activeaza in Romania.

  *****

  http://cristianpaun.finantare.ro/201...e-din-romania/


  (./.) Vasile Mirauta […] Ţara lor: Am ajuns “lideri ai spionajului mondial”. Ţara tuturor serviciilor: câţi agenţi secreţi are România
  ***

  “Structura şi efectivele serviciilor sunt aprobate de CSAT şi sunt secretizate. Niciodată, din 1992 încoace, la Parlament nu a ajuns vreun stat de funcţii de la SRI sau alt serviciu, nu am primit vreo structură de personal. Normal ar fi ca şi aceste lucruri să fie sub control parlamentar, de vreme ce în Parlament şi nu în CSAT se aprobă bugetele serviciilor”, ne-a declarat deputatul social-democrat.
  INFO PLUS

  România are 7 servicii de securitate, alte state europene, câte unul

  Singurul care a vorbit oarecum deschis despre structura de personal a unui serviciu secret din subordine a fost ministrul de Interne, Vasile Blaga. Acesta a afirmat, în noiembrie 2009, că “DGIPI (Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă – n.r.) a devenit o structură lăbărţată. La început avea cam 1.100 de oameni, acum are peste 3.000″.

  România are 7 servicii de securitate, în timp ce media europeană este de 3 servicii, existând chiar state, precum Finlanda, Grecia, Irlanda sau Slovenia, care se mulţumesc cu un singur serviciu secret.

  Bugetele alocate celor 7 servicii, în special pentru SRI, SIE, Serviciul de Pază şi Protecţie (SPP) şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale au crescut de 4-8 ori, din 2.000, până în 2008. Chiar şi în anii de criză 2009 şi 2010 bugetele serviciilor au continuat să se umfle. STS a primit cu 40% mai mult în 2010, faţă de 2009, SIE cu 1,52% mai mult, SRI cu 1% mai mult. În total, SRI, SIE, SPP şi STS au primit alocări bugetare de peste 2 miliarde de lei, mai mult decât ministerele Afacerilor Externe, Culturii şi Comunicaţiilor la un loc (cu alocări totale de 1,8 miliarde).

  De menţionat că cele mai mari cheltuieli ale serviciilor sunt salariale, iar acestea cresc, în 2010, faţă de 2009, în vreme ce, în restul sectoarelor bugetare, cheltuielile de personal scad. SRI chiar a scos, recent, la concurs, 100 de “posturi libere”.

  de Robert VERESS

  http://www.napocanews.ro/2010/02/tar...e-romania.html


  (./.) Vasile Mirauta […] Cooperativa “Ochiul si Timpanul” n-a auzit si n-a vazut inca Recesiunea
  …isi permite Romania servicii speciale atat de stufoase
  ?

  Cand 10.000 de politisti au parasit schema MAI in acest an, s-a invocat media europeana, eram mult prea bine reprezentati la sectiunea “cashchete”. Cat priveste “ochii albastri” comparatiile se fac mai greu, numarul alor nostri e informatie clasificata. Bugetele lor insa nu, iata cateva paralele interesante privind cheltuielile cu personalul ale SRI+SIE+STS+SPP in 2012 vs. restul lumii. Stiati de pilda ca toate salariile din invatamant, cumulate, sunt cu 10% mai mici decat salariile din “servicii”(si nici macar n-am luat in discutie toate salariile baietilor, exista servicii plasate sub umbrele mai largi, gen DGIPI, unde bugetele sunt mai greu de dibuit)? Sau ca salariile din cele 4 institutii “ochiul si timpanul” acopera salariile cumulate din Ministerul Economiei, Muncii, Transporturilor, Sanatatii, Comunicatiilor? Pai austeritatea asta e doar pentru catei, nu si pentru dulaii sub acoperire? Apropo, am scazut demografic, luam in discutie scaderea numarului de parlamentari si nu diluam si serviciile de informatii?
  ***

  Binenteles, un om din servicii nu se poate trage la vatra cu pensie modesta la cata informatie a inmagazinat. Pensiile speciale au crescut dupa reforma sistemului cu 17% fata de 2010, in timp ce restul muritorilor pensionari iau mai putini bani decat atunci. De altfel, o pensie medie din SRI (3000 lei) este de peste 4 ori mai mare decat pensia medie pentru restul lumii, pentru “nespeciali”adica (747 lei). Una peste alta, daca veniturile serviciilor erau asa in 1989 mai intelegeam ceva, costa sa ai 22 milioane de hamesiti sub observatie, sa pazesti secrete economice, sa lupti cu “bubulii” imperialisti. Dar asa? Cand facem parte dintr-o alianta a tuturor impotriva mai nimanui (NATO), cand nu mai avem secrete economice pentru ca nu mai avem economie totul venind din import, cand suntem in criza si taiem salarii si in curand pensii, cand facem parada de austeritate, cum naiba de ingrasam zeci de mii de securisti?!? Pai unde sunt bugetarii grasi care cocoseaza bietul angajat de la privat?

  In definitiv, cati angajati o avea SRI-ul? FBI, o institutie care a auzit de transparenta, are 33.000, din care 13.000 (!) agenti si restul auxiliari (traducatori, analisti, angajati la “tehnic”, etc). Pai SUA are o populatie de vreo 15 ori mai mare decat Romania, are secrete de aparat si amenintari teroriste de constracarat, in mod serios. Ar insemna ca 2.000 de vigilenti ne ajung si noua? Sa ne raportam mai bine la cei 4000 de angajati MI5?

  De ce se vorbeste atunci de peste 12.000 la SRI, peste 3000 la SIE, ceva mai putin la DGIPI, cifre oferite de fosti sefi ai institutiilor in cauza (aici)? Si presupun ca cifrele sunt modeste, fiind oferite inainte de 2008, dupa care tot sectorul bugetar a explodat numeric. Pana la urma intrebarea care se pune este urmatoarea: isi permite Romania servicii speciale atat de stufoase? Daca da, faceti-o domnilor guvernanti transparent, sa plateasca fiecare lefegiu din Romania o taxa pentru “siguranta nationala”, taxa Big Brother, sa stim cel putin o socoteala.

  Publicat de cristian dogaru
  http://cristiandogaru.blogspot.com/2...l-n-auzit.html


  (./.) Teodor Bălan […] Aveţi dreptate domule Vasile Mirauta! România post-decembristă dispune de servicii secrete mai multe decât multe alte state mari şi cu economie puternică! Dar armată, .... mai mult simbolică! Doar atât cât i-a fost aprobată de „stăpâni” pentru a servi intereselor lor din aşa-zisele teatre de operaţiuni, adevărate scene ale morţii!... :((

  (./.) Vasile Mirauta […] Domnule Teodor Bălan , dupa cate am inteles santeti fost ofiter de informatii, deci cunoasteti structura din interior. M-ar interesa sa cunosc cunosc mai multe despre serviciile secrete, stiu ca e o tema vasta, ce necesita timp si spatiu. As dori sa clarificati treaba legata de generalul Pacepa (am citit mai multe versiuni), din prisma faptului ca inca este condamnat in contumacie, impreuna cu generalul Rogojan. Cum se face ca ei sint condamnati? Pentru ce bransa lucrau? Laslo Tokes era/este agent triplu : SRI/FSB/Mossad-CIA?

  (./.) Teodor Bălan […] Da domnule Vasile Mirauta, înainte de 1990 am fost ofiţer de Contrainformaţii Militare, iar la un anumit timp după aceea am fost încadrat ca ofiţer de informaţii în S.R.I., ajungând şeful unei anumite structuri la Timişoara, de unde am şi ieşit la pensie. Aşa cum bine spuneţi, cunoaşterea activităţi serviciilor secrete este o temă foarte vastă şi greu de acoperit în cadrul unor discuţii pe care le-am putea purta aici!

  Referitor la generalul Pacepa pot să vă spun doar punctul meu de vedere, strict personal, deoarece am constatat că chiar şi serviciile româneşti de informaţii i-au creat o imagine pe care din păcate mulţi au adoptat-o!... Prin urmare, din punctul meu de vedere, generalul Pacepa a fost unul dintre cei mai mari, mai răi şi mai gravi trădători ai acestui neam dintre toţi cei care au trădat acest neam de la Bastos, care l-a trădat pe Decebal şi până astăzi! Pacepa a trădat poporul român în ansamblul său, vânzând tot ce a ştiut şi ce i-a fost „primit”! În tot ansamblul trădării lui Pacepa, Ceauşescu a fost doar o victimă colaterală! A fost dat „la pachet” cu tot ce a mai putut vinde, numai să îşi asigure pentru sine o situaţie confortabilă. A fost agentul unor servicii de informaţii străine, dar despre acest lucru este periculos de discutat acum, mai ales că „beneficiarii” trădării lui stăpânesc astăzi România şi au avut grijă să-i creeze o imagine excepţională! Trădarea lui a fost facilitată şi de faptul că deţinea o funcţie foarte importantă în cadrul DIE (precursoarea actualului SIE).


  Despre generalul Rogojan nu am avut date sau informaţii concrete, aşa că nu pot să mă pronunţ!


  Cât despre Laslo Tokes, este aşa cum spuneţi! Nu ştiu dacă chiar atât de multiplu agent (sau trădător, pentru că el îi trăda pe unguri la fel de mult cum îi trăda şi pe români), dar cu siguranţă este aşa cum spuneţi! Nu se poate detalia nici acest subiect, deoarece şi Laslo Tokes este în prezent beneficiarul unor măsuri speciale de protecţie/recompensă, care îl apără, iar pe noi ne-ar putea pune în situaţii pe care cu siguranţă nu ni le dorim!

  (./.) Gheorghe Bucovineanu […] Dupa mine Serviciile Secrete Romane (SRI, SIE, STS, SPP, DGIA,DGIPI, BNR, etc.. ) sint grupate in mai multe ''filiere'' (filorusa, filo-atlantica, filo-nationalista, etc). Cum se face ca o mare parte din membrii ''filierei'' filo-atlantice lucreaza pentru organizatia SOROS?

  (./.) Ioan Ionuț […] Simplu, bate un vant atisecurist de mai departe si ne aduce praf in ochi acoprinnd astfel fosta securitate ca institurie dar... Securitatea in general si impersonal, dar cand e vorba de a demasca un securist autentic apar imediat si ajutoare incat sa intelegem ca securistii au fost de genul Mona Musca. Se pare ca a existat o securitate care a creat probleme marilor agenturi, dovada crimele din decembrie. De ce si cui i-a folosit mitul teroristilor?

  (./.) Teodor Bălan […] Domnule Gheorghe Bucovineanu, din punctul meu de vedere lucrurile sunt mult mai simple decât ar putea părea! Şefii de la vârful oricăruia dintre serviciile precizate (sau ne precizate încă) de dumneavoastră aici, sunt numiţi, instruiţi şi exploataţi de liderii politici care conduc România. Nu mai precizez aici faptul că şi aceşti lideri sunt „dependenţi”, pentru că sunt sigur că realizaţi acest lucru. La rândul lor, şefii serviciilor îşi numesc şefii de structuri centrale sau teritoriale în conformitate cu interesele (şi aprobările) celor care îi manipulează! ... iar de aici, ... rezultă ceea ce vedem şi resimţim cu toţii! :((

  Mai rămân de discutat modurile prin care „stăpânii” verifică executarea ordinelor pe care le dau, dar acesta este un alt subiect şi nu are rost să-l dezbatem aici!


  Nu putem (şi este greşit să afirmăm) că aceste servicii sunt grupate în mai multe filiere. Şi aici lucrurile sunt mult mai simple: aceste servicii au fost penetrate (până le-au spart!) de servicile de informaţii aparţinând în primul rând marilor puteri, dar nu numai lor! Aşa că, multe dintre cadrele serviciilor româneşti „dau bună ziua” în mai multe limbi! Funcţie de cine îl abordează şi de cum le dictează interesele! ;) Aşa că puteţi vedea şi explicaţia „iubirii” faţă de Soros!...


  Serviciile româneşti nu mai lucrează demult timp pentru români! Aceştia doar le plătesc, pentru că în realitate, planurile de culegere a informaţiilor şi direcţiile strategice de acţiune sunt stabilite de alte structuri, fie că sunt NATO, fie că sunt altele, iar ai noştri doar execută ordinele.

  Şi eu sunt de acord cu domnul Ioan Rosca de mai sus, care susţinea desfiinţarea acestor servicii şi reînfiinţarea lor pe scheme şi argumente noi, dar ar trebui să ştiţi că acest lucru este imposibil în conjunctura actuală!!! Atâta timp cât România nu este independentă economic şi financiar, aceste servicii şi structurile politice care acced la putere în România sunt configurate aşa cum dictează interesele celor care au colonizat România!


  (./.) Ioan Ionuț […] Bineinteles ca in final au fost diferentiate doua structuri pe care natura misiunii le-a facut antaoniste. Una din ele nu era pe placul comanditarilor revolutiei si interesul lor era sa fie anihilata altfel cine stie ce ar fi iesit pe urma. Succesiunea evenimenteor poate ca nu ar fi fost aceeasi. Or daca in actuala conjunctura inca mai avem pozitii partizane in raport cu a fost atunci inseamna ca filmul inca nu s-a terminat. Dar istoria se va scrie in continuare, desigur de invingatori. Depinde de noi cine vor fi aceia. "Cine are urechi, sa auda"... Atata doar ca aceasta emisiune nu ar fi trebuit sa fie la Antena 3. Aici a avut un efect opus.

  (./.) Teodor Bălan […] Domnule Ioan Ionuț, chiar credeţi că mai depinde ceva de noi?!?... Sau că mai putem face noi ceva?!?... Atâta vreme cât românii nu ies în stradă să protesteze pentru drepturile lor nici măcar în numărul în care ies la întâmpinarea unui cântăreţ celebru sau la un meci de fotbal cu miză medie, ... eu nu văd la ce am mai putea spera! De fiecare dată în istoria acestor pământuri, „flăcările” ne-au fost aprinse de alţii, iar noi am rămas să mai întreţinem puţin focul, după care am rămas cu cenuşa şi la propriu şi la figurat! :((

  (./.) Mioc Marius[…] Gheorghe Bucovineanu, este o naivitate gruparea securiştilor în filo-ruşi, filo-antantici, filo-naţionalişti. Covîrşitoarea majoritate sînt filo-interese personale. Ideologia n-are nici un rol aici.

  (./.) Ioan Rosca […] Domnule Balan, as dori sa nu ratam ocazia de a discuta civilizat tema aceasta- importanta. E un prilej de contrapunere a unor viziuni firesc contradictorii. Dv-fost ofiter de contrarinformatii, cu mine- criric radical al Securitatii si al serviciilor secrete. Dar va trebui sa o luam mai marunt, pe puncte.

  1. Ce credeti dv ca pazea securitatea inainte de 1989 ,daca sustineti ca nu erau gardieni ai regimului securicomunist? Aparau poporul roman de cine? Eu am nenumarate dovezi ca securistii aparau partidul comunist de poporul roman. Personal am fost tinut in friu inainte de 1989 numai de frica de Securitate, ciinele criminal al regimului distructiv. Si am difuzat nuemeroase documente si marturii care arata ca principalul instrument al terorii comuniste a fost Securitatea. Milioanele de victime ale regimului securicomunist se rasucesc in mormint cind aud ca tortionarii lor au fost... patrioti. Nu trec la punctul 2 pina nu lamurim pe aceasta.


  (./.) Teodor Bălan […] Domnule Ioan Rosca, vă asigur că putem discuta în detaliu şi civilizat (aşa cum spuneţi dumneavoastră) multe subiecte pe tema fostei Securităţi, dar am rugămintea să mă înţelegeţi că pe acest ton şi de pe aceste poziţii (dumneavoastră în postura inchizitorului ante pronunţat, iar eu de pe aceea a victimei deja condamnate la ardere pe rug) nu putem avea un astfel de dialog!

  Înţeleg sentimentul dumneavoastră conform căruia aţi trăit înainte de 1989, dar aş vrea să înţelegeţi că el se datorează mai mult unor temeri interne, din mintea dumneavoastră, decât unor motive reale!


  Afirmaţia: „Personal am fost tinut in friu inainte de 1989 numai de frica de Securitate, ciinele criminal al regimului distructiv.” sună mai mult a lozincă modernă, post decembristă, decât a realitate!...

  Ce anume aţi făcut dumneavoastră înainte de 1989, de vă menţinea într-o astfel de atmosferă şi cât de justificată în lumea reală era această stare a dumneavoastră de frică faţă de Securitate! Îmi este greu să cred că vom putea purta dialogul în nişte coordonate decente datorită motivelor precizate mai sus, dar vă asigur că din punctul meu de vedere sunt sincer şi deschis la aşa ceva, cu toate că sunt convins că nu aici ar fi cel mai bun loc şi mediu pentru acest lucru!


  Actiunea pentru Eliberarea României (AER): http://www.facebook.com/groups/36747...4299270589232/

 2. #2

  Default Re : Nationalismul gardienilor lagarului consta in a tine de sase hotilor inscaunati.

  (./.) Constantin Ciobanu […] Public un extras din lucrarea ''Mostenitorii Securitatii'' de Marius Oprea, in ideea de a oferi o pista de analiza ''asimetrica'', CITEZ: ''În 22 decembrie 1989, Departamentul Securitatii Statului (DSS), politia politica a regimului communist din Romania, avea un efectiv total de: 15312 angajati, dintre care 10114 ofiteri, 791 maistri militari, 3179 subofiteri si 1228 personal civil. De asemenea, beneficiase de serviciile a peste 400.000 informatori, dintre care 136.000 au fost extrem de activi in zilele premergatoare evenimentelor din 1989, soldate cu fuga si apoi executarea familiei Ceausescu [1].

  In unitatile centrale ale Securitatii lucrau 6602 persoane, in cele teritoriale si la Securitatea Municipiului Bucuresti 6059, in scolile de pregatire si perfectionare a cadrelor 225, iar in unitatile speciale acoperite 2426, dintre care 1892 ofiteri [2]. Pe multi dintre acestia, ziua de 22 decembrie 1989 i-a gasit nepregatiti. Un exemplu: derularea evenimentelor a fost atit de rapida, incit la doua ore dupa ce curtea Inspectoratului Securitatii din Brasov era impinzita de multime, o masina, condusa de un maistru militar, aducea de la una din fermele Gospodariei de partid din apropierea Brasovului un porc, pentru masa de sarbatori a cadrelor. Aceeasi lipsa de imaginatie in evaluarea evenimentelor care au urmat, izvorita din sentimentul fiecarui securist, de apartenenta la o casta imuabila, a dus la blocarea sistemului.
  ***


  Nici in haosul generalizat care a domnit in 22 decembrie 1989 si nici ulterior modul de dizolvare si de punere sub control a structurilor DSS n-a fost clar precizat in succesiunea de acte normative emise de puterea provizorie. In aceeasi situatie s-a aflat si aparatul partidului comunist. Mai intii, in Comunicatul catre tara al Consiliului Frontului Salvarii Nationale, citit la Televiziune de Ion Iliescu pe 22 decembrie 1989 in cursul serii, se spunea doar ca “intreaga putere in stat este preluata de Consiliului Frontului Salvarii Nationale. Lui i se va subordona Consiliul Militar Superior, care coordoneaza intreaga activitate a armatei si a unitatilor Ministerului de Interne”. Desi aceasta formulare era suficient de confuza pentru a amplifica nesiguranta si deruta fara margini din acea perioada, CFSN a revenit abia pe 24 decembrie cu un alt comunicat, in care se arata: “Unitatile Ministerului de Interne se vor integra in Ministerul Apararii Nationale, care preia comanda unica asupra tuturor trupelor si mijloacelor de lupta ale tarii”[3].
  ***

  Pe fondul manipularii opinei publice, careia i se aratau la televiziune imagini cu centre de ascultare dezafectate, in primele luni ale anului 1990 s-a desfasurat o intensa activitate de regrupare a structurilor fostei Securitati, in paralel cu eforturile unor demnitari ai momentului de a le controla. Formal, DSS trecuse inca din 22 decembrie in subordinea Ministerului Apararii. In 31 decembrie insa, imediat dupa arestarea lui Iulian Vlad si a apropiatilor sai, presedintele CFSN Ion Iliescu l-a numit comandant al Departamentului Securitatii Statului pe Gelu Voican Voiculescu (la acea data, vice-prim ministru in Guvernul provizoriu)[6]. In seara aceleiasi zile, la ora 22, acesta a organizat o sedinta extraordinara la sediul Internelor, convocindu-i pe ofiterii superiori din Securitate.

  La intrunire, Voican le-a garantat ofiterilor DSS ca noua putere nu va purta un razboi impotriva lor, ci se va limita doar la destructurarea institutiei. Incepind cu 2 ianuarie 1990, generalul Militaru si Voican Voiculescu au coordonat preluarea de catre MApN a Securitatii. Concret, s-a trecut la analizarea organigramei acesteia si la creionarea viitoarelor structuri informative ale Romaniei. Ele au avut ca baza personalul si logistica Securitatii, care in mod formal nu a fost niciodata desfiintata. Reamintim ca prin Decretul semnat in 26 decembrie de Ion Iliescu si Nicolae Militaru, Departamentul Securitatii Statului era trecut in componenta MApN, iar in 31 decembrie 1989 la comanda acestuia a fost numit vicepremierul Gelu Voican Voiculescu.

  Documentele stocate in arhivele DSS, vasta retea de informatori, potentialele servicii care puteau fi aduse de ofiterii de informatii si nu in ultima instanta afacerile Securitatii nu puteau ramine nevalorificate sau lasate de izbeliste si noua putere a inteles rapid acest lucru [7]. Soarta Securitatii, care a disparut de la sine, fara ca aceasta disparitie sa fie legiferata, a fost impartasita si de fostul partid comunist, din aceleasi motive. Decretul de dizolvare a PCR, semnat la presiunea strazii in 12 ianuarie 1990, a fost abrogat peste cinci zile, in urma unei decizii a Consiliului CFSN. Am numi-o privatizarea regimului comunist, dupa modelul care se derula in acele momente si in URSS [9]. Ofiterii fostei Securitati au contribuit la acest proces in trei feluri: a) in cadru organizat; b) prin actiuni individuale sau de grup, plasate insa sub protectie institutionala; c) pe cont propriu – intr-un procent redus si cu un succes discutabil. [8]. O eventuala dizolvare ar fi atras problema succesiunii si legiferarea modului de impartire a patrimoniului PCR. In ambele cazuri, pe linga ratiunile politice ale noii puteri, care ezita o ruptura clara cu trecutul, a mai existat una.

  Mostenitorii Securitatii-Marius OPREA cap-01 : http://www.universulromanesc.com/gin...s-OPREA-cap-01

  Mostenitorii Securitatii-Marius OPREA cap-02 : http://www.universulromanesc.com/gin...s-OPREA-cap-02

  Mostenitorii Securitatii-Marius OPREA cap-03 : http://www.universulromanesc.com/gin...s-OPREA-cap-03


  (./.) Teodor Bălan […] Partea I-a a răspunsului: Da domnule Constantin Ciobanu, este într-adevăr o analiză asimetrică în adevăratul sens al cuvântului!... Spun asimetrică (termenul dumneavoastră), pentru că eu sunt unul singur iar dumneavoastră, cei care întreţineţi acest subiect sunteţi un grup de persoane dintre care unele sunt chiar titani ai „problemei”!... Despre domnii Marius Oprea şi Ioan Roşca am auzit din presă sau de pe Internet şi mărturisesc aici că sunt foarte multe punctele în care şi eu gândesc la fel şi că îi admir foarte mult pentru ceea ce fac!

  Atâta doar că am convingerea că acest grup, cu care am onoarea să discut aici este în totalitatea sa nu numai antepronunţat în privinţa deznodământului acestei discuţii, dar că nici nu acceptă alte argumente în afara celor pe care le-au adunat de-a lungul timpului!...

  Spuneam într-unul dintre comentariile mele anterioare, că: „O problemă fundamentală a poporului român este aceea că, până când nu se va recunoaşte oficial că în decembrie 1989 nu a fost revoluţie, ci o odioasă lovitură de stat, nu se va putea afirma cu temei că morţii de atunci sunt cinstiţi cu adevărat şi cum se cuvine!!! Dar pentru aceasta trebuie spus clar şi demonstrat AEDVĂRUL. Ce este dureros de trist, după opinia mea, este faptul că unii s-au obişnuit cu un „adevăr” convenabil, iar când aud despre realitatea evenimentelor din decembrie '89, o refuză cu îndârjire!... Dar până când nu se va rosti ADEVĂRUL în primul rând de către cei implicaţi şi nu va fi cunoscut şi acceptat de către toată lumea, nu cred că se va putea vorbi despre reconciliere naţională!!! Poporul român are nevoie de acest ADEVĂR şi de reconciliere naţională pentru a putea porni cu fruntea sus şi fără remuşcări sau motive de ranchiună la crearea adevăratei Românii moderne şi democratice!”…

  La lucrurile prezentate de dumneavoastră nu mai fac referire, deoarece sunt deja publice şi arhicunoscute celor care au preocupări în acest domeniu. În completarea celor prezentate de dumneavoastră în cadrul acestui topic vin şi eu cu o întrebare (mai mult retorică): „ – De ce oare nimeni, nici ca persoană fizică şi nici ca instituţie oficială, nu doreşte şi nu se străduieşte să afle detalii referitoare la elementele premergătoare REALE ale evenimentelor din decembrie 1989?!?


  ... Eu, de la nivelul funcţiei pe care o aveam atunci (şi nu era una foarte mare) am luat act încă cu aproximativ doi ani înainte de eforturile desfăşurate de anumite servicii străine (unele dintre acestea fiind chiar „prietene”!) pentru răsturnarea regimului politic din România. Aveam la acea vreme informaţii „calde” de la un lagăr de concentraţi din Ungaria, în care anumiţi transfugi români, care la testele la care erau supuşi dovedeau calităţi pentru acest lucru, erau pregătiţi şi antrenaţi pentru acţiuni diversioniste de stradă din România. Ulterior, s-a dovedit că informaţiile erau reale, deoarece unul dintre aceştia, un fost subofiţer de tancuri a fost cel care a intervenit „eroic” şi a oprit coloana de tancuri de la Calea Girocului din Timişoara! Acest subofiţer fusese trecut în rezervă pentru motive imputabile lui (a fost acuzat de furt în detrimentul bunurilor colegilor lui), dar investigatorii evenimentelor decembriste nu au spus nimic despre acest lucru! Dimpotrivă, a fost apreciat pentru că a „luptat” pentru revoluţie!... Vă invit la raţiune şi obiectivitate şi vă las dumneavoastră libertatea să apreciaţi gestul lui!.... Mai ales că acest tip de „luptători” din stradă nu au fost doar în Timişoara!...


  Vă dau un alt exemplu: de aproximativ doi ani aveam în atenţie şi lucru operativ un cetăţean român (în realitate un cetăţean al unei ţări „vecine şi prietene”), care de 18 ani acţiona ca ofiţer acoperit în România, iar acum primise sarcina să identifice în rândul cadrelor militare active din Timişoara şi Cluj, elemente pretabile a se lăsa cumpărate şi care la momentul „stabilit” să acţioneze în conformitate cu un anumit plan pentru răsturnarea regimului politic din România. Erau studiaţi în mod special ofiţerii de tancuri, mizându-se pe forţa de izbire şi efectul psihologic al tancurilor în eventualitatea unor acţiuni de stradă! Unii dintre ofiţerii contactaţi şi pe care am reuşit să-i identific, primiseră în avans importante sume de bani, ceasuri, sticle cu alcool fin etc. Este evident că nu pot avea pretenţia că i-am identificat pe toţi, dar un lucru este cert: caracterul „spontan” al evenimentelor din decembrie 1989 nu a existat! Ofiţerul acoperit (un locotenent colonel în serviciul de informaţii militare al unui stat „vecin şi prieten”) a fost lucrat informativ şi în cooperare cu „Biroul 110” din Timişoara, care avea în competenţă spaţiul teritorial respectiv!

  Tot ca măsură pregătitoare, în Timişoara, pe Calea Girocului a fost instalată o uriaşă pasarelă metalică transversal pe axul drumului, blocându-se astfel circulaţia automobilelor din/spre oraş. Acest lucru s-a dovedit a fi deosebit de util ulterior, deoarece atunci când ministrul Milea a ordonat deplasarea tancurilor către oraş, acestea au trebuit să treacă cu viteză redusă pe o alee îngustă printre un şir de blocuri. Au devenit astfel ţinte şi victime sigure, reeditându-se parcă, bătălia de la Posada! În zadar am semnalat anterior celor de la Marele Stat Major (cum se numea atunci) capcana creată pe Calea Girocului, pentru că nici nu au luat în seamă avertizările mele! De parcă chiar îi avantaja acest lucru!... Oare nu o fi fost aşa?!?...


  Nu ştiu de au făcut cadrele de la inspectoratele judeţene de Securitate şi nici nu mă interesează, dar eu ştiu că am aflat despre iminenţa declanşării evenimentelor încă din data de 13/14 decembrie 1989. Ca urmare, mi-am luat măsura de a-mi pune familia la adăpost, trimiţându-mi soţia şi copii la părinţi, iar eu m-am prezentat la biroul din unitate, unde am rămas în mod continuu până la arestarea mea din data de 22 decembrie 1989, ora 12,00! Multe persoane au regretat faptul că am fost blocat în unitate încă din data de 14 decembrie după-amiaza, până în 22 decembrie şi că nu îmi pot pune în responsabilitate acţiunile din stradă!... În toată această perioadă, fiind în unitate, am luat act de toate misiunile de luptă primite de comanda unităţii de la ministrul Milea.


  (./.) Teodor Bălan […] Partea a II-a a răspunsului: După declanşarea Procesului de la Timişoara am insistat să merg în faţa completului de judecată şi să prezint probe materiale concrete şi cât se poate de oficiale despre lovitura de stat care tocmai se pusese în aplicare şi se derula în continuare. Bineînţeles că am fost blocat şi că nu mi s-a permis accesul la instanţă, primind numeroase ameninţări pe diferite canale, inclusiv la adresa familiei! Am fost ameninţat să am grijă, că copii sunt mici încă şi că pe drumul spre şcoală sau grădiniţă se pot întâmpla multe!... Ca urmare, a trebuit să-mi trimit copii la părinţii mei, iar fiică-mea a urmat anul respectiv de şcoală la Roşiorii de Vede!!!

  În data de 12 februarie 1990, generalul Militaru m-a trecut în rezervă „ca urmare a reorganizării armatei şi a desfiinţării funcţiei în care am activat”!... Mai târziu am realizat că mulţumită lui Dumnezeu am scăpat de ceva mult mai rău!... În scurt tip după aceea a fost dată afară din serviciu şi soţia mea, care lucra ca inginer proiectant la „Optica” Timişoara.


  Tristeţea mea este că nu numai că de 22 de ani ţara noastră merge de la zi la zi tot mai rău şi tot mai în jos, dar în aceeaşi măsură, nici una dintre personalităţile mai mult sau mai puţin oficiale din România, nu acţionează pentru stabilirea ADEVĂRULUI, aşa cum a fost şi nu aşa cum şi-l doresc unii sau alţii să arate!...

  Comunismul ar putea fi condamnat şi lucrurile cu siguranţă ar merge cel puţin la fel de bine şi dacă s-ar recunoaşte public lovitura de stat din decembrie 1989, împreună cu salba de alte evenimente similare produse în valuri de atâtea ori de atunci şi până în prezent. Loviturile de stat sau de palat vor continua până când se va produce ADEVĂRATA REVOLUŢIE din România!!! Cel mai rău este însă că de toate aceste evenimente antinaţionale şi antiromâneşti au profitat „organizatorii” lor, România devenind de la an la an tot mai săracă, tot mai neputincioasă, tot mai îndatorată, iar „lăcustele” prosperă. Singurele de altfel dintre români care o duc bine cu certitudine pentru termen lung!... Sper însă că nu pentru totdeauna!...  (./.) Ioan Rosca […] Este justa observatia dv, domnule Balan, am un ton inchizitorial, pe subiectul Securitatii, pe care am acuzat-o de distrugerea Romaniei, in multe texte:
  http://www.piatauniversitatii.com/ic...tiscandate.htm
  http://www.piatauniversitatii.com/ic...securistii.htm
  http://www.piatauniversitatii.com/ic...ondr5oct91.htm
  http://www.piatauniversitatii.com/ic...raingroapa.htm
  http://www.piatauniversitatii.com/ic...s/7prafdos.htm
  http://www.procesulcomunismului.com/...justitiare.htm
  http://www.piatauniversitatii.com/ic...s/7prafdos.htm
  etc.


  Dar nu victimizati pe cine nu se cade. Securistii nu au patit nimic, dupa 1989, dimpotriva s-au infruptat din hoitul Romaniei sfirtecate. Un pic de frica in primele zile, pina au vazut ca pot veni mai departe la "locul de munca". De patit am patit tot noi, victimele lor, care am incercat sa ne eliberam. Daca ni s-a parut doar ca eram prizonierii lor, de ce ne-au mai lovit si dupa 1989, impiedicindu-ne sa iesim la lumina?. Si de ce pensia lor e azi mult mai mare decit a noastra?


  Ne-au lucrat profesionist camarazii dv. captati de FSN, , boicotindu-ne toate incercarile de ridicare a unei forte anticomuniste, asmutind prostimea sa ne sparga capul, sau facind-o chiar ei imbracati in mineri. Credeti ca nu se va afla niciodata ca FSN a cotropit Roamania si prin SRI (la care , aveti dreptate, se adauga procuratura si justitia)?

  Vorbiti cu un roman alungat din tara lui pentru ca a vrut sa faca dreptate, agresat de o multime intaritata de provocatorii securitatii (rebotezata SRI). Care si-a irosit viata incercind inutil sa deblocheze justitia, incit cei care au facut citeva milioane de victime in "tarisoara" aparata represiv de servicii "patriotice"- sa fie pedepsiti. Cu cineva care nu accepta comparatia intre rasism/xenofobie si antisecurism, pentru ca nimeni nu a fost silit sa isi cistige viata in plutonul calailor.


  Vorbiti cu cineva care chiar azi a primit somatie pentru a plati cheltuielile de judecata in procesul "feseniadei" , care mi-a fost inchis in nas fara scrupule "juridice", inainte de a fi citati reclamatii- pe care procuratura i-a protejat continuu si SRI i-a slujit cu devotament. Cu cineva care si-a irosit multi ani ca sa asculte marturiile fostilor detinuti politici (supravietuitori)- loviti de Securitate fara mila. Cititi dosarul Vasile Paraschiv , daca nu ati aflat pina azi cu ce s-a ocupat institutia care v-a dat un salar (presupun bun) incit aflati de-abia de la mine... ca ati lucrat intr-o organizatie criminala.


  Daca puteti trece peste acest ton al meu, aducind argumente solide ca e nepotrivit, astept cu interes raspunsul dv la prima mea intrebare: de cine ne-am eliberat noi in 1989? Puteti spune altora povesti (fie si adevarate) despre servicii straine implicate atunci. Sint total irelevante- fata de fondul acelei necesare revolte sociale. Ar trebui sa multumim oricarui strain care a pus umarul sa ne recapatam demnitatea, indiferent de motivatiile lui. Mai aveti un pas si acuzati prizonierii lagarului securicomunist ca nu au stat cuminti in jug, ca sa nu faca jocul "strainilor". Faptul ca si dupa 1989, distrugerea Romaniei a continuat , in forme noi, nu este de loc un argument in favoarea Securitatii, autoarea metamorfozei distructive a Sistemului. Intii au pazit tilharia prin care statul a fost inzestrat de la slugi si apoi tilharia prin care prada a fost impartita la profitori.


  Incercati sa imi replicati, chiar daca nu imi impartasiti ideile si nu va place tonul. As avea multe intrebari sa va pun. Pentru ca, va marturisesc, am dorit toti acesti ani sa discut cu cineva de buna credinta, din partea cealalta.

  Veti avea puterea sa auziti de la mine ce ati reusit toti acesti ani sa eludati, ca sa nu va pomeniti aruncat intr-o grava criza morala?


  (./.) Maria Ratiu […] In '88 am primit 10 000 lei amenda de la Primarul-secretar general (? niciodata nu am stiut cum se numeau functiile lor de partid) al municipiului Roman pentru ca am incercat sa-i explic ceva si trebuia sa tac... A fost un adevarat circ. Am platit 1000 lei care era mai mult decat jumatate din salarul meu de inginer in fabrica de taxtile... In '96 eram "colegi" in Consiliu Judetian Neamt si nu intelegea de ce eu ma opuneam unor hotarari, pe motiv ca incalcau legea organica in domeniu, dar care oricum se luau cu majoritate de voturi... Erau si colegii mei din PNTCD care votau pentru, nimic de zis...Astazi in gasesti la PDL pe toti... Am scris asta ca sa sustin ceea ce dl Rosca a scris mai sus!!

  (./.) Teodor Bălan […] Partea I-a a răspunsului: Domnule Ioan Rosca, am citit cu atenţie (şi chiar cu interes aş putea spune) articolele de la link-urile pe care mi le-aţi dat. În cea mai mare măsură sunt lucruri pe care le-am mai auzit pe la televiziuni sau citit pe Internet, dar mă bucur pentru că acum am avut ocazia să le primesc direct de la autor! Vă mulţumesc mult pentru acest lucru!

  Dată fiind totuşi diferenţa noastră privind unele opinii în legătură cu acest subiect, aş dori să vă rog să fiţi îngăduitor şi să aveţi bunăvoinţa să analizaţi şi punctul meu de vedere! În primul rând eu consider că „cei” care au vrut să dea „de lucru” poporului român şi să aibă grijă ca românii să fie ocupaţi cu acţiuni revanşarde la adresa comunismului şi să nu observe adevăratele manevre care se fac asupra politicii de apărare şi economice a ţării, au reuşit! Victoria este totală şi de partea lor!


  Uitaţi-vă că şi acum, după 22 de ani lucrurile nu sunt liniştite, iar dumneavoastră împreună cu ceilalţi asemenea dumneavoastră, încă umblaţi pe coclauri ca să căutaţi să rezolvaţi ceva care nu poate fi rezolvat. Răspunsul la căutările şi frământările dumneavoastră (mă refer şi la camarazii dumneavoastră care vă sunt alături în aceste demersuri) nu sunt acolo unde le căutaţi dumneavoastră.

  Decât să diabolizaţi întreg comunismul şi întreaga Securitate, mai bine aţi fi încercat să urmaţi evoluţia socială şi istorică a ţării noastre şi să defalcaţi tot acest timp analizat de dumneavoastră, în etapele istorice şi politice fireşti: 1944 – 1948, 1948 – 1964, 1964 – 1970, 1970 – 1989. În fiecare dintre aceste etape au fost practici, legi şi regulamente diferite şi, de ce să nu recunoaştem, au fost şi persoane de diferite naţionalităţi şi origini sociale, care au ocupat funcţiile politice şi din aparatul de stat de la nivel central, până la nivel local. Eu am prins din plin perioada 1970 – 1989, dar am citit foarte multe documente oficiale sau secrete cu care am lucrat în mediile militare şi am discutat cu foarte multe persoane care mi-au povestit despre celelalte perioade precizate mai sus.

  Dacă trebuie să vorbim despre crimele comunismului sau despre anumite practici de natură legală, atunci va trebui să „dăm Cezarului ce-i al Cezarului” şi să recunoaştem că fiecare dintre cele 4 perioade prezentate mai sus diferă de celelalte şi că nu poate fi pus semnul de egalitate între ce s-a întâmplat în fiecare dintre ele! Ca o consecinţă a acestei stări de fapt, nu pot fi acuzaţi şi traşi la răspundere şi diabolizaţi „la pachet” securiştii din etapa 1970 – 1989 pentru ce au făcut cei din anii 1948 – 1964! Nici un tribunal din lumea aceasta nu ar accepta o astfel de acuzaţie! Şi nici nu ar fi nici moral şi nici drept!... Iar dacă cei din anii 1970 – 1989 au comis la rândul lor fapte reprobabile, să fie identificate, individualizate persoanele şi trase la răspundere, conform legii!... În acest caz, ce rost mai are să condamnăm comunismul şi Securitatea „la pachet” amestecând lucrurile şi mirându-ne apoi că nu se poate face nimic?!?...


  Şi, … mai am o observaţie: dacă ar fi să analizaţi obiectiv, poliţia, jandarmeria, serviciile secrete, dar mai ales justiţia de după 1989, veţi ajunge foarte lesne la concluzia că acestea au comis incomparabil mai multe crime şi ilegalităţi decât s-au comis în toate cele patru perioade la un loc, prezentate mai sus! Sigur că nu este drept şi nu trebuie să scape criminali nepedepsiţi, dar şi mai nedrept şi revoltător mi se pare că este să nu fie pedepsiţi criminalii care prin practicile lor abuzive au adus populaţia ţării mai jos cu peste 3 milioane de locuitori, au alungat din ţară de asemenea alte milioane de persoane, la muncă pe aiurea în lume, iar cei care au rămas în ţară trec prin greutăţi inimaginabile, care îi fac să regrete cu just temei chiar şi vremurile grele (atât cât au fost ele) de pe timpul lui Ceauşescu! Iar acest lucru mi se pare cel mai grav!


  Tot respectul şi consideraţia pentru generaţiile trecute şi sacrificate, dar pentru aceştia VII, care se chinuie în chinuri şi lipsuri care le taie orice speranţă de viaţă, ce se mai poate face?!?... Asta ca să nu mai aducem în discuţie faptul că generaţiile viitoare de români, nepoţii şi strănepoţii noştri, au vieţile amanetate definitiv, fără a avea nici un fel de vină decât pe aceea că s-au născut sau urmează să se nască aici, pe pământ românesc! Atât cât a mai rămas din el!....


  Dar, în loc să se caute şi să se identific adevăraţii vinovaţi, este mai simplu, mai comod şi mai la-ndemână să se desemneze generic vinovaţii (de serviciu): SECURIŞTII!... Nu neg faptul că este foarte posibil ca printre ei să fie şi foşti ofiţeri de Securitate sau mai nou, din serviciile secrete post-decembriste, dar de ce nu sunt nominalizaţi şi traşi la răspundere conform legii şi se preferă să fie „dizolvaţi” în masa mare de „securişti” şi să li se piardă astfel urma?!?... Oare chiar nu sesizaţi faptul că sunteţi orientaţi, încurajaţi şi dirijaţi „în orb” să bateţi câmpii pe coclauri, în condiţiile în care vinovaţii bântuie pe sub nasul dumneavoastră?!?... Şi nu veţi fi deloc miraţi când investigându-i pe aceştia, veţi ajunge să identificaţi şi pe mulţi dintre vinovaţii (prin acţiune sau inacţiune) de crimele din decembrie 1989 – ianuarie 1990 sau chiar şi de mai târziu!!!

  Cât despre serviciile sistemului de apărare în ansamblul lor, aşa cum au fost ele, dar şi-au făcut datoria faţă de ţară şi popor şi au păstrat prin intermediul legilor şi mijloacelor legale avute la dispoziţie, o ţară bogată şi frumoasă, independentă economic, militar şi, de ce nu, chiar şi politic! Mândria de a fi români pe care au simţit-o cetăţenii acestei ţări până în 1989, tare mi-e teamă că nu vom mai apuca să o trăim!... Din banii cotizaţi la CAS şi de lucrătorii sistemului de apărate naţională (şi nu au fost puţini, aşa cum şi dumneavoastră remarcaţi), alături de cei cotizaţi de toţi ceilalţi cetăţeni ai României, au fost construite obiectivele economice care funcţionând, asigurau locurile de muncă generaţiilor contemporane lor şi constituiau totodată sursele de venituri pentru pensiile noastre. Cu alte cuvinte, banii noştri (inclusiv ai dumneavoastră) au fost investiţi de regimul comunist în mijloacele de producţie care asigurau banii pentru pensiile noastre!


  Ce vină am eu, dumneavoastră sau orice alt român că acum nu mai sunt bani de pensii?!?... De ce ne-au fost vândute investiţiile pensiilor noastre şi în buzunarul cui au intrat aceşti bani?!?...


  (./.) Teodor Bălan […] Partea a II-a a răspunsului: Eu de exemplu şi alte multe sute de mii ca şi mine, nu aveam pensii nici aşa cum afirma criminalul de Băsescu şi nici cum susţineţi dumneavoastră! Aveţi posibilităţi pentru a verifica acest lucru şi nu aş vedea de ce nu aţi face-o?!?... Şi cu toate acestea, tot ni le-a tăiat băsescu!... Este adevărat că sunt şi unii care din nu ştiu ce motive au şi pensii cu adevărat excepţionale, aşa cum au şi magistraţii de exemplu, dar de ei nu se leagă nimeni! Doar securiştii sunt vinovaţi de toate!... Aşa cum şi preşedintele Constantinescu a acuzat „serviciile” că l-au învins, dar nu a vrut să îşi recunoască incompetenţa atât a lui, cât şi a celor care l-au însoţit la conducerea ţării!... Eram deja ofiţer activ în cadrul S.R.I. în acele vremuri şi ştiu din percepţii personale toate acele situaţii!

  De ce organizaţiile de revoluţionari sau orice alte organisme civile nu investighează aceste crime economice şi nu aduce criminalii în faţa judecătorilor?!?... Dar au închis cu toţii ochii (în mod complice aş zice eu) la faptul că Băsescu a vândut flota României, cum să mai investigheze şi nişte dedesubturi mai delicate?!?... Mai ales că ori de câte ori au fost pe punctul de a ajunge la măsuri care ar fi putut afecta vreun politician post-decembrist de marcă, se creau imediat scandaluri publice şi proteste ale organizaţiilor de revoluţionari, prin incitarea lor cu diferite pretexte privind anularea unor drepturi care le-au fost atribuite în timp.


  Din acest punct de vedere, această veritabilă forţă de şoc şi intervenţie rapidă pe care o constituie organizaţiile de revoluţionari şi-a dovedit de fiecare dată eficacitatea şi a demonstrat că îşi merită din plin rolul care i-a fost atribuit! Chiar dacă în cea mai mare măsură, manipularea lor se face „în orb” cum se spune în limbajul serviciilor de informaţii!...

  Dar mai poate nega cineva faptul că astăzi România este condusă după regulile şi principiile militare ale serviciilor secrete?!?... Şi bineînţeles că ridicolul nu este atins destul, dacă nu se strigă în gura mare că securiştii sunt cei care ne conduc!... Nu vă umflă râsul?!?... Oare cât de matusalemici trebuie să fie aceşti ofiţeri de securitate, ca să mai fie în măsură să gândească coerent şi să aibă puterea să ţină sub control această ţară?!? De ce nu se spune lucrurilor pe nume şi de ce nu sunt nominalizaţi vinovaţii?!?.... Este mai simplu de justificat că tot securiştii sunt de vină! Iar mulţimea crede şi nu cercetează!... De lene, înghite orice i se serveşte pe tavă! Mai ales când această minciună li se serveşte prin toate canalele şi mijloacele mass-media!...


  Şi încă un detaliu: cum oare atât de mulţi oameni deosebit de inteligenţi (printre care vă includ şi pe dumneavoastră), care se ocupă cu cercetarea crimelor comunismului şi ale Securităţii, nu sesizează că sunt numiţi de-a valma SECURIŞTI, inclusiv informatorii, sursele şi colaboratorii care au sprijinit sub orice formă activitatea acestor organe de stat?!?... Orice persoană cu o inteligenţă minimă, dar de bună credinţă, ar putea sesiza că nu este în regulă acest lucru, dar el se perpetuează de peste 22 de ani, din aceleaşi motive arătate mai sus. Cui foloseşte acest lucru? Am putea găsi răspunsul la această întrebare, dar de această dată cei vizaţi ar fi de această parte a baricadei, iar acest lucru nu se poate spune!


  Într-o întâlnire comună cu reprezentanţi ai serviciilor de informaţii din ţările membre NATO, reprezentantul Germaniei chiar ne-a adresat o întrebare referitoare la acest lucru şi mărturisea că nu poate înţelege cum este posibil ca nimeni să nu îşi dea seama de confuzia gravă creată prim amestecarea la un loc a membrilor reţelei informative (actuala agentură) cu ofiţerii operativi!?!... Pentru mintea lor de nemţi, o astfel de cacialma era de neconceput! Dar la noi se poate! Mai ales când interesele noilor potentaţi politici le ajută din plin acest lucru!


  (./.) Mioc Marius […] Domnule Teodor Bălan, pomeniţi faptul că după revoluţie v-aţi trimis fiica la şcoală la Roşiorii de Vede. Roşiorii de Vede este un oraş legat de biografia lui Radu Tinu. Acolo şi-a început cariera în securitate. Deasemeni Radu Tinu a fost primit în SRI după revoluţie, cum ziceţi că s-a întîmplat cu dv. De aceea vă întreb dacă sînteţi cumva Radu Tinu. http://mariusmioc.wordpress.com/2009...olta-spontana/

  (./.) Teodor Bălan […] Da, domnule Mioc Marius, sunt exact cine spun că sunt! Faptul că atât eu, cât şi soţia mea suntem din Roşiorii de Vede nu are nici o legătură cu domnul Radu Tinu! Nu înţeleg de ce puneţi problema în acest fel!

  Îl cunosc pe domnul Radu Tinu din vedere, dar vă asigur că nu am fost coleg cu dumnealui nici înainte de 1989, nici după aceea! Interesant este faptul că eu nici nu ştiam că a fost încadrat în S.R.I.!... Am fost încadrat în S.R.I. în toamna anului 1995, în urma susţinerii unui examen profesional la Bucureşti şi am lucrat acolo o perioadă destul de lungă de timp, dar nu l-am întâlnit şi nu am constatat că ar fi fost încadrat acolo! Iar unitatea nu este atât de mare ca întindere şi nici cu atât de multe cadre, încât să nu ajungi ca în maximum câteva zile să îi cunoşti pe toţi!... Iar după pensionarea mea, ... exclus să fi fost reactivat, deoarece este mai în vârstă decât mine şi nu ar fi îndeplinit condiţiile tehnice de încadrare! Aşa că, ... în mod sigur presupunerea dumneavoastră nu este corectă! :)


  (./.) Constantin Ciobanu […] Domnule Teodor Bălan , eu sustin faptul ca a fost vorba de un complot/conspiratie in decembrie 1989, deci ''tezele'' mele intra in contradictie cu tezele domnului Marius Mioc !

  Eu sustin : Lovitura de stat din 1989 a avut doua planuri de actiune/operatii distincte, declansate consecutiv de doua grupari/factiuni/tendinte/filiere ale securitatii concurente, respectiv : ''B'' ramura securitatii pro-occidentala(''filiera'' Soros) si ''C'' ramura securitatii KGB-iste (''filiera'' Brucan-Iliescu).

  Ramura securitatii pro-occidentale ''B'' (''filiera'' Soros) a declansat actiunile/operatiile de destabilizare in provincie (in ideea de a declansa o interventie externa) in mod preventiv (Timisoara, Cluj 16 si 17 decembrie 1989) cu sprijinul serviciilor secrete apusene, incercind sa devanseze planul de operatii al ramurii securitatii KGB-iste ''C'' (''filiera'' Brucan-Iliescu) prevazut pentru ianuarie 1990 ! [ planul de rasturnare a regimului Ceausescu de catre ''C'' (''filiera'' Brucan-Iliescu) era cunoscut de capii ''B'' (''filiera'' Soros)]

  Actiunile declansate de ''B'' (''filiera'' Soros) au surprins gruparea ''C'' (''filiera'' Brucan-Iliescu), fapt ce a obligat-o in prima etapa sa sprijine actiunile de reprimare efectuate de ''A'' ramura securitatii pro-Ceausescu, ''E'' (''filiera'' contrainformatii MILITARE), ARMATA, Garzi Patriotice [fortele fidele regimului Ceausescu], pentru a castiga timp de desfasurare.

  Prin mitingul de pe 21 decembrie convocat si tinut la Bucuresti, ramura KGB-ista ''C'' (''filiera'' Brucan-Iliescu) a anulat efectul actiunilor declansate de ''B'' ramura securitatii pro-occidentala (''filiera'' Soros), preluind initiativa: declansind operatiile mai devreme decit prevazut…

  Pe 22 decembrie capii Armatei si ai ramurii ''E'' (''filiera'' contrainformatii MILITARE) au pactizat cu ''C'' ramura KGB-ista (''filiera'' Brucan-Iliescu), raliinduse… In noaptea de 22 decembrie 1989 toate ramurile au ajuns la intelegere(au pactizat) din prisma faptului ca aparuse o amenintare de proportii : masa insurgentilor/revolutionarilor din provincie si capitala incepea sa se organizeze revendicind puterea… Amenintarea a fost dezamorsata pe parcursul mai multor zile, timp in care au avut loc diversiuni(teroristi) si manipulari(televiziune) menite sa legitimeze noua putere…
  ***

  Armata a jucat la trei capete ;

  -in prima etapa generalul Vasile Milea a ramas fidel regimului Ceausescu pina la moarte !

  -generalul Victor Stanculescu a avut intelegere initiala cu ''B'' (''filiera'' Soros) si MONARHIA, dar in urma rasturnarii de situatie : preluarea controlului de catre ''C'' ramura securitatii KGB-iste (''filiera'' Brucan-Iliescu) a negociat capul lui Nicolae Ceausescu !

  -generalul Nicolae Militaru a preluat comanda/controlul armatei pe 26 decembrie, pentru ramura securitatii KGB-iste ''C'' (''filiera'' Brucan-Iliescu).

  Planul a functionat, doua ramuri au fost scoase din joc(ramura pro-Ceausescu "A" si ramura "D"), a treia ramura ''E'' (''filiera'' contrainformatii MILITARE) a fost aspirata de ''C'' ramura securitatii KGB-iste (''filiera'' Brucan-Iliescu) .

  In ianuarie 1990 cele doua grupari : ''B'' ramura securitatii pro-occidentala(''filiera'' Soros) si ''C'' ramura securitatii KGB-iste (''filiera'' Brucan-Iliescu) au semnat un pact, mediat de SOROS, prin care se angajau sa conlucreze, formand ''stinga'' si ''dreapta'' spectrului politic !

  Pentru a contracara opozitia civica ce contesta legitimitatea emanatilor, serviciile au creat diversiunea de la Tg. Mures ce a permis metamorfoza structurilor securitatii in noi structuri legale/oficiale… Dupa care a urmat anihilarea protestelor din piata UNIVERSITATII cu ajutorul MINERILOR MANIPULATI !

  In anul 1990 a avut loc metamorfoza ramurii securitatii pro-Ceausiste "A" in miscari politice (Vatra Romaneasca, PRM), ramura occidentala ''B'' (''filiera'' Soros) a creat ANEXE-miscari etnice ONG-uri cu activitati politice ( !)

  -miscarea cadrelor tinere din armata CADA, inceputa in ianuarie 1990 a fost desfiintata prin decret in iunie 1990...

  Scopul a fost atins: legitimarea ascensiunii la comanda

  ''A'' ramura securitatii pro-Ceausescu
  ''B'' ramura securitatii pro-occidentala(''filiera'' Soros)
  ''C'' ramura securitatii KGB-iste (''filiera'' Brucan-Iliescu)
  ''D'' ramura securitatii "D"( !)
  ''E'' ramura militara securista (''filiera'' contrainformatii MILITARE)
  ***


  (./.) Teodor Bălan […] Domnule Constantin Ciobanu, mă bucur să constat că nu sunt singurul care are curajul să recunoască public şi să susţină aspectul de complot organizat cu grijă şi de mult timp, al loviturii de stat din decembrie 1989! Şi de asemenea, mă bucur foarte mult să constat că mai face cineva referire la faptul că „anumite grupuri” intenţionau schimbarea lui Ceauşescu în 26 ianuarie 1990, de ziua lui, cu ocazia adunării oamenilor la mitingul aniversar!... Eu am scris de câteva ori despre acest lucru, dar nemaiavând acum nimic din documentele mele operative antedecembriste, nu mai pot demonstra cu acte acest lucru!

  Dacă mi s-ar fi permis accesul la completul de judecată din cadrul „Procesului de la Timişoara”, în acel moment dispuneam de documente scrise despre aceste lucruri şi aveam şi multe cadre militare de la unităţi militare M.Ap.N., care de dragul aflării adevărului acceptaseră să vină şi să depună mărturie. Dar se pare că nu au trecut încă suficienţi ani pentru ca să fie voie să se afle în mod public ce a fost în realitate atunci!


  Oamenii aflaţi pe stradă mai mult sau mai puţin întâmplător, au fost manipulaţi într-un mod pe care doar analizând la rece acţiunile ce se petrec (sau s-au petrecut) în această perioadă pe scenele politice ale lumii, se poate înţelege. Sunt sigur că psihologii şi sociologii români mai au încă mult de studiat şi analizat acest fenomen care s-a petrecut în decembrie 1989 în România şi că vor mai avea încă multe de spus studenţilor lor despre acest subiect!

  Este adevărat că domnul Mioc Marius susţine un alt punct de vedere, dar este dreptul dumnealui, iar eu îi respect acest drept atâta timp cât sper că şi dumnealui luptă să se afle ADEVĂRUL a CE A FOST şi nu a ce le place unora să se creadă că a fost!


  Deşi sunt sigur că nu îşi doresc acest lucru, dar cei care gândesc ca domnul Mioc fac exact jocurile celor care au organizat şi pus în funcţiune lovitura de stat, acoperindu-le urmele în acest fel!


  Ce susţineţi dumneavoastră în comentariul de mai sus este deosebit de interesant din punctul meu de vedere şi conţine foarte mult adevăr documentat! Felicitări! Sunt convins că pentru bunul mers al căutării adevărului nu ar fi rău dacă ne-am putea întâlni undeva, având la dispoziţie o generoasă rezervă de timp şi să punem cap la cap toate aceste informaţii!

  Îmi creează impresia că amândoi suntem posesorii unor piese de puzzle, unele dintre acestea găsindu-se la celălalt, aşa că am putea astfel să facem schimb cu aceste piese şi să ne completăm puzzle-ul, care în final va trebui să arate la fel, pentru că ADEVĂRUL este unic!...


  Din păcate, aflarea acestui adevăr şi publicarea lui nu ar conveni la foarte multă lume şi ar deranja pe mulţi dintre cei deja „aşezaţi” după 1989 în anumite funcţii sau poziţii de beneficiari. Dar aşa cum am susţinut încă din primele zile ale declanşării evenimentelor, adevărul a ceea ce a fost atunci trebuie cunoscut de oameni, pentru că până la urmă face parte din Istoria noastră cea adevărată şi nu cea rescrisă de învingători!

 3. #3

  Default Re : Nationalismul gardienilor lagarului consta in a tine de sase hotilor inscaunati.

  (./.) Mioc Marius […] Îi spuneam mai sus domnului Gheorghe Bucovineanu "este o naivitate gruparea securiştilor în filo-ruşi, filo-antantici, filo-naţionalişti. Covîrşitoarea majoritate sînt filo-interese personale. Ideologia n-are nici un rol aici". Am remarcat că domnul Teodor Bălan (un cunoscător al problemei) a dat like la acel comentariu al meu. Cred că, aşa cum nu se poate vorbi despre o ramură a securităţii filo-rusă, filo-antantică sau filo-naţionalistă, nu se poate vorbi în 1989 nici de ramură a securităţii prooccidentală pe filiera Soros (ce acţiuni avea Soros în ROmânia înainte de 1989?) sau de ramură a securităţii KGB-iste, despre care ne povesteşte domnul Constantin Ciobanu.

  În covîrşitoarea majoritate, securiştii din 1989 (ca de altfel şi activiştii PCR) nu erau mînaţi de nici un fel de ideologie şi de nici un fel de crez. Caracteristica lor principală era oportunismul. Asta este evaluarea mea proprie pe care am făcut-o în 1989, cînd am fost convins că regimul comunist e un colos cu picioare de lut care poate fi răsturnat şi am acţionat pentru realizarea acestui obiectiv. Timpul trecut din 1989 pînă acum nu a făcut decît să-mi întărească convingerile. Dar dacă domnului Ciobanu îi place să viseze la o lume în care oamenii sînt mînaţi de convingeri filozofice înalte, cine sînt eu să-i stric plăcerea? http://mariusmioc.wordpress.com/2009/07/11/securitatea-un-tigru-de-hirtie/

  (./.) Teodor Bălan […] Pentru că tot discutăm aici despre evaluări proprii, convingerea mea domnule Mioc Marius este că lucrurile sunt totuşi mult mai nuanţate! Chiar dacă mai greu am putea accepta că au existat în mod real facţiuni filo ... - una sau alta- în cadrul Securităţii, mult mai sigur (dovedit la vremea respectivă şi reconfirmat din plin mai târziu) este faptul că în toate structurile Securităţii au existat ofiţeri de pe diferite funcţii, care au fost recrutaţi de serviciile de informaţii străine, interesate.

  Un important principiu al muncii de Informaţii impune ca pentru rezolvarea anumitor categorii de probleme să fie identificate FUNCŢIILE care pot influenţa anumite „lucruri”, iar după aceea se trece la recrutarea persoanelor care le ocupă! Absolut la fel procedează şi Băsescu astăzi, când manipulează numirile pe funcţii ale anumitor persoane.


  Prin intermediul persoanelor recrutate, se trece apoi la implementarea unor măsuri (pre)stabilite, astfel încât să se atingă scopurile generale propuse. Dar cum nici un serviciu din lume nu are cum să ajungă să controleze toate funcţiile cheie dintr-un întreg aparat de stat, se ajunge la situaţia în care „Serviciul X” are agenţi în anumite unităţi ale Securităţii, „Serviciul Y” are agenţi în alte unităţi şi aşa mai departe. Se ajunge şi la situaţii în care unii ofiţeri (eu îi numesc trădători!!!) să joace chiar şi jocuri duble sau multiple! Iar lucrurile despre care discut aici sunt bazate pe fapte reale, deoarece lucrând la Contrainformaţii, astfel de situaţii le ştiam şi noi de exemplu.


  A-i acuza totuşi pe toţi ofiţerii de securitate ca fiind oportunişti, mi se pare exagerat! Unii, cu siguranţă erau! Dar în marea lor majoritate fiţi siguri că au fost oneşti şi şi-au văzut în continuare de treburile lor. Faptul că nu s-au lansat în acţiuni politice sau de corupţie, nu înseamnă că nu au existat!... Sau că Securitatea a fost un tigru de hârtie!... Este foarte uşor să arunce cineva cu noroi asupra cuiva care este doborât prin trădare mişelească, dar o fi oare şi onorabil pentru cel ce face acest lucru?!?... Se pare că la noi, la români, … merge!


  Acesta este unul dintre motivele pentru care eu militez pentru identificarea şi tragerea la răspundere a ofiţerilor vinovaţi, dar în acelaşi timp să se scoată această anatemă de deasupra Securităţii ca instituţie în sine! De 22 de ani în mod continuu, şi buni şi răi, şi deştepţi şi proşti, tot felul de inşi aruncă tot răul din ţara aceasta asupra unei categorii socio-profesionale în rândul căreia dacă nu au reuşit să intre sau pe care nu au reuşit să o domine sau să o înţeleagă, au preferat să o acopere cu mizerii doar pentru că acest lucru a folosit din plin celor care au organizat şi susţinut lovitura de stat!


  Nu am nimic cu recunoaşterea meritelor vreunei revoluţii care este posibil chiar să se fi produs în acele momente sau ulterior, dar mai întâi consider că este o obligaţie de onoare nu numai pentru această categorie de ofiţeri, ci şi pentru onoarea şi demnitatea poporului român în ansamblul său, să se stabilească şi să se afirme adevărul cu voce tare şi fără teamă. Iar pentru a face acest lucru va trebui ca mai întâi fiecare dintre noi să înţeleagă utilitatea acestui demers şi să nu mai emane (sic!) o ură perpetuă şi nejustificată asupra lor. Este foarte simplu de stabilit dacă au fost vinovaţi, dacă DA, să fie nominalizaţi iar în final să fie traşi la răspundere! Ceilalţi, … lăsaţi în pace şi descărcaţi de acest stigmat care nu li se cuvine!!!

  Oare chiar crede cineva în acest moment că ofiţerii din Securitate erau cu ceva mai răi sau mai incomozi decât sunt cei contemporani din multele servicii de informaţii autohtone (ştiute sau neştiute)?!?... Asta ca să nu cumva să ne uităm şi pe la „alţii” şi să vedem ce fac şi cei de pe acolo!... ;)
  Măcar cei de atunci, indiferent ce ar vrea şi ar putea să spună cârcotaşii, dar şi-au apărat ţara şi poporul! Pe când astăzi, …. Care popor?!?... Care ţară, … care Economie, …. Care Agricultură… ?!?...


  Cât de multă dreptate a avut domnul Lucian Avramescu, atunci când a afirmat: „Sunt cetăţean al unei foste ţări”:
  https://www.facebook.com/notes/teodo...26867410668199


  (./.) Ioan Rosca […] Domnule Balan, trec acum la punctul 2, cu speranta ca amindoi consideram Tranzitia o uriasa crima impotriva romanilor.

  2a. Ce rol credeti ca au avut fostii securisti folositi de FSN in realizarea acestei monumentale distrugeri, tradari, vinderi? Am in vedere sumedenia de Voiculescu, Vintu etc. (Ati citit Mostenitorii Securitatii, a lui Marius Oprea?)


  2b. Ce rol au avut SRI-stii, care au primit bani strinsi de la contribuabilii romani, ca sa apere tara de jaf si aservire? Avind in vedere rezultatul, nu am dreptul sa consider ca nu si-au facut datoria, deci ca au parazitat bugetul?


  2c Cind anticorpii isi ataca propriul organism, este sida .... Cind un serviciu secret "lucreaza" tocmai pe cei care incearca sa-si apere tara de distrugere, jaf si cotropire- nu functioneaza distrugator?


  (./.) Constantin Ciobanu [/…/] Domnilor Teodor Bălan si Mioc Marius Revolta/insurectia populara spontana de la Timisoara a fost perceputa in mentalul colectiv ca REVOLUTIE, dar o revolutie se pregateste, are un comandament si o retea de coordonare ce proclama schimbarea (dictatorului, regimului, sistemului, etc.) identifica in prealabil structurile de rezistenta ale sistemului ce trebuie scoase din dispozitiv prin diverse metode/tehnici/procedee, …cu obiective de atins si proclama scopurile, legitimindu-se

  Intrebare : Cine ar fi cei care au constituit nucleul de coordonare si au elaborat planul de actiune al Revolutiei de la Timisoara in zilele premergatoare manifestatiilor de protest din 16 decembrie ?

  Manifestatiile de protest(16 decembrie 1989) au fost initiate/ghidate de catre o anumita grupare(''B'') ce urmarea un scop anume, cealalta grupare interesata de schimbarea garniturii nomenclaturii(''C'') a facut apel in primul moment la elemente externe pentru a ''deturna'' actiunile gruparii (''B'').

  RASCOALA POPULARA izbucnita la Timisoara(18-20 decembrie 1989) incepea sa contamineze toata tara, punind in pericol planurile ambelor retele (''B'', ''C''), din prisma faptului ca nu putea fi controlata, revendicarile insurgentilor nu vizau sustinerea unei grupari ci atacau insasi existenta sistemului. Dupa deturnarea sensului si capturare revoltei/rascoalei de catre gruparea (''C'') REVOLUTIA a acoperit/legitimat loviturile de stat in desfasurare... Gruparea ''B'' a pierdut initiativa pe 21 decembrie, odata cu declansarea actiunilor/operatiilor la Bucuresti de catre gruparea ''C'' !

  In tezele domnilor Alex Stoenescu, Grigore Cartianu, Victor Roncea, Stelian Tanase, Larry Watts, sint multe date interesante, dar nu iau ca referinta sensul in care ''ghideaza''…

  Baza documentara creata de domnul Marius Mioc este excelenta, prin suprapunere cu alte surse (Eduard Ovidiu Ohanesian, Paul Goma, Ioan Rosca, Cicerone Ionitoiu, Marius Oprea, etc. ) permite o pista de reflectie/analiza.

  Securitatea(DSS) era o institutie represiva cu peste 50 000 de cadre active in toate compartimentele sistemului, dar numai 1% din cei aflati in lanturile de comanda aveau controlul retelelor. Titulatura de ''filierele'' semifica nucleele de interes din lantul de comandament, nu m-am referit la masa structurii ! … nu am mentionat nimic despre ramura securitatii "D" !?

  O proportie majora a ''securistilor'' (nu faceau parte din institutie) constituie subretele de stabilitate in tesutul social pe toate nivelele de strat in societate (intelectuali, artisti, psihologi, procurori, judecatori, avocati, etc. ) adica institutionalizatii sistemului, ei au fost si sint refractari la schimbare de fond, nu pot sa-si renege statutul si privilegiile dobindite( !).

  Este necesara o retrospectiva in trecut pentru a vedea cine sint cei care au fost si sint parte integranta a sistemului PARAZIT , …metamorfozindu-se in multe forme de la inceputul secolului XX pina astazi. Exterminarea adevaratei elite interbelice in inchisori si lagare a permis PARAZITILOR sa controleze din umbra societatea. Comunistii au fost doar uneltele lor in perioada 1945-1989.

  Cine sant cei ce au profitat intodeauna de 100 de ani, ce ''casta'', indiferent de forma de guvernare existenta !?


  (./.) Mioc Marius […] Domnule Constantin Ciobanu, "gruparea B care urmărea un scop anume" (ce naiba e limbajul ăsta criptic, plin de ambiguităţi? …scopul era răsturnarea regimului Ceauşescu) era formată din cetăţeni ai Timişoarei care se săturaseră de regimul dictatorial şi au văzut în evenimentele din jurul lui Tokes prilejul pentru o acţiune. Au existat la Timişoara 2 nuclee de coordonare a demonstraţiei, unul la Operă şi altul la Consiliul Judeţean (unde s-au dus şi tratative cu primministrul Dăscălescu), care apoi au fuzionat. Componenţa lor nu e secretă, trebuie doar să vă documentaţi. Că acest nucleu de coordonare a făcut greşeli şi în cele din urmă a acceptat să se subordoneze FSN (în contextul în care se vehicula "primejdia teroristă") e altă discuţie. Şi înainte, din 16 decembrie au existat persoane care au avut iniţiative de coordonare a demonstranţilor, şi acestea sînt cunoscute - de la ideea de oprire a tramvaielor, pînă la ideea de colindare a întregului oraş pentru a strînge cît mai mulţi demonstranţi. Lucrurile nu sînt atît de misterioase cum vi se par dv., trebuie doar să daţi atenţie faptelor concrete (care sînt cunoscute) în locul scenariilor şi fanteziilor.
  http://mariusmioc.wordpress.com/2009...-decembrie-89/

  (./.) Mioc Marius […] Domnule Teodor Bălan, aţi scris mai sus: "Tot ca măsură pregătitoare, în Timişoara, pe Calea Girocului a fost instalată o uriaşă pasarelă metalică transversal pe axul drumului, blocându-se astfel circulaţia automobilelor din/spre oraş. Acest lucru s-a dovedit a fi deosebit de util ulterior, deoarece atunci când ministrul Milea a ordonat deplasarea tancurilor către oraş, acestea au trebuit să treacă cu viteză redusă pe o alee îngustă printre un şir de blocuri. Au devenit astfel ţinte şi victime sigure, reeditându-se parcă, bătălia de la Posada! În zadar am semnalat anterior celor de la Marele Stat Major (cum se numea atunci) capcana creată pe Calea Girocului, pentru că nici nu au luat în seamă avertizările mele! De parcă chiar îi avantaja acest lucru!... Oare nu o fi fost aşa?!?...".

  Vă rog să mă lămuriţi cum aţi anticipat dv. că armata română va avea nevoie să trimită tancurile împotriva propriului popor, astfel încît aţi semnalat celor de la Marele Stat Major piedicile care s-au creat împotriva unei astfel de operaţiuni. Din cîte ştiu, nici înainte de 1989 nici după nu era în obiceiul armatei române să trimită tancurile în mijlocul oraşului.

  Eu nu locuiesc în cartierul Calea Girocului şi n-am participat la evenimentele de acolo, dar acum aud prima oară că tancurile au trecut "pe o alee îngustă printre un şir de blocuri". Din cîte ştiu tancurile au fost blocate chiar pe Calea Girocului, nu pe "o alee îngustă". Adevărat că Calea Girocului are pe ambele părţi cîte un şir de blocuri. Din ce am citit, erau pe atunci unele lucrări de construcţii care au stînjenit puţin tancurile în sensul că au trebuit să meargă în coloană, nu s-au putut desfăşura pe toată lăţimea străzii. În mod normal asta n-ar fi fost o piedică pentru tancuri să ajungă în centru, numai hotărîrea populaţiei care a acţionat cu eroism le-a oprit. Înainte de eveniment, nici 1% dacă ar fi fost întrebaţi n-ar fi spus că e vreo problemă pentru tancuri să treacă pe Calea Girocului, post-factum apar înţelepţii care explică că tancurile erau "victime sigure". Cum se explică că pe alte căi de intrare în oraş care au fost folosite de forţele militare în acele zile (Calea Buziaşului, Calea Aradului, Calea Lipovei) nu au existat nici un fel de pasarele sau lucrări de construcţie? N-a fost "pregătirea minuţioasă" a evenimentelor chiar aşa de minuţioasă?

  (./.) Mioc Marius […] Regretabil că dl. Teodor Bălan nu a dorit să răspundă întrebării mele.

  (./.) Teodor Bălan […] Prima parte a răspunsului: Stimate domnule Mioc Marius, am fost deosebit de ocupat de dimineaţa până seara în ultimele zile şi de abia dacă am avut timp să mai citesc pe diagonală corespondenţa de aici de pe Facebook şi e-mail-urile. Am o corespondenţă destul de încărcată pe canalul privat, plus e-mail-urile pe tot felul de subiecte şi teme, … se adună! Şi a mai fost ceva: am vrut să mai las să treacă două trei zile ca să mai uit puţin tonul dumneavoastră! Faptul că mă abordaţi într-un ton acuzator, inchizitorial, cu o superioritate afişată, nu poate duce la un dialog de calitate între noi, chiar dacă după cum poate că deja aţi observat, eu sunt o fire foarte deschisă şi tratez relaţia cu dumneavoastră (ca şi cu ceilalţi de altfel) cu foarte mult respect. Dumneavoastră afişaţi o aroganţă distantă, vrând să puneţi lucrurile la punct şi să stabiliţi coordonatele discuţiei doar în felul în care vă convine dumneavoastră, fapt pe care eu nu am cum să-l accept în relaţia dintre noi! Pe mine nu m-a interesat şi nu mă interesează „partea” cu „revoluţia”, nici că a fost, nici că nu a fost, când a fost şi cum a fost!

  Pe mine mă interesează doar faptul că mie, (iar ca şi mine sunt mulţi alţii în aceeaşi situaţie) mi-a fost distrusă viaţa fără să am nici un fel de vină pentru acest lucru şi că toată munca mea antedecembristă a fost aruncată în derizoriu doar ca să o ducă o mână de ticăloşi bine în ţara asta, în timp ce poporul ca şi mine trăieşte în lipsuri crunte! Dacă toată lumea ar fi dus-o bine, aşa cum am sperat cu toţii, nu ar fi fost nimic! Aş fi considerat că toate aceste sacrificii, inclusiv ale celor care au avut neşansa să depăşească acele vremuri, ar fi fost justificate! Pe când aşa!... Cine sunt beneficiarii cu vârf şi îndesat?!?...


  Atâta timp cât eu aveam la momentul respectiv documente oficiale care se continuau pe durata a mai mult de doi ani în urmă şi prin care puteam demonstra interesul şi amestecul altor state în răsturnarea orânduirii din România, interes la care capacitaseră şi continuau să o facă, o serie de cetăţeni români de diverse profesii şi funcţii, va fi imposibil să lege cineva un dialog cu mine în legătură cu acest subiect dacă nu acceptă această realitate în discuţiile pe care le purtăm! Tot ce s-a petrecut în Timişoara şi peste tot în ţară în zilele premergătoare ale lui decembrie 1989 dar şi după aceea, făcea parte dintr-un plan din care multe părţi le aveam şi eu în documentele mele operative obţinute ca informaţii de la persoanele implicate!

  Persoane care erau mari „activi” pe la Operă sau pe aiurea prin Timişoara, erau dintre cele care cu ceva timp înainte îmi povesteau deja cum este cu „Frontul Salvării Naţionale” şi veneau seara târziu la unitatea unde eram eu încazarmat şi discutam despre ce se mai întâmplase peste zi. Unii dintre aceştia au ajuns apoi în funcţii mari şi nu i-am mai întâlnit niciodată! Aş fi putut să-i caut şi să-i rog măcar să pună o vorbă bună pentru mine ca să nu fiu trecut în rezervă, dar am considerat acest lucru ca fiind sub nivelul meu de demnitate şi nu am făcut-o! Încă înainte de a fi trecut în rezervă am predat toate documentele operative, pe bază de proces verbal minuţios întocmit, unei comisii de reprezentanţi ai unităţii de tancuri din Calea Girocului. Şi, aşa cum îi mai spuneam şi unui alt distins domn cu care am mai discutat pe aici, am deşertat într-un sac inclusiv conţinutul coşului de gunoi, care cuprindea pe lângă ciornele de lucru şi chiştoacele de ţigări. Am vrut ca astfel să vadă oricine că am fost de bună credinţă (şi vă asigur că tot aşa am rămas!) şi că nu ascund nimic! Am sperat cu o debordantă naivitate că se va face o anchetă prin care va fi evaluată activitatea fiecărui ofiţer, inclusiv a celor de la Armată care s-au distrat pe străzile oraşului risipind mii de gloanţe aiurea!... dar nu a făcut nimeni acest lucru nici măcar acum, la aproape 23 de ani de la acele evenimente!


  Împreună cu toate documentele mele de lucru am predat organelor militare şi toată reţeaua informativă şi de asemenea şi documentele olografe aparţinând persoanelor despre care făceam referire mai sus! Aşa că, ne mai existând acele înscrisuri, … nu mai există nici acele persoane! Mă îndoiesc foarte tare de faptul că după ce s-au „jucat” printre acele documente, căutând fiecare ce i-a trecut prin cap, au mai rămas toate lucrurile la locul lor!... Am înţeles că inclusiv trimiterea documentelor care au mai rămas, la arhiva M.Ap.N. sau a Securităţii s-a făcut destul de târziu (peste mult timp) şi în mai multe tranşe! Cine mai ţinea cont de reguli sau legi în acele vremuri!?!...


  Dar să revenim la întrebările dumneavoastră mai mult decât insinuante şi cu un aer ironic pe care l-am constat de foarte multe ori la dumneavoastră când v-am auzit manifestându-vă în public:

  - singura unitate de tancuri din Divizia 18 „Decebal” era Regimentul din Calea Girocului! În cadrul lucrărilor de „Organizare-Mobilizare”, care se întocmesc din timp de pace la orice unitate militară din lume şi care prevăd printre altele şi anumite scenarii posibile pentru timp de război, exista şi varianta în care subunităţi de tancuri ar fi putut fi solicitate să se deplaseze la anumite obiective industriale din oraş, inclusiv pentru apărarea comandamentului Diviziei. Aşa că pot considera că am punctat răspunsul la întrebarea dumneavoastră! Faptul că dumneavoastră nu cunoaşteţi nişte principii de organizare militară nu vă acuză cu nimic, dar nici nu vă face cinste să adoptaţi un aer de a tot ştiutor şi să ironizaţi pe tema acelor subiecte!...

  - la evenimente au participat şi subunităţi de tancuri de la unitatea-şcoală de la Buziaş, dar acestea au venit în unitate conform protocolului, peste câmp (ca la război), intrând în unitatea de pe Calea Girocului pe partea dinspre antena releului de televiziune din zona Cearda Roşie.


  - La fel au venit pe acelaşi traseu şi blindatele uşoare conduse de maiorul Paul de la Lugoj şi apoi şi altele de la alte unităţi de sprijin. Ce au făcut apoi maiorul Paul sau alţi ofiţeri împreună cu echipajele lor de luptă în oraş, poate că dumneavoastră aţi uitat şi aşa se explică faptul că au ajuns generali, dar eu nu voi putea uita cât mai trăiesc!... Nu am fost în oraş nici o clipă, dar ştiu de la ei cum se lăudau când se întorceau în unitate şi îşi prezentau faptele de „vitejie”!... Şi din păcate, nu au fost singurii!...


  Ar fi fost monumental dacă ar fi fost chemaţi în calitate de martori la „Procesul de la Timişoara” ofiţerii de Contrainformaţii Militare! Ar fi fost suficient şi numai atât: să citească materialele informative acumulate în zilele de 14, 15, 16, … 22 decembrie 1989 şi ar fi sărit foarte sus în aer sloganul „Armata e cu noi!”…

  Acum, după ce în zilele de 25.12.1989 – 05.01.1990 au fost rescrise toate jurnalele acţiunilor de luptă, registrele de armament etc., etc., … istoricii şi anchetatorii vor mai citi „doar ce trebuie!”


  (./.) Teodor Bălan […] Partea a II-a a răspunsului:

  - Cele cinci tancuri oprite pe Calea Girocului au fost oprite acolo nu întâmplător. Deoarece au parcurs cu greutate spaţiul îngust de pe strada Albac, accidentând deja câteva autoturisme particulare parcate acolo, pe măsură ce ajungeau în strada principală (Calea Girocului), primul tanc a oprit să le aştepte şi pe celelalte, urmând ca imediat după regruparea lor să pornească mai departe. Acolo, se afla „absolut întâmplător” un „revoluţionar curajos”, care a introdus o rangă la roata motoare a unuia dintre tancuri şi l-a blocat, scoţând astfel din funcţiune tot dispozitivul. Referitor la identitatea acestei persoane nu insist, dar cred că ştiţi în mod real cine a fost!... Aşa că, … partea referitoare la „hotărârea populaţiei care a acţionat cu eroism” şi a oprit tancurile, … lăsaţi-o pentru alţii, care nu ştiu despre ce a fost vorba şi sunt dispuşi să asculte astfel de poveşti!

  V-aţi imaginat vreodată cât de mult s-au putut distra şi câte ironii au generat cadrele militare din regimentul de tancuri la aflarea versiunii oficiale lansate după evenimente?!?... Şi acum, la aproape 23 de ani, când mă mai întâlnesc cu câte unul dintre ei pe stradă şi dacă mai vine vorba despre ce a fost atunci, se amuză pe seama acestei legende! Presupun că tot „hotărârea populaţiei care a acţionat cu eroism” a fost aceea care a incendiat cu inconştienţă tancurile pline cu muniţie de război, punând în pericol întreg cartierul, iar pe măsură ce membrii echipajelor încercau să iasă din „conservele” acelea în care fierbeau de vii, primeau lovituri de topoare „paşnice” în cap. Pe ofiţerul care a fost lovit puternic cu un topor în frunte îl cunoşteam foarte bine şi am fost consternat când am aflat că a fost dus la spital aşa cum era, cu toporul înfipt în cap!... Şi multe alte scene de groază generate de „eroismul” populaţiei, de care nici nu vreau să îmi mai amintesc! V-aţi pus vreodată întrebarea cine erau acei „eroi” şi cum este posibil ca ei să se comporte în acest fel?!?...

  Acestea fiind spune, consider că am răspuns chiar „in extenso” întrebărilor dumneavoastră domnule Mioc, iar un dialog între noi va putea continua numai în condiţiile în care veţi renunţa la această atitudine şi veţi accepta faptul că revoluţia atât de mult clamată de dumneavoastră (şi în legătură cu care nu fac nici un fel de referiri!) a început printr-o odioasă lovitură de stat, în care Armata a avut un important şi masiv rol, pe care numai cineva care nu este de bună credinţă nu vrea să îl recunoască! Oare chiar nu vă miră faptul că unii bat câmpii căutând vinovaţii şi autorii crimelor din stradă din acele zile, în condiţiile în care aceeaşi „autori” s-au plimbat veseli pe sub nasul „căutătorilor” şi le-au râs în nas de pe funcţiile unde i-a cocoţat „revoluţia”!... Care revoluţie?!?...


  (./.) Mioc Marius [/…/] Domnule Teodor Bălan, scrieţi "un dialog între noi va putea continua numai în condiţiile în care ... veţi accepta faptul că revoluţia atât de mult clamată de dumneavoastră ... a început printr-o odioasă lovitură de stat, în care Armata a avut un important şi masiv rol, pe care numai cineva care nu este de bună credinţă nu vrea să îl recunoască". Adică condiţionaţi dialogul de acceptarea punctelor dv. de vedere, şi susţineţi reaua-credinţă a oricui afirmă altă părere. În aceste condiţii dialogul e într-adevăr dificil. Ca argument oferiţi nişte documente pe care nu le poate vedea nimeni (deşi, cum spunea preşedintele Traian Băsescu, nu e nimic secret în ceea ce priveşte documentele legate de 1989). Nu ştiu de ce vă plîngeţi că revoluţia v-a distrus viaţa, cînd aţi spus că, după o perioadă, aţi fost reintegrat în SRI, unde aţi lucrat "o perioadă destul de lungă de timp". Aţi fost deci membru într-una dintre instituţiile statului care trebuiau să apere interesele cetăţenilor români. Cum s-a achitat SRI de această datorie poate discutăm în altă parte. În general observ că nu daţi nici un fel de date verificabile. Faceţi referire la "persoane care erau mari activi în Operă", dar nu daţi nici un nume, documente al căror conţinut exact nu-l ştiţi decît dv. iar locul unde s-ar găsi aceste documente acum nu-l ştie nimeni etc. Faceţi totodată insinuări: "Ce au făcut apoi maiorul Paul sau alţi ofiţeri împreună cu echipajele lor de luptă în oraş, poate că dumneavoastră aţi uitat şi aşa se explică faptul că au ajuns generali" - adică insinuaţi că eu aş fi vinovat de avansarea lui Paul la gradul de general. Eu am fost unul dintre cei care au protestat cu privire la asta, la timpul respectiv, şi nu îmi amintesc de vreun Teodor Bălan care să-mi fi susţinut protestul la acea vreme. Că acum insinuaţi că eu sînt vinovat de avansarea lui Paul este definitoriu pentru cît de onestă este intervenţia dv. Link : http://mariusmioc.wordpress.com/2012...ntia-romaniei/

  (./.) Ioan Rosca [/…/] Domnilor Mioc si Balan, Nu vad cum ati putea "dialoga academic" de pe pozitiile pe care va aflati, in mod obiectiv. Unul care inca mai crede ca la Timisoara poporul roman a rasturnat un regim uzurpator, opresiv si distructiv cu unul care inca mai crede ca acest regim era legitim, fast si patriotic.

  Nu va ramine decit sa continuati, constienti ca e vorba de fapt de o confuntare, de pe pozitii opuse, de o batalie in cuvinte. La care as participa si eu. Dar sa nu ne mai asteptam la acord si amabilitati.


  (./.) Teodor Bălan [/…/] Domnilor Ioan Rosca şi Mioc Marius, vă înţeleg punctele de vedere şi le respect! Aici este vorba de principii, iar principial, fiecare dintre noi are o anumită dreptate. Dreptate rezultată din ce a trăit fiecare dintre noi şi din modul în care a luat act de anumite detalii ale evenimentelor respective, dar şi din modul în care el însuşi a înţeles şi perceput viaţa pe care a trăit-o. Din păcate, aşa cum am mai afirmat în comentariile mele anterioare, a trebuit să predau toate documentele operative de la vremea respectivă şi nu mi-am oprit nici măcar cât un capăt de ţigară! Am considerat că nu ar fi fost legal şi am procedat în consecinţă! Aşa că, repetând aceste lucruri, eu consider intervenţia mea pe aceste subiecte încheiată definitiv şi nu am să o mai continui! De fapt, de-a lungul timpului nu am fost singurul care a susţinut ideea că evenimentele din decembrie 1989 din România au venit pe un teren aranjat şi au fost susţinute intens din exterior şi din interior cu elemente instruite şi organizate din timp, dar nici acele persoane nu au fost luate în seamă. Atâta doar că rămân la convingerea intimă că persoanele care susţin teoria revoluţiei spontane nu fac altceva decât să slujească interesele regizorilor şi actorilor loviturii de stat, făcându-se astfel complici la crimele comise în decembrie 1989 – ianuarie 1990, indiferent de considerentele cu care încearcă ei acum să ne convingă că i-au motivat! Şi cu asta, aş vrea ca domnul Mioc să înţeleagă că i-am răspuns integral abordării dumnealui şi că eu consider subiectul închis aici! Aş vrea ca dacă îl voi întâlni pe stradă sau în altă parte prin Timişoara, să ne facă plăcere să ne uităm unul în ochii celuilalt şi să discutăm cu plăcere ca între doi oameni de calitate şi civilizaţi!

  În ceea ce priveşte afirmaţia domnului Ioan Rosca, lucrurile sunt şi mai simple! Pe fondul tuturor argumentelor pe care le-am expus până acum în toate celelalte comentarii ale mele aş vrea să vă asigur că cu cât avansam în deceniul anilor ’80 şi eu înţelegeam că este necesară o mare schimbare şi speram la ea! Cu atât mai mult cu cât, din datele şi informaţiile pe care le aveam atunci, schimbarea era iminentă la începutul anului 1990 ca urmare a uriaşelor presiuni politice şi economice făcute de comunitatea internaţională! Atâta doar că tocmai acest lucru i-a făcut şi pe alţii să ia foc!


  Tot entuziasmul de atunci a început să mi se stingă pe măsură ce ne depărtam de momentele lui decembrie 1989!... Acum a devenit la limita de suportabilitate acest „bine” post-decembrist, iar perspectivele sunt de la zi la zi mai sumbre şi mai fără speranţă!... Din punctul meu de vedere, mă voi urca cu mare drag pe turla Catedralei din Timişoara sau pe Palatul Parlamentului din Bucureşti şi voi striga să se audă în cele 4 zări în momentul în care modul de viaţă şi nivelul de trai din ţara noastră le vor atinge din nou şi le vor depăşi măcar pe cele din 1989, ca să nu mă refer la alţi ani cu un nivel de trai şi mai ridicat. Şi cu aceasta, consider că am răspuns şi la acest comentariu al domnului Ioan Rosca!

  Nu consider că scopul creării acestui grup este acela de a discuta în contradictoriu şi de a ne tensiona unii pe alţii şi de aceea, din punctul meu de vedere eu nu doresc escaladarea unui astfel de tip de discuţii! Pe viitor, dacă expertiza mea profesională va fi în măsură să ajute cu ceva acestei comunităţi şi să aducă o contribuţie benefică, voi fi onorat să mă implic şi să particip la ceea ce se iniţiază aici sau în lumea reală! Dacă nu, voi rămâne într-un anonimat decent, fără a mai deranja pe nimeni cu nimic! Din punctul meu de vedere, tot respectul şi toată stima Domnilor!!!

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •