Results 1 to 2 of 2

Thread: Legea Cojocaru, propune democratizarea capitalului, pretudindeni si pentru totdeauna

 1. #1
  Rang-N-04(Grup sp)
  Constantin Cojocaru's Avatar
  Join Date
  May 2010
  Location
  România
  Posts
  287
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  656

  Lightbulb Legea Cojocaru, propune democratizarea capitalului, pretudindeni si pentru totdeauna

  Continuarea dezbaterii Haitele FSN s-au convins ca Legea Cojocaru reprezinta un pericol pentru ei si sistem partea a –II-a, desfasurata pe grupul facebook ''Actiunea pentru Eliberarea României '' (AER): http://www.facebook.com/groups/367470513272109/

  Constantin Cojocaru [/…/] Domnule Rosca, este clar ca avem pareri diferite referitoare la gradul de ticalosire al poporului roman, in acest moment. Eu cred ca sunt ticalositi 10% dintre concetatenii nostri, dumneavoastra credeti ca sunt ticalositi 90%. Asta este si basta. Poporul roman, mai devreme, sau mai tarziu, prin ceea ce va FACE, va confirma, fie parerea mea, fie pe a dumneavoastra. Mergem mai departe.

  2. Cu regret, trebuie sa constat ca nu ati studiat cu suficienta atentie versiunile din 1990 si 2012 ale Legii Cojocaru. Scopul Legii Cojocaru, versiunea 2012, nu este acela de "a da" ceva romanilor, de a" imparti ", automat, sau mai putin automat, niste bani romanilor.

  In 1990, se puneam problema trecerii avutiei productive din proprietatea comuna in proprietatea privata a cetatenilor tarii. SCOPUL principal urmarit, atunci, in 1990, nu era unul justitiar, sa se faca dreptate pentru cei din a caror munca se acumulase acea avutie. Scopul principal al legii propuse in 1990 era acela al "privatizarii" capitalului, acela de a se construi o ECONOMIE DE PIATA, una bazata pe proprietatea PRIVATA asupra capitalului. Obiectivul justitiar era unul implicit, colateral.

  La fel stau lucrurile si acum in 2012. Scopul principal al legii nu este unul justitiar, ci tot unul ECONOMIC, dar diferit de cel din 1990. Propriile mele cercetari privind evolutia economiei romanesti, ca si a celei mondiale, din ultimii 23 de ani, m-au determinat sa ajung la constatarea ca nu economia de piata, bazata pe proprietatea privata asupra capitalului trebuie sa fie scopul, tinta, constructiei economice, ci ECONOMIA DEMOCRATICA (demos=popor; kratos=putere), adica nu proprietate PRIVATA, pur si simplu, ci proprietatea PRIVATA a MAJORITATII, nu a unei minoritati oligharhice.

  Legea Cojocaru, versiunea 2012, nu mai propune "privatizarea" capitalului, ci democratizarea capitalului, pretudindeni si pentru totdeauna. Legea Cojocaru propune MECANISMUL legislativ, financiar si administrativ pentru CONSTRUCTIA unui nou TIP DE ECONOMIE, una DEMOCRATICA, care se deosebeste atat de economia COMUNISTA, cat si de economia capitalista OLIGARHICA. Si de data aceasta scopul justitiar, acela de a se face dreptate romanilor, de a fi despagubiti pentru capitalurile si profiturile de care au fost deposedati, prin asa-zisa privatizare, este unul implicit, colateral. Scopul principal este unul ECONOMIC, este ACUMULAREA, continua, de capital in proprietatea PRIVATA a majoritatii, a poporului (demos).

  Legea Cojocaru propune ca POPORUL, prin STATUL sau, sa IMPUNA, prin lege, ca o parte substantiala din avutia creata in economie, 15-20%, sa fie colectata la un fond de investitii, care sa fie pus la dispozitia CETATENILOR, pentru ca acestia sa-l INVESTEASCA, sa-l transforme in CAPITAL, care sa intre si sa ramana in proprietatea PRIVATA a acestora, a cetatenilor. Inainte de a fi transformati in capital, acesti bani sunt ai POPORULUI, nu ai cetatenilor. Cetateanul X primeste cei 20.000 de euro de la poporul din care face parte. El nu poate folosi cei 20.000 de euro sa-si cumpere palinca, sau mititei. El trebuie sa-i INVESTEASCA, sa-i transforme in capital productiv. Acesta este CONTRACTUL dintre cetatean si poporul din care face parte.

  Cetateanul are libertatea sa aleaga domeniul in care investeste, dar trebuie sa demonstreze celui de la care primeste banii, adica poporul, reprezentat prin stat, ca investitia lui este fazabila, ca va crea venituri, adica salarii si profituri.
  Sper ca m-am facut inteles.

  3. Eu inteleg temerile pe care le aveti fata "previzibila" coruptie care ar insoti functionarea aparatului birocratic creat pentru administrarea Fondului de Investitii pentru Coeziune Nationala. Experienta mondiala sta marturie ca nu toate institutiile tuturor statelor sunt, automat, corupte. V-am dat ca exemplu experienta de aproape 2 decenii a aparatului de administrare a fondurilor de coeziune si structurale ale Uniunii Europene. Pot sa mai aduc, aici, si experienta unor tari ca Japonia, Corea de Sud, China etc, care au avut si au uriase aparate birocratice, de stat, care adminstreaza miliarde de euro pentru cercetare si dezvoltare, activitati prin care aceste tari au cunoscut ritmuri rapide de dezvoltare economica, prin care au redus decalajele care le desparteau de tarile dezvoltate ale lumii.

  Daca astfel de exemple si EXPERIENTE nu va conving, faceti dumneavoastra propuneri CONCRETE referitoare la modul de constituire si administrare a Fondului de Investitii pentru Coeziune Nationala. Tineti, insa, seama ca cele 20.000 de euro nu pot ajunge, dintr-o data la cei 20 milioane de romani, ci esalonat, pe parcursul a 10 ani. Ca acesti bani trebuie investiti in intreprinderi viabile, care sa se integreze in ansamblul economiei romanesti, al celei europene, al celei mondiale. Adica cel care hotaraste investitia trebuie sa aiba INFORMATII pertinente referitoare la economia romaneasca, europeana, mondiala, ca si capacitatea de a procesa aceste informatii si a lua decizia investitionala cea mai buna. Astept propuneri.
  ***

  []Ioan Rosca [/…/] Ma explic mai bine, pentru ca domnul Cojocaru sa poata reactiona precis. Constatam contrapunerea a doua perspective privind starea morala a populatiei in acest moment. Domnul Cojocaru, caruia nu-i neg maturitatea si experienta, crede ca victimele procesului de compromitere in lant (dupa model "Pitesti") care au fost degradate la conditia de rapitoare asociale, primitive si fara scrupule sint numai in proportie de 10%.

  Eu, care am investit 22 de ani pentru a face fresca distrugerii Romaniei , cred ca ticalositii sau prabusitii care supravietuiesc urit in Romania sint 90%. Nu putem neglija o asemenea diferenta intre concluziile nostre, care arata ca uniformitatea perceptiilor despre societate este o iluzie. Mai ales ca exista consecinte importante, la nivelul a ceea ce eu sau domnul Cojocaru considera fasta ca program politic.

  El pleaca de la prezumtia de cinste si buna credinta, propunind un megasistem de distribuire a unor fonduri de cite 20 mii euro pentru 20 de milioane de proiecte de afaceri. Eu plec de la prezumtia contrara, cerind unui program politic lucid sa prevada mecansime extrem de clare pentru stavilirea abuzurilor.

  Poate ca PPLC foloseste ceva din observatiile si sugestiile mele. Sa nu se supere domnul Cojocaru ca eu nu pot sustine neconditionat o miscare politica. Am tot felul de pretentii privind programul si metodele ei, pentru ca nu am nici o pretentie privind pozitii oferite mie, asa cum au atitia care "intra in politica" ca sa se capatuiasca cumva…..
  ***

  [] Constantin Cojocaru […] Domnule Rosca, ca de obicei, facem progrese. Ramanem, fiecare cu procentele noastre. Desi eu cred ca numai 10% dintre concetatenii nostri sunt ticalositi, aceasta nu inseamna ca nu sunt de acord cu cerinta domnului Rosca, ca si a altora, ca programul nostru politic sa "prevada mecanisme extrem de clare pentru stavilirea abuzurilor", care ar putea sa apara in administrarea Fondului de Investitii pentru Coeziune Nationala. Nu vad de ce toate aceste "macanisme" sa fie inserate in textul Legii Cojocaru. Acesta trebuie sa ramana cat mai scurt si mai simplu, mai usor de accesat.

  In PROGRAMUL POLITIC al Partidului Poporului, publicat pe www.variantacojocaru.ro, sunt prevazute multe astfel de "macanisme", cum ar fi: o reala separare a puterilor in stat, indeosebi a celei judecatoresti, prin alegerea tuturor magistratilor, de catre popor, prin vot direct, intarirea rolului Avocatului Poporului, inclusiv in domeniul depistarii si sanctionarii abuzurilor institutiilor statului fata de cetateni etc. Astept, de la domnul Rosca, si nu numai, propuneri CONCRETE de astfel de "mecanisme", prin care sa-i impiedicam pe cei 10% ticalositi sa fure, sa insele, sa saraceasca si sa umileasca pe cei 90% romani cinstiti, care vor sa traiasca civilizat, in propria lor tara.

  Nu cerem nimanui sa sustina NECONDITIONAT Partidul Poporului. Cerem numai sa stim CONDITIILE, concret, pe masa. Nu exista astfel de CONDITII, care sa vina in apararea intereselor celor 90% romani cinstiti, neticalositi, cu care Partidul Poporului sa nu fie de acord. Particip, cum se vede, la dezbateri, dar invit si la CONSTRUCTIE.
  *******

  [] Ilie Bratu[…] NOTĂ INFORMATIVĂ! Vă aduc la cunoştinţă că subsemnatul, Ilie Bratu, ca cetăţean român, a aderat azi, 05 septembrie 2012, la Partidul Poporului (PP-LC), în jurul căruia se constituie Alianţa Poporului şi care are în programul său, pe lîngă multe alte obiective importante, şi obiectivul Reîntregirii Ţării: ,,19. Angajarea tuturor componentelor şi instituţilor statului român într-un efort susţinut şi concertat pentru Reîntregirea Patriei, pentru ştergerea definitivă şi irevocabilă a urmărilor Pactului Ribbentrop-Molotov" (http://www.variantacojocaru.ro/?p=823). Este unicul Partid din România în care am încredere şi vă îndemn pe toţi adevăraţii patrioţi ai Neamului Românesc să-mi urmaţi exemplul şi să susţinem fără rezerve PP-LC (AP) în alegerile din 9 decembrie 2012!

  [] Ioan Rosca […] Sa fie intr-un ceas bun! Cu cit se vor aduna mai multi oameni de calitate acolo, cu atit va creste probabilitatea ca sa nu se rataceasca miscarea.

  [] Constantin Ciobanu […] Semnalez ca luarile de pozitie ale domnului Ilie Bratu pot fi studiate aici: http://www.proromania.net/

  [] Dumitru Ilinca[…] Urmez, domnul Ilie Bratu ! :)

  [] Ilie Bratu […] Dacă la iniţiativa dlui Constantin Cojocaru s-ar alătura şi dl profesor Ion Coja, şi PPP, şi Mişcarea Naţionalistă, şi diverse asociaţii civice şi ONG-uri, o astfel de Alianţă le-ar oferi românilor cu adevărat o alternativă la cei care au condus (şi conduc) România după 1989, am mai scris despre asta.... (http://iliebratu.union.md/catre-toat...l-reactualizat)

  [] Costin Movila […] Dl. Ilie Bratu asta am incercat sa-i sugerez D-lui Constantin Cojocaru pe deoparte, si tot acelasi lucru am spus si in fata grupurilor nationaliste pe spatiile de interferenta ale acestora din Facebook. Nu am primit nici un raspuns pozitiv in sensul unei coalitii a acestora asa ca m-am oprit sa mai insist si sa mai sper, in consecinta de cauza. Inafara unei coalitii intre fortele sociale care au ramas curate pana in momentul de fata nu se poate depasii acel nenorocit de prag electoral strecurat in lege de catre fortele Oculte care ne conduc tara. Nu stiu daca mai exista legi similare si in alte state civilizate dar probanbil sunt ca tot Globul este condus din umbra de aceiasi Stapani .....

  [] Ilie Bratu […] Alegerile bat la uşă! Au rămas doar două luni pînă la următoarele alegeri generale!
  Forţele naţional-patriotice, fie că e vorba de partide, organizaţii civice, ONG-uri sau personae aparte, ar trebui să se grăbească şi să se alăture iniţiativei dlui profesor, doctor Constantin Cojocaru de a constitui Alianţa Poporului, să întocmească de comun acord şi în regim de urgenţă Lista Naţională (din personalităţi meritorii, adevăraţi Patrioţi ai Neamului Românesc), şi s-o dea publicităţii cît mai curînd posibil. Alianţa Poporului (Alianţa Naţională), în opinia mea, este unica alternativă reală la actuala putere, capabilă să aducă schimbarea pe care o aşteaptă majoritatea Românilor!

  Deviza în campania electorală pentru Alegerile Generale din 9 decembrie 2012 ar trebui să fie: nici un partid, nici o persoană dintre cele care s-au aflat la conducerea României după 1989, în noul Parlament!

  Vă îndemn să mai parcurgeţi o dată acest Apel: http://iliebratu.union.md/catre-toat...l-reactualizat

  [] Ioan Rosca […] Salutara infiintarea Alintei Poporului, mai bine mai tirziu decit niciodata. Poate cam tirziu- pentru aceste alegeri, dar trebuia inceput undeva. Nu stiu daca va stirni incredere formula propusa : toti aliatii sa sustina candidatii Partidului Poporului. Eu as fi preferat alta: oriunde candideaza cel mai bun, ca independent angajat in Alianta (in baza unui contract civil, pe marginea platformei comune), fiind sustinut de toti aliatii, inclusiv de Partidul Poporului. Asa- e posibil sa va loviti de suspiciunile romanilor, fripti de atitea ori. Toti le-au spus ca vor schimba in bine , ca va fi altfel, ca iubesc poporul, numai sa le se dea puterea. E nevoie de garantii verificabile ca nu se coace o noua pacaleala.

  [] Constantin Cojocaru […] Domnule Rosca, iar va exprimati neincrederea in initiativele noastre. Nu ma pot supara, fiindca stiu ca sunteti bine intentionat. Oricum, eu va asigur ca Partidul Poporului va sustine orice independent, care a aderat la platforma noastra comuna. Stiu, insa, din cunoasterea legii si din experienta proprie ca un independent are sanse mult mai mici decat un partid, ca 452 de independenti au sanse mult mai mici decat 452 de candidati din partea aceluiasi partid. Mergem inainte.

  [] Gilbert Dragos Dumitru […] Domnule Constantin Cojocaru, concret, plecand de la explicatie, vreau sa va pun in fata unui exemplu posibil pentru a va intreba cum veti proceda in atare situatie.

  1 Sa zicem ca va votez. Sunt un om obisnuit, nu am mari facultati, nu am mosteniri sau noroc si nici spirit intreprinzator. Muncesc in tacere pe unde apuc ca sa pot sa traiesc si atat. D-abia reusesc. La varsta pe care o am imi dau seama cu luciditate ca nu mai am cum sa ma gandesc la un viitor fericit.

  2 Constat ca au trecut 5 ani din cei 10 ai dvs, am imbatranit pe masura, am peste 40 de ani, si nu am reusit sa ma ating de cei 20.000 de euro deoarece nu sunt capabil sa intocmesc o afacere in folosul poporului. Imi gasesc din ce in ce mai greu de servici, cu sincope dese de somaj, schimb de mai multe ori pe an serviciul. Nimeni nu vrea sa ma angajeze. Familia este hartuita de impozitele obisnuite. Sunt disperat ca un ratacit inconjurat de niste lupi in noapte. Pe zi ce trece vad ca si in timpul presedintiei dumneavoastra viata mea e la acelasi nivel lipsit de orice perspectiva, ca si pe vremea lui Basescu sau Iliescu. Chiar mai rau pentru ca o data cu varsta am devenit mai slab. Aproape ca, intrucat totul a devenit o cursa infernala pentru un nenorocit de job, mi-as da foc in fata guvernului condus de partidul dumneavoastra intrucat nu mai fac fata. Peste toate vine iarna cu facturile ei. De data asta am convingerea ca nu le voi mai putea plati.

  3 Traiesc o drama tacuta. Presedintele sau guvernul nu stie nimic despre situatia mea. Cum ma veti opri de la vreun gest necugetat?

  [] Remus Constantin Raclău […] Cred ca vi s-ar putea plati un psiholog si in caz de nereusita un psihiatru, si in caz de nereusita un loc de veci rezervat! Chiar credeti ca un program de guvernare se face pe "cazuri" individuale? Fie ele si ipotetic posibile? Unde ati mai vazut o asemenea ineptie? Nici eu "n-am mari facultati" in schimb am facultatatile mintale inca la purtator si inteleg ca vreti cu tot din-adinsul sa aruncati cat mai des posibil cu pietroaie in balta ca sa fie lumea ocupata cu scosul lor...

  Domnule Rosca! Ne-ati cerut sa ne tratam cu camaraderie. Camaraderie - camaraderie, da cu cine si mai ales pana cand? Propunerea era de a uni cat mai multi dintre reprezentantii gruparilor de societate civila, a celor care pot reprezenta vectori de opinie si de imagine, vectori pozitivi, vectori care sa accelereze o coagulare si nu sa-i puna pietre in spinare si sa incerce sa-i vare bete- n roate. Nu mai pierdeti putinul timp care v-a mai ramas cu explicatii la persoane fizice. Axati-va pe grupuri! Pe reprezentanti , pe lideri cu oameni in spate. A recunoscut ca n-are pe nimeni (votant) in spate. Si l-ati mai pus si administrator moderator. Eu n-am pe nimeni in spate, scriu ca prostu' cu numele real dar am si bunul simt sa nu ma bag in vorba daca n-am nimic pozitiv de spus. Construiti, domnilor, ca de demolat e satula lumea!...

  Si inca o chestie, dom' Gilbert: Cum dracu' ai dom'le atata timp sa stai pe net, omniprezent la toate orele, gata de dat replici zi si noapte? Cu ce te ocupi mata' si cum iti castigi existenta, ca eu lucrez pe camion si n-am timp nici sa mananc cateodata, dara-mi-te sa mai si intru pe net. Daca tot va pierdeti timpul pe net, faceti-o dracu' cu folos si nu va mai impungeti atata unii pe ceilalti, nu de alta dar noi astia care tragem ca prostii in jug de duminica seara si pana sambata la pranz o facem cu un dram de speranta si daca ne-o pierdem si pe aia s-ar putea sa ne cam zburlim intr-o zi si-o sa iasa naspa de tot...

  [] Ioan Ionuț […] Nu va mai certati, pastrati grupurile mai inchegate. …vom vedea ce e si cu varianta Cojocaru si se mai lucreaza si la altele. Oricum nu se poate face nimic chiar acum. Se prevad mari oportunitati in viitorul apropiat. Pana atunci vor fi pregatite si programele.

  [] Remus Constantin Raclău […] La concret:

  1. La un viitor stralucit trebuia sa se gandeasca personajul dvs ipotetic din tinerete, cand ar fi trebuit sa rupa cartile cu cititul; si ar trebui sa lucreze stabil, sa-si dea interesul sa lucreze bine astfel incat sa nu mai fie nevoit sa munceasca pe unde apuca, asa fac numai betivii in viata normala, dar dvs daca stati numai pe net, de unde dracu' sa stiti asta?

  2. Schimbati serviciul de mai multe ori pe an. Asta o fac numai panaramele de muncitori de doi lei care nu-s in stare sa faca si sa invete o meserie ca lumea, putorile care chiulesc si care intarzie si care fac numai belele, dar dvs daca stati numai pe net, de unde dracu' sa stiti asta? Daca solutia cu datul focului e unica care ii vine in minte personajului" dvs ipotetic atunci, poate ar fi bine sa-i facem pe plac si sa-l ajutam cu ceva benzina si bricheta. Un OM GOSPODAR gaseste solutii intotdeauna. Doar panaramele fac si se dau in spectacol.

  3. Asta e culmea tampeniei: pai cum vreti dom'le sa va ajute guvernul daca nu spuneti nimic nimanui si daca "suferiti in tacere". Aveti cumva pretentia ca guvernul sa puna cate un bodiguard la spatele fiecarui necajit? Sau scuzati! Poate dvs stiti ceva, si v-a luat gura (tastele) pe dinainte: Guvernul ar trebui sa stie, ca de aia asculta telefoanele, si supravegheaza totul nu? Mai atent la exprimare dom' Gilbert ca sare praful de pe legitimatie...

  [] Ioan Rosca […] Domnilor (Raclau , Gilbert si altii), observati cit de variate sint perceptiile si prioritatile noastre? Se ajunge rapid la contrapunere si apoi la confruntare, daca fortezi un numitor comun incarcat cu valori esential personale. Nu credeti ca avem nevoie (asa cum amintea si domnul Giurgiteanu) in primul rind de un mecanism politic care sa permita o justa gestiune a alteritatii inevitabile si legitime (daca nu dorim uniformizarea noastra?

  [] Ioan Rosca […] Domnule Cojocaru, sa continuam constructiv. Am reperat o diferenta intre premisele noastre privind starea morala a populatiei- si cautam sa o depasim fructuos. S-a clarificat si accentul diferit pus de mine si de dv in problema justitiarismului, care pentru mine , nu trebuie sa fie colaterala, din motive pe care nu le expun acum- caci nu avem nevoie de polemici.

  Am mai vazut ca dv , urmarind in primul rind catalizarea economiei democratice (si nu o redistribuire justitiara de avutie colectiva) va asumati cumva riscul ocazionarii unui urias jaf national, operat de "baieti destepti" in contul Fondului de Coeziune (asa cum s-a intimplat pina acum in Romania… nu cu 10% -sau cu 90%- ci cu toate fondurile si ocaziile similare). Sperati ca institutiile statului vor impiedica deturnarea (desi ele sint ocupate de uzurpatori si nu mi-e clar cum vor fi acestia epurati, caci nu am gasit un program radical de lustratie in platforma dv ).

  Ati respins ideea distribuirii banilor fara a se mai face o evaluare a proiectelor fiecaruia, pentru ca nu corespunde dorintei dv de a stimula o explozie de proiecte economice viabile. Incerc sa fac acum o alta propunere, care sa raspunda si intentiei dv de fond si observatiei mele privind prezumtia de incorectitudine masiva.

  Ce-ar fi, daca tot porniti de la ideea ca va exista un grup masiv de economisti capabili sa evalueze pertinenta citorva miloane de proiecte economice, sa-i puneti pe acesti experti sa le si formuleze, cit mai bine si cu coerenta sistemica? Nu e o ocazie formidabila pentru o macro-inginerie dedicata democratizarii dar si eficientizarii economiei tarii? Sa defineasca potentialii evaluatori un spatiu de de proiecte viabile si bine corelate intre ele (evitindu-se propunerea a o mie de pizzerii pe aceeasi strada, punindu-se la punct tesaturi de firme complementare, pentru a se lansa fiziologii zonale distributiste dar competitive etc.). Cei care se pricep, pot lucra coordonat si pot avea in spate un intreg aparat tehnic de analiza. Dupa care, se impart micro-proiectele (inlantuite sistemic) in participatii individuale, care pot fi distribuite cumva doritorilor (cu respectarea localizarii afacerii) eventual prin prin tragere la sorti supravegheata public, ca sa se evite favoritismul si inechitatea.

  De ce sa lasati o sarcina ingrata pe umerii unor oameni care nu se pricep la asa ceva si nu au cum sa gindeasca o macro-distribuire optimala a micro-proiectelor? De-abia daca o persoana (sau un grup asociat) vrea totusi sa isi realizeze propriul proiect, atunci sa apara un dosar si un mecanism de validare. Cine nu are proiecte de propus, sa aiba dreptul de a ocupa un loc pe proiecte din oficiu, evident gata aprobate. Repet, echitabil, adica prin tragere la sorti intre amatorii locali. Astfel se respecta si intiativa - acolo unde exista si lipsa ei- folosita pentru o constructie economica eficace dar echitabila. Inainte de a face alte propuneri, astept reactia dv la aceasta.

  [] Ioan Emilian Istrate […] Foarte interesantă propunerea dv., domnule Ioan Rosca! Merită pusă în practică!

  [] Ioan Ionuț […] Critica poate fi:
  - constructiva
  -destructiva
  -aiurea
  Alegeti sau vor alege adminii...

  [] Ioan Ionuț[…] Pentru reformele care sunt necesare tinand cont de situatia complexa (imi mentin decenta relativ la epitete) nu cred nici eu ca e suficienta legea Cojocaru, din mai multe motive; nu exista nici o posibilitate de a fi aplicata in conditiile actuale, e lacunara si necorelata cu datele problemei fundamentale economice, lipseste total cadrul politic si legislativ aferent. Dar datele continute in lege ci restul operei domnului Cojocaru pot constitui material de inspiratie intr-o reforma profunda. O astfel de reforma necesita mai multe operatuini: schimbarea totala a actorilor politici, elaborarea unui sistem legislativ propriu pe o alta constitutie, informarea si formarea cetatenilor ca mentalitate si compatibilizarea acestora cu noua directie.

  [] Dumitru Ilinca […] Domnule Gilbert Dragos Dumitru, stiti care mai este o alta oferta a PP-LC ? Absorbtia reala a fondurilor europene ! Aceasta este o oportunitate imediata pentru a micsora somajul si a obtine o reala crestere economica. Diferenta dintre noi si cei care s-au perindat la guvernare in ultimele doua decenii, este ca noi nu vrem sa-i dam peste saracului ci o sa-i dam undita si o sa-l punem in conditii sa pescuiasca. Nu cu minciuni si cu promisiuni ireale se rezolva problemele oamenilor ! Cati parlamentari in colegiile lor au infiintat locuri de munca prin intermediul fondurilor structurale ? ... ? O sa-i vedeti iarasi cum merg cu sacosele sa-i convinga pentru a obtine un nou mandat !

  Nu-i normal ca romanii din diaspora sa trimita mai multi bani decat au reusit sa absoarba guvernarile de pana acum, din fondurile europene ! Pana acum noi, romanii din afara granitelor tarii, am micsorat deficitul de cont curent, trimitand bani care, din pacate, s-au dus doar in consum, fara sa beneficiem de o minima informare referitor la oportunitatea sumelor nerambursabile oferite de catre UE...

  PP-LC va pune pe roate un adevarat motor economic generator de locuri de munca, punand in aceasta reusita banii romanilor din afara si fondurile structurale. Considerati ca ceea ce am scris aici poate avea un efect pe termen scurt asupra Romaniei si in acelasi timp probeaza onestitatea si eficienta PP-LC in caz de victorie electorala ?

  [] Alexandrinna Aianis […] …am incredere in dl. C. Cojocaru, in membrii acestui partid si in cei care vor candida; sper ca fiecare candidat sa fie un "Nigel Farage" al Romaniei, Apropos de ce ati spus de fonduri, UE ne cere o suma de bani inapoi care, presupun ca nu a putut fi justificata: http://epochtimes-romania.com/news/r...onale---168063

  [] Dumitru Ilinca […] Alexandrinna Aianis, atata timp cat vor guverna incompetentii si nesatuii, nu-i de mirare ca din diverse motive suntem nevoiti sa mai si returnam bani UE, ca sa nu mai vorbim de cotizatia pe care Romania o plateste pentru acesti bani "nerambursabili" !

  [] Alexandrinna Aianis[…] …da, UE si SUA ne iubesc grozav:

  - UE a decis sa nu ne mai recuperam tezaurul de la rusi si datoria de la nemti, a decis ca nemtii sa inchida centralele nucleare si sa le construiasca la noi, a decis sa ne omoram gainile, porcii, vacile si sa ne aruncam castravetii, a decis ca putem fi cobaii firmei BASF sa ne hranim cu initium si fructe si legume hibride, a aparut si burta de vaca sintetica;

  - la Rosia Montana se scoate aur de multa vreme, au angajat mineri si se prefac ca fac doar prospectiuni;

  -UE si-a dat lege sa poata iesi la pensie la 50 de ani cu 50000 euro pensie, pe partea cealalata in mai multe zone din tara romanii mor pe capete de cancer, de boli de piele generate de plimbarea si asa zisa neutralizare a deseurilor radioactive, un exemplu: orasul Victoria - Brasov unde functionaeza firma americana Puro Lite; In Romania se va construi la Magurele cel mai mare laser de pe glob, unde statul va avea doar 13%, si unde va fi tzransportat uraniul scos de la Rosia Montana si plimbat prin tara, EI profitul, noi muritul. Aceste bestii, se poarta cu tara asta de parca ar fi pe mosia mamei lor. ....

  [] Ion Ciobanu […] Uniunea Populara (Ioan Talpes, Stelian Sima, Iancu Gheorghe, etc... ) dezbat impreuna cu Şerban Popa - despre Legea Cojocaru: http://uniuneapopulara.blogspot.ro/

  [] Alexandrinna Aianis […] …dl. Serban Popa discuta legea Cojocaru! Cat este de adevarata si necesara o astfel de lege. Cei care se vor incumeta sa o puna in practica, vor avea nevoie de sustinere si protectie…

  [] Constantin Cojocaru […] Domnule Rosca, asa da. Putem continua CONSTRUCTIV. Tot timpul, eu am gandit Agentia Nationala de Consultanta pentru Investitii, la care face referire textul Legii Cojocaru, ca un mare bibiloteca de "proiecte", in termani practici, de studii de fazabilitate, memorii justificative, planuri de afaceri, unde beneficiarii Legii Cojocaru vor veni, vor spune ce vor sa faca si vor primi "proiectul" TIP respectiv, adica studiul de fezabilitate, memoriul justificativ, sau planul de afaceri, dupa caz. In mare masura, aceasta "bilioteca" este, deja, formata, este plina cu proiectele elaborate pentru accesarea fondurilor UE. Vor trebui numai adaptate si comletate. Ei vor spune: "Am 20.000 de euro si vreau, ca persoana fizica autorizata, sa-mi cumpar un microbuz cu care vreau sa transport pasageri de la Piatra Neamt la Bucuresti si retur". El va primi planul de afaceri pentru ce vrea sa faca si, impreuna cu cererea de finantare, sa va prezenta la un alt Birou al Agentie. "proiectul" lui va intra in procesul de selectie. Selectia este de neevitat.

  Nu pot fi acceptate toate cerereile de primire a celor 20.000 de euro in acelasi timp. La fel o familie, care cuprinde 10 beneficiari ai Legii Cojocaru vor spune: "Noi suntem organizati ca asociatie familiala si vrem sa construim o ferma legumicola". Vor primi un "proiect" TIP pentru o ferma legumicola, cu un capital de pornire de 200.000 euro, cu care se vor prezenta la acelasi birou de selectie.

  Alti cetateni se pot organiza intr-o societate comerciala care isi propune sa reconstruiasca Uzinele TRACTORUL Brasov. Evidet, o noua uzina care va produce ultima generatie de tractoare. Asociatii noii societati vor primi studiul de fezabilitate TIP, pentru o astfel de intreprindere, sa zicem in valoare de un miliard de euro, la care vor subscrie 50.000 de romani. Si acestia vor depune cererea lor de finantare, impreuna cu studiul de fazabilitate TIP la biroul de selectie.

  Aici, apare marea problema a selectiei proiectelor care pot fi finantate, la un moment dat. Problema care va framanta, pe dumneavoastra si pe multi altii si care m-a framantat si pe mine. Uniunea Europeana, pe parcursul a aproape doua decenii de experienta, practica, a constatat ca selectia beneficiarilor unor astfel de programe de finantare, GRATUITA, de ordinul sutelor si miilor de miliarde de euro, nu se poate face prin tragere la sorti. Din acesta cauza, au elaborat o adevarata biblioteca de GRILE de evaluare si selectie a cererilor pentru astfel de finantari, adaptate la diferite sectoare de activitate, la diferite marimi ale proiectelor, la diferite categorii de beneficiari etc.

  Eu nu am nimic impotriva sa introducem, acolo unde este posibil, selectia prin tragere la sorti. Cred, insa ca nu trebuie sa aruncam peste bord experienta in domeniu castigata la accesarea fondurilor UE. Cred ca trebuie sa rezolvam acesta problema cu profesionalism, cu intelepciune si prudenta, astfel incat sa realizam, cu costuri minime, obiectivele nobile ale Legii Cojocaru. Deci de acord cu tragerea la sorti, atunci si acole unde se justifica.

  [] Constantin Cojocaru […] Domnule Ciobanu, am vazut filmul "dezbaterii" de la Uniunea Populara. Chiar ii invit si pe altii sa vada cine sunt cei care ma "ataca" si, mai ales, cum o fac. Lamentabil.

  Doua precizari.

  Iancu Gheorghe, gazda "dezbaterii", este, acum, secretar general al partidului infintat de dl Talpes. Mai inainte a fost presedinte executiv al Partidului Romania Europeana, functie din care a fost revocat de cei care il pusesera acolo. A stat pe langa mine mai bine de un an, incercand sa acceseze intr-un post de conducere in Partidul Poporului. Am simtit ca este un oportunist sadea si i-am spus sa ne lase in pace.

  Serban Popa
  nu este economist, asa cum este prezentat in filmulet, nici jurist, cum vrea el sa fie, ci arhitect. Lucru care se vede de la o posta, de catre orice economist, sau jurist, care se respecta. In anii 90, a scris cateva articole laudative despre Varianta Cojocaru, atat de laudative incat, la un moment dat, mi-a cerut sa recunasc, public, ca este COAUTOR al Variantei Cojocaru. A dvenit tot mai insistent, in acest sens, astfel ca l-am rugat sa ma lasa in pace. Asta a fost inainte de 2000. Acum spune ca s-a despartit de mine fiindca m-am "asociat" cu Dan Diaconescu.

  Despre tampenia lui refriotare la CONFISCAREA tuturor intreprinderilor "privatizate", care, de fapt, nu este a lui, voi reveni, cu alt prilej.

  [] Marina Stefan[…] …numai numele lui talpes ma face sa nici nu mai citesc, dar daca citesc si vad aberatii, ma opresc si inchid intrebandu-ma cum e posibil ca cineva sa asocieze aceasta uniune cu pplc? …o contradictie de idei si termeni.

  ***
  Last edited by Constantin Cojocaru; 10-10-12 at 10:25 PM.
  Absolvent al Colegiului Naţional „Sf. Sava" şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Doctor în economie, specialitatea management.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

 2. #2
  Rang-N-04(Grup sp)
  Constantin Cojocaru's Avatar
  Join Date
  May 2010
  Location
  România
  Posts
  287
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  656

  Default Răspuns la: Legea Cojocaru, propune democratizarea capitalului, pretudindeni si pentr

  [] Constantin Ciobanu […] Comentariu d-lui Alex Imreh pe grupul GREEN (in context) '' ...De acord cind vine vorba de actualele partide parlamentare, provenite toate din FSN si de acord cind e vorba de noile facaturi ale acestui sistem provenit din FSN/PCR. Dar este eronat sa se sugereze ca nu se poate porni ceva in afara acestor partide, daca nu s-a reusit in 23 de ani nu inseamna ca nu se va putea miine. PP Cojocaru pare sa fie nelegat de mafiocratie si pina la urma din moment ce increderea in actuala clasa politica e mult sub 10% va trebui sa apara o noua clasa politica, fenomenul ND este un semn ca aparitia unei noi clase politice care sa faca un altfel de politica este inevitabil.

  Este tendentios sa sugereze cineva ca problemele reale mari pot fi rezolvate apolitic, ca noi trebuie doar sa ne straduim sa ''creeam omul nou'' si in rest nu putem sa intervenim, trebuie sa lasam politicienii sa-si faca de cap in continuare. Da atentie cind e vorba de noi partide care se lauda ca sint ''emanate'' din popor si sint de fapt facaturi cu oameni apropiati de actualele partide parlamentare. Dar acel 9% luat de un independent la Bucuresti ne arata ca marul este copt, trebuie doar sa intindem mina cu curaj si determinare (si selectind foarte atenti participantii).''


  [] Constantin Condurache […] ALIANȚA PENTRU PROTECȚIE SOCIALĂ ȘI NAȚIONALĂ (…) Partidul Popular și al Protecției Sociale – P.P.P.S. încheie cu filiala București a Uniunii Vatra Românească și alte ONG-uri acordul… În mod specific contăm pe foștii membri de partid din PUNR, PDAR, PRM, Partidul Reîntregirii. Suntem convinși că au toate motivele să se regăsească în construcția politică pe care o inițiem acum.

  6. În virtutea celor de mai sus, dl Ion Coja a fost invitat – și a acceptat, să dețină în Partidul Popular și al Protecției Sociale funcția de Președinte de onoare, cu atribuții speciale în coordonarea campaniei electorale și atragerea electoratului naționalist în acțiuni și activități politice, a tineretului naționalist îndeosebi.

  București, 29 sptembrie 2012-09-29

  Nicolae PĂTRU Președintele Partidului Popular și al Protecției Sociale

  Ion COJA Președintele Filialei București Uniunea Vatra Românească

  Sursa: http://www.ioncoja.ro/la-zi/alianta-...-si-nationala/

  Ion COJA ...Avem Partid!: http://www.ioncoja.ro/doctrina-natio...a/avem-partid/
  Partidului Naţional Democrat Creştin: http://pndc.com.ro/

  [] Alexandrinna Aianis […] …pacat, asta inseamna risipiri de voturi in favoarea bestiilor consacrate: ideala ar fi o alianta intre toti si toate partidele, miscarile, grupurile:ex. PPSN cu PNDC cu Alianta Socialista cu Totul pentru tara, cu Partidul Poporului - legea Cojocaru si cu alte partide care sustin interesele nationale fara interese personale, fara orgolii ar salva Romania; Cine nu vrea sa salveze Romania cu adevarat, si este realmente contra unei aliante, demonstreaza ca puterea orgoliilor personale depaseste valoarea idealului propus…

  [] Gheorghe Bucovineanu […] Eu am zis si repet: PP-LC are destinul trasat o misiune de indeplinit, e conceput ca vehicul/instrument ANTISISTEM! .. un LEVIER pe care il infingem in SISTEM sa-l dislocam... Ion Coja, Vadim Tudor, Romeo Tarhon constituiau o problema in cazul unei ALIANTE, aveau acelasi rol de compromitere/pervertire ca Dan Diaconescu in privinta Doctrinei Constantin Cojocaru dar pe alte segmente de ''strat'' !!!

  [] Constantin Cojocaru […] Cateva precizari:

  1. Partidul Popular si al Protectiei Sociale (PPPS) a participat la alegerile locale din iunie a.c. prin "aripa" al carei presedinte este dl Petre Racanel. Numai aceasta "aripa" este recunoscuta de Biroul Electoral Central. "Aripa" condusa de dl Nicolae Patru nu are recunoastere legala. PPPS provine din (fostul) Partidul Pensionarilor.

  2. Cu putine zile inainte de 29.10.2012, data la care a fost "infintata" Alianta pentru Protectie Sociale si Nationala, am participat la o reuniune la care a participat si dna Aianis, dar si domnul Ion Coja si altii, unde am discutat posibilitatea participarii celor prezenti, inclusiv a dlui Coja la ALIANTA POPORULUI, initiata de Partidul Poporului, inca din iunie a.c. Dl Coja a refuzat sa dea un raspuns la invitatia facuta de mine.

  3. In ultimii 15 ani, cu dl Coja am avut multe discutii avand ca scop unirea fortelor nationaliste curate, insa, de fiecare data dl Coja a gasit de cuvinta sa se alieze cu altii. O astfel de discutie am avut si pentru alegerile locale din iune a.c. Dupa cateva zile de la discutia pe acesta tema, a lansat LISTA NATIONALA, cu PNDC. Au obtinut 5.000 de voturi, fata de 65.000 de voturi, cat obtinuse PNDC, in alegerile locale din 2008. Acum, a lansat struto-camila pensionaro-nationalista, care, legal, nu poate participala alegerile parlamentare din decembrie. Va fi interesant sa vedem, in final, ce urmareste, de fapt, dl Coja, cu astfel de initiative.

  [] Teodor Bălan […] Stimate domnule Preşedinte Constantin Cojocaru, în primul rând ţin să vă felicit pentru că aţi găsit de cuviinţă să interveniţi în calitate de moderator şi să clarificaţi situaţia! În al doilea rând, sunt mai mult decât bine-venite clarificările făcute de dumneavoastră, eliminând astfel orice urmă de interpretare eronată sau speculaţie pe acest subiect!

  În ceea ce îl priveşte pe domnul profesor Ioan Coja şi eu regret faptul că se ţine deoparte, urmărind alte scopuri (sau funcţii)!... Am văzut că dumnealui are afinităţi cu extrema dreaptă naţionalistă. Poate speră că mizând pe această carte va avea mai mult succes!... Eu nu cred, dar nu contează ce cred eu! Contează ce vor vota oamenii!!!

  Tot ce mai trebuie făcut acum este, aşa cum am precizat şi în mesajul meu anterior, să găsiţi o modalitate prin care să invadaţi la propriu mijloacele media cu anunţuri şi publicitate a acţiunilor partidului dumnevoastră. Mi-aş permite să vă dau un exemplu pentru a mă înţelege: într-o discuţie similară cu cineva de la Partidul Alianţa Socialistă, acesta a prins imediat ideea, iar acum apare cel puţin odată pe zi pe prima pagină a fiecărui membru de pe Facebook cu reclame plătite şi la fel a inundat şi alte mijloace media! Sunt prezentate iniţiativele lor legislative, intenţii de viitor etc. Iar rezultatele se pare că nu au întârziat să apară!...

  Oricum, mai mult ca sigur că toţi cei de aici, dar şi de pe alte grupuri se vor implica şi fiecare va sprijini iniţiativa dumneavoastră după toate puterile lui! Vă doresc toate cele bune şi vă aştept cu multă plăcere să ne reîntâlnim de fiecare dată!
  *******
  Dezbateri CONEXE

  [] Mioc Marius[…] http://mariusmioc.wordpress.com/2012...r-cetatenesti/

  [] Mioc Marius […] Apropo de dreptul la anonimat invocat de Danileţ, el nu există în legislaţia română, e născocit de Danileţ pe bază de exemple occidentale, dar există tendinţa judecătorilor români de a adăuga la lege, mai ales cînd sînt susţinuţi de CSM (Danileţ e membru CSM). În Germania însă chiar există legi care prevăd dreptul la anonimat, şi pe baza lor apar aberaţii precum exemplul de mai jos: http://www.ziare.com/international/s...kipedia-949809

  [] Mioc Marius […] Pe aceeaşi temă, fiindcă e vorba de tendinţe mai vechi la CSM. http://mariusmioc.wordpress.com/2012...-din-justitie/

  [] Ioan Rosca[…] Miza e foarte mare. Nenumaratele furtisaguri care au dus la formarea oligarhiei securicomuniste trebuie sa ramina nepedepsite, necorectate si necunoscute. Controlul averilor trebuie paralizat si denunturile blocate. De aceea se invoca dreptul la viata privata a capuselor care au secat tara si distrus populatia. Intr-o tara cazuta prada coruptiei totale, transparenta totala ar fi absolut necesara. Dar mafia va impune "protectia vietii ei private".

  [] Ioan Ionuț […] Aceste musamalizari au ca suport juridic al. (8) din cadrul art 44 din Constitutie. Acela ar trebui abrogat de urgenta.

  [] Gilbert Dragos Dumitru […] As vota un partid care pune in prim planul campaniei electorale abrogarea acestui art 8.

  [] Ioan Rosca […] O forta politica revolutionara curata nu ar trebui sa propuna legi ordinare (ce sa se faca in fiecare domeniu al vietii colective) ci un pachet coerent de meta-legi, care sa creeze cadrul de manifestare al democratiei reale, al negocierii echitabile a diferentelor legitime de viziuni si interese, de gestiune justa a alteritatii. Daca este stabilit un protocol corect de negociere democratica a punctelor de vedere aflate in competitie si completare- restul va curge emergent, o data cu inaintarea vietii.

  Dar tocmai aceste reguli noi de troc social, baze noi constitutionale, (care sa puna de exemplu in functie democratia directa -un sistem teleinformatizat prin care romanii sa voteze, pentru marile probleme care ii intereseaza- si nu pentru gasti care ii pseudoreprezinta)- nu fac parte din programele partidelor. Acestea pretind a detine formula magica de satisfacere a tuturor nazuintelor, desi aceastea sint variate si contradictorii. E dovada clara a nesinceritatii sau superficialitatii propagandistilor respectivi.

  [] Mioc Marius[…] http://mariusmioc.wordpress.com/2012...-revolutionar/

  [] Ioan Rosca […] Pe scurt: amnistie, prescriere si protectie pentru jefuitori. Victimele lor sa lase justitia criminala in pace...

  [] Dumitru Ilinca […] Pentru ca sunt in campanie electorala ! De ce nu au facut-o cat au guvernat si aveau si o majoritate parlamentara ?

  [] Ionut Popescu […] Nu inteleg de ce PDL si ARD vin cu teme electorale care nu vor putea fi puse in practica: contributii sociale de 30% si cota unica 12%. Pur si simplu asa ceva nu poate fi aplicat. In intreaga lume, problema deficitelor bugetare si a datoriilor suverane sunt cele mai arzatoare. Peste tot cresc TVA-ul, alte impozite si taxe, pt a reduce deficitele bugetare.

  Doar vorbăreții de la televiziunile noastre o tin langa cu reduceri de taxe, care ar reprezenta solutia minune (neaplicata nicaieri in lume, in timpul actualei crize) iar PDL si ARD cad in aceasta capcana a unor promisiuni care le vor fi apoi pietre de moara. In loc sa puna in centrul propunerilor teme ca pastrarea unei justitii independente, aplicarea in forță a legii (de la șmecherii din trafic -foarte multi- si pana la marii infractori), modul de reformare a sistemului de sanatate, eliminarea gaurilor negre din economie prin privatizare, reforma constitutională etc., ei vin cu cea mai facila promisiune, care nici macar nu poate fi aplicată, reduceri de taxe si impozite !

  [] Bogariu Eugen […] …nu le vor fi pietre de moara, pt. ca pur si simplu odata ce vor ajunge la putere, nu le va mai pasa, pt. ca noi, poporul, nu avem koioson ca sa iesim in strada si sa-i spanzuram cand nu-si respecta promisiunile, si daca nu le respecta, avem ce le face, in mod LEGAL? NU, ABSOLUT NIMIC. si exact pe asta se bazeaza si ei, pe prostia oamenilor care-i voteaza si pun botu' la toate vrajelile lor. Si de prostie, chiar nu duce lipsa tara asta.

  Suntem cativa care postam in grupul asta, mai sunt poate alte cateva mii prin alte grupuri, dar in comparatie cu milioanele de alegatori care la fiecare 4 ani dau dovada de cea mai mare prostie si idioteie, noi suntem exact picatura din ocean. Cand vezi ca marea majoritate persista in a face alegeri ciudate, dubioase, care aduc numai paguba, prin jigodiile care ajung la putere, te intrebi: ORI SUNTEM DOBITOCI, MAREA MAJORITATE A ALEGATORILOR, ORI SUNT FRAUDATE ALEGERILE IN ASA HAL SI CU O ASA ARTA, INCAT NICI NU AR MAI AVEA ROST SA VOTAM, PT. CA TOT CINE "SE VREA" VA AJUNGE LA CONDUCERE.

  [] Teodor Bălan […] Tot la fel au promis şi că vor majora salariile profesorilor cu 50% şi că vor creşte pensiile şi se vede ce au făcut!... Partea tristă este că lumea uită foarte repede!... :((

  [] Dumitru Ilinca […] Atunci, un motiv in plus, pentru a strange randurile alaturi de presedintele Partidului Poporului, domnul dr. Constantin Cojocaru. Haideti sa ne oferim aceasta sansa ! Haideti sa folosim toate modalitatile prin care putem sa facem astfel incat sa ajunga mesajul nemultumirii noastre catre cati mai multi romani de pe ambele Maluri ale Prutului ! Vorbind, trimitand un sms, un mesaj sau participand pe grupurile din retelele de socializare, prin email sau inmanand acelora care nu au posibilitati ceva tiparit despre ceea ce ne dorim sa facem ! Credinta si provaduirea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, nu s-a bazat pe mijoacele de comunicare de care beneficiem noi acum, ci pe CREDINTA !

  [] Bogariu Eugen […] Nu cumva si tu faci campanie electorala? hmmm??

  [] Dumitru Ilinca[…] Bogariu Eugen, daca cerandu-le romanilor sa se trezeasca odata si sa nu mai persiste in greseala, inseamna ca fac campanie electorala, atunci raspunsul meu este: da, fac campanie, pentru ca m-am saturat sa mergem din rau in mai rau !

  [] Bogariu Eugen […] Pai si crezi ca eu nu m-am saturat? …dar nu mi se pare corect sa arati ce campanie electorala fac unii, si in acelasi timp sa duci si tu o campanie electorala. …adica, mie unul, mi se pare ilogica treaba asta, sincer. Ar trebui sa gandim in asa fel incat sa scapam de clasa politica, asta-i modalitatea prin care putem schimba sistemul, dar mergand inainte tot cu clasa politica.. nu ajungem nicaieri.

  [] Teodor Bălan […] Deocamdată, partidul domnului Constantin Cojocaru este din păcate, prea puţin prezent în media românească şi pe Internet!... :(( …Ar trebui făcut ceva în acest sens, ca să poată afla lumea despre acest partid, despre programul de guvernare, platforma politică, persoanele care îl reprezintă etc. etc.

  [] Teodor Bălan […] @ Bogariu Eugen: Nici eu nu fac politică şi nici nu sunt înrolat în nici un partid politic, dar un lucru îmi este foarte clar: o societate omenească nu se poate conduce şi guverna fără politică! Iar acest lucru nu l-am spus eu prima dată, ci oameni care ştiu ce înseamnă acest lucru!... Important este ce fel de politică se face la un moment dat într-un anumit spaţiu!

  [] Dumitru Ilinca […] Bogariu Eugen, sunt si o sa raman transparent in ceea ce fac, iar comprtamentul meu este corect, pe cand al celorlalti...incalificabil. Din pacate Guvernul si Parlamentul nu vor fi alcatuite nciodata din persoane fizice si ONG-uri. Vrem, nu vrem asta e realitatea peste tot in lume, iar noi suntem prea mici inca, pentru a o putea schimba asta in Romania.

  [] Bogariu Eugen[…] Sincer, daca nu esti in "mafie" nu stiu cate sanse ai, si aici ma refer la d-l Cojocaru. Un prieten de-al meu are o cunostiinta la Bucuresti care la un moment dat a strans semnaturi ca sa-si sustina candidatura la presedentie, omul nu-i un oarecare, are si bani, si ceva influenta, nu mare, dar cunoaste lumea de pe acolo, si i s-a sugerat, usurel, ca nu e cazul sa faca asta, ca-i e mai bine sa stea pe "dosul" lui. A inteles si a lasat-o moarta cu candidatura. Si intelesesem ca era foarte hotarat, o persoana care desi a facut avere e cam in genul nostru, al tuturor romanilor, nemultumiti de cum se aplica legile, de cat si cum se fura si nu se iau masuri, chestii dinastea. La asta ma refer cand spun ca nu stiu ce sanse ar avea d-l Cojocaru.

  Daca nu esti "acceptat" de jigodiile care conduc, ti se pot intampla multe : Sincer va spun, nu cunosc platforma politica a partidului condus de dansul, pt. ca nu ma atrage nici un partid, absolut nici unul, ca atare nu m-am interesat, dar daca e in contradictie cu ceea ce se "promoveaza" la putere, slabe sanse sa ajunga undeva. sau daca ajunge, nu va sta mult timp acolo. Am vazut cum se misca treaba, si cel mai concludent si edificator caz este cel al lui J.F.Kenedy, care a fost asasinat pt. ca nu le-a facut jocul bogatasilor care conduc de fapt america si lumea. asta-i treaba :(

  [] Bogariu Eugen[…] Schimbarea asta nu se poate realiza asa, intr-un an-doi. cand vor ajunge randurile ce le scriem noi aici, la 99% din populatia tarii, si acei 99% vor gandii ca noi, atunci sa vedeti schimbare. sau hai sa zicem nu 99% :)) 50%+1 ar fi deajuns :)

  [] Dumitru Ilinca […] Bogariu Eugen, tot Kennedy spunea, chiar daca nu a spus-o el primul: ,,Nu întreba ce poate face ţara pentru tine, ci întreabă ce poţi face tu pentru ea” ! Eu nu ma bazez, in lupta mea, pe MAFIE, ci pe cei cu bun simt care s-au saturat de cum merg lucrurile in TARA NOASTRA ! De acord, dar ca sa ajungem la procentele indicate de catre tine, cineva trebuie sa inceapa si sa fie constant ! Hai langa noi ! Ce ai de pierdut ? Persoana de care vorbeai, are mai multe sanse daca vine alaturi de noi ! Sugereaza-i, te rog PP-LC ! "Unde-i unul, nu-i putere
  La nevoi si la durere.
  Unde-s doi, puterea creste
  Si dusmanul nu sporeste!i "


  [] Constantin Cojocaru […] Domnule Bogariu, lupt de aproape 50 de ani cu jigodiile instalate la conducerea statului roman, prin lovitura de stat din 23 august 1944 si cea din 22 decembrie 1989. Va puteti documenta intrand pe www.variantacojocaru.ro.

  De doi ani, si eu si Partidul Poporului suntem victima unei uriase escrocherii mediatice, pusa in opera de clasa politica din Romania, prin intermediul postului de televiziune al lui Dan Diaconescu, dar si al multor alte posturi de televiziune. Pe de o parte, au instituit un embargou total impotriva mea si a Partidului Poporului, in timp ce escrocul Diaconescu este prezentat ca fiind presedintele Partidului Poporului si autor al Legii Cojocaru, pe care au dus-o in derizoriu, ca sa o compromita. Prin escrocheria mediatica, au reusit sa fure un milion de semnaturi pentru sustinerea Legii Cojocaru, inca un milion de semnaturi pentru sustinerea infintarii Partidului Poporului si, in final, un milion de voturi, la alegerile locale din iunie a.c. Daca vor fi lasati sa continue escrocheria, vor fura alte milioane de voturi la alegerile parlamentare din decembrie.

  Intregul popor roman, intregul electorat roman, incepand cu data de 22 decembrie, este supus la o uriasa escrocherie mediatica, la dezinformare si manipulare informationala, avand ca scop inselarea romanilor, furtul voturilor acestora. Nu aveti dreptate cand spuneti ca "milioanele de alegatori,... la fiecare 4 ani dau dovada de cea mai mare prostie si idioteie'. Milioanele de romani nu sunt prosti si nici idioti. Sunt dezinformati si manipulati. Sunt escrocati. In loc sa-i facem prosti si idioti pe compatriotii nostri, mai bine ne-am uni eforturile si i-am ajuta sa scape din captivitatea escrocheriei mediatice, pusa in opera de uzurpatorii drepturilor si libertatilor romanilor.

  [] Valentin Cojocaru[…] Preluat/Dacă politicienii şi-au format o castă impenetrabilă, protejată de privilegii şi imunităţi la votarea cărora puterea şi opoziţia au fost două capete ale aceluiaşi trup hidos, cetăţenii au rămas o masă de oameni izolaţi individual, martori impotenţi care-şi rup unghiile în zidurile puterii. Capacul de bronz, ca feţele multora dintre ei, l-au pus politicienii noştri peste marmita cu “balast” ideologic atunci când, sfidând orice logică, dar mai ales legea organizării partidelor, dar şi legile şi constituţiile altor ţări, au moşit cu forcepsul ruginit, cea mai mare mostră de şarlatanie şi delincvenţă politică externalizată: Filialele partidelor din România în diaspora.
  ***
  Ce lipseşte însă cetăţenilor pentru a putea împiedica ascensiunea forţată a acestor antimodele sociale? Opinia publică, puterea de reacţie şi mai ales comunicarea şi organizarea. Victime sigure ale deciziilor partidelor în privinţa desemnării candidaţilor, cetăţenii nu au nicio putere, iar cea pe care ar avea-o nu ştiu, nu pot, nu reuşesc să o folosească: puterea cuvântului. A fiecăruia dintre noi şi a tuturor la un loc.
  ***
  Paradoxal, unii dintre românii din străinătate sunt mai uşor de manipulat şi mai ieftin de cumpărat, nu cu găleţi şi tigăi, nu cu zahăr şi ulei, ci cu nişte biete petice de hârtie fără nicio acoperire, titluri, funcţii de umplutură a golurilor statusului social, balsam pentru frustrările sângerânde ale egoului doctrinar.

  Iată că se apropie o altă rundă de alegeri şi cei ce-şi făceau speranţe se văd lăsaţi pe bară! Ce dezamăgire! Ce durere şi ce jale! La Bucureşti se bat deja pe candidaturi actualii parlamentari alături de alţi pretendenţi uniţi cu diaspora de o singură caracteristică: au mâncat cu toţii foie gras. Aşteptăm cu interes predarea cheilor filialelor ilegale între şarlatanii de partid, va fi război total, fără prizonieri.

  Autor: Mihai Muntean aici: http://politicstand.ro/filialele-pol...i-delincventa/
  *******
  [] Marian Bolovan […] Stapanii europeni ne aduc numai rau! Către Guvernul României, În atenția domnului prim-ministru, Victor Ponta,

  În urma evenimentelor din lunile iulie şi august 2012, în legătură cu Referendumul pentru demiterea lui Băsescu Traian din funcția de președinte al României, evenimente care au arătat un amestec al unor oficiali ai UE în treburile interne ale României, amestec care a dus la asasinarea DEMOCRAȚIEI din România şi ignorarea votului a 8,5 milioane de români, NOI, cetățeni ai României invalidați de UE, de CCR şi de cvorumul de tip rusesc la referendum, solicităm REFERENDUM PENTRU IEȘIREA ROMÂNIEI DIN UE o data cu alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, referendum care sa fie în spiritul democrației şi prevederilor Comisiei de la Veneția, adică fără cvorum de prezență la vot.

  Considerăm că doar în acest mod, România şi poporul român, îşi poate recâștiga demnitatea şi suveranitatea știrbite de minciunile PDL şi amestecul oficialilor UE în treburile interne ale României şi batjocorirea celor 8,5 milioane de romani care au participat la referendum, din care 7,404 milioane au spus DA demiterii preşedintelui suspendat al României - Băsescu Traian, prin invalidarea votului acestora. Considerăm că România şi poporul român nu are ce căuta într-o uniune care ignoră voinţa poporului român şi, deci este ignorată Democraţia din România ( DEMOS = POPOR, KRATOS = PUMN, PUTERE... deci DEMOSKRATOS = DEMOCRAŢIE = PUTEREA ÎN MÂNA POPORULUI), drept pentru care semnăm această petiţie. AICI : http://www.petitieonline.ro/petitie/...p66120141.html

  [] Mioc Marius […] Din păcate, petiţia e motivată prosteşte, cu referendumul pentru destituirea lui Băsescu. Legea votată de parlamentul României, nu de UE, cerea să existe prezenţă de peste 50% la vot, deci e firesc ca legea să fie respectată. În altă ordine de idei, un preşedinte nu se schimbă cum îţi schimbi ciorapii, cum a scăzut popularitatea acestuia sub 50%, deci legea era foarte firească. Eu am scris articole eurosceptice înainte de integrarea României în UE, dar idioţenii de felul petiţiei de mai sus, pornită doar din obsesia anti-Băsescu, nu semnez. VEZI : http://ro.altermedia.info/politica/i...pene_3314.html

  [] Ioan Rosca[…] Nu e prima stupiditate de acest gen, am mai reactionat la o petitie similara. Sper ca e comisa din prostie- altfel e inca o ticalosie. O spun si eu ca vechi critic a "integrarii" in Europa.

  [] Marian Bolovan […] Ilustrii ganditori ai populatiei romanesti care se pretind formatori si purtatori ai opiniei multimii ! Va rog sa imi enumerati in MAXIM 100 de cuvinte, macar 4 motive ptr. care sa vreau eu exploatarea unei uniuni prin devalorizarea PERMANENTA a monedei tarii mele si incurajarea mafiei care vrea salarii de 5 ori mai mici decat in UE. Pai daca e ...UE...SA FIE! Sa fie "U-NI-U-NE !!! La bine si la greu !! Cand o sa am salarii ca in Marele Reich voi vrea uniune. Deci...?

  [] Ioan Rosca […] Nu stiu cu ce va ocupati dv , domnule Bolovan, pe vremea cind atrageam atentia romanilor de capcana intrarii in UE , o ocupare coloniala a tarii, prezentata ca o mare realizare. Dar asta nu are nici o legatura cu stupiditatea motivarii acestei petitii, prin microbisme jalnice. Din nou va atrag atentia ca o cauza nobila nu se apara oricum. Prostiile compromit.

  [] Marian Bolovan […] Bun! O fi "stupida", dar e intemeiata !!!! Prostii care pierd timpul in discutii pe langa subiect o compromit mai mult decat "prostiile".

  [] Ioan Rosca […] Ati dori ca sa semnam asa ceva?: "În urma evenimentelor din lunile iulie
  şi august 2012, în legătură cu Referendumul pentru demiterea lui Băsescu Traian din func
  ția de președinte al României, evenimente care au arătat un amestec al unor oficiali ai UE în treburile interne ale României, amestec care a dus la asasinarea DEMOCRAȚIEI din România şi ignorarea votului a 8,5 milioane de români, NOI, cetățeni ai României invalidați de UE, de CCR şi de cvorumul de tip rusesc la referendum,"

  Eu as dori ca sa nu mi se propuna spre semnare asemenea minime.

  [] Ioan Ionuț […] O asemenea petitie nici pe mine nu ma motiveaza nimic sa o semnez. Prea e tendentioasa, prea miroase a Antena 3. Putea fi adus un intreg pachet de cauze legate de integrare, efecte economice profund negative, recentele initiative fiscale, ingerintele prin care UE a influentat economia si finantele Romaniei si in final, nivelul de trai dar nu pentru ca Voiculescu a ratat sa-si puna omul lui si la Cotroceni.

  Dezbateri pe grupul ''Actiunea pentru Eliberarea României '' (AER): http://www.facebook.com/groups/367470513272109/
  Absolvent al Colegiului Naţional „Sf. Sava" şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Doctor în economie, specialitatea management.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

Similar Threads

 1. Proiectul dlui Constantin Cojocaru garanteaza compatibilitatea capitalului cu munca
  By Chitu Constantin in forum Alternative: sociale, politice, economice, monetare, energetice
  Replies: 0
  Last Post: 12-11-12, 02:06 PM
 2. Haitele FSN s-au convins ca Legea Cojocaru reprezinta un pericol pentru ei si sistem
  By Arthur in forum Partidul Poporului – PP-LC (Dr. Constantin Cojocaru)
  Replies: 2
  Last Post: 05-10-12, 02:02 PM
 3. Precizarea nr. 5-LEGEA COJOCARU si “fuga” investitorilor, a multinationalelor
  By Constantin Cojocaru in forum Apeluri - Precizari
  Replies: 0
  Last Post: 18-05-10, 01:37 PM
 4. Precizarea Nr. 2-“Legea Cojocaru” si inflatia
  By Constantin Cojocaru in forum Apeluri - Precizari
  Replies: 0
  Last Post: 18-05-10, 01:33 PM
 5. Program masiv de investiţii pentru reînnoirea şi sporirea capitalului naţional
  By Freelancer_71 in forum Crima numită privatizare. Cele două Românii-Ieşirea din prăpastie
  Replies: 0
  Last Post: 13-05-10, 10:05 AM

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •