Results 1 to 2 of 2

Thread: Actiunile reale pot genera o miscare adevarata - Un partid anti-frauda va avea ...

 1. #1

  Question Actiunile reale pot genera o miscare adevarata - Un partid anti-frauda va avea ...

  Dileme existentiale-culegeri din dezbateri
  []Radu-Mihail Giurgiteanu [/…/] Cum credeti ca ar trebui evaluat progresul unei societati:

  1) prin cresterea nivelului general de bunastare, adica prin imbunatatirea raportului efort / griji rezolvate si nevoi satisfacute?

  2) prin cresterea ponderii activitatilor bazate pe imaginatie, creativitate, intelegere, gandire?

  3) prin cresterea gradului de siguranta si incredere, adica infractionalitate redusa, legalitate, reglementare, drepturi respectate?

  4) prin scaderea nivelului de stres, adica prin mai multa relaxare si divertisment?

  Personal tind sa cred ca 2) ar fi raspunsul corect intrucat acestea sunt activitati specific umane.

  Probabil insa majoritatea membrilor soc s-ar orienta spre 1)+3)+4) …Nu vorbesc de partide. Vorbesc despre directii. Partidele ar putea propune directii, dar pana la urma noi trebuie ss ne raspundem la intrebare: incotro sa ne indreptam?

  []Ioan Rosca [/…/] Frumoasa intrebare. Raspunsul general poate fi asezat probabil pe piramida Masolw. Raspunsul meu e fara rezerve- 2. Nu pot crede ca rostul unei masini e sa nu i se strice motorul. Ea trebuie sa mearga undeva, sau macar sa incerce.....

  [] Stanescu Gina [/…/] http://www.legiuneastraina.org/ginta...lementare.html
  ***

  []Ilie Bratu [/…/] Dacă treburile în România după lovitura de stat din 1989 au mers prost, dacă România încă nu-i întreagă, deşi Pactul Stalin-Hitler (Molotov-Ribbentrop) a fost condamnat şi declarat nul ab initio de întreaga comunitate internaţională, inclu...siv de cele două părţi semnatare, URSS şi Germania, toate acestea au o singură explicaţie: la conducerea României toţi aceşti ani s-au aflat forţe ostile intereselor naţionale ale României şi ale Poporului Român, în special francmasoni şi agenţi ai Moscovei! Vezi :http://iliebratu.union.md/catre-toat...l-reactualizat

  []Ioan Rosca [/…/] Retorica provocatoare, care, desi este legitima, nu poate avea efecte (decit- poate- punerea in garda a celor vizati si trecerea la index a celor ce sustin mesajul).

  Nu uitati ca:
  1.) Instalatorii comunismului de origine evreiasca au migrat catre Israel si de aici mai departe, ajungind sa domine fatis politica SUA si mai cu manusi- a altor state europene. Cartea lui Soljenitin despre acest fenomen este foarte lamuritoare.

  2.) Terorismul care a dus la largirea statului israelian s-a bazat pe experti din Europa de Est. Cum credeti ca Israelul isi va renega fondatorii, pentru ca erau caliti in crimele comuniste pe scara larga?

  3.) Holocaustul a creat firesc sete de razbunare. Si ea s-a produs la noi cu virf si indesat. Ar fi un dezastru politic ca sa se recunoasca asta. Iar Aliatii ar apare intr-o lumina necrutatoare, daca ar admite ca razboiul al 2-le mondial s-a treminat cu un genocid.

  Adevarul crucificarii noastre trebuie sa-l rostim noi, fara a spera sprijin de afara sau intelegere.

  []Mioc Marius [/…/] Eu zic că nu numai cine a fost la conducerea României a contat ci şi cine a fost la conducerea Republicii Moldova. Populaţia Republicii Moldova doar în mică măsură a votat forţe unioniste. România nu poate intra cu forţa în Republica Moldova, trebuie ca populaţia de acolo să ceară unirea.

  []Constantin Ciobanu [/…/] Cei mai legitimi sa decida sint cei cca. 1 000 000 de deportati si urmasii lor! Alogenii care au condus si conduc Romania CIUNTA lucreaza pentru stapinii lor de la apus si rasarit...

  CITEZ: ''...holocaustul romanesc se ridica, in teritoriile rapite, la peste doua milioane de oameni, adica la aproape 60% din populatia aflata in stanga Prutului, la inceputul razboiului. Din zecile de convoaie trimise spre Siberia, numai aproape o jumatate din "calatori" ajungea la destinatie; transsiberianul facea escale unde voia el, fie pentru a arunca mortii din vagoane, fie pentru a-i depozita pe cei sortiti sa desteleneasca pamanturile sterpe.''

  ''...sovieticii au organizat, intre 1944 si 1950, deportarea si trimiterea in lagare a peste 250.000 de romani, pentru ca in urmatorul deceniu sa fie stramutati alti 300.000; mai mult, in 1965, 380.000 de romani au fost constransi sa paraseasca Basarabia, in locul lor fiind adusi peste o jumatate de milion de colonisti de origine slava. ''

  SURSA: Contributii la o istorie a destaratilor. In URSS, peste cinci milioane de "moldoveni". 65 de ani de la primele mari deportari. Oaze de romanitate in Kazahstan si Kargastan. Vezi : http://www.universulromanesc.com/gin...n-HOSSU-LONGIN

  []Ilie Bratu[/…/] Problema Transnistriei şi a armatei ruseşti de ocupaţie poate fi soluţionată, în opinia mea, doar astfel:

  a) Unirea de jure a R.Moldova cu România în hotarele recunoscute pe plan internaţional (cu Transnistrie cu tot). Devenind, astfel, parte a NATO şi UE, problema Transnistriei se transferă pe agenda lor de preocupări, acestea sunt unicele forţe de pe glob (nu Ucraina...), capabile să-i forţeze pe ruşi să-şi retragă armamentul şi muniţiile din această zonă a Europei;

  b) Retragerea, sub presiunea UE şi a NATO în frunte cu SUA, a trupelor de ocupaţie şi armamentului rusesc din teritoriile din stînga Nistrului şi Tighina;

  c) Schimb de teritorii între România parţial reîntregită şi Ucraina, astfel ca să se revină la frontierele de pînă la ocupaţia sovietică (rusească) din 1940!

  ***

  []Tiberiu Kovacs [/…/] Oare de ce nu suntem in stare sa formam o grupare clara si o strategie clara de actiune? Nu pot sa inteleg ca nu ne putem intini 10 oameni si sa punem baza unei grupari care sa se implice astfel incit intr-un timp scurt. mediu ori lung sa ofere o alternativa la prostimea romaneasca. Povesti inteligente pe calculator se pot desfasura in continuare dar cred ca fara vreun efect.

  []Popa Victor Tudor [/…/] Fara sa fac misto... Cred ca suntem "prea multi". :) Stii vorba: "Ca romanu' nu-i nici unu', unde-s multi putea fi unu'!!"

  []Luis Barcan [/…/] Dl. Tiberiu Kovacs, eu zic ca putem. Insa trebuie sa ne adunam in jurul unor idei larg acceptate de catre cei care nu sunt multumiti de oferta politica actuala. Miscarea trebuie sa plece intr-adevar de jos in sus, fara solutii prestabilite de un lider.

  []Lili Craciun [/…/] Pentru ca fiecare vrea sa isi faca miscarea lui. Suferim de boala prezidentiala

  []Tiberiu Kovacs [/…/] Da asa este dar trebuie sa dea cineva startul iar eu nu imi doresc functii eventual in aceasta viata doresc sa fiu Ministrul Justitiei si apoi sa vezi reforma adevarata

  []Florea Virgil [/…/] La intrebarea din titlu deja avem cel putin 3 motive care ne spun cum sa nu facem. Avem si una, cea a d-lui Luis Barcan, care ne spune cum trebuie sa se faca si conditia de baza. Iar asteptarea unuia care sa ia haturile in mana se pare ca e singura problema..

  []Luis Barcan [/…/] Domnule Florea Virgil, acest proces este unul de durata, oamenii trebuie sa se cunoasca si sa capete incredere intre ei. Nu trebuie neaparat un lider care sa ia haturile in mina, eu as prefera o echipa care sa lucreze impreuna si sa caute solutiille cele mai bune. Flexibilitate multa si mai putine orgolii personale.

  []Luis Barcan [/…/] Insa si echipa trebuie sa inceapa de undeva. Englezul spune "Take a leap of faith". Numai asa se poate construi o echipa, pe incredere.

  []Gilbert Dragos Dumitru [/…/] Pentru ca nu pornim de la niste principii clare, simple si putine, astfel incat sa ne putem integra nu neaparat cat mai multi dar cat mai onest, cinstit, loial ideii. Pentru ca multi nu mai cunosc principiile morale, si se iau dupa tot soiul de strategii si idei alambicate (care, dupa mine, fara voia lor, fac parte din alte manipulari).

  []Ioan Rosca [/…/] Eu am spus aici de ce nu reusim. : http://www.facebook.com/groups/36747...9356997416793/
  Sintem departe de a aborda (nu mai spun de a depasi) obstacolele care ne-au impiedicat sa o facem pina acum. O dovada este si faptul ca nu apar adevarate analize ale acestor 60 de probleme ci doar indemnuri , sperante, rezerve, pareri. Stind cu spatele la fenomenele suparatoare- nu le vom depasi, decit poate prin cine stie ce accident colectiv, care ne va duce oriunde.

  []Lili Craciun [/…/] Domnilor, o miscare politica trebuie sa aiba: program, lideri, simpatizanti, votanti. Program politic au toate partidele (doar ca nu il pun in practica odata ajunsi la putere). Lideri carismatici ar fi dar nu-i suficient in fata acestui popor care accepta un singur program politic: "ce ne dai" si "ce ne iese". Cred ca nu v-ati implicat nici unul intr-o campanie electorala in satele romanesti ca sa vedeti ca nu mai e loc de un alt partid. Ca sa ai simpatizanti si votanti va intreb cu ce inlocuiesti acest mod de votare majoritar al poporului roman, respectiv cu ce inlocuiesti "ce ne dai" . Nici macar DD (care are in spate anii de OTV) nu a gasit prea multi votanti. Daca nu raspundeti la aceste intrebari consider ca-i o incercare esuata inainte de a incepe. Si nu vreau raspunsuri sforaitoare, le vreau concrete, clare. Eu m-am implicat intr-o campanie electorala din usa in usa si stiu ce vorbesc.

  []Bogariu Eugen [/…/] De ce vedeti totul ca rezumandu-se la PARTID POLITIC ??? Intram in aceeasi "BUCLA" de care vrem sa scapam!!!

  []Nelu Dochita [/…/] …singurul care a venit cu un proiect clar este domnul Cojocaru! …
  va e frica de Cojocaru ca dracu de tamaie!

  []Dumitru Zburlea [/…/] Dar ce, a făcut ceva domnul Cojocaru, ca să ne fie frică de el?

  []Vasile Mirauta [/…/] D-le Nelu Dochita ...cred ca d-l Constantin Cojocaru a inteles ca nu trebuie sa stice/arunce ''ORZUL'' pe/la ''GASTE''! ...e posibil ca si ''GASTELE'' sa fi priceput ''desenul''!

  []Constantin Cojocaru [/…/] Doamna Lili Craciun, am sa incerc sa va raspund concret, clar. Precizez ca am fost implicat in mai multe campanii electorale. Ideea ca romanii voteaza numai programul "ce ne dai" si "ce ne iese" este corecta numai pe jumatate. Romanii nu vor pomana si nici promisiuni de pomana. Ma refer la MAJORITATEA lor. Din pacate, in ultimii 23 de ani, politicienii nu le-au oferit romanilor decat pomeni si promisiuni de pomeni. Romanilor nu li s-a oferit un PROIECT care sa-i puna in situatia de a-si obtine ei, prin munca lor, cele necesare unei vieti decente. PROIECTUL a existat, inca din 1990. Exista si acum dar este tinut sub obroc, de catre politicieni, cu ajutorul mass-media.

  Am fost slobozit cateva zile, la OTV, am prezentat PROIECTUL si, in cateva saptamani, au aderat la acest PROIECT un milion de oameni. S-au speriat si au pus la cale escrocheriea mediatica si politica numita PPDD, care are ca scop compromiterea PROIECTULUI si impiedicarea punerii in practica a acestuia.

  Din campania dusa "din usa in usa", STIU ca cei un milion de romani au devenit sustinatori ai Legii Cojocaru nu pentru ca vor primi 20.000 de euro, ci pentru ca AU INTELES ca NUMAI ASA vor putea avea FERMA lor, atelierul lor, fabrica lor, etc, adica vor avea CAPITALUL cu care isi vor produce VENITURILE din care sa traiasca DECENT, din MUNCA SI CAPITALUL LOR, ca numai asa nu vor mai avea nevoie de pomana nimanui.

  Dan Diaconescu nu a "gasit votanti". Escrocul a furat voturile celor un milion de sustinatori ai Legii Cojocaru, cu ajutorul televiziunii lui, dar si cu ajutorul celorlalte televiziuni din Romania.

  Va invit pe www.variantacojocaru.ro, in cazul in care doriti sa va aflati mai mult despre PROIECT si despre poporul care voteaza pentru "ce ne dai". In ce priveste precizarea pe care i-o faceti domnului Dochita, o pun, deocamdata, pe seama grabei.

  []Dumitru Zburlea [/…/] Nu ne este frică de nimeni care doreşte să se implice politic. Mai degrabă ne este frică de cei ce îţi vorbesc frumos, deschis, cu tente patriotarde, iar apoi când se văd cu sacii în căruţă se dezic de tot ce au spus şi au promis.

  []Lili Craciun [/…/] Li s-au oferit pomeni electorale? Si ei de ce le-au luat? Unde e demnitatea romanului "Mos Ion Roata"?

  []Constantin Codreanu [/…/] Mos Ion Roatĺ a murit demult....norodul e altul...a trait în comunism vĺ aduceti aminte? Iar cei care au 22 de ani si cei care vin dupĺ sunt si mai schiloditi...Cu ce putem domina intelectual azi? În trecut cu cartea nationalismului s-a trecut marea dar acum?

  []Lili Craciun [/…/] Tot cu nationalismul. Dar cu ala adevarat, din suflet, nu cu declaratii sforaitor patriotarde ca ale lui crin Antonescu. Si da, cu reasezarea relatiilor cu Ue pe picior de egalitate dar fara tipete si urlete, cu solutii concrete.

  []Luis Barcan [/…/] Domnule Constantin Cojocaru, am citit legea Cojocaru si cred ca are unele parti bune si unele mai putin bune. Insa nu vreau sa dezbatem legea acum. Va apreciez efortul de a crea un partid politic. Putini sunt cei care se pot lauda cu aceasta performanta. Insa cred ca este timpul sa reganditi strategia partidului. In acest moment se pare ca Legea Cojocaru este un obstacol in calea cresterii partidului. Vreti sa intrati in istorie ca cel care a inventat partidul-lege care nu s-a aplicat niciodata? Schimbati partidul intr-unul modern, fara concepte prestabilite, doar cu o directie generala clara. Unul dintre obiectivele partidului poate fi crearea unui fond de investitii pentru popor insa nu veniti cu o solutie-dogma. Asezati-va la o masa cu mai multi specialisti in domeniu si gasiti varianta cea mai potrivita si aplicabila conditiilor de astazi ale tarii. Sunt multe alte lucruri care pot face un partid atractiv atat pentru potentialii membri/candidati cat si pentru alegatori: o platforma politica simpla si concentrata doar pe cele mai arzatoare probleme cu care se confrunta tara/cetatenii, alegerea conducerii prin vot direct (nu prin reprezentanti), transparenta financiara, alegeri primare pentru desemnarea candidatilor.... Aveti o oportunitate in 2012. Incercati si altceva decat Legea Cojocaru. Cu stima!

  []Ioan Rosca [/…/] Am tot repetat. Dan Diaconescu nu este decit o papusa trasa pe sfori de Securitatea impatronata care domina Romania. Rolul sau acum este sa deturneze eventualele incercari de coagulare a unei opozitii antisistem si sa compromita mesajele antisistem.Tot ce face el rau si cu rele intentii trebuia sa facem noi- bine si cu bune intentii. Interesant este ca Ei s-au gindit sa coaca PPDD pentru ziua cind o parte din Romani nu vor mai suporta rotativa USL+PDL. Au creat o "alternativa"- fara nici o dificultate. De la putere in jos- se poate. Invers- se pare ca nu.
  ***

  []Gheorghe Bucovineanu [/…/] Pentru a coagula o organizatie/miscare trebuie:
  - identificate cauzele(le-a facut domnul Ioan Rosca aici : http://www.facebook.com/groups/36747...9356997416793/ )
  - obiectivul : ce vrem sa obtinem ?
  - crearea unei echipe de cercetare/analiza, evaluarea mijloacelor de actiune/inplementare(resursa financiara, resursa umana, etc.)
  ***

  Domnule Luis Barcan , Exista posibilitatea de a ''GREFA'' la PP-LC anumite organizatii si miscari conform unui protocol special… Unde-i grupul dv. ?
  O dezbatere de FOND pe tema ridicata de dv. este AICI : http://www.facebook.com/groups/36747...5455721473587/
  O alta AICI : http://www.universulromanesc.com/gin...i-sistem-unite
  ''Ciobanii'' au lansat o actiunea si aici : https://www.semperfidelis.ro/e107_pl...opic.php?80367

  Din cite stiu, domnul Constantin Cojocaru a strabatut un drum(cu etape grele) creand o organizatie legala ! Nu cred ca in stadiul actual poate cineva sa reediteze ceea ce a reusit domnia sa!!! Organizatia Noua Republica, ICD-ul, PP-DD-ul sint create de sistem( prin agentii lor de teren).

  []Gheorghe Sidonenco [/…/] Tot sub umbrela sistemului vad ca s-au varit si...verzii.Ce dulce este mierea puterii!

  []Gheorghe Bucovineanu
  [/…/] Gheorghe Sidonenco [/…/]...eu as zice ca in afara sistemului ''EI'' NU POT EXISTA!!! Va invit sa-i identificati ''pe EI''!

  []Gheorghe Sidonenco [/…/] Macar sa ciuguleasca niscaiva firimituri de la masa bogatilor asta insemnand cateva locuri de parlamentari primite dar in niciun caz de pomana.

  []Tiberiu Kovacs [/…/] In Romania doar putin peste 40% din populatie detin calculatoare, coroborat cu caracterul pasiv si neimplicant la cetateanului roman orice actiune doar virtuala nu poate sa se transforme intr-una reala. Actiunile reale pot genera o miscare adevarata

  []Gheorghe Bucovineanu [/…/] Domnule Tiberiu Kovacs , am citit cam tot ce ati scris pe aici: lucruri adinci/interesante... M-ar interesa sa dezvaluiti(explicati) cum functioneaza interfata de contact (cine ''piloteaza'') dintre avocati, procurori, judecatori, interlopi, afaceristi, politicieni, servicii secrete...

  []Tiberiu Kovacs [/…/] …sistemul juridic este un sistem mafiot prin excelenta. In regimul totalitat juristii( judecatorii, procurorii) se constotutia in arma crimei cea mai puternica. In prezent juristii formati de regimul totalitar au preluat friele sistemului si l-au construit dupa chipul si asemanarea lor. Urmasii lor sunt un astfel de specimen. Daca la noi juristii se supun legii si propriei constiinte in sociatatile democratice juristul se supune intereselor - drepturilor- cetatenilor. Sistemul este astfel construit incit seful judecatorului si al procurorului este cetateanul si nu sistemul abstract. La noi s-a construit o structura a a profesiei de avocat in care s-au ascuns toate scursurile de juristi comunisti criminali psihici si fizici.

  []Ioan Rosca [/…/] Domnule Bogariu, acest spatiu este dedicat analizei posibilitatii rasturnarii sistemului pe calea clasica- a ridicarii unui partid politic contestatar, care sa cistige increderea electoratului nemultumit. Dar sint bine venite si discutiile raporturilor dintre aceasta cale si celelalte (opt au fost enumerate intr-o discutie mai veche: revolutie, renastere morala, lovitura de stat, rasturnare intrenationala, etc). Eu consider foarte rau pregatita si problematica si calea politica, dar celelalte sint si mai nepregatite si problematice. Fara un partid cu program reformator, cum vedeti dv schimbarea?

  []Gheorghe Bucovineanu [/…/]...va invit sa urmati linkul pe care il postez (cititi si comentati [ comentariile pot fi facute fara inregistrare, doar introduceti codul antirobot in spatiul prevazut, si gata], puteti sa comentati anonim) LINK: http://forum.hotnews.ro/index.php?showtopic=86332

  []Constantin Cojocaru [/…/] Domnule Barcan, va multumesc pentru sfaturi. Voi transmite milioanelor de sustinatori ai Legii Cojocaru descoperirea facuta de dumneavoastra, aceea ca obiectul sustinerii acestor milioane de romani a devenit " un obstacol in calea cresterii partidului", partid care a fost infintat chiar de aceste milioane de romani, chiar cu scopul de a promova si a pune in aplicare aceasta Lege Cojocaru. Am sa va aduc la cunostinta reactia lor la aflarea descoperirii dumneavoastra. Va urez succes in savarsirea de noi descoperiri de natura celei pe care ne-ati adus-o la cunostinta.
  ***

  []Ioan Balan[/…/] ‎"...De unde vin puterea şi deşteptăciunea suspendatului Băsescu? De săptămîni de zile am început o investigaţie jurnalistică discretă. Toate drumurile duc în aceeaşi direcţie: Serviciile secrete ale statului român. Ele continuă să-l servească pe fostul preşedinte. Unele chiar mai intens decît înainte. Iar între cei mai zeloşi se numără Florian Coldea şi Silviu Predoiu. Din aproape în aproape, am izbutit să conturăm imaginea acestui centru suplimentar de putere ce operează în aceste zile în spatele lui Traian Băsescu. Două dintre sursele noastre ne-au confirmat acelaşi lucru. În interiorul SRI a fost constituită o celulă de criză. În orele premergătoare suspendării, Traian Băsescu s-a întîlnit cu generalul maior Florian Coldea şi cu generalul de patru stele de la SIE, Silviu Predoiu şi au stabilit modalităţile de lucru. Toţi ofiţerii au fost rechemaţi ca şi în situaţie de alarmă. La funcţionarea acestei celule de criză contribuie şi Laura Codruţa Kovesi. Si ea a primit sarcină de la Traian Băsescu ”să pună la dispoziţia domnilor generali resursele specifice ale instituţiei”. Şi, astfel, la Serviciul Român de Informaţii a fost constituită o celulă de criză condusă de prim- adjunctul directorului SRI, generalul maior Florian Coldea, general cu trei stele, umflat de Traian Băsescu după demisia lui Radu Timofte din fruntea SRI şi după marele dosar ”Răpirea jurnaliştilor români în Irak”...."
  ***

  Cine-i cel mai protejat om din România şi De Ce /Motto: “Nimic nu este mai periculos pentru un stat ce voieşte a se reorganiza decât a da frânele guvernului în mâinile parveniţilor, meniţi din concepţiune a fi slugi şi educaţi într-un mod cum să poată scoate lapte din piatră cu orice preţ!” (Nicolae Filimon, “Ciocoii vechi şi noi”, 1862)

  Bineinteles ca face parte din sistem si are protectia serviciului al carui rezident este. Azi nu poti face o cariera “serioasa” in administratie daca nu esti de-al lor.. Desigur ca a avut de-a face si cu Securitatea, dar nu prin porturi sau case conspirative vieneze , ci acasa, la masa de seara din familie… Televiziunile de stiri , si ele atasate marilor case politice si de “securitate nationala” nu-l “dezvaluie” niciodata, preopinentul fiind spalat in fosta campanie electorala de sus pana jos chiar si cu bale de diva. Presa scrisa il “fereste” din doua mari motive: pentru ca mogulii au dealurile lor cu el si pe ntru ca li se pare, dupa ureche, “mai bun ca altii”, un baiat popular, de gasca, smecher de genul lascanentelegemnoi…

  Procuratura, DNAul, ANAFul, OPC,eul, Garda de Mediu, Curtea de Conturi, Politia economica, veterinara sau de moravuri NU calca prin institutia pe care “baiatu” o conduce, desi ar putea incarca trei dube pe zi… Presedintele Tarii, Comandantul si Mardeiasul Suprem al Tarii, tace malc si cu talc ticalosit in ceea ce-l priveste, iar pentru celalalt fost Presedinte comunist, omu’ e ca si copilul lui… Bucurestenii il respecta apriori, asa, dupa cliseul taranului snob, ca-i dom’ Doctor.. Iar in esecul asta de proportii in care traim, omul se vede-nu-i asa, de ce nu, pentru ca si altii au putut-PRESEDINTE!

  Si pentru tronul asta merita sa faci ORIsiCE, nu numai sa pui panselutze de 80 de milioane de euro pe an sau borduri si trotuare de 480 de milioane de euro pe mandatul actual, ci chiar si o autostrada de 1.300.000.000 de euro, cea mai scumpa din lume pe kmp, de pe care sa te poti lansa cu tamatam megalomanic spre nemuritoarea lada de gunoi a istoriei. Pentru ast obiectiv fiul sau personal trateaza la o carciuma de lux toate tainurile Capitalei, fara perdea si fara teama de a fi inregistrat de organe; Sursa: http://voxpublica.realitatea.net/pol...-ce-84547.html

  ***

  []Ioan Rosca[/…/] Nu e de mirare , pentru o colonie americano-evreiasca, dimpotriva e o confirmare a conditiei la care securistii au adus Romania, pentru a o putea jefui in continuare. Noii nostri stapini nu permit despagubirea victimelor comunismului. Vezi : http://www.razbointrucuvant.ro/recom...-daune-morale/

  []Maria Ratiu [/…/] Miscarea Legionara a aparut ca reactie la pericolul bolsevic care venea din Rusia. Nu degeaba a aparut in Moldova, poarta de Est a Romaniei. Miscarea legionara era o miscare puternic anti bolsevica (dupa, a fost numita anticomunista) si doar in subsidiar antisemita. Asta a fost Miscarea Legionara asa cum a fost ea infiintata de Zelea Codreanu. Dupa asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu a fost deturnata politic, ca sa zic asa, lucru de care s-au folosit din plin comunistii.

  []Gilbert Dragos Dumitru [/…/] Lipsa de profesionalism. Ageamism judecatoresc. Le-a fost mai simplu asa, ce sa se mai incurce cu alinierea faptelor!...

  []Vasile Mirauta [/…/] D-na Maria Ratiu ...miscarea legionara nu a fost deturnata in 1938( dupa asasinarea capitanului CZC) ci cu mult timp mai devreme! Artizanii acestei deturnari (modificarea scopului/rolului/obiectivelor/sensului) au fost Serviciul Secret de Informații (din anul 1924 a funcționat sub aceasta denumire); la conducerea acestuia s-au aflat Mihail Moruzov (1924 - 6 septembrie 1940) sub coordonarea camariliei regale... comunistii si legionarii au fost elementele antagoniste folosite de MONARHIE sa ocupe/controleze extremele spectrului politic!

  []Mioc Marius [/…/] Nu Curtea Supremă ci parlamentul a decis, prin includerea în legea 221/2009 a articolului 7. Curtea Supremă doar a aplicat legea. Eu am mai spus şi altădată că legea 221/2009 este greşită.

  []Ioan Rosca [/…/] Ce a facut legiunea inainte dee 1941 este , dupa parerea mea, irelevant si deturnant, fata de ce se joaca acum. A impune romanilor un filtru filosemit in problema victimelor comunismului- este o dovada clara de colonizare. TOTI tinerii chinuiti de comunisti, care mai sint in viata, nu au facut niciodata vreun rau Romaniei. Dimpotriva, au iubit-o, poate irational.
  ***

  []Vasile Mirauta [/…/] ‎2-a) Evenimentele de pe scena socio-politica romaneasca s-au derulat conform unei strategii elaborate de anumite cercuri cu scopul de a permite reasezarea ciclica a ''Retelelor Primare''. Cele trei grupari interesate sa-si pastreze influenta: Securitatea(PDL), Nomenclatura( PSD) si Informatorii (PNL-PC) s-au repozitionat in doua structuri: ''USL si ARD'' ocupind spectrul politic, asa zisa ''stinga-dreapta'' ! Reteaua/gasca/mafia care a elaborat strategia si a implementat planul este reprezentata de PDL (SRI, Soros, BNR, DNA, etc ), totul a fost si este un teatru, miile de vectori de opinie(analisti, experti, etc) simuleaza... Reteaua concurenta participa din ''inertie''...

  2-b) Situatia economico-sociala se va agrava in perioada urmatoare, va avea loc o bulversare a spatiului geo-politic, nimic nu va mai fi cum a fost...

  2-c) ''Profesionistii'' politici (retelele de influenta primare) s-au pregatit sa conserve privilegiile si statutul LOR prin diverse planuri de protectionism/monopol/control samd...

  3.) Alternativa !?

  ... problema implementarii ''NOII PARADIGME'' devine imperios necesara, DAR lipseste constiinta/cunoasterea/motivarea, samd... Din cei 16-18 milioane de adulti: alegatori potentiali (iau cifra de 17 milioane ca baza de calcul) un segment infim cunoaste adevarata dimensiune a realitatii, a mecanismelor care o ''gestioneaza''! Majoritatea segmentului cunoscator, cca. 100 000 de persoane face parte din retelele de influenta/comanda/administratie (BNR, SRI, SIE, DGPI, DNA, MAE, cadre partide, Institutii, etc), etc. (o parte infima de cca. 10 000 persoane nu apartin retelelor). Din 17 milioane de alegatori potentiali, se remarca segmentul ''ACTIV'' estimat la cca. 7 000 000 de persoane, ce voteaza intodeauna! Nu conteaza: CE? CINE? DE CE? CIND? CUM? Ei voteaza, isi fac o ''datorie''...

  3-a) Segmentul ''ACTIV'' este compus din mai multe straturi sociale(membri de partid, bugetari, pensionari, intelectuali, simpatizanti, naivi, samd), unde identificam:

  3-a1) - straturi militante/partizane: 3-a1a) 1 200 000 de membri ai partidelor politice( retele de influenta legale)

  3-a2) - straturi interesate ''conservatoare-institutionalizate'': 3-a2a) 1 200 000 de bugetari afiliati politic indirect (juristi, avocati, procurori, politisti, invatatori, profesori, cadre militare, administratie de stat, etc ), 3-a2b) 100 000 de afaceristi privati, 3-a2c) 1 200 000 de intelectuali, artisti, jurnalisti, analisti, psihologi samd (''ELITA''), 3-a2d) 300 000 de interlopi de toate genurile!

  3-a3) - stratul credul/naiv/refractar : 3-a3a) 3 000 000 de pensionari (din totalul de 5 200 000 )

  NOTA: Ansamblul straturilor ce compun segmentul ''ACTIV'' POLITIC este format din persoane institutionalizate direct sau prin ''SIMPATIE''...

  3-b) Segmentul ''CONTEMPLATIV'' de cca. 10 000 000 de romani nu se exprima la urne...

  NOTA: Segmentul SPONTAN capturat de PP-DD (cca. 800 000 de voturi la locale), a fost extras din masa celor 10 000 000 de cetateni neinregimentati/neinstitutionalizati...

  Elemente de analiza: http://www.universulromanesc.com/gin...gislative-2012!
  ***

  []Vasile Mirauta [/…/] Se contureaza doua variante:
  1.) ''Ajutam'' sistemul sa cada (actiune tip ''VANT DIVIN'')[1]
  2.) Asteptam sa se prabuseasca/cada singur
  Dilema: in ambele variante nu are cine construi un sistem nou! Problema nu e legata de concept ci de resursa umana! Pentru a construi ''NOU'' trebuie saditi ''puietii''... In mod logic pot da ''rod'' cam in patru-cinci cicluri de generatie, cam intre 2030-2040...

  []Ion Ciobanu[/…/] Dupa cum vad ca se contureaza ''treaba'', …clivajul social-politic tinde sa se contureze clar: pentru fotoliul/postul/functia de presedinte in 2014, romanii vor avea de ''ALES'' intre liderii incontestabili ai celor trei forte emanate din structurile vizibile si obscure ale fostului sistem(emanat initial in FSN 1990): esalonul trei ! …de curind un alt ciclu al repozitionarii retelelor in spectrul politic-economic-social s-a incheiat ! Cele trei forte politice USL, ARD si noua alternativa sistemica PP-DD (in cazul in care se trezesc unii sa conteste hegemonia retelelor FSN-iste sint invitati sa accepte alternativa la sistem creata ca rezerva) sint pregatite sa ne ofere ce au mai bun…

  In 2014 vom ''alege'' presedintele TUTUROR ROMANILOR … cei trei lideri ''spirituali''(fabricati de sistem) sant deja pregatiti sa ne ''onoreze'' , dupa cum urmeaza :

  -din partea ''USL'' Radu MAZARE :
  -din partea ''ARD'' Mihai R. UNGUREANU
  -din partea ''PP-DD'' Dan Diaconescu

  Unul va fi viitorul presedinte . Nu va ofiliti degeaba, nu este alta oferta!!! Avem ce MERITAM !!!
  ***

  []Ioan Rosca[/…/] Ziaristica superficiala. Am mai atras atentica asupra gravitatii dosarului "Kemenici". Vezi (: http://www.piatauniversitatii.com/fo...php?f=21&t=820 ) Daca piesa de la Tirgoviste a fost o facatura, cum a fost restul? Vezi ( : http://directproprietar.ro/Omul-care...-la-Securitate )

  []Malin Bot[/…/] Aproape ne păcălise în ultimii ani Ion Iliescu. Părea că s-a lepădat de gândirea bolşevică din pricina căreia România a ratat startul în democraţie. Supărat pe rezultatul referendumului, fostul şef al Departamentului de propagandă al Comitetului Central al PCR s-a răţoit la Curtea Constituţională. „Curtea Constituţională a deformat realitatea referendumului. Cele opt milioane şi jumătate de participanţi la referendum reprezintă peste 50 la sută din această populaţie cu drept de vot. Or, ei s-au referit la o cifră aberantă: 18 milioane. De unde?”, a declarat supărat tovarăşul Ion Iliescu. Vezi ( : http://malinbot.wordpress.com/2012/0...vicul-si-raia/ )

  []Ioan Rosca [/…/] Daca voi avea timp, voi explica eu legatura dintre subiectul acestui spatiu si Ion Iliescu. Am scris foarte mult despre asta deja, poate sint suficiente trimiteri. Pe scurt: Ion Iliescu este principalul vinovat pentru ca nu avem AER. Domnul Bot nu a facut decit sa aminteasca unele crime ale sale. Merita urmarite efectele lor catastrofale asupra Romaniei.

  []Gilbert Dragos Dumitru[/…/] In opinia mea singurii vinovati pentru ca nu avem AER suntem noi, cei care dorim.

  []Ioan Rosca [/…/] Sintem si noi. Sint si altii. Sint si altele. O impletitura de fenomene degenerative. Personalizarea raului e o greseala tipica. Toata populatia e vinovata. Pe de alta parte- mafia care o conduce si degradeaza. Ion Iliescu avind contributii inegalabile.

  []Gilbert Dragos Dumitru [/…/] Dupa mine nu putem invinui pe altcineva pentru esecul constructiilor noastre. Cata vreme nu e interzis sau nu suntem persecutati depinde numai de noi, cei car dorim. Dar e adevarat ca influenta, presiunea celor enumerate este mare asupra multora.

  []Malin Bot [/…/] Ion Iliescu este sufletul sistemului care a franat schimbarea Romaniei. Evident, fiecare poate schimba viata lui, dar in limitele impuse de sistemul in care se afla. Iliescu e cel care a trasat aceste limite, dupa educatia sovietica pe care a primit-o. Daca romanii ar putea percepe in adevarata lui dimensiune raul facut de Ion Iliescu acestei natiuni . . .

  []Gilbert Dragos Dumitru [/…/] Nu i-as da atata importanta lui Iliescu. Cum i s-a dat in mod gresit lui Ceausescu. Scopul metodei unicului vinovat este acela de a scapa turma.

  []Malin Bot [/…/] Nimeni nu spunea ca Iliescu e "unicul vinovat". Sa nu tragem concluzii superficiale. Iliescu a patronat, la fel ca Ceausescu, un sistem ticalos cu foarte multi vinovati. Dar ei au fost lideri si de aceea sunt cei mai vinovati. Oricine doreste sa inteleaga sistemul responsabil pentru soarta noastra trebuie sa acorde importanta lui Ion Iliescu si sa studieze impactul acestuia asupra Romaniei. Numai astfel poti pricepe cum am ajuns unde suntem.

  []Gilbert Dragos Dumitru [/…/] In ceea ce ma priveste, consider ca Iliescu este doar ceea ce ne-au lasat sa vedem cei care se ascund in continuare in spatele lui. Vinovatia lui Iliescu este clara pentru ca este publica. Ma intereseaza cel putin in egala masura cei din spatele lui.

  []Constantin Cojocaru [/…/] Domnilor Bot, Dumitru, Rosca, toti aveti dreptate. Daca vreti, ma puteti accepta si pe mine alaturi de cei care il considera pe Ion Iliescu principalul vinovat de dezastrul postdecembrist al Romaniei. Chiar daca, la inceput, el nu a afacut altceva decat sa execute orinele primite prin Silviu Brucan. Spre deosebire de dumneavoastra, am avut ocazia sa stat fata-n-fata cu Iliescu, in anii 90, 91, 92, sa-l averitizez asupra dezastrului ce va urma. Nu poate spune ca nu a stiut. A participat, constient, la crima. Cred, insa ca ce zice si ce face, acum, Ion Iliescu, nu mai poate influenta mersul tarii. Acum, problema Romaniei este aceea a UNIRII romanilor pentru indepartarea de la conducerea statului roman a urmasilor lui Brucan si ai lui Iliescu.
  ***

  []Ioan Rosca [/…/] Am mari indoieli ca frauda academica va fi stopata in Romania, prin astfel de procedee. Dimpotriva, experienta ma face sa intuiesc o neo-gainarie. Implementarea unor sisteme informationale este si afara un minunat prilej de escrocherie "tehnologica". Dar in Romania, unde fiecare rind de paznici care pazesc alti paznici nu face decit sa-si ceara "dreptul" - nu ma astept ca instrumentele tehnice sa aduca schimbare. Conteaza modul in care sint guvernati oamenii, regulile de joc si de verificare. Atunci cind am introdus, in 1986 un sistem de testare in Electronica-service bazat pe calculator, am fost oprit dupa scurt timp. Depanatorii picau in serie la examen si cei carora le duceau de Craciun vin si porc, pentru avansari de categorie- au blocat noul mod de examinare , pentru ca stingherea suptul din retea a departamentului "invatamint si personal". Un partid anti-frauda va avea impotriva o buna parte a populatiei. Credeti ca flacaiasii si fetitele care se dimplomeaza acum lejer ar fi incintate sa se "strice" lucrurile?
  ***

  []Marian Stoian[/…/] ‎- Astăzi , ca şi pe vremea cuceririi romane, bogăţiile tării, aceleaşi mine de aur, argint sare, mierea acestui pământ sunt exploatate de alţii cu braţele tale şi se duc pentru a umple visteriile străinilor de neam. - Tu taci; -

  - Astăzi, ca şi pe vremea asupririi austro – ungare, drepturile românilor sunt călcate în picioare, iar cei puţini fac legea pentru cei mulţi. - Tu taci; -

  - Astăzi, ca şi în vremuri de restrişte, românii pleacă din ţară, să muncească, sau să îşi vândă inteligenţa pentru că ţara lor nu are nevoie de ei. Câţi dintre ei sunt viitorii Brâncuşi, Coandă, Conrad Haas, te-ai gândit la asta ? Conducătorii acestei ţări au nevoie de slujbaşi proşti, lipsiţi de educaţie, lipsiţi de caracter, lipsiţi de voinţă, lipsiţi de coloană vertebrală, ca să îi poată îndoi şi face figurine de plastilină din ei. - Tu taci; -

  - Astăzi, ca şi pe vremea bolşevismului, la mare preţ sunt trădătorii, linguşitorii, vânzătorii de neam şi conştiinţă, traseiştii politici, gata să calce pe cadavre pentru a parveni şi a îşi păstra privilegiile. - Tu taci; -

  - Astăzi, parlamentul şi guvernul ţării, divăniţii de azi, arendează pământurile şi întreprinderile “nerentabile “ la indicaţiile unor străini de neam cărora le cântă osanale, unor arendaşi străini, spunând că asta se numeşte privatizare. Pentru aceste arende, ei primesc peşcheşul iar ţara rămâne pe butuci. - Tu taci; -

  []Constantin Cojocaru [/…/] Nu va suparati, domnule Stoian, dar cred ca prablema romanului nu este ca TACE, ci ca STA, sta singur si nemiscat, lasandu-i pe nemernici sa-l jefuiasca si sa-l umileasca. Sunt destui care nu TAC, ci VORBESC, ca sa se auda, ei pe ei. Nu de vorba ducem lipsa, ci de ACTIUNE, de MISCARE in UNITATE, impotriva jefuitorilor, de care nu vom scapa cu vorba, ci cu FORTA. Deoarece suntem deposedati si de arme, si de bani, si de informatie, ne mai ramane numai FORTA provenita din NUMAR si UNITATE.

  []Ioan Ionuț [/…/] Forta aceasta inseamna unitate, inteligenta, tel. Se poate manifesta in mai multe variante dar se pot fructifica si oportunitatile.

  []Tonomoto Baian [/…/] Forta nu sta neaparat in numar, dar sta categoric in UNITATE si ORGANIZARE. Din pacate studiile lui C Radulescu Motru si ale altor psihologi arata ca la acest capitol poporul nostru sta prost.

  []Tiberiu Kovacs [/…/] …de mii de ani Romania este sclava marilor puteri si asa va ramine datorita si din cauza ca suntem niste anumale fara onoare si demnitate. Exmplu a adevarului spus este Miorita. Ion, Padurea spinzuratilor. Ultima Noapte de Dagoste Prima noapte de raboi. Caragiale, Carol, Brincusi si Mircea Eliade, etc.

  []Tiberiu Kovacs [/…/] Franta tara colonialista de mai bine de 400 de ani. Anglia tara colonialista de mai bine de 900 de ani, Germania la fel, Romania de doar 100 de ani. Asta nu este un criteriu dar prostia a facut sa nu reisim in 22 de ani sa demonstram ca suntem capabil sa spunem buna ziua si sa ne spunem numele. Noua ne plac manelele , stim sa ne laudam cu ce avem si de Craciun ne imbatam, si mincam pina mergem la spital...

  []Marian Stoian [/…/] …da domnule asa e noi ne laudam ca avem asa e romanu sa se laude exact ca tigani asa si romanu si asa ii ghioraie matek$le de foame dar zice am domnule si iarasi ii mai place sa se gudure sa fie pupincurist asta stie sa faca si asta face cred ca ne meritam soarta
  ***

 2. #2

  Default Răspuns la: Actiunile reale pot genera o miscare adevarata - Un partid anti-frauda va

  []Gheorghe Giovanni Ţeavă [/…/]...este ceea ce afirm şi eu ... omenirea a cunoscut două SISTEME socio-economice : GENTILICĂ şi SCLAVAGISTĂ. Aceasta din urmă, ajunsă azi la paroxism, a debutat cu mii de ani în urmă, odată cu apariţia Imperiilor. În ceea ce ne priveşte pe noi traco-geto-dacii, dacă imperiul grec nu a ajuns să ne modifice radical modul de viaţă, Imperiul Roman şi cel Bizantin (cu urmaşii turci, austro-ungari, ruşi) ne-au „coborât” la nivelul actual. CONCLUZIA : se impune IEŞIREA DIN SISTEM !!!
  ***
  []Aurel Avasiloaie[/…/] …superb mesaj vizual .asa este !! e vorba de stanga falimemtara , needucata si neputincioasa !!

  []Remus Constantin Raclău [/…/]Domnule Avasiloaie, v-am mai dat o replica la comentariul dvs referitor la aceasta fotografie artistica, pe un alt grup, prin care va demonstram cu argumente ca interpretarea dvs este una jignitoare si tendentioasa la adresa omului de rand, care trudeste pentru a trai. Daca nu intelegeti si nu incetati cu atitudinea aroganta si dispretuitoare fata de oamenii simpli, victime ale politicienilor si politicianismului de doi lei, ma siliti sa iau masurile de bun simt care se cuvin. Confundati omul simplu cu politica asa zis de stanga pe care o promoveaza alti Pacalici de meserie, ca si cei pentru care faceti lobby. Fara nici o stima, ca nu meritati, Remus Constantin Raclau

  []Remus Constantin Raclău [/…/] Intre timp am gasit comentariul si il reproduc: Din nou un "superb" exemplu de interpretare tendentioasa, malitioasa si manipulativa a unei fotografii artistice. De unde stiu ca e o manipulare comentariul distinsului nostru coleg de grup? Simplu: am ochi. Am ochi si vad ca mana este murdara (cine munceste se murdareste - n-am vazut politician cu astfel de maini, nici un bancher, nici un jucator pe bursa si nici macar un cersetor!); degetele sunt scurte, viguroase, pline de crapaturi si bataturi - deci muncite. De unde si pana unde acest dispret la adresa omului care munceste. Uitati-va in jurul dumneavoastra. Priviti lucrurile care va inconjoara. Cate dintre ele sunt facute de maini ca acelea pe care le dispretuiti in aceasta poza? Lasati ecranul computerului si priviti pe ce sta! Am lucrat intr-o fabrica de mobila si va spun eu ca aveam mainile aproape la fel. Cum ar fi aceasta lume fara cei care sunt dispusi sa-si toceasca mainile si sa-si inconvoaie spinarile pentru a ne asigura confortul. Un minim de tratament de bun simt cred ca se cuvine si un minim de respect. Oricat ar fi de priceput si de inteligent un intreprinzator, fara angajati firma lui ar ramane la un nivel absolut local si anonim... De unde stiti ca banutul nu este tot ceea ce-si permite acest MUNCITOR sa ofere copilului sau, dupa o zi de MUNCA, prin "grija" patronului sau...

  Sigur ca in opinia unuia care n-a muncit un minut din viata lui, a unuia care si-a croit existenta numai prin specula si tot felul de smecherii, omul muncitor, acel practicant cu buna credinta a unei meserii utile societatii este demn de dispret, pentru ca speculantul stie ca PRIN MUNCA CINSTITA NU SE FAC AVERI. Ori el, speculantul are avere si pretinde respect - nu pentru el, bineinteles ci pentru portofelul sau. Sa ne fie rusine daca am ajuns sa respectam banul in detrimentul OMULUI. Vede-v-as cu WC-ul infundat si sa dea Domnul sa nu gasiti niste maini ca cele din poza!
  ***

  []Ioan Ionuț[/…/] NU SUNT DE ACORD! De o vreme, de cand nu le-a reusit acel referendum abuziv si cu grave probleme de legalitate, a inceput sa curga pe internet si facebook o adevarata ploaie de petitii prin care ni se solicita asocicerea in a-i cere lui Traian Basescu demisia. Si cu cine sa fie inlocuit si de ce?Am vazut cu cine... Pentru ca sunt unii care vor neaparat sa fie stat in stat. Aceasta este o manipulare grosolana pentru cei amnezici si cu gandirea la nivel de auditori pentru Antena 3.

  Cine sunt acestia care ne cer sa le dam iar tara pe mana?

  - Ne mai amintim cine i-a a deposedat pe romani de PARTILE SOCIALE pentru a fi scosi din jocul macabru in care urma sa intre economia? Petre Roman - FSN.

  -Cine a devastat economia, industria, zeci de mii de fabrici, uzine, combinate? PDSR devenit ulterior PSD + PNL.

  -Tot acestia au pulverizat economiile populatiei printr-o inflatie cumulata de 1.000.000 % pana in 4 feb. 2008 cand a fost ratificat de catre parlament Tratatul de la Lisabona prin al carui efect a fost sistata fabrica de bani. Cine ne-a adus pe cap corporatiile straine (vorba lui M.Mitrea: "investitorii straini care aduc bani"; ca exact scesta e si interesul lor, nu ne mai intrebam cati duc...). Suta de lei a lui Ceausescu, din care se putea trai o saptamana ajunsese sa valoreze 1 BAN.

  - Cine a semnat acordurile de instrainate a rezervalor naturale ale tarii parafate pana in 2008 (de n-ar fi sa amintim decat campurile petrolifere din Marea Neagra; inca se mai tinea procesul la Haga cu Ucraina si Tariceanu le-a si vandut, La fel parafarea proiectului Gabriel cu RMGB - Tariceanu 2007). Raspuns: actualii USL.

  - Cine a deteminat exodul populatiei pe toate meridianele din cauza saraciei instituite (multi dintre ei fiind cei care au accepatat spaga numita salarii compensate, pentru complicitate la crima economica). Actualii USL.

  - Cine a instituit datoria suverana? Tariceanu in 2007 (cca 5,6 miliarde de euro cand s-a vazut cu fabrica de bani oprita sub control UE.). Vreau sa ma opresc aici...
  - Si cine are acum consilier militar strain (a se citi atast militar asemeni oricarui colonii)? Raspuns: premierul Victor Ponta.

  V-am crede daca nu v-am cunoaste. Dar va stim bine si ne-am saturat de voi. Da, vrem schimbarea. Dar a intregii clase politice impreuna cu sistemul care i-a produs, CAPITALISMUL. NEOLIBERAL.
  Restul e un alt subiect.

  []Tiberiu Kovacs [/…/]Ai dreptate ca nu avem cu cine inlocui un militar care considera populatia tarii niste soldati care trebuie disciplinati caprareste. Este adevarat ca toate partidele politice din romania sunt niste grupari mafiote dar mizeralitatea umana a fost dusa la limite inimaginabile de catre PDL care in nesimtirea lor considera ca ei detin adevarul si competenta absoluta, parchetele sunt institutii criminale, justitia muribunda iar economia romaneasca in ultimii 8 ani a fost anulta. Ei sustin aparitia unei noi miscari care sa elimine actualele partide politice dar asta nu se poate atita timp cit fericirea la romani inseamna a minca, a bea si a procrea.

  []Dumitru Zburlea [/…/]Domnule Kovacs, departe de a începe o nouă polemică despre moralitatea sau legalitatea îndepărtării preşedintelui în funcţie, ţin să atrag atenţia asupra a două aspecte: unul pozitiv şi unul negativ. Cel pozitiv este legat de faptul că referendumul n-a reuşit ceea ce şi-a propus, iar cel negativ este acelaşi. Pe de-o parte, unii dintre români s-au simţit trădaţi de ceilalţi, prin faptul că schimbarea nu s-a produs. Este totuşi un lucru pozitiv, şi am să vă explic de ce: acest referendum ne-a deschis ochii pentru a vedea adevărata faţă a ambelor tabere. Ne-a trezit din acel somn în care ambele forţe politice (în esenţă aceleaşi) ne-au ţinut vreme de 22 de ani. Totodată, dacă referendumul ar fi reuşit, poate am fi avut parte de încă 22 de ani de somn. Faptul că preşedintele îşi continuă mandatul, ne oferă încă 2 ani în care forţele politice pe cale să se nască (şi aici mă refer la adevăratele forţe ale societăţii civice), vor avea timp să se coalizeze, să se organizeze, să se structureze şi să devină reale contracandidate ale "forţelor de ocupaţie" ce au uzurpat puterea vreme de 22 de ani. Altfel spus, există un Dumnezeu şi pe strada noastră, care a făcut ca scenariile imaginate de cele două tabere politice să se întoarcă împotriva lor. De aceea vă spun, nu le mai daţi apă la moară cu înlocuirea unuia cu altuia: acum timpul lucrează în favoarea noastră. Morala: îl lăsăm pe dictator (care între noi fie spus nu este mai puţin dictator decât predecesorii săi, şi dacă n-am murit atunci, n-o s-o facem nici acum) să-şi consume mandatul, iar noi, încet-încet ne continuăm drumul pe care l-am început (mai mult decât promiţător) spre schimbarea totală a ordinii, valorilor, principiilor şi exponenţilor puterii politice, în realul beneficiu al nostru, al societăţii civice.
  ***

  []Ioan Ionuț [/…/]Prezenta lui Traian Basescu la preseditie ar putea fi garantia ca nu se vor produce mari schimbari in tara in urmatorii 2 ani, mentinandu-se astfel un oarecare echilibru de forte. Altfel spus se vor controla reciproc in privinta anumitor derapaje din cele care s-au petrecut pana acum. Faptul ca actualii USL-isti au demolat intreaga economie e unul de o gravitate extrema dar care inca mai poate fi reparat. Riscul major este pierderea suveranitatii. Asta nu trebuie sa se intample. Pana se termina mandatul presedintelui avem sansa de a crea o forta politica de natura a schimba, nu numai clasa politica ci insusi SISTEMUL care i-a produs.. A schimba doar o parte dintre actori sau trupa in totalitate nu e suficient. Trebuie montata alta piesa. Dar mai intai trebuie terminata de scris noua piesa.

  []Dumitru Zburlea [/…/]Corect! Este exact ceea ce ne trebuia pentru a deschide o nouă cale. Mă bucur că acest fapt s-a întâmplat în România, şi că ni s-a dat o nouă şansă!

  []Gheorghe Sidonenco [/…/] Da!Circul va continua non stop si de acum inainte dar sper ca "Piratul" nu va indrepta la propriu tunurile ca Etin,parca,spre Casa Poporului!!!

  []Bogdan Alin [/…/]"Si uite asa au trait fericiti pana la adanci batraneti" domnilor cu tot respectul nimic nu va pica din cer,iar calea aceasta despre care vb majoritatea dintre domniile voastre e lunga si anevoioasa si oricand un alt "lider" o poate devia... Atata timp cat nu mai exista onoare,atata timp cat oamenii nu dau 2lei pe juramintele si promisiunile pe care le fac totul e in zadar,doar teama ca sa nu zic spaima mai poate sa-i tina pe acesti oameni politici in frau ,dar nici teama nu au...institutiile care ar trebui sa-i pedepseasca sunt de mult ale lor,deci un detasament de asasini care sa le bage frica in oase e o idee buna:) normal k glumesc dar totusi ar merita:)). Toate cele bune domnilor

  []Tiberiu Kovacs [/…/] A se sustine ca basescu e bun inseamna ca nu am inteles democratia si nu meritam o tara si un stat de drept. A ne pozitiona de cealalta parte este la fel. Abordarea este una globala si daca intelegi iti dai seama de faptul ca in Romania nu se va face nimic in urmatorii 300 de ani. Basescu este exponentul lasului si incapacitatii de a intelege ca cetateanul este seful statutului si nu presedintele romaniei. A sustine USL, inseamna ca inca suntem tributati comunismului retrograd iar a intelege ca cetateanul infinteaza si este seful institutiilor statului inseamna sa intelegi democratia. Suveranitatea poporul a fost desfintata de catre 6 oameni si de catre un presedinte care se considera seful tarii si a cetatenilor. La fel si ceilalti. O noua miscare inseamna sa activezi valorile si meritocratia si nu pupincurismul si prostia retrograde. Basescu . ponta si iliescu sunt reprezentantii de seama al lasitatii si mizerabilitatii umane.

  []Tiberiu Kovacs [/…/]…sunteti naivi? Presedintele Romaniei nu este ales de popor ci in spatele usilor inchise. Partidele politice acced la putere doar daca vrea un grup mic de oligarhi invizibil. A rasturna aceasta situatie mafiota inseamna unirea tuturor celor 155 care inteleg si pot pentru a inlatura brusc intreaga clasa politica, PDL, USL, PC, UDMR,UNPR, MINORITATILE DIN PARLAMENT.

Similar Threads

 1. Odata aflat in miscare...
  By Minerva Grama in forum Opinii, Comentarii, Stiri, Sondaje de opinie!
  Replies: 0
  Last Post: 15-02-12, 07:48 PM
 2. Un nou partid, o noua miscare: Ce lipseste. Unde e blocajul
  By Railgun in forum Partidele politice, institutii fundamentale ale statului!!!
  Replies: 0
  Last Post: 26-09-11, 02:06 PM
 3. Partidul Noua Generaţie - Creştin Democrat (fost Partidul Noua Generaţie)
  By Sioux in forum Partidul Noua Generaţie-Creştin Democrat (PNG-CD)
  Replies: 1
  Last Post: 09-04-11, 09:43 AM
 4. Generaţia ZERO a politicii româneşti îşi face Partid - de Vasile Ernu
  By SR-71 Blackbird in forum Partidele politice, institutii fundamentale ale statului!!!
  Replies: 0
  Last Post: 21-02-11, 10:37 AM
 5. Frauda in spatiul Carpato-Danubiano-Pontic
  By Constantin Cojocaru in forum Unde sunt acumulate resursele! Cine le risipeşte?
  Replies: 0
  Last Post: 23-05-10, 02:51 PM

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •