Results 1 to 3 of 3

Thread: Haitele FSN s-au convins ca Legea Cojocaru reprezinta un pericol pentru ei si sistem

 1. #1

  Default Haitele FSN s-au convins ca Legea Cojocaru reprezinta un pericol pentru ei si sistem

  Gilbert Dragos Dumitru spune : Clasa politica... e clar... nu mai insist... Dar nu e o problema ca apar faze noi. Cum ar fi Partidul Poporului (PP-LC). Astia ofera 19.999 (hehe) euro oricarui cap de locuitor care pune pe masa un plan de investitii. Nu zic. Misto treaba! Termenul ca sa ajunga banii astia la tot norodul, functie de idei doar deci, e de 10 ani. Observatia, sper pertinenta, e ca nu ofera nimic pe un termen d-asta mai normal, adica sub un mandat, cativa ani, ceva luni poate. Vor sa ne dea bani si atat. Populism, pomanagism si atat. Mai sa fie!... Unii chiar nu au simtul realitatii.

  Luis Barcan [/…/] Nu au simtul realitatii insa au partid :) Ce facem noi astialalti care credem ca avem simtul realitatii dar nu suntem in stare sa ne adunam sa facem un partid care sa ne placa?

  Radu Iulian [/…/] SI NE SCAPA DOMNU' DAN SI DE CIOCOI...

  Marina Stefan [/…/] …sunteti siguri ca nu faceti vreo confuzie intre ppdd si pplc?

  Sorin Costea [/…/] PP-DD si PP-LC sunt doua chestii COMPLET diferite. De la Badea Ion din varful muntelui nu ne asteptam insa sa stie ca e o deosebire.

  Gilbert Dragos Dumitru [/…/] Partide au multi. Cei care fura si escrocheaza cu "acte in regula" o fac prin intermediul partidelor de 22 de ani. Deci nu asta e smecheria. PP - LC nu este credibil prin termenul de 10 ani. Si prin specularea caracterului pomanagist al electoratului roman. Acest partid trebuie sa isi formuleze si o oferta pentru cei care mai doresc si altceva in afara de a intra in afaceri pentru ca mai sunt si alte necesitati si nu au toti neaparat spirit antreprenorial. Si un termen rezonabil, domnule, nu 3 mandate.

  Alex Imreh [/…/] Domnu Gilbert si usl sau pdl au mai multa credibilitate? Nu sint promotor al legii Cojocaru, dar scuze banii care ar fi re-distribuiti astfel sint doar o mica parte din sumele care vor fi furate pe cap de lucuitor de catre usl sau pdl indiferent de cine vine la putere. La urma urmei lucrurile sint simple, aproape sigur base cu facaturile lui nu are cum sa revina, aproape sigur usl va ramine la putere, si mai sigur este ca domnul Cojocaru nu va avea suficiente voturi ca sa aplice legea Cojocaru, deci pt mine e simplu: decit sa votez una din cele doua mafii si decit una din aceste doua mafii sa fure de la fiecare cetatean al Romaniei mult mai mult de 20k euroi, mai bine votez pe cojocaru ca sa sparg monopolul fsn, ca sa mai apara ceva nou in Parlament.

  Gilbert Dragos Dumitru [/…/] Nuuuuu. Cum sa aiba usl sau pdl (adica pcr)? Eu nu am zis despre Legea Cojocaru decat ca termenul de 10 ani nu este decent. Este nevoie de un target care sa se incadreze intr-un singur mandat, adica un target verificabil intr-un termen rezonabil. In plus mizeaza pe inclinatiile pomanagiste ale electoratului roman. Nu e rau. Dar mai sunt si alte necesitati, in afara banilor pentru afaceri.

  Alex Imreh [/…/] Gilbert ok in noiembrie vei avea lista in fata, esti de acord ca lipsa de la vot practic iti da votul la electoratul clientelar minoritar! care e cel mai activ. Sintem de acord ca nu vrem sa votam nici una din partidele sistemului nascute toate din fsn, sau facaturi noi, anexe ale partidelor fsn. Esti de acord ca nu are cum sa ia Cojocaru suficiente voturi ca sa se aplice legea Cojocaru deci nu avem ce sa discutam de legea C. Ai vreun alt partid pe lista care sa fie anti-sistem? Eu nu prea vad alte variante care sa nu fie facaturi fsn. Deci logic tre sa votam ceva, pe cine votam cind nu vrem sa votam cu partidele fsn?

  Gilbert Dragos Dumitru [/…/] Mai exista si anularea votului, desi cel mai iscusit ar fi ca PP-LC sa adopte niste targeturi pe termen scurt, care sa nu constea neaparat in bani, pentru ca banii se fac greu. Niste masuri repartorii. Poate niste legi cu termen fixat, in caz ca castiga alegerile. Atentie, nu este distructiva interventia mea.

  Alex Imreh [/…/] Anularea votului = lipsa de la vot = vot dat pt USL care probabil vor avea cele mai multe voturi exprimate. Eu nu sint de acord ca prin lipsa de la vot sau prin anulare sa-mi dau votul pt usl. Legea Cojocaru repet nu are rost sa o discutam ca nu va avea suf. voturi sa fie aplicata. Asa ca are rost sa votam cu cei care pot sparge monopolul partidelor fsn, parerea mea. Nu vad alta varianta.

  Gilbert Dragos Dumitru [/…/] Eu sunt dintr-o bucata. Anularea votului = anularea votului si atat. Restul sunt interpretari. Si decat sa votez o chestie exagerata mai bine incerc prin negociere sa ii deschid raza de actiune.

  Alex Imreh [/…/] Gilbert crede-ma nu sint singurul care a incercat sa deschida ''raza de actiune''. Nu e nici o interpretare, este 100% clar ca anularea votului=lipsa de la vot=vot dat pt usl (sau ard) in aceasta toamna. Peste doua luni chiar nu vad alta alternativa. Noi initiatorii acestui grup, vom continua sa facem eforturi pt a lega o adevarata alternativa in urmatoarele alegeri de peste 4 ani.

  Gilbert Dragos Dumitru [/…/] Alex, eu nu vad clar claritatea aceea cu 100%. Poti sa explici?

  Alex Imreh [/…/] Care parte nu o vezi?

  1) Sistemul oligarhic de 20 de ani ne ofera doua variante, fsn la guvernare si fsn in opozitie, majoritatea voturilor vor merge sau la usl sau la pdl+facaturile lui. E 100% clar ca va cistiga sau usl sau base, cu interesele corespunzatoare din spate. Probabil va cistiga usl pt ca base e terminat, oricit ar incerca sa dreaga busuiocu lumea vrea sa scape in primul rind de el.

  2) Cit timp 50% se vor abtine (sau vor anula votul) vor conta doar voturile electoratului clientelar. USL+ARD impreuna au un electorat de max 30% restul e bobor manipulat sau care voteaza dupa cum bate vintul cu cel care pare sa fie mai tare. La tara se voteaza cu cei care pot aduce bani pt un drum sau asa ceva, deci cu cei care au sanse mai mari sa aduca bani la bugetul local fiind din gaska celor care au puterea. Deci e 100% clar ca alegerile vor fi decise de electoratul clientelar plus de cei manipulati. E 100% clar ca cei care nu voteaza nu au vot exprimat e 100% clar ca tu daca nu votezi vei ajuta pe cel mai tare din usl/ard sa cistige alegerile.

  3) E 100% clar ca in 2 luni nu va apare o alternativa, e poate sa apara doar peste 4 ani, daca ACUM ne luptam zi de zi sa apara.

  Sorin Costea [/…/] Gilbert, când se numără voturile nu interesează pe nimeni de ce nu ai fost tu la vot. Se numără câţi au votat, se numără câţi au votat pentru USL, şi se calculează procentul. Dacă tu nu te duci la vot numărul votanţilor scade, dat cum numărul votanţilor USL este constant înseamnă că procentul lor creşte prin neprezentarea ta. Aşa că nu e nici o interpretare, ci matematică simplă. Cine nu o vede face politica struţului.

  Gilbert Dragos Dumitru [/…/] Ma rog. Eu consider ca ceea ce fac eu in ziua votului trebuie sa fie onest fata de mine in primul rand. Eu asa calculez. Dar asta este o alta discutie pana la urma. Initial plecasem de la ideea ca PP-LC, poate singurul partid format deja care propune o varianta neracordata la retelele de afaceristi si hoti care au participat la jaf in ultimii 22 de ani, are o abordare obtuza, inchisa a strategiei electorale, prin faptul ca pune un termen de 10 ani (adica 3 mandate) si mizeaza pe niste inclinatii populiste ale electoratului roman, fara sa aduca nimic reparatoriu la nivel national ca mesaj central al campaniei sale electorale.

  Alex Imreh [/…/] De acord Gilbert cu observatiile tale, dar asta e, altceva nu e in aceasta toamna.

  Marina Stefan [/…/] Gilbert, ai incercat sa iei legatura direct cu dl. Cojocaru ? …poate ca un dialog in care sa-i comunici direct observatiile tale, eventual cu propuneri, sa aiba un ecou pozitiv in strategia acestui pplc.

  Gilbert Dragos Dumitru [/…/] Da. Am incercat. Nu exista nici un fel toleranta la ideea de a oferi altceva decat bani ca element principal in campania electorala. Consider asta o greseala de strategie. Pentru ca poporul roman are si alte necesitati, de ordin moral, principial. PP-LC nu are in acest moment o prioritate reparatorie, poate o lege, care nu costa nici bani si care sa aiba acoperire cat mai mare pentru romani. Si ca sa se poata verifica intr-un timp rezonabil eficienta partidului inspre o mai larga credibilitzare a partidului. E ca si cum toti romanii nu vor decat bani. Este prea gregara si prea solitara aceasta inchidere.

  Marina Stefan [/…/] …am inteles acum mai bine postarea ta.. :(

  Alex Imreh [/…/] Gilbert domnul Cojocaru umbla cu o Dacie Logan, nu are de unde sa scoata acesti bani, e vorba mai curind de o redistribuire si de un fond, in fine, de acord suna populist, nu imi suna nici mie bine, dar repet din moment ce nu are cum sa stringa suficiente voturi pt a fi partid de guvernamint adica pt a aplica aceasta lege, toate discutiile despre legea C sint un non issue, e suficient sa ne limitam la pozitie si cit timp omul are caracter, cit timp nu este legat de mafii asa cum ai zis si tu, e cam singurul pe care il putem vota, din nou asta e o parere personala. Nu implic grupul in aceasta decizie, eu voi vota probabil asa, pot sfatui pe altii sa faca la fel, dar asta nu va fi o decizie de grup, vor fi decizii individuale. Ar trebui prin d.Cojocaru sa spargem acum monopolul FSN, nu putem spera la altceva in toamna asta.

  Sorin Costea [/…/] Intru totul de acord cu Alex. Nu are sens să-l judec pe Cojocaru după doctrină, câtă vreme alternativa înseamnă o adunătură de infractori.

  Gilbert Dragos Dumitru [/…/] Aici nu e vorba de doctrina. Se presupune ca civilizatia umana a depasit stadiul cu doctrinele. Si s-a ajuns la democratia participativa, chestie cu care unii se impaca mai greu. In acest sens acu 5 min i-am mai transmis domnului Constantin Cojocaru un mesaj pe care il reproduc si aici: Domnule Constantin Cojocaru, ati deschis pagina Alianta Poporului, dar acolo nimeni cu exceptia celor 6 administratori nu poate lansa o discutie pe un subiect nou, altul decat cele controlate de dvs. Sunteti inchisi la alte discutii decat cele ce privesc strict programul partidului dumneavoastra. E ok. Dar nu va pretindeti tolerant atunci. Daca doriti sa fiti alesi de cei 80% pe care se pare ca dumneavostra contati, atunci aratati ca puteti accepta doleantele lor, ca sa simta si ei ca participa (democratie participativa) si sa se simta implicati ca sa se chiar implice. Lasati-ne sa propunem acolo anumite probleme sau legi pentru ca dumneavoastra sa demonstrati daca sunteti de acord sau ba cu propunerile respective, astfel incat sa stie toti cei care incearca sa faca aceasta alianta daca ea are gradul de toleranta capabil sa reflecte parerile tuturor celor care o compun.

  Constantin Cojocaru [/…/] Domnule Imrech, ne-am vazut, o singura data, fata-n-fata si am vorbit, la telefon, de mai multe ori. Am inteles, din aceste discutii, ca sunteti un roman de buna credinta. M-am straduit sa va conving de justetea ideilor care formeaza proiectul denumit Legea Cojocaru. Constat, cu multa amaraciune, ca nu am reusit sa va conving. Amaraciunea este dublata de faptul ca cei impotriva carara declarati ca luptati, haitele FSN, s-au convins de Legea Cojocaru la foarte scurt tim dupa ce au luat cunostinta de proiect. Pe ei i-am convins mult mai repede si mai usor decat pe dumneavoastra si pe altii ca dumneavoastra. Pe ei am reusit sa-i fac sa treaca, imadiat la ACTIUNE. Asa s-a ajuns la monstruozitatea politica si mediatica numita PPDD.

  Lor nu le-a "sunat", de loc, populist proiectul meu. Dimpotriva, pentru ei proiectul reprezinta un pericol real,dar mortal. Ei au vazut, foarte CLAR, ce efecte va avea asupra lor, dar si asupra poporului roman, adoptarea si aplicare legii controlului averilor, confiscarea celor dobandite ilegal, nationalizarea celor "privatizate" nelegitim, improprietarirea romanilor cu capital productiv, realizarea unor investitii de peste 600 miliarde de euro, crearea a peste 6 milioane de locuri de munca, crearea a mii de intreprinderi mici si mijlocii ROMANESTI, mii de ferme, de ateliere mestesugaresti, de fabrici si uzine ROMANESTI, a unei economii in care preturile si cursurile de schimb sa nu mai poata fi manipulate de isaresti , a unei clase mijlocii DOMINANTE in societate, in economie, dar si in stat, etc, etc, etc. EI au VAZUT toate aceste efecte ale Legii Cojocaru si s-ai ingrozit de moarte. De ce ei VAD si dumneavoastra NU?

  Spuneti ca " din moment ce nu are cum sa stringa suficiente voturi pt a fi partid de guvernamint adica pt a aplica aceasta lege, toate discutiile despre legea C sint un non issue". Credeti ca ii vom izgoni pe ticalosi, de la conducerea statului roman, cu un astfel de indemn?

  Alex Imreh [/…/] Lasa Gilbert, stim noi cum e cu grupurile Facebook, sa vezi ce varza era grupul de sprijin NDan pe Facebook, pina la urma a avut o pagina in care posta doar ''el'' adica nici macar el ci o persoana in numele lui. Ca sa moderezi bine un grup FB trebuie timp si o ''anume calificare''. NDan avind o prezenta foarte prost organizata pe FB a cistigat mai multe voturi in Bucuresti decit PPDD care are jumate din sri in spate, tone de bani, o televiziune proprie si mediatizare de ani de zile la celelalte televiziuni, NDan nu a avut nimic din toate astea.

  Alex Imreh [/…/] Domnule Cojocaru eu incerc sa va ajut - vedeti ca va dau votul meu, vedeti ca sugerez altora sa faca la fel. Nu am stat sa analizez Legea Cojocaru recunosc, poate judec pe baza de preconceptii, dar va sprijin, asta nu inseamna ca ma angajez sa explic si sa promovez Legea Cojocaru. Am sugerat mai sus ca oameni sa vina sa participe pe listele dvs de candidati, fiecare are perceptia sa, eu nu o sa ma lupt sa schimb perceptiile altora despre Legea Cojcocaru care vedeti prea bine e greu de explicat la foarte multa lume. Acum sa fim realisti domnule Constantin Cojocaru dvs chiar credeti ca puteti lua de azi pe miine 40% voturi ca sa guvernati singur si sa impuneti Legea Cojocaru??? Adica miine sa luati de 15-20 de ori mai mult decit ati luat ieri??

  Gilbert Dragos Dumitru [/…/] Domnule Constantin Cojocaru, "legea controlului averilor, confiscarea celor dobandite ilegal, nationalizarea celor "privatizate" nelegitim", aceste chestiuni nu ies in prim planul mesajului dumneavoastra electoral. Si lipsesc si de aici: http://www.variantacojocaru.ro/ Atunci ce mai conteaza ca le emiteti pe la "colturi" FB? Nu sunt valabile.

  @Alex, ca sa moderezi orice forum... chiar tu arati ca nu e greu deloc.

  Sorin Costea [/…/] Gilbert, in Romania nu se voteaza dupa democratii participative nici dupa impactul estimat dupa 10 ani al unei anumite legi. In Romania se voteaza dupa ureche sau cine face galagie mai mare, SAU dupa cine s-a facut cunoscut. ND s-a facut cunoscut, LC se face si ea cunoscuta. Ceea ce au comun si i-a promovat de fapt este renuntarea la FSN si la actualli urmasi ai lor. Mai departe ramane de vazut.

  Constantin Cojocaru [/…/] Domnule Dumitru, pur si simplu, nu stiu ce sa va mai spun. V-am aratat, de mai mult ori, ca Programul Partidului Poporului nu se reduce la Legea Cojocaru, ca Legea Cojocaru nu se reduce la cele 20.000 de euro, ca Legea Cojocaru va fi adoptata IMEDIAT, in cazul in care Partidul Poporului castiga alegerile, repet IMEDIAT, nu in 10 ani, , v-am aratat, CA TOT IMEDIAT, va fi aprobata si pusa in aplicare legea controlului averilor, legea revizuirii Constitutiei, ca TOT imediat va fi pus in aplicare PROGRAMUL POLTIC al Partidului Poporului, care are prevederi concrete privind politica externa, apararea nationala, sistemul de educatie, de sanatate, de asistenta sociala, de ordine publica etc. V-am invitat sa intrati pe www.variantacojocaru.ro, unde gasiti TOATE aceste documente programatice ale Partidului Poporului. V-am invitat sa faceti propuneri CONCRETE de modificare si completare a tuturor acestor documente. O tineti una si buna ca nu vrem sa acceptam ideile altora. Le acceptam cu draga inimia. Unde si care sunt? Puneti-le pe masa.

  Sorin Costea [/…/] Oricum, nu vad de ce este asa o mare problema ca nu poate posta oricine orice pe pagina partidului. Care este criteriul de comparatie?

  Gilbert Dragos Dumitru [/…/] Domnule Cojocaru, eu vorbesc la nivelul mesajelor centrale ale campaniei dumneavoastra, nu de documente.

  Sorin Costea[/…/] … nu oricine si nu orice. Cei admisi si discutiile la obiect (Alianta). Daca vrei sa intri intr-o alianta intri pentru a urmari niste scopuri comune. Dar daca nu poti sa le faci comune, pentru ca nu le poti exprima, atunci in ce mai consta alianta?

  In plus, cand am vorbit de democratia participativa, te anunt ca stiu cum s-a votat in Romania pana acum... Dar democratia participativa este o cale de urmat potrivita pentru aceste timpuri si in orice caz una de care ne putem folosi intre noi aici pe net. Nu esti de acord cu mine?

  Sorin Costea [/…/] Gigel, da si nu. Adica e adevarat ca mita au luat si de la unii si de la altii. Faptul ca partidele mici care s-au tinut mai curate au obtinut scoruri minore pare sa o sustina. Dar atunci, de ce nu au obtinut urmasii FSN toti cam 50%? Chiar daca sacosa la vot asigura un avantaj plutonului ex-FSN, este clar ca mai exista si alti factori care ii diferentiaza. Vezi procentele la locale - PDL vreo 20%, PSD 50%. Asta e probabil reactia la masurile de austeritate luate de guvernarea curenta, poti sa-i zici tot un fel de mita: cine strange cureaua pica. Deci PSD sta mai sus oricum in sondaje pentru ca din principiu promite mita prelungita - sacosa la vot DAR si beneficii pe termen lung. Ca sunt realiste sau nu nu sta nimeni sa deosebeasca. Asta e motivul pentru care se impune si PPDD, care sa nu uitam ca NU este din filiera FSN. Si asta este si motivul pentru care o formatiune curata nu va ajunge de succes in ziua de astazi: promisiunile realiste sucomba sub cele populiste din cauza lipsei de educatie.

  Deci singura solutie pentru un partid nou? O promisune populista care sa fie si utila, si bateti toba numai pe ea (pana cand incep sa o sustina si ceilalti) :)
  ***
  Alex Imreh [/…/] Eu sint hotarit, nu voi mai vota cu raul cel mai mic, mi-a ajuns 20 de ani de votat raul cel mai mic. Daca stau si ma uit pe lista de partide doar PP Cojocaru mi se pare disociat de partidele FSN care in 22 de ani au facut mai mult rau decit turcii si tatarii in sute de ani. Domnul Cojocaru are nevoie de 450 de candidati, va recomand sa il ajutati.

  Gina Huiban [/…/] …multumim pentru luminare!

  Alex Imreh [/…/] E o optiune personala, nu vad ce altceva s-ar putea face in toamna asta .. Marina, daca vrei poti sa-l cauti pe Cojocaru la birou, sa-i spui ca accepti sa fii una din acele 450 de persoane de care are nevoie pt a putea intra in alegeri. Poti sa te gindesti la asta ..

  Silviu Pricope [/…/] Eu voi sustine un independent: https://www.facebook.com/groups/327860537307746/

  Alex Imreh[/…/] Silviu Pricope ce dmnzeu e cu linkul ala? Ce independent e ala care are ca nume de grup PPDD, cind ppdd are jumatate din sri in spate??

  Marina Stefan[/…/] … alex, ai umor dupa ziua de 22.09. ma intreb ce te determina sa optezi astfel. incerc sa-ti inteleg alegerea.eu as fi ales alta cale :(

  Alex Imreh [/…/] Marina in 22.09 am discutat despre ce putem construi in viitoarele 6-12 luni pt a putea participa la alegeri peste 4 ani. Ceea ce nu are legatura evident cu votul cu care sintem datori peste in noiembrie. Deci vom continua sa cautam oameni care sa participe la construirea celei de A Treia Forte dar in noiembrie nu prea avem de ales ..

  Carmen Babia [/…/] "Starea Natiunii" prezinta acest document (preluat de pe "pesurse.ro")
  "Recomandare: Orice atac la adresa lui Dan Diaconescu trebuie evitat. [...] Dan Diaconescu trebuie sustinut tacit pe subiectul Oltchim. Public insa, orice asociere dintre PDL si Dan Diaconescu trebuie respinsa vehement." http://stareanatiunii.com/dovada-ca-...-este-pdl.html

  Alex Imreh [/…/] …daca mai sint unii care fac confuzia - pp Cojocaru nu are nici o legatura cu ppdd, au contraire. Dupa ce Cojocaru a strins 1milion semnaturi cumatru DD cu pretenii din spatele lui s-au gindit sa fure imaginea si asa a pornit facatura ppdd. http://www.variantacojocaru.ro/?p=438

  Luis Barcan[/…/] Deci PPLC a strins un milion de semnaturi insa nu este in stare sa adune 450 de candidati. Greu de inteles.

  Silviu Pricope [/…/] @Alex Imreh: Într-adevăr este un link de la un grup denumit PPDD. Acest grup a fost format pe când domnul Matei activa în acest partid. În urma experienţelor acumulate din această (nouă) grupare, şi-a dat seama că aceşti oameni care formează partidul lui Diaconescu nu sunt nici pe departe ceea ce se pretind a fi. Dacă veţi urmări mesajele din acel grup (încercând să faceţi abstracţie de numele lui - care din păcate nu mai poate fi schimbat (sau poate nu ştiu eu cum s-ar putea face acest lucru!)), veţi vedea pentru ceea ce militează domnul Matei. Este o persoană care a muncit enorm pentru idealuri politice curate, motiv pentru care a şi fost exclus şi marginalizat din structurile de conducere ale PPDD. Este o persoană foarte cunoscută pe raza colegiului uninominal în care intenţionează să candideze care a reuşit să coalizeze în jurul unor idealuri foarte mulţi oameni de valoare. Pentru votanţii colegiului 27 din Bucureşti, este o alternativă cu mult mai bună decât "marionetele" propuse de partide.

  Matei Mircea : http://www.facebook.com/matei.mircea.50
  A studiat la Facultatea de Stiinte Politice si Administrative Bucuresti

  Alex Imreh [/…/] Luis Barcan este o chestiune de mass media, de parca nu ati sti ce putere are mass media. Cojocaru a strins acele semnaturi cind era promovat pe otv, sa ma corecteze cineva daca a fost altfel. Si cind DD a vazut ca merge bine treaba s-a hotarit sa fure imagine lui Cojocaru. Acum Cojocaru fiind anti-sistem evident este blocat mediatic.

  @Silviu - ce e aia 200 de persoane? Domnul Matei ar fi trebuit daca e asa independent sa refaca grupul, i-ar fi luat o zi sa sterga grupul cu numele de ppdd care il compromite total si sa reinvite membrii grupului intr-un grup numit Matei sau asa ceva. Mi se pare absurd si penibil sa ramina cu acel nume, in loc sa faca un mic efort de citeva ore, in fine treaba lui..

  Silviu Pricope [/…/] Nu e vorba de asta... E vorba de istoria mesajelor anterioare, care sunt foarte importante şi semnificative pentru acei membri. Oricum este evident că ceva trebuie făcut... ai dreptate!...

  Opinii/comentarii preluate de pe grupul GREEN : http://www.facebook.com/groups/ViitorulEsteVerde/
  ***

  Costin Movila spune [/…/] Stiu ca in acest grup sunteti multi care il sustineti pe Dl. Consatantin Constantin Cojocaru, pe care si eu il agreiez si ma straduiesc sa-l sustin. Vreau sa avem o discutie clara prin care sa vedem cum putem sustine PP-LC si ce este de facut in acest sens. In cazul in care nu ne vom mobiliza fortele, conform cu legislatia in viguare, daca partidul nu va intrunii un anumit nr de voturi in campanie, se va autodizolva (poate nu am eu suficiente informatii). Trebuie sa ne unim fortele si sa gasim o strategie de ridica acest partid la valuarea de 5% in sondaje alminteri, cei ce incercam sa facem ceva, ne pierdem timpul si banii de geaba. Doresc sa solicit pe aceasta cale Dl. Cojocaru sa adoptam pe langa Legea Cojocaru, o platforma program complexa care sa atraga electoratul intr-un mod deosebit. Am sa revin cu adaugiri si propuneri!
  ***

  Gilbert Dragos Dumitru [/…/] L-am intrebat pe domnul Constantin Cojocaru (fara sa primesc raspuns) daca are si alta oferta in afara de cei 20.000 de euro in 10 ani (care este si singurul mesaj vizibil al campaniei sale). Am intrebat daca are ceva pe termen scurt, cateva luni, precizand ca nu ma refer la fonduri banesti. Doresc ceva care sa aiba efect asupra Romaniei intr-un termen care sa probeze onestitatea si eficienta partidului, in caz de victorie electorala. Faptul ca toate termenele sunt pe 10 ani este exagerat, absurd. Romania are nevoie de masuri reparatorii imediate. Nimic de acest gen nu transpare din discursul imediat al PP-LC. Nu reusesc sa discut cu nimeni dintre sustinatorii acestui partid pe aceasta tema. Prin acestea nu cred ca pun in dificultate partidul ci doar vreau sa isi deschida discursul si catre teme cu termene imediate. E constructiva interventia.

  Ioan Rosca
  [/…/] Nu am nimic impotriva ca unii sa incerce coagularea unei rezistente politice in jurul PPLC. Dar eu nu cred in sansele acestei formule. Consider ca numai o federare mai larga, o alianta electorala de formatiuni si independenti ar putea stirni interes. Dar sint sceptic privind sansele formarii acestei aliante, din motive pe care incerc sa le pun in discutie aic,.in ideea ca poate, inteleasa bine, impotenta noastra politica va putea fi depasita, la un moment dat.


  Costin Movila [/…/] Partidul Poporului a fost deturnat prin actiunea marseava a lui Dan Diaconescu si prin OTV, lucru strigator la cer. O noua actiune de a se incerca ceva in directia tarii, confiscata de UN OM AL SISTEMULUI!

  Costin Movila [/…/] Vreau sa stiu ce s-a facut concret in directia promovarii PP-LC de catre altii in teritoriu ca sa nu imi pierd timpul si banii aicea unde sunt, fara sa am nici un fel de sorti de izbanda!

  Gilbert Dragos Dumitru [/…/] Stim ce s-a intamplat Diaconescu. Domnul Cojocaru insa trebuie sa isi deschida nitel viziunea si catre alte idei in afara celor economice si alte termene in afara celor de 10 ani. Poate nu ar fi rau sa mai asculte si pe altii in cautarea echilibrului.

  Costin Movila [/…/] Gasesc ca este de cuvinta ca in PP-LC sa se faca o schimbare de imagine. Oricum timpul fizic ramas este foarte scurt pana la alegeri ....

  Gilbert Dragos Dumitru [/…/] Niciodata nu e scurt pentru a mai castiga sustinatori. Dar trebuie sa demonstreze deschidere catre probleme in afara celor cu fonduri de afaceri pe de o parte si termene scurte, palpabile, rezonabile pe de alta.

  Costin Movila [/…/] Gilbert Dragos eu sunt pregatit cu o strategie destul de bine pusa la punct dar nu pot sa sustin o astfel de actiune la nivelul unei tarii. Cel mult aicea unde sunt si inca intr-un judet sau doua din tara. Pana acum miscrile care s-au facut la nivel de campanie PP-LC nu ma conving de loc ....

  Gilbert Dragos Dumitru[/…/] Nu conving pentru ca nu exista din partea PP-LC toleranta fata de propunerile din afara. De aceea nu poate fuziona, ceea ce spune si domnul Ioan Rosca. Un partid care isi considera strategia politica perfecta are e problema. Despre strategia ta nu stiu.


  Constantin Cojocaru [/…/] Domnule Movila, in plus fata de cele spuse la telefon, fac urmatoarele precizari:

  1.) Conform legii, un partid poate fi radiat din Registrul Partidelor Politice daca, in doua scrutinuri consecutive nu a obtinut cel putin 50.000 de voturi la alegerile pentru consilii judetene, pentru Senat, sau pentru Camera Deputatilor. La alegerile pentru consilii judetene din iunie 2012, Partidul Poporului a obtinut 62.000 de voturi, astfel ca el nu mai poate fi radiat, dizolvat, decat daca nu obtine 50.000 voturi, adunate, la nici unul din scrutinurile care vor avea loc in 2016 si 2020.

  2.) In ceea ce priveste PLATFORMA, va rog, inca o data, sa observati ca, "pe langa Legea Cojocaru", Partidul Poporului prezinta elecoratului un PROGRAM POLITIC, un proiect de revizuire a Constitutiei si un PROGRAM pentru ALIANTA POPORULUI. Toate aceste documente sunt postate pe www.variantacojocaru.ro. Asa cum am declarat MEREU, cerem tuturor celor interesati sa vina cu propuneri CONCRETE care sa modifice si sa completeze documentele noastre programatice. Le asteptam si pe ale dumneavoastra.

  3.) Asa cum se poate constata, documentar, Partidul Poporului a lansat APELUL pentru constatuirea ALIANTEI POPORULUI, inca din luna iunie a.c., la care am invitat toate partidele si organizatiile civile care NU au participat la guvernare, pana acum. Am contactat aproape toate partidele neparlamentare. Nu am reusit, in termenul legal, sa facem nici o alianta, nu pentru ca PP_LC nu are "toleranta" fata de propunerile altora, ci pentru simplul motiv ca tuturor conducatorilor acestor partide le este teama de pragul electoral, care, la o alianta de doua partide, se ridica la 8%, de trei partide le 9% si de patru, sau mai multe, la 10%. Acesta este MOTIVUL REAL pentru care, in ultimele luni, multe din aceste partide au fost vandute, iar altele s-au lipit pe langa cele doua mari grupari (USL, PDL), ceea ce inseamna ca membri lor isi vor da demisia din partidele existente, vor deveni mambri ai unuia din partidele asociate in cele doua grupari si vor candida in numele acelor grupari, in speranta ca sefii lor vor ajunge la ciolan, adica in Parlament.

  Ultimul termen pana la care s-au putut inregistra aliante politice, sau electorale, a fost 16 .09.2012. Acum nu se mai pot INREGISTRA astfel de aliante, in numele carora sa se poata candida. Se pot face aliante informale, intre mai multe partide, sau intre partide si ong-uri etc, dar candidatii acestor aliante trebuie sa devina membri unuia dintre partidele legal inregistrate si sa candideze din partea acelui partid.

  4.) Domnule Movila, nu vreau ca, maine, poimaine, sa-mi reprosati ca v-ati pierdut timpul si banii din cauza mea si/sau a Partidului Poporului. Va reamintesc ca PROGRAMUL Partidului Poporului, la temelia caruia este asezata Legea Cojocaru, este DORIT si SUSTINUT de milioane de romani, nu de 5%, ci de 80% din electoratul romanesc. Dovezile care sustin aceasta afirmatie le gasiti pe www.variantacojocaru.ro. Este singurul program DORIT de popor si singurul program de care le este FRICA celor care au adus Romania in actualul dezastru economic, politic, social si moral. De aceea fac tot ce le sta in putinta sa-l tina ascuns, departe de mintea si sufletul romanilor. Escrocheria PPDD este cea mai recenta faza a acestei opozitii.

  Aceasta este adevarata problema a Partidului Poporului. Spargerea embargoului mediatc instituit impotriva noastra de cei care conduc, astazi, statul roman. Acest embargou nu poate fi spart prin discutii pe net. El va fi spart fie prin acces la un post de televiziune, fie atunci cand vom fi suficient de multi care sa ducem mesajul de la om la om, pana la cei 80% carora li se adreseaza acest mesaj.

  In conluzie, va rog sa luati deciziile pe care le considerati bune pentru dumneavoastra. Noi, cei care formam, acum, Partidul Poporului, ne vom duce crucea pana la capat, indiferent cat timp si cati bani vom investi pentru a ajunge la acest capat.

  5.) In ce priveste sondajele electorale din Romania, va repet, sunt facute de aceiasi retea care a pus la cale megaescrocheria DD-ista.

  Gilbert Dragos Dumitru[/…/] Domnule Constantin Cojocaru, ati deschis pagina Alianta Poporului, dar acolo nimeni cu exceptia celor 6 administratori nu poate lansa o discutie pe un subiect nou, altul decat cele controlate de dvs. Sunteti inchisi la alte discutii decat cele ce privesc strict programul partidului dumneavoastra. E ok. Dar nu va pretindeti tolerant atunci. Daca doriti sa fiti alesi de cei 80%, atunci aratati ca puteti accepta doleantele lor, ca sa simta si ei ca participa (democratie participativa). Lasati-ne sa propunem acolo anumite probleme sau legi pentru ca dumneavoastra sa demonstrati daca sunteti de acord sau ba cu propunerile respective, astfel incat sa stie toti cei care incearca sa faca aceasta alianta daca ea are gradul de toleranta capabil sa reflecte parerile tuturor celor care o compun.

  Constantin Cojocaru [/…/] Domnule Dumitru, v-am raspuns, astazi, pe site-ul celor de la Green, al domnului Imrech. Referitor pagina Alianta Poporului, nu eu o administrez. Am sa vorbesc cu cei care se ocupa de asta.
  Gilbert Dragos Dumitru [/…/] Bine ar fi sa imi raspundeti la fiecare chestiune acolo unde chiar scrieti. Precizez ca, la pagina Aliantei Poporului, dumneavoastra sunteti unul dintre administratori. Atentie, este posibil ca imaginea mea despre dumneavoastra sa fie formata in urma unor spoturi de pe youtube si a emisiunii de la Antena3 de anul asta. Asadar caracterul monoton al mesajului cu 20.000 de euro, vine exact de la campania dumneavoastra. Poate ca ar trebui diversificat ca tematica mesajul electoral. Mai introduceti si alte teme de interes larg. Cele de tip reparatoriu, gen "legea controlului averilor, confiscarea celor dobandite ilegal, nationalizarea celor "privatizate" nelegitim".

  Constantin Ciobanu [/…/] D-le Constantin Cojocaru , apreciez efortul dv. de a lamuri pe unii, dar cred ca pierdeti timpul, cu ''ei''! ...I-am observat de mult timp in ''actiune'', e ciudat ca au inceput sa se intereseze acum de proiectul dv, eu unul nu-i cred...

  Ioan Rosca [/…/] Eu va invit totusi sa ma credeti. M-am interesat si eu de proiectul domnului Cojocaru, l-am si sprijinit, dar pe de alta parte, am incercat sa ii atrag atentia asupra unor erori, limitari si iluzii. Cea mai importanta-pentru mine- fiind incercarea de a muta marea cu o lingurita, ambitia de a schimba Romania fara mijloacele necesare, fara suportul sperat, in ciuda pasivitatii sau chiar impotrivirii marii majoritati a romanilor- degradati . Nu e de mirare si nici de admirat ca postfesenistii ar vrea acum o pomana de 20 de mii de euro... de preferinta de la un ins ca Dan Diaconescu, pe fundal de manele. Nu s-au tras invatamintele de rigoare din povestea cu DD-OTV.

  Am prea multa experienta ca sa nu simt ca domnul Cojocaru, impreuna cu cei care il sprijina, isi vor irosi- inca o data- energia, fara efect, pentru ca nu se va aduna masa critica.

  Daca nu se intrunesc urmatoarele conditii , stradaniile PPDD vor produce un nou episod de risipire a energiilor civice:

  1.) Sa gaseasca domnul Cojocaru puterea de a se deschide catre alte gindiri si energii si generozitatea de a renunta la orice orgoliu si vanitate de capetenie unica.

  2.) Sa se alature domnului Cojocaru un numar suficient (macar citeva zeci) de activisti politici valorosi, care sa-si imparta munca de conceptie si organizare. Stiu bine ca nu s-ar fi strins semnaturile, daca nu era sprijinit eroic de voluntari- in fiecare oras. Batalia asta nu poate fi dusa decit de echipa.

  3.) Sa gaseasca PP-LC formula (strategia) corecta pentru a cataliza formarea unei "aliante populare" largi, cu deschidere larga(chiar neformala- nu alaturarea partidelor existente ar conta prea mult ci a unui val de revoltati vrednici)- fara pretentia de a o axa/reduce la PPDD

  4.) Sa se intimple o minune cu populatia din Romania, cancerizata social.

  5.) Sa scada vigilenta si eficacitatea mafiei care exploateaza distructiv tara.

  6.) Sa scada sprijinul dat mafiei locale de "partenerii" exteriori, care exploteaza neocolonia romaneasca. Sau sa se prabuseasca putrezitul sistem politic mondial

  Constantin Ciobanu [/…/] Domnule Ioan Rosca ...scuzele mele, in nici un caz nu faceam referire la dumneavoastra! ...Ma adresam ''specialistilor'' Costin Movila si Gilbert Dragos Dumitru ce s-au exprimat in nuante diferite(isi dau cu presupusul) dar la fond nu cunosc diferenta dintre ''Varianta Cojocaru'' 1990 si ''Legea Cojocaru'' 2010-2012 (ce reprezinta o adaptare la noile realitati). Am ratat ''tirul''! ...Invit la o lectura: http://www.universulromanesc.com/gin...antin-COJOCARU

  Alexandrinna Aianis [/…/] Domnule Constantin Ciobanu, ma deceptionati cu formularea dvs. : "... apreciez efortul dv. de a lamuri pe unii, dar cred ca pierdeti timpul, cu ''ei''!...I-am observat de mult timp in ''actiune'', e ciudat ca au inceput sa se intereseze acum de proiectul dv, eu unul nu-i cred..." Sa inteleg ca de fapt dvs. sunteti persoana din umbra care trage barca inapoi? Eu am facut campanie pro PP-LC si pe unde trec eu, merge cineva in urma mea si sterge urmele. Sunteti dvs. acela? Se pare ca da. mai aveti prieteni asemanatori? Dl. Cojocaru trebuie deci sa invete sa se fereasca de prieteni ca de dusmani deja stie. Toata lumea este bine intentionata, daca dvs aruncati suspiciuni nedreptatite, va intreb: Sunteti dvs. prietenul d-lui Cojocaru care pune frana la orice initiativa buna?

  Toate sugestiile, criticile si aprecierile trebuiesc luate in serios, sortate, analizate si aplicate cele mai constructive. …dezbinarile trebuie sa inceteze! orgoliile trebuie sa dispara!
  ***
  Domnule Constantin Cojocaru, am mai propus si revin: dati unda verde postarilor peste tot unde aveti aceasta posibilitate. Priviti la toate grupurile care se respecta, au postarile libere. Eu, de regula, ma retrag din grupurile unde sunt impiedicata sa postez. Vreau dreptul la libera informare! Sigur, ca daca posteaza cineva ceva necorespunzator dpv etic, moral ... se poate sterge iar cel care a postat poate fi exclus din grup. E simplu si mult mai bine. multumesc!

  Ioan Rosca [/…/] Nu l-ati ratat. Am observat ca nu va referiti explicit la mine. Dar v-ati referit la aspecte care ma implica si pe mine. Am intervenit pentru ca nu cred ca domnul Cojocaru trebuie aparat ofensindu-i eventualii parteneri, care-si exprima rezerve. Nu putem sti care din acestea sint pertinente si care nu, dar nu e cazul sa facem procese de intentie celor care formuleaza observatii critice.
  ***

  Ion Ciobanu [/…/] Doamna Alexandrinna Aianis ...am fost delegat sa deschid grupul ''Alianta Poporului'' postarilor tuturor, ca test! Astept sa vad ce balamuc iese... Astept sa vad temele/subiectele/propunerile dv. si ale domnilor Gilbert Dragos Dumitru, Costin Movila etc...


  ===continuare=======
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

 2. #2

  Default Răspuns la: Haitele FSN s-au convins ca Legea Cojocaru reprezinta un pericol pentru e

  Alexandrinna Aianis [/…/] domnule Ioan Rosca, cu dvs. nu am avut ocazia niciodata sa port un dialog in real, desi v-am apelat, nici pe chat nu m-ati onorat cu vreun raspuns. Va respect, si presupun ca de atata vreme ati putea sustine ca ma cunoasteti macar putin dupa spirit. Am sustinut ideea de solidarizare, idee promovata si de dvs., dar spre deosebire de dvs. eu, noi, actionam in acest sens si in real nu numai in virtual. Asadar nu pot fi de acord cu suspiciuni emise, indiferent din partea cui provin, daca nu sunt argumentate. Am avut posibilitatea sa comunic cu persoanele desemnate de dl. Ciobanu ca fiind suspecte, asadar a aparut fix ceva de care ma temeam. Se adevereste inca odata in plus ca romanii sunt bolnavi de neincredere, dar nu ma asteptam ca de aceast simptom sa sufere si dl. Ciobanu. De ce cand apar persoane corecte, sincere si cu suflet, persoane doritoare sa faca ceva bun pentru romani, trebuie sa apara si suspiciuni exprimare asa de dur? Asadar imi sunt anulate toate incercarile de a identifica romani adevarati, chiar de persoane din cercul d-lui Cojocaru. Intelegeti ce vreau sa spun?

  Constantin Ciobanu[/…/] Doamna Alexandrinna Aianis ...pina la proba contrarie imi mentin punctul de vedere exprimat, cu mentiunea ca va adaug si pe dumneavoastra listei! Demonstrati-mi ca nu am dreptate(in timp) si-mi voi prezenta scuzele de rigoare...

  Alexandrinna Aianis[/…/] …domnule Ciobanu, este o onoare si ma bucur tare mult ca sunt pe o astfel de lista! Este super! Spuneti-i asta si domnului Cojocaru! Nu am nici un motiv sa va demonstrez dvs. ceva cata vreme v-ati dat singur in vileag. Ati parasit Romania si de la distanta dvs. clasificati oamenii fara a-i cunoaste dictand cine sa fie alaturi sau nu fata de PPLC. Deci ce se zvoneste este adevarat. Cineva din preajma dansului, il sapa! Astept si opinia dlui. Cojocaru referitor la acest schimb de amabilitati. Nu va pasa de Romania, este evident! Pastrati-va partidul!

  Constantin Ciobanu [/…/] Doamna Alexandrinna Aianis ma acuzati doar pentru ca nu va ''cint in struna''!?

  Minerva Grama[/…/] D-na Alexandrinna Aianis, de fapt ce nu intelegeti?? Stiti ca una dintre cele mai dificile sarcini de realizat este aceea de a pretui munca oamenilor si de a pune in valoare ce avem si ce suntem..

  Constantin Ciobanu[/…/] Alexandrinna Aianis ...va las dumneavoastra placerea/bucuria de ai comunica domnului Constantin Cojocaru ca ati demascat sabotorul/spionul/tradatorul!

  Alexandrinna Aianis[/…/] …nu! nu aveti de ce sa imi cantati mie in vreo struna, pt. ca eu nu sunt membra nici unui partid, nu voi deveni niciodata membra, nu voi candida niciodata, nu urmaresc interese personale, nu simpatizez cu nici unul dintre cei care se rotesc de 22 de ani si distrug tara si pe noi. Nu am fugit din tara si imi exprim gandurile si intentiile cu sinceritate. M-am oferit voluntar, sa sprijin promovarea PPLC, considerand ca nu este un partid compromis de sistem si controversat, dar am trecut la actiune, numai dupa ce am avut ocazia sa stau de vorba si cu dl. Cojicaru. deci promovarea am facut-o cu acordul dansului. Ca sa constat, ce? Ca pe unde eu pun o caramida, dvs. sau altcineva vine imediat din urma si o da jos. Continuati dvs. fara mine sa ridicati partidul asta la nivelul cerut. Dl. Cojocaru va citi aceste postari, si sigur are sa va multumeasca, pt ca l-ati salvat inca odata de la posibilitatea participarii sale la alegeri. Evident, ori nu va mai iubiti tara, ori stiti mai multe decat mine, si nu puteti exprima, vrand de fapt sa ne protejati pe noi, indepartandu-ne. Multumim!

  Minerva Grama[/…/] Unde ati pus o caramida sa ma duc sa vad si eu?!! Ce inseamna caramida pentru d-voastra?? Ati participat veodata la construirea unei organizatii (de ex. intr-un judet sau sector) ?? Ca sa puteti vorbii de caramizi ?!!

  Alexandrinna Aianis[/…/] dna Minerva, inainte de a va da cu parerea cititi toate postarile, ca sa aiba sens spusele dvs. Despre ce vorbim aici? pana va edificati, va urez NOAPTE BUNA!
  ***
  Minerva Grama
  [/…/] Unde doamna ati postat??


  Alexandrinna Aianis
  [/…/] postarea de aici cu toate comentariile, in ordinea desfasurarii. Sunteti membra PP-LC?

  Minerva Grama [/…/] Docamdata apolitica!! Dar raspundeti va rog la ce v-am intrebat..Ati facut vrodata asa ceva?? Sa construiti o organizatie ?

  Ioan Rosca[/…/] Se pare ca se declanseaza un "flame" aici. Fara a intelege prea bine despre ce e vorba, intuiesc ca voi mai avea o ocazie sa vad balacarindu-se intre ei aprig romani care vor "unitate", plini de idei si personalitate....
  Alexandrinna Aianis[/…/] …daca nu raspund, ce faceti? ma impuscati? simt ca sunteti plina de nervi si alt motiv care va determina sa fiti asa nervoasa in afara de situatia Romaniei nu vad. Dusmanul nu sunt eu, ati gresit directia! si renuntati la venin!

  Minerva Grama[/…/] Stimata doamna eu nu am venin..Ca nu am de ce..Vad ca ati dat raspunsul singura..adica NU!! Si atunci cum puteti sa vorbiti de caramizi?!!

  Constantin Ciobanu[/…/] Stimate doamne, va invit sa studiati contextul initial(discutiile preliminare pe alte spatii), arhivate de ''HAIDUCI'', accesibile pe link... Hai sa luam treaba ''babeste'': http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?2081-Haitele-FSN-s-au-convins-ca-Legea-Cojocaru-reprezinta-un-pericol-pentru-ei-si-sistem

  Alexandrinna Aianis[/…/] V-am urat NOAPTE BUNA, si repet NOAPTE BUNA! in rest: NO Comment! De la ce s-a plecat si la ce s-a ajuns! Scuze gazdei noastre, dnului Ioan Rosca!

  Minerva Grama[/…/] D-na m-am edificat un pic, in afara de suspiciuni nu am vazut nimic constructiv !!

  Gheorghe Bucovineanu[/…/] Eu am mai zis si o repet: Nu am remarcat nici o ''ATITUDINE'' pozitiva cu privire la o actiune de sprijinire a ''constructiei'' doctrinare si politice a domnului Constantin Cojocaru !? Dupa mine domnia sa a reusit acolo unde mii de pretentiosi cu ''STAIF'' despica firul in patru fara sa inteleaga ROSTUL... Mai toti doresc sa ''corijeze'' ceea ce ei nu au fost capabili sa vada si sa faca...

  Propun domnului Cojocaru sa nu faca CONCESII in privinta ''Legii Cojocaru'' si a instrumentului politic PP-LC. Celor ce le trebuie partid sa-si faca, PP-LC are menirea sa, DESTINUL TRASAT!

  Istoria va consemna pentru generatiile viitoare lipsa de VIZIUNE a celor 1 000 000 de intelectuali (posesori cel putin ai unei diplome universitare) la inceput de secol si mileniu...


  Detalii AICI: http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?2070-Crima-numita-privatizarea-Oltchim-Scopul-tuturor-partidelor-sa-jefuiasca-mereu

  Opinii/comentarii preluate de pe grupul Actiunea pentru Eliberarea României (AER) : http://www.facebook.com/groups/367470513272109/

  Gilbert Dragos Dumitru [/…/] Domnule Constantin Ciobanu, va rog sa va recapitulati limbajul cu privire la persoana mea: eu nu v-am caracterizat in nici un fel, nu v-am dat nume, nici intre ghilimele nici altfel. va invit sa ma tratati la fel. In rest ce sa zic, domnul Constantin Cojocaru nu raspunde unde este intrebat ci ca intr-un fel de joc de-a soarecele si pisica. Am explicat ca mesajul central este cel cu banii si am atras atentia ca trebuie scos si ceva de natrua morala, principiala, reparatorie in prim plan, care sa readuca romanilor ceva din demnitatea oricarui cetatean evoluat. Discutiile noastre sunt publice. E singurul lucru care conteaza.

  [] Ion Ciobanu [/…/] Recomand o cetire a unui document explicativ din care postez si o mostra: ''9. Riscuri asumate/Dovada ca sintem pe drumul bun va fi ca vom fi atacati. Stim ca Ei pot apela la orice mijloace. Atita timp cit pot evita represiunea (la care apeleaza insa, in ultima instanta) ei practica profesionist intimidarea, coruperea, provocarea, diversiunea si dezinformarea. Sintem deci siliti sa imaginam de la inceput loviturile pe care le vor da, fara insa a cadea in acea paralizie suspecta pe care a produs-o dupa 1989 "teama de provocari". Ne putem astepta la lovituri sub centura in acest razboi mediatic (si va trebui sa le param cum putem) :

  - simularea unor adeziuni pentru a lansa apoi actiuni compromitatoare - de aceea am propus ca raspunderea oricarei actiuni sa revina numai celor implicati in ea.

  - diluarea fluxului util prin bombardament cu nimicuri (innecare cu zgomot)- va cere punerea la punct a unei ierarhii evolutive de piste de atac (subiecte de explicat).

  - exaltari, naivitati sau siretenii care degenereaza in manipulare inversa (dezinformare a publicului in numele luminarii lui)- nu se poate atenua decit pastrind discutia deschisa, in spatiu public.

  - veleitarism si vanitati, inevitabile- ale caror efecte pot fi atenuate de lipsa de structura si ierarhie a curentului nostru.

  - instigare la actiuni reprimabile juridic– se poate evita, daca ne mentinem in zona explicatiilor fenomenelor, fara a recurge la indemnuri la rebeliune, ramind ca fiecare cetatean informat sa decida ce are de facut, singur sau in gruparile in care activeaza, etc.''


  ©® Document -[A-008][A.E.R.] Propagarea explicatiei eliberatoare-Actiunea pentru Eliberarea Romaniei A.E.R. cap-2 : http://www.universulromanesc.com/gin...ei-A-E-R-cap-2

  [] Constantin Cojocaru [/…/] Frati si surori, va rog sa opriti aceasta cearta. Nu pentru asta am creat Legea Cojocaru, ci, dimpotriva, pentru a oferi concetatenilor mei un PROIECT care sa-i uneasca in efortul lor spre LIBERTATE si OMENIE. Lasati suspiciunile si neincrederile in tabara dusmanilor nostri. Ne ajung greutatile si piedicile puse de ei. Nu trebuie sa ne mai lovim si intre noi.
  Costin Movila [/…/] Imi pare rau pentru intelegerea gresita cu care a fost interpretat mesajul din prezenta postare. Vroiam doar ca impreuna sa gasim o strategie de promovare a partidului. Totusi insist sa primesc raspuns la cateva intrebari capitale:

  1) Exista un Birou Permanent al PP-LC si din cine este format, este imposibil ca o formatiune politica care se refera la poporul roman, ca despre asta este vorba, sa se raporteze la persoana unui singur om , in cazul de fata Dl. Constantin Cojocaru.

  2) Exista filiale la nvele judetene si de localitati!!!??? ... acesta este un amanunt foarte importat.

  3) Conducerea PP-LC este deschisa catre noi propuneri si catre promovarea unei imagini noi pentru a nu se mai face confuzie in randurile electoratului intre PP-LC si PP-DD.

  Costin Movila [/…/] D-le Constantin Ciobanu v-am urmarit activitatea pe parcursul timpului si am o sincera admiratie pentru felul in care abordati problemele dar, referitor la mine cel putin cred ca v-ati inselat flagrant. Eu nu "imi dau cu presupusul" ci imi place sa fiu un om care actioneaza concret, dupa niste informatii reale, informatii pe care le-am si solicitat dealtfel. Vedeti ceva rau in aceast mod de abordare a problemei pe care am pus-o spre dezbatere in postarea de fata!? ......

  Costin Movila [/…/]-D-le Ion Ciobanu ma bucur pentru aceasta deschidere a grupului "Alianta Poporului", tin totusi sa va informez ca nu sunt un priceput in a creia "balamuc" ci dor imi place sa judec problemele la rece si la modul concret dupa informatii reale. Daca aceasta atitudine a mea, zic eu, justificata este cauzatoare de "balamuc" in viziunea unora, atunci "E ceva putred in Danemarca", inseamna ca "lucram cu elemente ascunse" fapt care ma determina sa raman in expectativa! -D-le Gheorghe Bucovineanu nu stiu ce pozitie ocupati in partid (PP-LC) dar modul dumneavoastra de a pune problema este unul care indeparteaza. Dl Constantin Cojocaru a venit cu ideia, dar sustinerea sa nu uitati ca vine de la oameni, iar poporul nu il veti castiga cu o atitudine rigida si lipsita de flexibitate ci numai veti indeparta oamenii de la dumneavoastra. Probabil am sa tin cont de parerea domniei voastre si anume "Celor ce le trebuie partid sa-si faca" dar sa stiti ca daca am sa ajunga pana la a creea o noua formatiune politica, nu am sa o fac pentru mine si orgoliile mele personale, ci o sa o creiez pentru posteritate iar cand se va implini timpul si varsta imi va spune ca trebuie sa predau stafeta celor mai tineri, o voi face cu demnitate si fara sa parasesc arena pentru ai sustine cu experienta mea pe cei mai tineri!

  [] Constantin Cojocaru 1.) Domnule Rosca, cei care ma cunosc, "la locul de munca", adica in munca pe care o ducem de mai bine de doi ani, pentru constructia Partidului Poporului, stiu, bine, ca "domnul Cojocaru ARE puterea de a se deschide catre alte gindiri si energii si ARE si generozitatea de a renunta la orice orgoliu si vanitate de capetenie unica". Problemele sunt in alta parte. Prima problema este aceea ca sunt multi oameni care nu au "gandiri si energii". Sunt oameni care nu vor, sau nu sunt capabili, sa munceasca, sa studieze, pentru a ajunge sa fie proprietari de "gandiri si energii". Ei se afla, mereu, in treaba, isi dau cu parerea, in toate problemele lumii, chit ca le sunt total necunoscute. Mai mult, se si ofenseaza ca nu tratezi balivernele lor ca pe opere de arta. In ceea ce priveste vanitatea de "capetenie unica", va multumesc, inca o data, pentru sustinere si incurajare. Cei cu care colaborez au alta parere. Pentru mina, parerea lor este foarte importanta.

  2.) Si noi am vrea ca un numar cat mai mare de "activisti politici valorosi" sa ni se alature. Din pacate, pe de o parte, acesti activisti politici valorosi, nu au cum sa afle de existenta noastra, din cauza embargoului mediatic de care ne bucuram. Pe de alta parte, pe langa "gandiri si energii", oamenii au si "interese". Multi romani care ar putea deveni activisti politici valorosi, in Partidul Poporului, ezita sa vina alaturi de noi pentru ca VAD ca nu suntem prezenti pe sticla si trag concluzia ca nu avem nici o sansa. Ei nu vor sa se alature unei echipe fara sansa. Este un adevar important. Mult mai important decat orgoliile si vanitatile, de care ne speriem noi.

  3.) Lucrez, in continuare, la crearea acestei "aliante populare". In ultimele zile m-am intalnit cu reprezentantii mai multor grupuri civice, inclusiv dintre cele prezente la dezbaterile de pe acest site, al dumneavoastra. Avem, maine, o noua intalnire dedicata acestui obiectiv. Este foarte greu. Nu din cauza orgoliilor si vanitatilor, ci din cauza pomenita la pct 2 de mai sus, a neincrederii, a lipsei de sansa. Este foarte greu sa-i gasim pe cei 450 de romani, care sa candideze la alegerile din 9 decembrie, pe listele Partidului Poporului. Sunt, la mijloc doua riscuri pe care trebuie sa si le asume cei in cauza.

  Primul este lagat de faptul ca fiecare candidat trebuie sa constituie depozitul de 3.500 lei, care se pierde, daca partidul nu obtine 2% din numarul total de voturi valabil exprimate.

  Al doilea risc este legat de pragul de 5%, pe care trebuie sa-l obtina partidul, la nivel national,fara de care nu obtin mandatele nici cei care au castigat in colegiile in care au candidat.

  Cele doua riscuri exista numai in situatia in care pe listele partidului vor fi cativa. Daca vor fi oameni pentru toate cele 450 mandate, cele doua riscuri sunt egale cu zero. Pragul de 5% inseamna 3 senatori si 6 deputati.

  Personal, cred ca si fara nici o aparitie le televizor, in conditiile prezentei in campanie a celor 450 de candidati vom obtine a si pragul de 5%, adica 3 mandate de senatori si 6 de deputati, si, implicit si pragul de 2%, pentru recuperarea depozitului, de 3.500 de lei. Problema noastra, a tuturor, unclusiv a celor care "dezbatem", aici, este sa-i gasim pe cei 450 de romani.

  4.) De celelalte 3 "minuni", nu scapam decat daca facem NOI, Romanii, minunea noastra, adica daca lasam vorbele si trecem la fapte, daca ii gasim pe cei 450 apostoli ai Legii Cojocaru. Sa nu uitam ca avem, deja, un milion de sustinatori ai Legii Cojocaru, adica 10% din voturi. Cei 450 de candidati ar putea sa-i aduca pe acesti rataciti acolo unde le ste locul, la Partidul Poporului. Plus ca mai sunt alte milioane la care mesajul nostru poate ajunge prin cei 450 candidati ai Partidului Poporului.


  [] Ioan Rosca [/…/] Domnule Cojocaru. Tocmai pentru ca stiu situatia interna a partidului dv (inclusiv chinurile facerii sale)- am scris ceea ce am scris. Pentru mine este evident ca, daca viziunea si vointa dv nu sint amplificate urgent de un numar important de activisti de buna calitate, nu are cine sa realizeze cresterea necesara. Stim amindoi cit de rar rasare un luptator politic curat si vrednic, poate pentru ca oamenii de calitate "nu se mai baga". Nu va fi usor sa activati revoltatii, din motive pe care le-am mai discutat.. Ca si in trecut, pot incerca sa va sprijin, indemnind pe cei care se agite civic sa vi se alature, in partid sau, daca au alta platforma , in Alianta care ar incerca sa prezinte o alternativa mai viguroasa.

  V-as ruga sa ne explicati cum s-ar putea optimiza procesul de aliere electorala. Ar fi de dorit ca Alianta (si toti sprijinitorii mobilizabili) sa sustina in fiecare circumscriptie un singur candidat, indiferent de la ce formatiune ar fi (sau poate intr-un loc e vorba de un independent). Dar cum s-ar putea combina un astfel de protocol intern al federatiei cu conditiile formale electorale? Este foarte important sa putem spune tuturor : votati in fiecare circumscriptie candidatul fortelor unite ale schimbarii (Aliantei poporului- daca vreti). Dar cum facem ca respectivii candidati sa-si pastreze autonomia politica, in afara sustinerii platormei Aliantei?


  [] Constantin Cojocaru [/…/] Domnule Movila, iata raspunsurile la intrabarile dumneavoastra.

  1. ) Biroul Permanent Central al Partidului Poporului este format din 17 membri alesi de catre Comitetul Executiv Central al partidului, dintre membrii sai, in numar de 33, acestia 33 fiind alesi de catre Congresul Partidului Poporului.

  In ceea ce priveste insinuarea dumneavoastra ca "o formatiune politica care se refera la poporul roman, ca despre asta este vorba, sa se raporteze la persoana unui singur om , in cazul de fata Dl. Constantin Cojocaru", o iau, din nou, ca o scapare. Va reaminteasc ca Partidul Poporului a fost infintat, pe data de 3 iulie 2010, de catre adunarea generala a celor 45 de reprezentanti din toate judetele tarii, ai celor un milion de sustinatori, prin semnatura privata, ai Legii Cojocaru. Partidul poporului nu s-a raportat si nu se va raporta, niciodata, la persoana unui singur om. Partidul Poporului se raporteaza si se va raporta, intotdeauna, la milioanele de sustinatori ai Legii Cojocaru, indiferent de cate piedici vor fi puse acestor milioane de romani sa se uneasca pentru a pune in practica Legea Cojocaru. In momentul in care se va raporta la ALTCEVA, va iesi din istorie. Si va lasa drum liber pentru monstrul politic numit PP-DD.

  2.) Avem organizatii in apropape toate judetele tarii. Din cauza embargoului mediatic si a altor actiuni dusmanoase, intampinam greutati mari in organizarea partidului in teritoriu, nu numai in tara, dar si in diaspora. Multi sustinatori ai Legii Cojocaru sunt tinuti departe de noi, prin actiunile de manipulare concertate duse de taleviziunile din Romania impotriva noastra, a Legii Cojocaru, a Partidului Poporului.Pe www.variantacojocaru.ro, la sectiunea Partidul Poporului, gasiti Lista reprezentantilor judeteni, cu numere de telefon.

  3.) Conducerea Partidului Poporului a fost si este "deschisa catre noi propuneri si catre promovarea unei imagini noi pentru a nu se mai face confuzie in randurile electoratului intre PP-LC si PP-DD". Va reamintesc, insa, ca PP-DD a fost creat , printre altele, exact cu scopul de a se crea confuzie in randurile electoratului, pentru a impiedica manifestarea Partidului Poporului pe scena politica din Romania.

  Ce intelegeti prin "promovarea unei imagini noi". Una fara Partidul Poporului, fara Legea Cojocaru? Daca asta intelegeti, atunci va spun, raspicat, ca nu avem nevoie de o astfel de" imagine noua", fara noi, fara PROIECTUL nostru, fara PARTIDUL nostru.

  [] Constantin Cojocaru [/…/]Domnule Rosca, pentru buna regula, eu am postat pe www.variantacojocaru.ro, textul Legii nr35/2008, privind alegerile pentru Senat si Camera Deputatilor, la sectiunea "Documente", astfel incat cine vrea poate verifica cele ce voi spune mai jos.

  1.) Termenul limita pana la care s-au putut inregistra aliante politice si electorale a fost data de 16.09.2012. Dupa acest termen, nu mai pot fi inregistrate aliante electorale, in numele carora sa candideze cineva. De precizat ca aliantele politice si electorale se formeaza numai din partide politice, nu si din ong-uri, ori alte categorii de asociatii.

  2.) Acum, ceea ce mai putem face este sa anuntam constituirea unei aliante , numita cum vrem noi, exemple, ALIANTA POPORULUI, ALIANTA FORTELOR UNITE PENTRU SCHIMBARE, ALIANTA PENTRU ELIBERAREA ROMANIEI etc, o alianta informala, formata dintr-un partid si mai multe grupari, inregistrate, sau nu, alianta care nu se inregistreaza la Biroul Electoral Central (BEC), dar care isi anunta existenta, isi anunta programul electoral si programul de guvernare, precizand, insa ca ea, alianta, sustine candidatii partidului in jurul caruia se formeaza alianta., in cazul nostru, Partidul Poporului. Asta inseamna ca toti cei interesati sa devina senatori si deputati, din partea acestei aliante, trebuie sa devina membri ai Partidului Poporului si sa candideze in aceasta calitate, pe listele Partidului Poporului.

  3.) Asa cum se stie, eu am lansat, cu mult timp in urma APELUL pentru constituirea unei aliante politice, sau electorale, la care sa participe mai multe partide neparlamentare si organizatii civice care Nu au participat la guvernarea tarii. Nu am finalizat nimic, ca urmare a faptului ca multe partide neparlamentare au fost, intre timp, cumparate, altele s-au lipit la una din cele doua mari grupari existente, si au mai ramas cateva care var sa candideze singure. Ramane posibila numai o alianta informala, cu grupari civice, cum am spus mai sus.

  4.) Conform Legii 35/2008, pentru alegerile parlamentare, sunt constituite 43 de circumscriptii electorale, cate una in fiecare judet, una in municipiul Bucuresti, si una pantru diaspora. In fiecare circumscriptie, exista 2-5 colegii senatoriale. Fiecare colegiu senatorial este compus din 2-3 colegii de deputati, in total, 137 colegii senatoriale si 313 colegii de deputati. Pentru diaspora sunt 2 colegii de senatori si 4 colegii de deputati. Pentru Bucuresti, sunt 12 colegii de senatori si 28 colegii de deputati.


  5.) In cazul in care facem alianta de care vorbim, membri si sustinatorii aliantei vor vorbi in numele aliantei, dar vor cere eletoratului sa voteze candidatii Partidului Poporului, deoarece pe buletinele de vot va apare numai numele Partidului Poporului, semnul electoral al acestuia si numele si prenumele candidatului.


  Costin Movila [/…/] D-le Constantin Cojocaru, va multumesc pentru raspunsul prompt ce mi l-ati dat la intrebarea ce v-am pus-o si pentru lamuririle aduse! Inteleg ca exista un comitet care va ajuta in munca dumneavoastra si la care ne putem adresa pentru o mai buna desfasurare a lucrurilor. Cand am spus "promovarea unei imagini noi", m-am referit la o imagine care sa dea un nou suflu, care sa determine atat pe cei de varsta inaintata dar mai ales pe cei ce or sa constituie generatia viitoare a Romaniei, deci pe cei tiner sa se alature actiunilor noastrei. Sa venim, pe langa platforma deja existenta, cu un pachet de proiecte care sa faca referire la cele mai recente probleme cu care se confrunta atat romanii aflati in tara, cat si romanii din diaspora. Am sa revin cu un proiect de acest gen dar pentru a avea o discutie cat de cat ferita de ochii advesarilor nostrii, trebuie sa hotaram daca ne putem expune sau nu ideile intr-un grup public. Va multumesc si tinem legatura.


  Gilbert Dragos Dumitru [/…/] Propunere: Legea 60/1991, cea cu declararea prealabila a adunarilor publice - mitinguri, demonstratii, manifestatii, procesiuni si altele asemenea. Aceasta lege cam obstructioneaza de fapt libertatea de expresie.

  Motivatie: cand avem o birocratie dispusa (pe verificatelea) sa puna bete in roate liberei exprimari (prin plimbarea de la un birou la altul sau prin plecarea - imaginara sau nu - la vreo sedinta a functionarului desemnat cu semnarea declaratiei), si o Jandarmerie care, poate fara vina ei - din cauza legii, este obligata sa amendeze si uneori chiar bruscheaza din nu stiu ce motive cetatenii care doresc sa se exprime liber, este necesar sa spalam spatiul legislativ respectiv si sa cream in schimb o legislatie de asa natura incat sa nu dea nastere la abuzuri din partea nimanui.

  Propunerea in sine este aceea de a elimina pasajele in care libertatea de exprimare este pusa la dispozitia unor... intermediari care sa hotarasca in locul cetateanului. Hotararea cetateanului trebuie sa aiba aplicabilitate directa. Sau desfiintarea legii si gata.

  Ma intereseaza ca in prim planul campaniei oricarui partid, deci si cea a PP-LC, sa se anunte cum e dispus sa trateze cetateanul dupa alegeri. Ma intereseaza sa stiu ce masuri de forta e in stare sa ia Alesul mai ales cand NU ii convine opinia, parerea Cetateanului. Nu vreau sa am de-a face cu partide care sunt foarte sigure ca vor lua decizii asa de bune pentru Cetatean incat Cetateanul nu le va contesta. Si atunci am nevoie sa stiu ca imi pot exprima opinia (contrara).

  Costin Movila [/…/] Gilbert Dragos Dumitru e momentul sa lasam orgoliile dar mai ales suspiciunile de o parte si sa ne implicam in lupta intr-un fel cat mai onorabil cu putinta ca alminteri vom pierde iremediabil tara. Forta Civica a cotit-o dupa colt la curtarea ce i-a fost facuta de un om al puterii, PP-DD este o hotie la drumul mare facuta in direct la televizor, celelalte partide sunt un dezastru prin care ni s-a furat tara deci singurul lucru care ne mai ramane este sa mergem si sa sustinem varianta unica ce ne-a mai ramas si anume PP-LC. Daca ne vom implica si vom fi in miezul problemei nu vad de ce sa ne temem ca lucrurile nu or sa fie cum ni le dorim. Sa lasam vorba si sa trecem la actiune ........ sa demonstram ca suntem niste romanii un pic mai diferiti decat marea majoritate care stau pe margine si vor "sa scoata castane din foc cu mana altuia!" .....

  Gilbert Dragos Dumitru [/…/] Pai ce-am facut?!!! Am propus ca in prim planul campaniei PP-LC, sau ce aliante or iesi de aici, pe langa afacerea cu 20.000 de euro, pe care nu ma simt in stare sa o judec +/- stiintific, sa fie o atitudine clara in favoarea cetateanului alegator fata de legea 60/1991. Ce-am facut?!!! S-a invocat lipsa unor propuneri concrete. Si asta am facut. Am zis ca vreau sa am asigurata libertatea de exprimare dupa ce voi alege partidul. Vreau sa aleg un partid care imi asigura libertatea de exprimare, nu care pune joarda pe mine. E vreo suspiciune aici? Nu e corect? Ce orgoliu sa las? "Orgoliul libertatii de exprimare"??? E asa rau?


  Constantin Ciobanu [/…/] Intentia mea, in comentariile precedente era sa provoc o ''escaladare'' a dezbaterii. ...Daca am vizat direct pe domnii Costin Movila si Gilbert Dragos Dumitru a fost din prisma faptului ca se incerca ''ghidarea efectelor''-, asa ca invitam sa fie analizat fondul si formele nu efectele! Remarc ca interpelarea mea directa a fost perceputa ca un atac la persoana, doamna Alexandrinna Aianis a intervenit turnind ''gaz pe foc''! Testul de ''presiune'' a permis evaluarea anumitor stari... PP-LC este ''INSTRUMENTUL'' legal de ACTIUNE, singura formatiune antisistem nascuta in chinuri. ...Doctrina Cojocaru reprezinta ''A TREIA CALE'' ! Invit la o studiere a sensului, AICI: http://www.universulromanesc.com/gin...-comunicarilor

  Gilbert Dragos Dumitru [/…/]Incerc sa demonstrez ca PP-LC nu o sa raspunda, discute, reflecteze in vreun fel niciodata la propunerile celor cu care vor sa se alieze. Din pacate am succes in acest demers...

  Pe de alta parte i-am atras atentia domnului Constantin Ciobanu sa nu imi dea nume, sa nu adauge epitete pentru simplul motiv ca eu nu am facut acest lucru cu dansul. Nici el, la fel ca PP-LC, nu raspunde. E foaaaarte posibil sa adopt aceeasti atitudine fata de dansul, ceea ce ar inflama desigur discutiile, si nu ar fi deloc constructiv. Poate ca dansul exact aceasta doreste: folosirea caracterizarilor si datul de nume altora, un soi de porcaiala, tocmai ca sa se degradeze aceasta pagina.

  Iata la ce exprimare a lui Constantin Ciobanu ma refer, ca sa nu existe neclaritati: "Ma adresam ''specialistilor'' Costin Movila si Gilbert Dragos Dumitru ce s-au exprimat in nuante diferite(isi dau cu presupusul)".

  Alexandrinna Aianis [/…/] Domnule Ciobanu, pot intelege ca a fost o capcana, in care eu am cazut? Nu am facut scoala nici la Anvers nici la Stefan Gheorghiu, si nu imi cade fisa cand apar astfel de situaiti. Eu inteleg fix ce aud si ceea ce vad, pot despica firul in 100, pot intelege orice dar prin jocul capcanelor nu m-am calit si nici nu ma voi cali vreodata.

  Costin Movila [/…/] Dragii mei, consider ca polemicile nu isi au rostul in secunda de fata. Doresc sa fac un ultim apel, apel cu privire la o strategie concreta de a inclina balanta in favoarea idealurilor noastre. Gasesc ca o posibilitate de a ne mari sansele de sustinerii PP-LC, sa se faca un apel catre fortele nationaliste si catre membrii Partidului Totul Pentru Tara (care oricum au fost "descalificati"), ca acestia sa renunte la ambitii personale si sa ni se alature noua in incercatrea pe care vrem sa o facem. Tot odata am putea sa mai contactam organizatiile studentesti de pe tot cuprinsul tarii si sa le prezentam o platforma bine constituita care alaturi de Legea Cojocaru sa vina cu multe alte puncte de interes comun. Am putea chiar sa cosultam forta tanara, studentii si nu numai, in elaborarea acestei platforme, apoi sa o supunem votului si sa trecem la treaba. ATENTIE, nu ne-a mai ramas prea mult timp pana la termenul limita de inscriere a candidatilor. Daca nu trecem incepand cu ziua de azi la elaborarea unei astfel de strategii, nu mai are sens sa ne pierdem timpul! Doar cu cateva zeci de mii sau cu putin peste o suta cinzeci de mii de voturi nu vom putea sa ridicam stacheta peste limita de 5 procente. Astept comentarii la propunerea mea. Multumesc anticipat!

  Gilbert Dragos Dumitru [/…/] Dati puterea in mainile poporului (democratie participativa, abrogarea legii care pune bete in roate protestelor civilizate) daca doriti sa aveti sustinere, si cei interesati cu adevarat de soarta tarii vor spune "prezent" cu tot sufletul si toata constiinta.

  Costin Movila [/…/]...... revin cu inca o cerere de lamurire pe care o adresez D-lui Constantin Cojocaru si intregii echipe PP-LC. Se stipuleaza in Legea Cojocaru crearea FONDULUI DE SOLIDARITATE. Daca acest fond se va crea, de catre cine va fi administrat si ce garantii vor fi ca acesta nu va fi deturnat asa cum au fost deturnate multe alte fonduri in Romania postrevolutionara!!!??? ......

  Marina Stefan [/…/] …cum spre exemplu, fondul libertatea, daca va mai amintiti de inceputuri

  Ambra Nicoleta [/…/] …eu cred ca vetzi avea aceeashi soarta a partidului lui MRU jidovul! Ce facetzi voi pe aici, asta este partidul cocotei Udrea cu Cojocarul!

  Gicuta Burci [/…/] Interesanta afirmatie....ne mai miram de ce nu merge bine nimic....

  Ambra Nicoleta [/…/] …vai "nu mai merge nimic" ! In primul rand trebuie sa va controlatzi totzi atitudinea fatza de un adevarat Roman care vrea sa salveze poporul Romna. In iarna cand a fost gerul mare, pe Romani i-a salvat derbedeii pe care-i sustzinetzi? Atunci de ce mai comentatzi?

  Gilbert Dragos Dumitru [/…/] Doamna, intervin pentru a va intreba punctual despre ce "atitudine" este vorba, despre ce "adevarat Roman" vorbiti, de ce anume i-a "salvat derbedeii pe romani" "iarna cand a fost gerul mare", si pe cine credeti dumneavoastra ca "sustinem" de fapt?
  *******
  [] Constantin Cojocaru [/…/] Domnule Movila, fondul la care va referiti a fost rebotezat si, in prezent, se numeste Fondul de Investitii pentru Coeziune Nationala. Vedeti, in acest sens, noul text al Legii Cojocaru, publicat pe www.variantacojocaru.ro. Am facut aceasta schimbare si ca urmare a intrebarii dumneavoastra, pusa si de alti romani, inaintea dumneavoastra.

  In prezent, adica in perioada 2007-20013, statul roman primeste, mai exact, ar trebui sa primeasca, de la Uniunea Europeana asa-numitele "fonduri UE", suma de circa 30 miliarde de euro, circa 4 miliarde de euro pe an, bani care se pun, gratuit, la dispozitia cetatenilor Romaniei, pentru a fi inestiti de acestia, in vederea reducerii decalajului pe care economia Romaniei il are fata de tarile dezvoltate ale Uniunii Europene. Cea mai mare parte a banilor primiti de Romania de la Uniunea Europeana provin dintr-un fond denumit FOND DE COEZIUNE. Deci Uniunea Europeana aduna bani din taxe si impozite de la toti cetatenii Uniunii Europene, in acest FOND DE COEZIUNE, si ii pune la dispozitia cetatenilor statelor mai putin dezvoltate, pentru a reduce dacalajele intre statele europene si a creste COEZIUNEA intre statele Uniunii si intre cetatenii Uniunii.

  Legea Cojocaru preia ideea de COEZIUNE comunitara, europeana si o coboara la nivelul natiunii, propunand un FOND DE COEZIUNE NATIONALA, prin care sa se reduca decalajele existente intre cetatenii tarii care s-au imbogatit prin asa-zisa privatizare si marea majoritate, care nu a beneficiat de aceasta privatizare, fiind deposedata de captitalul, adica de avutia productiva acumulata in timpul regimului comunist, ca si de profiturile realizate de acest capital, in ultimii 23 de ani. Aceiasi regula si acelasi scop, ca cel al UE, dar coborat la nuvelul natiunilor, al popoarelor. Legea Cojocaru urmareste intarirea puterii economice a cetateanului si a natiunii, in confruntarea acestora cu puterea economica a transnationalelor.

  FONDUL DE COEZIUNE al UE a acumulat, in ultimii 15 ani, valori de mii de miliarde de euro. Aceste sume uriase de bani au fost si sunt administrate de profesionisti numiti ca administratori de conducatorii politici ai Uniunii Europene. Au fost si cateva cazuri de gestiune frauduloasa, dar, in final, miile de miliarde au ajuns la cetatenii Uniunii Europene si s-au transformat in mii de intreprindari , care au adus locuri de munca, salarii si profituri pentru acesti catateni ai Europei.

  Faptul ca, in Romania, in perioada marii hotii numita privatizare, am avut parte de mari escroci, asta nu inseamna ca nu putem sa avem si noi administratori competenti si responsabili, inclusiv la Fondul de Investitii pentru Coeziune Nationala.

  Vom avea administratori competenti si responsabili la Fondul de Investitii pentru Coeziune Nationala atunci, si numai atunci, cand majoritatea in Parlamentul Romaniei va fi detinuta de romani competenti si responsabili, care NU au mai participat la guvernarea tarii, adica de reprezentanti ai Partidului Poporului. Numai un astfel de Parlament va numi un Guvern competent si responsabil si numai un astfel de Guvern va numi un administrator competent si responsabil la Fondul de Investitii pentru Coeziune Nationala.

  Asa vad eu lucrurile, domnule Movila?
  [] Ioan Rosca [/…/] Domnule Cojocaru. Am avut si eu aceleasi intrebari- privind garantiile. Am primit - in fond- aceleasi raspunsuri. Cu tot regretul , pentru buna credinta si straduinta domnului Cojocaru, nu ii impartasesc increderea in gestiunea corecta a respectivului fond si nu sint satisfacut de masurile de asigurare a corectitudinii formulate in programul PPDD. Ma mir ca domnul Cojocaru isi asuma raspunderea de a ne promite ca romanii ajunsi la ciolan politic prin Partidul Poporului vor fi cinstiti, isi vor tine cuvintul, se vor abtine de la "inginerii", vor fi altfel ca pina acum. Ar fi un miracol. Nu poate fi prezumat un astfel de salt comportamental- de catre un om cu discernamint. Daca mi se cere sa cred in miracole - ma simt inselat, imi pierd increderea. Am nevoie de GARANTII VERIFICABILE PUBLIC a corectitudinii.

  Inca astept ceva mai convingator-la acest capitol. Nu vad decit declaratii de bune intentii, invitatii la cecuri in alb, nu si mecanisme concrete de stavilire a previzibilei coruptii care va ataca si Fondul de Coeziune. Se pare ca eu am trait in alta Romanie... Intr-una in care se fura de sus pina jos, se minte, se inseala, in masa, fara scrupule. De acolo, din Bucuresti, din birou, se poate visa la gestionari si politicieni cinstiti, care vor administra corect 20 de milioane de proiecte de afaaceri. Pe teren, pute (nu evit termenul) peste tot a parsivie , fatarnicie, turpitudine, egoism, miselie, lipsa de scrupule, voracitate, uritenie, nesimtire. Romanii disperati si slutiti moral vor ataca Fondul ca niste capuse.

  Nu cred de loc ca persoanele care vor ajunge sa imparta si sa decida cine primeste intii banii pentru proiectul inaintat vor fi corecte, ca se vor gasi controlori incoruptibili ai celor ce gestioneaza Fondul. Nimic din ce am inteles despre Romania actuala nu ma indeamna sa sper asa ceva. Am nevoie de cu totul alte garantii - de mecanisme extrem de clare de blocare a inselaciunilor, favoritismelor etc.


  De aceea , de mai multe ori i-am propus domnului Cojocaru o modificare a legii sale, in spiritul fostei sale propuneri din 1990. Si anume , sa se renunte la orice fel de birocratie putrezibila care sa aprobe alocarea banilor catre cetateni. Fiecare roman sa primeasca ce i se cuvine automat, ca un co-proprietar legitim al avutiei jefuite dupa 1989, fara nici o conditionare legata de valoarea "proiectului" propus nu stiu carei Comsii, nu stiu carui Comitet, nu stiu carui Serviciu - prilejuri imparabile de coruptie, ocazii minunate oferite smecherilor care au napadit societatea romaneasca.
  ***

  []Ioan Ionuț [/…/] La fel si eu. Cu actualul nivel de constiinta si democrate suntem inca la capitolul masuri coercitive in loc de incredere.

  Dezbatere pe grupul ''Actiunea pentru Eliberarea României '' (AER): http://www.facebook.com/groups/367470513272109/
  ===CONTINUARE 3===

  ***
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU

  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)
  Last edited by Arthur; 29-09-12 at 01:12 AM.

 3. #3

  Default Răspuns la: Haitele FSN s-au convins ca Legea Cojocaru reprezinta un pericol pentru e

  []Costin Movila [/…/] D-le Constantin Cojocaru, va multumesc pentru raspuns. Dupa cum bine vedeti reactiile la problema pusa au inceput sa apara in comentariile de mai sus si cred ca sunt cat se poate de justificate. …in actuala conjunctura politica si sociala nationala, nimeni nu mai poate sa aiba incredere in nimeni.

  Sa zicem ca o sa gasim o cale de a controla infractionalitatea si tendinta de a deturna toate fondurile cu potential de frauda ce or sa apara din partea numerosilor amatori (si pentru asta trebuie sa alocam un timp si o dezbatere aparte), dar cum ramane cu alegerile care bat la usa, asta ar trebuii sa ne doara. Consider ca dumneavoastra si biroul permanent al partidului sunteti singurii in masura sa contactati organizatiile sociale sau politice care, de exemplu, au fost scoase intr-un mod abuziv din competitie. Vedeti "Totul Pentru Tara". Este imposibil ca unii ca acestia sa nu vada oportunitatea de a se lipi de un partid si de a incerca sa faca ceva in directia tarii. In caz contrar nici ei nici noi nu vom face nimic stand separati unii de alti si asta va fi numai pierdere de timp. Daca s-ar realiza o sciziune intre PP-LC si fortele nationaliste, intr-un mod absolut cuminte si fara promovare de insemne fasciste sau extremiste, ar fi o mare lovitura sub centura data sistemului si o reala victorie pentru noi. In caz contrar prefer sa ma implic in actiuni caritabile ca este mare nevoie, sunt foarte multi oameni necajiti in Romania si in acest fel sa fac ceva intradevar pozitiv cu timpul meu. Daca nu incercam o ultima sfortare de a crea o forta din toti cei pe care ii putem reunii la momentul de fata eu gasesc ca tot ce facem este doar o imensa pierdere de timp si nu isi are rostul. Nu vreau sa va descumpanesc nici pe dumneavoastra nici pe cei ce va inconjuara dar ma consider a fi un om cerebral si nu pot sa pariez pe lucruri lipsite de o sansa reala. Va multumesc si astept o interventie din partea dumneavoastra cu privire la contactarea acestor potentiale forte de care v-am pomenit si deasemenea la contactarea altora pe care eu nu le stiu, pentru a transforma PP-LC intr-o alternativa reala!

  []Gilbert Dragos Dumitru[/…/] Inca nu v-ati prins ca dupa domnul Constantin Cojocaru vine Constantin Ciobanu sa va mai vare o data sub nas (a cata oara?) linkul la vraful de documente si cu ocazia asta sa va mai arda o palma intelectuala pentru ca nu sunteti capabili sa intelegeti cum arata negru pe alb strategia obtinerii banetului promisa de sef.

  Asa cum sugera si domnul Rosca, repet ca nu banii, nu specularea instinctului pomanagist al bietului electorat roman furat pe toate partile trebuie sa fie prioritatea unui partid in perioada electorala, ci stradania de a institui climatul echilibrat, just la nivelul intregii societati. Explic nitel: in momentul in care nu ai spirit intreprinzator nu ai acces la acel fond de 20.000 de euro. Cu alte cuvinte PP-LC te pune sa votezi tot o himera de care nu vei beneficia datorita lipsei spiritului antreprenorial, adica tot un soi de "sa traiti bine" poate nu asa cinic. Dar intinderea pe 10 ani a cestui plan il face de-a dreptul absurd: Cojocaru vrea de la electorat nici mai mult nici mai putin decat o asigurare pe 3 mandate, 2 cincinale. Chiar nu putem termina cu candidaturile astea bazate pe pretentii egocentrice si pomeni in Romania? Chiar nu putem avea un candidat care sa puna inainte de ambitiile sale personale niste chestiuni de principiu, fara alte conditii?

  Prioritatea electorala trebuie sa tinteasca restabilirea increderii in stat prin asigurarea libertatilor democratice ne-ipocrite. Cetateanul corect trebuie sa vada ca are un conducator care ii apreciaza corectitudinea, in care se poate increde pe baza unei eficiente administrative dovedite rapid, de cum a pasit in biroul puterii. Am propus 2 legi de care un candidat ar trebui sa tina cu dintii in favoarea cetateanului la nivelul intregii tari. Legile corecte nu costa nici un sfant si se pot aplica, in caz de victorie in alegeri, cat se poate de repede.

  []Gheorghe Bucovineanu [/…/] Gilbert Dragos Dumitru ...eu va inteleg, doriti sa vi se explice clar: De ce? Cine? Cind? Cum? Unde? ...etc. Intrebarea mea este: dv. cu ce intrati in actiune, ''pastoriti'' un grup sau in mod individual!?

  Legat de referirea initiala pe care ati facut-o in grupul GREEN, citez pasajul: '' Clasa politica... e clar... nu mai insist... Dar nu e o problema ca apar faze noi. Cum ar fi Partidul Poporului (PP-LC). Astia ofera 19.999 (hehe) euro oricarui cap de locuitor care pune pe masa un plan de investitii. Nu zic. Misto treaba! Termenul ca sa ajunga banii astia la tot norodul, functie de idei doar deci, e de 10 ani. Observatia, sper pertinenta, e ca nu ofera nimic pe un termen d-asta mai normal, adica sub un mandat, cativa ani, ceva luni poate. Vor sa ne dea bani si atat. Populism, pomanagism si atat. Mai sa fie!... Unii chiar nu au simtul realitatii.''

  O consider malitioasa, pentru cineva care a studiat despre ce este vorba... Formularea din ''Legea Cojocaru'' privind proportia valorii ce revine fiecarui cetatean poate fi facuta si in : procente, grame, carate, litri,yuani, ...samd , problema este ca putini vor intelege proportia! Daca nu erau consumate atitea resurse de catre paraziti, astazi puteam vorbi de o proportie TRIPLA!

  Citez o referire a domnului Constantin Cojocaru (comunicatul nr 3/2012):
  Până la sfârşitul anului 2012, ei vor să vândă ce a mai rămas din capitalul naţional, din resursele naturale ale ţării şi din sistemul energetic naţional: ROŞIA MONTANĂ, PETROM, TRANSELECTRICA, TRANSGAZ, ROMGAZ, NUCLEARO-ELECTRICA, HIDRO- ELECTRICA, OLTCHIM, ELECTRICA, ELECTRO-CENTRALE, TAROM, CFR MARFĂ şi altele.

  (2.) În ultimii 22 de ani, România a fost jefuită de o avuţie egală cu uriaşa sumă de peste 1.500 de miliarde de euro. Am adus la cunoştinţa poporului această cifră zguduitoare în mai multe studii publicate pe site-ul www.variantacojocaru.ro, inclusiv în expunerea de motive la proiectul de lege cunoscut sub denumirea de LEGEA COJOCARU. Această cifră a fost confirmată, recent, şi de către miliardarul Ion Ţiriac, într-o emisiune de televiziune.

  Cifra de 1.500 de miliarde de euro se compune din 300 de miliarde de euro, valoarea miilor de fabrici, uzine, hoteluri, bănci etc, construite din banii noştri, ai poporului român, în timpul regimului comunist, de care am fost deposedaţi, prin Legea 15/1990 (Legea Brucan) şi care au fost „privatizate”, adică vândute, pe nimic, străinilor, în cea mai mare parte, dar şi guvernanţilor şi camarilei acestora, plus peste 1.200 miliarde de euro profituri, realizate cu capitalul nostru, în ultimii 22 de ani, profituri care, în loc să intre în buzunarele şi conturile noastre, au intrat, şi continuă să intre, în buzunarele şi conturile celor care au devenit proprietari „privaţi” ai capitalului românilor, cea mai mare parte plecând în afara ţării.

  (3.) Pe înţelesul tuturor, 1.500 miliarde de euro înseamnă peste 180 milioane de autoturisme DACIA LOGAN, fiecare cu o valoare de 8.000 de euro, sau peste 25 milioane de apartamente, fiecare cu o valoare de 60.000 de euro. Ţinând seama că suntem circa 6 milioane de familii româneşti, înseamnă că, în ultimii 22 de ani, fiecare familie de români a fost jefuită, în medie, de o valoare egală cu 30 de autoturisme DACIA LOGAN, sau 4 apartamente, fiecare cu o valoare de 60.000 de euro. Altfel spus, dacă nu am fi fost furaţi, dacă nu ni s-ar fi vândut ţara, astăzi, fiecare familie de români ar fi avut în proprietate privată, în medie, o avere egală cu 30 de autoturisme DACIA LOGAN, sau 4 apartamente, fiecare cu o valoare de 60.000 de euro.

  Cea mai mare parte a aceastei uriaşe avuţii, în loc să fie investită în capacităţi de producţie, în locuri de muncă, în România, a fost transformată în bunuri de lux, în vile, jeepuri, iahturi, sau transferată în conturile din străinătate ale celor care au devenit proprietari ai capitalului românesc, prin aşa-zisa „privatizare”. Trecerea capitalului românesc în proprietatea străinilor este cauza reală, profundă, a sărăciei românilor, a tuturor neajunsurilor cu care se confruntă, astăzi, societatea românească.

  (4.) În ultimii 3 ani, actualii guvernanţi ai ţării, ne-au spus că trebuie să se împrumute, deoarece, din cauza „crizei”, nu ar mai fi bani pentru salarii şi pensii.

  Ne-au minţit.

  În fiecare din aceşti 3 ani, veniturile bugetului au fost mult mai mari decât totalul salariilor, pensiilor şi ajutoarelor sociale.

  S-au împrumutat, peste 40 miliarde de euro, nu pentru salarii şi pensii, ci pentru achiziţii de bunuri şi servicii, adică pentru a umfla conturile camarilei, ale „regilor” bordurilor, asfalturilor, telegondolelor etc.

  Fraţi Români,

  Stă în dreptul şi în puterea voastră să opriţi distrugerea ţării, să opriţi „privatizarea”, adică vânzarea pe nimic a ceea ce a mai rămas din industria naţională. Economia României poate funcţiona foarte bine şi fără vânzarea pe nimic a capitalului naţional. Există bani, dar ei sunt „sifonaţi” în buzunarele şi conturile celor care au devenit proprietari ai capitalului românesc, prin „privatizare”. Acest „robinet” poate fi oprit, imediat, prin aplicarea Legii Cojocaru, adică prin instituirea controlului averilor acaparate în ultimii 22 de ani, confiscarea averilor dobândite ilicit şi impozitarea progresivă a marilor averi.''


  []Gilbert Dragos Dumitru [/…/] Domnule Gheorghe Bucovineanu, inteleg ca, functie de faptul ca reprezint mai multe persoane sau sunt singur merita sau nu sa stati de vorba cu mine. Altfel de ce ati pune o astfel de intrebare? "Bai, tipul vorbeste de unul singur - e, atunci lasa-l in pace ca nu ne poate ajuta cu nimic." Asta e mentalitatea in PP-LC. Esti singur = esti zero. 1 = 0.

  Intamplarea face ca am observat demult la cei care reprezentati PP-LC in AER aceasta atitudine. amane la aprecierea dvs ca am dibuit strategia fara intrebari d-astea "ajutatoare". Dumneavoastra faceti o greseala ca nu bagati in seama pe cei care va baga totusi.

  Uitati un exemplu de negociere - cu toate ca aveti impresia permanenta ca nu aveti cu cine negocia: ca sa prindeti cat mai mult electorat trebuie sa adaugati discursului dumneavoastra teme, pe langa cele ale dvs, care sa ii reprezinte si pe altii. Vreti sa va aliati cu cineva - trebuie sa adaugati protocolului de aliere temele, strategiile tuturor participantilor la alianta respectiva.

  Asadar nu spun ca e complet proasta faza cu 20.000 de euro. (Nu am spus niciodata.) Reiau ceea ce a spus domnul Ioan Rosca: sa dati banii aia fara nici un fel de conditionare, daca chiar faceti rost de ei si daca chiar vreti sa ii dati cetatenilor. Dar - cel mai important - aduceti in prim planul campaniei dvs si doleantele celorlalti ca sa va poata sustine, dati-le pondere de hotare in treburile aliantei daca vreti sa va sustina. Sustineti-i ca sa existe uniunea. Asadar de data asta nu am mai vorbit despre teme ci despre strategia de unificare.

  Constantin Cojocaru [/…/] Domnule Rosca, avem trei probleme.

  1. Se pare ca ura dumneavoastra, justificata, impotriva uzurpatorilor poporului roman s-a extins, din nefericire, si asupra acestui popor. Ura impotriva calailor s-a extins si impotriva victimelor. Este adevarat ca circa 10% dintre concetatenii nostri au fost pervertiti de catre banda tradatorilor si cozilor de topor care s-a instalat la conducerea statului roman. Numai pentru acesti 10%, Romania este "una in care se fura de sus pina jos, se minte, se inseala, in masa, fara scrupule". Pentru 90% dintre concetatenii nostri, Romania nu este una in care "pute peste tot a parsivie , fatarnicie, turpitudine, egoism, miselie, lipsa de scrupule, voracitate, uritenie, nesimtire".

  Pentru 90% dintre romani, tara lor este tara OMENIEI, a unor oameni harnici, muncitori, cinstiti, care nu traiesc din furaciune si minciuna, care isi iubesc semenii, isi iubesc copii si parintii, isi iubesc stramosii, isi iubesc tara si neamul lor. Acum, trebuie sa plec. Voi reveni.
  ***
  Ion Ciobanu [/…/] Zic si eu asa: toate partidele ce s-au perindat la guvernare sint instrumentele de actiune ''legale'' a retelelor de influenta. 1.) Un partid de prim rang, ex: PSD, PNL, PDL,PC, UDMR, apartine unor retele de interese/influenta pe care le numesc ''primare''! In spatele ''cortinei'' fiecarui partid sint citeva mii de persoane ce constituie ''baza'' de activitate ( ''echipajul'')

  2.) Formatiunile satelit actuale, ex: UNPR, PRM, PNT-CD, ce au participat la guvernare constituie rezerva de cadre a retelelor ''primare''...

  3.) Anexele: PNG-CD, PIN, PER, PV, PFC(Forta Civica) (sint citeva zeci de formatiuni, rerinta linkul de trimitere [1] pe lista partidelor) sant rezervele ''tactice'' ce pot fi ''umflate'' in caz de necesitate( vezi cazul ''Forta Civica'')

  4.) PP-DD(Dan Diaconescu) este constructia ''preventiva'' a retelei primare ca varianta contra-sistemului, o supapa de securitate(ca nu cumva sa apara ceva autentic, creat de ''jos in sus''), menita sa aiba mai multe roluri simultan: compromiterea ideilor d-lui Constantin Cojocaru prin banalizare/circ/plagiat, samd. simultan cu capturarea segmentului ''spontan'' (! ) ce poate bascula echilibrul de forte la alegeri...

  5.) PP-LC constituie singurul instrument necontrolat de sistemul retelelor de influenta, creat de ''jos in sus'' de catre masa sustinatorilor proiectului d-lui Constantin Cojocaru ... Este un partid ANTISISTEM. Dar problema de fond a PP-LC rezida in faptul ca nu are un bazin de cadre( 3000-5000 de persoane) cu care sa creeze DINAMICA prin ''multiplicare exponentiala''... rezistenta sistemicilor este uriasa, din prisma faptului ca in noua formula vor fi adusi sa cistige prin munca foloasele, NU SA LE FURE PRIN INGINERII... Chiar daca lumea se prabuseste, ''EI'' nu vor lasa nimic...

  [1] Tribunalul BUCURESTI-Lista partidelor politice: http://tmb.ro/index.php/partide-politice

  Ioan Rosca [/…/] Domnule Cojocaru. Poate ca in jurul dv , sint, sau vi se pare ca sint 90% romani cinstiti si vrednici. In jurul meu sint, sau mi se pare ca sint, 90% ticalositi. E evident ca nu traim in acelasi mediu sau in acelasi fel. As dori sa aveti dv dreptate. Dar cred ca va leganati in iluzii.
  Alexandrinna Aianis [/…/] http://www.ghimpele.ro/2012/04/mii-m...sele-meschine/

  Constantin Cojocaru [/…/] Domnule Rosca, este clar ca avem pareri diferite referitoare la gradul de ticalosire al poporului roman, in acest moment. Eu cred ca sunt ticalositi 10% dintre concetatenii nostri, dumneavoastra credeti ca sunt ticalositi 90%. Asta este si basta. Poporul roman, mai devreme, sau mai tarziu, prin ceea ce va FACE, va confirma, fie parerea mea, fie pe a dumneavoastra. Mergem mai departe.

  2. Cu regret, trebuie sa constat ca nu ati studiat cu suficienta atentie versiunile din 1990 si 2012 ale Legii Cojocaru. Scopul Legii Cojocaru, versiunea 2012, nu este acela de "a da" ceva romanilor, de a" imparti ", automat, sau mai putin automat, niste bani romanilor.

  In 1990, se punea mproblema trecerii avutiei productive din proprietatea comuna in proprietatea privata a cetatenilor tarii. SCOPUL principal urmarit, atunci, in 1990, nu era unul justitiar, sa se faca dreptate pentru cei din a caror munca se acumulase acea avutie. Scopul principal al legii propuse in 1990 era acela al "privatizarii" capitalului, acela de a se construi o ECONOMIE DE PIATA, una bazata pe proprietatea PRIVATA asupra capitalului. Obiectivul justitiar era unul implicit, colateral.

  La fel stau lucrurile si acum in 2012. Scopul principal al legii nu este unul justitiar, ci tot unul ECONOMIC, dar diferit de cel din 1990. Propriile mele cercetari privind evolutia economiei romanesti, ca si a celei mondiale, din ultimii 23 de ani, m-au determinat sa ajung la constatarea ca nu economia de piata, bazata pe proprietatea privata asupra capitalului trebuie sa fie scopul, tinta, constructiei economice, ci ECONOMIA DEMOCRATICA (demos=popor; kratos=putere), adica nu proprietate PRIVATA, pur si simplu, ci proprietatea PRIVATA a MAJORITATII, nu a unei minoritati oligharhice.

  Legea Cojocaru, versiunea 2012, nu mai propune "privatizarea" capitalului, ci democratizarea capitalului, pretudindeni si pentru totdeauna. Legea Cojocaru propune MECANISMUL legislativ, financiar si administrativ pentru CONSTRUCTIA unui nou TIP DE ECONOMIE, una DEMOCRATICA, care se deosebeste atat de economia COMUNISTA, cat si de economia capitalista OLIGARHICA. Si de data aceasta scopul justitiar, acela de a se face dreptate romanilor, de a fi despagubiti pentru capitalurile si profiturile de care au fost deposedati, prin asa-zisa privatizare, este unul implicit, colateral. Scopul principal este unul ECONOMIC, este ACUMULAREA, continua, de capital in proprietatea PRIVATA a majoritatii, a poporului (demos).

  Legea Cojocaru propune ca POPORUL, prin STATUL sau, sa IMPUNA, prin lege, ca o parte substantiala din avutia creata in economie, 15-20%, sa fie colectata la un fond de investitii, care sa fie pus la dispozitia CETATENILOR, pentru ca acestia sa-l INVESTEASCA, sa-l transforme in CAPITAL, care sa intre si sa ramana in proprietatea PRIVATA a acestora, a cetatenilor. Inainte de a fi transformati in capital, acesti bani sunt ai POPORULUI, nu ai cetatenilor. Cetateanul X primeste cei 20.000 de euro de la poporul din care face parte. El nu poate folosi cei 20.000 de euro sa-si cumpere palinca, sau mititei. El trebuie sa-i INVESTEASCA, sa-i transforme in capital productiv. Acesta este CONTRACTUL dintre cetatean si poporul din care face parte.

  Cetateanul are libertatea sa aleaga domeniul in care investeste, dar trebuie sa demonstreze celui de la care primeste banii, adica poporul, reprezentat prin stat, ca investitia lui este fazabila, ca va crea venituri, adica salarii si profituri.
  Sper ca m-am facut inteles.

  3. Eu inteleg temerile pe care le aveti fata "previzibila" coruptie care ar insoti functionarea aparatului birocratic creat pentru administrarea Fondului de Investitii pentru Coeziune Nationala. Experienta mondiala sta marturie ca nu toate institutiile tuturor statelor sunt, automat, corupte. V-am dat ca exemplu experienta de aproape 2 decenii a aparatului de administrare a fondurilor de coeziune si structurale ale Uniunii Europene. Pot sa mai aduc, aici, si experienta unor tari ca Japonia, Corea de Sud, China etc, care au avut si au uriase aparate birocratice, de stat, care adminstreaza miliarde de euro pentru cercetare si dezvoltare, activitati prin care aceste tari au cunoscut ritmuri rapide de dezvoltare economica, prin care au redus decalajele care le desparteau de tarile dezvoltate ale lumii.

  Daca astfel de exemple si EXPERIENTE nu va conving, faceti dumneavoastra propuneri CONCRETE referitoare la modul de constituire si administrare a Fondului de Investitii pentru Coeziune Nationala. Tineti, insa, seama ca cele 20.000 de euro nu pot ajunge, dintr-o data la cei 20 milioane de romani, ci esalonat, pe parcursul a 10 ani. Ca acesti bani trebuie investiti in intreprinderi viabile, care sa se integreze in ansamblul economiei romanesti, al celei europene, al celei mondiale. Adica cel care hotaraste investitia trebuie sa aiba INFORMATII pertinente referitoare la economia romaneasca, europeana, mondiala, ca si capacitatea de a procesa aceste informatii si a lua decizia investitionala cea mai buna. Astept propuneri.
  ***

  []Ioan Rosca [/…/] Ma explic mai bine, pentru ca domnul Cojocaru sa poata reactiona precis. Constatam contrapunerea a doua perspective privind starea morala a populatiei in acest moment. Domnul Cojocaru, caruia nu-i neg maturitatea si experienta, crede ca victimele procesului de compromitere in lant (dupa model "Pitesti") care au fost degradate la conditia de rapitoare asociale, primitive si fara scrupule sint numai in proportie de 10%.

  Eu, care am investit 22 de ani pentru a face fresca distrugerii Romaniei , cred ca ticalositii sau prabusitii care supravietuiesc urit in Romania sint 90%. Nu putem neglija o asemenea diferenta intre concluziile nostre, care arata ca uniformitatea perceptiilor despre societate este o iluzie. Mai ales ca exista consecinte importante, la nivelul a ceea ce eu sau domnul Cojocaru considera fasta ca program politic.

  El pleaca de la prezumtia de cinste si buna credinta, propunind un megasistem de distribuire a unor fonduri de cite 20 mii euro pentru 20 de milioane de proiecte de afaceri. Eu plec de la prezumtia contrara, cerind unui program politic lucid sa prevada mecansime extrem de clare pentru stavilirea abuzurilor.

  Poate ca PPLC foloseste ceva din observatiile si sugestiile mele. Sa nu se supere domnul Cojocaru ca eu nu pot sustine neconditionat o miscare politica. Am tot felul de pretentii privind programul si metodele ei, pentru ca nu am nici o pretentie privind pozitii oferite mie, asa cum au atitia care "intra in politica" ca sa se capatuiasca cumva…..
  ***

  Dezbatere pe grupul ''Actiunea pentru Eliberarea României '' (AER): http://www.facebook.com/groups/367470513272109/

Similar Threads

 1. Legea Cojocaru, propune democratizarea capitalului, pretudindeni si pentru totdeauna
  By Constantin Cojocaru in forum Partidul Poporului – PP-LC (Dr. Constantin Cojocaru)
  Replies: 1
  Last Post: 10-10-12, 10:20 PM
 2. Legea COJOCARU privind improprietarirea poporului cu capital productiv-2012
  By Constantin Cojocaru in forum Proiecte, comunicate, organizare, semnale, expuneri, sondaje
  Replies: 1
  Last Post: 09-06-12, 12:49 PM
 3. LEGEA COJOCARU privind improprietarirea poporului cu capital productiv. _2012
  By Constantin Cojocaru in forum Proiecte, comunicate, organizare, semnale, expuneri, sondaje
  Replies: 0
  Last Post: 17-01-12, 01:57 PM
 4. Precizarea nr. 5-LEGEA COJOCARU si “fuga” investitorilor, a multinationalelor
  By Constantin Cojocaru in forum Apeluri - Precizari
  Replies: 0
  Last Post: 18-05-10, 01:37 PM
 5. Precizarea Nr. 2-“Legea Cojocaru” si inflatia
  By Constantin Cojocaru in forum Apeluri - Precizari
  Replies: 0
  Last Post: 18-05-10, 01:33 PM

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •