Faptul că suntem membri aceluiaşi partid, nu înseamnă că nu putem avea opinii diferite asupra unui aspect, sau altul, al vieţii politice în care activăm. Important este ca atunci când am luat o hotărâre să o respectăm. De altfel, nici nu avem opinii prea diferite. Nu am spus, niciodată, că Ceauşescu nu trebuia să plece. Trebuia să o facă cu mult înainte de 1989. Din motivul ăsta am şi plecat eu, pentru că dictatura lui, cel puţin pentru mine, devenise insuportabilă. În ce mă priveşte, nu cred că, în situaţia creată, în Europa de Est, în 1989, era nevoie de lovitură de stat în România. În situaţia creată, poporul român ar fi avut puterea să-l determine pe Ceauşescu să se retragă de la conducerea statului român. Să nu uităm că Ceauşescu nu a înfruntat revolta populară. El a părăsit locul de unde se exercita puterea, Comitetul Central. A cedat puterea poporului. Poporul, dacă ar fi fost lăsat, ar fi putut negocia cu Ceauşescu condiţiile predării puterii. Autorii loviturii de stat au intervenit, cu ajutorul străinilor, şi au preluat ei puterea, dar nu pentru popor, aşa cum s-a văzut, după aceea, ci pentru ei, pentru îmbogăţirea lor, prin deposedarea poporului de avuţia productivă acumulată în timpul regimului comunist, şi vânzarea, pe nimic, către străini, a celei mai mari părţi a acestei avuţii.

Nu trebuie să vă cereţi scuze, pentru că nu sunteţi de acord cu mine. Eu nu îmi cer scuze pentru faptul că am convingerea că poporul român nu i-a lăsat pe securişti cum îi numiţi dumneavoastră să vină la putere. Poporul român, atunci, ca şi acum, a fost DEZARMAT, adus în situaţia de neputinţă. Autorii loviturii de stat au acaparat TVR-ul şi au minţit poporul cu televizorul, l-au înşelat şi i-au luat puterea, pe care poporul tocmai o câştigase de la dictator. Sigur, sunt multe de spus. Mai vorbim despre asta.

Cum puteţi citi în PRECIZAREA postată de mine ieri, îndemn colegii noştri să cerem, în continuare, demisia lui Traian Băsescu, din funcţia de Preşedinte al României. Deci, aici, suntem de aceiaşi parte a baricadei. Încă o dată, eu nu cred că poporul român este laş. Asta este. Aici avem puncte de vedere diferite. Poporul român a fost manipulat în 1989, este manipulat şi astăzi. Nu cei din afară au pornit scânteia, ci românii timişoreni. Cei din afară au intervenit DUPĂ pornirea scânteii, pentru a-i ajuta pe complotişti să preia puterea.

Se apropie momentul ca situaţia din ţară să devină la fel de explozivă ca aceea din 1989. Eu sper că, de data asta, poporul român îşi va recâştiga puterea, de care a fost deposedat, şi nu-i va mai lăsa pe complotişti s-o fure, din nou.

Mihai/ Daca nu sunt de acord am voie sa spun? Sau libertatea de opinie este doar pentru unii?
Nu cred ca “se apropie momentul ca situatia din tara sa devina la fel de exploziva ca aceea din 1989″.
Situatia de acum este in multe privinte diferita:
1. Romanii sunt f. dezbinati, nu mai au un dusman comun.
2. Exista o supapa de siguranta la suprapresiune: plecarea la munca in strainatate.
3. Este “democratie”, poti sa tipi pe strada pana ragusesti si nu se intampla nimic, decat poate sa iei o amenda.
4. “Avem in spate 7,4 milioane de voturi.” Masinaria de propaganda si manipulare merge din plin.
5. Oamenii au devenit mai egoisti, fiecare pentru el se descurca cum poate.
6. Nu mai exista o constiinta colectiva, nu exisa o directie comuna de urmat.
7. Cei care protesteaza acum in piata striga demisia dar au ideie cum se poate construi o societate mai buna?

As putea sa continui cu exemplele.
In loc sa-si recastige puterea, mai probabil este ca poporul roman sa continue pe panta decaderii.
Bucurati-va acum, la anul va fi mai rau.
***

Aurelia/ Mihaita,
Nu pot sa nu remarc realismul si ascutimea analizei.Am o singura obiectie – daca in 89, in mentalul colectiv, Ceausescu (fie iertat si odihnit pe masura patriotismului lui!) si NUMAI Ceausescu reprezenta raul absolut, nu inseamna ca in lipsa unui simbol care sa cristalizeze si sa canalizeze frustratiile intr-o singura directie (impotriva sa – a simbolului), nu inseamna, deci, ca o miscare browniana (haotica) violenta nu se poate naste.
Categoric! la anul va fi mult mai rau.
***

Constantin Cojocaru /Domnule Mihai,

1. Sunteti mai nou, se vede, pe acest site. Aici libertatea de opinie este nu numai garantata, dar este de dorit, de la toti participantii la dezbatere, cu conditia ca opiniile sa fie exprimate intr-un limbaj civilizat si sa se tina seama de faptul ca acest site este destinat dezbaterii PROIECTULUI PENTRU ROMANIA, la baza caruia este asezata LEGEA COJOCARU. Nu ne preocupa problemele legate de cresterea viermilor de matase, desi aceasta problema poate prezenta interes pantru un numar mare de oameni.

2. Sunt total de acord cu punctele 1-6 din interventia dumneavoastra.

3. La punctul 7 ne putem intalni. De acord. Multi dintre cei care protesteaza in piata si striga demisia nu au o idee clara despre cum se poate construi o societate mai buna. Noi AVEM aceasta idee. Ea se numeste LEGEA COJOCARU. Vrem ca ea sa devina IDEEA care sa constituie “directia comuna de urmat”, nu numai a celor care sunt, acum, in Piata Univesitatii, ci a TUTUROR celor care nu au facut parte din mafia politico-financiara care jefuieste tara din 1990 incoace, acestia formand majoritatea cetatenilor acestei tari. Noi vrem ca poporul roman sa nu “continue pe panta decaderii”. Asta vrem noi, Partidul Poporului. Este dreptul dumneavoastra sa vreti ALTCEVA. Noi va respectam acest drept. Respectati-l si dumneavoastra pe al nostru.
***
Constantin Cojocaru /PRECIZARE : Decizia CCR, prin care este invalidat referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de Preşedinte al României, nu schimbă situaţia politică a ţării. Ea nu face altceva decât să amâne momentul alungării de la conducerea statului român a cozilor de topor, a celor care ne-au vândut ţara, care ne-au adus în actualul dezastru economic, politic, social şi moral.

Din punctul nostru de vedere, al poporului român, această nouă fază a circului politic românesc, a fost una binevenită. Ea ne-a arătat, încă o dată, că regimul instaurat prin lovitura de stat din decembrie 1989, este unul antinaţional, antiromânesc, este un sistem instalat cu intervenţie străină, pentru servirea intereselor străine, care se menţine la putere cu acelaşi sprijin din afară.
Noi trebuie să ne vedem de treabă.
Să cerem, în continuare, demisia lui Traian Băsescu din funcţia de Preşedinte al României.
Să cerem demisia Guvernului Ponta.
Să cerem instalarea unui guvern de unitate naţională, care să organizeze alegerile parlamentare şi prezidenţiale.
Să cerem stoparea vânzării capitalul naţional, trecut, samavolnic, din proprietatea noastră în proprietatea statului român uzurpator.
Să cerem adoptarea, imediată, a Legii Cojocaru privind construcţia economiei democratice.
Să participăm la toate manifestaţiile de stradă, sau de altă natură, organizate legal, în care să solicităm cele de mai sus.
***

NICU DORUS GALATI / Domnule Chitu,[…] Raspunsul este “DIVIDE SI CONDU”. Mai are rost sa mai continui? De ce in o intreprindere e nevoie de 2-3 sindicate? cand toti au acelasi scop salarul pe masura muncii depuse de fiecare. De ce doua Partide a Poporului? si nu unul.

Atat timp cat ne lasam manipulati si ne despart prin diferite mijloace EI O VOR DUCE BINE(10%)SI RESTUL IN SARACIE. Am vazut ca va este frica sa folositi cuvantul colectiv si asta pentru ca acest cuvant vine de la odioasa colectivizare care a fost facuta cu forta de comunisti si incheieata in 1962.
COLECTIVIZAREA-I BUNA DAR FACUTA IN INTERESUL MULTIMII. Pamantul se cultiva mai usor si cu costuri mai mici daca-i mai mult la un loc decat daca-i separat un hectar aici si unul in alta parte. Comunismul afost si este bun numai ca si acolo au inceput sa apara BOGATI CARE ERAU MAI PERICULOSI DECAT BOGATII DIN CAPITALISM.

Colectivismul nu-i asa cum l-au facut comunistii si anume :ti-au luat pamantul si daca omul nu muncea, murea de foame ne tinandu-se cont ca el a venit cu ceva cu pamantul pentru care putea sa primeasca o cota parte din venit si daca mai si lucra trebuia sa primeasca mai mult .Ori comunistii nu au tinut cont de acest aspect si au gresit. Mai sant multe de spus dar ma opresc aici.Cuvantul ASOCIERE e mai frumos, ATUNCI HAIDETI SA NE ASOCIEM VOTURILE SI SA NE APARAM DREPTURILE SI INTERESELE. Cu respect.
Chitu Constantin / Dle Dorus, mie nu mi-e teama de colectivism, asa cum mi-ati reprosat, ci de “bughezia rosie” care pune stapanire pe tara si pe oameni, oprimandu-i si anulandu-le orice libertate, calcandu-i cu bocancii murdari peste imaculatul sentiment de demnitate umana.

Mi-e teama de acea “burghezie rosie” (activistii de partid autoritari si inumani) care are, ca si cea de acum, cea capitalista, apucaturi de satrapi. Marx, si nu numai, spunea ca rolul important al burgheziei in societate nu consta in faptul ca detine o proprietate, un capital privat de exemplu, ci in faptul ca, detinand o proprietate (sub forma de capital), detine puterea decizionala. Detinand puterea decizionala, detine de fapt puterea economica si, implicit, pe cea politica; asa cum e azi in Romania oligarhica.

Clasa politica romana are, in acest moment, un rol extrem de limitat in sfera decizionala. Ea si-a instrainat majoritatea parghiilor de putere economica, subrezindu-si, astfel, si puterea politica. Statul minimal (visat de ultraliberali de genul lui Patriciu) e statul dorit de marea oligarhie pentru ca, cu un stat marioneta, de opereta, de mucava, ea (oligarhia) sa stoarca societatea, si oamenii ca indivizi solitari, de ultima vlaga de avutie, de ultimele resurse si, apoi, stapani pe tara si pe oameni, sa se plimbe printre noi asa cum se plimba lupul intre oi. Dar proprietatea colectiva, pe langa calitatea ca face posibila dreptate sociala in ceea ce priveste repartitia venitului net dintr-o societate, are un handicap insurmontabil, din nastere: dezinteresul individului fata de proprietatea colectiva. Aici e partea vulnerabila a colectivismului si de-aia nu e performant in raport cu capitalsimul; nu respecta proprietatea, nu valorifica proprietatea si distruge instinctul de proprietate al omului. Nu am timp suficiend sa abordez acum acest subiect, insa promit ca voi revenii cu alte precizari legat de proprietatea privata si/sau proprietatea colectiva.
***