Semnalez dezbaterea initiata pe grupul GREEN, privind conceptele ideologice si post-ideologice ! Sa vedem la ce concluzii initiale vom ajunge !?

Alex Imreh[/…/] Se vorbeste tot mai mult de un posibil partid post-ideologic, miscari ca NDan, SRM, s-au realizat pe obiective concrete, chiar daca au o ideologie tot mai bine conturata dar care e mai mult prezumata, nu e fixata doctrinar. Daca 10 romani discuta despre ideologii, se duc in 10 directii, ideologiile au ajuns sa fie factor de divizare, motive de spargere in mii de cioburi, nu mai sint factor de solidarizare, coagulare. Sinteti de acord cu fraza ''Cea mai buna ideologie este fara ideologie''?

DEZBATERE IDEOLOGICA si POST-IDEOLOGICA : http://www.facebook.com/groups/Viito...14409735286323

Radu-Mihail Giurgiteanu
[/…/] Lipsa doctrinei initiale nu face decat sa amane aparitia disensiunilor pana la momentul in care se vor dezbate primele planuri de masuri.

Emil Marian [/…/]Si daca spun ca-s de stanga sau dreapta sau de centru, cum isi spun la noi, dar de fapt eu sunt doar hot si fur la adapostul legilor facute de mine se cheama ca am o ideologie? O doctrina? Am, ideologia hotului...Fac partid cu doctrina de stanga, dar il conduc sa actioneze ca un partid liberal? Se cheama ca am ideologie si doctrina? Ideologia si doctrina au ajuns doar vorbe de pacalit pe cei care ar simpatiza cu partidele respective. Asa ca mai bine sa am un statut si un program in care sa spun in mare ce vreau sa fac. iar norma principala dupa care trebuie a se ghida un astfel de partid e norma bunului simt , a modestiei si simplitatii si in primul rand a Credintei. Nefiind un partid religios, dar nimic nu se poate face fara Dumnezeu!

Ovidiu Hurduzeu[/…/] Nu exista partid post-ideologic decat in Romania. De fapt, in Romania exista o singura ideologie - ideologia ciolanului - in zeci de variante. ND a candidat la primarie, este o pozitie administrativa, nu a avut nevoie de o doctrina desi evolutia sa este in zona stangist-ecologista. Cineva imi spunea despre "hipsterii lui Nicusor Dan", ceea ce arata ca este perceput prin grila ideologica. Un partid insa nu poate sa conduca o tara fara sa aiba o ideologie.

O ideologie implica niste principii pe baza carora se construieste un Weltanschauung, o viziune integratoare asupra vietii. In asta consta diferenta dintre un "un om de stat" adevarat si niste politicieni damboviteni. Politicianul roman nu are principii, nu are viziune, nu are ideologie. La marile probleme ale tarii si ale lumii se uita ca boul la poarta noua. Intr-o democratie matura, problemele concrete le rezolva specialistii, nu politicienii.

Cetateanul este altceva; el nu are ideologie, el vrea sa i se rezolve o problema concreta. Cauta insa un politician in care sa aiba incredere, un om cu principii ferme, un om cu viziune. Daca ar exista partide cu mai multe ideologii, acestea s-ar delimita clar intre ele si cetateanul ar alege partidul care i-ar servi cel mai bine scopurilor lui. Daca toate partidele ar pretinde ca sunt post-ideologice, cum am putea sa le mai deosebim? Si atunci le deosebim dupa liderii lor sau dupa un nume cat mai "cool" dar care sa nu spuna nimic - adica tot felul de criterii aleatorii.

In lipsa unei ideologii, a unor principii in care sa crezi, ce te-ar atrage spre politica altceva decat puterea pura si, inevitabil, ciolanul?


Ovidiu Hurduzeu [/…/] Cred ca se face o confuzie intre "societatea civila" si "partidele politice". Societatea civila este apolitica fiindca scopul ei este rezolvarea unor probleme punctuale. Nu exista ong care sa se preocupe si de salvarea maidanezilor si relatiile dintre Romania si SUA. Un prim ministru trebuie sa se preocupe si de soarta maidanezilor si de soarta relatiilor Romaniei cu SUA. Si poate sa armonizeze cele doua lucruri doar in momentul in care are o ideologie clara, integratoare. In anumite circumstante, reprezentantii societatii civile hotarasc sa intre in politica. In acel moment ei trebuie sa faca dovada unei constiinte politice, adica sa aiba o ideologie si o viziune integratoare asupa lumii. Altfel devin niste membrii de sindicat, sau niste tehnocrati marunti, orice altceva decat oameni de stat.

Ovidiu Hurduzeu[/…/] Nu avem nevoie de inca un partid varza, fara ideologie, construit "la plesneala" doar pe criteriul "sa plece banditii de la putere". Avem nevoie de un partid de centru - centrul este liber si nimeni nu se grabeste sa-l ocupe - cu o ideologie anti-neoliberala si anti-socialista clara, care sa propuna o renastere sociala si spirituala bazata pe traditiile acestui popor si un model economic sustenabil menit sa duca la raspandirea micii proprietati productive, singura cale de a construi o clasa de mijloc prospera. Si, desigur, justice for all... O ideologie se poate rezuma in cateva cuvinte.

Emil Marian [/…/] Se vede ca am schimbat votul :) Asteptam parerea ta pertinenta. E bine sa ai pe cineva care sa faca ceva lumina si ordine in gandurile pe care le ai. Am inteles. Ce am spus eu erau bazaconii :))) sperand sa provoc discutii aici si lamuriri. Multumesc :)

Radu-Mihail Giurgiteanu [/…/] O initiativa politica de succes are nevoie de o ideologie, in primul rand pentru ca oamenii sa stie de la inceput la ce se inhama. Apropo, "un set de principii sanatoase" reprezinta o ideologie (mai mult sau mai putin completa).

Foarte important este insa si un cod moral (atat general, la nivelul intregii grupari, cat si individual) care sa se aplice corect, nu oportun.

Ovidiu Hurduzeu[/…/] Imi este teama de politicianul sau gruparea care face politica dar pretinde ca nu are nici o ideologie. Asta inseamna ca nu are nici principii, mai ales principii fundamentale. Repet. Nicusor Dan este un exemplu irelevant in acest context intrucat oamenii nu percep pozitia de primar ca o pozitie politica. Primar inseamna in primul rand un bun gospodar.

Ceea ce lipseste in Romania este un partid al "societatii civile" prin "societate civila" intelegand cetatenii care au o constiinta civica si lupta pentru binele comun. Este gresit sa reducem "societatea civila" la activistii din ong-uri . Ei sunt reprezentanti ai unor cauze ( de ex. salvarea Rosiei Montane) dar nici un ong nu reprezinta societatea civila in ansamblul ei.

Iata de ce avem nevoie de unul sau doua partide care sa reprezinte "societatea civila" romaneasca. Iata cum se pune problema in strainatate: http://www.civilsociety.org.au/CivilSocietyPolitics.htm


Constantin Ciobanu[/…/] O posibila definitie!? ... Ideologia: expresia unui ansamblu de idei/credinte/dogme: filozofice, politice, religioase(mistice), etc …ce formeaza un set/sistem de principii si valori mai mult sau mai putin corecte de care face uz, un grup social, un individ sau un partid pentru asi atinge scopurile... Ideologiile se incadreaza in conceptul de lamurire/explicare, formulat simplu: DE CE ? …doctrinele implica explicarea mecanismului de implementare a unor proiecte de societate-ample, urmind metode: CUM !

Ideologii, doctrine, filosofie politica, teorii politice: http://www.universulromanesc.com/gin...eorii-politice

Alex Imreh [/…/] Intrebarea trebuie luata si in felul urmator: una este ce ar trebui si alta este cum sa se obtina participarea acelor foarte multi care nu mai cred in ideologii. E logic ca cei care doresc sa initieze asa ceva, care doresc sa propuna schimbari structurale serioase pt a rezolva probleme esentiale, trebuie sa stie foarte bine pe ce lume se afla si unde vor sa duca o tara, e clar ca trebuie sa aiba o conceptie completa, pe toate nivelele. Problema este ca multi idealisti se pot certa pe idei frumoase, e greu sa se gaseasca un limbaj comun si mai ales cum spuneam e greu sa ajungi la oamenii care nu mai cred in idei. Pt oamenii care nu mai cred in idei declamate ''strategic'' poate trebuie o abordare graduala. Avem deci doua probleme :

1) initiatorii nu reusesc sa porneasca ceva pt ca ramin la o discutie fara de sfirsit in care se cearta pe idei in loc sa faca structurare, sa obtina participare; si

2) o mare parte din oameni au fost atit de manipulati timp de 23 de ani ca nu mai pot crede in ideologii, iata ca si in acel segment inca anemic, printre acei putini care indraznesc sa se impotriveasca sistemului, chiar si in miscarile civice o mare parte nu pot trece de bariera activismului apolitic, sint blocati intr-o abordare limitata, ramin la nivel de haiducie fara sa aiba curaj sa porneasca razboiul, in final facind doar frectie la picior de lemn. Avem deci probleme de limbaj serioase, blocaje reale la nivel de mase si initiatori, nici nu are rost sa discutam cit au fost de induse, important este ca sint greu de depasit.

Radu-Mihail Giurgiteanu [/…/] Pentru realizarea obiectivelor (oricare ar fi ele) trebuiesc alese modalitatile de realizare. Vor fi opinii multe si contradictorii. Este nevoie de o explicatie general acceptata la intrebarea: de ce se face intr-un anumit fel si nu in altul. Iar aceasta explicatie poate veni: din ideologie, din oportunitate (ca ni se pare mai potrivit/avantajos in acel moment) sau din vot (facem asa ca asa a votat majoritatea).

Fara o explicatie temeinica vor aparea certuri, dezertari si scindari, cu consecinte majore.

Din punctul meu de vedere, ideologia este singurul instrument de incredere insa pentru aceasta este nevoie de oameni capabili sa actioneze asa cum este corect, nu cum este oportun (foarte dificil de gasit acesti oameni, mai ales daca sa urmareste o miscare de amploare).

Radu-Mihail Giurgiteanu[/…/] Referitor la cele doua probleme:

1) initiatorii nu reusesc sa...

Am vazut pe FB o multime de programe de masuri/obiective. Foarte rar am vazut propuneri de ideologii noi, iar cele clasice nu sunt adaptate la problemele de astazi ale societatii. Cum am mai spus deja, cred ca o ideologie este necesara, dar nu este obligatoriu ca toata lumea sa fie de acord cu ea. Daca in probleme de principii exista vederi diametral opuse, fie sunt dezbateri nesfarsite, fie unii sunt convinsi de argumentatia celorlalti, fie unii dintre initiatori pleaca.

2) o mare parte din oameni ... nu mai pot crede in ideologii

Nici nu este nevoie sa creada. Ideologia este baza pentru coagularea nucleului si pentru intocmirea planului de masuri. Simpatizantii vor fi interesati in primul rand de obiective si de masuri, nu de ideologia care a dus la alegerea acelor masuri.

Alex Imreh [/…/] Este o observatie buna : ideologia este baza pentru coagularea nucleului si pentru intocmirea planului de masuri. Simpatizantii vor fi interesati in primul rand de obiective si de masuri, nu de ideologia care a dus la alegerea acelor masuri.

Alt comment interesant: Marius Gombosiu > Eu cred ca lumea nu mai are incredere in aproapele sau si de aceea si reticenta fata de sustinerea ideilor altora. Cred ca pt a restabili raporturile normale intre semeni este necesara participarea cot la cot la cauze comune, prin actiuni directe care sa-i apropie unii de altii. Un fel de team-building national, care cerne caractere si gaseste loc fiecaruia in peisaj. Uneori sudoarea epiderma pe epiderma sudeaza mai bine decat vorbele. Trebuie de toate dar, din nou, ma repet: impreuna prin actiuni directe rafinam raporturile interumane, iar ulterior, pe increderea dobandita putem imbratisa ideologii ;)
Adica: first we try, then we trust.

Stanel Triba [/…/] …ideologie este un termen foarte usor aruncat in discutii in romania. …in momentul de fata nu exista in politica romaneasca nu e nevoie de ea cata vreme votul valoreaza cam o punga de orez. nu va fi nevoie de ea cata vreme nu vom fi fortati de terti sa ne aliniem cumva la niste trenduri. deocamdata ideologia unitara a clasei politice este sinonima cu furtul si ii putem include si p marii independenti sau neafiliati tot in nucleul coagulat de ideologia furtului. …nu vreau sa fiu nihilist insa cei x% interesati de asa ceva vor trebui sa mai astepte ceva vreme.

Alex Imreh [/…/] Faina solutie. Daca asteptam dupa terti sa ne aliniem, ne vom alinia doar la cerintele lor pt a fi colonizati mai bine, doar pt a fi piete de desfacere si ''sclavi fericiti''.

Gigel Babanu[/…/] … subscriu alex.solutia trebuie sa vina din interior, din creierele inca virgine, necontaminate de tembelizare!

Ion Haiduc Ciobanu [/…/] Imi permit sa fac o analogie: Interlopii au ideologie, doctrina, metode, organizare, ...pentru asi atinge scopurile!!!

Alex Imreh [/…/] Mafiocratia are grija sa infiltreze si sa deturneze sistematic toate doctrinele, asa au fost deturnate si partidele istorice si tocmai de aceea populatia nu mai are incredere in ideologii. O doctrina ca sa Existe trebuie sa fie si credibila, adica cei care o sustin chiar sa faca ceea ce zic. Daca PSD flutura ideologia 'socialista' si de fapt apara interese oligarhice 'fasciste' nu inseamna ca Are doctrina socialista, doar se face ce are aceasta doctrina.

Elyse Schunn [/…/] Avem nevoie de schimbari,structuri !Avem nevoie de TEAMWORK, mai multe fapte ca vorbe Argumente cu Idiologii curate! O baza pe care putem construii si putem fii mindrii de ea! Nu partide Idiologice ci Oameni cu Idiologii!!!

Daniela Serban [/…/] Discutii aprinse inclusiv despre ideologie si in comentariile de pe aici: http://www.razbointrucuvant.ro/recom...litic-ortodox/

Edith Antal-Bacso [/…/] Sper să nu ne blocăm la „definirea obiectivelor” și a principiilor pe baza cărora le stabilim. Sigur că lucrurile trebuie gândite, dar faza analitică poate fi inepuizabilă, discuțiile pot fi interminabile. Lupt de o viață cu propriu-mi spirit analitic și nu întâmplător spun ceea ce spun. Pentru început propun să încercăm stabilirea unor obiective concrete, limitate ca număr, pentru că și aici putem ajunge rapid la 50 de obiective, dovedindu-ne nerealiști. Propun un set de 5 obiective majore, care pot fi 7 sau 8, dar musai până-n 10. Dacă am putea stabili 3, ar fi perfect. Ce ziceți?

Alex Imreh[/…/] Edith Antal-Bacso: … cind doi oameni rezoneaza se vor intelege usor la toate astea. Sint convins ca eu cu tine ne-am intelege usor la majoritatea discutiilor, am vazut deja asta in multe chestiuni, daca mai sint unele diferente atunci tin mai curind de informatii diferite pe care le avem. Domnul
Ioan Igescu
spunea - 'm-am saturat sa lucrez cu opozanti', in mare masura, mare parte din acest grup cred ca au in comun multe lucruri si se pot intelege usor in chestiunile esentiale, pt ca din start asa s-a format acest grup.

Ioan Igescu[/…/] Mulţumesc d-lui Alex Imreh că a citat o expresie pe care de ceva vreme eu o tot spun, ea exprimă o dorinţă izvorâtă din ani şi ani în care am încercat să conving pe alţii să fie de acord cu mine; înaintarea în vârstă te înţelepţeşte şi acum nu mai vreau să folosesc cu preponderenţă convingerea, e mult consum, vreau pur şi simplu să lucrez cu oameni care împărtăşesc aceleaşi idei şi cu care, automat sunt de acord. Chiar dacă mai pot apărea mici dispute, ele nu sunt de substanţă ci doar de amănunt. Am votat pt. selecţia strictă a iniţiatorilor pentru că asta este piatra de temelie, fără asta noua formaţiune va fi găunoasă, va fi doar o altă clonă a ceea ce deja este, va fi o încercare fără sorţi de izbândă. Chiar de va merge iniţial datorită elanului de început, tarele ascunse vor ieşi la iveală mai devreme sau mai târziu şi vor strica tot. Fiecare dintre noi trebuie să fie sigur că nu are un gând ascuns, că nu nutreşte altceva decât ceea ce spune, că nu-şi doreşte altceva decât o reuşită dreaptă, corectă, cinstită; la urma urmei pe aceste principii şi trebuie să pornim. Eu nu sunt foarte priceput la doctrine şi alte ideologii, are cine să se ocupe de asta, ştiu însă un lucru: dacă vrei să faci ceva durabil trebuie ca tu, iniţiator al schimbării, să fii ceea ce doreşti să faci. Cu Dumnezeu înainte !

Constantin Ciobanu [/…/] Comentarii indirecte (publicate pe subiectul preluat-in alte spatii) : Nicolae Tudor : http://www.facebook.com/nicolae.tudor.18 [/…/] Pentru ca nu au existat niciodata partide cu doctrina clara, astept ca viitorul sa intre in normalitate. Astazi politica se adreseaza tuturor si nimanui, stanga mimeaza ca tine cu saracii, altfel ar fi facut ceva pentru ei, dar nu vrea sa supere nici birocratii (pe caree-i inmulteste), nici instaritii. Basescu cel putin a tinut-o drept: statul nu mai da nimic! foarte frumos spus si facut daca cetateanul nu mai era obligat la taxe, iar statul avea resurse din donatii. Atunci fiecare zicea: n-am dat nimic, nu primesc nimic!

Da, centrul pur este liber, acolo se vrea "a treia cale", exact cum zice dl Hurduzeu: impotriva tuturor. Numai ca nu-mi este prea clar distributivismul dumnealui, care, la primul inteles, pare generos, cum si dl Cojocaru. Eu cred ca, si asa, tot in cerc ne-am invarti, adica, dupa un timp, banii ar ajunge tot in mana acelorasi. Asteptam de la dv o replica, fiindca v-am lasat o portita deschisa, prin care sa-mi spuneti ca intre noi nu este nici o diferenta fiindca dv, in fond, propuneti ca si mine: o noua linie de start. Diferenta ar fi doar posibilele speculatii si manevre ulterioare prin care cei care au initiativa, inteligenta si disponibilitate de efort, sa ia partea care se cuvine celui mai sarac si sa faca acela cu ea o asa zisa economie nationala, fiindca, pare-se ca acesta ar fi scopul omenirii: sa avem o economie puternica.
***

Alexandrinna Aianis : http://www.facebook.com/alexandrinnaaianis [/…/] …ar fi posibil prin unirea lor sa rezulte ceva; dar ce ne facem cand romanii sufera de sefie? cine este impotriva unirii este adeptul mentinerii divizarii si poate fi banuit de betia sefiei; prin unire, poporul ar putea alege cine sa fie liderul sau liderii care sa reprezinte interesele poporului. Nu mai sunt in Green si cred ca motivul ar putea fi acela, ca sustin unirea. Nu e momentul acum de a apara orgolii, timpul este scurt si o tara intreaga trebuie scoasa din mana jefuitorilor si a tradatorilor, nu prea mai este timp de stat pe ganduri si nici de tocmeala…

Comentarii preluate de pe Alianta Grupurilor Antisistem (AGA) : http://www.facebook.com/groups/242399529138022/
***

Ioan Rosca : http://www.facebook.com/ioan.rosca.33 [/…/] Sper ca explicatii ca acelea oferite de domnul Hurduzeu sa trezeasca din ratacire "civicii" care vor sa schimbe sistemul... fara politica si fara ideologie. Cred ca ar fi foarte bine ca domnul Hurduzeu sa intre aici in dialog direct cu domnul Cojocaru. Il poate invita cineva?
***
Comentarii preluate de pe Actiunea pentru Eliberarea României (AER) : http://www.facebook.com/groups/367470513272109/

Constantin Ciobanu [/…/] Extras din programul „A TREIA CALE”(Nicolae Tudor) [/…/] Introducere : Capitalismul şi comunismul sunt compromise ca sisteme de organizare social-politică şi economică. Cele două sisteme pun în centrul atenţiei valorile materiale. Capitalismul a creat un om lacom, egoist, rău, agresiv, plin de invidie şi ură, dominat de sentimente de refulare şi frustrare. Comunismul a creat un om hoţ, lacom, mincinos, parşiv, indolent şi fără Dumnezeu. Ambele tipuri de oameni create de capitalism şi de comunism sunt de o factură îndoielnică şi de cea mai proastă calitate.
***
PROGRAMUL INTEGRAL AICI: http://a-treia-cale.blogspot.fr/2011...-in-lucru.html

Constantin Cojocaru [/…/] Domnule Imreh, îmi amintesc, cu multă plăcere, discuţia pe care am avut-o în biroul meu din Bucureşti, cu ceva timp în urmă. Vă felicit pentru punerea în discuţie a temei de faţă, de mare actualitate şi importanţă, în acest moment crucial pentru România şi poporul ei. Vă alăturaţi, cu succes, aici, în lumea virtuală, eforturilor făcute de mai multe grupuri de români inimoşi, pentru construirea unei forţe politice capabile să-i alunge de la conducerea statului român pe cei care au adus România în actualul dezastru economic, politic, social şi moral, să înceapă, apoi, CONSTRUCŢIA unei Românii în care oamenii să se bucure de libertate, egalitate,fraternitate, proprietate, prosperitate, demnitate, creativitate, inovaţie, cinste, onoare, virtute, solidaritate, credinţă. Am enumerat aceste câteva valori, fiindcă ele ar trebui să fie aşezate la baza "viziunii integratoare", adică a "ideologiei" care să lumineze calea forţei politice la care mă refeream.

Nu există societăţi lipsite de ideologii, post-ideologice. Actuala societate românească, ca şi multe altele, este construită pe o ideologie la baza căreia stau astfel de valori precum: lăcomia, hoţia, furtul, înşelăciunea, impostura, escrocheria, trădarea, minciuna, laşitatea, servilismul, egoismul, dispreţul faţă de semeni, faţă de tradiţiile şi valorile culturale ale neamului. Aceasta este "viziunea integratoare", care luminează calea în viaţă a tinerelor generaţii de români, nu vopselile de liberalism, socialism, democratism, creştinism, ecologism etc, afişate de bandele de hoţi organizate în aşa-zisele partide politice care au guvernat România din 1944 încoace.

Alex Imreh [/…/] Domnule Cojocaru Constantin in toamna daca stergem din liste toate partidele FSN cu anexele si facaturile lor, ramin foarte putine optiuni, le numaram pe degetele de la o mina, PP Cjocaru e una din aceste foarte putine optiuni. Sa ne tineti la curent cu Alianta pe care incercati sa o faceti, eu am rezerve mari in legatura cu unele partide cu care ati discutat, poate nu am avut informatii corecte. Noi, pornind de la acest grup virtual, vom iesi din spatiul virtual, vom incerca sa ne structuram in realitate.

Ovidiu Hurduzeu [/…/] Salut orice initiativa anti-sistem, deci si pe cea a domnului Cojocaru

Constantin Cojocaru [/…/] Domnule Hurduzeu, aveţi dreptate. Politicienii noştri, şi nu numai ai noştri, ar trebui să fie adevăraţi oameni de stat. Să aibă principii, să aibă viziune, să aibă ideologie. Problema aici este. Ce principii, ce viziune, ce ideologie_ Am spus, deja, un pic mai sus, că poilticienii români, şi nu numai, au principii, au viziune, au ideologie, cum ziceţi şi dumneavoastră, au principiile, viziunea şi ideologia ciolanului. Eu mi-am permis să nuanţez.

Încă o dată, aveţi dreptate. Nu avem nevoie de inca un partid varza, fara ideologie, construit "la plesneala" doar pe criteriul "sa plece banditii de la putere". Avem nevoie de un partid de centru, dar nu pentru că "centrul este liber si nimeni nu se grabeste sa-l ocupe", cum spuneţi dumneavoastră, ci din cu totul alt motiv, cum o să explic, imediat.

În acest moment, în România este liber întregul spectru politic. Nu avem nici partid autentic liberal, nici unul autentic socialist, nici ecologist, nici naţionalist etc. Toate ar trebui construite pe baza ideologiilor în cauză şi apoi, foarte important, să fie urmate de programe, PROIECTE, corespunzătoare ideologiilor respective.

Cum puteţi observa, în înşiruirea de partide, nu l-am pus şi pe cel democrat, adică al poporului. Pentru simplul motiv că acesta există, are o ideologie şi are şi un program. De fapt, l-am înfiinţat, prima dată, în 1991, cu denumirea de Partidul Democrat. A fost "preluat" de Petre Roman. L-am reînfiinţat în 2010 şi a fost, din nou furat, de data asta de Dan Diaconescu.

De data asta am reuşit să-l înregistrez şi, până în prezent, să-l şi conduc.- cu o ideologie anti-neoliberala si anti-socialista clara, care sa propuna o renastere sociala si spirituala bazata pe traditiile acestui popor si un model economic sustenabil menit sa duca la raspandirea micii proprietati productive, singura cale de a construi o clasa de mijloc prospera. Si, desigur, justice for all... O ideologie se poate rezuma in cateva cuvinte.
***
Constantin Condurache [/…/] Alex Imreh ...ati motivat in comentariul anterior ( adresat domnului Constantin Cojocaru un context, CITEZ: ''Sa ne tineti la curent cu Alianta pe care incercati sa o faceti, eu am rezerve mari in legatura cu unele partide cu care ati discutat, poate nu am avut informatii corecte.''

Cred ca este vorba despre informatii-posibil ca a avut loc un ''bug'' informatic, de aceea va semnalez un link, poate gasiti alte informatii: : http://www.universulromanesc.com/gin...gislative-2012!

***