Results 1 to 1 of 1

Thread: Zece pacate ale lui Mihai, care-l descalifica pentru cauza anticomunista-Ioan Rosca

 1. #1
  Rang-N-03(col)
  Excalibur's Avatar
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  184
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  1478

  Arrow Zece pacate ale lui Mihai, care-l descalifica pentru cauza anticomunista-Ioan Rosca

  Zece pacate ale lui Mihai, care-l descalifica pentru cauza anticomunista

  1. Conducator al ostirii, comploteaza in 1944 cu agenti ai dusmanului, pe care mai tirziu unii sefi din KGB si i-au asumat.

  2. Da lovitura de la 23 August, intr-un mod care produce uriase pagube armatei romane, pusa sa se predea unui inamic cu care nu se semnase armistitiu.

  3. Trimite la moarte ostasii pe frontul de vest si nu face demersurile necesare recuperarii prizonierilor din URSS.

  4. Colaboreaza la instalarea regimului represiv comunist, validind actiuni si documente de ireparabila nocivitate

  5. Abdica las, dupa ce multi romani patrioti isi riscasera si dadusera viata pentru ca sa ramina la cirma tarii.

  6. Este pasiv un timp indelungat in exil, respingind multe incitari la actiune impotriva regimului comunist

  7. Evita implicarea in revolutia din 1990 si se lasa evacuat din Romania de catre puterea contrarevolutionara, intr-un moment crucial

  8. Revine prea tirziu in Romania, printr-un pact cu puterea multifesenista, pentru a-si recapata el averile, desi multi romani nu si le-au recuperat.

  9. Isi educa (indruma ) fetele astfel incit Margareta intra in "curtea" FSN, din care il aduce pe Radu Duda in "curtea regala".

  10 Participa la festivitatile de la Moscova, la 9 mai 2005, unde cere scuze pentru ca Romania a atacat URSS in 1941.


  Nota : Ioan Roşca/ 24.01.2012 [Reactii in Liga distributista] Vad ca mai toate grupurile anti-sistem sint prinse de febra monarhiei. Mi se pare o impietate si o eroare. Desigur, e doar parerea mea si cred ca voi fi eliminat din aceste grupuri pentru ca o exprim. Nu ma surprinde ca ati sters mesajele mele despre fostul rege Mihai. Il puteti sterge si pe acesta Si contul meu poate fi sters, se pare ca sint un alt soi de distributist.

  Ovidiu Hurduzeu/ Domnule Rosca, va rog sa va infranati sentimentele anti-monarhiste. Monarhia este o alternativa la actuala situatie si este mult mai buna decat alte alternative. Cat despre pacatele lui Mihai, deja le stim sau putem sa le aflam si singuri. Aici este vorba despre viabilitatea unei institutii si nu a unui om. Rolul fiecaruia dintre noi este sa aducem in discutie alternative care sa solidarizeze masele. Masele n-o sa coaguleze in jurul meu, sau al dumneavoastra, sau in jurul distributismului. In jurul monarhiei, ar putea. Macar exista o sansa. As vrea in acest grup sa avem cativa oameni care sa gandeasca in termeni de realpolitik. Am obosit sa intalnesc peste tot numai exaltati, habarnisti si indivizi care se pricep la toate si la nimic. La momentul actual, ar trebui sa inclinam spre formula MONARHIE+GUVERN DE TEHNOCRATI sustinut puternic de "cetatenii maniosi". Daca nu sustinem formula asta, vom avea fie guverne politice - USLul nu va avea nici o greata sa se asocieze cu PDL-ul intr-un guvern de "uniune nationala", fie un guvern de tehnocrati sustinut de camatari (ca in Italia) sau de partide, ca o prelungire a lor. Societatea civila nu are cum sa-si constituie un partid curat in doua trei luni. Nu e in stare sa-si constituie nici macar un grup de actiune. Nu sariti la gatul monarhiei ca Iliescu in 90, stati si analizati toate alternativele. (In plus, grupurile monarhiste sunt singurele grupuri anti-sistem care ar putea obtine si finantare de la comunitatea de afaceri). Casa Regala a Romaniei nu este impotriva democratiei si economiei participative. Dimpotriva. Atunci care este problema?

  Ioan Roşca/24.01.12/ Eliberarea sensului revoltei […] Aliatii, cistigatori ai ultimului razboi mondial, au cladit o cultura, bazata pe mitul bunatatii si legitimitatii lor, in raport cu monstruozitatea adversarilor invinsi. Propaganda acestei civilizatii ar suferi pierderi ireparabile daca ar creste in constiinte preocuparea pentru genocidul comunist din Est si pentru dezumanizarea mercantilista din Vest. Un timp, dezgroparea adevarului a fost evitata, prin contrapunerea celor doua parti aliate, in asa zisul "razboi rece". Asa cum arata Furet, se capitalizeaza eficace denuntind pacatele adversarului, in binom aparent antagonic. Dar, dupa 1989, mastile au fost aruncate si aliatii sint solidari in mascarea a doua stafii care le sufla in spate: crimele patologice ale regimului comunist si degradarile produse conditiei umane de capitalismul imoral.

  De 22 de ani luptatorii pentru judecarea comunismului constata ca occidentul nu-i sprijina in a face dreptate penala. Iar cei care urasc rapacitatea imperialista, ca urmasii imbogatiti ai comunistilor, nu-i vor sprijini intru dreptate sociala. Daca revolta actuala vrea sa fie anti-sistem, trebuie sa iasa din capcana alternativei intre doua ramuri ale menghinei care a distrus Romania si care toaca Omul. Parazitii interni lucreaza pentru profitori externi distribuiti este-vest. Nu vad un pas mai gresit decit a aseza lupta de emancipare sub semnul/sceptrul regelui Mihai, un instrument semnificativ al rapunerii bilaterale a Romaniei, un garant al continuitatii aservirii. Sensul unei reale revolte de eliberare este invers: evadarea din chinga dominatiei straine, instituite de razboiul mondial- pierdut de noi. Acum ca au facut puterile rocada, ca parazitii interni au trecut la cintarea occidentului si liderii mafioti locali isi cumpara firmanul de la vest, nu ne ramine decit solidarizarea cu ceilalti europeni revoltati, care cauta scaparea din plasa sistemului modern de exploatare si alienare.

  Ioan Rosca /Daca nu as avea motivele expuse mai sus, nu as deranja cultul monarhiei. Dar ne aflam , cred eu, in miezul lucrurilor Putem pierde o lupta dar e mai grav sa pierdem sensul ei. Nu are nici o importanta ce garnitura de arendasi slujeste intereselor straine.Important e sa ne reamintim ce inseamna libertate si demnitate.

  Alex Imreh /Ovidiu - sa zicem ca monarhia este o solutie. Daca nu ma insel pt a se trece de la republica la monarhie este necesara o majoritate 'constitutionala' care nu va putea fi strinsa niciodata in Romania. Ok, putem sa respectam simpatiile promonarhiste dar pur si simplu avem o falsa problema, nu are rost sa discutam de o schimbare care nu se va putea face.

  Alex Imreh /Ioan Rosca mai toate grupurile promonarhiste sint administrate si moderate de activisti psd asa ca daca va elimina cineva dintr-un astfel de grup va face un serviciu.

  [Reactii in Miscarea Euro+Civica romana] 24.01.2012/ Virgil Antonov/ Ioan Rosca, deosebit de inteligent si intuitiv asamblat ! Multumesc.

  [Reactii in grupul "Miscarea virtuala Dacia" ]

  Gheorghe Giovanni Ţeavă/ România trebuie să redescopere pe Titulescu şi să pună bazele unei NOI POLITICI REGIONALE, de alianţe strategice cu vecinii noştri care se găsesc în aceeaşi situaţie, pentru a contracara „presiunile dinpre Vest şi Est” ... extras din STRATEGIA GEOPOLITICĂ a „Mişcării Dacia”. Împărtăşesc opiniile d-lui Roşca expuse mai sus.

  [Reactii in grupul "Eruptie anti-coruptie", selectie]

  Sandra Pralong /25.01.2012/ Relatia cu tema noastra va rog? Merci ca stergeti dk nu exista, sp…

  Simona Adam /25.01.2012/ Care este legatura cu tema grupului (coruptia in Romania actuala)? Nu as vrea sa intram in discutii pro/anti monarhie si nici sa facem acuze ce nu pot fi dovedite.Va rog respectuos sa stergeti postul, asteptam altele corelate cu tema grupului. Multumesc.

  Ioan Roşca/ 25.01.2012/ Stergeti dv daca nu vedeti legatura. Continuati sa va zbateti impotriva "coruptiei", daca nu sesizati ca ea nu e decit un efect sau nu va interesaza cauzele.

  Virgil Antonov/ 25.01.2012/ Monarhia a facilitat instaurarea fundatiei dictaturii comuniste care la rândul ei a construit un model de societate unde principiul relatiilor sociale a fost coruptia, un element de constructie tot atât de rezistent precum nisipul. Pana nu înlocuim acest element mostenit cu unul durabil si verificat, constructiile sociale nu vor rezista timpului, ba mai mult vor permite civilizatii care au învătat din istorie sa ne înlocuiască ca specie.

  Dana Marca/ 25.01.2012/… @ Ioan Rosca - daca vreti dialog, ar fi cazul sa explicati dvs legatura. Daca ati poposit aici sa ne dati lectii si doar ca sa luptati impotriva monarhiei ... veti fi dezamagit: nu ne intereseaza nici lectiile dvs, nici monarhia. Ne-ar interesa o contributie concreta la obiectivul grupului. Daca doriti sa contribuiti. Daca nu, drum bun in viata va dorim! Proiectul elaborat de acest grup va derula programe de educatie cu privire la combaterea coruptiei.

  Ati putea fi de ajutor daca ati elabora o prezentare succinta despre cauzele generatoare de mentalitate care acomodeaza coruptia, prin prisma trecutului istoric. Daca doriti sa fie credibil, as extinde discutia. Expunerea de mai sus arata ca un militant anti-monarhie. Prima mea reactie este sa ignor. Daca descrierea dvs va fi mai ampla si va aduce in discutie o abordare ampla, atunci devine interesata. DA, si eu cred ca experientele istorice au dus la o anumita atitudine colectiva de toleranta fata de ceea ce este denumit astazi coruptie...

  [] Poate comentariul meu anterior nu a fost destul de clar, revin... NU ma intereseaza comentarii retorice. Daca doriti sa contribuiti cu adevarat la schimbarea situatiei, elaborati va rog o prezentare din perspectiva istorica. NU ma intereseaza o polemica pro/anti-monarhie, ci o abordare exhaustiva a cauzelor din trecutul istoric care au conturat o anume mentalitate, o anume toleranta. Prezentarea dvs o puteti sustine personal in cadrul programului la care lucram. Sau o puteti trimite si va fi prezentata in numele dvs. Restul.... vorbarie inutila si neinteresanta pt mine! O zi buna tuturor.

  [] te-am invitat deja sa aduci o contributie concreta in cadrul programului care a fost conceput tocmai pentru a trata cauze si pentru a preveni. tu preferi din nou comentarii retorice?? @ Florin Lipan - avem si noi, ne scuzi, o alta viata in afara FB. Credem in acest proiect si facem tot efortul posibil sa fim prezente aici. Daca ne-ai ajuta, poate am acoperi mai mult din ce se posteaza, in analize critice si in incercari de a construi ceva frumos. Tristetea vine din faptul ca prea mult lume se opreste la a sanctiona retoric sau la a ataca de-a dreptul, dar nu contribuie concret la o constructie comuna. CONSTRUITI CU NOI !!!! va tot invitam.... dar , in final, e decizia voastra!

  Ioan Roşca/ 25.01.2012/ Cu tot respectul doamna, nu cred ca imi cunoasteti activitatea. Altfel nu m-ati invita "sa contribui si eu" la un program de reconstructie a Romaniei. Ca nu am reusit mai nimic in 22 de ani irositi, nu e numai vina mea. Pe de alta parte, eu nu pot contribui la constructii "apolitice", sau lipsite de dimensiune justitiara ferma, asa cum am explicat in celalalt fir de discutie. Atragindu-va atentia la faptul ca reducerea distrugerii tarii la o banala "coruptie" nu va va duce departe, am incercat sa va sprijin, in zona temeiurilor. Restul nu mai e treaba mea.

  Dana Marca/25.01.2012/ Nu iti cunosc activitatea! Eu te-am invitat sa participi la un program educational cu rol preventiv si de corectie pt generatiile viitoare. Dat fiind ca nu doresti sa construiesti, participand in proiectul acestui grup, comentariile tale for fi ignorate de mine, pt ca altfel mi-as consuma energia si timpul in dezbateri inutile, iar noi chiar vrem sa construim... cam asta-i bottom line-ul meu! toate bune!

  Ioan Roşca/ 26.01.2012/…Domanei Marca. Obraznicia raspunsurilor dv nu miroase (a) bine. Am impresia ca am dat peste un viespar de mercenari civici, care se feresc de un militant real, ca dracu' de tamaie. Nu m-ar mira sa tocati si niste fonduri UE sau bursulite in alcatuirea "programelor", folosirea lui "tu" semnalind se pare cosmopolitismul….

  Dana Marca ‎/26.01.2012/ …TU cobori discursul, in acest moment, sub orice limita de decenta , bun simt si minima civilizatie. Iti semnalez faptul ca NU ai adus nici un fel de contributie in a schimba realitatea pe care o critici, desi ti-am oferit in numeroase randuri oportunitatatea. Deci... Seara buna!

  Simona Adam/ 26.01.2012/ Dle Ioan Rosca, nu cunosc activitatea dvs. Ce activitati ati derulat pentru a schimba realitatea pe care o prezentati? NU uitati ca fiecare are dreptul la opinia personala si fiecare alege daca si in ce doreste sa se implice. Nu este cazul ...

  Ioan Roşca/ 27.01.2012 www.procesulcomunismului.com si www.piatauniversitati.com
  va ajung? Ati facut dv mai mult impotriva degradarii Romaniei?

  [Reactii in grupul Green-selectie]

  Nicu Parlog/24.01.2012 QED, şi sper sa nu mai vad monarhisti pe aici, ridicand-ul in slăvi. Ok, la toti ne place sa ne raportam la prosperitatea şi evoluţia României interbelice, precum si la realizarile lui Carol 1 şi Ferdinand, dar tampeniile şi dezastrele facute de Carol 2 şi Mişulica atârnă mai greu. Mult mai greu...Mişu putea sa fie mare, Istoria i-a dat de mai multe ori ocazia asta. O fi din cauza poveştii adevărate cu ”Mihai Viteză” ?

  Diacon Gheorghilas Mihai /24.01.2012/ Si da si nu...

  1.Daca isi face treba cum trebuie asa cum au fost exemple in istoria noastra (vezi Carol I, Ferdinand)ar fi un arbitru politic de care chiar avem nevoie.

  2.Dpv religios...Domnul a lasat spre conducerea neamurilor monarhia si nu republica care este o creatie a inamicilor neamurilor crestine (lucru care nu poate fi contrazis) si deci dpv religios cum sa schimbi ceva lasat de Domnul, pentru ca automat ii pui la indoiala intelepciunea...

  3. Nu sta in traditia noastra sistemul republica, este ceva artificial altoit fortat pe fibra sufleteasca a neamului nostru...si apoi vezi ca pana si un taran filosof ca Tutea inainte stia ca "forma ideala de guvernamant este monarhia". Ceea ce ne dorim noi azi este doar urmarea celor 50 de ani de comunism si crearea "omului nou" comunist adica homo sovieticus, transformat peste noapte in homo europeanis, ani ce ne-au lipsit de capacitatea de a gandi pe linia stramosilor nostrii si a celor ce au faurit aceasta tara de la inceputurile istoriei ei...si faptul ca nu ne aflam pe linia pe care au mers ei este vina noastra a tuturor.Umila mea parere

  Ioan Roşca/ 24.01.2012/ Macar azi, 24 ianuarie, am putea sa ne amintim cum a ajuns aceasta dinastie straina la cirma Romaniei. Si cum nici 15 ianuarie nu e departe, ce-ar fi sa-l consultam si pe Eminescu, pe aceasta tema?

  Elena Matei/25.01.2012/Regele era unsul lui Dumnezeu.Si cine lupta impotriva unsului lui Dumnezeu? Socialistii,comunistii.Cei ce ne-au schimbat tara-n republica.Republica mareata vatra,calita-n...samd!

  Ioan Roşca/ 25.01.2012/Nici treaba asta cu unsul lui Dumnezeu nu i-a impiedicat pe regii de import, si ma refer aici special la Carol II si Mihai, sa faca rau Romaniei. In plus, nu ma simt atras de o miscare de renastere, care se fondeaza pe astfel de baze. Sint si eu impotriva modernismului (progresismului) distructiv dar nu i-as opune habotnicisme resuscitate.

  Iulian Capsali/25.01.2012/Sa traiti bine in Republica lui Gheorghiu Dej, Ceausescu, Iliescu, Constantinescu, iar Iliescu si Basescu! Va urma, probabil, Crin Antonescu. Exceptionala continuitate! Traiasca Republica si pe toti cei ce detesta traditia!

  Johny Kiki/25.01.2012/Observ ca comunistii sau purandeii securistilor, au inceput sa ocupe facebook-ul. Oricum, ceea ce a scris Ioan Rosca (poate Stanescu), este o realitate "mestecata" de un comunist.

  Gheorghe Sidonenco/25.01.2012/…Da cine a adus tancurile rusesti in tara amice? Maresalul Antonescu? Nu la palat cu binecuvantarea lui Mihai cel Necopt (acum aproape putred)s-a pus la cale lovitura de stat din 23 august 1944 care a netezit calea accederii comunistilor la putere? Mai cititi istorie corijentilor!!!

  Ioan Roşca/ 25.01.2012/…Eu cred ca aceiasi intelectuali neputinciosi care de 22 de ani nu au reusit sa scoata romanii din capcana alegerii dintre ramurile FSN, continuatorii PCR ne intoxica acum (poate nepremeditat) cu piste infundate, casa nu mai vorbim de eliberarea reala a Romaniei. Ma simt iar in 1990 cind s-a ratat revolutia din cauza indemnurilor sa ne asezam sub pulpana "partidelor istorice". Acum ar urma sa ne supunem omului rusilor din 1944, ca mod de a ne depasi traditia coloniala?

  Popa Victor/25.01.2012/ …Tudor. Asadar MS MIhai I este vinovat de dictatura impusa sub regimul comunist? Era mudava sau vanga sau mama omida sa stie ce vor face comunistii dupa ce a fost fortat sa abdice? Domnule Sidonenco istoria nu este o gazeta de perete. Ea reprezinta un sir de framantari puternic intretesut cu politicile care se faceau la nivel mondial in acea vreme. Regele Mihai era un tanar necopt cum bine spui prins intre falcile unei menghine enorme care putea sfarama aceasta tara la o simpla rasuflare. Sunt sigur ca stiti la ce ma refer ca nu ati fost corigent la istorie... sunteti corigent la gandire domnule. Citi va rog si cartea Abdicarea Regelui Mihai pe care editura Humanitas o prezinta astfel: "La sfârşitul celui de al Doilea Război Mondial, România se afla aproape cu totul în sfera de influenţă sovietică. Un singur obstacol se mai afla în calea comunizării: un suveran tânăr şi iubit de popor, care părea pregătit să domnească în cadrele unei autentice monarhii constituţionale. Regele avea de înfruntat atitudinea categorică a unui guvern agresiv şi neezitant, susţinut de trupele sovietice, şi atitudinea ambiguă a guvernelor occidentale. Ceea ce, între 1945 şi 1947, părea de neconceput pentru români - lipsa de interes a Occidentului pentru ţările din Europa de Est - se confirmă în documentele diplomaţiilor americane, franceze şi engleze, din care autorul acestui volum a extras câteva sute, pentru a alcătui, din secvenţe de o mare elocvenţă, dar şi de un mare dramatism, filmul unei abdicări: opiniile, îngrijorările, tentativele firave de a sprijini un monarh constituţional, eschivele şi neputinţa politicienilor occidentali în faţa înaintării sovietice în România, jocurile de culise din ţară şi din emigraţie pentru a evita sau pentru a impune epilogul numit, din 1947, Republica Populară Română."

  Ioan Roşca/ 25.01.2012/ Chiar aveti nevoie de dovezi privind cele zece puncte ? Poate ca mi-am imaginat gresit ca sinteti mai bine informati.

  Popa Victor Tudor/25.01.2012/Eu tocmai am dat o sursa de informare. Nu am venit in schimb sa arunc cu noroi in istoria noastra (cu bune si cu rele) din simplul motiv ca acele vremuri nu le-am trait si nu am dreptul sa le judec. Au facut-o si trebuiau sa o faca oameni proieminenti de cultura si politicieni din acea perioada. Daca eu scot acum din context situatii si actiuni politice ca sa imi construiesc un plan de anatemizare a unui monarh nu inseamna ca am dreptate sau ca stiu situatia acelor vremuri. Tot ce imi ramane este sa fiu echidistant, sa ma informez si mai ales sa imi asum istoria cu bune si cu rele. Este istoria noastra si ar fi bine sa nu repetam greselile.

  Ioan Roşca/ 25.01.2012/…Cind o tara e colonizata, apar inauntru parazitii care asigura cea mai buna curea de transmisie spre exterior, caci o conducere interna cinstita si patriotica nu face jocul de aservire. Democratiile occidentale s-au consolidat si pe baza jefuirii neocoloniale a tarilor gestionate de regimuri putrede. Romania nu a reusit inca sa se elibereze din conditia coloniala, nefacind decit sa comute poarta de la turci la rusi, de la rusi la austrieci, apoi la nemti, apoi la rusi, etc - pina azi, cind avem exploatatori in toate directiile. Ciocoii vechi si noi platesc tribut si iau firman. Daca nu tratati problema aservirii externe, conditie esentiala de perenizare a parazitismului intern, reduceti realitatea la subiectul secundar al "coruptiei" care nu e decit un efect, o consecinta inevitabila a vasalizarii. Iata de ce revenirea lui Mihai ma sperie, sau mai exact, cultul revenirii sale, intr-un moment in care speram sa inmugureasca aspiratiile de libertate si demnitate nationala.

  Eduard Tric/25.01.2012/ … punctele 1. 2. si 3. au fost confirmat de bunicii mei din experienta lor…

  Ioan Roşca/25.01.2012/ www.procesulcomunismului.com …Mi-am facut iluzia ca dupa 22 de ani de munca (probabil sterila) stiti din ce unghi va vorbesc. Eu nu am facut rost de niste documentatie ci am studiat doua decenii genocidul comunist. Cele zece puncte pe care le-am expus sint concluziile mele in cel priveste pe Mihai (caruia , din motivele expuse, nu pot sa-i spun rege, dar nici "fostul rege" nu-mi place). Si bunicul meu si al sotiei mele sint victimele lui 23 August, chiar daca ambii erau sigur regalisti. Pot oricind sa prezint argumente si documente in sprijinul acestor concluzii, dar nu asta pare scopul acestui grup. Important era numai sa va atrag atentia ca sinteti deturnati spre o himera, ca noi in 1990. Mi se pare ca respingind progresismul modernist dezumanizant nu trebuie sa va aruncati intr-o habotnicie retrograda. Nici dreapta nu e mai breaza decit stinga, sint doua fete ale aceleiasi farse. Daca specia mai are creativitate, trebuie sa iasa din "alegerile" capcana. E parerea mea.

  Johny Kiki/25.01.2012/ Iau pct. 7: Evita implicarea in revolutia din 1990 si se lasa evacuat din Romania de catre puterea contrarevolutionara, intr-un moment crucial Este o incercare NESIMTITA de a transforma albul in negru de o minte semidocta! Esenta domnirii MS Regele Mihai, este alta decat aceea de a crea dezbinare. Mie, si nu numai mie, toate mesajele Majestatii Sale, mi-au redat linistea si increderea ca in tara asta putem trai respectandu-ne unul pe celalalt. De 22 de ani, in tara noastra domneste NESIMTIREA, OPULENTA, MANIPULAREA, JAFUL. Mie imi sunt motive mult prea multe sa spun STOOP!!! PUNCT SI DE LA CAPAT!

  Ioan Roşca/ Pentru domnul "Kiki". Nu stiu ce virsta aveti sau unde arati in 1990 cind s-au pus atitea sperante in intoarcerea anticomunista a lui Mihai, care sa treaca de partea noastra in lupta cu contrarevolutia fesenista. A fost ca in 1944-1947. Noi ne-am expus bulanelor, bitelor si gloantelor iar Mihai a sters-o inapoi la aeroport, la prima amenintare fesenista.

  [Reactii in grupul PNTcd]

  Ion Balan/24.01.2012/Despre ce vorbim acum, astea sunt framantarile si problemele momentului, e un fel de "tara arde si baba se piaptana!", in fapt asa se fac diversiunile (pardon de expresie), nu stiu daca sunteti sigur dl. Ioan Rosca, si ca atare ma abtin de la polemica, faceti bine si va puneti o poza si optiunea politica pe profil, doar nu aveti ceva de ascuns.

  Stan Gheorghe/24.01.2012/Fata de comentarile domnului care se refera la pacatele Majestatii Sale. Cum este posibil asa ceva? Cum sa afirmi asemenea aberatii pe acest forum?

  Josho Adrian Cirlea/24.01.2012/Ce cauta Ioan Rosca pe grupul acesta care spune ca Regele a colaborat la instalarea regimului comunist??!! De ce nu ii sunt sterse aberatiile? Avem ce discuta, argumenta cu un astfel de personaj?

  Cornelia Catana/24.01.2012/D-on Rosca se ascunde si el precum basescu, oricum eu il intreb, daca avea atatea pacate, oare romani deatunci de ce au plans dupa el cand a plecat, habar nu ai, esti un mare comunist si te ascunzi ca si basescu, ti-e rusine cu fata matale ??????

  Josho Adrian Cirlea/24.01.2012/ eu nu stiu de ce stam de vorba cu el si de ce nu este exclus automat.

  Daniel Iovanov/24.01.2012/ Au vazut ''ai mei '' ca miscarea monarhista ia amploare ,si normal au trecut la represali si denigrari, rusine activistule din pcr -fsn-pdl, scursura a societati (na ca nu ma pot abtine )

  Ioan Balan/24.01.2012/Domnilor, daca domnul Rosca, care a postat aici e aceeasi persoana cu dl. Ioan Rosca, un anticomunist recunoscut si vechi taranist, chiar daca are optiunea republicana, trebuie sa-i acordam totusi respectul cuvenit. http://www.universulromanesc.org/bib...comunista.html
  http://www.universulromanesc.org/bib...-plangere.html

  Daniel Iovanov/24.01.2012 Faptul ca d-l Rosca ar putea fi un anti comunist si taranist cu state vechi este un lucru d-l Balan, dar sa vina pe un grup PNTCD in care sa zic 90% SUNT MONARHISTI si sa postezi asa ceva, mi se pare bataie de joc la adresa noastra celor in ale caror inimi este dragoste si respectul pentru Majestatea Sa Regele Romaniei.

  Ioan Balan/24.01.2012/ http://www.piatauniversitatii.com/ref/ , aici gasiti ceva referinte despre dl. Ioan Rosca. Dati o cautare pe google,...

  Josho Adrian Cirlea/24.01.2012/Atunci sa il lasam si pe cei din PDL sa isi exprima opiniile despre Rege aici. Pt ca seamana cu cele ale lui Rosca.

  Ioan Roşca/ 24.01.2012/ www.procesulcomunismului.com … Credeam ca dupa 22 de ani de lupta alaturi de taranisti, stiti cine sint. Mai curind eu nu v-am vazut alaturi de mine in nenumaratele batalii de la care ati lipsit.

  Josho Adrian Cirlea/24.01.2012/Poti sa te bati in piept cu trecutul tau cat vrei, Rosca. Eu vreau sa ma impresionezi cu prezentul iar in prezent sa stii ca MS Regele Mihai nu este vecinul tau de bloc sa ii zici "Mihai". Si tot asa, trecutul tau nu iti scuza aberatiile spuse despre Rege.

  Ioan Roşca/24.01.2012/Eu nu am nici un fel de respect, din motivele expuse. Dar nu de asta am folosit "Mihai" ci numai pentru ca nu-l mai recunosc de Rege si nu-mi place nici expresia fesenista "fostul rege"

  Josho Adrian Cirlea/24.01.2012/ Un anticomunist lipsit de respect fata de Rege mi se pare o aiureala. Pur si simplu nu pot sa am respect fata de el.

  Ioan Balan/24.01.2012/ Monarhia e un simbol sacru, exponentul ei Regele Mihai e dovada vie ca simbolul exista, e palpabil si oricand poate fi o varianta pentru Romania. Poate acesta Dinastie si-a depasit limitele, dar exista si varianta unei alte Dinastii Regale.

  Josho Adrian Cirlea/24.01.2012/Aici nu vorbim despre asta, dommnule Balan, ci despre niste jigniri grosolane si afrmatii aiuritoare despre Rege. Consider ca postarea acestui om trebuie stearsa indiferent cine ar fi.

  Ioan Balan/24.01.2012/…Domnule Rosca, acesti tineri precum Adrian, au si ei sperante, aspiratii si un crez, ca de altfel orice tanar, asa cum si dvs. ati avut la vremea tineretii, e recomandat un sgat, o vorba calda si prietenoasa, o dezbatere fara calomnii, cu esenta istorica si fara patima. Aveti puterea unui astfel de dialog?

  Falcan Dan/24.01.2012/Domnul Rosca dincolo de opiniile lui politice, habar n-are de istorie. Cele 10 puncte sunt o colectie de aberatii si speculatii. Cunostiintele istorice se dobandesc mai intai la scoala, apoi la facultate , nu din paginile "Romaniei Mari".

  Josho Adrian Cirlea/24.01.2012/ Unele din punctele sale, mai ales cel in care il face pe Rege colaborator... cu ce este aceasta diferita de afirmatia lui Basescu?? Daca il condamnam pe Basescu pt afirmatia ca Regele Mihai a fost tradator, atunci de ce nu il condamnam pe acest Rosca pt faptul ca l-a facut colaborator??? Eu nu vreau vorbe calde de la acest Rosca![] Eu unul sigur voi pleca din grup pt faptul ca s-a permis aici ca Regele Mihai sa fie declarat colaborator. V-am spus, este ca si cum ai incerca sa dialoghezi cu Base. Nu, domnule Balan, nu este nici o diferenta in vorbele lor. Pomii se cunosc dupa fructe iar oamenii dupa vorbe

  Daniel Iovanov/24.01.2012/ …mai trebe sa auzim de la d-l Rosca , d-l Adrian , ca Majestatea Sa a fugit din tara cu o garnitura de tren plina cu avuti ,de propaganda dinasta sunt super plin pana peste cap

  Ioan Roşca/ 24.01.2012/ Daca vreti sa-mi vedeti fata, veniti la procesele pe care le am la CSCJ ca sa relansez procesul comunismului. De ce il reprezint acolo eu pe Cicerone Ionitoiu si nu vreunul din membrii acestui grup de "taranisti"?

  Daniel Iovanov/24.01.2012/ …d-l Adrian ,si eu m-am suparat dar haideti sa ramanem aici pentru ca telul nostru este mai presus de d-l Rosca.

  Valentin Ciortea/24.01.2012/ Ptr. Cele 10 puncte va compatimesc. Ati trecut prin scoala degeaba. Poate ati facut scoala de diversionisti, atunci se explica.

  Szilard-Ivan Csatlos/24.01.2012/ Stimabile domn Rosca, cele 10 pct enumerate de dvs. sunt jalnice! Sunteti intr-o stare de confuzie totala! MS Regele MIHAI nu si-a cerut scuze de la nimeni in Moscova ci a fost decorat cu un ordin (nu are rost sa va spun ce ordin, ca tot nu a-ti pricepe mare lucru) care pana in acel moment nimeni strain Rusiei nu l-a mai primit ! In rest mai informati-va despre Casa Regala, din diverse carti eventual Discovery, probabil atunci o sa va dati seama, ca a-ti frecat bancile scolii degeaba! Toate cele bune!

  Alina Marian/24.01.2012/Am mai citit aberatii ca ale dlui Rosca pe un link al unui membru PPP de care nu auzisem pana atunci. Dl Rosca e taranist doar cu numele, e mai aproape de CZC decat de. Iuliu Maniu sau Coposu.

  Stoica Rodica/24.01.2012/ Dle Ioan Rosca va plangem de mila! …sunteti in totala deriva legat de istoria Regelui Mihai! Credeti ca mai aveti vreo sansa sa va reveniti?

  Ioan Roşca/26.01.2012/ Domnului Balan. Da, am vazut ca acesti tineri sint entuziasti, dar tocmai amintindu-mi de tineretea mea irosita intr-un razboi trucat, trebuie sa le dau, fara patima, vesti proaste. Ca nu cunosc istoria reala, pentru ca au fost manipulati prin omisiune, asa cum am fost si noi, in 1990. Nu de propaganda comunisto-fesenista, pe care o combateam, fara a o crede o clipa. Ci de unii veterani ai partidelor istorice, care le-au ascuns fetele penibile ale modului in care a cazut Romania, selectind numai aspectele laudabile, pentru a provoca doar compasiune si admiratie. Problema pusa de mine aici nu ar supara atit de mult, daca fruntasii PNT nu ar fi fost partasi, intre 1944 si 1945, la unele dintre erorile regelui Mihai, care au costat urias pe toata lumea. Taranistii nu au dezgroapat adevarul, chiar daca au fost chiar ei apoi victimele lasitatii lui Mihai (in 1946 si 1947)- pentru ca si-au aparat imaginea cu orice pret. E omeneste. Dar nu e patriotic si a fost nefast. Modul in care tipa tinerii aici la un om care si-a distrus cariera pentru a face dreptate victimelor comunismului, spune tot despre indoctrinarea lor. Nu ma mir ca nu mai inaintati, cu asemenea trupe. Presupun ca ma veti sterge din acest grup. Asta nu ma va impiedica sa imi fac publice experienta si concluziile. Ce frumos ar fi fost daca nunai securicomunistii ar fi fost vinovati…

  Ioan Balan/27.01.2012/Aveti puterea sa va expuneti opiniile, fara a va implica emotional? Vreti sa va spun parerea ma? Decizii gresite, adica erori au fost, nici nu se putea altfel, cu siguranta a gresit si Maresalul Antonescu, dar si Regele Mihai, amandoi insa sunt ai nostri, eroi romani - cu calitati si slabiciuni umane, nu e firesc sa argumentezi in favoarea unuia, pentru a-l descalifica pe celalalt. Inca odata amintesc ca trebuie luat in considerare presiunea momentelor razboiului si stresul provocat de pericolul real al instaurarii bolsevismului in Europa. Regele Mihai traieste inca si e un simbol viu al acelor vremuri nebuloase, el reprezinta pentru noi varianta cea mai fireasca privind forma de guvernamant potrivita Tarii si poporului roman, iar Maresalul Antonescu e de departe simbolul si chiar exponentul darzeniei, al curajului, al militarului capabil de sacrificiu suprem pentru cauza romaneasca - o Romanie Mare si Neatarnata. E mare pacat - la crestini - sa nu recunosti meritele eroilor neamului tau, cu atat mai grav sa-i blamezi!

  Ioan Roşca/ 27.01.2012/Ati observat formularea mea dea punctul 2? "Da lovitura de la 23 August, intr-un mod care produce uriase pagube armatei romane, pusa sa se predea unui inamic cu care nu se semnase armistitiu." Vedeti aici vreo pozitie fata de faptul (discutabil) ca regele a iesit din alianta cu Germania atunci? Vreo pledoarie pentru sau contra lui Antonescu? Nici macar despre faptul ca in loc de a se opri, a intors armele in sens contrar (si mai discutabil) eu nu am comentat. Am atras atentia privind MODUL dezastruos in care regele si partenerii sai au facut miscarea. Un suveran responsabil are alte cai de a scoate o tara din razboi (dovada e ca nu s-a mai intimplat asa ceva nicaieri, vreodata) decit sa anunte trupele ca s-a facut un armistitiu imaginar, incit sa-si expuna iresponsabil soldatii deportarii in Siberia, rusii tratindu-i ca la Cotul Donului. E cineva aici capabil sa comenteze rational acest aspect? Cit despre efectele actului de la 23 August, le traim si azi. Nu inteleg cum puteti absolvi responsabilii, chiar daca au facut-o din culpa.

  Ioan Roşca/ Nu reduceti totul la disensiunile dintre "ramuri", e mult mai grav. Nu cred ca PNTCD poate fi relansat fara a-si cere scuze convingator pentru contributia sa la Tranzitie, atit ca falsa opozitie cit si ca falsa putere. Sigur ca poate invoca circumstante atenuante (presiunile, provocarile, manipularile si infiltrarile suferite) dar nu se poate scutura de responsabilitati. Vina celor care au compromis partidul dupa 1990 este multidirectionala: au parasit doctrina nationala si taranista, au cautionat politic contrarevolutia- temindu-se de contestatia radicala, au erodat fatal increderea in schimbare-in 1996, au ascuns tinerilor citi dintre fostii detinuti politici fusesera siliti sa colaboreze cu securitatea, au participat chiar si la distrugerea economiei si jefuirea populatiei, au practicat un politicianism vetust si nociv. Am demisionat din PNTcd in noiembrie 1996, stupefiat de alianta cu 'alde Roman, parindu-mi rau ca m-am amestecat in 1990 in troaca "sperantei". Si de atunci urmaresc zvircolirile celor care par a fi decisi sa intineze complet memoria vechiului PNT, exploatind-o in scopuri reprobabile."  [In grupul "Patriotii"]

  Gabriela Mocanu/26.01.2012/Daca chiar sunteti interesati sa aduceti binele in aceasta tara nu cred ca proritatea voastra este sa il denigrati pe Rege; cred ca aveti multe alte lucruri prioritate; si daca nu il condamnati pe Basescu sunt tentata sa cred asa cum am mai citit pe aici, ca sunteti de fapt o creatie a lui! Imi pare chiar rau sa scriu asta mai ales fata de cei care au aderat din convingere la ND, avand probabil in familie fosti membri!

  Ioan Roşca/26.01.2012/Ce legatura are Basescu cu subiectul discutat , doamna? Pentru ca el l-a declarat pe Mihai tradator inseamna ca aceia care-l considera tradator sint cu Basescu? Comiteti o greseala elementara de logica. La fel cum deduceti, din respectul lui Codreanu pentru monarhie ca noi datoram respect colaborationistului comunist Mihai, un om a carui lasitate prelungita ne-a facut atit rau. Mentionez ca eu nu sint simpatizant legionar, asa cum ati putea deduce folosind logica dv.

  Ioan Roşca/ 26.01.2012/ Ar fi cazul sa precizati care dintre cele zece pacate amintite de mine nu e adevarat. Discutiile despre militantismul pro-Basescu, pro-USL, pro-legionar, pro-monarhie, pro-etc nu pot schimba adevarul istoric la care m-am referit. Nu poti lupta pentru demnitatea romanilor cerind revenirea la cirma tarii a cuiva care a calcat-o in picioare. Al doilea lucru care ma socheaza e ca simtiti atit de romaneasca regalitatea de import, intorcind, zic eu, spatele de la Eminescu.

  Alexandru Sudiţoiu/26.01.2012/ http://deveghepatriei.wordpress.com/...-comunistilor/

  Ioan Roşca/26.01.2012/Documentul propus e doar un exemplu. Cei cazuti in plasa anticomunismului conjuncturist al lui Mihai ar trebui sa citeasca sumedenia de acte semnate de el dupa 23 August, prin care s-a pornit colonizarea sovietica, reprimarea cumplita a patriotilor de toate culorile facindu-se in numele "defascizarii tarii", ceruta de Aliati in armistitiul de la 12 septembrie. E putin relevant ca si el (ca si altii) a cazut apoi in prapastia la a carei formare a contribuit, cu nedemnitate neregala. Mai ales ca a scapat din ea ca un las si s-a intors dupa razboiul de citeva decenii de la care a dezertat, legitimindu-si fostii tovarasi fesenizati, ca sa-si recupereze averea. Mi se pare semnificativ ca de 22 de ani, intelectualii care ne-au ratacit dupa 1990, eludind suspect adevarul istoric, ne imping in bratele lui.
  Last edited by Excalibur; 17-06-12 at 02:44 PM.
  Motto: ''...O miscare de emancipare politica a constiintelor ar ridica voalul care acopera escrocheria politica. Restul ar fi macar istorie (un zvicnet de umanitate in cautare de sens), luminoasa sau tragica, intrerupind o lamentabila prabusire spre vid.'' Ioan Rosca (Analiza spectrului socio-politic)
  Explicatie: Lucrarile constituie o analiza unica a complexitatii mecanismelor de falsificare a adevarului, manipulare, diversiune si uzurpare a statului de drept, de catre grupuri de interese ascunse sub diverse forme cameleonice : ''partide'', ''Justitie'', ''Institutii '' ''O.N.G-uri'', etc. Documentele au fost preluate de pe:Harta unei perplexitati, Piata Universitatii si Procesul Comunismului, cu acordul autorului, d-l Ioan Rosca, cercetator interdisciplinar(contact AICI). Dezbatere: Video-1, Video-2, Video-3, Video-4

Similar Threads

 1. Constitutia si imprumuturile statului - opinie pentru domnul Cojocaru, de Ioan Rosca
  By Arthur in forum Noua Constitutie a Romaniei - Constitutia Cetatenilor
  Replies: 0
  Last Post: 18-01-13, 02:48 PM
 2. Ioan Rosca /Apel la boicotarea farsei politice care acopera distrugerea poporului
  By Staroste in forum Inginerii politico-economice: Oligarhia, Tranzitia, Privatizarea !!!
  Replies: 0
  Last Post: 01-11-12, 01:58 PM
 3. Schema celor trei puteri: Gresiti mizind pe fostul rege Mihai. de Ioan Rosca
  By Atikamekw in forum Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD)
  Replies: 0
  Last Post: 17-06-12, 10:11 AM
 4. Apocalipsa pentru Romani-cauza reala si profunda a crizei economice
  By Constantin Cojocaru in forum Teme de actualitate: investigaţii, documentare, dezvăluiri
  Replies: 0
  Last Post: 01-10-11, 09:47 AM

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •