Results 1 to 1 of 1

Thread: Schema celor trei puteri: Gresiti mizind pe fostul rege Mihai. de Ioan Rosca

 1. #1

  Cool Schema celor trei puteri: Gresiti mizind pe fostul rege Mihai. de Ioan Rosca

  Vad ca se amplifica propaganda pentru salvarea tarii prin revenirea fostului rege Mihai, ceea ce imi aminteste dureros de aiurelile cu care "opozitia politica si civica" a impotmolit revolutia anticomunista. Revin si eu cu citeva explicatii.

  1. Dupa ce Germania a impins Romania intr-o aventura catastrofala, tara a fost distrusa de mafia care a uzurpat statul si-l mentine in gheare, instalata de rusi cu acordul Aliatilor, dupa 1944. URSS si SUA s-au luptat apoi pentru sfere de influenta, in cadrul "razboiului rece" , Vestul instigindu-ne impotriva celor pe care ii lasasera sa ne cotropeasca, spolieze si macelareasca. Acum, ca s-a facut partial "rocada", nici occidentul nu are interes sa "dezgropam mortii", aratind lumii cum s-a terminat de fapt al 2-lea razboi mondial: cu genocidul comunist. Corporatiile care piloteaza politica occidentala au nevoie de liniste, de piete de desfacere, de "oportunitati" pentru jaful colonial. Mihai, instrument si simbol major al supunerii fata de Aliati (intii rusi apoi vestici), chiar daca ar fi neutru fata de fosgaiala interna, ar fi in schimb garantul aservirii fata de noii nostri stapini. Caci nu s-a remarcat de loc ca luptator neinfricat pentru independenta Romaniei, ci ca un rege slab si un demagog stilat, capabil de lasitati, compromisuri si chiar tradari- cu efecte grave.

  2 Nu mai reiau concluziile mele privind pacatele lui Mihai, care ma determina, dupa 22 de ani dedicati cercetarii crimelor regimului comunist sa-l vreau inculpat si pe el. Am observat ca sustinatorii sai patriotarzi nu pot fi treziti din habotnicie, perorind isteric teze gaunoase, cu spatele la documente, si arborind cu patima clisee raspindite fara discernamint. Nu vor sa afle/inteleaga ce a facut Mihai intre 1944 si 1947, ce nu a facut intre 1948 si 2000, ce a facut din 2000 pina acum. Microbistii sai vorbesc despre cum ar fi trebuit sa fie, ca si cum ar fi fost. Nu poti trezi le realitate pe cine nu vrea, iar somnambulii devin agresivi, pentru ca risca sa cada de pe sfoara iluziilor. M-au amuzat candizii care m-au demascat drept : comunist, securist, basist, etc. Mitul salvatorului Mihai, este expresia incrincenarii in proiect a celor care nu au putut sa faca fata adevarului crud: nici "prietenii" de la vest nu ne-au dorit libertatea sau dezvoltarea, ci au incercat doar sa ne foloseasca in agendele intereselor lor. Pacat ca au murit atitia in munti si puscarii asteptindu-i pe americani… Au venit numai dupa desfiintarea lagarului , ca sa nu rateze prada. Revedeti in Orwell schema celor trei puteri care se infrunta ciclic complice, pentru a-si mentine patriotic supusii in jug. Nu inchideti ochii in amagire. Nu indoctrinati cu false adevaruri tinara generatie, insetata de demnitate (nationala).

  3 Obsesia dinastiei straine tradeaza deruta cumplita in care are loc revolta dezmostenitilor tranzitiei. Agentii neoimperialismului predau romanilor lectii de supunere fata de interesele externe, catalizind instinctul domesticirii, adincind credinta ca nu avem de facut decit un singur lucru: sa ne alegem bine stapinii si sa-i ascultam fara cricnire. Cum ar vindeca monarhia cancerul societatii noastre- nu ne explica nimeni de fapt. Nici macar faptul ca Mihai nu are urmasi (daca nu validam inrudirea cu "casa de FSN" prin Radu Duda) nu opreste isteria "increderii in El". Asta ma face sa intuiesc ca e vorba de o noua diversiune, ca romanii sa nu caute iesirea in directia nedorita de parazitii lor- a democratiei reale, sa nu se apuce sa combata tehnicile de exploatare, luptind pentru o lume schimbata profund. Nu de monarhi care sa stabilizeze lagarul simte nevoia omul cu dor de libertate si fraternitate, ci de formule politice noi, care sa scoata farsa din scena. Acesta e motivul pentru care, desi ma roaga si prietenii sa ma opresc, nu o voi face. caci tot ei mi-au spus sa tac din 1990 pina in 2000, ca sa nu facem rau "alor nostri". Care au facut praf "speranta". Dupa atitea probe de veleitarism, marginire, inadecvare, fatarnicie si necinste pe care le-au dat cei ce pretind a lumina ideatic contestatia anti-sistem, eu nu mai pot sa ma abtin, cind vad cum sint difuzate "intelepciuni" impotmolitoare.

  Ma pot inseala si dupa 22 de ani de studiu si implicare. Dar nu veti gasi in urma semne ca sint neserios sau nesincer. Daca "regalismul" ar fi sanatos , m-ar contrazice cu argumente solide, nu cu fluieraturi. Dar cind a fost altfel, in piata publica?

  Ioan Rosca 1.02.2012


  Ioan Rosca /Daca nu mai poate accepta mesajele mele (despre regele Mihai) administratorul sa le stearga. Dar ar fi mult mai util sa le combateti consistent.

  REPLICI CULESE PE GRUPUL PNTCD (GRUP INCHIS) : http://www.facebook.com/groups/orgpntcd.bacau/

  ) Octavian Paul Draja / ‎"Este in traditia PNTCD si in traditia poporului roman sa se regaseasca si sa se recunoasca cel mai firesc in monarhie. Este forma istorica cea mai “naturala“ care i se potriveste tarii cel mai bine. Cele mai mari momente ale istoriei noastre nationale au fost cele infaptuite sub monarhie. Doua decenii de regim prezidential, cu alunecari inspre dictatura si politie politica, au demonstrat indeajuns superioritatea monarhiei, mai ales dupa o perioada de postcomunism." - Victor Ciorbea Concluzie: care are alta parere despre institutia Casei Regale sa se autoejecteze din orice grup sau pagina ce are legatura cu PNTCD.

  Ioan Rosca / www.procesulcomunismului.com, www.piatauniversitatii.com. Asa cum am spus , trebuie sa ma sterga de aici aceia care nu vor sa ma mai auda. Dar eu nu am de ce sa las in pace genul acesta de "taranisti". Cine dintre cei care ma asalta cu lozinci gaunoase, pseudo-cunostinte si atacuri la persoana a facut mai mult decit mine pentru cauza pe care pretind ca o reprezinta? Mergeti inainte .Nu va lasati pina nu cumpromiteti PNT-ul de tot. Am mai incercat sa trezesc acest partid, incit sa iasa din 1% . Vedeti ca exemplu dialogul meu public cu Ciuhandu in 2004. Nici atunci nu am fost ascultat.

  Ioan Balan / Domnule Rosca, aveti suficient spatiu pe facebook, sa combateti cate si ce doriti, acest grup are alta menire si cum aici sunteti doar oaspete - e drept unul deosebit si de calibru - respectos va rog nu profitati de bunavointa gazdei. Din respect pentru suferinta dvs, dar mai cu seama pentru capacitatea de sacrificiu in aflarea si salvarea adevarului, in lupta comun anticomunista, nu va voi sterge aceasta postare, dar va avertizez ca nu voi sacrifica acest grup, pentru a va satisface orgoliul putin prea excitat, chiar exaltat, in raport cu venerabila varsta pe care o aveti. Nu sunt istoric de profesie, multe date si informatii incerc sa le discern prin corelare si din mai multe surse credibile si profesionale, dar'a la dvs. nu e vorba de informatii, ci e clar, ca aveti convingeri anti-monarhiste, iar vehementa cu care incercati sa ne impuneti crezul dvs. anti - monarhie - ridica unele semne de intrebari. Functie de reactia dvs., voi hotari si ce voi face ca administrator de al acestui grup!

  Marina Stefan / ioan rosca are dreptul sa aiba o parere si sa o exprime. monarhia trebuie sustinuta cu argumente si nu cu vorbe, sloganuri sau lozinci. altfel nu exista un dialog la ceas de cumpana. fara argumente nu poti convinge pe nimeni. cred ca atat pntcd cat si gruparile promonarhiste trebuie sa-si contureze argumentatia racordand-o la situatia si nivelul actual al populatiei tarii. referirile la epoci ce preced wwII nu sunt utile ca argumente de prim plan, caci incepand cu wwII s-au schimbat complet atat raportul de puteri, cat si mentalitatile.

  Ioan Rosca / Domnule Balan. Va referiti din nou la "virsta mea venerabila" ceea ce arata ca nu ma cunoasteti, totusi. Nu sint un fost detinut politic! Aveam numai 32 de ani ca fondator al asociatiei Dialog Piatra Neamt, Aliantei Civice si Forumului Democratic Antitotalitar Neamt, prim presedinte al CDR Neamt, grevist al foamei in Piata Universitatii, candidat independent (pe proclamatia de la Timisoara)pe lista PNTcd din 1990, contestatar al alegerilor din 20 Mai , initiator al Apelului pentru Procesul Comunismului in urma descoperirilor de la Dealul Marului, etc. Am intrat in PNTcd in 1992 la 34 de ani - numai ca sa scot partidul din mocirla in care-l duceau veleitarii si agentii puterii. Si am iesit din el in noiembrie 1996, la 38 de ani, pentru ca deturnatorii care au capturat partidul au tradat cauza revolutiei anticomuniste, asociindu-se cu aripa Roman/Basescu a FSN-ului .

  Cind v-am spus sa ma stergeti daca nu va convine ce scriu, nu am facut-o ritos. E dreptul dv sa va gestionati grupul, conform obiectivelor avute. Doar sa nu va inselati, crezind ca va sabotez. Incerc pentru a multa oara sa impiedic deraierea compromitatoare a PNTcd, sau sa contribui la iesirea din infundatura in care se zabate neputincios- si nu din cauza mea. Este penibil cine-mi tine lectii de istorie aici, dupa cite discutii grave am avut pe subiectul abordat cu martori ai evenimentelor de talia lui Coposu si dupa ce, de peste 20 de ani, caut adevarul in documente. Sint eu de vina ca acest adevar nu corespunde propagandei monarhiste? Ca Mihai si-a pus semnatura pe toate actele majore (guvernul Groza, alegerile din 1946, etc) care au lansat urgia comunista? Ca nu s-a expus nici cind au intrat fruntasii PNT in puscarie, dupa ce atitia tineri taranistii isi riscasera viata pentru el ? Ca a respins cererile diasporei de a lupta impotriva regimului comunist? Ca a venit in Romania ca sa cada la pace cu Iliescu?

  Este jenant ca, in timp ce domnul Cicerone Ionitoiu (oare stiu toti flacaii entuziasti de pe aici cine este??) ma trimite singur la tribunal, ca deblochez procesul comunismului (incit am putut scoate din tainitele justitiei un mare numar de volume, de interes extrem si pentru istoria crucificarii PNT), un pluton de microbisti neotaranisti ma huiduie, latra pur si simplu la mine . Desi nu i-am vazut pe nici unul dintre acesti declamatori, in toti acesti ani, pe terenul luptei reale pentru adevar, care se da in justitie, nu pe bloguri. Daca sinteti atit de "strins uniti in jurul partidului", de ce nu miscati un deget pentru pedepsirea celor care l-au distrus? Macar aveti decenta sa nu-i venerati. Acesta este raspunsul meu. Faceti ce trebuie.


  Ioan Balan / Sunt tineri, in cautare de modele, abordarea fata de ei ii face sa se distanteze de dvs., fara a mai avea rabdarea parcurgerii argumentelor. Nu e suficient sa ai dreptate, conteaza cand iti expui opinia si mai ales cum o expui, ori la dvs. d-le Rosca, pareti ca vreti sa o impuneti mult prea fortat, ca si cum ai bate un cui intr-un lemn de esenta tare, cuiul se indoaie, ori batisul (ciocanul) e inadecvat. Sunteti o personalitate cunoscuta, iar cand m-am referit la venerabila varsta nu o comparam cu a mea ci cu a tinerilor care se aprind foarte usor. Si pentru ca unele intrebari m-au vizat direct, va pot spune despre mine ca foarte tarziu m-am abatut pe taramul politicii, adica mai exact din dec. 2004, pana atunci chibitam crezand ca e suficient, am incalcat inclusiv o promisiune facuta tatalui meu, care-mi recomanda sa nu intru vreodata in politica, promisiune facuta in 1995 cand l-am prapadit, caci ma vedea prea aprins si cam prea necugetat in confruntarile cu diverse persoane, care ca tot romanul nu fac politica, dar o chibiteaza zilnic. Am crezut ca pot fi de ajutor, asa m-am angajat fata de colegii mei de la Bacau, ca vin sa-i ajut, apoi m-au pus in situatia, ca, mai ca-mi venea, sa strig eu dupa ajutor, dar ce sa-i faci, asa este viata, acum politica m-a prins prea tare, iar inapoi nu mai pot da, asa ca fac si eu ce pot, dupa posibilitatile si capacitatea cu care m-a inzestrat Cel de Sus! N-am pretins si nu voi cere nimic la schimb, decat loialitate intre colegi, sinceritate si onestitate fata de alegatori!

  Bogdan Ioan /domnule Rosca, hai sa zicem ca partial asertiunile dumneavoastra sint adevarate, ma refer la impartirea Europei in sfere de influenta , dar va rog sa nu omiteti ca maica Rusia venea de pe pozitia invingatorului. pentru numele lui Dumnezeu lasati-l pe regele Mihai, acolo unde merita sa fie , in galeria marilor barbati de stat. uitati in ce conditii a fost obligat sa abdice ?

  Sorin Di Rokko / Eu sustin ideile Dlui.Ioan Ioan Rosca.Din ce am reusit sa discut cu oamenii vremii(si am avut mare noroc ca i-am prins in viata) fostul rege Mihai nu se poate lauda cu o imagine de invidiat in randul taranimii. In folosul Partidului Taranesc ar trebuie auzit glasul taranului roman,doleantele sale inainte de a se promova o campanie cu un rege nedorit. E adevarat Monarhia ne-ar da mai multa stabilitate dar reprezentanti actuali ai casei regale nu mai au timp sa-si recastige locul in inimile cetatenilor pentru ca nici cetateni nu mai au timp. E criza de timp,de scarificiu. Aici e punctul pe care PNTCDul ar trebui sa-l atace.

  Ioan Balan / Un forum de discutii, e doar o mica parte din partid, insa intrebarea ascunde altceva, ceva rautacios. Raspund: da PNTCD traieste! Acum are o problema juridica, datorata ingerintelor puterii in actul de justitie, care demonstreaza de fapt cat de slaba si obedienta e justitia in fata puterii politice, un lucru ce va fi indreptat odata cu revenirea PNTCD in Parlament. Dar nu vi se pare numic nelalocul sau, sa stati pe forumul unui partid pe care il considerati ca si inexistent?

  Ioan Balan /Asta e si unica solutie, ma refer ca monarhie, dar cat inca traieste Regele, avem obligatia morala sa-i fim alaturi!

  Corneliu Sicoe /Raspuns pt dl.Rosca: sunt unul dintre tinerii "neo"taranisti si pentru ca intrebarea referitoare la dl.Cicerone Ionitoiu am simtit ca ma vizeaza si pe mine,am sa va raspund: DA,am auzit de dl.Cicerone Ionitoiu si de Remus Radina, ii cunosc personal pe amandoi si cred ca opiniile celor doi cu privire la Majestatea Sa Regele Mihai nu sunt identice cu opiniile dvs.Va stau la dispozitie cu precizari.

  Szilard-Ivan Csatlos / Alianta civica? Sprijinita de nimeni altul decat talharul ION ILIESCU ILJICI! Din cate am inteles sunteti unul din tardatori gen UNPR fara doctrina fara Dumnezeu!Sper sa nu veniti la Sighetu M. ca va fac bucati adevaratii romani care cunosc istorie....Desi m-au dezamagit cei din PNT am ramas fidel doctrinei! Dar probabil va cer prea mult!

  Ioan Balan /Taranistii trebuie sa se exprime cu mai multa grija, doar nu suntem de la png, sau rm! Cu respect, respectati opiniile celor ce va par adversari, o sa aveti surprize placute! Doar acolo unde evident intalniti ostilitate, pe aceia sa-i ignorati, ca va uzati resursele si vremea inutil!

  Constantin ConduracheCorneliu Sicoe /...hmmmmmm!

  Szilard-Ivan Csatlos /Aveti derptate ,am intrebat un USLAS daca stie ce se comemoreaze in aceasta saptamana!Surpriza mea a fost ca am fost facut bozgor si raspunsul il voi astepta pana ce o floricica va deveni presedinte!(in your dream's).

  Ioan Rosca /Domnule Sicoe, Da, m-ar interesa precizarile, daca stiti ce gindesc ei pe subiectul MIhai. Eu am discutat mai putin tema cu domnul Ionitoiu (ultima data acum 2 zile) dar presupun ca vechii taranisti nu vad problema ca mine. Deci astept lamuririle dv.

  Corneliu Sicoe / Il trateaza cu veneratie pe Majestatea Sa! Iar relatia de absolut respect dintre d-l Ionitoiu si Corneliu Coposu(ale carui pareri legate de MS Regele si institutia monarhica erau arhicunoscute) spune absolut totul! As incheia,citandu-l pe MS Regele :"Cel mai bun prieten al meu a fost Corneliu Coposu!",declaratie facuta destul de recent,apropo de cat de "la distanta" s-a tinut MS de partidele politice si in special de PNT! Putem continua,daca doriti..

  Cristina Andrei /Domnule Roșca, istoria va judeca și ne va judeca. Deocamdată, PNȚCD sprijină monarhia și o consideră o soluție pentru vindecarea țării, la fel ca și o parte din electorat (10-15%, ori poate mai mult, în orice caz în creștere, cine poate ști, propaganda oficială funcționează bine în sensul ascunderii acestei tendințe / opțiuni). Ideea este că pe forumul unui partid monarhist nu cred că își au locul idei (atacuri) antimonarhiste, de vreme ce însuși programul partidului cuprinde revenirea la monarhia constituțională. Nu știu dacă mai sunteți membru PNȚCD, înțeleg că sunteți doar simpatizant, însă și într-un caz, și în celălalt, cred că ar trebui să militați în sensul coagulării în jurul ideilor fundamentale în care țărăniștii cred și pentru care aceștia luptă. Printre acestea se numără și ideea de monarhie. Simplu. Așa cum subliniază dl. Bălan, Internetul e mare și deocamdată liber, aveți loc suficient de desfășurare a ideilor antimonarhiste. Grupul acesta este destinat să ne unească, eventual să ne ajute să găsim soluții la diverse probleme, vă rog ca pe acest grup să acționați în acest sens. Oricum, cred (sper) că sunt mai multe punctele care vă apropie de noi decât cele care ne despart, haideți să le urmărim pe acestea, să ne împărtășim ideile comune și să căutăm împreună căi de a ieși din situația actuală, ce ziceți? Să mai și construim ceva, dacă putem...

  Daniel Iovanov /Legat de ''piata publica'' , dl. Rosca ,tin sa va informez cea ce dv. stiti deja ca de acolo au iesit cele mai serioase idei filosofice , asa cu fluieraturi , etc . Discursul dv. este unul bine pus la punct dar aveti un anume tip de discurs iar dv. aparent nu puteti trece peste , deci dv. aveti ochelari prin care vedeti lucrurile nu neaparat noi , asa cum spunea un mare om :''limbajul meu , limita universului meu '', limita dv. este acest discurs si acest mod de abordare secreto-pseudoistoric , nu zic ca este neaparat rau . eu vad aceasta lupta anticomunista, sunt deacord cu ea ,dar dupa 20 de ani suntem in acelas punct , ideile si fosti comunisti sunt infiltrate peste tot . am ales acest partid si cred ca foarte multi poate la fel ,deoarece sustine punctul 8 de la Timisoare si este pro-monarhist ,pentru care tatal meu striga in Piata Victoriei , iar dupa 20 de ani cu toata lupta dusa nu avem aceasta cerere pentru care uni au murit . de acea aleg PNTCD , aleg monarhia cu toate scazamintele ei ,pentru ca este fobia comunistilor ,pentru ca spita neamului meu au iubito , fiind chiaburi (catalogati tot de comunisti cu acest apelativ), Deci va rog frumos nu ne mai otraviti mintea cu baliverne ,iar daca pntcd nu va satisfacut , in ideile dv. treceti peste mergeti in alta parte ,nu mai spuneti ca vreti sa ne ajutati ,pt ca nu o faceti deloc , din contra . daca partidul meu nu are aceleasi idei cu dv. lasatine va rog in pace . Programul PNTCD '' CALEA DREAPTA ''implica si monarhia constitutionala ,este primul partid ce spune direct acest lucru , nu inteleg atuncea ce doriti de fapt dv. pe acest forum , spunand de fapt ca vreti sa ajutati PNTCD ,haideti dl. ca nu sunt chear asa de tampit .

  Constantin Condurache / Domnule Corneliu Sicoe ...mesajul dumneavoastra e AMBIGUU, puteti sa precizati concret: cine il venereaza pe Majestatea Sa!? CITAT : "Cicerone Ioniţoiu – precizare / Mă consider solidar cu membrii vechi ai PNŢ-ului, precum Corneliu Coposu, Ion Diaconescu, Sergiu Macarie, Nicolae Ionescu-Galbeni, surorile Flavia Coposu şi Rodica Bălescu, Liviu Tudoraş, Alexandru Herlea, şi cei din jurul lor şi lui Victor Ciorbea care împreună cu Corneliu Sicoe urmăresc consolidarea PNŢ-ului pe coordonatele demnităţii naţionale şi ale moralei creştin-democrate". …SURSA : http://barlogulpntcd.wordpress.com/2...oiu-precizare/

  RE : Nu cred ca mentionarea numelui dumneavoastra in precizare, e un CEC IN ALB ce va permite sa fiti purtatorul de cuvant al domnului Cicerone Ionitoiu, cred ca-i un CREDIT acordat temporar. Totul depinde de cum il ONORATI !


  Constantin Condurache / ‎Corneliu Sicoe , Ioan Balan , Ioan Rosca ...citeva elemente de ANALIZA:

  Cicerone Ioniţoiu – mesaj adresat congresului PNT-CD, din 18 iunie 2011(fragment)… Uniţi-vă forţele spre revenirea la matca originii PNTCD, care de aproape un secol întruchipează năzuintele poporului român pentru a trăi în libertate şi dragoste urmărind înfaptuirea dezideratelor tuturor celor ce vietuiesc pe teritoriul mostenit din străbuni, vă adresez cuvintul magic : ÎNDRAZNIŢI […] Curajul a caracterizat pe înaintasi oricît de grele au fost vremurile, sacrificiul lor ne-a calauzit până la acest început de mileniu.

  […] Astăzi supraveţuitorii genocidului comunist, printre care: Ion Diaconescu, surorile Coposu, Sergiu Macarie, Nicolae Ionescu-Galbeni, Dumitru Ionescu, Constantin Ionascu, Nina Anca-Barbus, Romana Georgescu, Titi Antonie, Ilie Ruicanescu şi multi alţii care s-au atasat lui Cornel Coposu, rămasi cu constiinta şi inima curata-devotaţi valorilor strămosesti, solicită prin acest congres "să nu vă fie frica" şi să alegeţi oameni de nădejde în fruntea PNTCD-ului: CURAJ.


  Şi să nu se uite FRAŢII din Basarabia şi Bucovina de Nord. Cicerone Ioniţoiu

  Cicerone Ionitoiu: Memoriu adresat preşedintelui : http://www.universulromanesc.com/gin...ead.php?t=1279
  Cicerone Ionitoiu – album de imagini : http://www.universulromanesc.com/gin...read.php?t=987
  ***
  Declaratie, Cicerone IONIŢOIU / Joi, 03 Decembrie 2009 22:06

  Declaratie, ...Dau această declaraţie într-un moment de grea cumpănă, indignat de afirmaţiile domnului Radu Sîrbu, în legatură cu acordul de "reconciliere naţională" făcut cu PSD în numele PNT-CD. S-a defăimat prin acest acord memoria lui Corneliu Coposu, care a fost prezentat ca agent electoral al unor scopuri propagandistice josnice, spunându-se chiar că prevederile acestui protocol au fost (sau ar fi fost) aprobate de Corneliu Coposu.


  Minciună....Au existat şi atunci ca şi azi infiltraţi în partid, urmărind acelaşi scop de deturnare. Corneliu Coposu, într-o scrisoare trimisă la Paris în 1991 îmi sublinia: " în ce priveşte interiorul partidului, suntem confruntaţi şi cu nişte acţiuni subterane destabilizatoare.
  Propaganda însă este practicată prin defăimarea sistematică a conducerii actuale, împotriva caruia se desfăşoară (la unison cu metoda FSN-ului) o acţiune de calomnii, puse la dispoziţie din arsenalul securităţii, de către agenţii destabilizatori ai puterii politice. Organizatorul campaniei este Constantinescu Claps şi câţiva acoliţi ai acestuia O altă acţiune destabilizatoare este întreprinsă de grupul intrat în partid după revoluţie (Pop Iftene, Petrina Liviu, Suianu şi, manevrat de aceştia - Ioan Alexandru. Aceştia vizează " întinerirea cadrelor" şi îndepărtarea "gerontocraţilor" de la conducere. Se pare că aceste tendinţe caută să se unifice…"

  Ori astazi, la baza pretenţiei că "prevederile acestui protocol au fost aprobate de Corneliu Coposu" stă şi Liviu Petrina. În faţa acestei manevre murdare de a compromite valorile morale ce stau la baza programului PNŢ, chiar în ziua cînd se împlineau 91 de ani de la înfăptuirea Unirii de la Alba Iulia de către Iuliu Maniu, dezavuez pe cei ce au săvârşit acest protocol.
  Îl socotesc neavenit pentru generaţia care a pus bazele PNŢ-ului înainte de 23 august 1944, apărându-i apoi continuitatea istorică, chiar şi în timpul desfiinţării de către comunişti, fiind în permanenţă ostracizată.

  Am calitatea să intervin, ca unul ce am plecat din ţară (şi cu încuviinţarea lui Corneliu Coposu) şi, împreună cu Dumitru Ionescu, am refăcut PNŢ-ul în exil, ca singurul partid politic ce s-a afirmat şi a militat, aducând la cunoştinţă drama poporului român, tuturor instituţiilor internaţionale.
  Aportul adus este menţionat chiar de Corneliu Coposu în scrisoarea pe care mi-a expediat-o pe 31 mai 1991 (după ce în ianuarie 1990 m-a chemat urgent de la Paris, pentru a contribui la înscrierea PNŢ-ului ca primul partid la tribunal) :"Te rog să stii şi să crezi că am pentru tine o preţuire şi o prietenie cu totul deosebită şi că sunt puţini oameni în viaţă care să le merite cu prisosinţă, aşa cum le meriţi tu. Am apreciat întotdeauna curajul tău moral şi fizic, demnitatea şi devotamentul pentru cauza noastră comună , dar în acelaşi timp şi modestia şi altruismul tău".

  Am amintit aceste lucruri pentru generaţiile tinere, care nu cunosc lupta dusă şi oprimarea din timpul ocupaţiei ruseşti, suferită din partea comuniştilor, distrugere care continuă astazi prin urmaşii lor, care caută, prin răstălmăcirea tendenţioasă a evenimentelor, să inducă în eroare generaţiile tinere.
  Aceşti neocomunişti şi odraslale lor nu au făcut nimic în ultimii 20 de ani ca să spele păcatele părinţilor, să restituie averile furate, să repună în drepturi pe cei spoliaţi. Ei continuă cu mijloace abjecte să se împroaşte între ei, vizând numai puterea, pentru parvenire. Românul geme şi e tot sărac şi minţit din zi în noapte.

  Aduc mulţumiri profesorului Alexandru Herlea care în permanenţă, după 1990, a fost în toate structurile de conducere ale partidului şi actorului Ion Caramitru (fost ministru) amândoi vicepreşedinti ai partidului, care, din primul moment şi-au dat demisia după semnarea de către Sârbu a ruşinosului protocol de la Timişoara.Solidari cu cauza moral politică a partidului s-au declarat şi avocatul Dumitru-Mitus Ionescu din Elvetia, între cei mai vechi membri de partid şi Constantin Ionaşcu, membru actriv al mişcării de rezistenţă naţională - amândoi foşti deţinuţi politici.

  Noi, generaţia lui "Deşteaptă-te române !", trecem făclia dreptăţii şi independenţei în mâinile voastre, tineri de nădejde, în speranţa salvării ţării, înscriindu-vă în generaţia lui "Redeşteaptă-te române!"

  In numele celor de mai sus, care şi-au apărat onoarea lor şi a PNŢ-ului şi în numele funcţiilor îndeplinite în partid şi în asociaţiile ce au luptat în ţară şi în exil pentru o Românie liberă şi independentă, dezvăluind opresiunea şi victimele făcute de regimul comunist, semnează


  Cicerone Ioniţoiu,

  Secretar General PNŢ

  Vicepreşedinte PNŢ -CD

  Vicepreşedinte al Consiliului National Român-Exil

  Preşedinte al asociaţiei deţinutilor politici

  Fost deţinut politic, condamnat de şase ori

  Scriitor, cronicar al gulagului Românesc


  3 decembrie 2009

  Sursa: http://www.universulromanesc.com/gin...51&postcount=2
  ***
  Memorii. Volumul II: Drama Romaniei vazuta din exil : http://www.polirom.ro/catalog/carte/...in-exil--4397/
  Memorii. Volumul I: Din tara sirmelor ghimpate: http://www.polirom.ro/catalog/carte/...-ghimpat-3485/

  Constantin Condurache /PRECIZARE: Toate luarile de pozitie/afirmatiile vor fi citite/analizate de domnul Cicerone Ionitoiu (le-am cules)

  Corneliu Sicoe
  / D-le Condurache, sa le luam pe rand:


  1.)Nu am inteles interventia dvs.anterioara, reproduc citand "Corneliu Sicoe ...hmmmmmm!".
  2.)Din discutiile avute, atat cu dl.Ionitoiu, cat si cu dl.Remus Radina, nu am dedus altceva decat respect fata de MS Regele.
  3.)Mentionarea persoanei mele in comunicatul dat de dl.Ionitoiu nu s-a facut la sugestia cuiva si nu poate decat sa ma onoreze intr-un mod cu totul deosebit. Mai departe caracterul temporar sau nu al increderii acordate de dl.Ionitoiu, este o chestiune ce va fi apreciata exclusiv de dl.Ionitoiu.

  4.)Nu sunt purtatorul de cuvant al d-lui Ionitoiu, deoarece nu l-am citat NICIODATA pe dumnealui, in concluziile trase de mine in urma discutiilor cu dumnealui si cu dl.Radina (rog pe aceasta cale sa aduceti documente care sa ateste pozitia d-lui Ionitoiu fata de MS Regele - asa cum este ea descrisa de dl.Rosca)
  5.)Nu inteleg,de asemenea intrebarea: "Domnule Sicoe, ati citit volumul-II-(cu autograf)!?" si mai ales semnul exclamarii si al intrebarii de la finalul acesteia !
  6.) Ma bucur,ca toate aceste comentarii vor fi analizate de dl.Cicerone Ionitoiu, caruia ii doresc si pe aceasta cale sanatate, dupa recenta iesire din spital si il asigur de intregul si sincerul meu respect.

  Ioan Rosca /Continui sa fiu interesat de pozitia domnului Ionitoiu si a altor veterani taranisti in legatura cu regele Mihai. Vor prelungi ei o tacere protectoare, care a facut rau tarii si partidului si e pe cale de a lasa loc unei diversiuni? Il voi ruga si eu sa-si faca publice concluziile.

  Ioan Rosca /Sa inteleg , din ce spune domnul Sicoe , ca face parte din grupul care a reusit de curind, la Paris, sa-l faca pe domnul Ionitoiu sa creada in buna credinta a unei aripi PNTcd, incit sa nu demaste compromiterea multilaterala a partidului, ocupat de valuri de falsi taranisti ce se cearta pentru a pune mina pe un steag tradat? Vad ca si pe aici unii se simt legitimi ratoindu-se la mine, pentru ca au auzit ce a facut tata lor in 1990, sau ce a indurat bunicul lor inainte. Ar mai merge, daca ati fi inteles mai bine de ce am luptat eu linga tatal dv, pentru dreptatea bunicului dv. Care au fost , nu numai reprimati de comunisti si post-comunisti, ci si mintiti de unii lideri PNTcd, incapabili sa faca publice adevaruri stinjenitoare .

  Corneliu Sicoe /D-le Rosca,imi permiteti ,va rog o intrebare? Il cunoasteti pe dl.Victor Negara?
  Corneliu Sicoe /Sau/si pe dl.Mircea Terheci?


  Ioan Rosca /Pe primul din auzite si de pe Internet. Pe al 2-lea nu. Daca e vorba de grupul tinerilor PNTisti din primavara 1990, il stiu mai bine pe Octavian Mihaiescu. Si l-am cunoscut binisor pe Puiu.

  Corneliu Sicoe /Nu fac parte din niciun grup care l-a convins de curand pe dl.Ionitoiu de buna credinta a cuiva! Dumnealui, insusi,este convins de anumite lucruri si a demonstrat-o prin mesajul trimis Congresului PNTCD din 18 iunie 2011, care l-a ales pe dl.Ciorbea drept presedinte si pe care il puteti gasi postat mai sus de catre dl.Condurache!

  Constantin Condurache /Domnule Corneliu Sicoe …dezbaterea a plecat de la constatarea domnului Ioan Rosca, care spunea : CITEZ :
  "Este jenant ca, in timp ce domnul Cicerone Ionitoiu (oare stiu toti flacaii entuziasti de pe aici cine este??) ma trimite singur la tribunal, ca deblochez procesul comunismului (incit am putut scoate din tainitele justitiei un mare numar de volume, de interes extrem si pentru istoria crucificarii PNT), un pluton de microbisti neotaranisti ma huiduie, latra pur si simplu la mine . Desi nu i-am vazut pe nici unul dintre acesti declamatori, in toti acesti ani, pe terenul luptei reale pentru adevar, care se da in justitie, nu pe bloguri. Daca sinteti atit de "strins uniti in jurul partidului", de ce nu miscati un deget pentru pedepsirea celor care l-au distrus? Macar aveti decenta sa nu-i venerati".

  RE : Stiind pozitia dumneavoastra de LIDER PNTCD: numarul 2 in Biroul National (pozitie de ideolog/coordonator), am ramas perplex de modul in care abordati problema ridicata de d-l Rosca. …ce legatura are ceea ce spunea d-l Rosca cu ceea ce ati spus dumneavoastra !

  La intrebarile:
  1.)Nu am inteles interventia dvs.anterioara, reproduc citand "Corneliu Sicoe ...hmmmmmm!".
  RE: Mi-am dres "vocea"!

  2.)Din discutiile avute, atat cu dl.Ionitoiu, cat si cu dl.Remus Radina, nu am dedus altceva decat respect fata de MS Regele.
  RE: Ati dedus si afirmati cum va convine, nu cred ca-I correct!

  3.)Mentionarea persoanei mele in comunicatul dat de dl.Ionitoiu nu s-a facut la sugestia cuiva si nu poate decat sa ma onoreze intr-un mod cu totul deosebit. Mai departe caracterul temporar sau nu al increderii acordate de dl.Ionitoiu, este o chestiune ce va fi apreciata exclusiv de dl.Ionitoiu.
  RE : Absolut de acord !

  4.)Nu sunt purtatorul de cuvant al d-lui Ionitoiu, deoarece nu l-am citat NICIODATA pe dumnealui, in concluziile trase de mine in urma discutiilor cu dumnealui si cu dl.Radina (rog pe aceasta cale sa aduceti documente care sa ateste pozitia d-lui Ionitoiu fata de MS Regele - asa cum este ea descrisa de dl.Rosca)

  RE : Aici cred ca ati depasit masura, sa ma explic : …dupa ce ati afirmat in disputa cu domnul Rosca(citez in integralitate mesajele) il somati pe domnul Cicerone Ionitoiu sa va raspunda public, sa-si precizeze pozitia ! ...am sa-i transmit cererea cat de repede !
  ***
  CONTEXTUL DEZBATERII :
  Corneliu Sicoe /Raspuns pt dl.Rosca: sunt unul dintre tinerii "neo"taranisti si pentru ca intrebarea referitoare la dl.Cicerone Ionitoiu am simtit ca ma vizeaza si pe mine,am sa va raspund: DA,am auzit de dl.Cicerone Ionitoiu si de Remus Radina,ii cunosc personal pe amandoi si cred ca opiniile celor doi cu privire la Majestatea Sa Regele Mihai nu sunt identice cu opiniile dvs.Va stau la dispozitie cu precizari.

  Ioan Rosca /Domnule Sicoe, Da, m-ar interesa precizarile, daca stiti ce gindesc ei pe subiectul MIhai. Eu am discutat mai putin tema cu domnul Ionitoiu (ultima data acum 2 zile) dar presupun ca vechii taranisti nu vad problema ca mine. Deci astept lamuririle dv

  Corneliu Sicoe / Il trateaza cu veneratie pe Majestatea Sa! Iar relatia de absolut respect dintre d-l Ionitoiu si Corneliu Coposu(ale carui pareri legate de MS Regele si institutia monarhica erau arhicunoscute) spune absolut totul! As incheia,citandu-l pe MS Regele :"Cel mai bun prieten al meu a fost Corneliu Coposu!",declaratie facuta destul de recent,apropo de cat de "la distanta" s-a tinut MS de partidele politice si in special de PNT! Putem continua,daca doriti..
  ***


  Falcan Dan /Domnul Rosca habar nu are de istorie.I-am demontat acum cateva zile toate afirmatiile mincinoase privitoare la Rege si acum o ia de la capat.Consecventa nu e neaparat o calitate si l-as cita aici pe unul dintre liderii PNT dintre cele doua razboaie ,Al.Vaida-Voevod :"numai boul e consecvent".Cine are urechi de auzit ,sa auda.

  Corneliu Sicoe /Cu exceptia faptului ca imi atribuiti o postura pe care nu o am in PNT(aceea de nr.2 si de ideolog/coordonator),precum si raspunsul neconvingator de la punctul1),vreau sa va mai precizez ca lamuririle de la punctul 4.) le-am solicitat nu d-lui Ionitoiu(a carui opinie,cred ca o cunosc),ci acelor persoane,care afirma contrariul celor spuse de mine cu privire la pozitia d-lor Ionitoiu si Radina fata de MS Regele!

  Ioan Balan /Se pare ca din anumite surse din justitie, s-a aflat deja ca PNTCD va incapea pe mana lui Pavelescu, procesele pe care le mai avem, fiind doar de forma, de fatada. Cum "foamea-i" mare, s-au gasit binenteles colegi, care s-o puna de hora cu USL, pentru unii nu conteaza decat sa poata intra in alegeri. Asa ca nu prea mai am/avem ce sa mai facem cu acest grup pro - PNTCD, eu alt partid nu mai sprijin in veci, dar ma voi consulta cu taranistii autentici, sa vedem ce pozitie vor adopta. Cum am fost unul din inamicii apropierii de PD-l, la fel sunt si impotriva USL, astfel incat ori merg cu PNTCD, sau fac aut din politica. Nimeni nu ma va putea convinge ca adevarul de netagaduit USL SI PD-L ACEEASI MIZERIE..., e doar un slogan nefundamentat! Trebuia sa ajung la Sighet, dar nu voi mai merge, voi urmari ce se va intampla acolo si probabil imi voi anunta demisia! Daca dl. Ciuhandu va face aceasta miscare politica, ma voi dezice definitiv de dumnealui si va asigur ca si din afara politicii atat FSN, dar si cei in cardasie cu ei, vor avea zile fripte din partea mea!

  Constantin Condurache /Poate sa-mi confirme cineva daca lista e corecta!? …CONGRESUL PNŢCD 18 iunie 2011 BUCUREŞTI - MOŢIUNEA VICTOR CIORBEA / BIROUL NATIONAL DE CONDUCERE
  1 Preşedinte - Victor CIORBEA /Bucuresti sector 3
  2 Primvicepreşedinte - Andrei DIMITRIU /Bucuresti sector 3
  3 Presedinte CNC - Gheorghe CIUHANDU /Timiş
  4 Secretar General - Mihai GRIGORIU /Bucuresti sector 4
  5 Vicepreşedinte - Radu SÂRBU/ Cluj
  6 Vicepreşedinte - Ionut GHERASIM/ Bucuresti sector 3
  7 Vicepreşedinte - Virgil PETRESCU/ Bucuresti sector 4
  8 Vicepreşedinte - Doru RADOSAV /Cluj
  9 Vicepreşedinte - Ioan VIDA SIMITI /Cluj
  10 Vicepreşedinte - Mihai DORIN /Iaşi
  11 Vicepreşedinte -Ioan FEERARU/ Cluj
  12 Vicepreşedinte- Adrian MARINESCU /Bucuresti sector 2
  13 Vicepreşedinte- Lucian BUICĂ /Bucuresti sector 3
  14 Vicepreşedinte -Alexandru POPESCU /Bucuresti sector 3
  15 Vicepreşedinte- Radu RIZESCU /Bucuresti sector 5
  16 Vicepreşedinte -Anca ZLĂTESCU Bucuresti sector 2
  17 Vicepreşedinte -Lucian FILIP/ Sibiu
  18 Vicepreşedinte -Iuliu HADA /Alba
  19 Vicepreşedinte -Ioan BĂLAN /Bacău
  20 Vicepreşedinte -Sergiu LĂCĂTUŞU Bacău
  21 Vicepreşedinte -Gheorghe BĂRAN Giurgiu
  22 Vicepreşedinte -Corneliu FURTUNĂ Botoşani
  23 Vicepreşedinte -Eugen URS Braşov
  24 Vicepreşedinte -Marian TUNARU Buzău
  25 Vicepreşedinte -Danila OBERŞTERESCU Caraş Severin
  26 Vicepreşedinte -Liviu FLOAREA Bucuresti sector 2
  27 Vicepreşedinte -Emil DANCI Hunedoara
  28 Vicepreşedinte -Gheorghe ŞIMAN Maramureş
  29 Vicepreşedinte -Dimitrie POPTĂMAŞ Mureş
  30 Vicepreşedinte -Cristian TOMULEŢ Neamţ
  31 Vicepreşedinte -Aurel GAVREA Sălaj
  32 Vicepreşedinte -Viorel SASCA Timiş
  33 Vicepreşedinte -Marius CÂRCEIE Timiş
  34 Vicepreşedinte -Mircea POPA-ZLATNA Bucuresti sector 6
  35 Vicepreşedinte -Ion CORNIŢĂ Bacău
  36 Vicepreşedinte -Costel PĂUNESCU Ilfov
  37 Vicepreşedinte -Sergiu RIZESCU Argeş
  38 Vicepreşedinte -Marin ŞTEFAN Argeş
  39 Vicepreşedinte- Ion BEUCA Maramureş
  40 Vicepreşedinte -Sorin ILIEŞIU Bucuresti sector 2
  41 Vicepreşedinte -Adrian ORZA Timiş
  Last edited by Atikamekw; 17-06-12 at 10:22 AM.
  Procesul de jefuire, distrugere si degradare a Romaniei trebuie sa conduca la o infundatura, sa produca "o criza". Se termina la un moment dat prada pe care si-o disputa, de sus pina jos, poporul roman victimizat/criminalizat. Uzurpatorii puterii nu mai au avutii ale statului de capturat si instrainat, nici suficiente resurse bugetare de sifonat. …Nu mai poate fi evitata infruntarea dura intre rapitori, nici contestarea autoritatilor compromise. O "revolutie" a perdantilor contra cistigatorilor (dar nu a celor buni contra celor rai) mijeste amenintator - pentru patura imbogatita necinstit. Ceva trebuie sa se intimple. Tulburarea poate fi "pregatita", incit sa nu produca efectele temute, incit furia multimii sa fie canalizata (drenata) spre supape de esapament (sterilizare) a energiei resentimentare. Detalii/metodologie: http://www.legiuneastraina.org

Similar Threads

 1. Scrisoare deschisa catre veteranii taranisti-de la Ioan Rosca
  By Excalibur in forum Manipularea electoratului in interese transpartinice
  Replies: 2
  Last Post: 17-06-12, 03:45 PM
 2. Zece pacate ale lui Mihai, care-l descalifica pentru cauza anticomunista-Ioan Rosca
  By Excalibur in forum Actiunea pentru Eliberarea României (A.E.R.)
  Replies: 0
  Last Post: 17-06-12, 02:24 PM
 3. “Dosarul Cojocaru”- explicatie : Ioan Rosca
  By Demonstrator in forum Sondaje, puncte de vedere, implicare civica
  Replies: 0
  Last Post: 18-05-10, 12:44 PM

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •