Poll: Cine ne reprezinta-pe cine legitimam in 2012!?

Results 1 to 9 of 9

Thread: Cine ne reprezinta-pe cine legitimam la alegerile legislative 2012!?

 1. #1

  Exclamation Cine ne reprezinta-pe cine legitimam la alegerile legislative 2012!?

  S-ar putea clădi o alternativă ? ...De 22 de ani, românii nu pot evada dintre aripile FSN-ului…

  1.) Crimele regimului comunist au continuat prin tranziţia fesenistă, luînd forme noi: deturnarea revoltei din 1989, uzurparea statului, simularea democraţiei, blocarea justiţiei, îmbogăţirea vinovaţilor, distrugerea economiei, generalizarea corupţiei, risipirea resurselor, aservirea ţării, decimarea populaţiei, intoxicarea mediatică, degradarea conştiinţelor etc.

  2.) De 22 de ani, românii nu pot evada dintre aripile FSN-ului (PSD, PDL etc), cărora rămăşiţele partidelor satelizate (PNTcd, PNL etc.) şi ceata partidelor-diversiune (PRM, PPDD etc.) nu le opun rezistenţă reală. Iar "societatea civilă", monopolizată de veleitari, colaboraţionişti si impostori, a dezertat de la datoria de a defini şi amorsa o alternativă. Incît, oricît creşte revolta victimelor, nu se iveşte o ieşire, pentru că nu e ce vota.

  3.) Au apărut acum o sumedenie de partide, mişcări, curente, grupuri - care încearca, fără mari şanse, să construiască alternativa anti-sistem… în jurul lor. E o iluzie că ar putea emerge o forţă coerentă de rezistenţă politică, atîta timp cît media rămîne în slujba Sistemului, fiecare contestatar al Sistemului se doreşte Conducătorul (centrul) valului de eliberare şi nu arată toleranţă pentru priorităţile diferite ale altora (dreptate socială, refacere economică, distributism, justiţiarism, libertate, tradiţie, natură, descentralizare etc.).

  4.) Nevoia acută de alternativă poate fi satisfacută doar dacă firele contestataţiei se împletesc trainic în acţiuni covergente, stabilind un cadru de colaborare, în jurul unui numitor comun adecvat. Conceperea acestuia este sarcina cheie, pentru cei care încearcă acum o federare. Ea s-ar putea reduce (de exemplu) la: răsturnarea de la putere a celor care au condus România în prăpastie, urmată de cercetarea şi pedepsirea lor şi de tratarea patologiei semnalate la punctul 1.

  5.) In afară de acţiunile comune, pentru scopul comun, în spiritul platformei comune, diversele grupări nu trebuie să încerce să-şi impună reciproc vederile, obiectivele, metodele, agendele. Două armate pot coopera fără a se contopi. Confruntările şi negocierile pe diverse teme, legitime într-o adevărată democraţie, se pot face după eliberarea ţării de paraziţi. Mai întîi, anticorpii, de dreapta şi de stînga (elitişti sau populişti, doritori de stat slab sau puternic, legalişti sau libertarieni, credincioşi sau nu, conservatori sau progresişti, severi sau glumeţi, etc.) trebuie să-şi elibereze cetatea-organism, de dăunatorii pe cale de a o răpune.

  6.) Grupările cooperante nu trebuie să se amestece în organizarea internă a celorlalţi, sau să încerce să-i satelizeze, cucerească, deturneze. Procesul de creştere a formaţiunilor participante poate merge în paralel cu acela de coordonare între ele, fără să se confunde sau stînjenească reciproc (din cauza concurenţei inevitabile, pentru adepţi). Doar cind se fac liste comune de candidaţi, toată lumea trebuie să impună criterii de calitate conforme platformei partajate. Cu democraţie internă. Un lider care domină formaţiunea proprie, împiedicînd emergenţa contribuţiilor altor colegi, ar trebui dat la o parte de aceştia. Dacă nu o fac, rezultă găşti monopolizate, care trebuie îndepărtate din Federaţie, căci nu exprimă o comunitate. Aş recomanda chiar să nu fie cooptate în federaţie persoane individuale, neînscrise măcar într-o grupare. Obsesia "personalităţilor" nu ne-a dus nicăieri. E nevoie de idei partajate.

  7.) Accelerarea acţiunii ar putea viza apariţia fulgeratoare a unei alternative, pentru alegerile apropiate. Foarte greu, dar ar merita încercat. Chiar dacă nu s-ar reuşi, concreteţea ţelului imediat ar fi un bun calibrator/catalizator pentru curentul de perspectivă. Trebuie însă studiate atent legile electorale, pentru a se dirija corect sinergia, evitîndu-se risipa isterică de civism, care duce la demobilizare. Daca nu se găsesc alte soluţii, se poate recurge la susţinerea colectivă a cîte unui independent, de maximă credibilitate. Dar strategiile rămîn de discutat.

  8.) De evitat clasica discuţie saţioasă despre numele federaţiei. Numai ca să-mi completez propunerea, relansez sintagma propusă în 2004 (cu ocazia protestului de la Montreal- vezi platforma completă la http://www.piatauniversitatii.com/paer/): Acţiunea pentru Eliberarea României (AER). Organizarea impune folosirea unor mijloace mixte: întîlniri fizice, email, chat, forumuri (pentru a se crea un fagure ideatic explorabil), folosindu-se instrumente volatile de gen facebook doar pentru atenţionări. Pentru a lansa un proces de genul celui descris aici sumar, am creat grupul AER pe facebook şi forumul AER: http://www.facebook.com/groups/367470513272109/

  Dacă iniţiativa stîrneşte interes, voi găsi şi administratori adecvaţi. Putem sprijini şi în spaţiile AER orice încercare analogă, făcută de altcineva, într-un alt spaţiu, ca: Green, Direcția nouă în politica românească, Treziti-va! Asta nu e Romania NOASTRA!, Alianta Cetatenilor, Alternativa Civica, Fără PSD+PC, PD, PRM., HAI SA SCHIMBAM ROMANIA, Mişcarea Euro-Civică Română, Miscarea IREDUCTIBILILOR , Miscarea Liniara pre Libertate, MISCAREA ROMANIA ALTFEL - FORTA NATIUNII, Partidul Reîntregirii Naţionale, Partidul Unirii Romanilor-PUR, Patriotii, PCCSIADNADC- Partidul Celor Care S-ar Intoarce Acasa, Proiectul Crestin Democrat, Romania fara EI! (Romania without THEM!), Sansa pentru Romania, Grupul Civic-Liberal - grupul romanilor liberali fara de partid, Vocea Romaniei, VREAU O TARA CA AFARA, Infiintare Partid, Uniunea Democratică a Românilor din România, Partidul Poporului PP-LC , Noul Partid Federal

  9.) Amorsarea procesului de federare (stabilirea platformei comune şi a metodologiei de sprijin) este problematică, dacă iniţiatorii cheamă la dialog pe ceilalţi în grupul lor, pentru a se uni în jurul lor. Şi dacă bîrfa, vanitatea, pizma, suspiciunea, obtuzitatea, care rod coeziunea, nu sînt strunite cu hotărîre. Deschiderea fertilă se poate combina cu intransigenţa cu rost- dacă se dispune de discernămînt. De exemplu, e firească respingerea celor care au avut poziţii de decizie pînă acum, sau s-au îmbogăţit murdar, dar poate nu şi a celor care au fost doar simpli membri ai unor partide, pe perioada cînd acestea nu erau la putere.

  10.) Personal, nu mai sînt dispus să mă implic, decît punîndu-mi experienţa şi credibilitatea în sprijinul formării unui eventual bulgăre şi oferindu-mi părerile celor interesaţi. Nu mă explic aici, dar pot garanta că mă voi ţine de cuvînt. Cine mi-ar observa activitatea, ar vedea ca mi-am rispit 22 de ani în van. A venit rîndul altora sa intervină. Sper că nu veţi vedea, în declaraţia mea fermă că nu vizez nici o poziţie (nici măcar de "arbitru"), un semn de prudenţă, ci garanţia lipsei intereselor personale în lansarea acestui mesaj.

  21 februarie 2012
  Ioan Roşca: http://www.ioanrosca.com/
  Piata Universitatii : http://www.piatauniversitatii.com/
  Procesul comunismului:
  http://www.procesulcomunismului.com/
  ***
  Analizînd fiecare obstacol, suficient ca să ne pună beţe în roate, nu ne vom mai mira că nu am reuşit mare lucru în aceşti 22 de ani. Avem exact realitatea de care sîntem capabili şi nu putem micşora Everestul pe care ne visăm. Încercăm dezinvolt să intrăm într-o încăpere cu zeci de lacăte, fără măcar a sesiza că ele există. Ne irosim viaţa pentru a izbi cu capul în uşi ferecate, spărgînd cîte una la disperare, fără a şti cîte ne mai blochează drumul către ţel : găsirea unei metode eficace de ameliorare progresivă a condiţiei umane individuale şi colective.

  E o problemă de un milion de ori mai complicată decît să faci un avion sau să demonstrezi terema lui Fermat. Şi totuşi umanitatea nu pune la bătaie o armată de gîndiri conexate optim, care să o atace coerent, organizat, metodic. Pentru că profitorii exploatării nu ne lasă să aflăm cît e de complicată, încît să o abordăm adecvat. Vor să se spargă mai departe pe ţărmuri valurile încercărilor de rezolvare haotice, necorelate, simpliste , isterice, tragice. Să ne lăsăm prostiţi de cei care pretind a fi găsit formula magică, gîdilind vanitatea omului din popor, ca să-l poată domestici mai uşor. Gospodinele, maneliştii, microbiştii şi bodegiştii degeaba ar aborda teorema lui Fermat şi constructia unui avion, şi cu atît mai mult pe aceea, incomparabil mai grea a consolidării ştiinţei politice. Îi depăşeste total, fără rest. Chiar şi 1000 de specialişti bine pregătiţi în nu ştiu care nişe de bibliotecă nu pot să o atace, fără un efort extrem de structurare a cercetării colective.

  Cam asta e situaţia pe care vreau să o revelez. De ce? Sub nici o formă pentru a descuraja pe cei care caută soluţii pentru o lume mai bună. Ci pentru a-i preveni, încît să se poziţioneze corespunzător faţă de complexitatea problemei abordate şi să se organizeze în consecinţă. La ce bun să te iroseşti pe drumuri care nu duc nicăieri, numai ca să-ţi împaci conştiinţa că nu ai stat deoparte? Nu se pot cîştiga rezboaie pregătite prost, fără lucida urmărire a frontului, alegînd după mori de vînt, pradă elucubraţiilor şi umorilor.


  Ştiu că pot irita tare, că unora nu le va conveni de loc să se afle că încearcă să mute marea cu o linguriţă şi că promit miracole. Şi nici să realizeze că am ajuns in asemenea încurcătură, căzînd apoi din speranţe deşarte în depresie paralizantă . Sîntem instinctiv mîndri de noi, de familia noastră, de grupul nostru, de naţia noastră … şi de specia noastră. Amestecul de aspiraţie, vitalitate, patimă, orgoliu, vanitate, ambiţie ne face să nu mai realizăm cît sîntem de mici faţă de imaginea pe care ne-am construit-o prin cultură în oglinda conştiiţei. Puţină smerenie… a umanităţii nu ar strica.

  Ca să ne apucăm lucid de treabă e nevoie să ne percepem crect condiţia. Să nu ne vedem mai sus sau mai jos decăt sîntem.

  Nu avem cum rezolva o problemă prost pusă. Eu încerc doar să ajut la formularea ei, pe care nu mă simt de loc capabil să o şi rezolv, şi de aceea instig la un curent de formarea a unor echipe de cercetare solidară, care să ştie ce şi de ce face. Cam atît mai cred că mai pot.


  Aştept opinii despre cele 60 de explicaţii
  (sau altele, neglijate de mine) , în spaţiul
  Actiunea pentru Eliberarea României (A.E.R.) ''O miscare de emancipare politica a constiintelor ar ridica voalul care acopera escrocheria politica. Restul ar fi macar istorie (un zvicnet de umanitate in cautare de sens)''

  A.E.R.(GRUP FACEBOOK): http://www.facebook.com/groups/367470513272109/

  TEXT INTEGRAL/S-ar putea clădi o alternativă ? De ce nu avem AER (Acţiuni pentru Eliberarea României) de Ioan Roşca :http://www.universulromanesc.com/gin...-de-Ioan-Rosca
  APEL-Către toate partidele politice neparlamentare, care nu au participat, niciodată, la guvernarea României-, către toţi românii cinstiţi, competenţi şi responsabili, care doresc să se implice în guvernarea ţării

  FRAŢI ROMÂNI, Veniţi să ne unim, să constituim ALIANŢA POPORULUI

  Veniţi să scoatem ţara din sărăcie şi umilinţă

  De 68 de ani, poporul român este jefuit şi umilit de banda de trădători instalată la conducerea statului român prin loviturile de stat din 1944 şi 1989. Până în 1989, banda s-a numit „nomenclatură”, după 1989 se numeşte „clasă politică”. Imediat după lovitura de stat din 1989, nomenclatura comunistă s-a reşapat în FSN, a acaparat puterea în stat, cu ajutorul televizorului şi al mineriadelor. S-au rupt, apoi, în mai multe grupuri şi grupuleţe, vopsite în partide ale întregului spectru politic, unite, ocult, de aceleaşi interese, în două mari grupări, numite, după împrejurări, fie FSN, fie CDR, fie Alianţa DA, fie USL, fie ICCD, care se “rotesc” la conducerea statului român, prin înşelarea electoratului cu televizorul, sau prin cumpărarea, la vedere, a voturilor acestuia. Au transformat statul român în instrument de jefuire şi umilire a cetăţenilor României.

  Prin Legea 15/1990, au deposedat cetăţenii României de întreaga avuţie pe care aceştia au acumulat-o în timpul regimului comunist – fabrici, uzine, combinate, bănci, hoteluri, spaţii comerciale etc – în valoare de peste 300 miliarde de euro. Prin aşa-zisa privatizare, au distrus o bună parte din această avuţie, au demolat mii de fabrici şi uzine, pe care le-au vândut, ca fier vechi, le-au transformat în vile, jeep-uri, iahturi, sau în conturi bancare, în ţară, sau în străinătate. Au vândut cea mai mare parte a avuţiei naţionale străinilor, acaparând şi ei hălci mari din acestă avuţie. Au deposedat cetăţenii României de întregul profit realizat de capitalul românesc în ultimii 23 de ani, peste 1500 miliarde de euro, toate transformate în vile, jeepuri, iahturi, sau conturi bancare, în ţară şi străinătate. N-au investit nimic. N-au creat nici un loc de muncă.

  Prin inflaţia din perioada 1990-2000, au înjumătăţit salariile şi pensiile românilor, care au ajuns şi au rămas, astfel, cele mai scăzute din Europa. Au distrus 4 milioane locuri de muncă. Au obligat 3 milioane de români să-şi părăsească ţara şi familiile în căutarea unui loc de muncă. Au obligat şi obligă 5 milioane de copii români să trăiască fără mamă, fără tată, sau fără ambii părinţi. Mulţi copii români se sinucid de dorul părinţilor. Şi mai mulţi cad pradă delicvenţei, drogurilor, prostituţiei. Au distrus şcoala românească. Acum, aceasta „produce tâmpiţi”, conform aprecierii preşedintelui ţării. Au distrus spitalele, au adus sistemul de sănătate publică la limita supravieţuirii. Milioane de români au murit şi mor cu zile, din lipsă de medicamente, din lipsă de asistenţă medicală.

  Au distrus statul român. Actualele instituţii ale statului român nu reprezintă interesele majorităţii, ale poporului român. Actualele instituţii ale statului român apără interesele păturii oligarhice, care a acaparat puterea economică, pe cea politică şi şi-a impus şi propriile valori morale: lăcomia, egoismul, înşelăciunea, hoţia, trădarea, aroganţa, dispreţul faţă de poporul român, faţă de cultura şi istoria acestuia.. Acest dezastru al economiei şi societăţii româneşti este opera tuturor partidelor politice care au participat la conducerea statului român în ultimii 68 de ani.

  A venit timpul ca aceste partide să fie înlăturate de la conducerea statului român. Ele nu vor pleca de bună voie. Câinele nu pleacă de la măcelărie.

  Stăpânul, adică poporul român, este cel care poate şi trebuie să pună piciorul în prag, să alunge haita de hoţi, să scape de sărăcie şi umilinţă, să scape din sclavie, să trăiască în libertate şi prosperitate. Poporul român poate şi trebuie să întoarcă, din nou, istoria în favoarea sa, cum a mai făcut şi în alte dăţi.

  La alegerile parlamentare din acest an, poporul român trebuie să spună un NU răspicat celor care l-au adus în actualul dezastru economic, social şi moral, trebuie să nu voteze pentru nici unul din partidele politice care au participat la guvernare, la conducerea statului român în ultimii 68 de ani.

  Ţinând seama de prevederile Constituţiei şi ale legilor în vigoare, care nu mai pot fi schimbate până la alegerile parlamentare, singura soluţie prin care poporul român poate spune NU celor care au condus ţara până acum este să poată spune DA, adică să voteze, pentru candidaţii unui partid politic NOU, sau al unei alianţe formate din partide politice NOI, ai căror candidaţi nu au participat la conducerea statului român. Conform prevederilor legale în vigoare, candidaţii independenţi nu au nicio şansă să obţină majoritatea locurilor în Parlament, astfel încât să poată adopta legi care să pună capăt dezastrului economic, social şi moral al României.

  Având în vedere cele de mai sus, Partidul Poporului cheamă toate partidele politice neparlamentare, care nu au participat, niciodată, la guvernare, la conducerea statului român, ca şi pe toţi românii cinstiţi, competenţi şi responsabili, care doresc să se implice în guvernarea ţării, să constituim ALIANŢA POPORULUI, care va avea următoarele obiective politice:


  1. ) Câştigarea alegerilor parlamentare din anul 2012;

  2.) Adoptarea Legii Cojocaru privind construcţia economiei democratice, a Legii impozitului progresiv pe marile averi şi a Legii controlului averilor;

  3.) Realizarea unui program de investiţii de 600 miliarde de euro şi crearea a 6 milioane locuri de muncă, în următorii 10 ani, cu banii obţinuţi prin aplicarea legilor prevăzute la pct. 2;

  4.) Construirea, în următorii 10 ani, a 5.000 kilometri de autostradă, prin alocarea, pentru acest obiectiv, a 50 miliarde de euro, din investiţiile prevăzute la pct. 3;

  5.) Reindustrializarea ţării, reconstrucţia celor mai multe din întreprinderile distruse în ultimii 23 de ani, pe vechile amplasamente, unde este posibil, sau pe noi amplasamente, prin alocarea a 200 miliarde din investiţiile prevăzute la pct. 3;

  6.) Refacerea industriei de apărare, reconstrucţia armatei române, astfel încât aceasta să devină o componentă puternică şi respectată a armatei Uniunii Europene, prin alocarea, din investiţiile prevăzute la pct. 3, dar şi de la bugetul statului român, a cel puţin 100 miliarde de euro, în următorii 10 ani;

  7.) Modernizarea agriculturii, regularizarea tuturor râurilor ţării, astfel încât să triplăm producţia de energie hidroelectrică, să irigăm cea mai mare parte a celor 9 milioane de ha de teren arabil, să triplăm producţia agricolă, să scăpăm de inundaţii, prin investiţii de cel puţin 100 de miliarde euro, din cele prevăzute la pct. 3;

  8.) Transformarea Deltei Dunării într-unul din cele mai puternice centre ale turismului european, reînflorirea litoralului românesc, şi a turismului montan, istoric şi religios, prin alocarea a 50 miliarde de euro, din cei prevăzuţi la pct. 3;

  9.) Îmbunătăţirea legislaţiei referitoare la protecţia mediului înconjurător, prin sporirea fondurilor alocate acestui serviciu public şi prin înăsprirea sancţiunilor împotriva poluatorilor.

  10.) Împroprietărirea fiecărui cetăţean major al României cu un capital productiv în valoare de 20.000 euro, din banii obţinuţi prin aplicarea legilor prevăzute la pct. 2. Accesarea celor 20.000 euro se va face treptat, pe parcursul a 10 ani, prin concursuri de proiecte, conform metodologiei utilizate la accesarea fondurilor UE;

  11.) Înlocuirea economiei oligarhice cu o economie democratică, în care majoritatea capitalului să se afle în proprietatea privată a majorităţii cetăţenilor, a clasei mijlocii, care va cuceri, astfel, definitiv, şi puterea politică, statul;

  12.) Funcţionarea statului român cu bugete echilibrate, fără împrumuturi publice. Creşterea de peste 3 ori a veniturilor bugetare, în următorii 10 ani, prin creşterea Produsului Intern Brut, ca urmare a investiţiilor prevăzute la pct. 3.

  13.) Întărirea puterii şi independenţei justiţiei, prin alegerea de către popor a tuturor magistraţilor;

  14. Întărirea controlului poporului asupra sistemului financiar, prin alegerea de către popor a guvernatorului Băncii Naţionale a României;

  15.) Întărirea controlului poporului asupra informaţiei publice, prin alegerea de către popor a preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului şi a conducătorilor serviciilor publice de radio şi televiziune;

  16.) Încetarea, imediată, a înstrăinării resurselor naturale şi a capitalului naţional de importanţă strategică, aflat în proprietatea statului. Aceste resurse şi capitaluri vor fi exploatate şi administrate de societăţi comerciale având ca acţionari statul român şi cetăţeni români, beneficiari ai Legii Cojocaru.

  17.) Investigarea dosarelor de privatizare şi trimiterea în judecată a tuturor celor care se fac vinovaţi de subminarea economiei naţionale şi de alte infracţiuni prevăzute de lege, în acest domeniu;

  18.) Investigarea tuturor actelor de uzurpare a drepturilor şi libertăţilor poporului român, săvârşite în ultimii 68 de ani şi trimiterea în judecată a celor care se fac vinovaţi de genocid şi alte infracţiuni prevăzute de lege, în acest domeniu;

  19.) Angajarea tuturor componentelor şi instituţiilor statului român într-un efort susţinut şi concertat pentru Reîntregirea Patriei, pentru ştergerea definitivă şi irevocabilă a urmărilor Pactului Ribbentrop-Molotov;

  20.) Întărirea colaborării dintre Statul Român şi Biserica Ortodoxă Română, cu respectarea drepturilor şi libertăţilor celorlalte culte religioase, pentru creşterea rolului bisericii strămoşeşti în însănătoşirea morală a poporului, în cultivarea şi respectarea valorilor civilizaţiei creştine.

  Lista obiectivelor politice va fi completată cu cele care vor fi propuse de cei care vor adera la ALIANŢA POPORULUI.

  Constantin Cojocaru
  Preşedintele Partidului Poporului

  Tel/Fax: 021.310.4623
  Mobil: 0726.561.114; 0744.596.179; 0766.511.920
  Web: http://www.variantacojocaru.ro
  Email: centrala@variantacojocaru.ro
  Comunicat integral: http://www.universulromanesc.com/gin...ANTA-POPORULUI

  Naţiunea română a ajuns ostatica […]. Singura speranţă care a rămas, ca-n orice tiranie, este ’’puterea celor fără putere’’. E ca în 1990. Oamenii de bine pot coace din nou neomineriade, pentru ca parveniţii să-şi păstreze prada şi să scape de pedeapsa pentru distrugerea României, pe care, deocamdată, o împiedică rotativa fesenistă şi justiţia complice. Surprinde absenţa unui nume-steag pentru mişcarea de constestaţie a întregului sistem, care să permită coagularea unui curent de revoltă justiţiară. Cei care vor cu adevărat eliberarea statului român de pegra internă împletită cu aservirea externă, deparazitarea instituţiilor uzurpate, judecarea justiţiei complice, recuperarea a ce se mai poate din ce s-a jefuit în tranziţie, rămân veşnic fără nume, ceea ce îi împiedică să se recunoască şi coalizeze.

  Intelectualii au fost cumpăraţi să nu reuşească definirea unei mişcări de revoltă socială. Se face totul ca să nu se ridice în arena confruntărilor un mesaj capabil de a trezi victimele la rezistenţă. De prea multe ori ezităm să ne implicăm. Ca mine au fost şi încă mai sunt milioane de oameni. M-am săturat de mizeria morală, economică şi socială în care a ajuns această ţară. Siluită de pigmei, fără vreo calitate în scara valorilor pe care au dărâmat-o. Este musai să ne amintim ce spunea Nicolae Titulescu ’’Fiecare are misiunea lui’’.

  ***
  Prof.univ.asoc. Pompiliu COMŞA,
  Preşedintele organizaţiei Galaţi a Partidului Verde
  Text integral : http://www.universulromanesc.com/gin...rtidului-Verde
  *******
  Din presa adunate:
  Criza de încredereDupă răsturnarea din ’89 oamenii s-au dus în număr mare la vot, apoi, din ce în ce mai puţin. Azi merg la urne doar două treimi din câţi se duceau în urmă cu două decenii: un uriaş declin al interesului pentru alegeri, care traduce pierderea încrederii în politicieni, a speranţei că aceştia vor reprezenta vreodată nevoile alegătorilor.

  Criza de încredere în clasa politică este internaţională, totuşi, dacă în occident ea se manifestă pe fondul unei societăţi civile puternice şi al unei economii de piaţă funcţionale, în ţări ca a noastră criza de încredere este rezultatul acaparării puterii de către reţele transpartinice a căror raţiune de existenţă stă în drenarea resurselor publice. În timp ce în ţările civilizate miriade de structuri locale şi regionale, asociative, economice ori culturale compensează în bună parte deficitele reprezentării parlamentare, garantând neluarea în captivitate a societăţii de către politică, la noi, vacuumul social moştenit de la un sistem unde singura structură oarecum funcţională era Securitatea, face ca bunului plac al clasei politice, aleasă democratic, să nu i se poată opune mai nimic.

  Clasa politică este general incapabilă de a da vreun răspuns crizei de încredere în care se află. Nu o pot face politicienii educaţi ai apusului, prizonieri ai rutinei şi sistemului, deseori înfeudaţi. Cu atât mai puţin o va face mârlănimea politică românească, năduşind duhori de ţuică şi parfum scump de la căţăratul scrofesc în copacul puterii, ori mai tinerii colegi, precar aculturaţi pe la burse şi seminarii, la fel, dacă nu mai venali şi mai cinici decât tovarăşii lor vârstnici. A le face reproşuri moralizatoare, a apela la conştiinţa civică, binele comun, patriotism sau la codul penal sunt gesturi la fel de neavenite şi ridicole ca interdicţia râmatului ordonată mistreţilor din luncă. Formaţi într-un sistem în care statul capturase societatea, membrii „elitei” autohtone nu pot acţiona decât acaparând la rândul lor statul şi resursele publice. Nici individual şi, cu atât mai puţin colectiv, aceşti oameni nu sunt capabili de alte comportamente în afara celui predator. Nu poate exista schimbare din interior a partidelor noastre politice.

  VEZI ANALIZA INTEGRALA-Ce ar insemna un partid al clasei de mijloc si ce-i de facut : http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?1744-Ce-ar-insemna-un-partid-al-clasei-de-mijloc-si-ce-i-de-facut
  Partidele neparlamentare – status actual […] Deși scena politică autohtonă este percepută în mentalul colectiv drept cele câteva partide pe care le vedem vehiculate zi de zi în mass media centrală, un studiu realizat în ultimele trei luni asupra formațiunilor politice din afara Parlamentului a scos la iveală câteva cifre-numere inte. Astfel, s-a ajuns la un număr de 29 de grupuri politice, unele mai cunoscute iar altele despre care doar foarte puțini au auzit. În cele ce urmează vom radiografia acest segment ce coincide cu 83% din spectrul politic din România. VEZI TEXTUL INTEGRAL: http://neparlamentari.wordpress.com/...status-actual/
  Miscarile sociale sunt actiuni colective prin care populatia este informata, alertata, educata si mobilizata, de-a lungul anilor sau chiar decadelor, sa provoace factorii de putere dintr-o tara si intreaga ei societate in vederea redresarii unor probleme sociale sau carente si sa restabileasca valorile sociale necesare. Prin implicarea populatiei direct in procesul politic, miscarile sociale sustin conceptul de guvern al oamenilor si prin si pentru oameni. Taria miscarilor sociale este direct proportionala cu forta cu care oamenii de rand isi manifesta nemultumirea si solicita schimbarea. Astfel, principala tema a miscarilor sociale este, lupta dintre miscarile reformatoare si factorii puterii pentru a castiga inimile (simpatia), mintea (opinia publica) si suportul activ al majoritatii populatiei care detine puterea, fie de a conserva sistemul actual fie de a produce o schimbare.

  Trebuie sa existe o renastere a democratiei prin „vointa poporului”. Puterea centralizata tot mai mare a statului si a altor institutii publice, combinate cu noi modalitati de utilizare a mass-media in procesul politic finalmente au eliminat participarea cetatenilor din procesul de luare a deciziilor sociale. Cei care detin centrul puterii iau decizii in interesul unei minoritati iar in acelasi timp submineaza binele comun si agraveaza mult problemele sociale existente. Dar oameni au o putere, putere care devine evidenta prin organizarea in grupuri. Istoria furnizeaza o multime de exemple a unor miscari civice care au obtinut schimbari sociale si politice iar cei care detin puterea stiu acest lucru. Cei de la putere stiu ca puterea lor depinde de suportul si consimtamantul maselor.

  Miscarile sociale non-violente sunt instrumente puternice ale pastrarii democratiei si angrenarea societatii in directia rezolvarii unor probleme sociale critice. Aceste miscari dau oamenilor posibilitatea sa provoace o repozitionare in raport cu factorii de putere dominanti in societate si sa devina activi in procesul luarii deciziilor la nivelul societatii, mai ales in conditiile in care modalitatile uzuale (alegeri electorale, referendum, etc.) de participare la viata politica sunt ineficiente in reformarea societatii.

  Miscarile sociale mobilizeaza oamenii si opinia publica de a avea revendicari fata de cei care detin puterea si fata de intreaga societate in vederea unei intoarceri la valorile si nevoile universale si a gasirii unei modalitati de rezolvare a inechitatilor sociale. In conditii optime, astfel de miscari genereaza o societate civila dinamica si relevanta in procesul politic, inclinand balanta puterii sociale si politice de la elitele si institutiile centrale catre noi retele sociale si grupuri care au luat nastere la nivelul strazii. Astfel de miscari sociale sunt comune in istoria oricarei tari si au insotit adesea schimbarile de regim politic dar si eforturile permanente de a face societatea un loc in care fiecare sa poata trai si sa isi implineasca potentialul.


  Miscarile sociale versus detinatorii puterii


  Procesul de obtinere a schimbarilor sociale prin miscari sociale este lupta dintre miscarea sociala si detinatorii puterii pentru inimile, mintile si suportul (aprobarea) maselor. Cei aflati la putere promoveaza politici care sunt in avantajul elitelor dar adesea in dezavantajul majoritatii populatiei si incalca valorile majoritatii populatiei. Inainte de inceperea miscarii sociale, mare parte a populatiei nu constientizeaza clar abuzurile la care este supusa si de incalcarea valorilor avute dar, odata ce acest fapt este evidentiat de catre promotorii miscarii sociale, oamenii realizeaza cu nemultumire starea de fapt si pot fi mai usor motivati sa ia atitudine.


  Strategia celor care detin puterea

  Cei aflati la putere isi mentin puterea si avantajele ascunzand incalcarea valorilor morale ale populatiei si utilizand cateva strategii:

  - prima modalitate de aparare este strategia „managementului birocratic”, prin care se incearca sa se impiedice ajungerea problemei la cunostinta populatiei. Se realizeaza in mai multe moduri:
  --- se ascunde existenta problemei fata de intreaga populatie
  --- problema nu este lasata sa ajunga un subiect social „fierbinte”
  --- problema este tinuta in afara discutiilor politice sau a altor foruri de decizie

  - tinerea problemelor sub „control” se face in mai multe feluri:
  --- monopol si control asupra mijloacelor de informare
  --- negarea problemei
  --- crearea de mituri sociale care sa fie tocmai opuse realitatii
  --- crearea unor false amenintari. Se urmareste instalarea unei stari de frica la nivelul populatie astfel incat aceasta sa sustina neconditionat orice decizii ar lua elitele puterii

  - dupa ce problema devine publica cei care detin puterea sunt fortati sa recurga la strategia de „management al crizei” luand mai multe masuri:
  --- justificarea politicilor injuste prin lansarea unui mit care spune ca politicile injuste au ca rol protejarea populatiei de un rau si mai mare.
  --- se mentin falsele amenintari deja folosite si se inventeaza altele noi.
  --- se regizeaza evenimente care sa justifice si sa capteze aprobarea populatiei pentru anumite decizii ale puterii
  --- se incearca controlul miscarii sociale prin: ignorare, apoi discreditare si destabilizare, iar daca e necesar chiar si reprimare
  --- se ofera o aparenta cooperanta si se ofera solutionarea problemei prin promisiuni, noi discursuri, inceprea unor studii sau infiintarea unor comisii, inceperea unor negocieri
  --- se fac schimbari minore in directia reformei, compromisului sau cooptarii opozantilor
  se coopteaza opozantii pentru a rezolva problema

  - principalul mijloc prin care cei care detin puterea incearca mentinerea unor politici lipsite de justete si ascunderea lor fata de populatie este utilizarea a unui sistem dublu de doctrine si politici, unul oficial si celalalt operativ (termenii apartin lui Noam Chomsky). Politicile oficiale sunt false politici ce sunt oferite publicului. Acestea sunt prezentate in inalti termeni morali si pot fac referinta la valori comune (democratie, libertate, egalitate, etc.). Politicile operative, pe de alta parte, sunt politicile cu adevarat urmate de guverne dar care sunt ascunse de publicul larg pentru ca incalca in mod semnificativ valorile clamate si astfel ar deranja pe cei mai multi cetateni.
  ANALIZA INTEGRALA-Planul de Actiune al Miscarilor Sociale (PAMS). Un cadru strategic : http://www.universulromanesc.com/gin...adru-strategic
  Apel pentru constituirea unei alternative contestatare

  Românii s-au săturat de farsa "alegerii" între aripile FSN care işi împart prada jefuită populaţiei capturate în statul uzurpat. Ei simt că ideologiiile care par a se confrunta: comunismul nostalgic şi capitalismul sălbatec, nu sînt decît diversiuni pentru acoperirea intereselor celor care au comis "tranziţia criminală", distrugînd ţara pentru a se imbogăţi nemeritat.

  Majoritatea a inţeles că nu e reprezentată nici de PDL nici de USL, că hoţii s-au convertit continuu, că politicienii se căpătuiesc slujind mercenar interese străine. Unii au aflat că în afara zonei sinistrate politic din Europa de Est există curente de emancipare cetăţenească, că in lumea civilizată civism înseamnă: democraţie reală, directă sau economică, ecologie profundă şi morală creştină, condiţie umană demnă- larg distribuită. Alţii au devenit conştienţi că rămînerea la putere a vinovaţilor împiedică repararea nedreptăţilor, cercetarea furăciunilor, anularea "privatizărilor", denuţarea "ingineriilor" ilicite, recuperarea activelor nedistruse şi pedepsirea jefuitorilor, controlul averilor, tratarea patologiei sociale, apărarea sănătăţii celor mulţi, inălţarea conştiinţelor prin educare şi informare cinstită.

  Manifestaţiile de protest arată că poporul, îndelung domesticit, deşi s-a săturat de exploatatori, nu vede direcţia ieşirii din tunel, fiind amăgit că Europa ne-ar impune să ne suportăm resemnaţi călăii, ca administratori neocoloniali. Ca să anime lupta de eliberare, oamenii au nevoie de o alternativă reală, altfel nu pot scăpa de pesimism şi lehamite, rămînînd în ghearele compromisurilor pentru supravieţuire, domesticiţi de Media aservită, care propovăduieşte necontenit supunerea.

  Evadarea minţii cere o fereastră spre libertate. De aceea grupurile contestatare trebuie să treacă peste diferenţe, nuanţe, ambiţii şi orgolii şi să urmărească federarea în acţiune, întru înfruntarea solidară a sistemului putred. Populaţia revoltată are nevoie de o stea polară consistentă, de rezistenţă coerentă. De-abia după eventuala răsturnare a clicii parazitare ar căpăta sens confruntările de concepţie, metodă, program, ar putea fi negociate diferenţele de interese şi năzuinţe. Grupurile anti-sistem care nu pun umărul la efortul comun de eliberare a României dovedesc sterilitate, orbire, veleitarism sau rea credinţa.

  Ioan Roşca, fost grevist al foamei in Piaţa Universităţii, iniţiator al Acţiunii pentru Eliberarea României (http://www.piatauniversitatii.com/ )

  Alegeri legislative în România, 2008
  :
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Alegeri...C3%A2nia,_2008

  Rezultate Alegeri Parlamentare 2008 la nivel national:
  http://www.alegeri.tv/alegeri-parlam...inominale-2008
  Legislatia care sta la baza organizarii Alegerilor Parlamentare 2008 este
  :

  1. Constituia României, republicat; (Monitorul Oficial nr. 767/2003)

  2. Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputailor si a Senatului si pentru modificarea si completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritilor administraiei publice locale, a Legii administraiei publice locale nr. 215/2001 si a Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali; (Monitorul Oficial nr. 196/2008)

  3. Ordonan de urgenta nr. 66/2008 pentru modificarea si completarea Legii administraiei publice locale nr. 215/2001 si a Legii nr. 334/2006 privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale, precum si pentru modificarea Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului si pentru modificarea si completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, a Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si a Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali; (Monitorul Oficial nr.409/2008)

  4. Ordonanta de urgenta nr. 97/2008 privind modificarea si completarea titlului I al Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului si pentru modificarea si completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administraiei publice locale, a Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si a Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali;
  (Monitorul Oficial nr. 630/2008)

  5. Hotrârea Guvernului nr. 802/2008 pentru aprobarea primei delimitari a colegiilor uninominale pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului; (Monitorul Oficial nr. 595/2008)

  6. Hotrârea Guvernului nr. 983/2008 privind stabilirea datei de desfurare a alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat din anul 2008; (Monitorul Oficial nr. 631/2008)

  7. Hotrârea Guvernului nr.984/2008 privind aprobarea bugetului si a cheltuielilor necesare pentru pregtirea, organizarea si desfurarea alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat din anul 2008; (Monitorul Oficial nr. 631/2008)

  SURSA:
  http://www.e-transport.ro/REZULTATE_...21004-p83.html
  CANDIDAT INDEPENDENT: Nicusor Dan, candidat anti-sistem independent: http://nicusordan.ro/
  //**--------------------------------------------------------------------------------//
  Partide inscrise 2012(lista membrilor depusa pina la 31 dec. 2011 la Tribunalul Bucuresti)/ Numarul de ordine reprezinta nr. de identificare din registrul partidelor :

  1. ) Partidul National Liberal (PNL)(USL): http://www.pnl.ro/
  2. ) Partidul Social Democrat (PSD)(USL): http://www.psd.ro/
  3.) Partidul Democrat Liberal (PDL): http://www.pdl.org.ro/
  4.) Partidul National Taranesc-Crestin Democrat(PNTCD) : http://www.universulromanesc.com/gin...ead.php?t=1382
  9.) Partidul Pensionarilor si Protectiei Sociale( PPPS) : http://pppsro.eu/istoric-juridic.html

  10.) Partidul Romania Mare (PRM) : http://www.ziarultricolorul.ro/
  12.) Partidul Social Democrat Muncitoresc ( PSDM) : http://www.psd-ctp.ro/ro/
  13.) Partidul Socialist Roman ( PSR) : http://www.psr.ro/
  14.) Partidul Conservator (PC) : http://www.partidulconservator.ro/
  15.) Partidul Ecologist Roman(PER) : http://www.per.ro/

  21.) Partidul National Democrat Crestin(PNDC) : http://pndc.com.ro/
  22.) Partidul Popular(P.P.)[Sadovan] : ???
  29.) Partidul Alianta Socialista(PAS) : http://www.pasro.ro/
  35.) Forta Civica : http://www.partidulfortacivica.ro/documente.htm
  38.) Partidul Verde(PV) : http://www.partidulverde.ro/

  45.) Partidul Romaniei Europene(PRE) : http://cugiralba.wordpress.com/2011/...2%80%93-p-r-e/
  46.) Partidul Civic Maghiar (PCM) :???
  47.) Partidul Uniunea Ecologista din Romania ( PUER) : http://viitorulesteverde.wordpress.c...-costel-bobic/
  48.) Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei(UNPR): http://www.unpr.eu/
  50.) Partidul Poporului ( PP-LC) : http://www.variantacojocaru.ro/

  51.) Partidul Poporului-Dan diaconescu (PP-DD) : http://www.partidul.poporului.ro/ro
  52.) Partidul PRODEMO (P.PRO) : http://www.prodemo.ro/cine-suntem/prodemo.html

  ?.) Uniunea Democrata a Magiarilor din Romania( UDMR): http://www.universulromanesc.com/gin...play.php?f=452

  MR.Ungureanu îsi “cumpără” partid : Forţa Civică /…/ MRU nu-şi transformă ONG-ul în partid politic. MRU îşi cumpără, ca şi Dan Diaconescu un partid neparlamentar. MRU cumpără un partiduleţ de buzunar…


  În ceasul al 12-lea, fostul premier marionetă Mihai Răzvan Ungureanu a înţeles că pentru a putea candida nu se poate prezenta în alegeri cu un ONG(nu permite legea electorală). Dar cum transformarea ONG în partid unu sau înfiinţarea unui partid cu 3 luni înainte de alegeri nu este un lucru simplu, Ungureanu a decis …să cumpere un partid de-agata. O spune chiar el pe Facebook: „ Nu este însă vorba nici de transformarea Iniţiativei într-un partid, ci de a dota Iniţiativa cu un astfel de vehicul electoral.
  ***
  ACTUALIZARE INFORMATII/Cine ne reprezinta-pe cine legitimam la alegerile legislative 2012!?
  AICI : http://www.universulromanesc.com/gin...gislative-2012!

  Pe lângă faptul că răspunde urgenţelor momentului - şi nimic nu este mai urgent decât crearea alternativei la guvernarea USL, un partid ataşat Iniţiativei înseamnă trecerea la nivelul următor”. Conform informaţiilor pe care le deţinem, MRU intenţionează să cumpere formaţiunea politică numită „Forţa Civică”, Preşedinte - Adrian Ştefan Iuraşcu ( info : http://www.universulromanesc.com/gin...Partid-Crestin )
  ***

  UNPR şi PSD formează Alianţa de Centru Stânga, alianţa încheiată în conformitate cu voinţa politică a celor două partide şi cu respectarea procedurilor prevăzute de lege. Alianţa de Centru Stânga reprezintă pilonul social al USL, reunind cele mai consistente opţiuni de centru-stânga din spectrul politic românesc"

  1: http://www.mediafax.ro/politic/unpr-a-format-cu-psd-alianta-de-centru-stanga-parte-a-usl-10004650

  2: http://politicata.wordpress.com/2012...-forta-civica/

  3: http://www.cotidianul.ro/mru-isi-cum...asescu-192982/
  Tribunalul BUCURESTI-Lista partidelor politice inscrise:: http://tmb.ro/index.php/partide-politice

  4 : http://www.adevarul.ro/actualitate/p...763723781.html

  ***Alianta de Centru Dreapta ( PDL, PNTCD, Partidul Noua Republica, Initiativa Civica de Centru Dreapta, Fundatia Crestin Democrata (FCD)) semnare a manifestului s-a desfasurat la sediul Fundatiei Crestin Democrate in prezenta presedintilor PDL, Vasile Blaga, ICCD, Mihai-Razvan Ungureanu, PNTCD, Aurelian Pavelescu, PNR, Mihail Neamtu, si FCD, Adrian Papahagi
  ***
  Last edited by Demonstrator; 25-03-12 at 12:58 PM.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU

 2. #2

  Default Răspuns la: Vot-sondaj de opinie: alegeri locale si legislative 2012

  Cu cine votează romanii ? ...Mare forfota mare.. De vreo două luni încoace, mioriticele plaiuri pe care (încerc să) trăiesc sunt într-o continuă mişcare haotică menită să arete cetăţeanului de rând, mai mult sau mai puţin turmentat, ce împliniri măreţe pot realiza (deja) aleşii atunci când îşi pun mintea şi stafful la treabă. Totodată, dar pe de altă parte, potenţialii alesi-in -devenire se îngrămădesc cu mic cu mare să arunce cu lături unii pe alţii şi toţi în deja-aleşii care s-au lăfăit un mandat ori două prin scaunele călduţe ale consiliilor noastre locale şi judeţene cele de toate zilele..

  Afişe electorale cu figuri nătângi privesc spre tine din toate părţile încearcă să te convingă să pui ştampila pe numele lor.. Unii cu degetul arătător îndreptat stângaci spre nişte poze care ar reprezenta (cică) esenţa unor promisiuni făcute plebei şi care, vezi Doamne, le-au onorat, alţii făcând noi promisiuni utopice şi asigurându-se că numai şi numai ei le-ar putea duce la îndeplinire...

  Mitinguri electorale la care nu mai participa aproape nimeni, cu excepţia celor plătiţi să strige sloganuri stereotipe, mişună firav pe străzi.. Reprezentanţi ai puterii şi opoziţiei îţi oferă diverse obiecte promoţionale înfierate cu numele partidului pe care încerca să-l propulseze la cârmă... Unii bat la poarte sit e cadorisea cu o găleată (la sate) alţii ies în stradă când plouă şi îţi intens generos o umbrelă electoral cu menţiunea “Partidul nostru va apăra de vreme rea”.. Alţii trimit scrisori pensionarilor, explicându-le cum vor avea ei grijă de dumnealor dacă vor câştiga, cum le vor oferi pensii municipal (ce???) şi cum vor veghea la bunăstarea baranetii lor... Aş putea continua cu minciunile lor dar mă opresc aici că nu merită enunţate..

  Să mori de râs, nu alta... Dar, nu-i de râs...

  Toţi puşi brusc în mişcare de magia apropiatelor alegeri, a căror trecere peste o săptămână, va opri, tot brusc şi tot ca prin magie, întreaga forfota de care vorbim..

  Apoi va începe “” pomana porcului”, respectiv împărţirea “” ciolanului”, şi toate bătăliile acestea de cap vor fi date uitării. Vom putea iar trăii liniştiţi în gropi, gunoaie, bălţi, griji, lipsuri şi şmecherii până la toamnă... când se vă împărţii “” caşcavalul”” adevărat...

  Mă întreba cineva dacă o să merg la vot. Păi da, sigur voi merge. Dar mă voi afla, pentru a nu ştiu câta oară şi alături de nu ştiu câte milioane de romani, în rolul cetăţeanului turmentat, frământat veşnic de întrebarea “” Eu cu cine votez?””.. Şi asta pentru că, din păcate, România mea de azi nu este cu nimic diferită de cea de atunci a lui “Nenea Iancu”...
  . SCHIMBAREA CLASEI POLITICE AR FI CEA MAI BUNĂ SOLUŢIE !! Cel puţin eu asta îmi doresc, să scap de jefuitorii României, care vin din păcate ACEIAŞI de 23 de ani încoace..
  MOTTO: „ Atitudinea pozitivă este paşaportul nostru pentru un mâine mai bun. Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, duşmanii îl obligă să facă ce trebuie. Este de o mie de ori mai bine să fii optimist şi să te înşeli, decât să fii pesimist şi să ai dreptate. Nu-ţi fie teamă că înaintezi prea încet. Teme-te dacă te opreşti. Nu renunta niciodata! Poti renaste in fiecare clipa, fiecare secunda poate fi un nou inceput. Este o alegere. Autor: anonim”. pagina blog: http://minervagrama.blogspot.com/

 3. #3

  Exclamation Răspuns: Apelul candidatului de meserie cetățean... Romeo Tarhon

  Quote Originally Posted by Minerva Grama View Post
  Cu cine votează romanii ?
  Mă întreba cineva dacă o să merg la vot. Păi da, sigur voi merge. Dar mă voi afla, pentru a nu ştiu câta oară şi alături de nu ştiu câte milioane de romani, în rolul cetăţeanului turmentat, frământat veşnic de întrebarea “” Eu cu cine votez?””.. Şi asta pentru că, din păcate, România mea de azi nu este cu nimic diferită de cea de atunci a lui “Nenea Iancu”...
  . SCHIMBAREA CLASEI POLITICE AR FI CEA MAI BUNĂ SOLUŢIE !! Cel puţin eu asta îmi doresc, să scap de jefuitorii României, care vin din păcate ACEIAŞI de 23 de ani încoace..
  Partide și mercenari ai partidelor putrede, epuizate, depășite, lustrabile, condamnabile! Scuipați-vă, bălăcăriți-vă, ridicați-vă poalele în cap, făceți-vă că luptați, umpleți paginile electronice de toate mizeriile până Duminică la vot, așa cum umpleți stâlpii cu afișele și mesajele voastre mincinoase, disperate, lipsite de inspirație și căldură umană! Vânați-vă ca șacalii și hienele pentru o bucată de cadavru al istoriei mirosind a hoit, câștigați și de astă dată la înțelegere, complotând între voi, aceste alegeri după regula manipulării, adormirii, intoxicării, dezbinării, hulirii, instigării, inoculării urei și neiubirii de țară și neam, de român cu român, și exultați smintiților, euforizați, triumfați pentru gloria voastră dramatic de trecătoare, indiferent care dintre voi, primarilor aspiranți, dobândiți necinstit funcțiile, căci nu ne păcăliți chiar pe toți, unii știm că lupta este pe consilieri, pe numărul cât mai mare de slugi, de mercenari de partid, de gladiatori, căci acolo este miza și mizeria, legalizarea fărădelegilor!

  Măcar eu îmi
  știu locul și măsura, nu am bani, dar iubirea de moșie e un zid(!) împotriva voastră, nemernici de duzină și de uzină, de fabrică de marionete politice, de figuranți în filmul aberant al istoriei de groază a românilor dirijați și condamnați la de-patriere, la de-naționalizare, la de-românizare... Dreapta mea gândire și nedreapta mea suferință din dragoste pentru Țară și Neam nu mă vor absolvi nicicând în această viață câinoasă de dorința nebună de a vedea românii împreună, trup lângă trup și inimă lîngă inimă, ca un zid viu în fața trufașei tagme a jefuitorilor care ne vând nu doar avuțiile și pământul, ci și conștiința individuală pentru a le-o oferi străinilor generoși la comisioane cu șperțarii de țară, pe un preț de nimic, vrac și en gros, sub formă de Conștiință Națională, câtă a mai rămas nevândută la bursa antinațională a trădării!...

  Iar voi, români anestezia
  ți precum găinile de Crevedia, cum pe drept vă jignește magistralul Dan Puric, mai bine stați acasă și nu mergeți la vot decât să potențați iar slugoii din partide, care intră deja îndatorați față de finanțatorii marii mizerii numite ”politică”, în jocul trucat al învingătorilor și învinșilor! Mai bine nu votați, decât să vă vindeți votul pe iluzii, subevaluați și înșelați cum sunteți de 22 de ani. Nu le acceptați suta de lei pe care v-a promis-o cândva și Ceaușescu, acesta fiind prețul oferit de către acești mii de Ceaușești pentru supunerea, tăcerea, cumințenia, umilința, foamea, bolile și toată suferința voastră, prețul pentru acceptarea mută, surdă și oarbă a statutului vostru de masă de manevră, de exploatare și de extorcare.

  Români, trezi
  ți-vă, uniți-vă și urniți-vă! Nu votați PDL, USL, PSD, PNL, UNPR, UDMR, PP-DD și alte derivate și surogate politicianiste înșelătoare, aliate în culise, înțelese dinainte ca voi să le dați voturile la grămadă, indiferent de culorile și umorile politice, grămadă din care ei s-au înțeles de două decenii cum să își împartă feliile fraudând după regula alternanței la butoanele mîrșăviilor.


  Prețul neîncarcerării Poterașului cel plin de dosare penale este cedarea puterii locale în favoarea execrabilului candidat USL, cu acceptul figurantului și interlopului Florescu, al tânărului UNPR-ist de umplutură, al PP-DD-istului fost milițian, al ilustrului anonim UDMR-ist și al altor plevuște electorale. Nu dragilor, eu nu sunt un hoț care strigă ”hoții”. Sunt ROMEO TARHON, un giuleștean care urăște politrucii și partidele impostorilor, care încearcă de mai mulți ani, poate nu în van în cele din urmă, să coaguleze spiritul cetățenesc și spiritul naționalist în jurul adevăraților lideri spirituali ai românității: Dan Puric, Tudor Gheorghe, Ion Coja... Căci încă sper că tot ce e românesc nu piere(!), fiindcă neamul românesc nu a coagulat niciodată în jurul unei ideologii, ci a unei stări de spirit(!!).


  Ieșiți din adormire, români! Nu vă cer să mă votați pe mine ca primar la sectorul 6, fiindcă sunt un militant civic din Giulești, nici să votați candidații PNDC, ai CRUCII, în alte sectoare și localități, ci vă cer să nu ieșiți la vot, mai bine stați acasă decât să îi algeți iar pe neo-feseniștii lui Iliescu și Băsescu, pe trădătorii și vânzătorii României de azi și de mâine.

  A
  șa să vă ajute Dumnezeu! Romeo Tarhon

 4. #4

  Exclamation Răspuns la: Vot-sondaj de opinie: alegeri locale si legislative 2012

  Quote Originally Posted by Romeo T. View Post
  Partide și mercenari ai partidelor putrede, epuizate, depășite, lustrabile, condamnabile! Scuipați-vă, bălăcăriți-vă, ridicați-vă poalele în cap, făceți-vă că luptați, umpleți paginile electronice de toate mizeriile până Duminică la vot, așa cum umpleți stâlpii cu afișele și mesajele voastre mincinoase, disperate, lipsite de inspirație și căldură umană! Vânați-vă ca șacalii și hienele pentru o bucată de cadavru al istoriei mirosind a hoit, câștigați și de astă dată la înțelegere, complotând între voi, aceste alegeri după regula manipulării, adormirii, intoxicării, dezbinării, hulirii, instigării, inoculării urei și neiubirii de țară și neam, de român cu român, și exultați smintiților, euforizați, triumfați pentru gloria voastră dramatic de trecătoare, indiferent care dintre voi, primarilor aspiranți, dobândiți necinstit funcțiile, căci nu ne păcăliți chiar pe toți, unii știm că lupta este pe consilieri, pe numărul cât mai mare de slugi, de mercenari de partid, de gladiatori, căci acolo este miza și mizeria, legalizarea fărădelegilor!

  Români, treziți-vă, uniți-vă și urniți-vă! Nu votați PDL, USL, PSD, PNL, UNPR, UDMR, PP-DD și alte derivate și surogate politicianiste înșelătoare, aliate în culise, înțelese dinainte ca voi să le dați voturile la grămadă, indiferent de culorile și umorile politice, grămadă din care ei s-au înțeles de două decenii cum să își împartă feliile fraudând după regula alternanței la butoanele mîrșăviilor.

  Ieșiți din adormire, români! Nu vă cer să mă votați pe mine ca primar la sectorul 6, fiindcă sunt un militant civic din Giulești, nici să votați candidații PNDC, ai CRUCII, în alte sectoare și localități, ci vă cer să nu ieșiți la vot, mai bine stați acasă decât să îi algeți iar pe neo-feseniștii lui Iliescu și Băsescu, pe trădătorii și vânzătorii României de azi și de mâine. Așa să vă ajute Dumnezeu! Romeo Tarhon

  Votul este cel mai puternic instrument conceput de om pentru eliminarea nedreptăţii şi distrugerea teribilelor ziduri ce îngrădesc oamenii...Votul este un sistem democratic şi dreptul cetăţenilor de aş manifesta nemulţumirea, nehotărârea sau pur şi simplu anularea (dacă nu te reprezintă nimeni), în cadrul proceselor electorale.
  Votul... este opinia noastră şi puterea noastră de a schimba politicienii care zace pe o foaie care-si păstrează anonimatul.. Într-adevăr trebuie să avem încredere în puterea noastră de a schimba ceva, cât de mic, în clasa politica... Dacă n-am avea încredere, n-ar mai rămâne chiar nimic...

  Ce spunea Iuliu Maniu atunci, e valabil şi astăzi... Fiecare îşi vede de treaba lui, iar apoi se întreabă de ce nu merg lucrurile bine... Simplu. Pentru că îi lasă pe, ceilalţi", să se ocupe de treburile tuturor... iar ei o fac cum e bine pentru... EI... DIN PĂCATE!.. Avem şi noi un mijloc prin care să ajutăm sau să schimbăm politică: VOTUL!! Aşa arătam că nu suntem chiar indiferenţi.

  Niciun partid nu are viziune, program realist şi politicieni cu proiecte viabile. Niciunul nu respecta o minimă orientare politică, o minimă doctrina. Totul e permis, dacă aduce bani şi voturi. Căpătuiala proprie şi a clientelei reprezintă singura politică reală a fiecărui partid şi singurul obiectiv pentru preluarea puterii. Cum poate o astfel de clasa politica să împingă înainte societatea românească, mai ales din fundătura în care a ajuns? Dar cine să bage din nou maşina în viteză, măcar în viteza întâi? Nevoia de o nouă forţă politică este tot mai stringenta pe măsură ce şi Puterea şi Opoziţia se scufunda de mâna în stupiditate şi derizoriu.

  E nevoie de o CLASĂ POLITICA NOUĂ!
  Din păcate, aşa ceva este o iluzie cel puţin cât modul de finanţare a partidelor politice nu se va schimba radical. Costurile de susţinere a unui partid au devenit imense, costurile campaniilor electorale sunt halucinante. Cine să-şi permită aşa ceva? Puterea politică este a celor cu mare putere economică, apţi să susţină costurile mari ale unui partid. Iar un partid cu patron şi consiliu de administraţie nu poate fi nimic altceva decât o societate comercială menită să aducă profit învestitorilor. Profitul în politica este întotdeauna din bani publici.

  Cert este că atâta timp cât clasa politică va rămâne în acest punct mort, singura noastră posibilitate de mişcare este vreo panta, adică în jos, sau tractaţi de FMI sau UE, dar cu preţul de rigoare. Anul acesta este aşteptat de politicienii de la Putere şi de cei din Opoziţie ca o mană cerească. Unii speră să-şi continue mandatele, alţii să-i dea jos pe ciocoii care au sărăcit ţara. Adevărul este că şi unii şi ceilalţi numai asta au făcut: au sărăcit ţara şi şi-au sporit averile personale cu nesimţire! Dovada că în politica românească nu e decât un mare aranjament este dată de uşurinţa cu care trec oamenii de la un partid la altul doar pentru a nu intra la închisoare sau pentru a avea în continuare acces la ciolan. Deci, chestia cu Puterea şi Opoziţia este doar un praf aruncat în ochii fraierilor pentru a-şi putea face ei liniştiţi mendrele.

  Ceea ce se simte tot mai tare în rândul celor mulţi şi năpăstuiţi cu bună ştiinţă de actuala clasă politică este foamea! Şi când este flămând şi încolţit din toate părţile de datorii - avem exemple din istorie - poporul român reacţionează. Şi nu oricum, ci cu toată convingerea! Tot din istorie avem exemple nenumărate de vânzători de ţară sau dictatori, dar parcă nici unuia nu i-a fost atât de indiferentă România sau Ţările Române! Aşadar, de pe muntele lor de îndestulare actualii politicieni ar trebui să realizeze că au făcut destul rău românilor până acum. Doar că avari şi iubitori de arginţi cum sunt, aceştia vor întinde coarda nesimţirii şi prăduirii ţării la maxim şi atunci vor primi şi ripostă maselor! Este foarte aproape momentul când oamenii se vor răzvrăti în adevăratul sens al cuvântului - nu prin mitinguri teleghidate din anumite cabinete sau conduse de anumite servicii - şi atunci ciocoii de ieri şi de astăzi vor avea cu adevărat o problemă. Atunci va fi momentul în care vor trebui luate măsuri crâncene şi de o duritate extremă la adresa celor care au furat şi vândut ţara! Exact cum spunea filosoful şi omul politic Petre Ţuţea la începutul anilor 1990: „Trebuie luată o măsură aşa de aspră încât să se cutremure copil în burtă de mămică! Numai aşa poporul român învaţă!” Cred că acest moment ar trebui sa se apropie cu paşi repezi pentru actualii noştri asa zisi ""conducători""... Votati şi SCHIMBAŢI CLASA POLITICA ACTUALĂ!
  MOTTO: „ Atitudinea pozitivă este paşaportul nostru pentru un mâine mai bun. Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, duşmanii îl obligă să facă ce trebuie. Este de o mie de ori mai bine să fii optimist şi să te înşeli, decât să fii pesimist şi să ai dreptate. Nu-ţi fie teamă că înaintezi prea încet. Teme-te dacă te opreşti. Nu renunta niciodata! Poti renaste in fiecare clipa, fiecare secunda poate fi un nou inceput. Este o alegere. Autor: anonim”. pagina blog: http://minervagrama.blogspot.com/

 5. #5
  Rang-N-04(Grup sp)
  Constantin Cojocaru's Avatar
  Join Date
  May 2010
  Location
  România
  Posts
  287
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  656

  Exclamation Răspuns la: Vot-sondaj de opinie: alegeri locale si legislative 2012

  Quote Originally Posted by Minerva Grama View Post
  Votul este cel mai puternic instrument conceput de om pentru eliminarea nedreptăţii şi distrugerea teribilelor ziduri ce îngrădesc oamenii...Votul este un sistem democratic şi dreptul cetăţenilor de aş manifesta nemulţumirea, nehotărârea sau pur şi simplu anularea (dacă nu te reprezintă nimeni), în cadrul proceselor electorale. Votul... este opinia noastră şi puterea noastră de a schimba politicienii care zace pe o foaie care-si păstrează anonimatul.. Într-adevăr trebuie să avem încredere în puterea noastră de a schimba ceva, cât de mic, în clasa politica... Dacă n-am avea încredere, n-ar mai rămâne chiar nimic...
  ***
  Este foarte aproape momentul când oamenii se vor răzvrăti în adevăratul sens al cuvântului - nu prin mitinguri teleghidate din anumite cabinete sau conduse de anumite servicii - şi atunci ciocoii de ieri şi de astăzi vor avea cu adevărat o problemă. Atunci va fi momentul în care vor trebui luate măsuri crâncene şi de o duritate extremă la adresa celor care au furat şi vândut ţara! Exact cum spunea filosoful şi omul politic Petre Ţuţea la începutul anilor 1990: „Trebuie luată o măsură aşa de aspră încât să se cutremure copil în burtă de mămică! Numai aşa poporul român învaţă!” Cred că acest moment ar trebui sa se apropie cu paşi repezi pentru actualii noştri asa zisi ""conducători""... Votati şi SCHIMBAŢI CLASA POLITICA ACTUALĂ!
  Câteva prime concluzii privind rezultatul alegerilor locale.

  În ultima lună, de campanie electorală, am străbătut toate cartierele capitalei ţării. Unele de mai mult ori. Am primit informaţii despre campania electorală din toate judeţele ţării. Am urmărit, în fiecare seară, emisiunile tv dedicate campaniei electorale.

  Am citit ultimul comunicat al Biroului Electoral Central, ieri, 12.06.2012, ora 18,00.

  Pentru început, fac următoarele constatări:

  1. Locurile ocupate de competitorii electorali au fost stabilite, strict, în funcţie de două criterii;
  a)sumele de bani reflectate în apariţiile la emisiunile tv şi în cantitatea de materiale publicitare care au împânzit străzile localităţilor;

  b) Ura faţă de PDL, faţă de partidul considerat responsabil de ultimul “rău” făcut românilor, adică tăierea salariilor şi pensiilor, “relele” precedente, mult mai mari, fiind uitate aproape complet.

  2. Astfel de criterii precum ideile şi proiectele competitorilor, aptitudinile lor administrative, dovedite, sau declarate, apartenenţa la o doctrină politică, sau alta, nu au influenţat cu aproape nimic voturile alegătorilor.

  3. Escrocul Dan Diaconescu, cu ajutorul postului OTV, dar şi al altor posturi de televiziune, a reuşit să înşele 750 de mii de susţinători ai Legii Cojocaru, aproximativ 10% din românii care s-au prezentat la vot, cărora le-a furat voturile în aceste alegeri, voturi pe care le-a dus la un partid înfiinţat pentru a împiedica adoptarea şi aplicarea Legii Cojocaru.

  Această uriaşă escrocherie mediatică şi politică reprezintă nota specifică a alegerilor locale din 10 iunie 2012. Ea a intrat, deja, ca atare, în istoria politică a României, dar nu este exclus să mai aibă şi alte urmări.


  ***
  [OPINII] ...Campania electorala, de acum, ca si alta data, a fost o campanie a bennerelor plantate pe unde vrei si pe unde nu vrei. Ai bani pentru bennere sa-ti faci imagine, existi ca om politic, n-ai bani, nu existi ca om politic. Campania electorala e ca o publicitate in marketing. Daca insa in cazul marketingului, unde lucrurile isi au o alta logica, este acceptabila, ei bine aceeasi logica in varinata politica este cel putin imorala. Politica a ajus o negustorie, o afacere in ecuatia careia intra electoratul (asa cum in cazul marketingului intra consumatorul) si “investitorul” (candidatul; sau catindatul, vorba lui nenea Iancu). Bagi bani (deci investesti) ca sa scoti bani. Daca eu as “investii” 50.000 euro intr-o campanie electorala, primul lucru la care m-as gandi ar fi cum sa-mi recuperez investitia (basca cu profit pe deasupra). Sa nu-mi spuna mie cineva ca risca 50.000 euro intr-o astfel de actiune politica ca sa mantuiasca de saracie o comunitate sau o natiune.

  Cand e vorba de bani la mijloc, foarte putini se gandesc la acte de caritate. Pot, de exemplu, sa slujesc cu credinta si cinste o comunitate sau o natiune, insa doar daca treaba asta nu presupune si un risc pecuniar pentru mine. Dar nu pot sa spun ca risc 50.000 euro ca sa fac gesturi dezinteresate. Eu cred ca interesul individual trebuie sa stea intr-un echilibru cu cel comunitar. Daca am 50.000 euro pe care vreau sa-i folosesc cu scop caritabil, atunci construesc o gradinita sau un azil de batrani si le ofer, le donez, cu titlu gratuit comunitatii.

  Actuala stare de lucruri din campaniile electorale, este o relatie negustoreasca dintre electorat si candidati. Democratia, ca sa fie o democratie in sensul teoretic al cuvantului, presupune simt civic. Fara un simt civic al electoratului, democratia e un adevar golit de substanta, e o impostura politica. Orice e ceea ce vedem noi acum in campaniile elctorale, numai simt civic nu e. Diferenta dintre simtul civic nemtesc si simtul civic romanesc se vede atunci cand neamtul pune gunoiul in cosul destinat acestui lucru, iar romanul pune gunoiul alaturi. A avea simt civic presupune a intelege ca exista un bine individual, dar ca exista si un bine comun. Cand binele comun este prioritar sau macar in armonia cu binele individual, atunci se spune ca avem simt civic. Daca eu de exemplu cand aleg ma gandesc la ceea ce face alesul pentru neamul meu romanesc, atunci am simt civic. Daca insa eu cand aleg ma gandesc la binele meu individual (cum ar fi o pensie marita), atunci acea democratie e o forma corupta de Republica (cum zicea Aristotel).

  Democratie din Romania este cu adevarat o forma corupta de Republica. Fiecare categorie sociala se gandeste la sine in cadrul mai larg al natiunii, la binele lui individual in cadrul categoriei sociale din care e si el parte, dar niciodata la intreg, la neamul lui. Romanul alege intotdeuna binele particular in dauna binelui mai general si mai comun. Lupta acesta intre categorii sociale face diferenta doctrinelor politice. Ideea e ca, azi, daca nu ai bani de investit, nu poti fi o persoana publica politica. Investind insa, deci facand din politica o afacere, atunci, ca in orice afacere, trebuie sa iesi in castig. De unde vine castigul ? Evident, din banul public sub forma de filodorma, spert sau bacsis. Judecand astfel lucrurile, constam ca e cam costistoare democratia asta, caci, pa langa investitia propriu-zisa (de 50.00 euro, cum am dat eu un exemplu), societatea civila e nevoita sa garanteze si profit “investitorului” de pe urma acestei afaceri.

  Cu alte cuvinte, democratie are in ea germenul hotiei, al spolierii omului din afara politicului, al coruperii omului public, al alesului. El e obligat sa faca asta pentru ca n-a conceput sa riste o suma de bani de amorul binelui comun. La “cogito ergo sum” (ca om pur si simplu) al lui Rene Descartes, am mai putea adauga “ai bani, existi” (ca om politic) al democratiei. Marimea si numarul bennerelor publicitare demonstreaza putere si bogatia, iar puterea si bogatia atrage dupa sine putere si bogatie. Din pacate asta e adevarul cercului vicios democratic in care ne invartim pana la ameteala. E adevarat ce spune dl Cojocaru ca electoratul a mers la vot ca sa se razbune pe “portocalii” ce ne-au tinut la regimul austeritatii ca intr-un post religios, insa asta nu ma mira.

  E adevarat ca “portocalii” au facut jocul oligarhiei, repartizand toata durerea si povara austeritatii pe umerii celor saraci si a paturii sociale si economice mijlocii ( a interprinderilor mici si mijlocii). Dar sa nu-si inchipuie cineva ca cei de acum vor proceda altfel decat ceilalti. Intreaga clasa politica de azi, de la stanga la drepta, este prizoniera (legata prin fire invizibile ale intereselor) oligarhiei. Esicherul politic de acum e altul si e la fel totodata. El, cel de acum, este sluga la aceeasi darloaga: darloaga oligarhica.

  Electoratul roman e facut morisca; pe orcine ar alege, jocurile sunt facute (sau masluite) dupa aceleasi reguli. El alege fara sa poata schimba ceva cat de cat semnificativ. E un fel de schimbare fara schimbare, o forma fara fond cum zicea Eminescu. Am schimbat oamenii, partidele, dar cursul evenimentelor raman aceleasi. Partidele sunt ca suvoiul de apa care trece, iar interesele politice ale marii oligarhii ca pietrele si vadul care raman permanent. Vorba poetului: Ce e val ca valul trece. Doar vadul, in care se dreneaza fluidul politic incolor romanesc, ramane vesnic.

  Chitu Constantin /14 iunie 2012 la 09:41
  Absolvent al Colegiului Naţional „Sf. Sava" şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Doctor în economie, specialitatea management.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

 6. #6

  Default Răspuns la: Cine ne reprezinta-pe cine legitimam la alegerile legislative 2012!?

  Greaua moştenire! ...În multele şi desele mele peregrinări de-a lungul şi de-a latul ţării, căutând răspunsuri la întrebări fără răspuns, am întâlnit odată un bătrân trist ce târa după el un picior de lemn. Nu ştiu de ce m-am apropiat de el şi l-am întrebat cine este. S-a întors spre mine, m-a privit lung cu o privire plină de senin şi mi-a întins câteva lucruri, un tricolor ce avea imprimată harta României Mari, o baionetă ruginită şi o schijă de la Mărăşeşti scoasă din piciorul său, spunându-mi:

  – Uite, asta am putut face pentru tine!

  Pătruns de o revelaţie am înţeles, era străbunicul meu. Am luat cu umilinţă obiectele şi le-am încuiat cu grijă într-un sertar, păstrându-le cu sfinţenie. Mai târziu, am întâlnit un alt bătrân, pe care l-am întrebat de asemenea cine este. M-a privit lung, cu ochii trişti, şi mi-a întins un tricolor simplu, un glonţ de la Stalingrad şi o bucată de lanţ din închisorile comuniste.

  – Îmi pare rău că doar atât am putut face pentru tine!

  Era bunicul meu. Am luat lucrurile sale şi le-am închis în acelaşi sertar, păstrându-le cu sfinţenie.L-am întâlnit şi pe tatăl meu, care mi-a evitat privirea. Totuşi, l-am întrebat:

  – Tu ce ai pentru mine?

  A plecat capul şi a privit în pământ. Într-un târziu, a scos o batistă muiată de sudoarea muncii sale pentru a mă putea creşte în condiţiile grele de atunci şi mi-a întins-o fără un cuvânt. Mai păstra o nuanţă ştearsă, tricoloră, muiată în sudoare, praf de cărbune, transpiraţia cozilor fără sfârşit pentru raţia de zahăr şi ulei. Am pus-o şi pe aceea în acelaşi sertar şi le-am păstrat cu sfinţenie pe toate. Până într-o zi. Într-o zi când, înaintând în vârstă şi privind la fiul meu care creşte repede şi pune multe întrebări, am început să evit sertarul. Nu îndrăzneam să privesc spre el, dar aveam permanent impresia că el priveşte spre mine şi nu oricum, ci parcă acuzator. Era doar impresia, sunt sigur de asta, dar devenisem din ce în ce mai neliniştit de fiecare dată când treceam pe lângă el. Mi-aş fi dorit să nu fie acolo, aş fi dorit să nu mă fi întâlnit niciodată cu cei ce mi-au dăruit obiectele ce le considerasem sacre până nu demult. Iar fiul meu creşte repede, şi pune multe întrebări la care nu am găsit nici eu răspunsul.

  Mi-am întrebat prietenii, dar majoritatea mi-au răspuns că ei şi-au distrus demult sertarul aruncând la gunoi tot conţinutul acestuia şi nici nu se mai gândesc la el de ani buni. Aş face şi eu la fel, dar parcă privirile celor care mi-au dăruit aceste simple obiecte încă nu mă lasă. Încă nu, dar poate mai târziu, poate odată când televizorul este dat tare, când fiul meu nu este acasă, poate atunci voi reuşi. Aşa m-am gândit până mi-a venit ideea salvatoare, ideea care mă va scoate din situaţia penibilă în care fiul meu mă va pune odată şi o dată, atunci când mă va întreba şi pe mine. Mi-am făcut curaj şi am pus şi eu ceva în sertar, un obiect salvator şi care sper că mă va absolvi în ochii fiului meu atunci când clipa fatidică va sosi. Încă nu ştiu reacţia fiului meu atunci când va găsi în sertar, alături de celelalte obiecte, ceea ce i-am lăsat eu, şi chiar are un tricolor vizibil: un obiect mic pe care scrie cu litere mari un singur cuvânt: PAŞAPORT.

  Este tragic, dar este realitatea care le-o oferim copiilor noştri, şi o facem zi de zi, atât prin atitudine, gesturi, comportament, dar mai ales prin lipsă de atitudine. Aşa este, lipsă de atitudine, non-combat, sau băgăm capul în nisip aplicând politica struţului. Este adevărat, pierdem lupta pentru ţara noastră prin neprezentare. Şi asta lăsăm urmaşilor.

  Cum ar fi fost dacă la Mărăşeşti jumătate din soldaţii care au ţinut piept germanilor, celor mai buni soldaţi din lume, ar fi decis că nu-i interesează problema şi s-ar fi alăturat bandelor de ruşi dezertori bolşevizaţi ce bântuiau deja Moldova? Cum ar fi apărat generalul Eremia Grigorescu hotarul Moldovei? Cu vipuşca pantalonilor? Cum ar fi arătat istoria României atunci, şi mai ales după? Mai puteam vorbi de România Mare?

  Ei bine, nouă încă nu ni se cer astfel de sacrificii ca şi cele ale înaintaşilor noştri, ni se pune doar o problemă de conştiinţă şi responsabilitate, doar celor cărora îi interesează soarta României. Avem un drept esenţial, dar care ar trebui să-i oblige pe cei ce menţin în viaţă cultul eroilor nu numai la comemorări. Pentru că, spre deosebire de alte ţări est-europene, la noi s-a murit pentru dreptul ăsta, peste o mie de români şi-au dat viaţa pentru acest drept, dreptul de vot. Am întâlnit mulţi oameni inteligenţi, educaţi, buni cunoscători ai mecanismelor politice, cu care poţi discuta multe, dar care refuză să voteze. Sau îşi găsesc altceva de făcut tocmai în ziua votului, evitând să-şi piardă câteva minute pentru a-şi exprima dreptul câştigat cu sânge românesc, ceea ce pentru unii ar trebui să însemne deja datorie.

  Referitor la comparaţia făcută cu Mărăşeştiul, un astfel de gest, de părăsire a luptei, în timp de război, se numeşte dezertare şi se pedepseşte cu moartea, în timp de pace se cheamă la fel şi se pedepseşte cu închisoare sau batalion disciplinar. Dar acum, un astfel de gest, când dai înapoi, cum se numeşte? Unii îi zic chiar atitudine civică. Dar asta nu este nimic, după vot îşi exprimă părerile, mulţumirile sau nemulţumirile, îşi exprimă păreri admirative sau negative acide faţă de votanţi şi rezultatele votului. Dar asta este o mostră de ipocrizie cu atât mai penibilă cu cât respectivii nici nu-şi dau seama în ce postură se pun. Ca un exemplu, să presupunem ca împreună cu colegii dumneavoastră aveţi de făcut un proiect care să participe la un concurs în cadrul firmei sau între firme, ceva asemănător. Sunteţi chemat de colegi să participaţi, dar nu o faceţi, dar veniţi după concurs şi începeţi să criticaţi şi să daţi sfaturi explicând cu lux de amănunte cum ar fi trebuit făcut proiectul respectiv, la care nu aţi participat deşi aţi fost chemat, iar la final să criticaţi şi rezultatul obţinut de colegii dumneavoastră. Dacă nu se găseşte vreunul care să vă zică vreo două, înseamnă ori că le sunteţi şef, ori vă bucuraţi de un mare respect printre ei, cel puţin până în acest moment. Sau închipuiţi-vă pe unul dintre colegi făcând asta.

  Justificări sunt destule, le amintesc pe cele mai frecvente. Una, că oricum nu se schimbă nimic. Desigur, cu atât mai mult cu lipsa ta şi a altora ca tine. Nimeni nu a câştigat vreo luptă fără să se prezinte, nimeni nu a luat un examen fără să se prezinte. Nici tu nu o vei face, dar nu vei suferi numai tu, vor suferii toţi românii, inclusiv copiii tăi. Credeţi că noi încă nu suferim de pe urma mineriadelor şi a sloganelor gen „Moarte intelectualilor!”? Nu credeţi că mare parte din politicieni mizează tocmai pe un astfel de comportament pasiv pentru a rămâne veşnic pe locurile pe care s-au cocoţat tot prin vot liber?

  Alta, că oricum, votul meu este echivalent al celui care merge şi votează cu cine îi dă zece lei, un litru de ulei sau o găleată. Desigur, sunt cazuri mai multe sau mai puţine, care vor trebui condamnate acolo unde se întâmplă, dar din cauza ta, a neprezentatului, cazurile acestea pot să devină majoritare, şi atunci chiar că vei fi condus de cei care dau zece lei, un litru de ulei sau o găleată. Nu numai tu, ci toţi românii, inclusiv copiii tăi. Îţi asumi această responsabilitate? Le vei spune copiilor tăi asta?

  Îi aud pe alţii care spun că nu mai merg că s-au săturat de viaţa politică, apoi urmează toate celelalte justificări. Te-ai săturat, nu? Şi ce faci când te saturi de viaţă, în general? Te dai jos? Te arunci de la etaj? Părinţii noştri au răbdat 45 de ani de comunism şi nu au putut zice că s-au săturat, nu aveau alternativă, iar tu te saturi după jumătate din timp şi refuzi să lupţi, când poţi avea alternativă? Străbunicilor noştri crezi că le-a fost uşor, în 1919, după trei ani de război, foamete, epidemii de tifos şi apoi de gripă spaniolă, ţara devastată şi pustiită, unul din cinci bărbaţi mort, dispărut sau invalid? Ce crezi că au făcut după ce au realizat cu aceste cumplite sacrificii România Mare? S-au pus în fund şi au zis că s-au săturat? Nu, şi-au suflecat mânecile şi au luat-o de la capăt, au reconstruit ţara cu braţele lor. Încă ceva, să nu ne mai prea facem iluzii referitoare la această epocă de aur, aşa cum ne-o închipuim noi.

  Criza tot a venit şi atunci, au fost tăieri la salariile bugetarilor şi atunci, dar se numeau curbe de sacrificiu. Politicienii erau la fel, poate mai răi, deoarece nu prea îi trăgea la răspundere nimeni, la noi cât de cât, mai împinsă de la spate de coana Europa care tot cere peşti mari în năvodul justiţiei, au mai apărut cazuri de condamnări de politicieni, chiar dacă mult întârziate şi tergiversate. Iar tânguielile lor că sunt persecutaţi politic nu mai conving pe nimeni, nici chiar pe ei. Da, vei spune cu o floare nu se face primăvară, dar două flori o anunţă, şi în loc să te implici, tu spui, ştiu, te-ai săturat. Spune-le şi copiilor tăi că te-ai săturat să mai munceşti să le pui pâinea pe masă. Sau, mai simplu, spune-le că vei munci pentru ei, să aibă de toate, să aibă un viitor, dar te-ai săturat să te preocupi de viitorul lor într-un sens mai larg, de exemplu în ce fel de ţară vor trăi. Sau poate ai luat deja hotărârea, le voi oferi ca şi mine paşaportul atunci când te vor întreba.  Mai este o categorie, cei care votează în semn de protest. Adică îşi anulează votul, în semn de protest. De la început pot spune că este o aiureală. De când acest mod de protest a fost prezentat de unii ziarişti ca şi modalitatea supremă de a protesta asupra clasei politice în general, de atunci nimeni nu a băgat în seamă protestul respectiv sau vreun partid sau altul îl aduceau în discuţie când contestau rezultatele alegerilor. Şi atunci acest protest, respectiv numărul mare de voturi anulate, era folosit pe post de argument suprem pentru dovedirea falsificării alegerilor. La ultimele alegeri, cele de duminică, au fost zeci de mii de buletine anulate. A pomenit cineva pe vreun post de televiziune despre protest? Să vă dau un exemplu. Eu mă decid să protestez împotriva a ceva, a ce vreţi dumneavoastră. Şi cum mă decid să o fac? Merg în piaţă şi stau ore în şir acolo, apoi mă întorc dezamăgit că protestul meu nu a avut succes. Poate mai merg şi mâine, dar neavând succes voi renunţa la protest. De ce nu am avut succes? Protestul meu nu a fost exprimat clar, nu a ştiut nimeni că protestez. Dacă aveam în mână o pancartă, dacă şi strigam ceva lozinci, poate rezultatul ar fi fost altul. La fel, anulându-ţi votul, nu îţi exprimi protestul. Nimeni nu ştie că ţi l-ai anulat sau pur şi simplu ai fost idiot şi nu ai ştiut să votezi. Politicienilor le place mai mult a doua idee, deoarece se îngroaşă procentul celor care votează pentru zece lei, o sticlă de ulei sau o găleată. Tu protestezi, dar nu ştie nimeni, e ca şi bancul acela că te ascunzi fără să te caute nimeni. Iar ziariştii care v-au îndemnat la modul acesta de protest v-au păcălit. Am mai văzut pe alţii care şi-au postat pe Facebook mesaje pentru politicieni scrise pe buletinul de vot. Ca şi sens de frondă, gest de rebel, merge, dar nu mai mult de atât. Nu este un protest, mai ales că făcându-l, ai încălcat legea, bună, rea, aşa cum e ea, dar ai încălcat-o. Iar tu vrei o ţară care să respecte legea, în frunte cu politicienii care o conduc, nu? Dar tu protestezi tocmai încălcând legea. Cine îţi ia în seamă protestul prin care chiar tu justifici încălcarea legii?

  Ultima categorie, cea mai importantă şi care are dreptate în cea mai mare măsură, este cea a acelora care spun că nu merg la vot deoarece toţi sunt la fel, că nu ai pe cine alege. Da, de cele mai multe ori aşa se întâmplă, nu ai pe cine alege. Mai demult erai nevoit să votezi o listă, acum votezi persoane, dar tot nu prea ai pe cine vota. Dar, dă-mi voie să te întreb, cine poartă vina pentru asta? Desigur, poţi să dai vina şi pe extratereştri, dar uită-te şi în oglindă, chiar n-ai nicio vină şi tu însuţi? Prin pasivitatea ta, prin lipsa ta de implicare, nu cumva ai favorizat acest fenomen? În mod sigur, dacă vei continua să stai deoparte, situaţia se va înrăutăţi pe viitor. Dacă zici că toţi sunt răi, înseamnă că sunt sub cerinţele şi standardele tale, deci chiar tu ai fi un potenţial candidat mai bun. De ce nu o faci, de ce nu candidezi chiar tu? Nu, nu e glumă, dar chiar şi acum a fost un independent care a reuşit un scor neaşteptat la Bucureşti.

  Dacă mai mulţi dintre cei care au absentat pe motivele de mai sus s-ar fi prezentat şi l-ar fi votat, ar fi obţinut un scor mai bun, ar fi încurajat şi pe alţi independenţi să candideze şi alţi absenteişti să iasă la vot. Dar absenţa ta este un motiv în plus de descurajare pentru oricine ar mai încerca să ne scoată din marasm. Şi ce protest mai mare pentru clasa politică decât un independent care nu este sprijinit de niciun partid să scoată un scor bun, sau chiar să şi câştige! Ar fi o şansă, dar a fost ratată de tine. Da, durează, cere timp, dar dacă nu o faci, peste douăzeci de ani vei fi în situaţia de a le spune copiilor tăi că ţi-a fost pur şi simplu lene să mergi de două ori în patru ani până la secţia de votare, fiindcă oricum ar fi fost un proces prea lung.

  Sau poate nu eşti făcut să candidezi, poate nu-ţi place. Implică-te altfel, într-un ONG, în ceva util pentru a creşte responsabilitatea oamenilor de rând, pentru a nu se lăsa influenţaţi de o găleată, o bere, sau pentru a vota. Oricum, suntem în situaţia în care suntem şi datorită numărului mic de români implicaţi în acţiuni de voluntariat, consumului redus de carte (de 4 ori mai mic decât în Ungaria şi de 10 ori mai mic decât în Polonia, exprimat în cărţi pe an pe locuitor). Politicienilor le convin alegătorii needucaţi sau neinteresaţi, deoarece pot fi uşor cumpăraţi, uşor prostiţi şi nu au pretenţii. Într-o comună cu câteva mii de locuitori, cel care a ieşit primar, în ultima săptămână de campanie făcea seara turul cârciumilor şi dădea câte un rând la fiecare. Apoi, înainte de alegeri, a zis că după votare va mai da un rând. Beţivii au ieşit la vot şi l-au votat. Se spunea printre oameni că este primarul beţivilor, deoarece prin votul lor a ajuns primar. Dar nu este real, a ieşit primar prin lipsa de la vot a celorlalţi, prin nevotul nebeţivilor. Pentru următoarele alegeri, singura pretenţie a alegătorilor săi fideli este ca primarul să procedeze la fel, câte un rând în fiecare seară începând cu o săptămână înaintea votului.

  Nu cred că toţi candidaţii sunt la fel de răi. Dacă tot vrei să faci ceva, te poţi informa. Într-o localitate nu ai cum să nu ştii despre candidaţii la locale, precum şi despre cei de la parlamentare din colegiul tău. Iar dacă nu ştii, te poţi informa şi compara. Desigur, nu înseamnă să aduci în consilii, primării sau parlament tot soiul de clovni, paiaţe, paraşute sau alte specimene, ci oameni care chiar ar putea face ceva. Şi poţi discerne relativ uşor în unele cazuri.

  De exemplu, votează cu gândul la viitor şi nu la trecut, dar scrutând cu atenţie trecutul. Trecutul lor, este foarte instructiv. Este instructiv comparativ cu promisiunile care ţi le fac. Sunt unii care îţi promit lucruri absurde, presupunând că i-ai votat o dată, n-o mai face a doua oară, dar nici nu absenta. Aşa pot fi învăţaţi să promită în campanii doar ce pot face şi să o şi facă, aşa pot fi responsabilizaţi. Ai promis asta şi asta, n-ai făcut, altul! Acest altul poate învaţă din experienţa predecesorului. Dacă nu, altul! Cu cât mai mulţi cu care se procedează aşa, cu atât mai bine. Ştiu că pare ideal, sunt o mulţime de contraargumente, spre exemplu la Cluj cineva care a promis că va introduce metrou şi va aduce o copie a Columnei lui Traian, plus altele la fel de năstruşnice, a obţinut trei mandate fără să înfigă o cazma unde ar trebui să fie metroul promis cu doisprezece ani în urmă. Până la urmă a fost eliminat de la primărie, dar tot prin votul cetăţenilor. Vei zice că nimeni nu a învăţat nimic, că acum se promit autostrăzi suspendate, nu se face nimic şi tot ies la alegeri. Desigur, dar dacă nu-ţi vei irosi votul prin neprezentare data viitoare, poate va fi o şansă în plus.

  Cel mai important, adversar nu-ţi este politicianul mânjit şi corupt pe care îl mandatezi prin absenţa ta, el poate fi înlăturat cu un simplu vot, dacă se mobilizează suficienţi. Adevăratul adversar este alegătorul celălalt, prea prost, prea ignorant, prea nepăsător, prea manipulat, prea corupt de zece lei sau un rând de băutură. Şi tot din aceste motive nu gândeşte mai departe, ba chiar îi duşmăneşte pe cei care o fac.

  „Rămâne apoi marea masă a trudnicilor, a căror viaţă se reduce la muncă şi la hrană, într-un ciclu etern şi ale căror conştiinţe nu se ridică mai sus de blidul de mâncare de dinaintea nasului. Sunt atât de apăsaţi şi dresaţi în apăsarea spre pământ, că nu pot, nu gândesc şi nu vor să privească mai departe. Li-s ochii atrofiaţi ca ai sobolilor de sub pământ. Urăsc pe oricine vrea să-i scoată din existenţa lor de sclavi. Cu ei face orice stăpânire ce vrea. În primul rând să gândească în locul lor. E ceea ce Ghiţă spunea despre ei: "Dacă ar ieşi poruncă ca o jumătate de sat să izgonească pe cealaltă, s-ar executa supuşi". Unii ar face-o chiar cu pasiune. Dacă li s-ar cere să stea să se taie lemne pe ei şi asta ar suporta-o, având drept scuză că "dacă a venit lejea asta”... Aceştia erau ceea ce regimul comunist dorea şi, în bună parte, a şi reuşit să facă din întregul popor român.” Asta nu spunea oricine, ci chiar Ion Gavrilă Ogoranu în memoriile sale, Brazii se frâng, dar nu se îndoiesc.

  Cred că îi recunoaşteţi, sunt candidaţii ideali la votul pe zece lei sau o băutură. De ei au nevoie politicienii cel mai mult, ei sunt aceia care îi pun şi îi menţin în scaun. De ce nu progresează ţara asta? Explicaţia este groaznic de simplă. Politicienii preferă să-şi bage banii în buzunare decât să investească în creşterea nivelului de trai care ar micşora numărul acestor alegători de zece lei, a masei lor de manevră. Şi este un lucru demonstrat ştiinţific, prin piramida nevoilor a lui Maslow. Astfel, la baza piramidei se află necesităţile fiziologice ale omului, cele de bază, hrană, îmbrăcăminte, adăpost. După ce acestea sunt satisfăcute, nevoile omului se mută în sfera socialului, a apartenenţei la grup, la societate. Deci, de ce l-ai scoate pe acest alegător de la baza piramidei, ca mai apoi să înceapă să gândească inclusiv la cine îşi dă votul? Aceştia sunt cei care îţi decid soarta, nu politicienii, ei doar se instalează pentru patru ani, alţii îi menţin acolo, cei ce îi perpetuează în funcţii cu ştampila. Şi tu, de asemenea, prin lipsa ta de la vot şi fie numai pentru asta, tot ar trebui să fii blamat. Mulţi dintre ei nu se vor schimba niciodată, alţi poate că da, dar numai prin participarea ta activă la vot. Altfel, se vor înmulţi şi îţi vor decide viitorul, al tău şi al copiilor tăi.

  Dacă nu acţionezi acum, greaua moştenire nu va fi acuzaţia noilor guvernanţi la schimbările de putere, o acuzaţie pentru a-şi justifica eşecul previzibil în îndeplinirea promisiunilor din campania electorală. Nu, greaua moştenire este moştenirea lăsată de părinţii noştri şi va fi cea pe care o lăsăm copiilor noştri. Depinde în primul rând de noi cât va fi de grea.

  Cristian Negrea
  http://cristiannegrea.blogspot.ro/

  Motto Istoria noastră a fost furată, ciuntită, deturnată de zeci de ani de minciuni sau atitudini care subestimează rolul românilor în evenimentele istorice, punând sub semnul întrebării inclusiv ideea continuităţii pentru a induce în subliminalul colectiv psihologia unor toleraţi, a unui popor de sclavi, cu atât mai uşor de condus şi de manipulat. „chestiunile cele mari, în acele de ordin moral care stăpânesc viitorul unui neam, de care sunt legate interesele lui supreme de onoare şi de naţionalitate, nu pot fi preţuri de tocmeală, nu pot fi motive de oportunitate ca să te hotărască a le compromite, coborându-te de pe terenul înalt şi sigur al principiilor. Oricare ar fi vicisitudinile zilelor şi anilor, oricare ar fi durata lor, vine ora răsplatei” (Gh. Brătianu - Acţiunea politică şi militară a României în 1919). WEB1: Cristian Negrea - Istorie, geopolitica, stiinta militara WEB2: Blogul lui Cristian Negrea WEB3: Repertoriu de lucrari : Istoria furata, ascunsa,uitata, ignorata, necunoscuta

 7. #7

  Exclamation Răspuns la: Cine ne reprezinta-pe cine legitimam la alegerile legislative 2012!?

  Avem legislatie electorala ipocrita : cum procedam? […] L-am votat pe Nicusor Dan la primarie si la consiliul general al Municipiului Bucuresti (cgmb). Alaturi de alti 67000 (primarie) si, respectiv, 36 947 (cgmb) de bucuresteni. Ma asteptam sa intre in cgmb. Doar are cu peste 300% mai multe voturi decit candidatii partidelor (care au intrat in cgmb cu doar 11.300 de voturi). Si aflu de ieri ca omul nu a intrat totusi in cgmb. Pentru ca onor BEM si onor BEC au aplicat asa cum le-a trecut prin minte art. 96 alin.1 din Legea alegerilor locale nr. 67/2004, fara sa aplice si alin.3 din acelasi art. Si nici principiul non-discriminarii. Si nici principiul egalitatii votului, ambele constitutionale si conventionale (deci, prioritare fata de legea ordinara). Si m-am enervat. Pentru ca legea noastra este ff ipocrita, caci discrimineaza fara sens intre candidati afiliati si candidati neafiliati politic.

  Daca, sa zicem, unui listac al PP-DD (aberatia otv-ista care a luat locul becalilor si vadimilor pe partea vinata a spectrului politic romanesc), ii trebuie doar 11.300 de voturi ca sa intre in cgmb, unui candidat independent ii trebuie, cel putin la prima vedere, peste 38.000 de voturi. Si m-am enervat din nou, de data asta mult mai rau, pentru ca mi-am dat seama ca votul meu si al celorlalti 36 947 de votanti ai lui Nicusor Dan valoareaza fix cit 30% din votul celor care l-au preferat pe DD, pe Oparescu si pe Pringoarna. Asta, desi eu stiam ca votul nostru este egal si ca valoare etica, legala, politica, etc. si ca pondere.

  PS 1 Am formulat contestatie pentru Nicusor Dan. Acum e la BEM si la BEC. In curind va fi pe rolul Tribunalului.

  PS 2 In legea alegerilor parlamantare exista o discriminare si mai aberanta : candidatilor – membri de partid le este necesara majoritatea simpla pentru a intra in parlament, in timp ce unui independent ii trebuie 50%+1 vot, adica majoritatea absoluta. In conditiile unei participari scazute la vot si a unei puzderii de candidati pe acelasi loc, aceasta majoritate simpla cu care este cadorisit din primul tur candidatul – membru al unui partid politic poate insemna si 5% din totalul voturilor exprimate. Asa ca, intr-un colegiu din Bucuresti am putea avea un senator/deputat ales cu 5%, iar un independent, chiar daca in acelasi colegiu ar lua, sa zicem, 49% din voturi, nu ar cistiga locul in parlament. Cool, nu?

  Gheorghe Piperea
  http://www.piperea.ro/avem-legislatie-electorala-ipocrita-cum-procedam/

  ***REZULTATUL VOTULUI IN DIASPORA***
  Rezultate alegeri in diaspora 2008(Camera Deputatilor)


  Rezultate alegeri in diaspora 2008(Camera Deputatilor) …Conform rezultatelor intermediare publicate de Biroul Electoral Central, urmatoarele mandate au fost acordate in colegiile D1-D4 pentru Camera Deputatilor, din 20.527 voturi, in circumscriptia Diaspora. Nici un candidat nu a obtinut din prima majoritatea de 50%+1 si mandatul, asa ca s-a utilizat etapa urmatoare prevazuta de legea uninominalului, cu listele ordonate dupa coeficientul de reprezentativitate a partidelor la nivel national.

  Colegiul D1 (Europa) - 15.215 voturi
  William Gabriel Branza (PD-L) – 7324 voturi (48,13%) – mandat de deputat atribuit din etapa I de distribuire
  Daniel-Catalin Zamfir (PNL) – 2950 voturi (19,38%)
  Marian Popescu (PSD-PC) – 2207 voturi (14,5%)
  Bela Kis (UDMR) – 845 voturi (5,5%)

  Colegiul D2 (Asia) - 3.200 voturi
  Eugen Tomac (PD-L) – 1427 voturi
  Nicolae Dabija (PNL) – 961 voturi
  Tudor Pantiru (PSD-PC) – 533 voturi – mandat de deputat atribuit din etapa a II-a de distribuire, in functie de coeficientul national

  Colegiul D3 (America, Australia) - 3.421 voturi
  Mircea Lubanovici (PD-L) – 1651 voturi – mandat de deputat atribuit din etapa I de distribuire
  Stefan Movila (PNL) – 546 voturi
  Ana Birchall (PSD-PC) – 515 voturi
  Constantin Ciuciu Timoc (Indep) – 351 voturi – eliminat (lipsa majoritate)
  Annamaria Dancs (UDMR) – 98 voturi

  Colegiul D4 (Africa) - 1.724 voturi
  Herman Berkovits (PD-L) – 557 voturi
  Valeria-Mariana Stoica (PNL) – 543 voturi
  Armand Schor (PSD-PC) – 320 voturi
  Aurel Vainer (FCEvreiesti) – 96 voturi – eliminat ca partid? (sub 5% national)
  Sicoe Viorel (PRM) – 71 voturi – eliminat ca partid (sub 5% national)
  Nicolescu Alexandru Sorin (PNG) – 40 voturi – eliminat ca partid (sub 5% national)
  Iosif Koto (UDMR) – 34 voturi – mandat de deputat atribuit din etapa a II-a de distribuire, in functie de coeficientul national

  PD-L obtine deci numai 2 mandate de deputat in diaspora, chiar daca in fiecare din cele 4 colegii candidatii acestui partid au obtinut cele mai multe voturi! La celelalte doua mandate atribuite a intervenit covarsitor factorul reprezentativitatii partidelor la nivel national. Cititi ce scriam acum zece zile, ca anticipasem exact scenariul acesta bizar al obtinerii cel putin unui mandat PSD in diaspora, de pe un loc 2 sau 3.
  Nu s-a intamplat in colegiul D3 al Americii (unde locuiesc), ci in …Asia! Candidatul PSD-PC de pe locul 3 a fost ales inaintea celor de pe locurile 1 (PD-L, cu aproape de trei ori mai multe voturi) si 2 (PNL, cu aproape de doua ori mai multe voturi)!

  Surpriza covarsitoare a uninominalului in diaspora apare insa la colegiul D4, unde UDMR-istul clasat pe locul 7 (!) a obtinut mandat de deputat cu numai 34 de voturi (probabil cu familia si cativa cunoscuti)!

  *************************

  Rezultate alegeri in diaspora (Senat)

  Conform rezultatelor intermediare publicate de Biroul Electoral Central, urmatoarele mandate au fost acordate in colegiile S1-S2 pentru Senat, din 20.722 voturi, in circumscriptia Diaspora. Nici un candidat nu a obtinut din prima majoritatea de 50%+1 si mandatul, asa ca s-a utilizat etapa urmatoare prevazuta de legea uninominalului, cu listele ordonate dupa coeficientul de reprezentativitate a partidelor la nivel national.

  Colegiul S1 (Europa, Asia) – 18.379 voturi
  Viorel-Riceard Badea (PD-L) – 8449 voturi – mandat de senator atribuit din etapa I de distribuire
  Petre Roman (PNL) – 4573 voturi
  Marian-Dan Mocanu (PSD-PC) – 2363 voturi
  Ilie Ilascu (PRM) – 1549 voturi
  Karoly-Ferenc Szabo (UDMR) – 867 voturi
  Cristina-Daniela Gales (PNG) – 578 voturi

  Colegiul S2 (America, Australia, Africa) – 5.082 voturi
  Eugen Chivu (PD-L) – 2451 voturi
  Raymond Luca (PNL) – 944 voturi – mandat de senator atribuit din etapa a II-a de distribuire, in functie de coeficientul national
  Viorel Duca (PSD-PC) – 741 voturi
  Bela Karolyi (UDMR) – 334 voturi
  Laurentiu Olimpus Fulga (PVE) – 263 voturi
  Petru-Radu Toma (PRM) – 210 voturi
  Sorin-Ioan Udroiu (PNG) – 139 voturi

  Chiar daca si la Senat candidatii PD-L au iesit in frunte, partidul acesta a pierdut si aici un mandat, in colegiul S2, in favoarea PNL-ului clasat al doilea. Lista ordonata dupa voturi si reprezentativitate la nivel national a partidelor in aceasta circumscriptie:

  **********

  SURSA: http://blog.scrie.ro/index.php/2008/...i-in-diaspora/


  Candidatii la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008 : http://www.hotnews.ro/stiri-politic-...mbrie-2008.htm

  Circumscriptia trei /groapa cu lei
  : http://vasilebouleanu.blogspot.fr/20...pa-cu-lei.html

  Constantin Timoc – prezentare : http://www.youtube.com/watch?v=HtML6R_biRY
  Constantin Timoc candidat independent : http://www.youtube.com/watch?v=InRxC...eature=related
  Constantin Timoc despre forma de organizare a Romaniei. : http://www.youtube.com/watch?v=4xWC4...eature=related
  Un român din SUA candidează pentru Parlamentul României : http://www.evz.ro/detalii/stiri/un-r...ei-812414.html

  Last edited by Aurelian Constantinescu; 26-06-12 at 10:39 AM.

 8. #8
  Rang-N-04(Grup sp)
  Constantin Cojocaru's Avatar
  Join Date
  May 2010
  Location
  România
  Posts
  287
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  656

  Default Răspuns la: Cine ne reprezinta-pe cine legitimam la alegerile legislative 2012!?

  Quote Originally Posted by analist popular View Post
  Avem legislatie electorala ipocrita : cum procedam? […] In legea alegerilor parlamantare exista o discriminare si mai aberanta : candidatilor – membri de partid le este necesara majoritatea simpla pentru a intra in parlament, in timp ce unui independent ii trebuie 50%+1 vot, adica majoritatea absoluta. In conditiile unei participari scazute la vot si a unei puzderii de candidati pe acelasi loc, aceasta majoritate simpla cu care este cadorisit din primul tur candidatul – membru al unui partid politic poate insemna si 5% din totalul voturilor exprimate. Asa ca, intr-un colegiu din Bucuresti am putea avea un senator/deputat ales cu 5%, iar un independent, chiar daca in acelasi colegiu ar lua, sa zicem, 49% din voturi, nu ar cistiga locul in parlament. Cool, nu?
  Gheorghe Piperea
  http://www.piperea.ro/avem-legislatie-electorala-ipocrita-cum-procedam/
  Alegeri locale 2012 (II) […] La 10 iunie 2012, românii au votat pentru alegerea primarilor, a consilierilor locali, a preşedinţilor de consilii judeţene şi a consilierilor locali. Dintre cele patru componente ale acestor alegeri, aceea pentru consilierii judeţeni reflectă cel mai bine “votul politic”, aderenţa electoratului la un partid politic sau altul.

  Numărul voturilor valabil exprimate în alegerile din 10 iunie 2012 pentru consilierii judeţeni a fost egal cu 8.91 milioane de voturi, cu 560 mii voturi mai mult decât la alegerile din 2008.

  În 2008, PDL-ul a avut un număr de 2,41 milioane de voturi, iar în 2012, 2.05 milioane de voturi. A pierdut 360 mii de voturi.

  USL( PSD+PNL+PC) a obţinut 4,17 milioane de voturi în 2008
  şi 4,43 milioane de voturi în 2012, deci, a câştigat, în plus, 260 mii de voturi, din cele 360 mii de voturi pierdute de PDL. Aceste 260 mii de voturi reprezintă “sancţionarea” PDL-ului pentru reducerile de salarii şi pensii şi “premierea” USL-ului pentru promisiunea că va returna cele două categorii de venituri.

  UDMR-ul şi celelalte partide maghiare au avut 510 mii de voturi în 2008 şi 580 mii de voturi în 2012. Au câştigat şi ei 70 mii de voturi, din cele 560 mii de voturi “noi”. Interesant, Partidul Popular Maghiar din Transilvania (Tokes), înfinţat în 2011, a obţinut 43 mii de voturi, dar nu de la UDMR, ci de la Partidul Civic Maghiar, care a pierdut 48 mii de voturi, din cele obţinute în 2008. UDMR a obţinut 429 mii de voturi în 2008 şi 492 mii voturi, în 2012.

  Categoria ALŢII a avut 1,26 milioane voturi în 2008 şi 1,06 milioane voturi în 2012. Sigur, aici sunt incluse câteva zeci de partide şi alianţe electorate. Unele noi, care nu au participat la alegerile din 2008, cum este şi Partidul Poporului. Unele partide au pierdut, altele au câştigat. În total, categoria ALŢII a pierdut, deci, 200 mii de voturi. Voi reveni cu mai multe detalii asupra rezultatelor obţinute de aceşti ALŢII. Deocamdată, reţinem că Dan Diaconescu, cu ajutorul postului de televiziune OTV, dar şi cu ajutorul altor posturi de televiziune, a reuşit să fure voturile a 800 mii de susţinători ai Legii Cojocaru. Aceasta, Legea Cojocaru, este aceea care a determinat creşterea cu 600 mii a numărului total de voturi (7%), cât şi deplasarea celor 200 mii de voturi de la PNG-CD şi PRM la PP-DD. Exact cele 800 voturi ale partidului căpuşă. Nimeni nu suflă o vorbă despre această uriaşă escrocherie mediatică şi politică.


  Alegeri locale 2012(III) […] Prezint, mai jos, un tablel centralizator al voturilor date de români în alegerile din 2008 şi 2012 pentru consilierii judeţeni, la categoria ALŢII, adică alţii decât USL (PSD, PNL, PC), PDL, UDMR cu celelalte două partide maghiare, şi PP-DD. Aceşti ALŢII au obţinut 1,26 milioane de voturi în alegerile pentru consilieri judeţeni în 2008, şi 1,06 milioane de voturi în aceleaşi alegeri din 2012. În procente, asta înseamnă 15,1, în 2008, şi 11,9 în 2012.

  Am grupat partidele cuprinse în analiză în 5 subcategorii, ţinând seama de orientarea doctrinară, ideologică, a acestor partide, aşa cum este aceasta declarată în programele lor politice:

  1. populari, creştin-democraţi;
  2. ecologişti;
  3. socialişti;
  4. uneperişti,
  5. alţii (uniuni, alianţe ale minorităţilor naţionale).

  Dacă luăm în considerare propriile declaraţii ale membrilor UNPR, putem să-i includem pe aceştia în categoria socialiştilor, însă ei au guvernat, deja, alături de PDL şi UDMR, care se declară…..populari. În prezent, UNPR susţine guvernarea socialisto-liberalo-conservatoare formată din PSD, PNL şi PC.

  Partidele de orientare populară, creştin-democrată au obţinut 783 mii voturi, în 2008, şi 367 mii voturi, în 2012, pierzând 416 mii voturi. Ponderea lor în totalul voturilor valabil exprimate a scăzut de la 9,4%, la 4,1%.

  Desigur, este greu să determinăm câte din cele 416 mii voturi s-au dus în cele 260 mii voturi câştigate de USL şi câte în cele 800 voturi furate de escrocul dan diaconescu de la Partidul Poporului, dar nu greşim mult afirmând că cea mai mare parte a voturilor pierdute de PRM şi PNG-CD s-au dus la partidul căpuşă al escrocului.

  Reţinem, mai întâi, pierderea mare de voturi înregistrată de PRM şi PNG-CD. Partidul condus de Corneliu Vadim Tudor a obţinut 314 mii de voturi, în 2008, şi 179 mii de voturi, în 2012. A pierdut 135 mii de voturi.

  Partidul condus de Gigi Becali a obţinut 249 mii de voturi, în 2008, şi 18 mii de voturi, în 2012. A piedut 231 mii de voturi. Împreună, aceste două partide au pierdut 366 mii de voturi. Adică, jumătate din numărul de voturi câştigate de partidul căpuşă al ecrocului.

  PNŢCD, condus de Aurelian Pavelescu, a obţinut 88 mii voturi, în 2008, şi 47 mii voturi, în 2012. A pierdut 41 mii voturi.

  Printre marii perdanţi se numără şi Partidul Naţional Democrat Creştin, condus de Horia Niţă, căruia i sa alăturat şi profesorul Ion Coja. A obţinut 65 mii voturi, în 2008, şi numai 5 mii voturi, în 2012.

  Au pierdut voturi:
  Uniunea Populară Creştin Socială (15 mii voturi pierdute);
  Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale (11mii voturi) ;
  Partidul Forţa Democrată (6 mii voturi) ;
  Partidul României Europene (4 mii voturi) ;
  Partidul Renaşterea României (3 mii voturi);
  Partidul Popular şi Partidul Republican, câte o mie voturi.


  Numai 4 partide din acestă grupare au câştigat voturi:
  Partidul Poporului (62 mii voturi);
  Partidul Forţa Civică (20 mii voturi);
  Partidul PRODOMO (6 mii voturi);
  Partidul „Totul pentru Ţară” (4 mii voturi).

  Toate cele 3 partide ecologiste au câştigat voturi în alegerile pentru consiliile judeţene. Cele 3 partide au câştigat 67 mii de voturi. Au votat pentru aceste partide 174 mii de români, ceea ce înseamnă 2% din numărul total de voturi valabil exprimate. La fel, şi toate cele 3 partide socialiste au câştigat voturi, deşi mult mai puţine decât cele ecologiste. Pentru aceste 3 partide au votat 42 mii de români, adică 0,5% din numărul total de voturi exprimate. Dacă adăugăm voturile obţinute de UNPR la cele obţinute de aceste 3 partide, ajungem la un număr de 259 mii de voturi pentru stânga românească, adică 2,9% din numărul total de voturi exprimate, adică tot atât cât reprezintă şi cele 260 mii de voturi obţinute de uniunile şi alianţele minorităţilor naţionale, altele decât cea maghiară.

  Lăsând de o parte voturile date pentru uniunile şi alianţele minorităţilor naţionale, rezultă că partidele neparlamentare, fără PP-DD, au obţinut, în alegerile pentru consiliile judeţene, 800 mii de voturi, exact cât a furat escrocul dan diaconescu de la Partidul Poporului.

  Aceste 800 mii de voturi, 9% din electorat, reprezintă cifra de la care trebuie să pornim într-o eventuală încercare de unire a forţelor politice neparlamentare din România, pentru a construi o ALTERNATIVĂ la actuala clasă politică. Desigur, la cele 800 mii voturi deţinute de partidele neparlamentare, trebuie să adăugăm şi pe cele 800 mii furate de escroc, pe care, cu siguranţă, le vom lua înapoi, pe măsură ce vom demasca escrocheria mediatică şi politică ...

  Alegeri locale 2012
  ▬ Consilii judeţene. Alţii ▬
  Nr.crt. Denumirea partidului Voturi (mii) 2008 2012 Diferenţă 0 1 2 3 4

  1 Populari. Creştin – Democraţi 783 367 – 416
  1.1 Partidul România Mare (VADIM) 314 179 – 135
  1.2 Partidul Noua Generaţia – Creştin Democrat (BECALI) 249 18 – 231
  1.3 Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PAVELESCU) 88 47 – 41
  1.4 Partidul Naţional Democrat Creştin (NIŢĂ, COJA) 65 5 – 60
  1.5 Uniunea Populară Social Creştină (TALPEŞ) 23 8 – 15
  1.6 Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale (RĂCĂNEL) 22 11 – 11
  1.7 Partidul Poporului (COJOCARU) – 62 +62
  1.8 Partidul Forţa Civică (IURAŞCU) 1 21 +20
  1.9 Partidul „Totul pentru Ţară” (BACIU) 6 10 +4
  1.10 Partidul PRODEMO (AMARIŢEI) – 6 +6
  1.11 Partidul Forţa Democrată (ROMAN) 6 – – 6
  1.12 Partidul României Europene (STROE) 4 – – 4
  1.13 Partidul Renaşterea României (POPA) 3 – – 3
  1.14 Partidul Popular (SADOVAN) 1 – – 1
  1.15 Partidul Republican (DINU) 1 – – 1

  2 Ecologişti 107 174 + 67
  2.1 Partidul Ecologist Român (POP) 69 86 + 17
  2.2 Partidul Verde (POPA) 38 68 +30
  2.3 Partidul Uniunea Ecologistă din România (PROTOPOPESCU) – 20 + 20

  3 Socialişti 34 42 + 8
  3.1 Partidul Alianţa Socialistă (ROTARU) 20 21 + 1
  3.2 Partidul Socialist Român (ORLEANU) 10 12 + 2
  3.3 Partidul Social Democrat al Muncitorilor (IONESCU, COZMA) 4 9 + 5

  4 Uneperişti 108 217 + 109
  4.1 Uniunea Naţională pentru Progresul României (OPREA) – 217 + 217
  4.2 Partidul Iniţiativa Naţională (ŞANDRU) 102 – – 102
  4.3 Alternativa Ecologistă 6 – – 6

  5 Alţii (uniuni, alianţe – minorităţi naţionale) 228 260 + 21
  6 TOTAL ALŢII 1.260 1.060 – 200

  7 Total voturi valabil exprimate 8.350 8.910 560
  Absolvent al Colegiului Naţional „Sf. Sava" şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Doctor în economie, specialitatea management.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

 9. #9

  Default Răspuns la: Cine ne reprezinta-pe cine legitimam la alegerile legislative 2012!?

  TEXT PRELUAT: Alegerile din anul 1990/20 mai 1990 – din numarul total de 17.200.722 de alegatori s-au prezentat la vot 14.826.616 ( 86,19%)

  FSN – 9.353.006 voturi (67,02%)A FOST MAXIMUL ATINS DE PARTIDA ILIESCU = 9.353.006 voturi

  Daca adunam si satelitii aflati in siajul FSN, adica MER ( Miscarea ecologista din Romania) – 348.637 voturi (2,5%), AUR ( Alianta pentru unitatea romanilor) – 300.473 voturi (2,15%), PDAR ( Partidul democrat agrar din Romania ) – 221.790 voturi (1,59%), PER ( Partidul ecologist roman ) – 192.574 voturi (1,38%) , independentul Antonie Iorgovan cu 35.754 voturi (0,26%) avem un total de 10.808.261 votanti pro iliescieni.

  Sa vedem cat de mare era Romania anti iliesciana:
  UDMR – 1.004.353 votanti (7,26%)
  PNL – 985.094 votanti (7,06%)
  PNTCD – 341.478 votanti (2,45%)
  PSD ( Partidul socialist democratic roman ) – 152.989 votanti (1,1%)
  TOTAL = 2.500.000 votanti care reprezenta OPOZITIA
  Asa era poza din 1990 – vreo 10-11 milioane de iliescieni si vreo 2 milioane si jumatate anti iliescieni.

  Alegerile 1992
  Prezenta la vot : 12.496.430 votanti
  Validate : 10.964.818 voturi
  (De retinut ca aripa Roman plecase din FSN, dar vota inca cu Ilici si era de stanga).
  Voturi obtinute de anti iliescieni : CDR – 2.210.722 voturi (20,16%), FSN (aripa Roman) – 1.139.033 voturi (10,38%), UDMR – 831.469 voturi.
  TOTAL antiiliescieni = 3.042.191 voturi – o crestere cu 500.000 de votanti in 3 ani

  Cum stateau iliescienii?
  PUNR – 890.410 votanti (8,12%), PRM – 422.545 votanti (3,85%), PDAR – 362.427 voturi (3,3%), PSM ( Verdet ) – 349.470 votanti (3,18%)
  TOTAL iliescieni = 6.266.086 votanti, adica o PIERDERE de 4,5 milioane de votanti.

  Alegerile din 1996
  Voturi exprimate: 13.088.388
  Voturi validate: 12.287.671

  Voturi iliescieni: PDSR – 2.836.011 voturi (23,08%), PUNR – 518.962 voturi (4,22%), PRM – 558.026 voturi (4,54%),USD – 1.617.384 voturi (13,16%)
  TOTAL = 5.530.383 VOTURI ILIESCIENI, O PIERDERE DE JUMATATE FATA DE 1990

  Voturi anti iliescieni: CDR – 3.772.084 voturi (30,7%), UDMR – 837.760 voturi (6,82%)
  TOTAL VOTURI ANTI ILIESCIENI = 4.609.844 voturi, aproape DUBLU fata de 1990.
  ACESTA ESTE MOMENTUL IN CARE ILIESCU REALIZEAZA CA VIITORUL SUNA PROST SI INCEPE SA PUPE PNL, PE SEST…..

  Alegerile din 2000
  Voturi exprimate: 11.559.458
  Voturi valide: 10.891.910
  Sa vedem iliescienii : PDSR – 4.040.212 voturi (37,09%), PRM – 2.288.483 voturi (21,01%)
  TOTAL iliescieni = 6.328.695 votanti, in CRESTERE CU APROXIMATIV 850.000 FATA DE 1996, DAR DEPARTE DE APROAPE 11 MILIOANE IN 1990.
  CONTEXT:PNT dispare iar PRM creste la greu.

  Sa vedem anti iliescienii: PD – 825.437 voturi (7,58%), PNL – 814.381 voturi (7,48%), UDMR – 751.310 voturi (6,9%)
  TOTAL ANTI ILIESCIENI = 2.391.128 VOTURI, ADICA NE-AM INTORS IN 1990, DAR ASTA NU INSEAMNA CA ILIESCIENII STAU BINE. De la 11 milioane in 1990 la 6.300.000 in 2000 ( al doilea lor moment bun) au PIERDUT 4.700.000 de voturi in 10 ani. ENORM fata de ANTI ILIESCIENI, CARE DUPA 10 ANI ERAU TOT ACOLO DE UNDE AU PLECAT.


  Alegerile din 2004
  Uniunea Nationala PSD+PUR = 3.760.560 voturi, PRM – 1.379.789 voturi.
  TOTAL ILIESCIENI = 5.140.349 votanti, adica o PIERDERE de 1.200.000 voturi in GUVERNAREA NASTASE!

  Sa vedem anti iliescienii: Alianta DA – 3.209.073 voturi, UDMR – 633.735 voturi (cel mai prost scor al UDMR, care confirma scaderea inceata, dar sigura a electoratului maghiar).

  TOTAL ANTI ILIESCIENI = 3.842.208 voturi, o CRESTERE CU 70.124 DE VOTURI FATA DE 1996, CEEA CE FACE CA OPOZITIA SA SE INTOARCA LA MAXIMUL POSIBIL DE 3,5-4 MILIOANE, IN TIMP CE ILIESCIENII , DUPA 15 ANI, REALIZEAZA CA 5 MILIOANE ESTE TOT CE MAI POT.

  ACESTA ESTE MOMENTUL CAND ILIESCU II PUPA PENELISTI, TARICEANU TRADEAZA SI INCEP EVENIMENTELE DIN 2007 – LOVITURA DE STAT DATA CU AJUTORUL PNL. PDL ESTE DAT AFARA DE LA GUVERNARE SI PRESEDINTELE ESTE SUSPENDAT. DUPA 1989 ESTE A DOUA LOVITURA DE STAT A KGB-ISTULUI ILIESCU CU AJUTORUL VANZATORILOR DE TARA ADUNATI SUB SIGLA PNL.

  Alegerile din 2008


  Alianta PSD-PC s-a clasat pe primul loc cu 2.352.968 voturi, urmata de PDL cu 2.312.358 voturi, PNL cu 1.291.029 voturi si UDMR cu 440.449 voturi.
  Iata disperarea in toata splendoarea! ILIESCIENII AU 3.650.000 DE VOTURI, IAR ANTI ILIESCIENII AU 2.750.000 DE VOTURI.
  [...]

  Sa vedem datele de la locale 2012

  USL – 5.664.033 la primari, votul cel mai personalizat, cel mai puternic in alegeri.
  PDL – 2.525.935 cu toata tradarea. Cat avea PDL in 2008? Avea 2.312.358, ceea ce dovedeste ca USL nici furand si cumparand la bucata parlamentarii, nu au luat mai mult de 5,5 milioane si asta la PRIMARI, UNDE PARTIDUL CONTEAZA MAI PUTIN.

  Acolo unde partidul și alianța contează, adică la consiliile județene, USL a luat 4.451.017 voturi – asta este forța USL și de aceea nu aveau cum scoate aproape 8 milioane la referendum. USL a câștigat practic în 4 ani de propagandă drăcească, cu bani mulți și trusturile de presă ale securiștilor lui Ilici, în jur de 800.000 de voturi. După 22 de ani.

  [...]Ceea ce ati citit pana acum, n-ar insemna nimic fara sa luam in calcul ca Nastase in 2004 si Geoana in 2009, au luat in jur de 5,2 milioane de voturi, deci Traian Basescu, putem spune ca a avut mereu 5,2 milioane de romani care nu l-au votat.Un scor de 6 milioane impotriva sa este unul corect, fiindca numarul antibasistilor nu a crescut semnificativ. Ei s-au isterizat doar pe fondul acerbei propagande USL. Sa nu uitam nici ca Adrian Nastase a fost votat in 2004 de Alianta PSD+PUR si a luat 4.881.520 de voturi, iar Geoana in 2009, 5.206.747.

  [...]
  Un singur lucru a ramas constant din 1990 si pana astazi-adeziunea la grupurile lui Iliescu sau ura fata de grupurile iliesciene. In aceasta cheie am judecat intotdeauna voturile alegatorilor din 1990 pana acum, iliescienii fiind mereu cei care s-au opus schimbarii sistemului, care au jucat mereu pe cartea rusa, care au amanat reformele, care au preferat limbajul dublu in relatia cu occidentul, care nu s-au sfiit sa isi arate nationalismul gaunos si care au incurajat mereu puciurile, tradarile, suspendarile, revolutiile, mineriadele… ca ultim mod de a prelua puterea rapid si pe termen lung.

  Ceilalti, golanii cu deschidere catre Occident, impotriva Rusiei, dornici de reforme si de adevar suntem cei care am mai ramas din adevarata Piata a Universitatii din 1990. Acum intelegeti de ce Traian Basescu a trecut pe dreapta ? De ce PNL fugind spre stanga, spre PSD, risca sa fie votat de electoratul iliescian, care e depasit dpdv ideologic si in scadere? Mai devreme sau mai tarziu, PNL va trebui sa fuga de electoratul sau de astazi – fostii PRM, preluati de la PSD si cativa ramasi din PNT – ca sa nu piara.

  ***

  Lucaman&Alexa Ionescu
  http://inliniedreapta.net/monitorul-...80%93-analiza/

Similar Threads

 1. Cine e agresorul? (I) - de Cristian Negrea
  By Cristian Negrea in forum Răpirea provinciilor românesti
  Replies: 0
  Last Post: 09-07-13, 10:43 PM
 2. Alegerile parlamentare din 9 decembrie a. c. reprezinta o noua farsa electorala
  By Constantin Cojocaru in forum Partidul Poporului – PP-LC (Dr. Constantin Cojocaru)
  Replies: 0
  Last Post: 29-10-12, 09:05 PM
 3. Intrebarea e acum alta: cine ne-a dezarmat? Cine a fost tradat si furat ?
  By Chitu Constantin in forum Teme de actualitate: investigaţii, documentare, dezvăluiri
  Replies: 0
  Last Post: 23-09-12, 03:09 PM
 4. Cine au fost securistii, frate?
  By Surcouf in forum Psihologie sociala - Manipulare, dezinformare, propaganda!
  Replies: 0
  Last Post: 17-02-12, 12:02 PM

Tags for this Thread

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •