Sintem o masa amorfa, divizata, trebuie sa devenim armate organizate, sa ne gasim mii de capitani, sute de colonei, zeci de generali. Nu exista alta cale, doar aceasta cale lunga, laborioasa poate sa duca undeva.

Promovăm un „Nationalism Verde” care se poate rezuma la apărarea economiei civice sustenabile naț
ionale, la apărarea firmelor mici/medii românești în fața colonizării economice, contra marilor monopoluri, contra tuturor politicilor neoliberale, contra mafiilor din România mână în mână cu mafiile globale.

Green nu este grup de socializare, dorim să discutăm serios probleme serioase. Vă rugăm nu diluați aceste discuții cu reclame de produse/servicii, cu promovări de bloguri personale/poezii/etc, cu fapte diverse, cu chat în public, sau cu alte lucruri pe care le puteți face în atâtea alte grupuri. Nu acceptam pe pagina grupului nici un fel de reclame dar dorim sa promovam producatorii bio din tara si asociatiile eco cu activitatile lor.

Nu ne intereseaza circul politic, consideram ca tot circul mediatic este in mare masura, doar o manipulare sistematica, pt a risipi energii si pt a scirbi oamenii. Dorim sa promovam o agenda proprie, actiuni, idei proprii, nu doar sa fim contra, nu doar sa reactionam la sirul nesfirsit de tiganii si diversiuni din mass media.

Nu acceptam exprimări și poziții extreme, postați vă rog cu responsabilitate, gândiți-vă că această pagină e un fel de gazetă citită zilnic de zeci, sute de persoane, care vin pe această pagină să găsească informații pe care nu le găsesc în mass media, să ia atitudine sau să organizeze acțiuni.
Dorim ca Green să fie un grup al oamenilor normali contra clasei politice actuale, nu acceptăm în grup activiști ai partidelor răspunzătoare de ultimii 21 de ani. Am pornit de la idei din așa-zisa cultură green, dar logic am înțeles că problemele serioase nu se pot rezolva doar prin proteste. Ne bazăm pe valorile morale ale României Profunde, contra culturii consumiste decadente. Promovăm un „Nationalism Verde” care se poate rezuma la apărarea economiei civice sustenabile naționale, la apărarea firmelor mici/medii românești în fața colonizării economice, contra marilor monopoluri, contra tuturor politicilor neoliberale, contra mafiilor din România mână în mână cu mafiile globale.

Mai mult despre idei discutate pe această pagină, vedeţi pe blogul grupului >www.30311.ro >viitorulesteverde.wordpress.com/about/ sau pe pagina de prezentare >www.facebook.com/Green.Romania.
Vă recomand un film care defineşte termenul green >http://www.foodincmovie.com/.


Dacă rezonaţi, adăugaţi la grup prietenii voştrii.
GRUP FACEBOOK: http://www.facebook.com/groups/ViitorulEsteVerde/

18.01.2012.
Incepind cu 3.03.11 am incercat ca prin grupul Green sa ajutam la structurari care sa tinda spre o alternativa reala la 'usl-pdl-aceeasi mizerie'. Doar partide noi, fara nici o legatura cu actualele partide, partide contra neo-liberalismului de cumetrie, contra oligarhiei interne care este mina in mina cu oligarhiile internationale pot rezolva problemele de la care am pornit discutia pe acest grup.
Green nu este afiliat politic, nu inregimenteaza, nu propune un anume partid, este un cadru in care oamenii pot sa se grupeze atit contra usl cit si contra pdl.

Astfel de noi partide ar trebui sa reprezinte nu numai acea mare majoritate de peste 50% care nu mai vrea nici usl nici pdl, ar trebui sa reprezinte toate firmele mici, medii romanesti, care sint sufocate 1) de afacerile clientelare, 2) de monopolurile internationale, 3) de un stat aservit care doar le jumuleste, le sufoca cu impozite, de oligarhia interna+oligarhie externa. Toate aceste firme nu au fost reprezentate, nu sint aparate, interesele lor sint contra actualei clase politice, si toate aceste firme pot sprijini financiar cu un 0.x% ceea ce ar fi suficient pt finantare.

Cit timp protestele vor fi amorfe, neorganizate, fara o finalitate politica, va continua manipularea, protestele doar vor ajuta usl sa cistige alegerile din acest an. Protestele trebuie organizate si facute spre folosul unor noi forte politice care sa reprezinte cu adevarat oamenii si care sa se opuna net atit la usl cit si la pdl. Daca doriti sa va organizati, aveti aici un cadru curat din care au fost eliminati activistii usl+pdl, selectati oamenii in care aveti incredere, grupurile mici facute dupa afinitati trebuie sa creasca, sa se conecteze cu alte grupuri, pina sa ajunge la ''triburi'' si in final la partide. Fara o astfel de structurare nimic nu se va face si aceasta structurare depinde de voi, de fiecare dintre voi, nu mai asteptati dupa nimeni sa va rezolve problemele, nu mai asteptati dupa lideri locomotiva.

Liderii locomotiva trebuie controlati de societatea civila nu urmati ca turma de oameni fara spirit critic maxim. Sintem o masa amorfa, divizata, trebuie sa devenim armate organizate, sa ne gasim mii de capitani, sute de colonei, zeci de generali. Nu exista alta cale, doar aceasta cale lunga, laborioasa poate sa duca undeva. Dar daca fiecare face cite ceva, nu mult, nu trebuie nimeni sa se dea peste cap, atunci lucrurile pot progresa foarte repede, calea este imposibila in masura in care mai totzi asteapta dupa altzii, efortul colectiv, gindirea colectiva, participarea voastra pot sa faca 'minunile' de care avem nevoie.

Alex Imreh : http://aleximreh.wordpress.com/

Citeva vorbe ''verzi'' - Think Green Not Greed


https://viitorulesteverde.wordpress....een-not-greed/


Grupul Green pe Facebook - 20.000 conturi -
https://www.facebook.com/groups/ViitorulEsteVerde/
Pagina de prezentare a grupului tot pe FB - https://www.facebook.com/Green.Romania
Blogul grupului - www.30311.ro, http://viitorulesteverde.wordpress.com/
About, citeva lamuriri - http://viitorulesteverde.wordpress.com/about/
Ce vrem : https://www.facebook.com/groups/Viit...6285183765446/
# RMGC, Monsanto, Smithfield, Chevron,... - eject.
# Stop vinzarii Resurselor Miniere si Energetice ale Ro.
# Stop taierii padurilor, vinzarii padurilor catre straini.
# Stop vinzarii terenurilor agricole catre straini.
# Nu colonizare prin indatorare, datoria Ro sa nu mai creasca, sa scada.
# Nu FMI. Nu Banca Mondiala.
# Nu Acta, Codex Alimentarius.
# PDL-USL=aceeasi mizerie, vrem o alternativa reala.
# Audit pentru privatizarile facute in 22 de ani, anchetarea si condamnarea criminalilor economici.
# Lege a raspundrii electorale si guvernamentale.
# Economie civica, contra monopoluri, pentru firme mici, pentru forme de productie asociative si clasa mijlocie. Pentru proprietate asupra mijl.de productie cit mai larg distribuita, contra neo-libearalismului.
# Cresterea rolului familiei in societate si educatie, pro natalitate, pro viata.
# Revitalizarea satului romanesc, pro agricultura eco/bio sustenabila, contra agriculturii industriale chimizate, contra OMG.
Ideile enumerate mai sus sint un rezumat al unui sondaj facut pe grupul Green. E o propunere care desigur poate fi corectata, completata, reformulata. Vedeti/votati sondajul la acest link: https://www.facebook.com/groups/Viit.../?notif_t=like