Results 1 to 7 of 7

Thread: Pentru asta s-au imprumutat. Ca sa se imbogateasca ei si camarila lor de hoti...

 1. #1
  Rang-N-04(Grup sp)
  Constantin Cojocaru's Avatar
  Join Date
  May 2010
  Location
  România
  Posts
  287
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  656

  Exclamation Pentru asta s-au imprumutat. Ca sa se imbogateasca ei si camarila lor de hoti...

  [...] ...ne-au spus că trebuie să ni se reducă salariile şi pensiile, că trebuie ca statul român să se împrumute zeci de miliarde de euro la FMI, la bănci şi alte instituţii financiare, deoarece nu mai sunt bani la buget pentru plata salariilor şi pensiilor.

  Au minţit. Au trădat. Aşa cum se poate vedea în graficul anexat, în ultimii 3 ani, veniturile bugetului consolidat al statului român au crescut, în fiecare an, au fost mult mai mari decât totalul cheltuielilor cu salariile, pensiile şi ajutoarele sociale.

  În anul 2009, veniturile bugetului a fost de 37 miliarde de euro, în timp ce cheltuielile cu salariile, pensiile şi ajutoarele sociale a fost de 26 miliarde de euro.

  În anul 2010, veniturile bugetului au fost de 40 miliarde de euro, iar cheltuielile cu salariile, pensiile şi ajutoarelor sociale au fost de 26 miliarde de euro.

  În anul 2011, veniturile bugetului au fost de 42 miliarde de euro, iar cheltuielile cu salariile, pensiile şi ajutoarele sociale au fost de 25 miliarde de euro.

  Iată, deci, că au avut suficienţi bani pentru salarii şi pensii.

  În ultimii 3 ani, statul român ar fi putut funcţiona foarte bine fără tăierea salariilor şi pensiilor, fără creşterea TVA-ului, fără împrumuturi. Nu pentru salarii şi pensii s-au împrumutat peste 30 de miliarde de euro, în ultimii 3 ani.

  S-au împrumutat ca să aibă mulţi bani la dispoziţie pentru achiziţii de bunuri şi servicii, pentru ca să umple buzunarele şi conturilor firmelor căpuşe ale guvernanţilor, ale „regilor” bordurilor, asfalturilor, telegondolelor etc.

  În ultimii 3 ani, au făcut achiziţii de bunuri şi servicii în valoare de 58 miliarde de euro. Cea mai mare parte a acestor miliarde s-a transformat în profituri pentru camarila guvernanţilor.

  Pentru asta s-au împrumutat. Ca să se îmbogăţească ei şi camarila lor de hoţi.

  Pentru asta vor să vândă, pe nimic, aurul şi celelalte zăcăminte de la Roşia Montană. Pentru asta vor să vândă, pe nimic, contra comisioane grase, şi ultimele întreprinderi ridicate cu banii poporului român, în timpul regimului comunist. Pentru asta vor să „privatizeze” şi serviciul public de sănătate.

  Pentru asta nu vor să spună poporului adevărul despre situaţia economică a ţării. Nu vor să-i spună poporului că au „privatizat”, adică au vândut pe nimic străinilor capitalul national. Că, din acestă cauză, cea mai mare parte a avuţiei pe care o producem pleacă în afara ţării, sub forma profiturilor încasate de străinii care au devenit proprietarii capitalului românesc. Din acestă cauză, nu mai rămân bani nici pentru salarii şi pensii, nici pentru investiţii. Pentru că au trădat, pentru că au vândut ţara, ca să poată fura.

  Trebuie opriţi înainte de a ne lăsa fără ţară, înainte de a ne transforma pe toţi în sclavi.
  Avem soluţie. Ea se numeşte LEGEA COJOCARU privind construcţia economiei democratice.

  Dr. Constantin Cojocaru
  Preşedinte Partidul Poporului
  Partidul Poporului (PP-LC) Comunicat nr. 2/15.01.2012/

  Grafice explicative : http://www.variantacojocaru.ro/?page_id=142

  Absolvent al Colegiului Naţional „Sf. Sava" şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Doctor în economie, specialitatea management.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

 2. #2
  Rang-N-04(Grup sp)
  Constantin Cojocaru's Avatar
  Join Date
  May 2010
  Location
  România
  Posts
  287
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  656

  Thumbs up Re : Pentru asta s-au imprumutat. Ca sa se imbogateasca ei si camarila lor de hoti...

  REACTII PE FACEBOOK GRUP- Partidul Reîntregirii Naţionale: http://www.facebook.com/groups/183509218399851/224000224350750/

  Mircea Popescu […] Domnule Cojocaru, O guvernare inseamna mult mai mult decat un program economic. O guvernare inseamna stabilirea unei strategii nationale privind economicul, socialul, relatiile internationale dar si gestionarea relatiilor cu diversele ramuri ale societatii civile romanesti din tara si din afara granitelor.

  Nu vad in programul dumneavoastra nimic in legatura cu relatia si pozitia Romaniei fata de Basarabia, nu vad nimic privind relatia cu romanii de peste hotare, nu vad nimic in legatura cu politica externa.

  Cereti guvern provizoriu (!?). Cu alte cuvinte cereti o ruptura in continuitatea procesului politic romanesc, asa cum este el bun sau rau, adica o revolutie. Mai mult, cereti sa aiba loc alegeri anticipate pe care sa le aprobe actualul Parlament. Pentru mine este un non-sens a avea legitimitatea unui guvern provizoriu numit de un parlament contestat.

  Mai cereti ca din acest guvern sa nu faca parte persoane care au facut parte dintr-o conducere anterioara (!?). Ce sa faca niste persoane culese la intamplare de pe strada remarcate intr-o miscare revolutionara? Cum vor putea aceste persoane sa conduca o economie sau sa realizeze niste proiecte internationale in care este implicata sau doreste sa fie implicata Romania? Si asta in regim de urgenta, deoarece nu poate fi lasata o tara fara conducere pana cand se selecteaza niste cadre capabile sa fie numite intr-un guvern. Si, cine sa le selecteze oare? Parlamentul contestat?

  Si nu in cele din urma, dati-mi voie sa va intreb pe baza carei Legi Electorale vor avea loc alegerile anticipate? Care vor fi criteriile de alegere si validare?

  Stiu ca in momente de criza multi politicieni se reped sa culeaga fructele revoltelor populare, practic sa confiste aceste revolte, asa cum a facut FSN-ul. Putem intra intr-un dialog public, deoarece, nu contest, puteti fi de buna credinta, desi limbajul populist folosit de dumneavoastra nu-mi trezeste multa incredere. Cu atat mai mult cu cat considerati ca dumneavoastra detineti adevarul absolut "Avem solutie. Ea se numeste LEGEA COJOCARU ....".


  Mircea Popescu / California : http://mipopescu.wordpress.com/ - pentru propuneri de analizat :-)

  Gheorghe Giovanni Ţeavă / ‎Mircea Popescu... observaţiile dumneavoastră sunt de bun simţ şi în mod sigur d-l C.Cojocaru le va lua în consideraţie. „Mişcarea Virtuală Dacia” a început deja CONSULTĂRI cu PP-LC, iar de curând s-au alăturat şi alte grupuri şi COMPETENŢE, în aşa fel ca NOUA PARADIGMĂ să fie completată în urma unui PROCES DIALECTIC. Multe răspunsuri la nedumeririle dumneavoastră au fost contemplate de Mişcarea Dacia şi au fost deja introduse în dezbatere. Ne-ar face mare plăcere să vă avem în mijlocul nostru, deoarece numai din contribuţii multiple se poate defini O ALTERNATIVĂ LA ACTUALA PARADIGMĂ ! Cu deosebită stimă.

  Mircea Popescu / Asemanari, diferente intre Piata Universitatii 1990 fata de 2012, la http://mipopescu.wordpress.com/
  Gheorghe Giovanni Ţeavă / APPEL- pentru convergenţa tuturor celor ce doresc o Mare Schimbare în România

  Acest APEL este determinat de :

  1. Situaţia catastrofală în care se găseşte azi România.
  2. Criza Sistemică ce afectează întreaga Lume.
  3. Lipsa unei abordări serioase de către clasa politică românească, a problematicilor majore actuale.
  4. Incapacitatea ideologiilor cunoscute de a da răspunsuri concrete problemelor inedite ale zilelor noastre.
  5. Zâzania practicată de partidele politice actuale, cu scopul de a diviza pentru a-şi menţine Puterea (divide et impera!).
  6. Necesitatea trecerii de la o CREŞTERE NESUSTENABILĂ la o DEZVOLTARE SUSTENABILĂ.
  7. Recunoaşterea evidenţei că RESURSELE SUNT EPUIZABILE.
  8. IMPACTUL AMBIENTAL al creşterii nesustenabile ce devine pe zi ce trece tot mai „fără întoarcere”.
  9. CRIZA MORALĂ SISTEMICĂ ce se agravează pe zi ce trece.
  10. Trecerea acccelerată a RESURSELOR MATERIALE ŞI UMANE ale României în „mâini străine”.
  11. Pierderea tot mai rapidă a IDENTITĂŢII NAŢIONALE sub presiune GLOBALIZĂRII.
  12. Necesitatea implementării unui nou model socio-economic bazat pe COMPETENŢĂ, RESPONSABILITATE şi MORALITATE.

  În această situaţie, „Mişcarea Dacia” propune creearea unui FORUM CETĂŢENESC, deschis tuturor, indiferent de apartenenţă sau simpatie politică, cu scopul de a prospecta şi defini o NOUĂ PARADIGMĂ SOCIO-ECONOMICĂ. Partidele actuale îşi pot desemna unul sau mai mulţi reprezentanţi, care să participe la dezbateri, nu cu intenţia de a-şi impune propriile şi actualele idei, ci de a prospecta... altele de viitor, având astfel oportunitatea de a-şi „îmbunătăţi actuala imagine”.

  Apelul este adresat tuturor partidelor, grupurilor de socializare pe Net, bloggerilor, indivizilor cu diverse COMPETENŢE, etc. şi are ca principiu de bază realizarea UNITĂŢII DE ACŢIUNE A NEAMULUI în faţa sfidelor actuale. Acest PRINCIPIU DE UNITATE este NOUTATEA ABSOLUTĂ a acestei iniţiative !!!

  Mişcarea Dacia nu-şi asumă niciun rol particular, şi nu se va pune problema de LEADERSHIP, decât la finalizarea PROIECTULUI NOII PARADIGME !

  Fiecare este invitat să-şi propună Principiile şi Obiectivele, pentru a se găsi apoi... NUMITORUL COMUN !

  Scopul acestei iniţiative, este acela de a crea o forţă politică nouă, care să câştige viitoarele alegeri. Pare o exagerare, dar dacă nu ne propunem asta, atunci ce ne putem propune ???

  Pentru a se declara intenţia de participare la acest FORUM CETĂŢENESC, propun contactarea administratorului grupului Facebook „Mişcarea Virtuală Dacia” la : https://www.facebook.com/groups/141387601036/, sau la http://www.romenoinitalia.eu/ , precum şi la adresa e-mail : gioteava@hotmail.it .

  De asemenea se poate contacta în Bucureşti d-l Constantin Cojocaru la tel : 0766.511.920; 0744.596.179; 0726.561.114 , precum şi pe blogul PP-LC la : http://www.variantacojocaru.ro/.

  Din câte am înţeles, grupul Facebook „Mişcarea Euro-Civică Română” şi-a manifestat interesul pentru această iniţiativă, astfel că se poate contacta şi administraţia acestui grup la : https://www.facebook.com/groups/122656924479308/ .

  Acestea sunt deocamdată cele trei grupări ce sprijină această iniţiativă şi care se vor informa reciproc despre alte adeziuni. Când se va reuşi agregarea unui număr important de participanţi, se vor stabili timpii şi modalităţile de întâlnire „face to face”, cu speranţa ca acest lucru să se petreacă cât mai repede, deoarece „timpul presează” !!!

  Difuzaţi acest APEL oriunde aveţi posibilitatea, deoarece este singura iniţiativă serioasă, ce poate schimba soarta viitoarelor Alegeri !!!

  Redactorul acestui APEL, se auto-exclude de la orice funcţie în viitoarea forţă politică, pentru a asigura participanţii că nu există „interese personale” în iniţiativă.
  RASPUNS: Constantin Cojocaru /.../ Mircea Popescu Chelaru Mircea Mircea Vintilescu
  1. Ştiu foarte bine că “o guvernare înseamnă mult mai mult decât un program economic”. Ştiu că “o guvernare înseamnă stabilirea unei strategii naţionale privind economicul, socialul, relaţiile internaţionale dar şi gestionarea relaţiilor cu diverse ramuri ale societăţii civile româneşti din ţară şi din afara graniţelor”.

  Vă invit să intraţi pe www.variantacojocaru.ro. Veţi găsi, acolo, printre altele, şi Programul Politic al Partidului Poporului, adică exact strategia despre care vorbiţi. Veţi vedea acolo că proiectul de lege privind construcţia economiei democratice, cunoscut sub denumirea de LEGEA COJOCARU, este numai componenta economică, respectiv temelia acestei strategii. Veţi găsi acolo consecinţele pe care aplicarea acestui proiect le va avea asupra întregii societăţi româneşti Şi asupra socialului, şi asupra politicului, şi asupra valorilor morale, asupra sistemului de învăţământ, sănătate, ordine public, apărare etc. Vă informez că, pornind de la acest Program Politic, în prezent, noi lucrăm la detalierea Programului de Guvernare a României pe perioada 2013-2016, dar şi a strategiei naţionale, pe termen de 10 şi 20 de ani. Le vom posta, curând, pe site-ul nostru.

  Poziţia mea, şi a Partidului Poporului, faţă de problema Basarabiei şi faţă de românii din diasporă, o găsiţi în mai multe documente programatice ale noastre. Noi milităm pentru o cât mai rapidă Reîntregire a Patriei. Prima mea vizită în afara graniţelor ţării, după ce m-am repatriat, în 1990, a fost făcută la Chişinău, la invitaţia lui Mircea Druc, prim-ministrul Republicii Moldova, la acea dată. Am prezentat, atunci, în 1990, în Parlamentul Moldovei, Legea Cojocaru, versiunea 1990. Parlamentul Republicii Moldova a făcut acelaşi lucru ca şi Parlamentul Patriei Mamă. A respins Legea Cojocaru şi a aplicat aceleaşi legi prin care au deposedat de capital şi pe românii din Basarabia şi i-au adus în aceiaşi sărăcie şi umilinţă de care se bucură şi românii din ţară.

  Suntem realişti, domnule Mircea Popescu. Ştim că cetăţenii Republicii Modova nu vor cere, niciodată, să se reunească cu o Românie săracă şi umilită. Ei vor cere Unirea cu Ţara tunci când România va fi o ţară bogată şi puternică, o ţară cu o economie sănătoasă, care să asigure tuturor românilor, inclusiv lor, un trai îmbelşugat. Prin aplicarea Legii Cojocaru, în următorii 10 ani, în România va fi realizat un program de investiţii de peste 600 miliarde de euro. Fără Legea Cojocaru, aceşti 600 miliarde de euro se vor transforma în bunuri de consum de lux, viloaie, jeepuri, iahturi, pentru oligarhii autohtoni, sau vor pleca în afara ţării, aşa cum fac acum.

  Din aceşti 600 miliarde de euro, o bună parte vor fi transformaţi în capital productiv de către cetăţeni ai Republicii Moldova, care sunt şi cetăţeni ai României. Iată, domnule Mircea Popescu, cum vom face noi Reîntregirea Patriei. Nu cu vorbe. Cu bani. Cu avuţie.

  La fel stau lucrurile şi cu românii din diasporă. Şi ei vor fi beneficiarii Legii Cojocaru. Şi ei vor fi împroprietăriţi cu capitalul pus la dispoziţie de Legea Cojocaru. Numai aşa, ei, sau cei mai mulţi dintre ei, se vor întoarce acasă şi vor pune umărul la Reconstrucţia Ţării.

  Da, cerem “o ruptură în continuitatea procesului politic”. Cerem acest lucru deoarece preşedintele şi guvernul ţării au încălcat regulile jocului politic, au încălcat Constituţia. Au trădat, au minţit poporul, ca să poată fura. Trebuie opriţi de la furat.

  Domnule Mircea Popescu, sunteţi foarte departe de ţară. Din cauza asta, se pare nu mai vedeţi copacii din pădurea României. Vă informez că, în România, sunt zeci de mii de profesionişti de mare valoare, care au refuzat să intre în mafia politico-financiară postdecembristă. Sunt mai mulţi decât ne trebuie ca să formăm, imediat, un guvern competent şi responsabil. Un guvern care să gestioneze treburile curente ale ţării, pentru câteva luni, şi să pregătească alegerile anticipate.

  Nu vă faceţi probleme. Folosim legea electorală existentă, cu mici adaptări, pe care le poate face actualul Parlament, în 2 zile, dacă vrea.

  Personal, având în vedere că Partidul Poporului, al cărui preşedinte sunt, a fost înregistrat deabea pe 22.11.2011, aş prefera ca alegerile parlamentare să aibă loc la termen, adică în noiembrie. Repet. Trebuie oprit, cât mai repede, jaful practicat de actualii guvernanţi.

  Departe de mine gândul că deţin adevărul absolut. Pur şi simplu, cred în proiectul pe care îl propun românilor, pentru a iesi din impas. Justeţea ideilor mele este atestată de istoria economiei româneşti din ultimii 22 de ani.

  Printre altele, vă invit să citiţi textul Legii Cojocaru, versiunea 1997. Veţi vedea, acolo, că “regula de aur”, bugete statale echilibrate, descoperită, în 2011, de şefii de state şi guverne ai Uniunii Europene, fusese publicată de subsemnatul cu un deceniu şi jumătate în urmă.

  Mircea PopescuRE: raspunzand domnului Cojocaru ...Rezolvarea problema Basarabiei nu consta numai in "cumpararea" basarabenilor, ci intr-o politica de stat de apropiere si de afirmare internationala a interesului Romaniei pentru reintregirea poporului roman. Aceasta se poate realiza prin cateva metode:
  - o politica externa in tandem cu autoritatile de la Chisinau
  - crearea unei "piete comune" inter-romanesti, (in pofida reactiilor negative ale Pietti Comune)
  - crearea unor mici "Antante" cu tari din zona care au trecut suferit aceleasi urmari ale ocupatiei sovietice (Polonia, Tarile Baltice, etc) pentru sensibilizarea opiniei publice internationale asupra urmarilor acestei ocupatii si implicit a problemei POPORULUI ROMAN.

  - poate fi o singura echipa olimpica sau participari internationale de orice natura intr-o componenta comuna.

  Problema diasporei nu consta, nici ea in "cumpararea" romanilor de peste hotare. In primul rand este o problema de principiu ca acestia sa fie integrati socio-politic tarii. Dar aceasta integrare nu poate fi facuta prin trimiterea unor Agamita Dandanache ai partidelor din tara sa-i reprezinte, ci trebuie ca ei sa-si aleaga singuri reprezentantii dintre ei.

  Ca sa nu mai spun ca politizarea unei diaspore extrem de eterogene si asa, nu este un factor de unitate ci de dezbinare suplimentara, exact ceva de care nu are nevoie Romania.
  In acest scop Legea Electorala trebuie amendata. Propunere in acest sens gasiti pe blogul meu
  http://mipopescu.wordpress.com/

  In legatura cu situatia romanilor din regiunile romanesti in care sunt minoritari, un rol nociv il constituie permanenta guvernarii cu ajutorul UDMR-ului si asta tot din cauza unei Legi Electorale discriminatorii - adresa romanilor -. Intr-adevar, aceasta prvede DOAR dreptul organizatiilor minoritatilor nationale de a fi "competitor electoral:, adica de a putea deveni, inclusiv, formatiuni parlamentare. In aceasta lege nu este prevazut acest drepr pentru ORICE organizatie a societatii civile de a deveni competitor electoral. De asemenei, la http://mipopescu.wordpress.com/ se gaseste o propunere de modificare a acestei Legi in sensul eliminarii acestei discriminari.

  Afirmatia dumneavoastra ca sunt departe de tara si nu vad copacii, as fi putut s-o folosesc si eu in 1990 cand v-am intalnit la sediul UNVR, cand abia ati ajuns in tara dupa ani petrecuti in strainatate, in timp ce eu traisem sub regimul comunist. Am avut totusi decenta sa va strang prietenos mana. Asta fac si acum.

  Mircea Popescu
  Gheorghe Giovanni Ţeavă / Mircea Popescu... total de acord în privinţa Basarabiei, UDMR şi Diasporei, precum şi cu observaţiile asupra propunerilor d-lui Cristian Calin ! Îmi place să cred că s-a deschis un dialog, ci nu o confruntare. DIALECTICA trebuie să ia locul CONFRUNTĂRII, mai ales acum !!!


  Constantin Condurache OPINII/PROIECTE / Cristian Calin / Daca romanii isi doresc cu adevarat schimbarea in Romania, atunci trebuie sa:
  1) Sustineti DEMOCRATIA DIRECTA pe teritoriul Romaniei. Prin aceasta actiune cetatenii pot participa activ la deciziile importante atat la nivel central cat si la nivel local.

  2) Luptati impotriva birocratiei, indolentei si coruptiei din aparatul functionaresc al statului roman, atat la nivel central cat si local. Statul, in viziunea noastra, este reglator si supraveghetor, nu actor partinitor si corupt.

  3) Sustineti confiscarea averilor nejustificate

  4) Nu strigati impotriva unui singur om politic. Strigati impotriva actualei clase politice.

  5) Sustineti ca avem nevoie de o constitutie care sa GARANTEZE separarea puterilor in stat.

  6) Propuneti ca mandatul Presedintelui Romaniei sa fie de 4 ani.

  7) Propuneti ca primarul, deputatul, senatorul ori presedintele de consiliu judetean sa poate avea MAXIM 2 MANDATE.

  8) Sustineti ca functia de deputat sau de senator sa fie incompatibila cu exercitarea oricarei functii publice de autoritate(un deputat sau senator NU POATE FI SI MINISTRU).

  9) Sustineti interzicere Guvernului de a emite ordonante de urgente. Acest lucru trebuie trecut in constitutie. Guvernul este executiv, nu legeslativ.

  10) Sustineti Responsabilitate Fiscală: Responsabilitatea Fiscală a guvernului onorează şi respectă libertatea individului de a cheltui banii care sunt fructul muncii lui. O guvernare limitată de constituţie, concepută pentru a proteja binecuvântările libertăţii, trebuie să fie responsabilă fiscal sau trebuie să răspundă în faţa cetăţenilor săi pentru nivelele foarte înalte de impozitare care ne limitează în mod injust libertăţile pe care Constituţia noastră a fost concepută să le protejeze. Creşterea impetuoasă a cheltuielilor aşa cum vedem acum în România ne impune să acţionăm, deoarece ştim că o povară grea a datoriei externe este o ameninţare gravă privind suveranitatea noastră naţională şi libertatea personală şi economică a viitoarelor generaţii

  11) Sustineti Guvernare Limitată de Constituţie: Constituţia trebuie sa fie Legea Supremă a ţării. Cum guvernarea este a oamenilor, de către oameni şi pentru oameni. Susţinem, în toate privinţele, libertatea individului, în cadrul legii.

  Mircea Popescu ‎/ Constantin Condurache […] 1. Democratia directa. Cum vedeti exercitarea acesteia? De tip elvetian, de tip american prin asa numitele "propozitii", de fapt referendumuri? In acest din urma caz, este vorba de "o democratie locala" nu de una federala?

  Veti organiza referendumuri periodic (cred ca v-ati gandit si la costul organizarii lor)? De cate ori vor avea loc aceste referendumuri? Odata aprobate, sau nu, tot prin Parlament trebuie sa treaca, nu-i asa?

  Oare, dialogul cetatean-reprezentant nu-i mai direct si mai efectiv? Costul nu va fi suportat din ban public, ci din costurile "de functionare" ale fiecarui reprezentant, care si asa va trebui sa aiba un birou in circumscriptiile respective.

  2. Lupta impotriva birocratiei, indolentei si coruptie publice. …Nu inteleg ce inseamna formula: statul este regulator si supraveghetor, nu actor partinitor. Cred ca faceti o confuzie. Intr-adevar, statul este regulator si supraveghetor, dar prin prisma faptului ca statul NU este proprietar al mijloacelor de productie. In acest caz, intr-adevar existand un conflict intre starea de proprietar si de regulator in acelasi timp, adica nu poate fi si arbitru si jucator, deoarece ar "arbitra" in folosul sau in dauna intreprinderilor private, inabusind astfel si piata libera si concurenta. Dar, serviciile publice, chiar daca unele pot fi realizate prin agentii particulare, sunt, in majoritate de stat, deci, acolo statul este singurul actor.

  3. Cum stabiliti care-s averile nejustificate? Si nationalizarea din '48 a folosit acelasi pretext.

  4. Nu strigati impotriva unui singur om politic ci impotriva intregii clase politice.

  Asta-i populism. Asta o pot face eu, individul nealiniat Mircea Popescu, dar nu un partid politic. O asemenea "strigatura" ar insemna ca doar un singur partid este alb ca neaua si doar acela trebuie sa ramana in viata politica. Cu alte cuvinte doriti revenirea la partidul unic.

  5. Grantarea separarii puterilor prin Constitutie. …Cu alte cuvinte "check and balance". De acord. dar de ce ziceti ca actuala Constitutie nu le garanteaza. Puteti fi mai explicit? Poate doar cu referire la punctul 8 de mai jos. Este adevarat ca Basescu incaleca astazi institutiile statului, dar in mod neformal, ocolit.

  6. Mandatul Presedintelui de 4 ani. …Ma rog. Simpla tehnicalitate. Mai important ar fi de determinat forma de republica (eu as prefera Monarhie Constitutionala in loc de parodia de presedinte, cica, independent politic), adica prezidentiala - ales de popor - sau parlamentara - ales de parlament -.

  7. Limitarea la 2 mandate. …Nu cred ca-i foarte democratica limitarea asta a vointei poporului, mai ales in cazul unor alesi capabili.

  8. Functia de parlamentar incompatibila cu orica alta functie publica. …Absolut de acord. Un membru al executivului (guvern) nu poate fi in acelasi timp si memru al legislativului (parlament). Este un conflict de interese si de o incalacare flagranta a principiului separarii puterilor statului.

  9. Interzicerea ordonantelor de urgenta de catre guvern. …Da si nu. Tocmai de aceea se numesc de urgenta, pentru a fi emise in cazuri exceptionale pentru Aceste cazuri exceptionale ar trebui bine stabilite, poate, prin Lege Organica. Oricum dreptul de a emite ordonante de urgenta in timpul vacantei parlamentare este motiv de abuz si trebuie desfiintat.

  10. Cam vag acest punct. Pe scurt, inteleg ca doriti introducerea unui buget echilibrat, in care cheltuielile sa nu depaseasca veniturile.

  11. Sigur, Constitutia trebuie sa fie cu adevarat legea Suprema a statului si nu cred ca cineva contesta acest adevar.

  Gheorghe Giovanni Ţeavă / ‎Mircea Popescu... vă invit să intraţi pe : http://www.universulromanesc.com/ginta/index.php
  Mircea Popescu / Multumesc. Am vazut comentariile si cred ca este un bun loc in care pot fi concentrate toate dialogurile pe aceasta tema. Mircea Popescu

  Gheorghe Giovanni Ţeavă ‎... dacă tot „intraţi” pe acolo, citiţi şi despre Mişcarea Dacia... m-ar interesa părerea dumneavoastră ( http://www.universulromanesc.com/gin...play.php?f=546 ) De asemenea, DOCUMENTELE de la grupul fb „Mişcarea Virtuală Dacia”, pot oferi o „imagine mai cuprinzătoare” (https://www.facebook.com/groups/141387601036/)
  Mircea Popescu / Gheorghe Giovanni Ţeavă […] Principiile unei economii paternaliste, in care nu exista competitie si, in consecinta nici progres, nu este, in opinia mea, o solutie pentru evolutia Romaniei (de altfel a niciunei societati).

  Prin limitarea castigurilor, dispare si spiritul de intreprinzator, dispare dorinta de a munci si creste dorinta multora de a primi din surplusul obtinut de altii. Statul va deveni distribuitorul veniturilor pe principiul socialist al "tuturor dupa necesitati". Este o intoarcere la sistemul comunist de la care am plecat. Prin Legea Mass-Mediei si infiintarea unui Minister al Adevarului (de tipul celui infiintat de Goebels), un institut de cenzurare a ideilor, numit Observator Etic, etc, preconizati o politica de indoctrinare obligatorie a populatiei. asa ceva se petrece in momentul de fata in Koreea de Nord si asa a fost in China maoista.

  Etatizarea bancilor este o alta forma de economie centralizata si dirijata de tip comunist.
  Legea investitiilor nu incurajeaza competitia, atata timp cat statul incurajeaza discriminatoriu doar anumite directii de dezvoltare.

  Modificarea denumirii tarii in Dacia (de ce?) distruge continuitatea noastra istorica, pune sub semnul intrebarii latinitatea noastra. Suntem prin "dacitate" unici? Sa fim seriosi. Ce ne facem cu domnitorii nostri care au origini cumane? Ii renegam? Latinitatea este elementul nostru comun, cel care constituie liantul poporului nostru.

  Mai sunt si alte amanunte, cum ar fi limitarea dreptului de folosire a automobilelor proprii, "comunizarea" prin utilizarea unei masini pentru mai multi, folosirea bicicletelor (ca in China, Koreea de Nord, India, Asia in general), etc.

  Regret, dar un asemenea sistem in care statul dicteaza ce respiram, ce mancam, cum sa ne deplasam, cum trebuie sa gandim, pare inspirat din "1848" al lui George Orwell.

  Probabil sunteti foarte tanar si nu ati apucat sa traiti in comunism, alfel v-ati fi dat seama ca ceeace propuneti este un embrionul unui regim totalitar, in care statul este stapanul individului, nu servitorul individului, care individ trebuie sa fie stapanul lui propriu si al produselor muncii lui.

  Mircea Popescu
  Constantin Condurache / ‎Mircea Popescu ...eu militez pentru desfiintarea profesiei de politician! CITEZ DINTR-UN CONTEMPORAN : ''1. Partid politic sau politicianist ?
  Studiind multidinea statutelor partidelor existente - constatam marea lor asemanare. Pina la un punct, lucrul este firesc, avind in vedere similitudinea unor activitati pe care aceste statute le reglementeaza ( dar si raspindirea modelului cultural "copy/paste"- care faciliteaza uniformizarea abordarilor si incadrarea in norme).

  De la un punct incolo, acest "mimetism" nu mai este acceptabil. Statutul trebuie sa arate CUM isi propune o formatiune sa realizeze "ce-ul" din programul sau si prin aceasta - releva viziunea cu care abordeaza problemele societatii. Sa determine echilibrul dintre disciplina si democratia interna, dintre pluralism si coerenta, realism si vizionarism, consecventa si adaptabilitate.

  Daca scopul corespunde mijloacelor, e firesc ca programe cu orientari si obiective radical diferite sa fie realizate prin activitati diferite, iar acestea au nevoi specifice de organizare. Nu pui la punct la fel o scoala, o formatie de jazz, o linie tehnologica, o mediere, o echipa de redactie, o campanie - culturala, publicitara, sau militara, o lupta pentru emancipare sau o cura de domesticire.

  Absenta din statut a referirilor la organizarea unui tip de activitati tradeaza dezinteresul fata de ele.

  Bifurcarea principala vine de la alternativa: politica versus politicianism.

  Una e sa vrei puterea-mijloc - ca sa realizezi un program si alta e sa propui un program-mijloc, ca sa iei puterea-scop (folosind-o apoi in intersul altor cercuri decit cele pe care pretinzi ca le reprezinti).

  Din pacate, ambele "misiuni" se vor declara (statutar) ca "politice", politicianismul nefiind recunoscut explicit - pentru ca nu poate opera decit sub camuflaj (in confuzie, prin manipulare).

  '' Ioan ROSCA
  ANALIZA COMPLETA: http://www.universulromanesc.com/gin...read.php?t=555

  Last edited by Constantin Cojocaru; 19-01-12 at 08:40 PM.
  Absolvent al Colegiului Naţional „Sf. Sava" şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Doctor în economie, specialitatea management.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

 3. #3
  Rang-N-04(Grup sp)
  Constantin Cojocaru's Avatar
  Join Date
  May 2010
  Location
  România
  Posts
  287
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  656

  Arrow Re : Pentru asta s-au imprumutat. Ca sa se imbogateasca ei si camarila lor de hoti...

  REACTII PE FACEBOOK / GRUP - PNTCD : http://www.facebook.com/groups/orgpntcd.bacau/

  Constantin Cojocaru/ Comunicat nr. 2/15.01.2012/ Partidul Poporului (PP-LC) … Deoarece, Preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul condus de Emil Boc au trădat poporul, au minţit şi mint ca să poată fura, să se îmbogăţească ei şi camarila lor cu banii furaţi de la popor (anexăm DOVADA),


  Ioan Balan /Domnule profesor, mai bine v-ati alatura PNTCD, impreuna am avea mult mai multi sorti de izbanda.

  Ovidiu Hurduzeu/ Omul asta o tine langa cu Legea lui, ca si cand o tara ar putea fi schimbats printr-o singura lege. Am vorbit cu dansul, are bune intentii dar este pur si simplu teleghidat, nu vrea decat ce crede el de cuviinta. Nu se poate colabora cu domnul Cojocaru

  Ovidiu Hurduzeu / Degeaba, domnule Balan, domnul Cojocaru este fixat pe "legea"lui, nu vrea altceva... Acum este momentul solidaritatii nationale, nu a "agendelor de partid"

  Lungu Daian Horatiu / LEGEA COJOCARU privind construcţia economiei democratice?. O utopie!!!!!. Mai bn il cititi pe Orwell ca sunteti mai castigati.

  Ioan Balan / Putin prea "rautacios", sunt anumite prevederi in Legea Cojocaru pe care si noi PNTCD le promovam.

  Lungu Daian Horatiu / Nu am vrut sa fiu asa de rautacios. Sunt convins ca prevederile care noi le promovam, si care se regasesc in aceasta .... nu stiu cum sa-i spun a d-lui cojocaru, suntem in masura (noi cei din PNTCD) sa le fundamentam, elaboram si aplicam gospodareste. Cat despre competenta oamenilor din PP am serioase indoieli in aceasta privinta!!!!


  RE: Constantin Cojocaru / Domnule Ioan Balan

  Domnule Ioan Bălan
  1. De 22 de ani încerc să mă alătur PNTCD, dar nu am cu cine.
  2. Am avut mai multe întâlniri cu Corneliu Coposu şi cu Ioan Raţiu. Nici unul nici altul nu au înţeles că problema fundamentală a românilor, după lovitura de stat din decembrie 1989, a fost şi rămâne problema proprietăţii asupra capitalului acumulat în timpul regimului comunist şi după.

  În 1991, PNTCD, prin domnul Ţepelea, a semnat proiectul Legii Cojocaru privind împroprietărirea cetăţenilor cu capitalul acumulat în timpul regimului comunist, alături de PNL, Radu Câmpeanu, şi PDSR, Sergiu Cunescu, s-au dus cu el la Parlament, dar nu l-au susţinut, pentru că nu l-au înţeles.

  3. Cu Victor Ciorbea am avut zeci de întâlniri, pe timpul cât a fost lider de sindicat. Şi-a luat sute de pagini de notiţe despre Varianta Cojocaru. Când a ajuns prim-ministru mi-a spus că ideile mele nu mai sunt aplicabile. Eram în 1997, când a început marele jaf al "privatizărilor" pe doi lei.

  4. Am avut o întâlnire şi cu Miluţ. Drepturile de proprietate ale românilor sunt ultimul lucru din lume care intră în sfera de interese a acestui profitor al privatizării capitalului românilor.

  5. Singurul lider ţărănist care, se pare, a înţeles despre ce este vorba în doctrina mea despre economia democratică a fast Aurelian Pavelescu. Am avut mai multe întâlniri cu el, pe parcursul anului 2010. Urma să convoace Consiliul Naţional al PNTCD, pentru o întânire cu mine, în octombrie 2010. Din păcate, a izbucnit scandalul lui cu Ciorbea şi ceilalţi şi întâlnirea nu a mai avut loc. S-a declanşat şi războiul meu cu escrocul Dan Diaconescu.

  6. Deoarece consider că doctrina economiei democratice este continuarea firească a doctrinei economice ţărăniste, iar Partidul Poporului este continuatorul nu numai al Partidului Poporului mareşalului Averescu, ci şi al Partidului Naţional Ţărănesc, rămân, în continuare, deschis dialogului cu toţi cei care se consideră tărănişti autentici, într-o etapă a dezvoltării României în care ţărănimea va trebui să ajungă la 5-6% din populaţia ţării.
  Domnule Lungu Daian Horatiu, ...Aţi putea să fiţi ceva mai explicit. Eventual să demonstraţi care prevederi ale proiectului de lege privind construcţia economiei democratice sunt...utopie. Cum să fundamentaţi, să elaboraţi şi să aplicaţi...gospodăreşte nişte prevederi...utopice?
  Despre ce competenţă a oamenilor din... PP vorbiţi? Care PP?
  Lungu Daian Horatiu / Despre utopiile din progra. Daca raman in stadiul asta de document scris nu constituie un pericol. In privinta partilor comune care se intrevad noi le avem insa altfel formulate. Nu e cazul sa va amintesc ca prima crestere economica a avut loc in anul 2000. Ghiciti cine a guvernat atunci?

  Ioan Balan / Domnule Constantin Cojocaru, supuneti-o dezbaterii pe acest grup, pentru a ne pronunta punctele noastre de vedere. DD s-a folosit de notorietatea dvs., la fel va proceda si paduchele de Pavelescu.
  Last edited by Constantin Cojocaru; 19-01-12 at 08:39 PM.
  Absolvent al Colegiului Naţional „Sf. Sava" şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Doctor în economie, specialitatea management.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

 4. #4
  Rang-N-04(Grup sp)
  Constantin Cojocaru's Avatar
  Join Date
  May 2010
  Location
  România
  Posts
  287
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  656

  Exclamation Re : Pentru asta s-au imprumutat. Ca sa se imbogateasca ei si camarila lor de hoti...

  REACTII PE FACEBOOKGrup GREEN : http://www.facebook.com/groups/ViitorulEsteVerde/

  Constantin Cojocaru / Comunicat nr. 2/15.01.2012/ Partidul Poporului (PP-LC) *************

  Ovidiu Hurduzeu / Omul asta o tine langa cu Legea lui, ca si cand o tara ar putea fi schimbats printr-o singura lege. Am vorbit cu dansul, are bune intentii dar este pur si simplu teleghidat, nu vrea decat ce crede el de cuviinta. Nu se poate colabora cu domnul Cojocaru

  Constantin Cojocaru ...Domnule Hurduzeu,

  1. Dacă tot vorbim de transparenţă, hai so şi aplicăm.
  2. Ne-am întâlnit de 2 ori.
  Prima data în biroul domnului Călin Georgescu, directorul executiv al filialei române a Clubului de la Roma, care îl are ca preşedinte pe Mugur Isărescu, Călin Georgescu fiind persoana pe care massmedia din România au prezentat-o, de mai multe ori, ca posibil primministru al unui guvern de "tehnocraţi". Eu eram în acel birou nu la cererea mea, ci invitat de domnul Călin Georgescu, care s-a declarat foarte interesat de proiectul meu privind doctrina economiei democratice. La acestă întâlnire a fost prezent şi Dan Puric.

  V-am întâlnit, din nou, pe data de 25.05.2010, împreună cu Călin Georgescu şi Dan Puric, la o sesiune a Academiei Române, la care am prezentat Legea Cojocaru şi am înmânat textul acesteia şi al expunerii de motive domnului Haiduc, preşedintele Academiei.
  Aţi făcut multe fotografii. Aţi promis că îmi veţi trimite şi mie fotografiile care m-ar fi interesat.

  Nu am mai primit nici un semn de la dumneavoastră.

  3. Am constatat, însă, cu multă amărăciune, că v-aţi referit la mine, de mai multe ori, ca la "omul care o ţine langa cu Legea lui", că sunt "teleghidat", că sunt "un om cu care nu se poate colabora". Nu spuneţi nimic despre conţinutul Legii Cojocaru. De ce? Vă este teamă că va afla lumea de unde v-aţi inspirat în formularea teoriei despre DISTRIBUŢIA AVUŢIEI PRODUCTIVE. Ştiu toţi oamenii de specialitate că NIMENI nu a vorbit despre distribuţia capitalului, a avuţiei PRODUCTIVE, înainte de Constantin Cojocaru. Înainte de mine s-a vorbit despre distribuţia AVUŢIEI, nu a AVUŢIEI PRODUCTIVE.

  4. Dacă aţi fi de bună credinţă aţi fi observat că Programul Politic al Partidului Poporului, respectiv PROIECTUL PENTRU ROMÂNIA, nu o ţine langa cu o lege, ci cu un pachet de legi, printre care şi legea impozitului propgresiv pe avere, legea controlului averilor, legea revizuirii constituţiei. PROIECTUL PENTRU ROMÂNIA propune schimbarea din temelii a întregii societăţi româneşti. De ce atâta rea voinţă? Aţi făcut ceva urât de care vă este ruşine?

  4. Vă informez că o voi ţine langa cu Legea mea până când poporul român va deveni proprietar al capitalurilor şi profiturilor realizate din munca lui, până va deveni stăpân în ţara lui.

  Clar?
  Alex Imreh / Domnule Constantin Cojocaru va rog precizati, v-ati intilnit cu d.Hurduzeu, cu mine ati avut doar 2 convorbiri telefonice amiabile. Green este un grup civic neafiliat la nici un partid, simpatizam cu toate fortele care sint atit contra usl cit si contra pdl. Va dorim succes in pregatirea alegerilor, probabil ca partidul dvs va fi unul din variantele pe care eu le voi recomanda oamenilor din acest grup, inainte de alegeri, ca o varianta de vot posbila. Intotdeuna pe acest grup am incercat sa aratam adevarul despre adevaratul PP, am incercat sa demascam minciunile si frauda lui Dan Diaconescu. Cu stima.

  Alex Imreh / L-am sunat la telefon pe d.Cojocaru, omul este in strada, transmite salutari grupului Green din Pta Universitatii.
  Last edited by Constantin Cojocaru; 19-01-12 at 08:46 PM.
  Absolvent al Colegiului Naţional „Sf. Sava" şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Doctor în economie, specialitatea management.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

 5. #5
  Rang-N-04(Grup sp)
  Constantin Cojocaru's Avatar
  Join Date
  May 2010
  Location
  România
  Posts
  287
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  656

  Default Re : Pentru asta s-au imprumutat. Ca sa se imbogateasca ei si camarila lor de hoti...

  INTERPELARI PE FACEBOOK GRUP-Alternativa Civica : http://www.facebook.com/groups/192579490782277/325395057500719/

  Dan Andronescu / Intrebari pentru domnul Constantin Cojocaru. …Mai jos dau copy and paste dupa profilul domniei sale:

  1965/1967 – Economist la Întreprinderea de Construcţii Hidroenergetice – Vidraru, Argeş;
  1967/1976 – Redactor şi şef de secţie la “VIAŢA ECONOMICĂ” şi “REVISTA ECONOMICĂ”; cadru didactic asociat la Catedra de “Conducere şi Organizare a Unităţilor Economice” din A.S.E. – Bucureşti. Este preocupat, în mod deosebit, de rolul inovaţiei în economie. Pe această temă îşi pregăteşte şi teza de doctorat (1972/1976) a cărei sinteză este publicată de către Editura Ştiinţifică şi Enciclopedică din Bucureşti, sub titlul “CREATIVITATE ŞI INOVAŢIE”.

  În 1972,în conflict cu regimul comunist. Procesul politic durează până în 1976.

  1976/1984 – Economist şi şef de birou la întreprinderile ROMCONSULT, ROMSIT, ARCOM – toate cu profil de comerţ exterior;
  1984/1985 – Refugiat politic, Cairo, Egipt;
  1985/1990 – Refugiat politic, Chicago, S.U.A.: Analist şi director financiar la companiile IB DIFFUSION, OMT CORPORATION şi ABACO INTERNATIONAL.

  Patru idei majore rămase, pînă în prezent, de referinţă în literatura noastră economică:

  1) trecerea la economia de piaţă trebuie abordată prin prisma unui sistem nou, radical schimbat, al relaţiilor de proprietate, privatizarea fiind „argintul viu" al acestei acţiuni;

  2) industria românească poate fi retehnologizată în 1—1,5 ani — şi, ţinînd seama de calitatea buna a personalului muncitoresc şi tehnic, de toate categoriile, în următorii 2—3 ani poate deveni competitivă iar în unele sectoare chiar dătătoare de ton;

  3) pentru atragerea stimulativă a populaţiei în sfera rigorilor economiei de piaţa este nevoie ca aceasta să aibă capital, să dispună de el, să simtă că îi aparţine şi să fie convinsă că de modul în care îl investeşte şi gospodăreşte depinde starea ei materială;

  4) iar sursa de capital există, o avem în-magazinată în fondurile fixe create de-a lungul anilor, prin sudoarea şi cumplita trudă a întregului popor, fonduri concretizate în fabrici, uzine, căi de comunicaţie, mijloace de transport, laboratoare, instituţii de invăţămint, magazine, etc, care trebuie să se reîntoarcă acum în miinile întregului popor.

  2010 Preşedinte Partidul Poporului PP-LC

  Dan Andronescu / ‎"În 1972,în conflict cu regimul comunist. Procesul politic durează până în 1976." Ok, domnul Constantin Cojocaru a fost dizident anti-comunist incepand cu 1972. As dori sa ne spuna cum se face ca: 1967/1976 – Redactor şi şef de secţie la “VIAŢA ECONOMICĂ” şi “REVISTA ECONOMICĂ”; cadru didactic asociat la Catedra de “Conducere şi Organizare a Unităţilor Economice” din A.S.E. – Bucureşti. Este preocupat, în mod deosebit, de rolul inovaţiei în economie. Pe această temă îşi pregăteşte şi teza de doctorat (1972/1976) a cărei sinteză este publicată de către Editura Ştiinţifică şi Enciclopedică din Bucureşti, sub titlul “CREATIVITATE ŞI INOVAŢIE”.
  Ieri la 01:46

  Dan Andronescu/ ‎1976/1984 – Economist şi şef de birou la întreprinderile ROMCONSULT, ROMSIT, ARCOM – toate cu profil de comerţ exterior;

  Dan Andronescu / Cum a ajuns in Egipt unde a cerut azil politic? Unii faceau greva foamei pentru re-intregirea familiei in timp ce dizidentul anti-comunist Cojocaru lucra in comertul exterior si avea pasaport care ii permitea sa calatoareasca in afara tarii.

  Dan Andronescu /‎1985/1990 – Refugiat politic, Chicago, S.U.A.: Analist şi director financiar la companiile IB DIFFUSION, OMT CORPORATION şi ABACO INTERNATIONAL.

  Dan Andronescu / Inteleg ca domnia sa a fost un geniu daca de indata ce a ajuns in USA ca simplu refugiat a ocupat pozitii asa inalte. Nu cumva cele trei companii "americane" apartineau fostului patron din Romania si domnul Cojocaru a fost doar transferat in interes de serviciu via azilul politic!?

  Dan Andronescu / Sper ca domnul Cojocaru si suporterii dumnealui sa nu se supere. Am intrebat doar, nu am dat cu parul!

  Dan Andronescu / Sunt total impotriva clasei politice actuale provenita din PCR, partid din care vine si domnul Constantin Cojocaru. Pentru a indrepta situatia din Romania avem nevoie de oameni onesti, cu trecut impecabil dar nu masluit.

  George Epurescu / A dat cate 20 lei (4 Euro) sa tina 10 minute de un banner! am vorbit personal cu personajele! Multumesc lui legea Cojocaru pentru betele pe care alti manifestanti le-au folosit la un cearsaf mult mai sugestiv.

  Dan Andronescu / Domnul Constantin Ciobanu, chemarea dv. este de bun simt dar totusi cand un grup de oameni incepe o actiune trebuie sa existe transparenta, sinceritate si bune intentii. Eu am pus cateva intrebari idolului dv. , domnul Constantin Cojocaru, dar observ ca ezita sa rspunda.

  Citand CV-ul dumnealui postat la profil inclin sa cred ca si dumnealui a apartinut unui anumit grup privilegiat din epoca de aur pe care dv. il infierati (pe buna dreptate) cam in fiecare mesaj. Nu puteai fi sef de editura sau nu puteai lucra in comertul exterior si calatori in sptiul necomunist cu pasaport individual decat daca erai cu Secu. Ori culmea, domnul Constantin Cojocaru sustine ca era persecutat politic in perioada respectiva. Asa si Ion Iliescu a fost persecutat politic si sef de editura; si atunci care este diferenta dintre cei doi domni?

  Va asigur ca nu sunt rau intentionat dar nici nu sunt genul care inghite galusca asa usor. In 95 mi-am manifestat neincrederea fata de Constantinescu si Ciorbea, in 2004 fata de BaSecu, cand foarte multi vedeau in ei salvatorii natiei, Si practica mi-a dovedit ca am avut dreptate! Motivul invocat de mine: fostii securisti/comunisti , chiar bine intentionati, sunt depasiti de situatie. Iar domnul Cojocaru nu face exceptie mai ales daca evita sa vina cu o explicatie in fata unor cetateni onesti. Cu respect, Dan.


  Dan Andronescu / Mi se pare dubioasa si ascensiunea rapida pe linie profesionala la Chicago la trei firme in 5 ani in conditiile nu cred ca stapanea limba engleza asa de bine incat sa acceada la posturi de conducere. Adaugand si faptul ca plecare dumnealui din tara cu pasaport in anul 85 cand teroarea atinsese apogeul ma face sa cred ca dizidenta dumnealui este o pura inventie. Dar sunt dispus sa-mi schimb opiniile daca dumnealui prezinta argumente logice care sa elimine suspiciunile.

  Constantin Condurache/ ‎Dan Andronescu ...interpelarile dv.vor fi aduse la cunostinta domnului Constantin Cojocaru ...Domnul Ion Pantelimon a discutat cu C. Cojocaru, ce parere are!?

  RASPUNS: Constantin Cojocaru / Domnule ‎Dan Andronescu ,

  1. Îmi cer scuze pentru întârzierea cu care răspund la comentariul dumneavoastră. Ca preşedinte al Partidului Poporului, am fost şi sunt foarte prins cu evenimentele politice din ţară.

  2. În comentariul dumneavoastră spuneţi că "am întrebat doar, nu am dat cu parul". Mie mi se pare că sunteţi mai mult decât răutăcios.

  3. Vedeţi că aţi amestecat extrase din CV-ul meu cu un extras din prefaţa la cartea PRIVATIZAREA: DE CE? CUM? PENTRU CINE?

  4. Referitor la calitatea mea de membru al PCR. Da, am fost membru PCR. Nu am ascuns, niciodată, acest lucru. Eram aproape 4 milioane de membri ai PCR. Numai o mică parte au făcut parte din nomenclatura acestui partid. Cei care ocupau funcţii de conducere, atât în partid, cât şi în statul român. Aceştia au fost, probabil, câteva sute de mii. Restul milioane, am fost oameni care am încercat, în condiţiile date, să ne practicăm profesiile în care ne-am calificat. În ceea ce mă priveşte, am creat o nouă secţie în revista Viaţa Economică, săptămânal de specialitate, denumită Conducere şi Organizare, Managementul, de astăzi. Era o noutate, pentru România, atunci, în 1968. M-au numit şef al acestei secţii, fără să fiu mambru de partid. La puţin timp, după numire, mi-au spus că trebuie să devin membru de partid. În caz contrar, să părăsesc presa. Îmi plăcea ceea ce făceam, aşa că m-am înscris în partid. Aşa au făcut cei mai mulţi. Să-şi facă meseria, să-şi câştige existenţa. Din păcate, după scurt timp, au constatat că nu am "nivel politic". Scrisesem nişte articole din care rezulta că nu Ceauşescu descoperise principiul muncii în achipă, ci americanul Frederick Taylor. Au mai adăugat şi altele.

  Aşa a început procesul meu cu ei. Grupul acuzator a fost condus de Maria Popescu, soţia lui Dumitru Popescu, cunoscut, la timpul respectiv, şi sub numele de Popescu Dumnezeu, mâna dreaptă a lui Nicolae Ceauşescu. Ma-au judecat 4 ani. A fost infernal. Am ajuns şi prin spitale. Până la urmă, m-au sancţionat şi mi-au interzis să lucrez în presă, în învăţământul superior şi în cercetare.

  5. Nu este adevărat că în comerţul exterior al României din acea perioadă lucrau numai securişti. Aveau nevoie şi de oameni ca mine, buni profesionişti, cunoscători de limbi străine, de economie şi comerţ exterior. Ei, nomenclaturiştii, nu ştiau carte. Ştiau numai să traga sforile, să fure. Cum fac şi acum.

  Dacă citiţi cu atenţie CV-ul meu, veţi observa că nu am stat prea mult în niciuna din întreprinderile de comerţ exterior. Motivul este acela că, la fel ca şi în presă, comerţul exterior al României era plin cu aceleaşi VIESPARE ca cel care m-a dat afară din presă. Aşa l-am cunoscut, în 1978, la ROMCONSULT, pe Adrian Severin, cel care, peste un deceniu şi jumătate, va conduce procesul de "privatizare", adică de deposedare a poporului român de avuţia acumulată în timpul regimului comunist.

  Comerţul esterior al României a fost un jaf extraordinar. La export, statul român lua un sfert din preţul cuvenit. La import, plătea de două ori mai mult. VIESPII lucrau la ambele capete. Când am încercat să atrag atenţia directorilor întreprinderilor la care lucram, decizia lor a fost să-mi găsesc alt loc de muncă.

  Nu am făcut parte din nici un "grup de privilegiaţi". Deşi eram doctor în economie, încă din 1976, nu am ocupat nici o funcţie mai mare decât cele de şef secţie şi şef birou, cu 2-3 subalterni. Nu alăturaţi aceste funcţii cu aceea de director de editură, cu mii de oameni în subordine, editură care, mai târziu, îl va face milionar, în euro, pe filozoful Liiceanu.
  Vă invit să vedeţi, la rubrica, "Despre noi", pe siteul www.variantacojocaru.ro, adresa de la CNSAS, din care rezultă că securitatea m-a urmărit din 1968 până în 1989. Cu siguranţă şi după.

  6. După cum vedeţi, domnule Dan Andronescu, când am ajuns, ca refugiat politic, în SUA, nu am avut nici o şansă să fiu angajat de "fostul patron din România". Am fost găzduit de un preot anglican din Sheboygen, Wisconsin, pentru vreo 6 luni, apoi am ajuns în Chicago, am început să lucrez ca simplu socotitor, cu 2,5 dolari pe oră, şi am urcat, treptat, ajungând, după aproape 5 ani, în funcţii apropiate de nivelul meu de pregătire. Nu am fost "geniu". Am muncit mult. Atâta tot.

  7. Nu am spus niciodată, nimănui, că am fost dizident, sau aşa ceva. Am fost şi sunt un economist român, care am respins şi regimul comunist şi pe cel mafiot postcomunist, pentru simplul motiv că au fost antiromâneşti. Am aflat asta studiind şi experimentând. Am aflat şi am spus. Am vorbit. Asta-i tot. Deocamdată.
  Dan Andronescu /Domnul Constantin Cojocaru, sincer va multumesc pentru explicatii. Poate ca in anii 60-70 comunismul o fi fost mai bland decat cel din anii 50 si 80. Eu in anii 80 eram inca minor dar stiu multe de la parintii mei. Apoi ajuns in America am cunoscut multi refugiati politici romani de la care de asemenea am aflat foarte multe lucruri. Pentru mine credibilitatea unei persoane conteaza foarte mult si de aceea v-am pus aceste intrebari chiar daca dv. ati vazut in acest lucru rea intentie.

  Va asigur ca nu a fost nici cea mai mica rea intentie iar expresia mea "am intrebat, nu am dat cu parul" a vrut tocmai sa elimine acesta suspiciune din partea dv. Din pacate ati interpretat exact pe dos. Mai am o singura intrebare legata de acest subiect dupa care va promit ca subiectul va fi inchis. Cum se face totusi ca in anii 80 cand teroarea a atins apogeul ati primit pasaport ca sa plecati in Egipt? Dupa cate stiu eu nu oricine avea pasaport individual si de regula el era tinut de Securitate si imanat titularului doar inainte de a pleca iar la sosire el trebuia returnat. Tinand cont ca ati avut probleme cu ei presupun ca v-au pus pe lista neagra ca fiind persoana in care nu se poate avea incredere.

  Si totusi cum de v-au dat pasaportul? Nu banuiau ca nu va mai intoarceti? Va asigur inca odata ca v-am intrebat toate aceste lucruri pentru a elimina orice suspiciune si a va considera o persoana de incredere. Pe de alta parte , daca nu va deranjeaza, avem intrebari de natura politico-economica legate de partidul si programul din care faceti parte. Va multumesc anticipat pentru raspunsul dv. pe care il puteti posta in limita timpului disponibil.


  Ion Pantelimon / Dan, nu vad sensul sa mai insisti cu intrebari. Domnul Constantin Cojocaru a dat un raspuns cat se poate de logic. Comparand cu alte persoane carora li s-au pus intrebari similare domnul Cojocaru a dat un raspuns echilibrat si pentru asta trebuie apreciat. Personal nu sunt de acord cu unele articole din programul dumnealui pe care odata le-am supus dezbaterii dar niciunul dintre suporterii dumnealui nu s-a angrenat in discutie. In plus nu-mi place nici faptul ca exista perceptia ca dumnealui se identifica cu partidul. Am auzit deseori vorbindu-se despre Partidul lui Cojocaru ceea ce nu mi se pare corect. Chiar daca dumnealui este initiatorul partidul trebuie sa apartina tuturor membrilor. Nu am avut nicio obiectie cand am auzit de partidul lui Vadim, al lui Becalli, al lui Voiculescu, al lui Diaconescu ca persoanelor in cauza nu ai ce sa le ceri. Romania are nevoie de un partid cu adevarat democratic. Daca un partid nu este democratic in interior atunci cum poate asigura procesul democratic odata ajuns la guvernare?
  Last edited by Constantin Cojocaru; 19-01-12 at 08:51 PM.
  Absolvent al Colegiului Naţional „Sf. Sava" şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Doctor în economie, specialitatea management.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

 6. #6
  Rang-N-04(Grup sp)
  Constantin Cojocaru's Avatar
  Join Date
  May 2010
  Location
  România
  Posts
  287
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  656

  Default Re : Pentru asta s-au imprumutat. Ca sa se imbogateasca ei si camarila lor de hoti...

  REACTII PE FACEBOOK GRUP- Partidul Reîntregirii Naţionale(2): http://www.facebook.com/groups/183509218399851/224000224350750/
  Mircea Popescu / Cam simplista formularea "militez pentru desfiintarea profesiei de politician", care pleaca de la realitatea trista ca in Romania meseria de politician nu este realizata de profesionisti, ci de amatori care se considera si sunt considerati politicieni.
  Atata timp cat Legea Electorala, prin alegerea pe liste, permite cumpararea ca la taraba a unei functii parlamentare de catre orice neavenit, valoarea profesiei de politician se dilueaza prin lipsa de criterii.

  Profesia de politician este absolut necesara intr-o societate. Dar ca orice profesie si aceasta are nevoie de niste criterii de valoare, de cumul de cunostinte politice, juridice, istorice, etc. Iar evaluarea acestor criterii nu o poate da decat participarea la "scoala" vietii publice fie prin actiuni fie prin afirmare intelectuala, publicistica, etc, urmata de "examenul de absolvire" al alegerilor uninominale.

  Revenind la partide. ...Pentru a reusi si pentru a se mentine, o constructie politica trebuie sa aiba trei elemente de baza: principii, scopuri si metode.

  -Principiile sunt "partea fixa", imuabila si reprezinta "identitatea" unui partid.

  -Scopurile sunt subordonate principiilor si pot avea un grad limitat de variatie. Daca insa abaterea este dincolo de litera si spiritul principiilor, atunci, partidul isi pierde insai identitate.

  -Metodele constituie elementul variabil si sunt influentate de tactica care este adoptata pentru atingerea scopurilor.

  Ordinea de construire a unei asemenea formatiuni este
  1. Principii
  2. Scopuri
  3. Metode

  La partidul dumneavoastra s-a pornit invers, cu Metoda, respectiv cu promovarea unui sistem economic. De aici rezulta faptul ca Partidul Poporului nu are o identitate precis conturata si nici scopuri clare.

  Cand am intrat in dialog am spus ca populismul nu-mi creeaza un sentiment de incredere.
  Iar populismul, pe care-l intalnim la majoritatea partidelor, incearca sa acopere lipsa de principii (element esential si identitar), si scopurile (adica impunerea principiilor in viata societatii).

  Mircea Popescu
  Cristian Calin /Domnule Mircea Popescu, pentru ca nu reusesc sa imi dau seama care este este solutia dumneavostra la problemele Romaniei din acest moment, doresc sa va rog sa faceti cunoscuta pozitia dumneavostra cu privire la actuala clasa politica. Raman la parerea ca actuala clasa politica se face vinovata de tot ce se intampla in Romania.
  Mircea Popescu /Urmariti articolele de pe blogul meu http://mipopescu.wordpress.com/
  Veti gasi nu numai pozitia mea fata de diverse aspecte din spatiul romanesc, dar si propuneri pentru unele probleme.

  Cristian Calin /nu stau sa va fac trafic pe blog. enumerati aici cateva din ideile si solutiile dumneavostra. Nu inteleg de ce va deranjeaza ideea de Democratie Directa.

  Mircea Popescu /Mi-am exprimat deja nedumerirea pentru folosirea termenului de "democratie directa" fara explicitare. Va inteleg ca nu aveti timp sa citi ce scriu altii. Regret, dar nici eu nu am timp sa repet ce am mai scris.
  Gheorghe Giovanni Ţeavă / Mircea Popescu ... da ... deci nu vă place !... se pare că sunteţi unul dintre aceia care „vor să dreagă busuiocul Sistemului”. ... nu vă condamn, ci doar constat. Îmi pare rău că nu sesizaţi urgenţele societăţii omeneşti : criza sistemică, poluare, imoralitatea sistemică, epuizabilitatea resurselor, imperialismul globalizator, pierderea identităţii naţionale, cultivarea unor valori non-valori, compromiterea tuturor ideologiilor cunoscute, inutilitatea partidismului, promovarea conştientă a subculturii, etc.

  Vă aduc la cunoştinţă că sunt destul de bătrân şi umblat, ca să pot să „trag linie şi să adun”. Cât despre domnitorii cumani (eu nu cred invenţii djuvăreşti), ei nu mă interesează, atâta timp cât poporul e ăla care e. Latinitatea este serios pusă în dubiu, deoarece romanii nu au pus piciorul pe 75% din teritoriul Daciei, iar Eneea era trac atunci când a pus bazele Romei. Statul trebuie să fie puternic, deoarece contrariul este pe placul „celorlalţi”. Noi nu vorbim nicăieri de ideologie, ci de BUNUL SIMŢ, care are reguli foarte depărtate de ceea ce se cunoaşte din istoria ultimelor milenii în materie de ... totalitarism. Cert este că azi trăim vremuri ale DICTATURII NESIMŢIŢILOR. Cu respect.
  Mircea Popescu /Stiti cum este. Unii se regasesc intr-o ideologie, altii nu. Nu toata lumea-i perfecta :-)

  Andrei Costoboc /Gheorghe Giovanni ŢeavăCristian CalinConstantin CojocaruConstantin ConduracheSilviu OctavianIoan RoscaChelaru MirceaMircea Vintilescu ...domnul Mircea Popescu este initiatorul CONGRESULUI MONDIAL ROMAN, a facut/face parte din Consiliul Mondial Roman! Link: Congresul Mondial Roman: http://wrcongress.org/
  Consiliul Mondial Roman: http://www.consiliulmondialroman.org/
  Constantin Cojocaru‎/ Domnule Mircea Popescu, Sunt de acord cu metodele propuse de dumneavoastră pentru ....reîntregirea poporului român. Regret numai că propunerea mea privind împroprietărirea tuturor cetăţenilor României(inclusiv a celor care se afla, temporar in afara granitelor ciuntite ale tarii) cu capital productiv, în vederea construirii economiei democratice, s-a transformat, în interpretarea dumneavostră, în "cumpărarea" fraţilor noştri din Basarabia şi din restul lumii. Asta e şi gata. Vă urez succses şi multă sănătate.
  Grupaj de interpelari/interogatii/replici/comentarii(actualizate) : http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=1755
  Proclamatie : http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=713
  Mircea Popescu / Domnule Constantin Cojocaru,…Asa cum fac in acest moment cu un alt partid in afirmare cu care cooperez in alcatuirea unei platforme si strategii de actiune, fara sa am intentia de a deveni membru, asa sunt dispus sa cooperez punctual si cu alte formatiuni politice.

  Una dintre metodele de lamurire a acestor elemente comune este si critica constructiva, adica spunerea fara ocolisuri a unor neajunsuri, din punctul meu de vedere, pentru ca cei cu care cooperez sa le analizeze si sa vada daca cele in discutie pot fi "ajustate".

  Daca va deranjeaza termenul, deja in ghilimele, "cumpararea", as dori sa fac eu o "ajustare". Este vorba de faptul ca nu consider ca a propune unui segment al populatiei romane niste avantaje materiale este cea mai buna solutie pentru a castiga loialitatea, si nici foarte moral. In acest fel se creeaza precedentul ca oricine ofera mai mult, poate cumpara constiinte. Se creeaza mentalitatea de mercenar.

  In plus, poate metoda dumneavoastra de redistribuire a venitului productiv ar fi fost valabila acum 22 de ani. Deja lucrurile au evoluat. Cum veti face distinctie intre ce s-a furat-impropietarit prin diverse metode nu tocmai curate prin anii '90 de situatia concreta din ziua de astazi? Poate doar prin nationalizare. Dar cat de echitabila poate fi o nationalizare acum si cum poate fi justificata?


  Cata credibilitate pe plan international si cat de atractiva devine Romania pentru investitorii straini, daca ciclic investitiile lor sunt in pericol de a fi "reevaluate" si confiscate? Chiar credeti ca sutele de miliarde de dolari, mai ales in conditiile unei crize economice internationale de proportii pot fi generate de economia romaneasca? Si chiar daca ar produce, sa nu uitam ca nu-i de ajuns sa produci, ci trebuie sa si vinzi, iar piata romaneasca nu cred ca-i capabila sa absoarba ce produce, iar pentru a vinde masiv in exterior este nevoie si de competitivitate.

  Mircea Popescu
  Ioan Rosca /Nu stiu ce va va raspunde domnul Cojocaru. …Eu sustin, cu argumente solide masura confiscarii averilor ilicite si anularii "ingineriior" facute impotriva populatiei "reprezentate" (vinzarea pe nimic a activelor statului, pentru comisioane) care ar aduce fonduri uriase la buget.
  Gheorghe Giovanni Ţeavă /‎... care investitori domnilor ? aceia care au delocalizat în România şi care au beneficiat de ajutoare statale, iar în schimb au exploatat la sânge pe salarii de mizerie ?... sau aceia care au concesionat pe doi bani resursele naţionale ? ... sau aceia care au trimis la fier vechi industria românească ?... sau aceia care au pus piciorul aici şi nici măcar vize nu ne acordă ?... sau aceia care „importă gratis” din România forţă de muncă de înaltă calificare ? ... sau aceia care şi-au însuşit un sfert din terenurile agricole ? ... sau aceia care au produs „bula imobiliară” ? şi multe ar mai fi de zis !!!

  Nicio pierdere domnilor ! Ei au cumpărat cu hârtii tipărite în trei schimburi, iar noi o să le dăm hârtiile înapoi... ba chiar nemurdărite !!! Este o chestiune simplă de contabilitate : faceţi socoteala ce aveam şi ... ce avem !... realitatea este că „investitorii străini” ne-au luat drept fraieri ! ... numai că nu le mai merge nici acasă la ei, darămite ACASĂ LA NOI !?

  Ovidiu Hurduzeu /Domnule Popescu, nu stiu pe ce romani din diaspora reprezentati. Eu nu sunt un adept al legii Cojocaru dar principiul raspandirii largi prop. productive sustinut de Cojocaru si subsemnatul este valabil si singurul care ar putea scoate Romania din mizerie daca ar fi aplicat.

  Cuvantul nationalizare trebuie pronuntat cu curaj in aceste zile. Nici o mare privatizare din Romania nu este legala 100%. Nu facem decat sa intram in legalitate. Multe dintre unitatile renationalizate vor fi mutualizate fara posibilitate de a fi reprivatizte de baietii destepti. Altele vor fi mutualizate partial, restul fiind privatizar in mod transparent. Statul isi va mentine controlul in sectoarele cheie iar guvernanta intreprinderilor de stat va fi radical imbunatatita conform sfaturilor acad Yvan Allaire si Prof. Mihaela Firsirotu, consilieri economici ai Forumului economic de la Davos. Romania va avea o economie mixta cu cel putin 20% din economie mutualizat, adica vom avea cooperative employee owned enterprises.banci populare.unitati de credt la nivelul Finlandei si a altor economii prospere.
  Gheorghe Giovanni Ţeavă‎/... adică Obama poate naţionaliza, iar noi NU ??? Şi noi o să analizăm toate contractele de concesionare, de vânzare şi cine va fi OK ... va rămâne ... cine nu... NU ! Şi tare mi-e „teamă” că „pre mulţi îi vom popii!!!”

  Mircea Popescu /Fiti linistit, nu reprezint pe nimeni. Mai exista si unii care nu se inregimenteaza la primul sunet de goarna ;-) …Astia care gandesc independent sunt cei mai periculosi si trebuie ciuruiti primii :-)
  Gheorghe Giovanni Ţeavă / Mircea Popescu ... eheee ştim noi că nu sunteţi chiar aşa de nereprezentativ ! Eu vă stimez şi tocmai de aceea „vă zgândăresc”... mă interesează opiniile dumneavoastră, că doar sunteţi „aproape” de Occupy WS, Fresco, Rubini, Gore, ştiţi ce-i aia Downshifting, Debit Suveran, etc. Vă iert că vă luaţi după Djuvara, că doar nu vorbim cumana azi, nu ?.. o fi el... dar noi NU !!! „Trageţi în pianist”, sau „intraţi în concert”... cine ştie că nu rupem inima târgului ?... avem nevoie de oameni deştepţi... chiar dacă „vorbim limbi diferite”. ... ce ziceţi de o NOUĂ PARADIGMĂ ?... că doar se discută peste tot... mai ales ACOLO !?
  Ioan Rosca / Pentru cei care nu cred ca se pot anula facaturile Tranzitiei, sugerez si studiul temei "Odious and Illegitimate Debt" . La noi a fost infinit mai grav ca in Ecuador, si e mult mai necesara solutia islandeza. Reamintind ca SUA au aplicat conceptul in IRAQ, cu pierderi importante pentru Romania. Noi nu avem voie sa constatam privatizarile odioase si nelegitime?

  Mircea Popescu /Va intrebasem ce intelegeti prin "Democratia Directa" si se pare ca v-am suparat. Am facut putin pe avocatul diavolului tocmai ca sa inteleg cu vedeti dumneavoastra aceasta problema in mod concret, mai ales ca eu deja tratatsem subiectul pe blogul meu: (http://mipopescu.wordpress.com/) in articolul-propunere "Parlamentul Mixt".
  Astazi gasiti pe acelasi blog o expunere mai larga ("Contract de Guvernare") si a altor probleme care se pare ca framanta comunitatea dumneavoastra virtuala.

  Mircea Popescu

  Ioan Rosca /Nu primesc raspuns la problema "datoriei odioase si ilegitime" si similar a "privatizarilor odioase si ilegitime" , a "falimentarilor odioase si ilegitime" etc. Nu vi se pare esentiala? De ce nu sint informati romanii ca in alte parti SE POATE. Ca sa ma incred in ce promiteti si sa va sprijin, vreau sa stiu ce aveti de gind pe acest subiect. Si cum actiunea justitiara cere juristi antisistem, va mai intreb cum aveti de gind sa curatiti justitia de criminali?

  Mircea Popescu /Cui va adresati, domnule Rosca?

  Ioan Rosca/Celor care vor sa propuna tarii un drum nou, o iesire din conditia de colonie.

  Constantin Cojocaru /Domnule Mircea Popescu …1. Mulţumesc pentru oferta de cooperare pe care o faceţi. Vă aştept cu toată dragostea.

  2. Vă invit să intraţi pe site-ul www.variantacojocaru.ro. Se deschide chiar cu "Legea Cojocaru privind construcţia economiei democratice". Dacă veţi citi cu atenţie acest proiect de lege, veţi constata că eu nu propun "unui segment al populaţiei române nişte avantaje materiale pentru a câştiga loialitatea". Eu propun poporului român, pur şi simplu, să adopte, el, poporulul român, acest proiect de lege. Nu propun "avantaje materiale" pentru un "segment al populaţiei".

  Propun preluarea a 20% din PIB-ul României la un Fond de Investiţii al Poporului. Propun ca, din acest fond, să se finanţeze, gratuit, proiecte de investiţii propuse de cetăţenii României, tot aşa cum, de peste 20 de ani, Uniunea Europeană finanţează, gratuit, proiecte de investiţii propuse de milioane de cetăţeni ai Uniunii Europene. Scopul urmărit de Uniunea Europeană, prin aceste finanţări gratuite, este acela de a reduce decalajele între nivelele de dezvoltare ale statelor membre.

  Scopul urmărit de mine este CONSTRUCŢIA ECONOMIEI DEMOCRATICE, o economie în care MAJORITATEA CAPITALULUI să intre şi să rămână în proprietatea PRIVATĂ a MAJORITĂŢII cetăţenilor, această MAJOROTATE constituid CLASA MIJLOCIE a viitoarei societăţi româneşti.

  După cum puteţi vedea, nu se pune problema "cumpărării de conştinţe", nu se pune problema că se crează "precedentul ca oricine oferă mai mult". Nu se pune problema de "mai mult", ci de ALTCEVA. Alternativele la ECONOMIA CAPITALISTĂ DEMOCRATICĂ, propusă de mine, sunt ECONOMIA CAPITALISTĂ OLIGARHICĂ, aceea care funcţionează, acum, în România, şi, cu mici corecţii, în aproape toate ţările lumii, sau ECONOMIA COMUNISTĂ, pe casre o găsţi în Cuba şi în Coreea de Nord.

  3. Economia democratică ar fi putut fi creată, în România, începând cu anul 1990, atunci când am propus, prima dată, construirea unei asrtfel de economii. MECANISMUL propus de mine atunci corespundea stării de atunci a economiei româneşti. Acum, propun un alt mecanism. Unul care pleacă de la starea actuală a economiei româneşti. Din 1990 până astăzi, Legea Cojocaru a cunoscut multe versiuni. Schimbările în titlul şi în textul proiectului de lege au fost determinate atât de schimbările făcute în starea economiei româneşti căt şi de schimbări în propria mea viziune asupra economiei româneşti şi asupra economiei din alte ţări ale lumii.

  Vă invit, din nou, să intraţi pe www.variantacojocaru.ro. La secţiunea LEGEA COJOCARU, veţi găsi rubrica "Versiuni în timp". De acolo, ajungeţi la versiunile proiectului de lege din anii 1990, 1997, 2008, 2012. Veţi constata că titlul şi textul legii s-a schimbat, dealungul anilor, însă scopul urmărit a rămas acelaşi: ÎMPROPRIETĂRIEA cetăţenilor, ca MIJLOC de creare a ECONOMIEI DEMOCRATICE. La aceiaşi secţiune, găsiţi şi rubrica "Versiuni. Traduceri". Acolo, găsiţi proiectul de lege tradus, deocamdată, în limbile engleză, spaniolă, germană şi rusă. Aştept de la românii din diasporă să ne ajute să traducem propictul de lege şi în alte limbi străine.

  4. Eu nu propun niciun fel de "naţionalizare". Propun confiscarea averilor dobândite prin încălcarea legii, prin infracţiuni, permisă atât de Constituţia României, cât şi de Constituţia Uniunii Europene. Propun impozitatea cu 100% a averilor care nu pot fi justificate, permisă, de asemenea de cele două constituţii. Propun impozitarea progresivă a marilor averi. Şi acesta permisă de cele două constituţii. În România, marile averi au fost dobândite nu pe calea firească a economisirii şi investirii economiilor, ci prin aşa-zisa privatizare, adică prin transferul gratuit, sau qvasi-gratuit al capitalurilor din propriatatea statului în proprietatea guvernanţilor, a camarilei acestora şi a străinilor. Transferul acestor averi de la stat s-a făcut legal. Statul român şi-a însuşit, însă, aceste averi prin Legea 15/1990, lege adoptată prin încălcarea Constituţiei în vigoare la acea dată. Eu propun anularea Legii 15/1990, răscumpărarea capitalurilor "privatizate" şi trecerea acestor capitaluri în proprietatea cetăţenilor României, prin mecanismul propus în Legea Cojocaru.

  5. Deabea după începerea apălicării Legii Cojocaru, România se va bucura de o reală credibilitate pe plan internaţional şi numai atunci va deveni atractivă pentru veritabilii investitori străini. Vă rog să reţineţi că, din 1990 până în prezent, INVESTIŢIILE din CAPITAL STRĂIN în România nu totalizează nici 2 miliarde de euro. Aşa spune Anuarul Statistic al României. A nu se confunda INVESTIŢIILE DIN CAPITAL STRĂIN cu banii daţi de străini Guvernului Româniai pentru a deveni stăpâni pe capitalul românesc. Aceei bani nu au fost INVESTIŢI, au fost "păpaţi" de guvernanţi. Asta în condiţiile în care statul român a furat, de la ccetăţenii săi, prin Legea 15/1990, un capital de peste 300 de miliarde de euro. În ultimii 22 de ani, acest capital a produs PROFITURI în valoare de peste 1.000 de MILIARDE de euro, cea mai mare parte părăsind ţara, în conturile celor care au devenit proprietari asupra capitalului românesc, prin "privatizare".

  6. Da, domnule Mircea Popescu. Sutele de miliarde de euro(dolari) chiar pot fi generate de economia românească. Cu o singură condiţie. Să se aplice Legea Cojocaru, adică să nu mai plece, anual, în afara ţării, peste 50 miliarde de euro, nedeclaraţi şi neimpozitaţi. Să reţinem din aceşti bani şi să investim, anual, cel puţin 25 miliarde de euro, în economia românească. Nu vă faceţi griji. Vom avea şi unde şi cui să vindem. Vom vinde românilor, în România. Numărul salariaţilor români va creşte de la 4 milioane la 10 milioane. Salariile şi pensiile vor creşte, astfel că va creşte şi CEREREA românilor, pentru PRODUCŢIA realizată de români.

  După cum ştiţi, am ajuns la un export de 30 miliarde de euro pe an, ceea ce înseamnă echivalentul a 1/3 din PIB-ul României. Deci suntem competitivi. Vom fi şi mai competitivi după ce vom realiza programul de investiţii de peste 600 miliarde de euro, în următorii 10 ani.

  Referitor la "investitorii străini", vă propun să luaţi în considerare şi comentariul Domnului Gheorghe Giovanni Ţeavă.
  Mircea Popescu/ Domnule Cojocaru, …pentru inceput, as dori sa inteleg pe ce doctrina se bazeaza programul dumneavoastra de guvernare, deorece nu-mi este clar de loc. In al doilea rand, propunand impozitarea cu 100% a averilor care nu pot fi justificate nu cumva cadeti in pacatul incalcarii principiului "nimeni nu este vinovat inainte de a fi dovedit"? Cu alte cuvinte, dumneavoastra cereti ca cineva sa se dezvinovateasca pentru ceva ce nu este dovedit prin justitie. Oare nu va suprapuneti justitiei si dati verdictul de vinovatie fara proces doar pe baza de suspiciune?

  Sigur, ca economist, tot sistemul pe care-l propuneti este strict bazat pe o solutie economica, nu pe o doctrina economica. Cu alte cuvinte, problema guvernarii nu o vedeti din punct de vedere politic, adica in ansamblu: national, social, politic in care economicul este doa run instrument de realizare.

  Pe blogul meu (http://mipopescu.wordpress.com/), in articolul "Contract de guvernare" sugerez un acord intre societatea civila si politic ca baza a unei guvernari permanent monitorizate de societatea civila pentru a nu se ajunge la situatia de astazi in care o guvernare legal constituita prin alegeri devine ilegitima prin scaparea de sub control. Orice partid politica care doreste sa ajunga la guvernare prin alegeri democratice, ar trebui sa se oblige sa accepte acest gen de acord. Doar asa isi va proba credibilitatea si va putea fi facut responsabil in caz de incalcare a unui angajament fata de societate.

  Mircea Popescu

  Ilie Bratu / APEL către toate forţele patriotice din România!
  Fraţilor! Este imperios necesar să acţionaţi fără întîrziere în vederea unificării tuturor forţelor de orientare naţional-patriotică şi creării unui singur Partid (Mişcări) pt Reîntregirea Ţării, al carui obiectiv principal să fie lichidarea consecinţelor Pactului Molotov-Ribbentrop!

  Noi, românii din stînga Prutului, de multă vreme suntem în aştepta...rea unui semnal clar de demarare a procesului de Reunificare a Ţării! Actuala clasă politică de la Bucureşti, ca şi precedentele, din păcate, au alte preocupări...

  România este Ţara din trupul căreia au fost rupte în mod criminal nişte teritorii, ea are obligaţia să întreprindă măsuri hotărîte pentru a-şi readuce teritoriile furate înapoi! În caz contrar fiinţa naţională românească din teritoriile româneşti din stînga Prutului se va stinge în scurt timp şi România niciodată nu-şi va mai putea recupera teritoriile furate! Strîngeţi-vă rîndurile, fraţilor, preluaţi puterea şi acţionaţi în vederea Reîntregirii Ţării!
  Ioan Rosca/ IR 28.01.2012 Cred ca domnul Cojocaru abordeaza actiunea politica bottom-up, dinspre interventii de vindecare a bolilor actuale, spre principii de echilibru, misiuni de fond si stretegii de evolutie, integrate intr-o doctrina. Eu functionez top-down , cautind "De ce"-ul din care sa derive "Ce"-ul si apoi "Cum"-ul. De aceea si eu i-am cerut domnului Cojocaru sa dea mai multa atentie inchegarii unui proiect de societate complet si coerent- ceea ce ar reclma implicarea imediata, alaturi de el, a unor buni experti in alte domenii.

  Ma intreb insa daca aceste asteptari nu sint neproductive. Acela care a studiat intens problema influntarii evolutiei unei natiuni, si-a dat seama ca pragul de complexitate analizabila e depasit net, deci ca pretetiile doctrinarilor ca au gasit solutii care ar trebui "aplicate"- sint farse suspecte. Intr-un furnicar uman emergent e posibil ca sa fie preferabila resemnarea la a inlantui progresiv ameliorari consistente, progresive, sau chiar, la nevoie, revolutionare. Intelepciunea poate lucra si global, ca fundal de polarizare a creatiei sociale.

  Ioan Rosca
  Last edited by Constantin Cojocaru; 30-01-12 at 04:03 PM.
  Absolvent al Colegiului Naţional „Sf. Sava" şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Doctor în economie, specialitatea management.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

 7. #7
  Rang-N-04(Grup sp)
  Constantin Cojocaru's Avatar
  Join Date
  May 2010
  Location
  România
  Posts
  287
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  656

  Default Re : Pentru asta s-au imprumutat. Ca sa se imbogateasca ei si camarila lor de hoti...

  INTERPELARI PE FACEBOOK GRUP-Alternativa Civica (2): http://www.facebook.com/groups/19257...5395057500719/

  Constantin Condurache Copy/paste: Constantin Cojocaru ...Domnule Hurduzeu,

  1. Dacă tot vorbim de transparenţă, hai so şi aplicăm.
  2. Ne-am întâlnit de 2 ori.
  Prima data în biroul domnului Călin Georgescu, directorul executiv al filialei române a Clubului de la Roma, care îl are ca preşedinte pe Mugur Isărescu, Călin Georgescu fiind persoana pe care massmedia din România au prezentat-o, de mai multe ori, ca posibil primministru al unui guvern de "tehnocraţi". Eu eram în acel birou nu la cererea mea, ci invitat de domnul Călin Georgescu, care s-a declarat foarte interesat de proiectul meu privind doctrina economiei democratice. La acestă întâlnire a fost prezent şi Dan Puric.

  V-am întâlnit, din nou, pe data de 25.05.2010, împreună cu Călin Georgescu şi Dan Puric, la o sesiune a Academiei Române, la care am prezentat Legea Cojocaru şi am înmânat textul acesteia şi al expunerii de motive domnului Haiduc, preşedintele Academiei.
  Aţi făcut multe fotografii. Aţi promis că îmi veţi trimite şi mie fotografiile care m-ar fi interesat.

  Nu am mai primit nici un semn de la dumneavoastră.

  3. Am constatat, însă, cu multă amărăciune, că v-aţi referit la mine, de mai multe ori, ca la "omul care o ţine langa cu Legea lui", că sunt "teleghidat", că sunt "un om cu care nu se poate colabora". Nu spuneţi nimic despre conţinutul Legii Cojocaru. De ce? Vă este teamă că va afla lumea de unde v-aţi inspirat în formularea teoriei despre DISTRIBUŢIA AVUŢIEI PRODUCTIVE. Ştiu toţi oamenii de specialitate că NIMENI nu a vorbit despre distribuţia capitalului, a avuţiei PRODUCTIVE, înainte de Constantin Cojocaru. Înainte de mine s-a vorbit despre distribuţia AVUŢIEI, nu a AVUŢIEI PRODUCTIVE.

  4. Dacă aţi fi de bună credinţă aţi fi observat că Programul Politic al Partidului Poporului, respectiv PROIECTUL PENTRU ROMÂNIA, nu o ţine langa cu o lege, ci cu un pachet de legi, printre care şi legea impozitului propgresiv pe avere, legea controlului averilor, legea revizuirii constituţiei. PROIECTUL PENTRU ROMÂNIA propune schimbarea din temelii a întregii societăţi româneşti. De ce atâta rea voinţă? Aţi făcut ceva urât de care vă este ruşine?

  4. Vă informez că o voi ţine langa cu Legea mea până când poporul român va deveni proprietar al capitalurilor şi profiturilor realizate din munca lui, până va deveni stăpân în ţara lui.

  Clar?
  DEZBATERILE REPERTORIATE AICI: http://www.universulromanesc.com/gin...ead.php?t=1755
  Constantin Cojocaru/Domnule Dan Andronescu , …Întrebările dumneavoastră sunt justificate. În ceea ce priveşte problema paşaportului, va trebui să mă credeţi pe cuvânt. În comerţul exterior al României comuniste s-au strecurat şi români cinstiţi. Puţini, dar au fost. Am fost unul dintre aceştia. Norocul meu a fost că am avut cunoştinţe solide de limbi străine, de economie şi comerţ exterior, de care aveu nevoie directorii de intreprinderi. A trecut mult până mi-au dat paşaportul. M-au verificat mult timp. ţdosarul de urmărire. Mult timp, nici nu am avut intenţia să nu mă mai întorc în ţară. Am făcut-o când sa umplut paharul. Aştept întrebările dumneavoastră de natură politico-economică. Îmi va face plăcere să vă răspund.

  Grupaj de interpelari/interogatii/replici/comentarii(actualizate) : http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=1755
  Proclamatie : http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=713
  Constantin Cojocaru / Domnule Ion Pantelimon , …V-aş rămâne îndatorat dacă mi-aţi spune care sunt "articolele" din programul nostru cu care nu sunteţi de acord şi pe care le-aţi supus dezbaterii dar nici unul dintre suporterii mei nu s-a angrenat în discuţie. Referitor la percepţia că mă identific cu partidul, vă asigur că chiar doresc să construim un partid cu adevărat democratic. Aştept propuneri şi sugestii. Să nu-mi propuneţi să-l pun la dispozioia forţelor antiromâneşti fiindcă nu o să vă accept propunerea.
  Grupaj de interpelari/interogatii/replici/comentarii(actualizate) : http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=1755
  Proclamatie : http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=713
  Dan Andronescu /Domnul Constantin Cojocaru, chiar daca imi vine greu sa va cred in priviinta pasaportului, nu pot neglija faptul ca ati raspuns intr-o maniera eleganta, lucru rar intalnit in Romania unde politicienilor le cam sare mustarul cand li se pun intrebari comode.
  Ion Pantelimon / Am sa recitesc programul dv. domnule Constantin Cojocaru si o sa deschid un topic nou pe acest subiect. Dar pana atunci as vrea sa ma lamuriti despre ce forte anti-romanesti vorbiti si de unde si pana unde as avea eu acest interes? Sper ca nu va ghidati dupa lozinca "cine nu este cu noi este impotriva noastra"? Faptul ca nu sunt de acord cu nationalismul exagerat pe care il promovati nu inseamna ca as fi de partea fortelor anti-romanesti. Eu prefer echilibrul in toate si sunt adeptul pragmatismului. Trebuie sa demonstram altor natii ca suntem buni prin fapte si nu prin lozinci patriotarde. Va multumesc.
  Ion Pantelimon/ Distributismul suna frumos in teorie. Si comunismul a fost o scietate bazata pe distributism in care distribuitorii isi distribuiau lor mai mult decat celorlalti. Iar dupa 89 pentru ca s-a putut si-au distribuit totul. Distribuirea trebuie facuta de mecanismele pietii si nu de oameni pentru a elimina subiectivismul. Cel mult oamenii pot controla prin legea impozitelor ponderea distributismului. Daca luam ca referinta comunismul teoretic (nu cel practic) am putea considera ponderea distributismului intr-o astfel de societate ca fiind 100%. La polul opus ar fi societatea ultra-liberala avand o pondere de distribuire de 0%. Nici prima nu este buna ca incurajeaza lenea dar nici a doua ca produce decalaje mari intre membrii societatii. Cred ca o societate cu o pondere de 20% ar fi ideala. Poate domnii Constantin Cojocaru si Ovidiu Hurduzeu care vad ca-si disputa paternitatea acestei idei ar putea sa ma combata.
  Dan Andronescu/ Domnul Ovidiu Hurduzeu a plecat dintre noi, adica de aici de pe acest grup tocmai cand ma pregateam sa-l asaltez cu niste intrebari incomode. Se pare ca a presimtit. Cel putin domnul Constantin Cojocaru a raspuns la intrebari si nu conteaza ca raspunsurile au fost sau nu in concordanta cu realitatea.

  Constantin Cojocaru / Domnule Ovidiu Hurduzeu,

  1. Nici eu, nici milioanele de susţinători ai Legii Cojocaru nu v-am rugat să fiţi "adept" al acestei legi.

  2. Eu nu susţin "principiul raspandirii largi prop.productive", pe care ziceţi că-l susţineţi dumneavoastră. Eu am CREAT conceptul de economie democratică, care se construieşte şi se menţine prin distribuţia democratică a 20% din PIB creat în economia naţională, respectiv prin împroprietărirea cetăţenilor cu capitalul creat cu acestă parte din PIB.

  3. Am căutat în Ducţionarul Explicativ al Limbii Române, editat de Academia Română, cuvântul "mutualizat" (probabil de la "a mutualiza") şi nu l-am găsit. Vreţi să ne explicaţi şi nouă ce înţelegeţi prin acest cuvânt? Aveţi în vedere o nouă comunizare a capitalului românesc? Sau o nouă escrocherie tip MEBO?
  Constantin Cojocaru/ Domnule Hurduzeu, …1. Eu nu-mi aduc aminte ca intervenţia mea de la Academie să fi stârnit ilaritate în sală. Ar fi bine să aduceţi şi dovezi. Din câte ştiu eu, aţi filmat aproape tot timpul. Chiar dacă lucrurile ar fi stat aşa cum spuneţi, tot nu aş acorda mare atenţie afirmaţiei dumneavoastră. V-aş amiti că secţia economică a Academiei României este condusă de nimeni altul decât Mugur Isărescu. Din secţia respectivă au făcut şi fac parte economştii care, alături de Mugur Isărescu, prin Banca Naţională a României, au declanşat şi întreţinut inflaţia galopantă din anii 90, prin care au pus pe butuci economia românească, gata să fie vândută pe nimic, au distrus 4 milioane de locuri de muncă şi au adus ţara în dezastrul actual. Sigur că intervenţia mea nu putea să fie primită cu aplauze de aceşti criminali ai poporului român.

  2. Vă invit să intraţi pe www.variantacojocaru.ro. Mergeţi la secţiunea LEGEA COJOCARU ,la rubrica "Versiuni în timp". Veţi vedea acolo că eu am propus distribuţia către cetăţenii României a capitalului acumulat în timpul regimului comunist încă din februarie 1990, atunci când membrii de la Noua Dreaptă nici nu se născuseră, fizic.

  3. Lăsaţi-o balta cu "alfa şi omega". Sursele care mă inspiră sunt miile de cărţi de economie, pe care le-am citit dealungul vieţii şi starea economiei şi societăţii româneşti. Nu aţi văzut la mine "critica neoliberalismului", şi nici a altor curente ale gândirii economice, pentru simplu motiv că mi-am folosit timpul şi energia ca să creez eu ceva, nu să critic pe alţii. Daţi un singur nume de economist român, de reală valoare, care a vrut să dialogheze cu mine şi l-am refuzat. Cu cine să dialoghez? Cu cei care au participat activ la distrugerea economiei româneşti? Cu Mugur Isărescu, cu Nicolae Văcăroiu, cu Mircea Coşea, cu Daniel Dăianu, cu Mircea Ciumara? Cu Cine?

  Am avut o lungă şi fructuoasă colaborare cu profesorul Anghel Rugină, pentru simplul motiv că noi doi am refuzat să colaborăm cu trădătorii de ţară, care s-au instalat la conducerea statului român în urma loviturii de stat din decembrie 1989.

  4. Mulţumesc pentru urare. Vă aştept la dialog. Unul lipsit de etichete şi invective. Unul constructiv, bazat pe argumente ştiinţifice. Şi pe realităţi.
  [QUOTE]Dan Andronescu / Ar fi interesanta o dezbatere tehnica pe tema distributismului. Unii dintre noi avem multe intrebari.[/QUOTE]
  Minerva Grama /Dezbateri peste dezbateri...scriem de ne dor degetele de atata timp ...si vad ca nu este cale de mers INAINTE ?!...Ceva CONCRET si la MUNCA...pe cand ??

  Dan Andronescu / Minerva, nici macar cu dezbatutul nu stam prea bine daramite cu munca. Fiecare vrea doar ca el.

  Ovidiu Hurduzeu / Indarjirea unora dintre noi impotriva liberalilor este privita drept actiune pro-Basescu. Nu stiu daca este adevarat, dar mi se pare simptomatic ceea ce se intampla. La un moment dat pe protestatari ii unise sloganul "PDL, USL, aceeasi mizerie" care vad ca a degenerat intre timp intr-o disputa pe tema daca sustinem sau nu USL-ul. De aici, o brusca lehamite si doar 100 de protestatari in piata. De ce este important sa sustinem "PDL, USL, aceeasi mizerie"?

  Este important fiindca aceasta atitudine radicala deschide calea unei adevarate "a treia forte", nu o a treia forta prin care "sa se scoata" tot ei, ci o "a treia forta" a schimbarii. Altfel spus, "PDL, USL, acceasi mizerie" permite aparitia unui al treilea jucator care sa schimbe radical regula jocului. Monarhia, un guvern de tehnocrati independenti, sau in cazul ideal o puternica miscare grass root de tip distributist (insa cu ambitii politice) poate creea macar CONTEXTUL, CADRUL, ATMOSFERA constituirii unei retele de partide, miscari care sa se constituie in a treia forta.

  Ce rezolvam prin venirea la putere a USL-ului? Disparem ca "identitate", vorba lui Mircea Platon. De ce ? Fiindca pentru primele doua forte, a treia forta, "lebada neagra" etc sau nu exista sau nu poate fi decat fascista.

  Uitati ce spune un ucenic al domnului Tismaneanu: "Cat despre A treia forta a lui Hurduzeu, criticile mele, intrebarile mele, amuzamentul meu, vizeaza substanta teoriillor sale, care sunt fasciste, oricat de mult ar condamna el “fascismul”…." (Bogdan Duca). Dar nu numai teoriile mele, ci ORICE a treia forta in Romania, situata dincolo de stanga dreptei si dreapta stangii va fi considerata fascista sau pur si simplu nu i se va recunoaste identitatea. Un guvern de tehnocrati, oricat de slab ar fi el, daca se legitimeaza ca o "a treia forta" va permite strazii sa-si constituie propriile ei miscari dincolo de PDL si USL . Acelasi lucru ptr Monarhie. Chiar Margareta daca se urca pe tron, avem cadrul necesar ca sa putem sa dezvoltam o "a treia forta" politica.

  Clasa politica actuala nu se poate reforma din interior decat sub presiunea unui al treilea jucator de categorie grea care sa aiba puterea sa schimbe regula jocului. Societatea civila este deja o "a treia forta" dar ea nu poate intra in ring, sta in sala, aplauda sau ii injura pe jucatori. Desigur, are o mare influenta dar pana la urma jocul democratic are loc in arena politica.
  Last edited by Constantin Cojocaru; 30-01-12 at 04:15 PM.
  Absolvent al Colegiului Naţional „Sf. Sava" şi al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Doctor în economie, specialitatea management.
  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU
  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare
  PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

Similar Threads

 1. Noul curtemur geopolitic-după criza asta nimic nu va mai fi cum a fost
  By Cristian Negrea in forum Geopolitică-Geostrategie-Zone de interes si influentă
  Replies: 0
  Last Post: 15-02-12, 05:05 PM
 2. BNR vrea sa introduca restrictii pentru acordarea de credite in valuta si pentru ...
  By Aetius in forum Opinii, Comentarii, Stiri, Sondaje de opinie!
  Replies: 0
  Last Post: 22-10-11, 05:41 PM
 3. Dosar penal pentru un bătrân care i-a chemat pe poliţişti pentru a ridica un pistol g
  By Golem in forum Opinii, Comentarii, Stiri, Sondaje de opinie!
  Replies: 0
  Last Post: 11-05-11, 04:52 PM
 4. Statul roman . Infern pentru cetateni, rai pentru criminali si hoti
  By Golem in forum Opinii, Comentarii, Stiri, Sondaje de opinie!
  Replies: 0
  Last Post: 01-02-11, 09:48 AM

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •