Fraţi Români, Iubiţi compatrioţi, …Astăzi 29.12.2011, am depus la Tribunalul Bucureşti cele peste 25.000 de semnături actualizate ale membrilor Partidului Poporului, conform prevederilor legale în vigoare. Cu acestă condiţie legală îndeplinită, Partidul Poporului este gata să înceapă marea bătălie pentru câştigarea alegerilor locale şi parlamentare din România anului 2012, pentru declanşarea procesului de construcţie a economiei democratie, care să aducă poporului român bunăstarea şi demnitatea mult aşteptate. M-am întors de la Tribunal şi m-am aşezat în faţa calculatorului pentru a transmite membrilor Partidului Poporului, întregului popor român o urare pentru noul an ce vine în istoria noastră zbuciumată.

Gândul s-a dus, imediat, la Eminescu, la „Ceţi doresc eu, ţie, dulce Românie”, dar şi la studiul „Restructurarea economiei româneşti”, pe care l-am scris pe parcursul lunii ianuarie 1990, publicat în ziarul Adevărul din 13-14 februarie 1990, devenit embrionul a ceea ce, mai târziu, se va numi „Varianta Cojocaru” şi apoi, „Legea Cojocaru”. Studiul a fost republicat în cartea “Ieşirea din prăpastie”, pag. 135, postată pe acest site, la secţiunea “Cărţi”. Mi-am adus aminte că atunci, cu 22 de ani în urmă, am urat poporului român să iasă din iarna comunistă şi să intre în PRIMĂVARA mult visată. Am arătat şi calea ce trebuia urmată. Aceasta era ÎMPROPRIETĂRIREA poporului cu capitalul acumulat în timpul regimului comunist. Din păcate, duşmanii poporului român i-au refuzat poporului român PRIMĂVARA şi l-au împins în cumplita iarnă a „reformei”, a „tranziţiei”, a sărăciei şi umilinţei.

Astăzi, la începutul anului care poate fi unul de răscruce în istoria noastră milenară, adresez poporului român aceiaşi propunere şi aceiaşi urare pe care i le-am adresat cu 22 de ani în urmă.

Iată ce am scris, atunci: „Împroprietărirea poporului este o necesitate economică, fără ea nu va fi eficienţă, productivitate, rentabilitate, bogăţie, prosperitate; este o necesitate politică, fără ea nu va fi democraţie, unitate, pace socială; este o necesitate morală, fără ea nu va fi dreptate şi cinste”.

Iată şi ultimele cuvinte ale studiului: “Fără îndoială că aplicarea în practică a propunerilor de mai sus va cere un susţinut şi competent efort legislativ şi organizatoric. Acesta poate şi trebuie să fie făcut: prin el vom aduce… PRIMĂVARA în economie, în întreaga societate românească. Dr. Constantin Cojocaru 31 ianuarie 1990, Chicago, USA


Expunere de motive la LEGEA COJOCARU: http://www.variantacojocaru.ro/?page_id=246

Doctrina Populara: http://www.variantacojocaru.ro/?page_id=9

MANIFEST GATA!: http://www.variantacojocaru.ro/?page_id=4

Revizuirea Constitutiei – Varianta Cojocaru : http://www.variantacojocaru.ro/?page_id=230

CONTACT : http://www.variantacojocaru.ro/?p=37