Results 1 to 1 of 1

Thread: Declaratia d-lui Cicerone Ionitoiu pentru termenul din 3.03.2011-dosar Nr. 10633

 1. #1
  Rang-N-03(col)
  Excalibur's Avatar
  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  184
  Blog Entries
  4
  Rep Power
  1478

  Thumbs up Declaratia d-lui Cicerone Ionitoiu pentru termenul din 3.03.2011-dosar Nr. 10633

  Declaraţia d-lui Cicerone Ioniţoiu pentru termenul din 3.03.2011 - dosar Nr. 10633/1/2010

  ONORAT TRIBUNAL,


  Subsemnatul Ionitoiu Cicerone Aristotel Traian, fiul lui Ion si Măria, născut la 8 Mai 1924 īn Craiova, cu domiciliul ales la [..] deleg pe susnumitul ing. Rosca Ioan să mă reprezinte la toate procesele unde am fost citat, deoarece sunt īn vārsta si bolnav.


  Prin prezenta va aduc la cunostiinta ca am fost urmărit, arestat si condamnat īn nenumărate rānduri prin īnscenări judiciare, īn perioada de după 6 Martie 1945, pānă la 22 Decembrie 1989 atāt īn tară, cāt si īn străinătate, aplicāndu-mi-se următoarele sentinţe penale:


  -Sentinţa penală nr.524/22-06-1946; Sentinţa penală nr.412/26-03-1948 la 1 an si 6 luni pentru infracţiunea de "tipărire, multiplicare si răspāndire de materiale de protest īmpotriva arestărilor masive efectuate īn tară de regimul represiv instaurat de URSS īn Romānia prin forţa armelor; Sentinţa nr.979/12 octombrie 1950 la 5 ani pentru uneltire contra ordinii sociale(?,īnscenare), Sentinţa penală nr.73/28 Februarie 1962, la 8 ani ca recidivist, sentinţă retrimisă prin recurs la completarea cercetărilor deoarece ancheta a prezentat martori mincinoşi; Sentinţa nr.29/11-02-1963 pentru uneitire, folosindu-se alti martori care nici nu m-au recunoscut īn boxa. Din totalul pedepselor aplicate de 22 ani si 9 luni am executat circa 10 ani si cāteva zile.


  Pedepsele si torturile au īnceput īncă după 7 Martie 1945 cānd după afirmaţia lui I.A.Vāsinschi care susţinea īnvestirea urgenta a unui guvern Petru Goza, lucrurile se precipitau prin trimiterea la Bucureşti a 4-5 divizii sovietice printre care se simţea prezenta a două de NKVD ordonate de Stalin.


  Si deslăntuirea atrocităţilor s-a produs īn aceiaşi zi, īn urma conferinţei delegaţiei sovietice Evgheni Suhalov, Sulam Berezinsky (trimisul special a lui Stalin)... cu reprezentanţii comuniştilor romāni condusi de Ana Pauker, Constantin Doncea si Constantin, Pārvulescu care primeau intructiunile pentru comunizarea Romāniei īn trei ani,
  avind in vedere desfiinţarea armatei si īnlocuirea ei cu voluntarii instruiţi īn URSS,...Desfiintarea micilor gospodării tărănesti,...Suprimarea partidelor istorice prin arestarea, uciderea si răpirea membrilor lor... Crearea unei organizaţii de politie, īntemeiată pe o miliţie populară-de tip NKVD,...Abdicarea Regelui si exilul Familiei Regale...

  Cunoscător al trecutului īnsāngerat al neamului romānesc, văzānd īn continuare curgānd sāngele nevinovat, am īncercat prin convingere si viu grai să mă alătur colegilor mei alungaţi din cauza navălitorilor, īncercānd să-i stăvilim. Părintii si bunicii lor fuseseseră victime a acestei acţiuni de exterminare īmpotriva naţiunii romāne de 12 ori īncepānd din 1711, īnainte ca semitia rusească să fi ajuns īn 1791 vecina noastră la răsărit si s-a accentuat prin īnfrăţirea Hitleristilor germani cu stalinisti rusi in scopul exterminării populaţiilor pasnice, si cu sprijinul lui Hitler, Stalin a ocupat Basarabia romānească, deportānd populaţia īn Răsărit pāna la Vladivostok, iar īn Nord pānă dincolo de Cercul polar. Si īn timp ce Nichita Hrusciov făcea mii de victime printre deportaţi, grănicerii pe pe Prut au săvārşit 40 de violări si incidente de frontieră; timp de un an, cu intenţia vădită de a ajunge la Carpati īnaintea germanilor care urmăreau bazinul petrolifer al Prahovei.


  Pe 2 Aprilie 1944, V.M. Molotov a făcut o declaraţie că: "guvernul sovietic nu urmăreşte scopul de a dobāndi vreo parte din teritoriul Romāniei sau de a schimba orānduirea socială existentă īn Romānia", o declaraţie mincinoasă, ce sa transformat după armistiţiu īntr-o adevărată ocupaţie urmărindu-se schimbarea tuturor intitutiilor de stat, pregătirea condiţiilor pentru transformarea tării īntr-o gubernie rusească. Imediat s-a trecut la cererea sovietică de a fi restituiţi URSS-ului toti cetăţeni care părăsiseră Basarabia īn 1940 si se aflau pe teritoriul Romāniei.


  S-au produs drame cu aceşti cetăţeni romāni originari din Basarabia, s-au deportat familii pānă īn extremul orient, s-a jefuit Romānia si s-a cărat īn URSS tot felul de bunuri, iar armata care depusese armele conform Ordinul Regal, a fost arestată si dusă īn prizonierat pe perioade ce au depăşit 10 ani de surghiun. In aceste condiţii s-a abătut teroarea peste īntreaga Romānie si denunţurile erau la oedinea zilei pentru a dovedi fidelitatea fată de ocupantul sovietic.


  Prins īn acest malaxor, am fost aruncat din cămin si am scăpat de arestare fugind pe fereastră de la Căminul VENUS după acel 7 martie, cind s-au pus in practica instrucţiunile venite de la Stalin. Am fost martor si victimă la acest genocid săvārşit de rusi. Pe cetăţenii paşnici ce le ieşeau īn cale, prin sate, īi īmpuscau si jefuiau, siluindule soţiile si fiicele. Nu puţine au fost cazurile cānd "victorioşii ostaşi sovietici, au murit īnecaţi īn vinul din butoaiele pe care le īmpuscaseră ca să-si potolească setea, iar radio Moscova anunţa eliberarea oraselor īn car nu se da nici un fel de lupte.

  -Peste 150.000 ostaşi care au depus armele la Apelul Regelui; fost făcuţi prizonieri si dusi īn URSS pentru circa 10 ani.

  -Circa 70.000 cetăţeni romāni de naţionalitate germană, īntre 16 si 45 de ani au fost dusi la munca de exterminare din URSS unde au murit cāteva zeci de mii, si foarte mulţi alţii rămaşi infirmi.


  Printre alte grupuri supuse genocidului de către autorităţile impuse de regimul comunist, prin forţa armată, la distrugerea institutiilor statului s-au numărat:


  -Ţărănime căreia i s-a confiscat pămāntul, sursa lor de existentă, dupa care deportaţi sau condamnaţi prin procese īnscenate si trimişi la muncă de exterminare unde foarte mulţi au murit.


  -Genocidul exercitat asupra cultelor religioase, greco-catolici, catolici, ortodocşi, neoprotestanti...


  -Militari scoşi din cadrele armatei, īn cea mai mare parte condamnaţi prin procese īnscenate si trimişi la exterminare prin muncă forţată.


  -Toti īnalţii demnitari, ca primministri, miniştri, comandanti de īnalte unităţi, guvernatori, prefecţi, primari, notari ... si care ocupaseră funcţii de conducere, după 1918 si care mai erau īn viată indiferent vārsta, au fost arestaţi si tinuti īn condiţii de exterminare, majoritatea murind īn condiţii de
  atroce prin īnfometare, lipsă de tratament medical, torturi...

  -Membrii partidelor democrate-politice care deţinuseră orice funcţie in aparatul administrativ, sau de organizare au fost arestaţi, torturati, īnscenāndu-se procese si condamnari la pedepse pānă la cea capitala si apoi trimişi la munca de exterminare prin munca forţată.


  -Elevi si studenţi arestaţi, torturati bestial si condamnaţi pe motive imaginare au ajuns sclavi, pe şantiere pusi la muncă faraon nică, săpānd la pămānt si piatră fiind nevoiţi să transporte materialele īn roabe metalice cu jug după gāt ca să poată īndeplini munca si obţine māncarea īn ziua respectivă.


  Dacă aceste manifestări bestiale ale sistemului represiv au īn ceput să se manifeste din 1948, eu deja le-am cunoscut din August 1945 cānd am fost arestat de Ilie Bădica şeful siguranţei din Craiova care după "īncălzirea" de la siguranţă, īn plină noapte am fost scos cu proces-verbal de eliberare ca numai 200 de metri să fiu răpit de căp. Vasiliev Petrov si dus la sediul NKVD-ului unde după bătăi ce m-au adus īn stare de inconştientă am fost trezi cu găleţi de apă aruncate pe mine. Zece zile am fost torturat īn acest mod pānă cānd a ajuns comunicarea mea afară si am fost salvat prin intervenţia făcută la Comisia Aliată de Control de Iuliu Maniu.  Am fost pus īn urmărire generală pentru a fi arestat si trimis sub escortă la siguranţa Craiovei. După ce am fost arestat la "grămadă" īn timpul manifestaţiei din 8 Noiembrie 1945 si eliberat īn vederea pregătirii Conferinţei de la Moscova, am fost pus sub urmărire pentru organizaţia de la 10 Mai 1946, manifestatie cu ocazia ZILEI INDEPENDENTEI NATIONALE, am fost condamnat īn lipsă si a trebuit să mă ascund īn munte.


  In preajma īnscenării Tamădăului, cu un grup de 10 studenţi am fost arestat si am stat īn MAI luānd cunostiintă de toate masinaţiunile făcute īn vederea condamnării lotului Maniu-Mihalache. Participasem īn campania electorală din 19 Noiembrie 1946 si am fost martor, adunānd dovezi despre furtul voinţei nationale, săvārşite de agenţii comunişti sub acoperirea NKVD-ului.


  In timpul deslăntuirii marii terori de anihilare a opoziţiei forţelor democrate īmpotriva sistemului comunist am fost condamnat īn 1948,1950,1961 si 1962 trecānd prin torturi
  inimaginabil de feroce si trimis īn lagările de exterminare prin muncă forţată unde zeci de elemente de valoare ale neamului romānesc au murit īn preajma mea, exterminati si aruncaţi īn gropile comune de pe tot cuprinsul tării. Vina acestor nefericiţi fii ai Romāniei era aceia de a fi spus NU regimului de barbarie instaurat peste tara romānească.

  S-a īncercat reeducarea īnspăimāntătoare de la Piteşti instaurată la dispoziţia MAI-ului, soldată cu zeci de morţi si sute de handicapaţi din cauza torturilor, unice prin atrocitatea lor īn la gărul comunist. La intervenţia străinătăţii de eliberare a deţinuţilor politici s-a instaurat regimul de reeducare prin recunoaşterea realizărilor comuniste si a vinovăţiilor celor arestaţi.


  Īmpotriva torturilor am reuşit īmpreună cu alti colegi sa declansam numeroase greve ale foamei, semnalānd organele procuraturii condiţiile de exterminare, iar īmpotriva sistemului de degradare umana din perioada 1962-64, printr-o nouă greva la Jilava, cānd colonelul Tiriachiu mi-a spus că nu voi iesi de acolo decāt "cum vrea el sau prin crematoriu", am reuşit să aduc pe col. Aldea, de la procuratura militară a Capitalei, arătāndu-i halul īn care fuseră transformaţi deţinuţii, din oameni īn delatori, procurorul a hotărāt īn aceea zi de 1 Martie 1964 să se īnceteze acest procedeu.


  După eliberarea prin graţiere īn acel an a continuat urmărirea deţinuţilor politici si si unii au fost chiar omorīti. Avānd dovezi, m-am adresat forurilor internaţionale care au intervenit atātāt prin Congresul Statelor Unite cāt si prin Presedintele Franţei reusindu-se să fiu salvat din tară,
  etapa in care am reuşit organizez Partidul National Ţărănesc din exil. In timpul cāt am fost īn tară am īnaintat nenumărate memorii Consiliului de Stat, fără rezultat, ba la unele cereri spunāndu-se că judecata a fost dreaptă, cu toate că īn dosare se găseau declaraţii socotite mincinoase si martori care nu mă cunoşteau.

  Cu toate că am plecat īn străinătate am continuat să fiu urmărit.in Această perioada am adresat MEMORII autorităţilor internaţionale despre -DRAMA POPORULUI ROMAN,de sub ocupaţia comunistă.


  Situaţia comunismului internaţional se īnrăutătea, iar Romānia cunoştea zile din ce īn ce mai negre īn timp ce statele "frăţeşti'' īncepuseră să se mişte. Si la noi se simţea o mişcare dar aceasta se datora tot NKVD.


  Daca īn prima fază am asistat la o revoluţie populară la Timişoara,
  caredupă 5 zile s-a extins la Bucureşti unde a fost transformata īn LOVITURĂ DE STAT de către garnitura celor cu studii la Moscova, recrutati ca agenţi KGB-isti si care pentru a se instala la putere au recurs la un nou genocid, condus de aceşti noi reactivaţi,printre ei reapărānd la suprafaţă: Silviu Brucan supervizānd pe Nicolae Militaru, Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican-Voiculescu, Cico Dumitreseu, Ştefan Kostyal, şi o serie de generali din listele lui N.Militaru printre care: Vasile Ionel, Gheorghe Logofătu, Mihai Caraman, Nicolae Eftimescu, Ion Rus, Horia Oprită, Mihai Chitac...si mulţi alţii din aceiaşi tagmă care au ocupat structurile de conducere.

  Dovadă că a fost "lovitură de stat" este confirmarea că īn seara de 22 Decembrie 1989 a fost anunţată sosirea lui Corneliu Coposu (singurul opozant cunoscut si īn străinătate, prezent pe lista preşedintelui SUA, Richard Nixon, venit īn Romānia pe 2/3 Aug.1961), Petre Roman fiind de fată relatează că Bārlădeanu si Iliescu au strigat aproape simultan..."Sa plece", fapt ce dovedeşte masinatiunile ce se făceau la acea a noapte tārzie cānd s-a declanşat genocidul terorist prin măcelul de la Orizont(Drumul Taberii) unde au fost omorti, grupul colonelului Trosca care avusese īn mānă dosarul de agent KGB al lui Nicolae Militaru, si tot atunci pentru a justifica apariţia teroristilor, Militaru a programat măcelul de la Otopeni si Pantelimon.


  Sub această acoperire s-a pus la punct echipa pro-sovietică ce a luat conducerea, fiind a doua garnitură rusească după cea din 1944 adusă de armata sovietică "eliberatoare". In acest fel Ion Iliescu cu "gaşca" lui a pus māna pe putere dezlanduind genocidul cu sprijinul teroriştilor, continuat cu cel din Piaţa Universităţii si al chemării minierilor. La ceea ce s-a petrecut după 6 Ianuarie 1990 am fos prezent si am văzut teroarea deslăntuită asupra Bucuresţiului si crimele săvārşite.


  Toate aceste cazuri cad sub incidenţa de genocid, fapte de o gravitate ce nu se şterg si care au făcut obiectul Procesului de la Nurenberg, judecate de Tribunalul Militar International īntre 20 Noiembrie 1945 si 1 Octombrie-1946 , īn urma acordului de la Londra dintre URSS, SUA, Anglia si Franţa, unde s-au consacrat principiile de drept internaţional cu privire la pedepsirea crimelor īmpotriva păcii, agresiunea si pregătirea ei. Dovedinduse egalitate īntre crimele hitlerismului si ale comunismului, mai ales că URSS a fost parte, se impune judecarea si condamnarea lor, deoarece ele au continuat să fie săvārşite sub jurisdictia impusa de ea peste jumătatea de Europă subjugată.


  Sosirea trupelor sovietice oficial aliate, dar de fapt, de ocupaţie - īnseamnă īnceputul unei epoci ce urmărea instaurarea "dictaturii proletariatului". In spatele apartenenţelor jocului democratic s-au pus bazele viitorului regim dictatorial. Si de la īnceput comuniştii au pretins Ministerul de Justiţie. Conform doctrinei marxist-leniniste, comuniştii trebuiau să facă din lupta de clasă cheia de bolta a regimului ce urma să fie impus. Mai mult s-a trecut la transformarea magistraturii intr-un instrument īn cadrul statului ca să degajeze altă mentalitate despre drept. Alături de judecători au fost numiţi de partid "asesorii populari" care nu aveau nici un fel de cunostiinte juridice si care exprimau punctul de vedere dictat de partid. Dacă adăugăm că se puteau numi avocaţi din oficiu, se lămurea că aceştia nu apărau pe inculpat ci secundau pe procuror īn acuzaţiile aduse celui zis vinovat.


  Această justiţie de clasă avea si rolul de legalizare a ilegalităţilor. Organele de represiune care īntocmeau dosare prin metode barbare la care supuneau pe zisul vinovat, īnaintat justitiei, consemnau īn coltul dosarului anii de condamnare ce trebuiau dati. După cum lumea se schimbă si se īncearcă revenirea la o normalitate, se vor găsi si magistraţi care să nu mai fie īncorsetaţi de regimurile politice si dreptul să-si găsească locul cuvenit īn redresarea instituţiilor. Astfel sperăm ca sutele de mii de exterminaţi nevinovati să-si găsească odihna veşnică convinşi că supravieţuitorii, colegii lor de suferinţă, au reuşit să scoată adevărul la lumină.

  Onorat Tribunal,
  Mai amintesc că preşedintele Traian Băsescu īn urma unor cercetări de o comisie de pecialisti, a afirmat că regimul comunist a fost un regim Criminal. Prin poziţia mea de martor si victimă a acestui regim, am căutat tot timpu, din īnchisoare cānd s-a putut, să protestez īmpotriva agresivităţii anchetelor si a īnscenătilor ce mi s-au făcut.

  In starea de libertate am căutat să-mi strig dreptatea si injustiţia la care am fost supus. Am adus si la cunostiinta forurilor internaţionale drama poporului romān.


  A sosit timpul ca lumea, peste tot să-si ceară dreptatea si liniştea de care au nevoie ca să supravieţuiască.


  Cu respect,
  Cicerone Ionitoiu


  Sursa:
  http://www.piatauniversitatii.com/ne...11&month=3.htm
  Last edited by Excalibur; 22-03-11 at 01:41 PM.
  Motto: ''...O miscare de emancipare politica a constiintelor ar ridica voalul care acopera escrocheria politica. Restul ar fi macar istorie (un zvicnet de umanitate in cautare de sens), luminoasa sau tragica, intrerupind o lamentabila prabusire spre vid.'' Ioan Rosca (Analiza spectrului socio-politic)
  Explicatie: Lucrarile constituie o analiza unica a complexitatii mecanismelor de falsificare a adevarului, manipulare, diversiune si uzurpare a statului de drept, de catre grupuri de interese ascunse sub diverse forme cameleonice : ''partide'', ''Justitie'', ''Institutii '' ''O.N.G-uri'', etc. Documentele au fost preluate de pe:Harta unei perplexitati, Piata Universitatii si Procesul Comunismului, cu acordul autorului, d-l Ioan Rosca, cercetator interdisciplinar(contact AICI). Dezbatere: Video-1, Video-2, Video-3, Video-4

Similar Threads

 1. Procesul 5170/1/2011 de la ICCJ- şedinţa din 5.12.2011
  By Excalibur in forum Procesul comunismului si tranzitiei
  Replies: 0
  Last Post: 30-04-12, 02:22 PM
 2. Pentru Moldovenisti termenul de Natiune si Patrie sunt notiuni contradictorii
  By Cristian Negrea in forum Romānii din Basarabia (Moldova Orientala)
  Replies: 0
  Last Post: 06-02-12, 03:50 PM
 3. Dosar penal pentru un bătrān care i-a chemat pe poliţişti pentru a ridica un pistol g
  By Golem in forum Opinii, Comentarii, Stiri, Sondaje de opinie!
  Replies: 0
  Last Post: 11-05-11, 04:52 PM
 4. Cicerone Ionitoiu – album de imagini
  By Cicerone Ionitoiu in forum Memoria Exilulului Romānesc
  Replies: 19
  Last Post: 04-01-11, 02:15 PM
 5. Cicerone Ionitoiu
  By Sanda56 in forum Memoria Exilulului Romānesc
  Replies: 1
  Last Post: 28-05-10, 02:25 PM

Tags for this Thread

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •