Stimaţi concetăţeni, …..Supun atenţiei dumneavoastră un document la citirea căruia întregul popor român ar trebui să se cutremure şi să se revolte. Iată, punctul de vedere al Guvernului României, semnat de primul-ministru Emil Boc, referitor la propunerea legislativă intitulată “Lege privind despăgubirea cetăţenilor României, pentru capitalul trecut, prin Legea nr. 15/1990, din proprietatea lor comună în proprietatea statului român”, pe scurt, LEGEA COJOCARU.(vezi Anexa).

Emil Boc, actualul prim-ministru al României nu neagă corectitudinea şi acurateţea cifrelor care fundamentează LEGEA COJOCARU, nu neagă existenţa banilor din care urmează să se plătească despăgubirea de 20.000 euro. Emil Boc NEAGĂ dreptul de proprietate al cetăţenilor României asupra capitalurilor – fabrici, uzine, spaţii comerciale, bănci etc – pe care aceşti cetăţeni le-au acumulat în timpul regimului comunist. Emil Boc, în calitate de prim-ministru, de profesor şi doctor în drept constituţional, spune poporului său că regimul comunist a fost unul legitim, reprezentativ, proprietar de drept şi de fapt al capitalurilor acumulate din munca şi banii cetăţenilor. Este acelaşi regim pe care actualul preşedinte al României l-a condamnat ca fiind unul CRIMINAL. Pentru Emil Boc este unul…reprezentativ.

Citiţi şi vă cruciţi….Statul comunist nu a avut tupeul să se declare proprietarul mijloacelor de producţie (capitalurilor) agonisite din banii cetăţenilor. Prin Constituţia din 1965, statul comunist recunoaşte, negru pe alb, că, în timpul regimului comunist, mijloacele de producţie (capitalurile) s-au aflat în proprietatea socialistă, a întregului popor, sau a membrilor cooperatori. Profesorul universitar doctor în drept constituţional are altă “viziune”. Pentru el, acele “bunuri”, cum ar fi “libertatea”, sau “proprietatea” sunt “atribuţii” care “nu pot fi exercitate de fiecare dintre indivizii care formează poporul.”

Doamne, pe mâna cui a ajuns România!.....Doctorul în drept constituţional merge mai departe şi ne spune că Legea 15/1990 “a fost adoptată de un organ reprezentativ al poporului român”, uitând că, un pic mai sus, recunoscuse faptul că “după decembrie 1898, Constituţia din 1965 a rămas în vigoare”. Ori, tocmai aici este cheia problemei. Legea 15/1990 a fost adoptată prin încălcarea Constituţiei în vigoare la acea dată, Constituţia din 1965. Este o lege neconstituţională, aşa cum sunt şi toate efectele ei.

Referirile primului-ministru la prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 64/2007 sunt total lipsite de relevanţă, orice lege şi orice ordonanţă putând fi modificată, completată, sau abrogată, printr-o lege nouă. Vă las pe dumneavoastră să citiţi şi să comentaţi acest text, care, dacă n-ar fi criminal la adresa poporului român, ne-ar putea oferi un prilej să râdem de savantlâcurile unui doctor în drept constituţional.

marți, 28 decembrie, 2010 la 2:48