…..Începem, astăzi, rubrica JURNAL DE FRONT, pe care o postăm la secţiunea SUSŢINEREA LEGII. În acestă rubrică, publicăm articole publicate de mine, în presa românească, în anii care au urmat Revoluţiei din Decembrie 1989.

Scopul acestei rubrici este acela de a arăta generatiilor mai tinere că poporul român, printr-unul dintre fii săi, şi-a revendicat, încă de la început, dreptul său de proprietate asupra capitalului acumulat din munca sa, că LEGEA COJOCARU, în actuala ei versiune, este rezultatul unei lupte care durează de două decenii şi care va dura până când românii vor redeveni stăpâni pe ţara lor şi pe destinul lor.

Începem cu…începutul, deci cu studiul RESTRUCTURAREA ECONOMIEI ROMÂNEŞTI, scris pe parcursul lunii ianuarie 1990, la Chicago, în Statele Unite ale Americi, unde locuiam ca refugiat politic. Acest studiu a fost publicat, într-o formă prescurtată, în ziarul ADEVĂRUL, din 13-14 februarie 1990. Mai am numai partea II-a, publicată în numărul din 14 februarie. Textul integral al studiului poate fi citit la secţiunea CĂRŢI, în volumul IEŞIREA DIN PRĂPASTIE, pag. 135.

Studiul RESTRUCTURAREA ECONOMIEI ROMÂNEŞTI reprezintă embrionul PROIECTULUI PENTRU ROMÂNIA, cunoscut, la inceputul anilor 1990, sub denumirea de VARIANTA COJOCARU şi, mai apoi, de LEGEA COJOCARU.

Asupra a două fraze din acest studiu aş vrea să atrag atenţia cititorului.

Prima frază: “Împroprietărirea poporului este o necesitate ECONOMICĂ – fără ea nu vor fi eficienţă, productivitate, rentabilitate, bogăţie, prosperitate; este o necesitate POLITICĂ – fără ea nu vor fi democraţie, unitate, pace socială; este o necesitate MORALĂ – fără ea nu vor fi dreptate şi cinste.”

Adoua frază : Aceea care încheie studiul şi care nu a fost publicată de ziarul ADEVĂRUL.
“Fără îndoială că aplicarea în practică a propunerilor de mai sus va cere un susţinut şi competent efort legislativ şi organizatoric. Acesta poate şi trebuie să fie făcut: prin el vom aduce…PRIMĂVARA în economie, în întreaga societate românească”.

Din păcate, cei care s-au instalat la conducerea statului român au vrut altfel, astfel că, în loc de PRIMĂVARĂ, am avut şi avem parte de IARNA MARII TRĂDĂRI NAŢIONALE postdecembriste.