Results 1 to 2 of 2

Thread: Reguli preferentiale pentru parlamentari si primari / Cum poti ajunge avocat...

 1. #1

  Question Reguli preferentiale pentru parlamentari si primari / Cum poti ajunge avocat...

  Reguli preferentiale pentru parlamentari si primari / Cum poti ajunge avocat definitiv dupa un mandat politic - de Victor Cozmei HotNews.ro/ Luni, 3 ianuarie 2011, 20:33

  Parlamentarii, primarii, viceprimarii si presedintii de consilii judetene care sunt avocati stagiari si care au exercitat cel putin un mandat pot deveni, la cerere, avocati definitiv, potrivit unui amendament la Legea Avocaturii aprobat recent in Parlament. Legea a fost promulgata de presedintele Traian Basescu pe 20 decembrie si a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei cateva zile mai tarziu.

  Modificarea legii in acest sens a fost facuta la propunerea deputatilor PDL, Daniel Buda si Gabriel Andronache. Amendamentul a fost adoptat cu 226 de voturi "pentru" si 17 "impotriva", dupa ce un alt amendament similiar, propus de UNPR-istul Eugen Nicolicea a fost respins si criticat de catre reprezentantii puterii si cei ai opozitiei cum ca ar aduce privilegii pentru parlamentari. Amendamentul aprobat a starnit nemultumiri printre unii parlamentari, senatorul PDL Iulian Urban criticand dur pe blogul sau modificarile aduse legii - "Nerusinare parlamentara ! Daca stai ca vitelul in scaunul de parlamentar, esti facut din oficiu avocat definitiv"

  Potrivit noilor prevederi al Legii Avocaturii, "avocatul stagiar care a exercitat cel putin un mandat de parlamentar, primar, viceprimar, presedinte de consiliu judetean sau vicepresedinte de consiliu judetean dobandeste la cerere calitatea de avocat definitiv". Vezi aici Legea nr. 270 / 22 decembrie 2010 privind modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat

  Motivarea amendamentului: "Prin cadrul normativ care reglementeaza profesia trebuie recunoscuta posibilitatea unor persoane cu notorietate publica si cu pregatire juridica de a se integra direct in profesie fara a mai trece prin examenul de primire deoarece cunostintele juridice ale acestora au fost verificate in activitatea profesionala anterioara, care sta, de altfel, la baza motivarii cererii de admitere in profesie".

  Amendamentul propus de catre Daniel Buda si Gabriel Andronache a fost admis in Comisia juridica si a trecut si de plenul Camerei Deputatilor. Legea de modificare a Legii 51/1995, pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, a fost aprobata pe 7 decembrie de Camera Deputatilor, obtinand 226 de voturi "pentru", 17 voturi "impotriva" si 9 abtineri. Legea a fost promulgata de presedintele Traian Basescu pe 20 decembrie si a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 872 in data de 28 decembrie.

  Inainte de adoptarea amendamentului in cauza, deputatii au dezbatut si mai apoi au respins in sedinta un amendament similar al lui Eugen Nicolicea (UNPR)

  Potrivit legii avocaturii, pentru a deveni avocat o persoana trebuie sa parcurga doua examene. Primul este examenul de intrare in profesie, in urma caruia absolventul devine avocat stagiar, si un al doilea examen de definitivat la care sunt supusi avocatii stagiari. Amendamentul deputatului UNPR stipula ca deputatii si senatorii cu studii juridice sa poata deveni avocati stagiari fara a sustine primul examen. Amendamentul lui Nicolicea a fost criticat de deputati si a fost considerat aducator de privilegii pentru parlamentari.

  Potrivit amendamentului propus de Eugen Nicolicea, "la cerere, poate fi primit in profesie, cu scutire de examen, cel care pana la data primirii in profesia de avocat a exercitat timp de patru ani un mandat de parlamentar si are studii juridice". Pentru acest amendament, deputatul UNPR a fost criticat in plen, atat de colegii de la putere, precum si de reprezentantii opozitiei.

  "Eu nu stiu cum a putut sa ajunga asa ceva sa dezbatem si sa votam. Nu puteam sa-mi imaginez ca noi, in decembrie 2010, ne cream niste privilegii. Eu nu sunt de acord cu niciun privilegiu. Nu cream, dupa incheierea mandatului, privilegii pentru unii sau altii", a declarat atunci PDL-istul Cezar Preda.

  "A veni aici si a cere un asemenea drept mi se pare deja mult prea mult. Eu sper ca nu veti ajunge pana acolo incat sa dam acest drept oricui vine sa-l ceara, fara sa se bazeze pe altceva decat faptul ca a avut un mandat de deputat. Mandatul de deputat si-l poate manifesta perfect aici, in fata dumneavoastra, poate sa depuna ce eforturi doreste fiecare, dar asta nu inseamna ca trebuie sa le facem cadou si profesia de avocat", a sustinut deputatul PSD, Ruxandra Jipa.

  Desi amendamentul lui Nicolicea a fost respins, amendamentul similar propus de catre Daniel Buda si Gabriel Andronache a trecut de plen.

  Printre celelalte amendamente admise in comisia juridica si mai apoi aprobate in plen se numara si cel al deputatului PSD Mircea Silvestru Lup prin care s-a stabilit ca persoanele care au promovat examenul de primire in profesia de avocat si care pana la data sustinerii examenului de primire in profesia de avocat au indeplinit functia de judecator, procuror, notar public, consilier juridic sau jurisconsult timp de 5 ani dobandesc calitatea de avocat definitiv, fara sustinerea examenului de definitivar, "cu conditia promovarii examenului de definitivat in profesia din care provine".

  Un alt amendament aprobat si propus de acelasi Mircea Silvestru Lup spune ca pot deveni avocati definitiv fara examenul national si persoanele care au promovat examenul de intrare in profesia de avocat si care au indeplinit functii de specialitate juridica in aparatul Parlamentului, Administratiei Prezidentiale, Guvernului, Curtii Constitutionale, Avocatului Poporului, Curtii de Conturi si Consiliului Legislativ timp de 5 ani neintrerupti.

  Iulian Urban (PDL): "Nerusinare parlamentara ! Daca stai ca vitelul in scaunul de parlamentar, esti facut din oficiu avocat definitiv"

  Unul dintre parlamentarii care au reactionat dur fata de amendamentul adoptat este senatorul PDL Iulian Urban care a postat pe blogul sau un articol intitulat "Nerusinare parlamentara ! Daca stai ca vitelul in scaunul de parlamentar, esti facut din oficiu avocat definitiv".

  "Stiti cum a trecut noua lege a avocaturii de der[p]utatii din Camera Der[p]utatilor ? Printr-o magarie crunta, printr-un act infantil, printr-o negociere care face Romania si Justitia romana de rasul curcilor si al lumii intregi. Practic der[p]utatii nu au ratat ocazia sa demonstreze ca nu au nici un Dumnezeu cand vine vorba de privilegii aberante.
  Cum mai devine un der[p]utat in zilele noastre avocat definitiv? Simplu: 1. castigi alegerile cumparand voturile 2. nu dai pe la Parlament timp de patru ani de zile decat ca sa ridici salariu +suma forfetara+ chirie+decont masina, telefon, laptop... 3. dupa incheierea unui asemenea mandat glorios, devii avocat definitiv. Oare chiar nu isi mai da nimeni seama in Justitia romana ca suntem imbecili definitiv si irevocabil avand in lege asemenea prevederi demne de lumea a IV-a? Pai haideti d-lor der[p]utati sa modificam si alte legi astfel incat la finalul unui mandat glorios de parlamentar cu prezenta la sedintele de plen de 0,0001%, baiatu'parfumatu' sau femeia fatala care au fost parlamentari sa capete tot asa din oficiu si urmatoarele titluri /recunoasteri : - medic; - inginer; - arhitect; - academician
  .......

  Ce diferenta exista intre actualii der[p]utati care au votat o asemenea porcarie, si Elena Ceausescu , academician, doctor ingineri? Nici una, ci doar faptul ca se aplica sintagma " i-ai dracu cu polimerii vostri!"

  Ma intreb si eu ca naivu': cum de consilierii Administratiei Prezidentiale nu au semnalat presedintelui Basescu faptul ca nu trebuie sa promulge legea cu o asemenea forma infantila de cumparare de influenta parlamentara?", scrie senatorul Iulian Urban pe blogul sau.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential...at-politic.htm
  Last edited by Oerlikonn; 11-02-11 at 10:08 AM.

 2. #2

  Default Re : Reguli preferentiale pentru parlamentari si primari / Cum poti ajunge avocat...

  din nou, numele infam al lui Daniel Buda... (Marţi, 4 ianuarie 2011, 0:27) rocco
  Pupilul lui Boc si protectorul de tip mafiot al lui Ridzi loveste din nou. Acest terchea berchea cu studii de drept trebuie dat afara din PDL, trantit din Parlament si, apoi, trimis la coltul strazii, cu mana intinsa, dupa o trecere, in prealabil, pe la Parchet si un penitenciar de maxima siguranta.

  Ma intreb care este, cu adevarat, mandatul lui Buda. Desi nu poate sa poarte cagula si manusi, pare sa actioneze la ordinele mafiei transpartinice. Imi aminteste de tupeul maxim al raposatului senator Antonie Iorgovan, stalpul tuturor infractorilor din Parlament in anii '90. La inaltimea caruia, in materie de studii de drept, individul cu nume de latrina oricum nu se va putea ridica vreodata.
  alo,Consiliul Concurentei? Cu notarii cum a ramas? (Marţi, 4 ianuarie 2011, 0:56) rocco

  Cu liberalizarea serviciilor notariale? Se stie ca multi notari publici sunt rude de-ale politicenilor.

  "Atunci cand facem o tranzactie imobiliara dam de 14 ori mai mult decat nemtii si de 7 ori mai mult decat portughezii, in vreme ce in comparatie cu francezii tarifele noastre sunt de 5 ori mai mari, arata un studiu realizat de Consiliul Concurentei. Chiar in comparatie cu state central si est europene, in Romania onorariile notariale reale sunt mai mari decat in Polonia, Ungaria sau Slovenia. In Romania, sunt 2000 de birouri notariale si toate practica tarife in defavoarea clientilor, spun cei de la Consiliul Concurentei.

  De exemplu, pe langa valoarea unei locuinte de 100.000 de euro, taxele percepute in notariat insumeaza peste 4.000 de euro. Aici intra onorariul notarului, impozitul sau taxa de publicitate imobiliara. Daca la aceasta suma mai adaugam comisionul agentului imobiliar sau comisionul de acordare a creditului platit catre banca, valoarea finala a tranzactiei nu este de 100.000 euro, ci cu 12.000 de euro mai mare."

  http://stirileprotv.ro/stiri/social/...un-german.html

  Concurenta ar vrea ca notarii sa-si afiseze public si explicit tarifele practicate.Consiliul Concurentei mai propune deschiderea acestei piete, pentru intensificarea competitiei si gasirea unor mijloace prin care notarii sa-si faca publice tarifele.

  "Daca s-ar deschide piata notariala, va fi concurenta intre ei si vor accepta sa munceasca mai mult pe bani mai putini. Apoi, daca se vor gasi mijloace de a face publice tarifele tale ca notar, pe care in mod normal consumatorul le vede undeva pe o hartiuta mica intr-un colt, atunci notarii vor avea interes sa-si puna tarife mai mici pentru a atrage mai multi clienti", a mai spus Chiritoiu.

  http://economie.hotnews.ro/stiri-imo...tranzactie.htm

Similar Threads

 1. „Reguli Generale de Bun Simț”
  By Remus Constantin Raclău in forum 05) Proiect Universul Bunului Simt
  Replies: 0
  Last Post: 19-04-12, 01:08 PM
 2. Poliția Română ajunge un spital de nebuni
  By Golem in forum Situaţia României: criza identitară, politică, socială, sistemică
  Replies: 0
  Last Post: 05-07-11, 10:33 AM
 3. Regele ajunge şef de partid
  By Cicerone Ionitoiu in forum Perioada interbelică: 1919-1939
  Replies: 0
  Last Post: 08-01-11, 04:17 PM
 4. Ca sa poti mentine sclavii in jug, trebuie sa satisfaci gardienii - Un stat uzurpat!
  By Arthur in forum Inginerii politico-economice: Oligarhia, Tranzitia, Privatizarea !!!
  Replies: 1
  Last Post: 13-06-10, 01:40 AM
 5. False probleme si solutii bugetare-concluzia la care se ajunge, implacabil
  By Constantin Cojocaru in forum Criza financiar-economică. Finanţe-Economie-Buget-Resurse
  Replies: 0
  Last Post: 16-05-10, 12:10 AM

Tags for this Thread

Liens sociaux

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •