Către Parchetul de pe līngă Īnalta Curte de Casaţie şi Justiţie - secţia de urmărire penală şi criminalistică (pentru procurorul general, pentru a fi adusă la cunoştinţă tuturor celor cărora le revin responsabilitaţi īn dosar)

Subsemnatul Ioan Roşca,
[] vă aduc la cunoştinţă următoarea situaţie. .......La data de 26 aprilie 2005 am depus la secţia militară a parchetului de pe līngă īnalta curte de casaţie si justiţie o plīngere, īn care ceream: "anchetarea conducătorilor statului romān (īn primul rīnd Ion Iliescu si Petre Roman), ai televiziunii romāne (īn primul rīnd Răzvan Teodorescu si Emanuel Valeriu), ai poliţiei, ai SRI (Virgil Măgureanu) şi ai redacţiilor ziarelor Azi, Dimineaţa si Adevărul, pentru instigarea populaţiei romāneşti la război civil, efectuată prin acţiuni de dezinformare, provocare si intimidare, orchestrate prin decizii guvernamentale criminale, propagandă īn presă şi televiziune şi folosirea informatorilor securităţii ne- deconspiraţi- operaţie care a provocat (printre alte efecte devastatoare asupra Romāniei) şi seria de calomnii, ameninţări, presiuni, insulte si agresiuni la care am fost supuşi, eu şi membrii asociaţiei conduse de mine, pe parcursul anului 1990, culminīnd cu īnăbuşirea (prin metode apropiate de linşaj) a manifestaţiilor noastre din 1-5 Mai si 16 Decembrie 1990, acţiuni paşnice de solidarizare cu manifestaţiile din Piaţa Universităţii si protest contra trădării (confiscării) revoluţiei declanşate īn 1989."


Procurul Dan Voinea a făcut conexiunea cu evenimentele cercetate īn dosarul 75/P/1997, la care a adăugat plīngerea mea. Ulterior, s-au făcut cercetări privind evenimentele din mai 1990 din Piatra Neamţ şi s-au strīns probe, īntr-un dosar masiv.


Īn memoriul din 6 august 2010 v-am semnalat ca nu am nici un semn de viaţă privind situaţia dosarelor īn care am depus plīngeri : 75/P/1997 (cercetarea feseniadei din 1990) şi 35/P/2006 (cercetarea crimelor comunismului şi acoperirii lor īn "tranziţie"). Am primit apoi decizia din 29.09.2010, prin care dosarul 35/P/2006 a fost īnmormīntat de secţia civilă (dupa ce a fost smuls din mīinile secţiei militare, care īnaintase periculos) şi din data de 26.11.2010 prin care secţia de combatere a corupţiei (unde ajunsese - fără rost- o parte din anchetă) a finalizat sugrumarea dreptăţii.


Presupun că ar trebui să consider că aceste decizii sīnt răspunsuri la memoriile mele privind dosarul P35/2006 - şi voi reacţiona īn consecinţă.


Nu primesc īnsă īn continuare nici o veste despre prima mea plīngere, din 26 aprilie 2006, conexată cercetării "mineriadei", īn legătură cu provocarea evenimentelor de la Piatra Neamţ din 1990. Pot doar presupune că ea a urmat traseul derutant al dosarului 75/P/1997 (īn care a fost inclusă justificat, avīnd īn vedere unitatea cauzală a crimei semnalate), căzīnd victimă jocului de-a disjungerea şi declinarea printre secţiile parchetului (militară, civilă, anticorupţie, criminalitate organizată etc).


Dacă s-a ajuns la o concluzie īn legătură cu plīngerea mea, am dreptul să o cunosc. Iar dacă dosarul īn care a fost inclusă a fost īnchis , fără să se facă vreo referire la capătul semnificativ de cercetare legat de plīngerea mea - aceasta constituie o dovada a tratării infracţional incorecte a anchetei - pe care doresc să o primesc oficial.


De asemenea, vă rog să-mi comunicaţi maniera īn care pot consulta şi copia documentele adunate īn dosarele iniţiate de mine - 430/P/1990, 35/P/2006 , 75P/1997 (partea legată de represiunea din Piatra Neamţ).


Ioan Rosca, 11 decembrie 2010


http://www.piatauniversitatii.com/ne...0&month=12.htm