No Recent Activity
About Chitu Constantin

Basic Information

Statistics


Total Posts
Total Posts
20
Posts Per Day
0.01
General Information
Last Activity
13-02-14 02:25 PM
Join Date
27-10-10
View Chitu Constantin's Blog

Recent Entries

Monarhia e un pretext de amanare perpetua a unui raspuns franc, cinstit, din partea celor datori!

by Chitu Constantin on 01-11-13 at 07:00 PM
Reapare in discutie, din cand in cand, si de-a dreptul obsedant, ideea monarhiei. Oamenii in general simt nevoia unor raspunsuri oricat de simple si banale. Un raspuns la un fenomen, observabil prin simturi sau perceput gratie facultatii omului de a fi rational, fie el un raspuns din lumea stiintei sau din mediul politico-economic, se impune cu necesitate. Raspunsul nu merge insa intotdeuna la radacina adevarului. Raspunsul e adeseori unul care priveste doar o latura superficiala a problemei. Am sa dau un exemplu.

Daca intrebi un om nespecialist de ce se aprinde becul in camera, raspusul lui este ceva de genul: pentru ca ai apasat pe comutator. Daca insa intrebi un om de stiinta (fizician) de ce se aprinde becul, acesta, bun cunoscator al tainelor fizicii teoretice, iti va raspunde ca lumina este o energie rezultata din excitarea electronilor din atom si trecerea lor de pe un strat electronic pe altul. Lumina, cu alte cuvinte, din punctul de vedere a unui fizician, e

Read More

Clasa politica ne-a deposedat prin tot felul de tertipuri avocatesti de resursele noastre!

by Chitu Constantin on 16-10-13 at 11:02 AM
Orice-as mai scrie eu in continuare despre asta mi se pare a fi de prisos. Mai limpede de atat nu se poate. Cine are ochi de vazut, vede; cine are urechi de auzit, aude. Niciun roman adevarat, si care iubeste neamul romanesc, nu poate fi impotriva proiectului Rosia Montana initiat de dl Cojocaru. Iar cel ce-o face totusi, in ciuda evidentei, nu poate fi decat un om cu ganduri si interese ascunse.

Nu poti sacrifica intr-atat de mult viitorul in numele prezentului incat sa-ti bati joc pur si simplu de propriile resurse. Aceste resurse nu sunt doar ale noastre, ci ele sunt mai ales ale copiilor si copiilor copiilor nostri; duse din veac in veac ca pe o stafeta sportiva. Un om de buna credinta nu poate alege prezentul firimiturilor de azi – ale celor 6% redeventa in schimbul “totului” de maine; un “tot” preferat sau dorit in numele viitorului copiilor nostri.


Audierile din Comisia parlamentară privind Roşia Montană - înregistrarea VIDEO a audierii

Read More

Categories
Opinii-Comentarii

Clasa politica isi face din tradare o profesie - tradand neamul romanesc si interesele lui...

by Chitu Constantin on 19-05-13 at 11:12 AM
Nu cred deloc ca-s niste lunatici acesti “privatizatori” post-decembristi. Privatizarile nu-s niste halucinatii, nu-s niste decizii luate la intamplare si intr-o stare de semiconstienta somnambula. Clasa politica stie destul de bine ce face. A stiut si stie. Daca ne uitam in istorie, vom vedea ca multi indivizi insurubati in jiltul puterii au facut jocurile stapanirilor vremelnice ale imperiilor ce ne aserveau tara. Omul politic isi face din tradare o profesie, si inca o profesie “banoasa”. Deosebirea, intre ce era inainte si ce e acum, e ca vantul asupritor venea atunci de la rasarit, pe cand acum vine dinspre apus. Ceea ce-i specific si comun politicienilor, cu care ne-am capatuit dupa anii ’89, e tradarea, tradarea neamului romanesc, a intereselor lui. Dar asta nu e o noutate daca urmarim sirul de evenimente istorice. Si inca tradarea s-a facut (si se mai face inca) la presiunea inconstienta a masselor ignorante, a ceea ce romanii din opera lui Plutarh (inainte de a fi devenit imperiu)

Read More

Democratia, prin iluziile participative, te ia in partasie cu hotii si talharii care-au praduit!

by Chitu Constantin on 02-04-13 at 08:05 AM
Romania de dupa anii ’89 e una a tradarilor fara precedent in toata istoria ei milenara. Nici hoardele de barbari sangerosi (tatari, mongoli etc), cei care maturau pamantul romanesc si lasau in urma lor lesuri umane, n-a pustiit-o asa cum a reusit s-o faca azi Occidentul. Nu cred ca vreodata tara asta sa fi fost condusa de o astfel de sleahta, de insi ce si-a facut o profesie de credinta din tradare, minciuna, inselatorie, demagogie, neomenie. De la un cap la altul, de la inceput si pana acum, economia de piata, cu pretinsele ei “mecanisme”, a fost si e o minciuna politica. Raul Romaniei nu este insa cauzat numai de clica autohtona, cea ce si-a infipt ventuzele in trupul tarii pentru a-i suge seva sangvina, ci mai ales de ipocrizia, viclenia si lacomia Apusului. Fara aceasta combinatie, letala, dintre cozile de topor autohtone si lacomele puteri occidentale, nu ar fi fost posibil sa ajungem in situatia rusinoasa de a fi purtatoarea “lanternei rosii” a plutonului european de state.

Read More

Alesii stabilesc ce e bine si ce e rau, doar alesii sunt cei ce se ''pricep''!

by Chitu Constantin on 27-03-13 at 03:16 PM
Am ascultat si eu dialogul dintre amfitrionul de la postul de televiziune “Nasul” si dl Cojocaru, in calitate sa de invitat. Dincolo de orice indoiala, proiectul dlui Cojocaru este o solutie de asanare economica a tarii, mai ales in contextul politic si economic actual, al integrarilor de tot soiul, europene si globale; integrari ce reprezinta tot atatea buline terapeutice ce fac mai mult rau decat bine Romaniei. De fapt miezul intregii gandiri de modificare a constitutiei tari, dorita de grupul de initiativa, ce-l care ca reprezentat de frunte chiar pe dl Cojocaru, isi are ca scop tocmai statornicirea proiectului dlui Cojocaru, al carei scop urmareste recapitalizarea economiei prin redistribuirea lui (asa-zisul capital distributiv), si, in masura in care va fi posibila, fixarea mai temeinica a doctrinei economice a dlui Cojocaru in legea fundamentala a tarii.

Problema care se pune acum este una ce tine de insasi actuala constitutie. Actuala constitutie e gandita de asa

Read More