View RSS Feed

Agatha Paleologu

Structuri de spionaj-retele, servicii secrete, agenturi, agenti de influenta, interese private!

Rate this Entry
Circulă pe net de ceva vreme un text īn care se explică modul īn care CIA l-ar fi ajutat pe Traian Băsescu să cāștige alegerile. Cititi textul: "Pentru cine lucreaza Serviciile Secrete?"

"Maşinăria PDL de fraudare a alegerilor a folosit toate mecanismele posibile: Poliţie, Jandarmerie, SRI, SIE, Prefecturi, servicii deconcentrate şi agenţi economici de stat. Şi, nu īn ultimul rīnd, ambasade străine. Īn campania prezidenţială, Traian Băsescu a folosit Centrul SECI şi proiectul militar MONSAT pentru a-şi vedea visul cu ochii.

Achiziţionarea şi instalarea echipamentelor speciale pentru reţeaua MONSAT s-au făcut şi cu sprijinul National Security Agency (NSA). Actul de naştere a sistemului MONSAT este Hotărīrea 045/2005 a CSAT. Reţeaua de sateliţi MONSAT de joasă altitudine, la care SRI şi SIE au acces, nu e lansată de Statul Romān, ci de SUA, īn colaborare cu o serie de ţări europene. Romānia „īnchiriază" accesul la aceşti sateliţi, pe baza unor īnţelegeri īntre Serviciile Secrete ale ţărilor NATO. Ei sīnt folosiţi pentru pedepsirea dizidenţilor, īn mod ilegal, prin urmărirea, monitorizarea şi hărţuirea sau tortura aplicată persoanei vizate.

Reţeaua de sute de sateliţi care acoperă Europa nu numai că receptează, dar e capabilă să şi transmită, īn mod egal. Dispozitive radar, bazate pe unde milimetrice, au posibilitatea de a urmări o persoană, după caracteristicile biometrice, oriunde pe pămīnt şi, mai mult de atīt, de a vedea omul prin acoperişurile clădirilor īn care se află acesta. Cu ajutorul agentului special secret al DEA, din zona Balcani (Drug Enforcement Administration), Harry Giknavorian, Traian Băsescu are acces direct la Centrul SECI.

Acest Harry Giknavorian este, īn fapt, agentul acoperit al CIA, delegat de SUA pe līngă Traian Băsescu, īncă din anul 2004. Este singura persoană din Romānia care nu are numere de identificare la maşina cu care se deplasează prin Bucureşti. El conduce un SUV Ford Explorer blindat, de culoare verde. Agentul american are relaţii strīnse cu autorităţile Statului Romān, īn special cu Traian Băsescu şi cu consilierul prezidenţial pe probleme de Securitate, Iulian Fota. Este căsătorit, are 2 copii, băiat şi fată, şi locuieşte īn Băneasa, īn Complexul ZODIAC; are un cīine labrador.

America, prin rezidenţii CIA şi prin Harry Giknavorian, a aservit conducerea structurilor din MAI: DGCCO, SIPI şi DIICOT. Pentru a-şi pune planul īn aplicare, a trebuit să-l schimbe pe Dan Nica de la conducerea Ministerului de Interne. Astfel, americanii au putut să utilizeze aplicaţii ale softului de la RASIROM, folosit de Institutul Naţional de Statistică şi agreat de BEJ şi BEC. Agentul CIA din Romānia şi omul său sub acoperire de agent DEA, de la Centrul SECI, au putut să supravegheze, să controleze, să influenţeze şi să centralizeze datele din secţiile de votare īn timp real. Totul s-a petrecut cu sprijinul SIE şi STS, deoarece aplicaţii ale acestui soft de la RASIROM sīnt folosite şi īn lupta īmpotriva terorismului şi a crimei organizate din Europa. Astfel, Traian Băsescu, prin acoliţii săi şi cu sprijinul guvernului american, foloseşte independent şi fără control parlamentar Sistemul Naţional de Monitorizare a Comunicaţiilor prin Satelit-MONSAT.

Acest sistem are la bază o serie de proiecte realizate īn ultimele decenii īn Statele Unite şi īn Europa, iar sateliţii lansaţi īn spaţiu sīnt de provenienţă americană şi operează la joasă altitudine. Pentru a intra, cīt de cīt, īn legalitate şi a-şi pune planul īn aplicare, SUA au impus Guvernului Tăriceanu adoptarea unui cadru legislativ astfel īncīt romānilor să le fie monitorizate toate convorbirile telefonice şi toate e-mailurile. Aşa a apărut subit Legea nr. 298/2008, promulgată rapid de Traian Băsescu, privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţelele publice de comunicaţii. Legea se referă atīt la persoanele fizice, cīt şi la cele juridice. MAI, Parchetul General, SRI şi SIE au, astfel, oricīnd acces la date pe baza unei simple ordonanţe semnate de orice procuror, fără a mai exista un mandat emis de judecător. Acest sistem MONSAT permite interceptarea poştei electronice utilizate de oameni de afaceri sau politicieni. Īn timpul campaniilor electorale, mesajele transmise prin Internet pot fi interceptate neautorizat şi folosite de adversarii politici.

Pregătirea pentru fraudarea alegerilor prezidenţiale din 2009 s-a făcut īn timpul campaniei europarlamentare. Apoi, terminale mobile ale STS au fost amplasate la sediul central SECI de la Bucureşti şi au fost folosite la monitorizarea comunicaţiilor şi a transmisiilor de date-voce tip SMS. Acest lucru a fost posibil pentru că RASIROM (regie aflată īn subordinea Serviciului Romān de Informaţii) a proiectat un sistem care a putut fi folosit de către prefecţii PDL şi de către membri ai acestui partid, care ştiau numerele de telefon ale fiecărei secţii de votare, transmiţīnd date īn timp real la Bucureşti. Dispozitivul de ascultare a telefoanelor mobile are un sistem de funcţionare destul de simplu şi poate fi introdus, cu uşurinţă, īntr-o valiză de voiaj. Agentul trebuie să scaneze codul personal al telefonului care urmează să fie ascultat. Pentru acest lucru, el se apropie de posesorul telefonului mobil, la o distanţă mai mică de 25 de metri, īn timp ce acesta are o convorbire. Fiecare celular are un mod de identificare, denumit IMEI, care poate fi aflat tastīnd pe telefon steluţă diez 06 diez (*#06#). Rezultă un cod format din 15 cifre. Acesta este personalizat pentru fiecare telefon celular īn parte şi nu poate fi acelaşi pentru două aparate. La sediul central al PDL, īn noaptea alegerilor, a fost instalat un dulap cu routere. Numărul posturilor ocupate a fost de aproximativ 500; acestea au fost instalate pentru conexiuni interne cu secţiile de votare din ţară, iar la secţiile din afara Romāniei nu au fost distribuite terminale STS, deoarece nici măcar Băsescu şi acoliţii săi nu pot transporta aceste terminale fără a atrage atenţia autorităţilor din Uniunea Europeană.

Īn ţară, STS, īmpreună cu prefecţii şi subprefecţii, ajutaţi de membrii PDL, au fost cei care au condus operaţiunile de centralizare a alegerilor (īntrucīt cele 500 de aparate telefonice mobile ale STS au fost īn custodia membrilor PDL), iar aceştia au trimis SMS-uri cu mesaje electorale pe telefoanele speciale. SMS-urile au fost expediate de pe cartele preplătite doar de la nivel judeţean spre centrul din Aleea Modrogan. De altfel, euroalegerile şi Referendumul pentru introducerea votului uninominal au permis Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, să monitorizeze, prin intermediul telefoanelor mobile şi al cartelelor prepaid pe care le-a pus la dispoziţia Biroului Electoral Central şi preşedinţilor secţiilor de votare, īntreg procesul de transmitere a rezultatelor şi a prezenţei la vot.

Conducerea PDL şi Traian Băsescu au avut timpul necesar să īntoarcă rezultatul alegerilor cu voturi fictive din străinătate. Aceste voturi nu au putut fi niciodată numărate. Generalii numiţi de Traian Băsescu la conducerea STS au primit sarcina să rezolve această problemă. Este vorba de 3 generali care s-au ocupat de monitorizarea alegerilor: Marcel Opriş (director STS), Corneliu Grigore (prim-adjunct al directorului STS, managerul liniei de urgenţă 112) şi Ioan Balaure (directorul adjunct pe probleme economice al STS). După executarea ordinelor primite de la Cotroceni, generalul cu două stele Corneliu Grigore a mai primit o stea şi a fost trecut īn rezervă.

Au fost concepute planurile de protecţie contrainformativă prin care Traian Băsescu a dispus demararea operaţiunilor de bruiaj online, pe bani publici, īncă din luna septembrie a anului 2008. Consilierii loiali au fost īnsărcinaţi cu crearea unui departament secret pentru protejarea imaginii miniştrilor PDL şi a preşedintelui, pe Internet. Angajaţii acestui serviciu privat, plătit din banii Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale, trebuie să pornească o campanie agresivă īmpotriva celor ce īl blamează pe Traian Băsescu, sau să posteze pe Internet tot felul de comentarii, care să schimbe sensul informaţiilor negative despre acesta din articolele de presă. Sīnt vizate īn principal marile ziare cu domenii de Internet, agenţiile de presă, blogurile de atitudine care īnregistrează trafic etc. Serviciul nu se află īn clădirea Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale, dar de el se ocupă direct unul dintre consilierii personali ai Elenei Udrea, respectiv Ana Maria Topoliceanu.

Īn 2009, am asistat la o fraudă prefabricată, cu CNP-uri inventate, cu voturi ale morţilor, cu semnături īn fals, cu Procese Verbale falsificate, cu rezultate inversate, cu mită īn sediile electorale şi un proces electoral dirijat. Agenţii STS, SRI şi SIE ai lui Băsescu, ajutaţi de americani şi de agenţii SISROM din afara ţării, au cumpărat, au furat şi dirijat sute de mii de voturi, pentru ca rezultatele să corespundă cu cele din softul comandat de Traian Băsescu, cu 4 minute īnainte de exit-poll-uri, live, īn faţa naţiunii. Autoritatea Electorală Permanentă, din obedienţă faţă de stăpīn, a muşamalizat informaţia că au fost aproape 14.000 de votanţi multipli, sau că au existat numeroase Procese Verbale măsluite, cu rezultate inversate īn favoarea lui Traian Băsescu.

Referitor la agentul american Harry Giknavorian, acesta are relaţii strīnse cu Mafia ţigănească şi cu Serviciul Secret al romilor, pe care īl finanţează din fondurile de stat americane ale CIA. Serviciul de Informaţii şi Siguranţă al Romilor – SISROM este un serviciu secret, protejat şi de către Traian Băsescu şi camarila sa din SRI. Acesta este folosit la controlarea clanurilor şi a grupărilor infracţionale, prin regizarea unor scandaluri īntre bande. SISROM-ul īl ajută pe Traian Băsescu să cumpere voturi īn cadrul etniei (vezi Clanul Bercea Mondialul).

Serviciul Secret al ţiganilor are, īn principal, menirea „să apere interesele şi drepturile etniei romilor, precum şi dezvoltarea unei reţele de informare şi comunicaţii interne şi externe". El colaborează cu toate Serviciile Secrete clasice, respectiv: Serviciul Romān de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, structurile de informaţii ale Ministerului de Interne, INTERPOL şi EUROPOL. SISROM, avīnd centrul la Bucureşti, funcţionează după reţeta clasică a structurilor de informaţii. Īşi desfăşoară activităţile „īn paralel cu serviciile secrete existente şi dă raportul către U.M. 0215 (Serviciul de informaţii şi protecţie a cadrelor din Ministerul de Interne)". Ca structură informativă, SISROM se ocupă de culegerea de informaţii din domeniile social, politic, cultural şi economic, cu accent pe următoarele problematici: emanciparea socială şi formele de dialog cu organizaţiile non-guvernamentale. Are constituite reţele de informatori, care culeg date şi informaţii din teritoriu. Acestea sīnt transmise, apoi, sub formă de Note informative, dar şi de informaţii brute, direct lui Traian Băsescu. ,,Părinţii" acestui sistem sīnt Virgil Măgureanu şi Ioan Talpeş, care au īnţeles rostul SISROM, permiţīnd īnfiinţarea lui fără a-i crea probleme. Administraţia Prezidenţială a lui Traian Băsescu a acordat girul membrilor acestei structuri.

Spionajul Ţigănesc SISROM – Serviciul de Informaţii şi Siguranţă al Romilor din Romānia este o structură particulară, iniţiată şi condusă discret de acelaşi Virgil Măgureanu. Acest Serviciu Secret ilegal, care funcţionează sub protecţia lui Traian Băsescu, a camarilei din SRI şi cu ajutorul oamenilor SIE de la Ambasadele Romāniei din marile capitale europene, a schimbat rezultatul alegerilor din exteriorul Romāniei, prin implicarea sa activă īn direcţionarea voturilor etniei rome din Spania, Italia şi Franţa către candidatul Traian Băsescu.

Tot agentul Harry Giknavorian este cel ce controlează SIPI – Serviciul de Supraveghere Operativă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

SIPI, Serviciul Independent de Protecţie Internă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, folosit şi de către americani, şi de către Traian Băsescu, este beneficiarul unor informaţii ale sistemului MONSAT. Acest serviciu captează ilegal informaţii, operaţiuni care se pot realiza fără probleme de către unii angajaţi politici ai sistemului, dar şi de către beneficiarii legali ai acestuia. Interceptările ilegale se pot efectua de către operatorii MONSAT, care au libertatea aproape totală de a accesa pachete de date transmise prin zecile de sateliţi ce asigură comunicaţiile dintre utilizatorii serviciilor specifice. Acest lucru se datorează tehnologiei avansate şi posibilităţilor reduse de exercitare a unui control pertinent asupra sistemului. El funcţionează după principiile de interceptare a comunicaţiilor clasice, precum telefonia īn sistemul naţional. Astfel, operatorii MONSAT pot interveni pentru captarea unor informaţii, imediat după emiterea semnalului antenei de emisie, sau pot să capteze semnalele satelitului de comunicaţii folosit de operatorii de astfel de servicii din Romānia ori din ţara de origine a utilizatorului.

Cei aproape 2.000 de angajaţi ai SIPI răspund instituţional numai īn faţa ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

Sistemul MONSAT are aprobarea CSAT şi utilizează informaţii şi aplicaţii americane KOFAX, Microsoft şi XEROX. Sateliţii americani sīnt rezervaţi pentru situaţiile īn care victima iese din raza īn care acţionează grupările criminale, deplasīndu-se īn afara oraşelor, īn campinguri, la ţară etc.

Reţeaua de sateliţi la care SRI şi SIE au acces este folosită, īntr-adevăr, īn mod ilegal, de către personalul Administraţiei Prezidenţiale, cu acordul deplin şi sub īndrumarea Serviciilor Secrete romāneşti, aflate sub comanda serviciilor străine care le-au pus la dispoziţie tehnologia. Elemente corupte din conducerea acestor Servicii Secrete romāneşti şi din fruntea Statului Romān utilizează, de cīţiva ani buni, īn mod ilegal, această tehnologie īmpotriva propriilor cetăţeni.

Comunitatea Naţională de Informaţii, din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, deci şi Traian Băsescu, are acces la un Sistem Informatic Integrat, racordat la toate Serviciile Speciale, şi unde sīnt stocate informaţiile secrete de importanţă strategică, inclusiv cele obţinute īn urma interceptărilor legale sau ilegale pe care le efectuează Serviciile de Informaţii din Romānia. Această bază de date, care este permanent actualizată, este pusă la dispoziţia preşedintelui Romāniei, iar serverele īn care sīnt stocate datele se află īntr-un Centru de Management al Sistemului Informatic Integrat, care, potrivit celor stabilite printr-un document secret (Hotărīrea nr. 0216/27.10.2004, emisă de CSAT), ocupă două spaţii: unul principal, aflat īn Bucureşti, şi altul de rezervă. Potrivit unor informaţii neoficiale, Centrul de Management al Sistemului Informatic Integrat este administrat de Serviciul Romān de Informaţii. Această bază de date īn format electronic, aflată īn serverele Centrului de Management al Sistemului Informatic Integrat, permite Serviciilor Secrete din Romānia să obţină, īn timp real, orice informaţie despre o persoană fizică sau juridică, īn funcţie de interesele urmărite.

Funcţionarea Centrului de Management al Sistemului Informatic a fost reglementată prin Hotărīrea de Guvern nr. 952 din 14/08/2003, contrasemnată de directorul SRI. Accesul operatorilor la date este permis īn funcţie de Certificatul de securitate (eliberat de Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat). Centrul de Management al Sistemului Informatic Integrat este stabilit, printr-un document secret (Hotărīrea 0216/27.10.2004, emisă de CSAT) īn două sedii: unul principal, aflat īn Bucureşti – Centrul SECI, şi cel de rezervă, īn cadrul Biroului de Informaţii Militare (BIM) din cadrul DGIA (o structură departamentală formată din Direcţia de Informaţii Militare şi Direcţia Siguranţă Militară, din cadrul MApN). Brigada de Informaţii Militare (BIM) reuneşte, sub comandament unic, cele trei batalioane care funcţionaseră şi pīnă acum, respectiv HUMINT, IMINT şi SIGINT.

Brigada de Informaţii Militare a fost constituită īn urma unei Hotărīri a CSAT, din 31 martie 2010, şi este subordonată direct ministrului Apărării, Gabriel Oprea. Serviciile Secrete ale Armatei au primit undă verde pentru īnfiinţarea Brigăzii de Informaţii Militare de la directorul Comunităţii de Informaţii a Statelor Unite ale Americii (DNI), James R. Clapper. Beneficiarii acestui Serviciu Secret al Armatei Romāne sīnt: fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, actualul ministru al aceleiaşi structuri, Traian Igaş, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, consilierul prezidenţial pe probleme de Securitate, Iulian Fota, preşedintele Romāniei, Traian Băsescu, precum şi ambasadorul SUA, Mark Gittenstein.

Chiar dacă, oficial, singura autoritate naţională īn domeniul interceptărilor este Serviciul Romān de Informaţii (SRI), se ştie că Statul Romān, printr-o Hotărīre strict secretă, a autorizat Serviciul de Informaţii Externe (SIE) să īşi procure şi să folosească cele mai sofisticate echipamente pentru ascultarea telefoanelor romānilor şi a tuturor comunicaţiilor pe Internet, prin sistemul MONSAT.

Serviciul de Informaţii Externe face parte din Sistemul Naţional de Apărare al Romāniei şi funcţionează īn baza Legii nr.l din 6 ianuarie 1998. La 15 aprilie 2004, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a adoptat Hotărīrea nr. 0063, clasificată STRICT SECRET, prin care autoriza Serviciul de Informaţii Externe să desfăşoare activităţi de tip SIGINT (SIGINT – SIGnal INTelligence reprezintă informaţii obţinute din surse care acţionează īn spectrul electromagnetic şi constau din mai multe subdomenii), pentru interceptarea comunicaţiilor efectuate prin satelit. Din acest moment, SIE dispune de baza legală pentru a-şi procura cele mai performante dispozitive necesare interceptărilor de voce şi date transmise prin mijloace electromagnetice (telefoane, calculatoare sau orice alt tip de radioemiţător).

SIE se ascunde īn spatele unor legi care īi permit să asculte pe oricine şi oricīnd, chiar şi fără mandat. DGIA şi DGIPI īşi prezintă rapoartele doar miniştrilor de resort şi nu sīnt controlate de Parlament.

Atīt SRI, SIE, cīt şi STS, prin Marcel Opriş, au folosit īn campania electorală baza sistemului MONSAT, aflat la Centrala Regională SECI de la Bucureşti, condusă din umbră de agentul Harry Giknavorian. MONSAT poate monitoriza orice convorbire telefonică sau transmisie de date-voce care se realizează printr-un terminal cu acces la satelit. Acelaşi lucru este valabil şi pentru telefonia fixă sau tehnologia GSM. Datele centralizate la sediul de campanie din Aleea Modogran au fost, astfel, operate şi trimise, cu ajutorul STS, din Centrala SECI. Softul folosit de BEC include o aplicaţie KOFAX, tip vierme sau tip buclă, care are drept scop redistribuirea voturilor īn favoarea unui candidat prestabilit. De aceea, toate sondajele de la ieşirea din secţiile de votare care dădeau cīştigătoare PRM sau alte partide din Opoziţie nu au corespuns, deoarece au fost făcute prin luarea īn calcul a unei opţiuni reale de vot, de 70%, a populaţiei, cīnd īn fapt aceasta nu a depăşit cota de 20%.

Net-Consulting, īn colaborare cu firma americană KOFAX (o filială CIA), īmpreună cu firmele Asesoft şi ASSECO, au construit, pe baza programului de la RASIROM (fosta UM 05099, īn fapt, o societate patronată de SRI), un soft folosit īn ultimele două campanii ale alegerilor, care conţine o cheie-buclă conspirată, pentru direcţionarea voturilor nule şi a celor de pe listele suplimentare, īn favoarea lui Traian Băsescu, la ordinul SUA. Programul dirijează voturile dintre BEJ si BEC la orice candidat ales.


NOTE:
* Drug Enforcement Administration (DEA) este o agenţie federală de aplicare a legii īn Statele Unite, din cadrul Departamentului de Justiţie American, īnsărcinată cu combaterea traficului şi consumului de droguri īn Statele Unite. De asemenea, DEA, īmpreună cu alte agenţii americane de investigaţii, are ca responsabilitate exclusivă coordonarea şi urmărirea de către SUA a investigaţiilor legate de droguri – şi nu numai – īn străinătate.

* DGIA- Direcţia Generală de Informaţii a Armatei, se ocupă cu culegerea de date şi informaţii īn vederea informării factorilor de decizie asupra fenomenului militar şi politico-militar din zonele de interes pentru Romānia. Totodată, are ca obiect extinderea cooperării cu celelalte structuri cu atribuţii īn domeniul securităţii naţionale, precum şi cu Serviciile de Informaţii militare ale statelor membre NATO. Se ocupă şi de īmbunătăţirea reprezentării militare externe (este vorba despre ataşaţii militari) şi de identificarea acţiunilor care ar putea aduce atingere capacităţilor operaţionale, personalului şi patrimoniului Armatei. Are ca sarcină şi descoperirea şi prevenirea actelor de corupţie şi altor activităţi ilegale īn care ar fi putut fi implicat personalul Armatei.

* MONSAT – Sistemul Naţional de Monitorizare a Comunicaţiilor prin Satelit.

* RASIROM – Regie autonomă aflată īn subordinea Serviciului Romān de Informaţii, avīnd ca principal obiect de activitate proiectarea, realizarea şi instalarea sistemelor de pază şi de alarmare la efracţie şi īnceput de incendiu, stingerea automată a acestuia, controlul accesului persoanelor şi autovehiculelor, controlul biometric şi autentificarea identităţii, TVCI, CATV. Firma mai oferă instalaţii şi echipamente de protecţie fizică şi electronică a incintelor şi a perimetrelor, cu centralizarea informaţiilor īn dispecerate specializate, precum şi reţele de comunicaţii voce-date. RASIROM deţine o tipografie proprie."


LINK: http://www.cotidianul.ro/cine-este-a...asescu-171571/
***

Submit "Structuri de spionaj-retele, servicii secrete, agenturi, agenti de influenta, interese private!" to Digg Submit "Structuri de spionaj-retele, servicii secrete, agenturi, agenti de influenta, interese private!" to del.icio.us Submit "Structuri de spionaj-retele, servicii secrete, agenturi, agenti de influenta, interese private!" to StumbleUpon Submit "Structuri de spionaj-retele, servicii secrete, agenturi, agenti de influenta, interese private!" to Google

Comments

 1. Alin Filipescu's Avatar
  Serviciul de Informatii si Siguranta al Romilor - SISROM a luat fiinta in luna august 1997. Initiatorul structurii a fost Madalin Voicu. La vremea respectiva, presa a facut multa valva in jurul declaratiilor fulminante ale lui Voicu, dar dupa un timp s-au linistit apele fara sa mai fie pomenit serviciul respectiv. Printre organizatiile serioase ale romilor se numara Romani CRISS care ofera asistenta legala in cazurile de abuz si lucreaza pentru combaterea si prevenirea discriminarii rasiale impotriva romilor.

  In 2001, ziarul ZIUA scria: ...functioneaza in Romania un serviciu secret particular?

  In luna august 1997 a luat fiinta in Romania un nou serviciu secret denumit Serviciul de Informatii si Siguranta al Romilor- SISROM, un serviciu sercret al tiganilor. Initiatorul structurii este fostul reprezentant al romilor in Parlament, Madalin Voicu, actualmente deputat PDSR. La vremea respectiva, presa a facut multa valva in jurul declaratiilor fulminante al lui Voicu, dar dupa un timp s-au linistit apele fara sa mai fie pomenit serviciul respectiv. Dupa aproape patru ani ZIUA a luat legatura, din nou, cu Voicu, pentru a afla informatii noi despre SISROM.

  SISROM la nastere La inceputul lunii august 1997, Partida Romilor, Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii - Rromani (CRISS) si Fundatia pentru Emanciparea romilor "Aven Amentza" au incheiat o Conventie-Cadru de colaborare, valabila pana in 2002. In acest context a fost infiintat "Serviciul de Informatii si Siguranta - SISROM". Serviciul, dupa cum a declarat la vremea respectiva Madalin Voicu, are menirea "sa apere interesele si drepturile etniei romilor, precum si dezvoltarea unei retele de informare si comunicatii interne si externe". Structura de informare va colabora cu "toate serviciile secrete clasice, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, structurile de informatie ale Ministerului de Interne, INTERPOL si EUROPOL.

  SISROM va functiona dupa reteta clasica a serviciilor secrete, avand centrul la Bucuresti. In teritoriu, cu sase Comitete de Coordonare: in Moldova, Ardeal, Banat, Oltenia, Muntenia si Dobrogea. Oamenii de contact au de acoperit urmatoarele domenii: social, politic, cultural si economic". Serviciul va functiona "paralel cu serviciile secrete deja existente. Activitatea noastra se defasoara pe mai multe domenii, nu suntem specializati cum este fostul doi si un sfert (U.M. 0215 -serviciul de informatii si protectie a cadrelor din Ministerul de Interne) sau SIM (Serviciul de Informatii Militare)", spunea Voicu.

  Serviciul este organizat dupa structura clasica "SISROM este un organism al Partidei Romilor care culege informatii, le prelucreaza si le ofera celor abilitati. Structura aduna informatii din domeniile social, politic, cultural si economic. Se ocupa de culegerea informatiilor despre emanciparea sociala, formele de dialog cu organizatiile non-guvernamentale. Este un serviciu de informare si siguranta. Serviciul este structurat pe sase arii geografice, Moldova, Transilvania, Banat, Oltenia, Muntenia si Dobrogea, avand in total 42 de filiale." ne-a declarat in cursul zilei de ieri Madalin Voicu. "Am fost solicitati de mai multe ori de serviciile de informatii clasice, SRI, SIE, structurile informative ale Ministerului de Interne si INTERPOL. Cerem si oferim informatii acestor structuri. Prin protocoalele semnate cu dansii suntem obligati reciproc sa ne consultam permanent daca sunt situatii critice. In situatii delicate, impreuna cu serviciile secrete, am intervenit si am solutionat conflicte in mai multe judete", a mai adaugat Voicu. Note informative de la agentii din teritoriu In fiecare luna, sau daca este necesar si mai des, conducerea Serviciului primeste notele informative din teritoriu de la agenti. Liderii filialelor Partidei Romilor au retelele lor de informatori, care umbla in teritoriu si culeg date si informatii.

  Conducerea Serviciului Secret al romilor este asigurat de Madalin Voicu, care intre timp a devenit deputat PDSR. "Eu am fost initiatorul proiectului, si consider ca a fost printre putinele lucruri bune pe care am realizat in anii trecuti. Directorul sunt eu, dar, acum daca am devenit deputat PDSR, am schimbat titulatura si sunt director onorific, continuand sa am legaturi stranse cu oamenii retelei". "Virgil Magureanu si Ioan Talpes au inteles rostul SISROM si nu ne-au facut probleme legat de aceasta structura. Infiintarea acestui serviciu a fost urmarea unor tatonari in domeniu. El a luat fiinta cu mult timp inainte de fi aflat publicul", sustine deputatul.

  Spionajul tiganesc: Cand acest serviciu de informatii (Serviciul de Informatii si Siguranta al Romilor – SISROM ) va fi desfintat, conform constitutiei, o sa si cred ca exista o campanie de lupta impotriva clanurilor interlope !

  LINK : http://www.napocanews.ro/2010/02/tig...iu-secret.html

  ARTICOL: http://www.portalulrevolutiei.ro/for...topic=304.3300
  ***