View RSS Feed

Tomahawk

Statul Roman imprumuta pentru a intretine clasele parazitare ce se multiplica

Rate this Entry
[]Ioan Rosca[…] Extrag dintr-un mesaj semnat Scrieridotnet Wordpress-GD Toma (http://www.facebook.com/scrieridotnet.wordpress )
"... stimate domnule Marian Bolovan,(…) cu smerenie, permiteţi-mi să observ că sunteţi în gravă eroare de gândire. Între România, şi Islanda, este o diferenţă cel puţin la fel de mare cât distanţa fizică dintre România, şi Islanda. Ideea că în România ar fi aplicabile reformele ce în Islanda au dat şi dau roade bune, este total eronată. Şi nu face obiectul acestui răspuns să explic şi de ce. Cauzele, oricum, sunt aproape de văzut de către oricine. Şi foarte multe.

O eventuală rupere de UE, ar însemna prăpădul pentru România în situaţia în care se află astăzi. Să vă explic şi de ce. România este în prezent o Provincie a UE. În egală măsură cum fostele Principate erau provincii ale diverselor formaţiuni geo-politice specifice epocii oarecare. Este/a fost doar o drogare chestiuni de genul că Ştefan Cel Mare a făcut şi a dres, extraordinar - el, Ştefan cel Mare, din punctul de vedere al Legilor ce funcţonau la nivelul formaţiunii geo-politice existente în epoca la care ne referim, nu era decât unul care încălca Legea. Şi bravura aceasta s-a reflectat în faptul că Moldova, în loc să se dezvolte structural, a rămas un teritoriu înapoiat, fără o clasă de Intelectuali proprie - de aici, desigur, neputinţa Moldovei de a porni pe drumul de a-şi crea, dezvolta o Cultură/Civilizaţie proprie.


Dar, pe de altă parte, trebuie echilibrată înţelegerea istoriei noastre şi cu observaţia că tocmai cauză a faptului că Moldova era lipsită de structura necesară, aptă cât de cât să ţină piept pierderii specificului de Cultură/Civilizaţie proprie, a forţat Moldova să aibă în general atitudinea mereu conflictuală faţă de formaţiunile geo-politice de la nivelul epocii oarecare.

Pe de altă parte, referindu-ne la Transilvania, unde o brumă de structură a unei Intelectualităţi a fost mai mereu, vom observa că această structură de Intelectuală nu a fost capabilă să echilibreze statutul de Provincie a Transilvaniei, cu interesul propriu, anume cu interesul de a merge pe drumul care să-i permită Transilvaniei a-şi crea, dezvolta o Cultură/Civilizaţie proprie. Se explică şi de ce: aici erau/sunt nu numai populaţii de origine română, ci erau/sunt şi populaţiile maghiarilor, saşilor - şi, din nefericire, ca şi astăzi, intelectualii români, maghiari, saşi, nu înţeleg necesitatea de a fi uniţi în vederea unui Scop Comun, mai presus de lucrurile pe care alde Vadim Tudor şi/sau UDMR le speculează în scopuri dăunătoare Ţării.


Astăzi, România este o Naţiune. Faptul că România este datoare-vândută la modul extrem de periculos, nu reprezintă o culpă a UE. Nu reprezintă o culpă a străinătăţii în general. Reprezintă o culpă a Clasei Politice de după Lovitura de Stat. Care, în loc să facă restructurări cu începere de la clasele parazitare, au început să "despovăreze" economia Ţării cu începere de la ţărani, muncitori, tineri, bolnavi etc... Şi, după ce a luat cât a putut în esenţă de la Poporul Român, Statul Român, din motive care se subînţeleg, şi, mai ales din cauză că clasele parazitare au început să se multiplice, să crească, Statul Român, aşadar, a început să se împrumute, pentru ca să aibă bani de întreţinut şi mulţumit clasele parazitare.


Cei ce au dat bani cu împrumut, la rândul lor, era/este normal că au cerut garanţii, pe care Statul Român le-a dat. Şi, cum Statul Român a început, la un moment dat, să se obrăznicească faţă de cei i-au împrumutat bani, la rândul lor, cei ce au împrumutat/împrumută bani Statului Român au început să condiţioneze fluxul de fonduri pe tranşe şi numai în funcţie de diverse lucruri pe care Statul Român se angaja că le va face. În speţă, aceste lucruri pe care Statul Român se angaja că le va face, se referă la acţiuni prin care Statul Român să demonstreze că pune Economia Ţării pe picioare, interesul celor care au dat/dau împumuturi fiind acela de a-şi recupera investiţiile.


România, însă, nu a dat şi nu dă semne că împrumuturile pe care le-a tot luat, le va fructifica de maniera că, la un moment dat, ar ajunge în stare să şi ramburseze, fapt ce a stărnit iritarea celor ce au dat/dau bani - lucru normal şi necondamnabil de maniera ca noi să declarăm acum că străinătatea e rea, iar statul Român e bun. Nu. Obraznic e Statul Român, pentru că nu e serios. În loc să desfăşoare proiecte de dezvoltare a Ţării, în beneficiul direct şi imediat al Cetăţeanului, banii se duc să subvenţioneze instituţii parazit de soiul aşazisei Biserici Ortodoxe, de soiul aşazişilor oameni de cultură, învăţământ aşazis superior stufos de te doare capul, banii se duc în confruntări politice, în tunuri financiare, întreţinerea de poliţii secrete ale diverselor organizări ce stau şi urmăresc să pună mâna pe puterea din România, etc., etc...


O stare de lucruri care ar rupe România de UE, ar fi echivalentul începerii unui război civil. Probabil că pretendenţii la a fi proprietari peste români, la aşazisa casă a fostei monarhii, mă refer, stau acum şi-şi frământă mâinile de nerăbdare, pentru a ieşi la lumină şi-a da lovitura mortală României. Cu siguranţă că mâine, poimâine, vom auzi de înfiinţarea unui guvern monarhic în exil, care, mai devreme sau mai tărziu va ocupa România. Lucrul cel mai periculos. Căci nu în direcţia aceasta trebuie să privească românii.


Românii trebuie să privească în direcţia unui Stat Federal, de maniera să redea Puterea Cetăţeanului. De maniera să redea Unitatea Ţării, nu bazată pe forţă poliţienească şi/sau militară, ci o Unitate bazată pe Legea aptă să repună Resursele Ţării sub controlul Cetăţenilor.

O revoluţie românească făcută cu cap ar trebui imediat să recurgă la Gărzile Naţionale şi la Apărarea Civilă. Să ceară neutralitate Armatei şi-a celorlalte Forţe Poliţieneşti. Eu, dacă aş conduce o asemenea revoluţie, m-aş încrede doar în învăţătorii şi profesorii de şcoală elementară din România. Aş dispune ca învăţătorii şi profesorii de şcoală elementară, sub cenzura cetăţenilor ce au copii la şcolile unde profesează cei în care aş avea eu încredere, aceştia deci să formeze imediat Consilii care să ia sub control activitatea vechilor structuri, până la definirea şi aplicabilitatea noii Constituţii şi-a noilor Legi şi structuri.


Faţă de UE, eu aş întări angajamentele luate de Statul Român, umilindu-mă, chiar, dacă ar fi cazul, spre a cere o amânare de cel puţin 5 ani a plăţilor pe care trebuie România să le facă. Timp în care, cu banii luaţi de la 90% din ministerele pe care le-aş desfiinţa, personal m-aş ocupa de punerea Economiei Ţării pe picioare. "


Site autor : http://scrieridotnet.wordpress.com/
*******

[] Constantin Condurache […]…Autorul are ''condei''( a la Cioran, Eliade, Eminescu), zice ''sec'', fara inflorituri sau ''nuante cromatice in spectru'', cu ''stofa'' de ideolog popular(Pierre-Joseph Proudhon), apreciez textul, voi incerca sa-i gasesc scrierile si sa le aprofundez-, poate ma ''iluminez'' un pic ! Referirea la federalizare, e prea ambigua, lasa loc interpretarii arbitrare, CITEZ : ''Românii trebuie să privească în direcţia unui Stat Federal, de maniera să redea Puterea Cetăţeanului. De maniera să redea Unitatea Ţării, nu bazată pe forţă poliţienească şi/sau militară, ci o Unitate bazată pe Legea aptă să repună Resursele Ţării sub controlul Cetăţenilor. ''

INTERPRETEZ : Presupun ca autorul se refera la o federatie a provinciilor-in Romania Intregita (Basarabia, Bucovina de Nord, Bugeac, Transnistria, Dobrogea, Muntenia, Banat, Transilvania, Maramuresul de Nord), cu capitala la IASI !

[] Ioan Rosca […] Atentie, textul domnului Toma este mai lung. mai are o parte cu solutii de redresare

" Să vă arăt şi cum. […] Aş forma câteva ministere ca, de exemplu, al agriculturii, al idustriei, al serviciilor, al comerţului, al transporturilor... Aceste ministere le-aş pune faţă în faţă, pentru a vedea care sunt lucrurile de care are nevoie un minister, şi le-ar putea găsi la celelalte ministere. Deci pornind, să zicem, de la ceea ce-i este indispensabil agriculturii, priorităţile industriei vor fi lucrurile cerute de agricultură. Astfel că aş investi masiv în convertirea segmentelor industriale ce produc nu ştiu ce, dar nu în conformitate cu ceea ce este indispensabil celorlalte ministere, de maniera că muncitorii vor avea locul de muncă asigurat. În paralel, fără să mă ating de importatori, aş media un contract între Mediul Urban, şi Mediul Rural, de maniera că Mediul Rural va avea asigurat un cumpărător mărfurilor pe care, de asemenea, se va angaja prin contract că le va produce. La fel: dacă un anume lucru este prin specificitatea zonei ţării de maniera că acel lucru este la modul cel mai optim să vină de acolo, cum ar fi, de exemplu, regiunea Focşanilor, recunoscută ca foarte bună zonă viticolă, aş favoriza un contract apt să asigure absorbţia întregii canităţi de produse pe care o va da respectiva zonă, încă ajutată cu subvenţii a-şi dezvolta producţia, ca, în schimb, regiunea dată să se limiteze la activitatea de care am amintit (pentru ca să permită acelaşi lucru altor zone care au activităţi diverse, să ajungă la Focşani).

În felul acesta eu aş avea asigurat că agricultura va face bani şi va fi în măsură să plătească produsele furnizate de industrie.

În general ideea este nu de a interzice sau obstacola activitatea cuiva, ci de a dirija resursele spre a interrelaţiona între ele de maniera să dea activitate, profit şi dezvoltare. În plan social, aş micşora vârsta de pensionare, aş impune obligativitatea ca o persoană să nu muncească mai mult de 4 ore pe zi, patru zile pe săptămână (cu excepţii bine gândite). Aş mări pensiile şi salariul mediu obligatoriu - probabil că unii vor fi tentaţi să creadă că eu bat câmpii. Dar se înşeală. Eu ştiu foarte bine ce spun. În măsura în care eu aş reuşi să fac România să producă mult, asigurând cumpărători, şi dacă am, pe de altă parte, putere de cumpărare, ce înseamnă, adică putere de cumpărare? Înseamnă absorbţie de mărfuri şi servicii, acestea, la rândul lor, însemnând locuri de muncă, locurile de muncă înseamnă putere de cumpărare - iar Statul, fără să jupoaie pe nimeni, la un moment dat va începe să aibă venituri. Venituri ca efecte ale unei economii sănătoase.

Ar mai fi încă multe lucruri pe care le-aş face, şi, probabil, unii vor spune că eu bat câmpii. Fără a se înţelege că războaiele pot fi câştigate şi luptând cu armele adversarului."


**********
[] Ioan Rosca […] Ma bucur ca domnul Toma (aşa cred că îl cheamă) nu cade în plasa patriotismului găunos şi ne atrage atenţia că aservirea Romaniei s-a făcut dinăuntru spre afară. Dar mi se pare că dumnealui minimizează aici cealaltă direcţie a unei reacţii chimice unice, bileterale: aservirea dinfară spre înauntru. Fenomenul neocolonialist deranjîndu-l mai puţin decît ar fi cazul (cel puţin în acest text, nu pare a-l fi studiat temeinic).

De aceea ajunge să-i reproşeze lui Ştefan că a nu a fost suficent de deschis integrărilor... Nu intru acum în detalii ,semnalez doar că eu nu militez pentru federalizarea României, ci a forţelor antisistem- ceea ce e total altceva.


Şi întreb , de ce nu se vorbeşte aici de soluţia "odious debt", înainte de a ni se recomanda să muncim pentru a plăti datoriile contractate de jefuitorii noştri, pe care autorul ne cam recomandă să-i ascultăm cuminţi?


[] Nicolae Tudor[…] … datoria trebuie platita, fie din economie, fie confiscam averile guvernantilor. GD Toma propune o relansare a economiei pe un sistem oarecum comunist, si anume reducem ministerele si dirijam economia: tu faci aia, tu faci aia, adica faci si iti asigur vanzarea, fiindca aduc la masa discutiilor si industria si serviciile.Trebuie respectata libertatea, libera initiativa. o asemenea masura/plan poate fie pus in practica numai daca patronii romani au o constiinta/responsabilitate fata de comunitate. Nu poti interzice intreprinzatorilor din valea calugareasca sa nu mai produca vie, ca produce focsaniul, sau daca produc raman cu strugurii, ca statul subventioneaza doar focsaniul si ii si cumpara. Discutia e lunga.

[] Ioan Rosca[…] NU, nu trebuie plătită.neaparat ! Şi cei care trebuie ştiu asta şi fac orice să nu aflăm şi noi. Căutaţi vă rog pe Internet explicaţii despre "odious debt" , concept folosit de americani de mult ca să scape de datoriile Californiei şi mai nou chiar ale Iraq-ului. Excelent pus in lucru in Ecuador. E un subiect nu mai putin crucial ca Islanda, absolut OCULTAT, atentie!.

[] Nicolae Tudor […] …am parcurs ceva, trebuie citit in liniste. …si am inteles ca un guvern ar trebui sa se imprumute atat cat poate el sa dea inapoi pe timpul mandatului, iar banca este atenta sa nu sufere poporul. …am inteles ca un guvern nou poate sa nu recunoasca datoria guvernului anterior, cu atat mai mult daca ea nu se regaseste in investitii palpabile de pe urma carora poporul beneficiaza. dar trebuie o echipa de juristi, pierde banca creditoare, tara va suferi fiindca se vor feri bancherii s-o mai imprumute, dar poate primi ajutoare internationale. Asta este un scandal pe care-l poate face posibila noua forta politica, fiindca USL isi asuma imprumutirile tarii, ba chiar se va imprumuta curand.

[] Rus Florin Ovidiu […] ‎...... nu am nici o legatura cu politica, desi anumite amanunte imi starnesc interes... eu m-am nascut cu mai bine de o luna inaitea revolutiei din 89.... Stau si ma gandesc " toti parlamentari, conducatori de cacat a Romaniei " nu au de gand sa schimbe imagine unei tari careia nu ii lipseste nimic din punct de vedere geografic...... avem de toate la noi in tara si am ajuns bataia de joc a unei clase politice ce nu face alceva decat sa distruga tara si poporul Roman am ajuns sa construim autostrazi de aproximativ 57 de milioane de euro km..... o mare dezamagire pentru o tara ce are nevoie de dezvoltare ( este o parere personala )

[] Ioan Rosca […] Este atinsa aici si tema fundamentala a pseudo-reprezentarii si pseudo-legitimitatii. E vorba despre datorii care se dovedesc facute contra intereselor populatiei, in numele ei. Nu avem de ce sa le platim, sa le plateasca cine le-a facut.

Ceea ce presupune comisie de ancheta si vointa politica sau populara, asa cum s-a putut in Ecuador si Islanda. Anularea unei datorii odioase este pur si simplu benefica. Nu pierdem nimic daca fug camatarii si escrocii financiari, doar napirca de pe spate. Se gasesc solutii pentru problema creditarilor utile, daca se doreste.


[] Ioan Ionuț[…] In legatura cu datoriile care se pun in carca statului roman, reamintesc art 2 din Constitutie:
ARTICOLUL 2

(1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.

(2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

Or suveranitatea inseamna si suveranitatea financiara. Adica nici o persoana sau un grup nu poate cotracta credite in numele celui care detine suveranitatea. Deci la nivel de stat nu sunt recunoscute decat creditele contractate de organele abilitate. Datoriile firmelor sau ale corporatiilor straine cu sediu in Romania nu sunt ale statului raman.


[] Ioan Ionuț […] Or, la nevoie, datoriile descarcate (nu intreaga linie de credit) pot fi rambursate in 48 de ore fara probleme. Ele ajung la 18,7 mld euro si pot fi recuperate in max 3 luni.

[]Ioan Ionuț […] Da. am inteles. Cu datoriile e mai simplu decat se pare. Sunt eligibile numai datoriile suverane (suveranitatea financiara este o extensie la art. 2 din Constitutie). In rest, cune a contractat credite sa le ramburseze. cuantumul acestora ajunge la 18,7 mld euro, platibili in 3 zile din cel putin doua surse.

[]Ileana Andersson […] Articolul cuprinde cateva inexactitati. Ca tara aflata mereu sub agresiune nu putea avea initiative pe plan local ci se afla mereu in aparare. O incercare de scoatere a tarii de sub influenta straina au facut-o pasoptistii (masoni in principal e edevarat) dar iarasi a fost confiscata de occident prin legi impuse din afara. Cam asta s-a intamplat si dupa 1989, imediat dupa caderea comunismului Romaniei i s-a impus privatizarea si norme straine de spriritul romanesc: privatizarea se citi distrugerea intregii industri, agriculturii si a sistemului bancar. Se vede cu ochiul liber ca totul este impus din afara. Incerc sa-mi inchipui cum ar reactiona occidentul UE si USA daca la conducerea Romaniei ar veni un partid dau o miscare nationalista. Vedeti ca si Basescu a spus asta in discursul sau, "pacatosul adevar graieste", ca UE nu agreaza nationalismul. Islanda este o tara mica si fara putere de influentare. Poate chiar a fost lasata sa faca ce a facut. Si inca ceva, fiecare tara reprezinta pentru elita mondiala un laborator, un experiement lasat in derulare si influentat intr-un anume sens. Reflectati si dv.

***
Texte preluate de pe grupul facebook ''Actiunea pentru Eliberarea României'' (AER) ( : http://www.facebook.com/groups/367470513272109/ )

Submit "Statul Roman imprumuta pentru a intretine clasele parazitare ce se multiplica" to Digg Submit "Statul Roman imprumuta pentru a intretine clasele parazitare ce se multiplica" to del.icio.us Submit "Statul Roman imprumuta pentru a intretine clasele parazitare ce se multiplica" to StumbleUpon Submit "Statul Roman imprumuta pentru a intretine clasele parazitare ce se multiplica" to Google

Comments