View RSS Feed

Tomahawk

Sa rupem vraja. Sa se pedepsesca USL si PDL intre ele! de Ioan Rosca

Rate this Entry
[] Ioan Rosca […] Un vis frunos: să se pedepsescă USL şi PDL īntre ele... Nu-mi plac scenariile speculative ale banaliştilor politici. Nu din porniri senzaţionaliste sau profetice vă semnalez aici o alternativă de interpretare a "actualităţii". Ci pentru ca să vă īnarmez īmpotriva unei manipulări ajunsă la al preamultulea episod.

Ştiţi de unde se trag USL şi PDL, de ce sīnt aceeaşi mizerie? …Că sīnt ramuri ale FSN, aripi folosite pentru a acapara spectrul politic, eliminīnd partidele antisistem (care ar fi putut pune īn pericol mafia dominantă) şi gestionīnd exploatarea populaţiei-victimă- prin rotaţie? Că toţi au slujit unei unice mafii, au distrus similar ţara şi ne-au vīndut multilateral intereselor străine? Că trec īn masă dintr-o parte īn cealaltă, cīnd vine o nouă etapă?

Vă amintiţi cum s-au legitimat unii pe alţii īn cerc, pretinzīnd că nemulţumirea faţă de aripa care v-a jefuit ieri justifică readucerea azi la putere a celei care v-a īnşelat alaltăieri, după ce i-aţi aburcat īn locul celor de ieri, care vă spoliaseră răsalatăieri?

Atunci de ce credeţi că acum ar fi cu adevărat un război, īntre două bande opuse pe viaţă şi pe moarte? Pentru că aşa vă propovăduiesc mercenarii mediatici? Pentru că aşa chibiţează "oamenii de bine"... care nu īnţeleg nimic de 22 de ani?

O fi şi competiţie pentru ciolane, dar nu pīnă la punctul de a pune Sistemul īn pericol, un risc pe care actorii farsei nu-l pot asuma- ca să nu se pomenească cercetaţi, despuiaţi de pradă, īnchişi . Ca să vă convingă să-i consideraţi pe uzurpatorii statului- de ieri, o opoziţie legitimă faţă de noul schimb de paraziţi ai instituţiilor, se joacă ţonţoroiul criticii noii puteri, a confruntării nemiloase etc. Nici nu trebuie regizat mult, la romāni mīncătoria merge de la sine.

Atīt de departe se merge cu adormirea vigilenţei publice, cu domesticirea telecetăţenilor, īncīt un număr jenant de voci exprimă nemulţumirea că există prea mult scandal īntre cele două galerii vopiste īn culori schimbătoare, că această ceartă ne face de ruşine īn Europa, compromite imaculata noastră justiţie şi minunata noastră legalitate, face rău beneficelor indicaţii şi īmprumuturi din străinatate, strică producţia internă pentru că nu e linişte (consens) īn ţară etc.

Ia te uită ce ne deranjează pe noi: ideea că s-ar bate criminalii īntre ei, producăndu-şi eventual pierderi ! Cīnd numai aşa ar putea cade cīte o napīrcă de pe spatele nostru, avīnd īn vedere că nu am reuşit să le opunem nici un fel de rezistenţă, de 22 de ani. Şi nici măcar să ridicăm un partid contra lor nu am fost īn stare.

De ce atunci se arată jupuiţii atīt de ingrijoraţi ca şi-ar putea face jupuitorii bubiţe, daca nu se potolesc? De ce atīta milă, faţă de stăpīnii ce nu dau socoteală niciodată? De unde vine frica sa nu li se īntīmple ceva acestor infractori imuni la justiţie?

Unii se tem de tulburarea apelor, pentru că s-au compromis īn tot felul de combinaţii, ca sa se descurce. Dar victimele pure, nu au cum dori să nu păţească ceva vinovaţii, decīt dacă sīnt teleghidaţi de cei care le-au furat şi minţile.

Să rupem vraja. Dacă nu putem să ridicăm o armată de eliberare politică, măcar să aţīţăm bătăliile īntre cotropitori. Cu grija să nu cădem tot noi īn ele, ca proştii.

[]George Popescu[…] Alexandrinna Aianis/…/ Voi sustine partidul sau oamenii care vor incerca sa salveze Romania, pentru ca este limpede ca de 22 de ani ni s-a tras o mare tzeapa! Pe masura ce romanii incep sa se trezeasca, sa inteleaga situatia critica in care se afla Romania, ei incep sa se revolte intr-o forma sau alta.

Recunosc inca odata ca sustin unirea romanilor, a tuturor romanilor fie ei amatori sau profesionisti. Am fost surprinsa sa aflu ca cineva pretinde ca ar exista pe facebook o rezistenta reala sustinuta de profesionisti -”Protestele, argumentele, initiativele de amatori nu fac decit sa compromita, sa traga in derizoriu rezistenta reala.”, spunea un activist FB, dar nu inteleg ceva: cum si cand s-a castigat acest rang de profesionist (subinteles din comentariu) si daca s-au obtinut si victorii. Amanarea unor proiecte daunatoare tarii este o victorie fragila. Anularea definitiva a acestora ar fi o victorie puternica.

Am vazut persoane care se ceartau cu televizorul. Ei bine, toti acesti oameni sunt amatori! ce ar fi de facut? …sa le anulam initiativele sau sa ni-i apropiem astfel incat sa ne unim. Potecile, pe care le alegem sa mergem fiecare, ar putea fi corecte daca la capatul lor le-am gasi unite!

Cine si de ce s-ar teme de amatori, adica de romanii treziti (lent sau brusc) la realitate? Ei sunt cei care nu vor fotolii in guverne, nu vor functii, nu vor sa fie inregimentati in partide, ce vor ei, vreau si eu: viata linistita, fara balamucul si haosul instalat de 22 de ani! …vreau o viata fara stress, fara cresterea datoriilor nationale, fara continuarea falimentarilor a ceea ce a mai ramas inca in tara, sustin stoparea vanzarilor, a disponibilizarilor!

Vreau sa traiesc fara spaima instalata deja ca exista riscul de a ne pierde tara! Eu nu vreau sa fac politica, e clar: sunt amatoare, da? Dar as vrea sa ies linistita la pensie, intr-o tara nemacinata de interesele particulare ale unor corporatii straine sau ale unor clanuri, sa imi petrec ultima parte a vietii scriind carti, pictand sau jucand metin2. In amatorismul meu, voi pleda cum ma pricep eu in calitatea mea de amatoare, pentru ca toate acestea sa redevina realitate.

Si daca nu voi reusi, macar pot spune ca am incercat.
Renunt la mine devenind NOI.


[] Grigore Culian[…] http://romaniadindiaspora.ning.com/p...ul-public-nr-1

[]Ioan Rosca […] Am citit toti acesti ani analize similare. Evitindu-se insa intebarea: si ce e de facut atunci, cu cine ar putea sa voteze un contestatar al sistemului, daca nu se ridica nici o alternativa? Acestei intrebari ii este dedicat spatiul AER.

[]Grigore Culian[…] Se va gasi si alternativa, dar numai dupa ce scapam de Basescu si gasca de securisti din jurul lui.

[]Ioan Rosca […] Basescu a fost votat ca sa scapam de Nastase si gasca din jurul lui... Asa o ţinem de 22 de ani. Aşa va fi şi acum, pentru că nu vrem să schimbăm macazul, īncepīnd rezistenţa politică faţă de īntregul lor sistem, refuzīnd farsa rotativei.

Concret , dacă pică acum acest pion acum, cine va fi preşedinte peste 3 luni ? La ce alternativă vă referiţi concret, la una care nu a apărut de 22 de ani? Ce părere aveţi de argumentaţia mea de azi, pe care o aveti mai jos un pic: http://www.facebook.com/groups/36747...2745627077930/

[]Grigore Culian […] Desi sunt un regalist convins, Antonescu ar fi o solutie de moment si argumentul major e ca nu am auzit numele lui intr-un caz de coruptie. Ar fi un mic, dar important, pas inainte.

[]Ioan Rosca […] Antonescu e o jigodie la fel de sinistra ca Basescu, un nimeni care a dat lovitura finala PNL, consiliat de Petre Roman. Tot o papusa a sforarilor dinauntru si dinafara. Dar daca sinteti regalist, vedeti poate un avantaj ca USL sa cistige teren. Caci Mihai si cu Iliescu sint de mult aliati. Amintindu-ne de Aliatii din 1944... care se rotesc la cīrma Romāniei.

Dar cum veţi concilia o poziţie inevitabil pro-USL cu anticomunismul intransigent al excelentei dumneavoastră reviste? Dacă aţi rezistat campaniei de prezentare a lui Băsescu drept anticomunist, nu e păcat să cădeţi īntr-o capcană similară, din inerţie?

[]Grigore Culian […] Eu am o mare problema cu "anticomunismul" securistului Basescu promovat de politrucul Tismaneanu. Regele Mihai nu ar putea face mare lucru, dar ar putea incheia macar circul asta, iar pe Antonescu il evaluez dupa dosar, nu dupa speculatii neprobate de nimeni pana acum.

[]Ioan Rosca […] Si eu nu am aceeasi problema cu banda Tismăneanu-Băsescu (CIA-Mossad)? Nu ati primit de la mine texte in acest sens?. Dar cu toate astea, nu ma arunc acum in bratele USL, asa cum nu m-am aruncat in bratele PDL ca sa combat FSN-ul. Ca doar nu o fi banda lui Iliescu si Roman mai anticomunista decit a lui Basescu? E aceeasi farsa, rotita cu un pas. Ma mir ca e nevoie sa va spun dv asa ceva. Sau poate e in dosarul lui Antonescu ceva ce nu stiu eu? Ce ?

[]Grigore Culian […] Eu sunt antibasist, nu prouselist, ceea ce spune tot.

[]Ioan Rosca […] Va rog sa nu va suparati, dar nu prea spune ! Fiind anticomunist, deci antifesenist si cred-nationalist, nu aveti de ce va rataci in astfel de nuante nesemnficative. Cum sa nu fiti si anti-uselist? Nu e vorba de aceleasi principii, valori si nazuinte, de respingerea altui pluton de dusmani ai Romaniei? Eu pariez ca veti scrie despre criminalitatea USL, foarte repede, redescoperind despre cine e vorba, o data ce dispare actuala fantosa si apar inlocuitorii. Nu mai bine sinteti consecvent si va pastrati luciditatea? Problema adevaratilor anticomunisti nu este alegerea īntre ramurile lor, ci cum sa iesim din aceasta capcana. Nu chibitarea meciului Ei-Ei este calea noastra.

[]Gilbert Dragos Dumitru […] Interesanta opinie. Exista un mod, cred, prin care nu aduci atingere unor reguli universale, chiar romanesti si de bun simt, astfel incat sa ii lasi sa isi franga gatul dupa regulile lor nemernice, nu si alte bunului simt, ale spiritului national si chiar umanist in general.

[]Ioan Ionuț […] Subiectul nu trebuie minimalizat deoarece aceasta adversitate exista in realitate doar ca se rezuma la concurenta pentru acapararea puterii (banalizand, "ciolanul"). Cunosc ambele tabere sin interior. Numai ca atunci cand am solicitat sa puna pe tapet acuzatii ce vizeaza cauze fundamentale de factura penala si instituirea unui sistem economico-democratic, s-au facut ca ploua. Se poate miza totusi, cu masura si fler pe aceasta adversitate.

[]Bucur Mihai Cosmin […] Eu zic că treaba stă īn felul următor: o mānă de interese străine, corporatişti şi ce or mai fi ei, le-a spus ăstora aşa: "Fraţilor pe mine(sau pe noi, după caz) nu ne interesează care şi cine ieşiţi la conducere, ăla care iasă şi īmi va aproba exploatarea şi vinderea resurselor pe care le mai aveţi voi cocălarilor şi slugilor care sunteţi voi, pe aici, va avea de la mine sau de la noi atātea sute de milioane de euro sau miliarde". Astfel īncāt noi vedem acum acest circ de prost gust pentru ciolanul numit Romānia şi nu pentru poporul numit romān :-(

[]Ioan Rosca […] Domnule Dragos, nu e cazul sa fim "toleranti", sau "intelegatori" sau "milosi" crestineste cu cei care ne domina copios.

Domnule Ionut, sint de acord ca nu trebuie minimizata excesiv ipoteza ca ei sa se bata de-a binelea, tocmai pentru ca sa ii instigam la asta. Dar cred ca nivelul pina la care poate merge lupta dintre ei este mult mai redus decit isi imagineaza lumea.

Domnule Bucur: asa functioneaza colonialismul oriunde si oricind. Dar nu numai de sus in jos ci si invers: banditii locali si cauta protectie afara, vinzind tara ieftin.

[]Ioan Rosca […] Din grupul ADS/Mihaela Roman/18 July 08:31/…/ Am observat aceasta ingrijorare la oameni simpli. Ei nu inteleg cum s-ar putea face dreptate atunci cand lupii se mananca intre ei, sunt inspaimantati de marea galagie si intreaba obsesiv ce se vor face daca astia nu le mai dau pensia. Justitia, chiar si atunci cand se produce ocazional, a ajuns sa il sperie pe roman, este un fapt nefiresc sa intre la puscarie cutare sau cutare mahar. Deranjul care se face ii scutura din inconstienta lor calduta, in care s-au invatat sa traiasca, obedienti si multumiti ca le vine pensia aia mizerabila. Saracia si minciuna au ajuns sa fie niste stari naturale, inexorabile, orice incercare de a iesi din aceasta stare devine amenintatoare si nefireasca. Nu credeam vreodata ca pervertirea sufletului poate ajunge atat de departe...

[]Ioan Ionuț […] …aceasta lupta intre ei exista acum si inca va mai fi. O alternativa viabila si ferma in ca nu exista decat cu un efectiv insignifiant de intentii. … trebuie timp. Timp in care lucrurile sa nu se schimbe riscant de mult in raport cu posibilitatea inca existenta de a coagula o sansa. "o idee devine o forta atumci cand patrunde in mase" (Karl Marx). Acum macar principial, se poate. Dar mai tarziu?

[]Ioan Rosca […] …timpul e scurt, mai ales daca te gindesti ce s-a facut in 22 de ani. De aceea cred ca ar fi minunat sa-i vedem distrugindu-se intre ei. Dar repet ca e si acesta un vis, unul frumos, nici intr-un caz un cosmar cum tipa prostitii.

[]Gheorghe Sidonenco […] Au ei grija ca sa ne dea iluzia asta dar in realitate au ei grija ca nu cumva sa li se clinteasca vreun fir de par din cap iar povestea cu Adrian Nastase ar fi exceptia care intareste regula.

[]Ioan Rosca […] Adaug ca :
- nu am fost intrebati prin referendum daca vrem sa aderam la Europa, adica sa renuntam la suveranitate
- nu am fost intrebati daca verem o astfel de privatizare
- nu am fost intrebati daca vrem scut antiracheta atragator de rachete si soldati in Afganistan si IRAQ
- nu am fost intrebati daca vrem reunificarea
- nici daca vrem sa fie date resursele pe nimic strainilor
etc… etc… etc…

[]Ioan Rosca[…] Si atunci , e ce ne-am umili acum prezentindu-ne sa le validam circul?

[]Ioan Ionuț […] Si atentie, acel scut antiracheta face din noi prima tinta posibil nucleara in cazul unei anume conflagratii. Altfel, cine ne-ar mai lua in sama? SUA a adoptat politica militara de externalizare teritoriala a posibilelor teatre de operatiuni militare.

[]Gheorghe Sidonenco […] Daca indirect validam niste pungasi care luara ciolanul altora...

[]Gandeste Romania […] Presa mercenară, inclusiv televiziunile, īncearcă o diversiune parșivă și ticăloasă īn sprijinul lui Băsescu, prezentānd situația ca o luptă īntre Traian Băsescu și Crin Antonescu, inducānd īn mintea romānilor ideea că la referendum vor avea de ales īntre Băsescu și cuplul Ponta-Antonescu! Nimic mai fals și mai periculos decāt această interpretare a situației īn care ne aflăm! Noi acum avem posibilitatea de a elimina din jocul politic pe unul dintre cei mai mari răufăcători din politica romānească! Faptul că adversarii săi s-ar putea să fie mai mincinoși și mai hoți și mai incompetenți decāt Băsescu nu trebuie să ne inducă īn eroarea de a-i mai acorda lui Băsescu creditul nostru! [...]

[]Ioan Rosca […] Nu e rau de cautat solutii pentru batalia din sala de clasa. Dar mi-e frica de simplisme. Sistemul educational nu este izolat! Este o parte profund integrata in sistemul global al unor comunitati interlegate pe orizontalele contemporane. Nu se poate face abstractie de media actuala otravitoare, de valorile privilegiate in viata de zi cu zi, de profesorii antiselectati, de parintii indobitociti sau plecati la munca, de plecarea afara a elevilor buni, de aiurelile moderniste care distrug esenta actului explicativ. Cit despre Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, imi veti permite sa fiu mai mult decit sceptic, ca unul care nu afla acum despre aceste "stiinte"?

[]Ioan Rosca()[…] Rezultatele alegerilor locale confirma diagnosticul de patologie politica- electoratul s-a prabusit in capcana alegerii intre ramurile FSN. Victimele degradate isi voteaza calaii si jefuitorii, cu care seamana si se inteleg- in fond. Ticalosia e contagioasa. Nici macar acum nu au preferat mioriticii figuri sau partide noi, vin la vot numai cei care vor sa-si sustina capusele. Iar "fruntasii" civici bicisnici, continua sa dezerteze de pe un teren socio-uman tot mai desertificat. Nici un gest de unire a rezistentei, intr-o formatiune politica care sa ofere o alternativa- nu se produce , desi diversiunea Diaconescu arata ca se putea incerca. Romania a putrezit cu desavirsire, in oceanul degenerarii generale.

Submit "Sa rupem vraja. Sa se pedepsesca USL si PDL intre ele! de Ioan Rosca" to Digg Submit "Sa rupem vraja. Sa se pedepsesca USL si PDL intre ele! de Ioan Rosca" to del.icio.us Submit "Sa rupem vraja. Sa se pedepsesca USL si PDL intre ele! de Ioan Rosca" to StumbleUpon Submit "Sa rupem vraja. Sa se pedepsesca USL si PDL intre ele! de Ioan Rosca" to Google

Updated 13-10-12 at 04:44 PM by Tomahawk

Categories
Actualitatea Romānească

Comments