View RSS Feed

Robespierre

Consider grave aceste rataciri ale lui Ion Coja. Notificare de la Romeo Tarhon

Rate this Entry
Consider grave aceste rataciri ale lui Ion Coja. Ma lasa perplex garantiile pe care le da el ca in aceasta toamna nu Antonescu va fi cel ales in locul lui Basescu, nu USL va urma PDL, ... ci se va ridica nu stiu care Lider Nou- pe care gruparea domnului Coja ii va impune fulgerator. Este absolut penibila aceasta afirmatie, aceste sarje puerile, din partea cuiva care nu a reusit sa adune voturi... nici cit sa cistige un sat. Ioan Rosca
***

Romeo Tarhon /21 July 12:36/ de la Prof. Dr. ION COJA -Notificare publică / Aflu că circulă pe Internet sub semnătura mea un text derutant pentru cititori, cu privire la referendumul din 29 iulie. Un text pe care eu nu l-am scris. În măsura în care există persoane dispuse să țină seamă de părerile mele, mă simt obligat să precizez că:

1. Nu fac și nu am făcut nici cel mai neînsemnat gest de susținere a lui Traian Băsescu. După părerea mea, nu există niciun motiv serios ca să ezităm în ziua referendumului: DA! Băsescu trebuie demis!

2. Mai presus de orice alt considerent, Traian Băsescu nu avea ce să caute printre candidații la preșidenție, necum să mai fie și ales președinte al Romîniei. Dezvăluirile care se vor face după 29 iulie sper să lămurească și acest subiect: fraudele electorale comise la alegerile de primar general al Capitalei, în 2000, și la alegerile prezidențiale din 2004 și 2009!

3. La referendumul din 2007 Traian Băsescu s-a dovedit un ins laș, lipsit de curajul de a se confrunta cu opinia liber și corect exprimată a alegătorilor. A reușit să vicieze din start referendumul prin introducerea unei chestiuni care nu avea ce căuta pe buletinul de vot: problema reformei Parlamentului (propunerea de renunțare la sistemul bicameral și de reducere a numărului de parlamentari). Alegătorii de bună credință au luat în serios promisiunile de reformă a Parlamentului și au votat pentru menținerea lui Băsescu! Au trecut cinci ani de atunci! Nu a întreprins nimic serios Băsescu și PDL în vederea reformei promise! Propriii săi parlamentari au fost primii împotriva acestei idei! Dar ideea, ca promisiune făcută la referendumul din 2007, a reușit să deruteze electoratul și să deturneze votul oamenilor.

4. Suspendat a doua oară, lașul nostru președinte încearcă o manevră și mai nerușinată: PDL a modificat din timp legea referendumului și de data aceasta, spre deosebire de 2007, pentru demiterea lui Băsescu este nevoie de participarea la vot a cel puțin 50% dintre cei înscriși pe listele electorale! Prevedere absurdă, care lipsește din legislația celor mai multe state. Știind bine că lumea nu-l mai vrea, speranța lui Băsescu este că românii care nu se vor prezenta la vot vor fi contabilizați în favoarea sa!...

5. Există așadar acest pericol: numărul românilor absenți de la vot să fie mai mare de 50%. Din diverse motive și mai ales din lehamitea pe care ne-o stârnește circul politic, mulți dintre noi vor fi tentați să rămână acasă! În plus, câteva milioane de români, plecați din țară din pricinile cunoscute, nici nu pot să se prezinte la vot! Numai lașitatea îl poate face pe un politician să imagineze asemenea stratagemă penibilă și să profite de această situație pentru a-și salva pielea! De aceea, fiecare dintre noi, cei conștienți că demiterea lui Băsescu este o condiție sine qua non a oricărui proiect de redresare a situației din Țară, este imperios necesar să ne implicăm de la sine, benevol, într-o acțiune de la om la om de convingere, de persuadare a prietenilor, rudelor, a colegilor, să se prezinte la vot! Să le cerem, să le explicăm de ce este nevoie să ne prezentăm cu toții la vot! Atât! Iar la urnă să voteze fiecare cum îi face plăcere, să voteze chiar și în favoarea președintelui suspendat, dar să voteze! Căci absența de la vot semnifică de fapt acceptarea acestui comportament nedemn și laș al președintelui suspendat și al acoliților săi! Înseamnă complicitate indirectă la infracțiunile deja făcute și viitoare ale lui Traian Băsescu.

Avem acum ocazia să spălăm rușinea de a fi suportat opt ani de zile în fruntea noastră un asemenea specimen! Avem ocazia să dăm de pământ cu cel mai mare impostor! Nu putem pierde această ocazie!

6. Altă diversiune, altă încercare de a prosti electoratul este aceea de a spune că la referendum vom alege între Băsescu și Crin Antonescu, între PDL și USL!... Eu unul nu am susținut niciodată vreunul dintre partidele din USL! Pe Crin Antonescu și mai puțin! Dimpotrivă! Avem motive serioase să votăm împotriva lor! Dar vom avea ocazia să votăm împotriva lor la toamnă, în septembrie și în noiembrie! Nu mai e mult! Iar prima condiție pentru ca la toamnă să avem un alt președinte la Cotroceni, un președinte demn de această funcție, este ca președintele nedemn să fie destituit!

Sunt convins că Crin Antonescu nu va fi ales președinte la toamnă! Sunt convins, sper și mă voi strădui ca la toamnă românilor să li se ofere una sau mai multe candidaturi mult mai îndreptățite, mai valabile decât candidatura lui Crin Antonescu! Imediat după 29 iulie vom aborda deschis acest subiect și voi aduce la cunoștința publicului câteva dintre aceste candidaturi, care vor veni nu din partea clasei politice, ci din partea societății civile, a românilor voitori de bine pentru această țară! A dumneavoastră, cei care citiți aceste rânduri!

7. Așadar, să nu amestecăm lucrurile! Cine nu-l iubește pe Crin Antonescu sau pe Ponta să nu se simtă îndreptățit să-l sprijine pe Băsescu! Băsescu nu trebuie destituit pentru că unii i-au găsit un înlocuitor în persoana lui Crin Antonescu, ci pentru că numai prin destituire Băsescu și ai lui vor fi împiedicați să mai facă vreun rău acestui popor și numai prin destituire Băsescu și ai lui vor ajunge să răspundă pentru fărădelegile săvârșite.

Cu această destituire nu se încheie cariera politică a lui Traian Băsescu! Cariera sa trebuie să continue prin redeschiderea dosarelor penale amânate sau ascunse, prin deferirea în justiție a infractorului și prin condamnarea sa binemeritată. A lui Traian Băsesu și a celorlalți politicieni participanți la trădarea intereselor naționale, la jefuirea și distrugerea Țării. Politicieni aflați atât în PDL sau UDMR ori UNPR, cât și în USL!

Nu-i putem lua pe toți o dată la scuturat! Ci pe rând! Acum i-a venit rândul lui Traian Băsescu! Nu ne iartă nici Dumnezeu dacă irosim această ocazie! Acest referendum! Acest cartuș!
București, 20 iulie 2012

Ion Coja
***
REPLICI :
(./.) Ileana Andersson […] De ce nu ne spune pe cine il are in maneca drept candidat la alegererile din toamna? Nu e serios omul asta!

(./.) Constantin Ciobanu […] ‎Ioan Rosca ...anumite referiri indica faptul ca d-l Ion Coja a fost secretar PCR al Universităţii Bucureşti şi senator post-decembrist!? Membru fondator al organizatiei Vatra Romaneasca, de curind a fost proclamat ''LIDER SPIRITUAL '' alaturi de Dan PURIC si Tudor Gheorghe (e un grup facebook pilotat de Romeo Tarhon). …Incercati sa deslusiti treaba din textul extras(text integral pe link)

[…EXTRAS-CITAT] Pentru a avea însă susţinerea electorală au menţinut însă confuzia că sunt emanaţia Vetrei Româneşti şi pentru ca această confuzie să fie şi mai mare au întrodus în sigla partidului însemnele V.R.

În 9-11 septembrie 1993 are loc la Deva ceea de-a II.- a Conferinţă Naţională a Vetrei Româneşti. La această conferinţă în afară de obişnuitele rapoarte asupra activităţii depuse în perioada parcursă de la ultima Conferinţă Naţională s-au adoptat modificări la statutul Vetrei Româneşti, s-au ales noilor organe de conducere ale organizaţiei …[…]

Din păcate după Conferinţa Naţională de la Deva activitatea Vetrei Româneşti s-a diminuat din intensitate, aceasta şi pe fondul acţiunilor de marginalizare întrprinse de partidele Coaliţiei Democratice la care nu am avut audienţă, aceste deşi se intitulau naţionale, au dus o politică antinaţională, făcând totul pentru a desfiinţa Vatra Românească.

Activând în acest climat ostil am considerat oportun să ne îndreptăm atenţia spre P.D.S.R.partid în opoziţie, care a fost dispus să întreţină un dialog cu noi promiţându-ne sprijin logistic pentru redresare, în coniţiile în care va ajunge la guvernare la alegerile din 2000.

În această direcţie ca urmare a mai multor runde de convorbiri cu preşedintele acestui partid Ion Iliescu s-a convenit să întocmim un Protocol de Colaborare şi Parteneriat Politic semnat de conducătorii celor două organizaţii în sedinţa Comitetului Central al P.S.D.R. din 30 iulie 1999, în aplauzelor tuturor membrilor acestui organism de conducere şi a unor delegaţi ai Vetrei Româneşti .

Sub aceste auspicii are loc ceea de-a III Conferinţă Naţională a Vetrei Româneşti în data de 11 decembrie 1999 la Târgu Mureş la care participă ca invitaţi unii lideri ai P.S.D.R. în frunte cu preşedintele Ion Iliescu care ţine şi o cuvântare prin care arată unitatea de idei între programele celor două organizaţii în domeniul afirmării demnităţii naţionale şi scoaterea din marasmul economic în care a fost adusă ţara de Convenţia Democrată.


Sursa : http://vatraromaneascacluj.org/?page_id=7
***
(./.) Ioan Rosca […] Vai de mine. Vor sari arsi nationalistii captati de Vatra si PRM. Care nu vor sa existe memorie, sa mai stim cu cine s-au aliat atunci cind se decidea destinul Romaniei. Nu vedeti ca ne indica tot timpul sa uitam trecutul?

(./.) Constantin Ciobanu […] Sint maestri in stergerea memoriei, uzurparea simbolurilor, fabricarea adevarului (clonare)!

(./.) Constantin Ciobanu […] ‎...o noua referire la d-l Ion Coja facuta de Claudiu Tarziu, CITAT: Ceauşismul lui Ion Coja este taxat şi de foştii prieteni […] Profesorul universitar Ion Coja şi-a anunţat recent intenţia de a candida la preşedinţia României. Dl Coja este cunoscut ca un naţionalist fervent, “de dreapta”, mai ales pe baza faptului că a fost apropiat al lui Petre Ţuţea. Nu ştiu ce a învăţat de la Ţuţea, dar ştiu ca dl Coja a fost secretar de partid pe Universitatea Bucureşti, că a fost senator PDAR, că a fost şi este lider al Vetrei Româneşti Bucureşti (legătura civică a PUNR cu lumea), că scrie de ani buni în România Mare a lui Vadim Tudor, că a candidat pe listele PNG-ului lui Becali şi că are un discurs virulent naţionalist şi nostalgic comunist. Toate acestea îl califică drept un adept şi instrument al naţional-securismului de tip ceauşist.

Cu puţină vreme în urmă, şi-a deschis drum, prin unii ciraci mai tineri de aceeaşi teapă, către Mănăstirea Petru Vodă, unde a îndrăznit să-i ceară binecuvîntare pentru a candida la preşedinţie părintelui stareţ Iustin Pârvu. Părintele nu e la curent cu multe din mizeriile scenei noastre politice, pentru că n-are timp de prostii, avînd în grijă mii de suflete, care vin să i se spovedească şi să ceară cuvînt de folos. Înşelat de cei care i l-au prezentat pe dl Coja, nu numai că i-ar fi dat binecuvîntare – cel puţin aşa susţine dl profesor -, dar l-a şi rugat să predice în ziua Naşterii Maicii Domnului.

În predica aceea, mai mult un recurs la istorie, dl profesor Coja a făcut un nou elogiu ceauşismului şi a deplîns moartea dictatorului. Din păcate, nu a fost oprit din cuvîntare şi dat afară din mănăstire, aşa cum s-ar fi impus, avînd în vedere că părintele Iustin a făcut un car de ani de închisoare politică, pe vremea cînd Ceauşescu era general de securitate, iar în cimitirul de la Petru Vodă îşi doarme somnul de veci un martir al temniţelor comuniste, părintele Gheorghe Calciu, cel care a fost închis şi în anii 70, pentru că s-a opus dărîmării bisericilor, şi a fost considerat duşmanul personal al lui Ceuşescu.

Susţinătorii dlui Coja, care încet încet se dovedesc trădători deopotrivă ai ortodoxiei şi ai neamului românesc, nimic altceva decît nişte naţional-securişti de cea mai proastă factură, n-au suflat un cuvînt despre acest eveniment. Ba au şi postat pe anumite site-uri fotografii cu dl Coja alături de foşti deţinuţi politici, insinuînd susţinerea de care s-ar bucura din partea acestora.

De altfel, dl Coja întreţine de multă vreme relaţii cordiale cu anumiţi foşti deţinuţi politici, care se lasă îmbătaţi de discursul său, ignorînd toate elementele naţional-comuniste şi toate laudele aduse lui Ceauşescu. Dl Coja a reuşit chiar, pe la mijloocul anilor 90, să devină preşedinte al Fundaţiei Buna Vestire – organizaţie cultural-educativă a foştilor deţinuţi politici – şi a încercat să candideze la preşedinţia României din partea Partidului Pentru Patrie, fondat de foşti deţinuţi politici, în majoritate legionari.

Astăzi, foştii prieteni încep să realizeze pe cine au încălzit la piept.
***
Secretarul general al PPP, Florin Dobrescu, îl pune la punct pe dl Coja, cu duhul blîndeţii, dar ferm.
Redau aici doar cîteva pasaje, îndemnîndu-vă să citiţi textul integral aici.

Personal, vă mărturisesc că am fost consternat să citesc afirmatiile dvs.. Cum domnule profesor, chiar asa? În acceptia dvs. Ceausescu “si-a iubit tara si poporul, s-a straduit pentru binele nostru”…? A fost posibil să o spuneti atat de deschis, de dezinvolt ? Nu pot sa cred ca nu aveti cunostintă de faptul că, prin anii 1950, Nicolae Ceausescu conducea reprimarea unor rascoale taranesti anti-colectivizare si chiar divizii de Securitate prin Muntii Fagarasului, dupa partizani (vezi si Gavrila-Ogoranu, “Brazii se frang dar nu se îndoiesc”, vol II). Pentru ca, mai apoi, prin anii 1980, sa distruga a cincea parte din Bucurestiul istoric (este unicul caz de oras distrus in timp de pace – desigur exceptînd cazul lui Nero), si sa inceapa o cruda campanie de distrugere a satelor, avand ca zona pilot pentru experiment judetul Ilfov. Sunt dispus să vă invit la mine, in comuna 1 Decembrie, sa va arat blocurile cu 3 etaje, dar fara apa, canal, WC si încălzire centrală.

[...]Cu ce credeti deci ca a fost mai roman comunistul Ceausescu decat comunistul Gheorghiu-Dej, sa zicem? În fond, Dej nu a demolat atatea biserici cate a demolat Ceausescu. Si nici satele românesti.

[...] Dar, în ultimă instantă, in anii genocidului antiromanesc, Ceausescu era in conducerea PCR si a fost implicat direct in represiune. Ori ce vreti sa acreditati: ca in 1950 era criminal stalinist, iar in 1965 il apucase brusc umanitarismul? Haideti sa fim seriosi, d-le profesor !

[...] E dreptul dvs. sa aveti orice opinie, si va respect orice opinie. Personal insa, vreau sa va spun ca am oroare de amintirile sumbre ale acelor ani si de orice laude sau scuze care i se găsesc lui Ceausescu.

[...] În ceea ce-l priveste pe Ceausescu, pentru mine si romanii care au suferit atunci, ramane un diavol criminal care si-a meritat soarta.Pentru că, în fond, de Craciunul lui 1989, a fost ucis în halul acela de nimeni altcineva decât de tovarasii sai din PCR. Cu acordul tovarăsilor de la Moscova. Dupa tipicul obicei al comunistilor de pretutindeni de a se elimina unii pe altii. E plină istoria PCUS-ului, e plină istoria partidelor comuniste europene si de pretutindeni de aceste procedee de exterminare a rivalilor interni.Si apoi, Ceausescu nici macar nu credea in Dumnezeu. Asa ca, pentru el, precum si pentru cei care l-au omorat, ori Craciun, ori nu, tot aia era.Si este si acum. Caci la conducerea structurilor din România sunt aceiasi oameni. Ei sau urmasii lor.

SURSA : http://stiri.ortodoxe.org/site-uri-p...ostii-prieteni
***

(./.) Nicolae Chiperi […] Domnule Rosca,...nu va inteleg ce vreti??? …revolutie nonviolenta, stil GENE SHARP,..nu,...intrarea pe scena politica a unor NOI lideri, cum propune d-ul COJA,..nu,....acesti securocomunisti, cum le zici,..nu,...ATUNCI CINE??? …de ce faci pe GICA contra,....nimeni si nimic nu e bun,....ce este bun dupa d-ta,...atunci???

Cum propui sa scapam de actuala clasa politica??? …daca tot ce am propus nu e bun pentru stiinta d-tale?? …astept o declaratie PUBLICA privind , iesirea din aceasta ''cloaca'' facuta de actuali politiceni, cu ajutorul cirtitelor infiltrate in societatea civila, si care au rolul de a descuraja orice forma de opozitie ar aparea!!!!!! NU SINTETI DVS. IMPLICAT IN ASA CEVA ,....CA TOT CE AR APAREA NU E BUN?????

(./.) Constantin Ciobanu […] EXTRAS DIN DESCRIEREA GRUPULUI LIDERII SPIRITUALI : ION COJA, DAN PURIC, TUDOR GHEORGHE, CITAT: ”Dragi romani, ”Traim vremuri grele, romanii sunt supusi iarasi la grea incercare pentru a ni se trezi credinta, caci Domnul pe cine iubeste, mult incearca. Pentru a restabili starea de armonie si pace in tara, e necesar ca mai intai sa fim uniti in rugaciune.” (Ion Coja)

”Neamul românesc nu a coagulat niciodată în jurul unei ideologii, ci a unei stări de spirit.” ”Nu avem voie să fim spectatori la ce ni se întâmplă.” (Dan Puric).

”Tare aş vrea să văd Piaţa Universităţii plină cu 100.000 de oameni, care să nu spună nimic! Ia imaginează-ţi ce înseamnă 100.000 de oameni care să nu scoată o vorbă. Să tacă patru ore! Să lase jandarmii să se învârte în jurul lor, iar ei să nu aibă nici o reacţie, să tacă patru ore! Atunci or să se sperie toţi şi vor fugi!”(Tudor Gheorghe).
***
Stimați prieteni, Alt criteriu decât ”români de nădejde” nu am folosit pentru a închega o listă minimală de înființare a acestui grup al cărui rost este necesar. Așa cum v-am cunoscut în cei peste trei ani de comunicare și prietenie în această rețea, așa cum vă dovediți iubitori de Țară și Neam și cum suferiți pentru tragedia poporului român, nu aș fi găsit fondatori mai de soi pe care să îi chem, ca împreună să mergem în mare număr în întâmpinarea celor mai înțelepți, respectați și credibili lideri spirituali care ne îndeamnă de bună vreme să ne organizăm și să le ieșim în cale, lideri de care avem trebuință ca națiune rămasă fără de repere morale, risipită, obligată de către clasa politică și oligarhică la un exod fizic, mental și spiritual fără precedent în istoria umanității, exod care ne distruge ca națiune.

Așa cum mulți dintre voi au avut prilejul să îmi afle deja opțiunile, poziția față de politruci și politicianism și felul în care văd salvarea României, sper că îmi cunoașteți principiile potrivit cărora românii trebuie să coaguleze ca societate în jurul celor mai valoroși, celor mai curați, necompromiși, nelustrabili și devotați confrați. Știu că nu vă poate surprinde alăturarea numelor unor personalități marcante ca cele din titlul grupului, dar vă asigur asupra faptului că nu este o inginerie a mea în a-i alătura, ci aceasta este osatura morală pe care urmează să se sprijine organismul șubred al națiunii, iar astfel de modele și valori ale gândirii și iubirii de țară încă avem numeroase. În afară de a crede în Bunul Dumnezeu, fiecare credem într-un om sau în mai mulți oameni, fie de notorietate națională, fie de notorietate locală, fie anonimi până acum, din familie, din servici, dintre prieteni și vecini, oameni care nu s-au preocupat să iasă în evidență, dar care pot constitui modele. Dar mai ales credem în înșine, în noi cei care nu ne găsim liniștea și resemnarea, care avem aspirații și care îi incomodăm chiar și aici, în rețeaua FB de socializare, pe cei care cu greu vor renunța la privilegiile de tagmă, fiindcă din arena politică și financiardă ar însemna să fie azvârliți în pușcării.

Așa cum am tot scris pe paginile rețelei și în paginile ziarului Națiunea, Dan Puric, Tudor Gheorghe, Ion Coja și alți mulți Gheorghe, Tudor și Ion, nu pot veni către noi nechemați. Și așa, de teamă și ură, legiunile mediatice ale mercenarilor vânduți falsei puterii, falsei opoziții și sateliților sub formă de formațiuni aspirante diversioniste, nu prididesc în a calomnia, a inventa dosare, a mătrăși biografia impecabilă a nu mulților români de prestigiu și de valoare pe care societatea i-ar dori ca lideri. Sper în buna voastră credință, sper în dragostea voastră de țară manifestată sincer, cred în puterea voastră de a vă mobiliza și de a nu pregeta să faceți parte din LISTA NAȚIONALĂ, fundația pe care se va ridica epocal noua construcție în care civismul, reprezentativitatea reală și aplicarea la nivelul tuturor mediilor a principiillor unei democrații autentice vor constitui adevărați parametri ai moralității și legalității.

Despre toate aceste deziderate veți putea afla și dezbate pe această nouă pagină, precum și în Ziarul Națiunea, secțiunea ”Alianța Forța Națiunii”, documente scrise de către Prof.Dr. Ion Coja și ceilalți gânditori, jurnaliști și militanți pe măsură ce ne vom uni și înmulți. Din astfel de materiale, articole, dezbateri, manifeste și apeluri veți afla toate detaliile și felul minunat în care românii fraternizează și coagulează în jurul ideilor unor oameni de excepție.. Nu vă sfiiți și nu vă temeți să fiți fondatorii unei mișcări naționale de reevaluare, de revigorare, de reformare, de reînsănătoșire a României. Când vom fi suficient de mulți, de înțelepți și de determinați, liderii care ne îndeamnă să îndrăznim vor veni între noi.

Așa să ne ajute Dumnezeu! (Romeo Tarhon)
: http://www.facebook.com/groups/195742497200025/

(./.) Ioan Rosca[…] MESAJ DE LA Romeo Tarhon 21 July 14:50/ Domnule, poate are dreptate, asist cu uimire cum în vreme ce jumătățile României se ceartă și se urăsc, Mihai Răzvan Ungureanu bate țara-n lung și lat și nu m-ar mira ca românii să se lepede de cei doi ”escu” și să aleagă ”eanu”. Din unele surse știu că MRU a fost preparat la aprubetă în anumite laboratoare spre a fi președinte. Domnul Coja este, cum văd, destul de fesenizat...

(./.) Constantin Ciobanu […] ‎Nicolae Chiperi ... puteti expune un proiect extrapolat din tezele d-lui Gene SHARP!?! Reportajul e o relatare ce va fi interpretata de fiecare in felul lui(in functie de ''liderii spirituali'')! CITAT: “Întotdeauna vor flutura două drapele americane: unul pentru cei bogaţi şi altul pentru cei săraci. Cât timp flutură drapelul celor bogaţi, înseamnă că totul se află sub control, dar când flutură drapelul celor săraci, asta se traduce prin pericol, revoluţie şi anarhie.” Henry Miller …Sursa : http://documentare.digitalarena.ro/c...evolutie-2011/

(./.) Ioan Rosca […] Domnule Chiperi, da , incerc sa ii pun in garda pe cei atrasi in diversiunile fara numar care impiedica de 22 de ani aparitia unei autentice forte antisistem. Pe care nu eu am raspunderea sau ambitia sa o ridic. Va rog ca, intr-un fir de discutie separat, sa ne explicati mai pe indelete ce e cu rezolvarea problemelor noastre prin metoda Gene Harp.

(./.) Ileana Andersson […] Domnule Ioan Rosca, dar hai sa propunem si noi societatea civila un candidat la presedentie pe care sa-l promovam la inceput pe net apoi din gura in gura pe la sate si orase. Mai sant 4 luni si in timp ce astia se bat intre ei sa le pregatim o surpriza.

(./.) Ioan Rosca […] Nu ar fi rau de loc! Si desigur mai exista romani cinstiti si de buna credinta, sute de mii de candidati preferabili actualilor tradatori. Dar cred ca trebuie tinut cont si de obstacolele semnalate de mine, ca sa param previzibilele diversiuni. De exemplu mincatoria reciproca. O mie de candidati antisistem hartuindu-se vor fi tot aia cu nici unul.

(./.) Ioan Rosca […] Si ar mai fi o remarca, poate superficiala. Tot mai simplu e sa impunem un om al nostru decit citeva sute. Deci nu ar trebui sa surpam autoritatea presedintelui fata de parlament, daca avem sperante ca sa contrapunem bandei de politicieni un aparator al intereselor poporului roman. Poate nu e momentul sa castram institutia pesedintiei de putere, pina nu se impun mecanisme de democratie reala.

(./.) Constantin Ciobanu […] Am indicii ca Ion Coja a incercat sa devina ''lider spiritual'' si la Legea Cojocaru , dar a fost refuzat politicos ! http://www.variantacojocaru.ro/?p=30

(./.) Ioan Rosca […] Nu e rau ca apar lideri, mai ales cu forta de discurs patriotic a domnului Coja. Ar fi insa bine sa fie curati, nepatati de foste conivente si combinatii, azi cind toata lumea e suspicioasa.

(./.) Ileana Andersson […] Cand acorzi prea multa putere unui presedinte, totul depinde de caracterul acelui presedinte. Cred ca nici un presdinte din cei 3 nu a jucat la limita constitutiei asa cum a facut basescu. Mecanismele de democratie reala nu se pot impune decat prin constitutie. Din pacate constitutia Romaniei are multe neclaritati si lacune de care basescu a profitat Si astea trebuiessc indreptate. De aceea creed ca trebuie facut un memorandum din cateva puncte, articole care trebuie modificate in parlament si de care politicienii sa tina seama. De revin la propunerea de a discuta punctele care sant importante pentru deblocarea mecanismului democratic in Romania. Apoi le raspandim pe net si lumea sa el trimita prin posta la parlament. Poate numai asa, cand vor primi miloane de scrisori cu acelsi text, politicienii romani sa tina seama si de romani. Acest demers nu costa si ar fi mai valoros decat un referendum.

(./.) Ioan Rosca […] Doamna Andersson. Exista instrmente si metode de impunere a democratiei directe. Ar fi de maxima importanta sa fie promovate si la noi, in mod sistematic. Dar intii trebuie sa apara grupari care sa puna la punct o campanie eficace pentru rudicarea unui sistem de consultare populara directa.

(./.) Ileana Andersson […] Daca tot asteptati sa se coaca, s-ar putea sa v-o ia altii inainte. Si cand spun asta stiu ce spun.
***
(./.) Ioan Rosca […] Bine ar fi s-o ia altii inainte... Dar de 22 de ani nu s-a prea trecut linia de start.
Aici m-am referit la infrastructurile teleinformatice pentru vot distribuit. E nevoie de ele pentru o capanie eficace de jos in sus.


Comentarii preluate de pe grupul AER: http://www.facebook.com/groups/36747...3991290286697/

Submit "Consider grave aceste rataciri ale lui Ion Coja. Notificare de la Romeo Tarhon" to Digg Submit "Consider grave aceste rataciri ale lui Ion Coja. Notificare de la Romeo Tarhon" to del.icio.us Submit "Consider grave aceste rataciri ale lui Ion Coja. Notificare de la Romeo Tarhon" to StumbleUpon Submit "Consider grave aceste rataciri ale lui Ion Coja. Notificare de la Romeo Tarhon" to Google

Comments